|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Cytat:
Ja to chyba jestem jakimś odmieńcem, nie lubię nawet sztucznych paznokci też zrobiłam raz i doszłam do wniosku, że to nie dla mnie, bo nie można się podrapać i jakoś dziwnie się czuję ![]() Co do wizyty ja czuję to samo nie widziałam jeszcze serduszka, nie mam karty, więc dalej czekam, niepewność taka sama jak przed wizytą. Dostałam oczywiście takie paczuszki z próbkami dla ciężarnych, ale żeby się nie denerwować i nie widzieć schowałam je głęboko w szafie, to samo zrobiłam z zdjęciem z USG ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie jak bierzesz luteinę i dupka w jakich dawkach? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-01-28 o 08:49 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
![]() w krk zima jest od tygodnia. z czego 3 dni nie wychodziliśmy bo było poniżej - 7 stopni ![]() w styczniu średni spacer wynosił godzinę czterdzieści. no ja wczoraj też wymiękłam. zobaczymy co dalej będzie ![]() ale tak. gdzieś kiedyś mi utknęło w durnej mózgownicy te 2 godziny i to jest mój cel. choć nie zawsze Jaśniepanicz zgadza się z moją koncepcją (jak miał dwie drzemki, to spokojnie, teraz trzeba żółwika przybijać ![]() dla każdej inne. mnie pasowały te z Rossa za 5 zł, ale dziewczyny na nie narzekały. teraz na wychodnym używam materiałowych.
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
|
Amelka
![]() Wikusia-modelka i jej fryzura ,poszła tak uczesana do przedszkola ![]()
![]() |
#1594 |
Zadomowienie
|
Ja sie juz pogodzilam z tymi rosmanowskimi wkładkami ( cena czyni cuda
![]() ![]() Były niefajne na poczatku, jak miałam sutki podrażnione i nawal. Teraz uzywam w domu i dają radę. Na wyjścia j&j. |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
Pani u nas spacer też tak na 1,5-2h wychodzimy. Teraz tylko w niedzielę nie byliśmy bo jednak wiało trochę. I ograniczylismy chwilowo spacery do jednego
#1596 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny..
![]() Nie udzielam się często, bo trochę ciężko wbić mi się w Wasze rozmowy.. ale mam nadzieję, że jakoś mi się to w końcu uda.. ![]() Ale podczytuję cały czas, co u Was.. ![]()
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
Po 2 pucełkach nie chce widzieć Rossmannowskich. Teraz mam j&j, a na gemini kupiłam tt
![]() |
#1598 |
Wtajemniczenie
|
witam
ja na chwile, bo zaraz jade do mechanika wymienic kable wysokiego napiecia. ale zanim uciekne zagadka - jak wybrnac z sytuacji: pani Y i pan Y (jest chrzesnym Marysi). jego tata - pan X i druga zona pani X (niewiele starsza od pana Y) sa przyjaciolmi mojego Tz. panstwo Y jak widza pana X dostaja bialej goraczki i wychodza z pomieszczenia, zeby pan X byl bezpieczny. Zaporosilam na urodziny panstwo Y. co mam zrobic jak panstwo X przypomna sobie i przyjada tez? mam wczesniej zapowiedziec, ze wpadniemy do pansta X z ciastkiem, czy zaprosic tydzien pozniej? czekam na propozycje rozwiazania sytuacji
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Konto usunięte
|
Hej.
Ja na szybciutko: jakby ci człowieku było mało problemów, to niechaj w przychodni powiedzą ci, że twoja lekarka-pediatra, której w ciągu pół roku zdążyłeś zaufać, od stycznia nie pracuje... ![]() ![]() ![]() Kucyku, takie dzieci robi się w pozycję: na kłodę :P Kubek CCC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844094]
Kucyku, takie dzieci robi się w pozycję: na kłodę :P ...[/QUOTE] O to jest szansa, że moje będzie tak śliczne jak Twoje ![]() Zawsze wiedziałam że to najlepsza pozycja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Konto usunięte
|
Kucyku filozofia życiowa Kiepskich: jak to zrobić, żeby ZROBIĆ, a żeby się nie narobić zawsze była mi bliska
![]() A i zapomniałam się pochwalić, że Arczi-Bohater nie uronił nawet łezki podczas pobierania krwi z paluszka!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, sto lat!!!!
![]() ![]() ![]() Włosiastych cór zazdraszczam ![]() (na miejscu Kocurka szlałabym z włosami Marcellla ![]() ![]() ![]() o, o.... lubię jak wynikają takie dyskusje. już wiem, że mam nie potrzebne wyrzuty sumienia że krótko spaceruję ![]() choć jak T. był całkiem mały, to mieliśmy zakaz spacerowania.
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
My juz po spacerze. Wróciliśmy po 40 min i to serio, jak dla mnie długo...mamy - 8 i śnieżyce
![]() Pies miał frajdę, uwielbia łapać śnieg. Spotkaliśmy rocznego sąsiada, ktory oglądając bawiacegl sie śniegiem psa zanosil sie śmiechem ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Włączyłam dzis do diety amarantusa. Ze niby ma wapnia wiecej ńiz mleko, żelaza niz szpinak itd itp no i nie uczula ponoć. Pyszny jest. Makaron z mlekiem owsianymi i amarsntusem sponsoruje dzisiejszybdzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844094]Hej.
Ja na szybciutko: jakby ci człowieku było mało problemów, to niechaj w przychodni powiedzą ci, że twoja lekarka-pediatra, której w ciągu pół roku zdążyłeś zaufać, od stycznia nie pracuje... ![]() ![]() ![]() heh, nieźle. u nas jedyna pediatra, do której mam ochotę chodzić pracuje chyba na jakieś zlecenie, 3 dni w tygodniu, ciekawe jak długo... __________ ![]() ![]() ![]() J. rzucał się po łóżku, tż poszedł do łazienki na chwilę, ja byłam średnio przytomna z rana i nie odnotowałam, że wyszedł, zamknęły mi się oczy... złapałam J. w ostatniej chwili, rękami był już poza łóżkiem ![]() ![]() potem robiąc kaszę wyjmowałam słoiczek owocowy z lodówki i spadł mi na podłogę, rozbił się.. jak to dobrze, że J. nie urzędował akurat na podłodze... strach pomyśleć co będzie dalej.. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
lubię amarantusa, J. też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Rozeznanie
|
Pani-dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- No to stawiam ciacho i jakieś % i soczki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1607 |
Konto usunięte
|
Czarnula spełnienia marzeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |||
Zakorzenienie
|
HEJKA! wczoraj nocą przeczytałam wszystko ale na odpisywanie sił mi brakło.
EDYTTA! ciesze się ze lekarz okazal się empatyczny choć podczas usg mógł cos powiedzieć. Zacisakam cały czas!!!! ZEBERKO! martwiłam się o Ciebie! dobrze ze już trochę lepiej! Ty nie sprzątaj za dużo bo mialas na feriach odpoczywać!!!! IZA, KUBEK! ale duże chłopaki!!! PERSE! Ty sobie nic nie wyrzucaj odnośnie jedzonka Artiego! ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844094]Hej. Ja na szybciutko: jakby ci człowieku było mało problemów, to niechaj w przychodni powiedzą ci, że twoja lekarka-pediatra, której w ciągu pół roku zdążyłeś zaufać, od stycznia nie pracuje... ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]uuuuuuuuuuuuu do kitu!!!!!!!!!!! a gdzie teraz pracuje ? może nie daleko i warto zmienić przychodnie? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844363]A i zapomniałam się pochwalić, że Arczi-Bohater nie uronił nawet łezki podczas pobierania krwi z paluszka!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() CZARNULA! sto lat!!! MAESIA! zaprosiłabym dzień po dniu! Cytat:
A teraz jak J coraz mobilniejszy to będzie tak coraz częściej to się z tą myślą oswój. Ja jeszcze nie próbowałam amarantusa choć już kilka razy zatrzymywal się przy półce z nim. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie
![]() Ale po kolei... W niedzielę najpierw nie było u mnie "fazy" - cokolwiek to oznacza. Ja zawsze z fizyki byłam słaba, u mnie jak w neuronie - przewodzi się wszystko albo nic - nie wiem jak może być pół prądu ![]() No ale tak było, prawdopodobnie przez to zepsuł mi się router i nie miałam Was tak długo ![]() ![]() Wizyta bardzo, bardzo udana. Nie na zasadzie "dobra, masz owu po prawej i spadaj, bo leczysz się u kogoś innego". Tego się spodziewałam, a pan doktor dał mi wiele wskazówek, zainteresował się moją historią, zapytał o leczenie, o hematologa, doradził, że jednak lepiej współżyć co drugi dzień, polecił brać olej z wiesiołka, no i w ogóle bardzo optymistycznie mnie nastawił. Jak robił usg to co chwilę ochy i achy ![]() ![]() ![]() Ech, czemu ja na kogoś takiego nie trafiłam na samym początku... ![]() No i oczywiście owulacja z prawej strony ![]() ![]() Czarnulka sto lat! ![]() ![]() Measiu ja bym zaprosiła w innym terminie ![]() Edytko cieszę się, że wszystko dobrze, ja za dupka 3 op. też zapłaciłam 117zł, niby w najtańszej aptece w mieście... Rena piękne oczka ![]() Kocur masz pięknego akrobatę ![]() Kubku ja mam wpisane "przeciwciał nie stwierdzono". To dobrze, tak? ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarnula wszystkiego naj... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zazdrość tylko bierz się do pracy to może wyjdzie ![]() Cytat:
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pogrubionego się uśmiałam ![]() ![]() A pisałyście o wkładkach laktacyjnych. to ja jestem niezła bo ja nie zużyłam całego opakowani nawet. Dostałam prawie całe od koleżanki z Awentu a że ja miałam strasznie płaskie brodawki więc używałam wkładek formujących z medeli o takich i jak mi się mleko zbierao to wkładałam płatki kosmetyczne a potem używałam materiałowych tez z medeli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844363]Kucyku filozofia życiowa Kiepskich: jak to zrobić, żeby ZROBIĆ, a żeby się nie narobić zawsze była mi bliska
![]() A i zapomniałam się pochwalić, że Arczi-Bohater nie uronił nawet łezki podczas pobierania krwi z paluszka!!!!! ![]() ![]() Brawa dla Arturka. Dzielny mały mężczyzna ![]() Hehe widze że motto życiowe (tzn łóżkowe ![]() ![]() Wadera no to działajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
ja tak na szybko, bo zaraz sie Tosia obudzi - juz cos podspiweuje przez sen...dzis ja zmierzylam jak spala ma juz 87cm ![]() ... moja opryszczka ledwo ledwo sie zmniejsza i jeszcze caly czas sie zniej cos saczy...nie moge Malej pocalowac a ona tak sie garnie ![]() ...dzis dziadkowie z sanatorium wracaja po 3 tyg ciekawe czy Mala ich pozna ![]() ...i nie wiem co robic, Tosia podczas snu w nocy caly czas mi kaszle juz od miesiaca ![]() Wadera no to do boju ![]() Edytka trzymam za Ciebie kciukasy, oby dobrze Cie lekarz poprowadzil az do skonczenia 9 miesiecy ![]() Ja musze gina zmienic, na takiego ktory rowniez pracuje w szpitalu, musze w wolnej chwili sie do tego przysiasc.... ...u nas znow sniezy, a poza tym od 8 nie ma wody, robia dzis caly dzien przylacze do nowego osiedla ![]()
#1614 |
Zakorzenienie
|
Wadera zazdroszczę tak pięknego endo!! no i jajko też nieźle wypasione jak na ten dc!!
![]() ![]() ![]() Mówił coś że masz się jeszcze pokazać czy coś??
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-28 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Wtajemniczenie
|
Esesiu na razie zobaczę co ta z Warszawy będzie mówić. A jakby co to tego zawsze mam blisko
![]() Cytat:
![]() Ale staram się nie nastawiać na taki cud... Pierwszy strzał już był ![]()
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
Wadera-dobrze.
Powalila mnie maciora, neuron i pól prądu ![]() Edyta-szarlat wyniosły ![]() Mozna kupic ekspandowany (ten mozna bez obróbki termicznej jesc, pyszniasty jest), sa tez płatki z amarantusa ( je ok 5 min sie gotuje) i całe ziarna amarantusa (je sie identycznie jak kasze jaglana gotuje). Nigdy wczesniej nie kupowałam tych produktów, amarantusa znam tylko z eko ciastek i ciastek 'amarantuski'. O i z chleba ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-28 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jesteśmy już po wizycie. Usg z oceną przepływów dopplerowskich nie wykazało żadnych nieprawidłowości!!! Wszystkie przepływy i narządy są prawidłowe a moja Córeczka wygląda na całkiem zdrową babeczkę
![]() ![]() Dr kazała nie zamartwiać się podwyższonymi d-didimrami, bo one rosną w każdej ciąży, a w mojej (z uwagi na podejrzenie zesp.antyfosfolipidoweg) tym bardziej, jednak najważniejszy jest fakt, że przyjmujemy odpowiednie leki i one chronią nas przed zakrzepami. W moim przypadku nie ma czegoś takiego jak górna granica d-dimerów, która powinna nas martwić. Ważne są przepływy oraz stała kontrola. Niestety jest jedno ale.. ilość wód płodowych na dolnej granicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale fajnie by było być z Edytką w parze ![]() ![]() Wspominał, że jakbym chciała to mogę przyjść jutro, zobaczyć czy pękł (chyba o to chodziło). Ale już taka ciekawska nie będę, niech się dzieje co chce. Teraz wszystko w rękach Boga...
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
Czarnulawszystkiego najlepszego
![]()
#1620 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.