|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44837090]
To niezłą wam cenę podali nam za zmianę dachu wyszło jakieś 25tyś. Dom to jednak jedna wielka skarbonka, jedno się zrobi to trzeba wkładać kasę w następne...Prad ja bym na twoim miejscu wszytko na raz kupiła, na wątku mam marzec-kwiecień ta apteka robi furorę [/QUOTE]To moe Ty poratujesz mnie namiarem na sprawdzonego wykonawcę ![]() Tylko że to jeszcze 4,5 miesiąca no i prawdę mówiąc nawet nie wiem co powinnam zamówić dla mnie i dzieciaczka... Od teraz masz zakaz ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44837656] może, którejś się spodoba http://allegro.pl/show_item.php?item=3872310441 ja mam chęć kupić, ale kurcze to już będzie 3 kocyk i nie wiem czy K mnie nie wygna z domu [/QUOTE]ładny ale ja też jeden kupiłam a 3 już dostałam więc kocyk odpuszczę ale jakbyś inne fajne aukcje znalazła to informuj Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście daj czasem znać co tam w szpitalu, numery masz
|
||
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
jak tam dzionek mija? |
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jeszcze nie na porodówce? My to chyba nigdy Ci nie wywróżymy wyjścia tego Kacperka uparty maluch ![]() skurcze dzisiaj są? mnie jakoś brzuszek pobolewa od siedzenia, więc co jakiś czas robię sobie spacer w pracy i pewnie już mnie koleżanki uważają za nienormalną, bo ciągle gdzieś łażę i się kręcę
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - no ja też nie dałabym rady ciągle siedzieć
co do Kacperka to nawet nie pytaj... ma w sumie teraz 2 dni do porodu wg szpitala, ale pewnie na złość mamie posiedzi dłużej - skurczy brak |
|
|
|
#1958 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć
a co ty tu jeszcze robisz ![]() Mi się zaczął beznadziejnie. Od wielkiej kłótni z mamą i teraz siedzę zabeczana.Bardzo rzadko się z nią kłócę, ale jak już dojdzie co do czego to jest starcie tytanów Powiem wam, że bardzo dobrze nam jest tak mieszkać wszyscy razem. ale coraz częściej boję się, że jak malutka przyjdzie na świat to moi rodzice będę się wtrącać i będą kłótnie. Już powoli mama zaczyna mi dyktować co mam jej kupić a czego nie, nie mówiąc już o imieniu żadne im się nie podoba, które chcemy. Dlatego też to co wybraliśmy nikomu teraz nie mówimy. Najgorsze jest to, że nawet jak byśmy myśleli o kupnie mieszkania to bardzo ciężko będzie nam podjąć tą decyzję, bo w ten dom w którym teraz mieszkamy włożyliśmy wszystkie nasze oszczędności, a to były niemałe pieniądze. Zawsze jak się z nią pokłócę chcę pakować walizki i się wyprowadzać, ale jak się pogodzimy to wszystko mi przechodzi i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej... Cytat:
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
P.S.
Tzn mam może jakieś niewielkie, ale ja ich nawet jako skurczy nie uznaję ![]() Ewelika - ja powiem tyle, podziwiam wszystkich, którzy potrafią/chcą mieszkać z rodzicami. Nawet jak mają osobne piętro i rodzice są super itd ... a o co wam poszło? a zdradzisz nam w klubie co to za imię? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-28 o 10:54 |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja niedawno wstałam zjadłam pyszne śniadanie Zjadłam kefir z otrębami i małemu to nie posłużyło i marudził mi od 17 do 24 Moja lista jedzeniowa zawęża się coraz bardziej , ale czego nie robi się dla małego skarba
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę od rana w tej aptece i nie jestem w stanie nic wybrać
pomóżcie...Cytat:
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44843746] Mi się zaczął beznadziejnie. Od wielkiej kłótni z mamą i teraz siedzę zabeczana.Bardzo rzadko się z nią kłócę, ale jak już dojdzie co do czego to jest starcie tytanów Powiem wam, że bardzo dobrze nam jest tak mieszkać wszyscy razem. ale coraz częściej boję się, że jak malutka przyjdzie na świat to moi rodzice będę się wtrącać i będą kłótnie. Już powoli mama zaczyna mi dyktować co mam jej kupić a czego nie, nie mówiąc już o imieniu żadne im się nie podoba, które chcemy. Dlatego też to co wybraliśmy nikomu teraz nie mówimy. Najgorsze jest to, że nawet jak byśmy myśleli o kupnie mieszkania to bardzo ciężko będzie nam podjąć tą decyzję, bo w ten dom w którym teraz mieszkamy włożyliśmy wszystkie nasze oszczędności, a to były niemałe pieniądze. Zawsze jak się z nią pokłócę chcę pakować walizki i się wyprowadzać, ale jak się pogodzimy to wszystko mi przechodzi i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej... Nie ma problemu, Jak tata wróci z pracy to wezmę od niego numer do tych fachowców od dachu i ci go podam na priv [/QUOTE]Kochana jesteś Współczuję kłótni z mamą Kurcze jak wybrać dobre podkłady, nakładki, majtki, maści czy inne rzeczy których nigdy nawet na oczy nie widziałam |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - myślisz, że to od otrębów i kefiru? dziwne, bo to raczej takie lekkie itd ale oczywiście wszystko możliwe ...hmm a więc mówisz, że Marcel już marudzi na jedzenie? może jak facet potrzebuje mięsa
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44843746]Cześć
a co ty tu jeszcze robisz ![]() Mi się zaczął beznadziejnie. Od wielkiej kłótni z mamą i teraz siedzę zabeczana.Bardzo rzadko się z nią kłócę, ale jak już dojdzie co do czego to jest starcie tytanów Powiem wam, że bardzo dobrze nam jest tak mieszkać wszyscy razem. ale coraz częściej boję się, że jak malutka przyjdzie na świat to moi rodzice będę się wtrącać i będą kłótnie. Już powoli mama zaczyna mi dyktować co mam jej kupić a czego nie, nie mówiąc już o imieniu żadne im się nie podoba, które chcemy. Dlatego też to co wybraliśmy nikomu teraz nie mówimy. Najgorsze jest to, że nawet jak byśmy myśleli o kupnie mieszkania to bardzo ciężko będzie nam podjąć tą decyzję, bo w ten dom w którym teraz mieszkamy włożyliśmy wszystkie nasze oszczędności, a to były niemałe pieniądze. Zawsze jak się z nią pokłócę chcę pakować walizki i się wyprowadzać, ale jak się pogodzimy to wszystko mi przechodzi i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej... Nie ma problemu, Jak tata wróci z pracy to wezmę od niego numer do tych fachowców od dachu i ci go podam na priv [/QUOTE]współczuje kłótni z mamą, niestety wspólne mieszkanie niesie ze sobą plusy jak i minusy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja myśle że podkłady itp to jeden kij jakie ważne aby były duże ale niech może się mamusie po porodzie już wypowiedzą
|
||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - a czego dokładnie szukasz?
jeśli chodzi o podkłady to moja znajoma mówiła, że te z tesco są spoko a różnica w cenie jest niesamowita i że nie ma co przepłacać, ale jak z nimi w PL to nie wiem |
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malgos - ciekawe jak długo będziesz jeszcze nosiła przed sobą brzuszek
Niby po terminie jeszcze 2 tyg można chodzić.Ewelika - Powiem tak, Ja nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami, ani moimi ani M. Ja ze swoimi mam za☠☠☠... kontakt, ale nawet w najlepszej rodzinie dochodzi do niemiłych sytuacji, Ja jestem osobą, która co myśli to mówi i wiem, że jak byśmy mieszkali z rodzicami to była by zawsze jakaś wojna. Ja sobie nie pozwolę, żeby ktoś mi się wtrącał w moje życie, ok niech powie swoje zdanie, ale w delikatny sposób, jeśli będę uważała za słuszne to skorzystam z jego rad, a jeśli nie to trudno najwyżej się sparzę, każdy uczy się na błędach. My też mieliśmy i dalej mamy możliwość mieszkania z teściami. Cała góra domu stoi i na Nas czeka, ale NIE, to nie dla Nas. Kiedy chcemy to śpimy, gości przyjmujemy, jak nie chce to nie sprzątam, jak mam ochotę chodzić nago to chodzę, a jak ma się rodziców na dole to niestety już nie ma takiego komfortu - przynajmniej dla mnie. A Ty powiedź swojej mamie w delikatny sposób, że Ona miała już swoje 5 minut przy wyborze imion dla swoich dzieci. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Podkłady rewelacyjne Canpol Babies Wysokochłonne Podkłady Poporodowe, Ja za 10 szt zapøáciøam 10 zø w Auchanie Nakładki na sutki silikonowe - Avent, są miękkie, mały dobrze je chwyta, weź rozmiar większy niż normalnie bo sutki przy karmieniu są bardziej napuchnięte Z maści My używamy tylko Bepanthen, ogólnie po kąpieli w Oliatum zasypujemy małego mąką ziemniaczaną, nie ma w ogóle odparzeń, ani żadnego czerwonego rumienia, tak nam powiedziano w szpitalu, że mąka najlepsza, a jak kapiemy go w tym olejku od rumienia to wtedy smarujemy Bepan. |
||
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jedzenia, jak mówisz, że się powtórzyło to na pewno masz rację... szkoda, że go tyle wymęczyło... a dawałaś mu coś na brzuszek? |
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Przez własną głupotę Marcelek strasznie cierpiał, już więcej nie zjem nic takiego, położna powiedziała, że najgorsze są pierwsze dwa miesiące bo układ pokarmowy jest słabo rozwinięty i trzeba uważać, że są dzieci, które będą tolerowały każdy pokarm który matka zje, a są też takie które nauczą matkę bardzo zdrowej diety i My do tej grupy chyba należymy
|
||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - z tymi podkładami pewnie też zależy od wielkości krwawienia. Ja mam z dwóch różnych firm, zobaczę która lepiej mi podpasuje.
A powiedz mi ile razy w nocy wstajesz karmić? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-28 o 12:09 |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Marcel na karmienie budzi się co 2,5-3 godziny w dzień i w nocy
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - to super
książkowo hahaa wiesz, że Magnusia na porodówce?
|
|
|
|
#1971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem całkiem zielona w tym co potrzebujemy ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-2-sztuki.html http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html I kolejne głupie pytanie Skąd mam wiedzieć jaki mam rozmiar sutka?Bepanthen ma takie samo działanie jak Alantan? |
||||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - myślę, że od zwykłej gruszki lepsza będzie Frida, więc gruszka już niepotrzebna. Wszystkie znane mi mamuśki, które używały Fridy były zgodne co do tego.
Działanie chyba to samo obydwu tych maści - ja mam Alantan w kremie i pudrze, ale w razie czego gdybym potrzebowała Bepanthen też jest tutaj dostępny. |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie mam pojęcia co faktycznie jest potrzebne nam po porodzie i w sumie bardzo się cieszę, że już teraz to kupujesz będę miała kogo podpytać
|
|
|
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mam już 4 maści Alantan, Bepanthen, Sudocrem, Linomag i co jest faktycznie dobre i potrzebne? Cytat:
![]() No to kolejna porcja pytań: -Czy po porodzie trzeba podmywać się czymś specjalnym czy wystarczy do higieny intymnej? -co na brodawki? -czy kropelki na wzdęcia brać od razu czy poczekać i zobaczyć czy będą potrzebne a jeśli brać to jaki? -jakie i ile wkładek laktacyjnych? -jaki krem na słońce? -woda morska czy sól fizjologiczna czy i to i to jaka i ile? -termometr elektroniczny dotykowy czy bezdotykowy? -czy brać podkłady do przewijania? Wypytuje Was dziś jak na jakimś egzaminie a z każdym kolejnym pytaniem poziom mojej paniki wzrasta
|
||
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy po porodzie trzeba podmywać się czymś specjalnym czy wystarczy do higieny intymnej?
bephanten czy kropelki na wzdęcia brać od razu czy poczekać i zobaczyć czy będą potrzebne a jeśli brać to jaki? ja bym poczekała, apteki są zawsze czynne a na pierwsze 24go raczej nie powinny być potrzebne -jakie i ile wkładek laktacyjnych? -jaki krem na słońce? nie wiem -woda morska czy sól fizjologiczna czy i to i to jaka i ile? to prawie to samo ale woda morska się łatwiej aplikuje -termometr elektroniczny dotykowy czy bezdotykowy? nie wiem -czy brać podkłady do przewijania? ja planuje kupić z BD są za 10 zł ale ja nie będę mieć przewijaka
|
|
|
|
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wystarczyło jedno opakowanie tych podkładów (10szt) bo teraz używam już zwykłych podpasek, ale Ja mam słabe krwawienie - za tą cenę weź 2 opakowania tych podkładów ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja jeszcze nie doświadczona, ale napiszę co myślę
![]() myślę, że możesz wybrać Bepanthen lub Alantan plus sudocrem i tyle co do płynu do higieny intymnej, jeśli masz szwy to wydaje mi się, że dobrze mieć coś delikatnego - ostatnio widziałam płyn z Ziaji właśnie taki po porodzie... podobno dobrze, żeby miał kwas mlekowy (ale to chyba przed porodem) na brodawki mam polecany krem Aventu, zaczęłam smarować już - choć z moją systematycznością średnio możesz mieć w razie czego jakieś kropelki typu espumisan, ja zakupiłam jeszcze kateter Windi - bo to nie lek z tym, że ja nie mam na co dzień dostępu do tego, więc stąd u mnie te zapasywkładki laktacyjne... hmmm zależy - ja mam jakieś zwykłe choć tutaj polecają te z tommee Tippee, ale ja jak dotąd nie użyłam ani jednej, a Justii używała już od dawna, więc kwestia jak z pokarmem ja mam krem bambino, ale widziałam dobre komentarze dot. kremu Nivea na każda porę roku oraz weledy - ale kwestia tego czy skóra dziecka będzie miała jakieś specjalne wymagania czy nie sól morska dobra do noska, ale sól fizjologiczna też spokojnie może być stosowana, poza tym dodatkowo do przemywania oczu dziecka - mam i to i to już nie raz słyszałam, że ktoś kupił ten termometr bezdotykowy i nie był miarodajny, a są one bardzo drogie (przynajmniej tutaj), ja mam zwykły więc innego nie będę kupowała podkłady do przewijania? ja nie mam - nie sądzę, że są potrzebne... mam przewijak, oraz torbę z takim specjalnym podkładem który można używać jak wychodzisz gdzieś |
|
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki Przepraszam ze dopiero teraz się odzywam i nas wszystko ok maluszek dobrze sie rozwija słyszałam bicie serduszka zakochalam się ;-)
mamy film z usg super. Ale maluch w 3 d wyglada jak ufolufek .Ewelika ten katar najgorszy jest rano i wieczorem ale w pracy tez mi sie daje we znaki. Meduzko trzymaj się . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- na brodawki mam Maltan, ale lepszy jest Bepanthen, tylko trzeba uważać i za każdym razem przed karmieniem porządnie myć suty. - ja wkładek laktacyjnych zużyłam już 4 opakowania po 50 szt każde- ale Ja mam tyle pokarmu, że szok -krem na dwór mam NIVEA BABY KREM NA KAŻDĄ POGODĘ - termometr mam elektroniczny, mierzy temperaturę ciała, wody, pokarmów i rzeczy - kupiliśmy w Super Pharm i jest naprawdę dobry, sprawdź bo może są teraz w promocji bo często są. - My nie mamy podkładów do przewijania bo mam jeszcze te na łóżko poporodowe które mi zostały i ich używamy do karmienia, kładę je na łóżko i na to pieluszkę i małego i kładę go też na przewijak, bo mały często sika na tatusia przy zmianie pieluszki ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Niby te wkładki Tommy mają lepsza chłonność i zakupiłam je i gucio prawda, są takie same jak inne wkładki tylko dużo droższe. Ale jak przewijasz malucha i Ci się zesika to w taki podkład wszystko wsiąknie i maluch nie leży w sikach, a na ceratowym podkładzie zanim małego przeniesiesz to zamoknie ci ubranko i mały chwilę leży w mokrym. My na przewijak kładziemy pieluchę flanelowa bo dużo lepsza niż tetrowa - nie z ciąga się i na to podkład poporodowy, który ładnie chłonie mocz ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Pradip - Sprawdziłam rozmiar nakładki na sutek - teraz mam 18 z Aventu, im większa nasatka tym lepsza bo mały jak Ci się przyssie do cyca to zaciągnie nie tylko sutek, ale i otoczkę i nie będziesz miała podrażnionych samych sutków. Ja miałam przed porodem normalne sutki nie duże, ani nie małe i jakoś dużo wystające tez nie były, a teraz są pokaźne i stoją jak :P |
||
|
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Ale dzisiaj Pradip zrobiłaś burzę Mamusiowych mózgów ![]() Papryczka- za udaną wizytę super, że z maluszkiem wszystko dobrze![]() a skoro już tak o wiedzy na tematy porodowo-mamusiowe to ja mam pytanie Justii ile koszul dla siebie zużyłaś w szpitalu??? i czy wszytskie miałaś z opcją karmienia???I z tego co piszesz to dobrze miec tez podkłady jednorazowe ja się nie ma tych poporodowych??/
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-01-28 o 13:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

nam za zmianę dachu wyszło jakieś 25tyś. Dom to jednak jedna wielka skarbonka, jedno się zrobi to trzeba wkładać kasę w następne...
[/QUOTE]

a co planujesz u nich wziąć?

pomóżcie...