Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 08:43   #1591
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja na początku chodziłąm do dwóch. teraz chodzę do tego co mam blizej.
ja też mam wizytę 17 lutego
ja bym brała póki co luteinę i dupka
I jak zwiększyć dawkę, czy przemiennie?

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

u kosmetyczki kupiłam na sweetdealu za 75 zł połowa ceny to na ponad miesiąc na pewno, bo po miesiącu powinno się odnowić zobaczymy jak to będzie - podoba mi się i tżtowi też

kochana trzymam kciuki nadal - dla mnie to te pierwsze tygodnie do pierwszej wizyty były najgorsze...i tak dobrze, że dziś usg Ci zrobił - mnie zawsze odsyłali za 2 tygodni (tylko nigdy nie doczekałam )
u Ciebie będzie dobrze kochana!!! musi być !!!

Berbie dla Ciebie moje oczy nie patrzeć na niewyskubane brwi - będę robić w czwartek lekko potargane te rzęsy, ale ładniej wyglądają wyczesane
Rena oczka piękne. Mi się podobają na kimś, ale dla mnie to jakoś nie praktycznie. Ja miałam robione 1:1 Pamiętam jak się denerwowałam jak mi się zawijały, miałam wrażenie, że dotykają mi górnej powieki i mnie jakoś ten klej podrażniał swędziały mnie brzegi powieki.
Ja to chyba jestem jakimś odmieńcem, nie lubię nawet sztucznych paznokci też zrobiłam raz i doszłam do wniosku, że to nie dla mnie, bo nie można się podrapać i jakoś dziwnie się czuję .

Co do wizyty ja czuję to samo nie widziałam jeszcze serduszka, nie mam karty, więc dalej czekam, niepewność taka sama jak przed wizytą. Dostałam oczywiście takie paczuszki z próbkami dla ciężarnych, ale żeby się nie denerwować i nie widzieć schowałam je głęboko w szafie, to samo zrobiłam z zdjęciem z USG . Jedyny plus jest taki, że jestem obstawiona lekami. Dla mnie przełomowy będzie koniec 8 tc i później 11 tc

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja podczytuje, ale jak zwykle wbić się nie umiem...no cóż nik mnie nie lubi

Edytka strasznie czekałam na Twoje wieści....

Jeszcze chciałam się pochwalić nowymi umiejętnościami mojego syna

Czekałam i się doczekałam

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
jestem, żyję, mamy się lepiej- dziękuje za wszystkie objawy troski- także sms-y
dzisiaj lepiej- mdłości ciągle ale już bez efektów końcowych
udało mi się dostać do endo
poza tym krążę między dwoma domami, sprzątam bo mamy w tym tygodniu gości

edytko- cieszę się, ze przynosisz dobre wiadomości[COLOR="Silver"]

Dobrze, że jest już lepiej , ale bardzo się nie przemęczaj, dbaj o siebie.
Mam pytanie jak bierzesz luteinę i dupka w jakich dawkach?

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość

Edytte to trzymam nadal kciuki zeby juz zawsze po wizycie bylo ok.

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Edytka - dobrze będzie[COLOR=Silver]

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Hejka melduje sie wykonczona.. Mialam nadrobic tylko kawalek I isc spac, ale kibocowalam edytce I w kocu dociagnelam do finiszu szkoda, ze w tel zdjecia mi soe,noe wyswietlaja:-/

Dobrze ze to dopisalas bo pierwszy post byl niekorzystny dla pana dr bardzo sie ciesze ze doktor zabral soe za komkrety. Mysle ze jestes w dobrych tekach, a jak jesscze na fundusz to tym bardziej super buziaki
Ja nie jestem z tych osób, które krytykują i wymagają od lekarza nie wiadomo czego, przecież nie są oni códotwórcam.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Edytko bardzo się cieszę że wizyta się udała

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Hej,

Przepraszam, że do wszystkiego sie nie odnoszę ale podczytuję z telefonu.

Edytko cieszę się, że trafiłaś na fajnego lekarza jesteś w dobrych rękach. Cały dzień czekałam na wieści od Ciebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2014-01-28 o 08:49
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:44   #1592
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
bo chyba mnie choróbsko rozkłada

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Pani, ale zima dwie godziny... ?
w krk zima jest od tygodnia. z czego 3 dni nie wychodziliśmy bo było poniżej - 7 stopni
w styczniu średni spacer wynosił godzinę czterdzieści.

no ja wczoraj też wymiękłam. zobaczymy co dalej będzie

ale tak. gdzieś kiedyś mi utknęło w durnej mózgownicy te 2 godziny i to jest mój cel. choć nie zawsze Jaśniepanicz zgadza się z moją koncepcją (jak miał dwie drzemki, to spokojnie, teraz trzeba żółwika przybijać )

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jakie są najlepsze wkładki laktacyjne?
dla każdej inne. mnie pasowały te z Rossa za 5 zł, ale dziewczyny na nie narzekały. teraz na wychodnym używam materiałowych.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:47   #1593
czarnula 1982
Rozeznanie

Amelka
Wikusia-modelka i jej fryzura ,poszła tak uczesana do przedszkola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000844.jpg (134,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000848.jpg (119,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000846.jpg (131,8 KB, 37 załadowań)
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 08:50   #1594
Kubek29
Zadomowienie

Ja sie juz pogodzilam z tymi rosmanowskimi wkładkami ( cena czyni cuda )
Były niefajne na poczatku, jak miałam sutki podrażnione i nawal. Teraz uzywam w domu i dają radę. Na wyjścia j&j.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:05   #1595
Maga83
Zakorzenienie

Pani u nas spacer też tak na 1,5-2h wychodzimy. Teraz tylko w niedzielę nie byliśmy bo jednak wiało trochę. I ograniczylismy chwilowo spacery do jednego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:19   #1596
meire
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny..

Nie udzielam się często, bo trochę ciężko wbić mi się w Wasze rozmowy.. ale mam nadzieję, że jakoś mi się to w końcu uda..

Ale podczytuję cały czas, co u Was..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 09:22   #1597
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Były niefajne na poczatku, jak miałam sutki podrażnione i nawal. Teraz uzywam w domu i dają radę. Na wyjścia j&j.
Po 2 pucełkach nie chce widzieć Rossmannowskich. Teraz mam j&j, a na gemini kupiłam tt

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 09:58   #1598
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witam
ja na chwile, bo zaraz jade do mechanika wymienic kable wysokiego napiecia. ale zanim uciekne zagadka - jak wybrnac z sytuacji:
pani Y i pan Y (jest chrzesnym Marysi). jego tata - pan X i druga zona pani X (niewiele starsza od pana Y) sa przyjaciolmi mojego Tz. panstwo Y jak widza pana X dostaja bialej goraczki i wychodza z pomieszczenia, zeby pan X byl bezpieczny. Zaporosilam na urodziny panstwo Y. co mam zrobic jak panstwo X przypomna sobie i przyjada tez? mam wczesniej zapowiedziec, ze wpadniemy do pansta X z ciastkiem, czy zaprosic tydzien pozniej?
czekam na propozycje rozwiazania sytuacji
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:06   #1599
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Ja na szybciutko: jakby ci człowieku było mało problemów, to niechaj w przychodni powiedzą ci, że twoja lekarka-pediatra, której w ciągu pół roku zdążyłeś zaufać, od stycznia nie pracuje...

Kucyku, takie dzieci robi się w pozycję: na kłodę :P

Kubek CCC ja mam właśnie w cycniku rossmanna, szkoda mi kasy na lepsze chyba Choć czasami się skuszę na Dżonsona...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:10   #1600
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witam
ja na chwile, bo zaraz jade do mechanika wymienic kable wysokiego napiecia. ale zanim uciekne zagadka - jak wybrnac z sytuacji:
pani Y i pan Y (jest chrzesnym Marysi). jego tata - pan X i druga zona pani X (niewiele starsza od pana Y) sa przyjaciolmi mojego Tz. panstwo Y jak widza pana X dostaja bialej goraczki i wychodza z pomieszczenia, zeby pan X byl bezpieczny. Zaporosilam na urodziny panstwo Y. co mam zrobic jak panstwo X przypomna sobie i przyjada tez? mam wczesniej zapowiedziec, ze wpadniemy do pansta X z ciastkiem, czy zaprosic tydzien pozniej?
Zaproś ich tydzień wcześniej.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:15   #1601
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844094]

Kucyku, takie dzieci robi się w pozycję: na kłodę :P
...[/QUOTE]
O to jest szansa, że moje będzie tak śliczne jak Twoje
Zawsze wiedziałam że to najlepsza pozycja
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 10:17   #1602
Konto usunięte

Kucyku filozofia życiowa Kiepskich: jak to zrobić, żeby ZROBIĆ, a żeby się nie narobić zawsze była mi bliska

A i zapomniałam się pochwalić, że Arczi-Bohater nie uronił nawet łezki podczas pobierania krwi z paluszka!!!!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:23   #1603
pani22ka
Zakorzenienie

Czarnula, sto lat!!!!

Włosiastych cór zazdraszczam

(na miejscu Kocurka szlałabym z włosami Marcellla )

Cytat:
cena czyni cuda

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
I ograniczylismy chwilowo spacery do jednego
o, o....

lubię jak wynikają takie dyskusje.
już wiem, że mam nie potrzebne wyrzuty sumienia że krótko spaceruję

choć jak T. był całkiem mały, to mieliśmy zakaz spacerowania.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 10:53   #1604
Kubek29
Zadomowienie

My juz po spacerze. Wróciliśmy po 40 min i to serio, jak dla mnie długo...mamy - 8 i śnieżyce
Pies miał frajdę, uwielbia łapać śnieg. Spotkaliśmy rocznego sąsiada, ktory oglądając bawiacegl sie śniegiem psa zanosil sie śmiechem

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Włączyłam dzis do diety amarantusa. Ze niby ma wapnia wiecej ńiz mleko, żelaza niz szpinak itd itp no i nie uczula ponoć.
Pyszny jest. Makaron z mlekiem owsianymi i amarsntusem sponsoruje dzisiejszybdzien
Stary 2014-01-28, 10:55   #1605
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844094]Hej.

Ja na szybciutko: jakby ci człowieku było mało problemów, to niechaj w przychodni powiedzą ci, że twoja lekarka-pediatra, której w ciągu pół roku zdążyłeś zaufać, od stycznia nie pracuje... [/QUOTE]

heh, nieźle. u nas jedyna pediatra, do której mam ochotę chodzić pracuje chyba na jakieś zlecenie, 3 dni w tygodniu, ciekawe jak długo...

pieknie się zaczął dzień....
J. rzucał się po łóżku, tż poszedł do łazienki na chwilę, ja byłam średnio przytomna z rana i nie odnotowałam, że wyszedł, zamknęły mi się oczy... złapałam J. w ostatniej chwili, rękami był już poza łóżkiem gdyby nie to, że on piszczy/śmieje się/krzyczy zbliżając się do rzeczy zakazanych nie zdążyłabym
potem robiąc kaszę wyjmowałam słoiczek owocowy z lodówki i spadł mi na podłogę, rozbił się.. jak to dobrze, że J. nie urzędował akurat na podłodze...
strach pomyśleć co będzie dalej..

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
My juz po spacerze. Wróciliśmy po 40 min i to serio, jak dla mnie długo...mamy - 8 i śnieżyce
Pies miał frajdę, uwielbia łapać śnieg. Spotkaliśmy rocznego sąsiada, ktory oglądając bawiacegl sie śniegiem psa zanosil sie śmiechem

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Włączyłam dzis do diety amarantusa. Ze niby ma wapnia wiecej ńiz mleko, żelaza niz szpinak itd itp no i nie uczula ponoć.
Pyszny jest. Makaron z mlekiem owsianymi i amarsntusem sponsoruje dzisiejszybdzien
my dopiero będziemy się zbierać.

lubię amarantusa, J. też
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:01   #1606
czarnula 1982
Rozeznanie

Pani-dziękuje

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

No to stawiam ciacho i jakieś % i soczki:pi jemy:
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:04   #1607
Konto usunięte

Czarnula spełnienia marzeń
Stary 2014-01-28, 11:24   #1608
eseska
Zakorzenienie

HEJKA! wczoraj nocą przeczytałam wszystko ale na odpisywanie sił mi brakło.
EDYTTA! ciesze się ze lekarz okazal się empatyczny choć podczas usg mógł cos powiedzieć. Zacisakam cały czas!!!!
ZEBERKO! martwiłam się o Ciebie! dobrze ze już trochę lepiej! Ty nie sprzątaj za dużo bo mialas na feriach odpoczywać!!!!
IZA, KUBEK! ale duże chłopaki!!!
PERSE! Ty sobie nic nie wyrzucaj odnośnie jedzonka Artiego!
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny..

Nie udzielam się często, bo trochę ciężko wbić mi się w Wasze rozmowy.. ale mam nadzieję, że jakoś mi się to w końcu uda..

MEIRE! wiem ze na początku jest ciężko, ale spróbuj się wbić powoli!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844094]Hej.

Ja na szybciutko: jakby ci człowieku było mało problemów, to niechaj w przychodni powiedzą ci, że twoja lekarka-pediatra, której w ciągu pół roku zdążyłeś zaufać, od stycznia nie pracuje...
[/QUOTE]uuuuuuuuuuuuu do kitu!!!!!!!!!!! a gdzie teraz pracuje ? może nie daleko i warto zmienić przychodnie?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844363]A i zapomniałam się pochwalić, że Arczi-Bohater nie uronił nawet łezki podczas pobierania krwi z paluszka!!!!! [/QUOTE]Brawo!!!zuch!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
lubię jak wynikają takie dyskusje.
już wiem, że mam nie potrzebne wyrzuty sumienia że krótko spaceruję
PANI! ty ogromnie dużo spacerujesz!! My jednak teraz zwłaszcza mało (tłumacze sobie w najlepszej porze na spacer, ja w pracy albo Zo spi). Ale jak poczytałam, ze Wy tak ciągle chodzicie to i ja poszłam i mi się skutecznie odechciało. Byłysmy ze 30 minut ( a ubieranie i rozbieranie z 15 zajęło), ja wróciłam mokra (tak upocona) bo u nas mało odśnieżone, do tego trochę wiatr. A panna usnęła (prawie godzine przed zwykła porą snu) tym samym nie zjadła 2 sniadania (miało być po spacerze) nawet na śpiocha cyca nie dało się dać. teraz pewnie wcześniej wstanie a do wieczora to z nią zwariuję. byłyśmy w aptece - Tz chory - czyt będzie umierał

CZARNULA! sto lat!!!
MAESIA! zaprosiłabym dzień po dniu!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
heh, nieźle. u nas jedyna pediatra, do której mam ochotę chodzić pracuje chyba na jakieś zlecenie, 3 dni w tygodniu, ciekawe jak długo...

pieknie się zaczął dzień....
J. rzucał się po łóżku, tż poszedł do łazienki na chwilę, ja byłam średnio przytomna z rana i nie odnotowałam, że wyszedł, zamknęły mi się oczy... złapałam J. w ostatniej chwili, rękami był już poza łóżkiem gdyby nie to, że on piszczy/śmieje się/krzyczy zbliżając się do rzeczy zakazanych nie zdążyłabym
potem robiąc kaszę wyjmowałam słoiczek owocowy z lodówki i spadł mi na podłogę, rozbił się.. jak to dobrze, że J. nie urzędował akurat na podłodze...
strach pomyśleć co będzie dalej..

my dopiero będziemy się zbierać.

lubię amarantusa, J. też
MONIA! może lekarz ma pól etatu i dlatego tylko3 dni.
A teraz jak J coraz mobilniejszy to będzie tak coraz częściej to się z tą myślą oswój.
Ja jeszcze nie próbowałam amarantusa choć już kilka razy zatrzymywal się przy półce z nim.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:28   #1609
wadera4
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie

Ale po kolei... W niedzielę najpierw nie było u mnie "fazy" - cokolwiek to oznacza. Ja zawsze z fizyki byłam słaba, u mnie jak w neuronie - przewodzi się wszystko albo nic - nie wiem jak może być pół prądu
No ale tak było, prawdopodobnie przez to zepsuł mi się router i nie miałam Was tak długo (raptem 2 dni, ale mi się dłużyło). Ale już wymieniłam i jestem

Wizyta bardzo, bardzo udana. Nie na zasadzie "dobra, masz owu po prawej i spadaj, bo leczysz się u kogoś innego". Tego się spodziewałam, a pan doktor dał mi wiele wskazówek, zainteresował się moją historią, zapytał o leczenie, o hematologa, doradził, że jednak lepiej współżyć co drugi dzień, polecił brać olej z wiesiołka, no i w ogóle bardzo optymistycznie mnie nastawił.
Jak robił usg to co chwilę ochy i achy a to pęcherzyk taki wielki (2,2), a to endometrium grube i pulchne (1,3). Po takich komplementach czułam się jak jakaś płodna maciora Zdziwił się, że to wszystko bez leków (coś o ovitrel mamrotał), że tak szybko w ciążę zachodzę. A jak powiedziałam, że dopiero od roku z kawałkiem staramy się o dziecko to już był całkiem uradowany
Ech, czemu ja na kogoś takiego nie trafiłam na samym początku...

No i oczywiście owulacja z prawej strony zatem działamy

Czarnulka sto lat!

Measiu ja bym zaprosiła w innym terminie

Edytko cieszę się, że wszystko dobrze, ja za dupka 3 op. też zapłaciłam 117zł, niby w najtańszej aptece w mieście...

Rena piękne oczka

Kocur masz pięknego akrobatę

Kubku ja mam wpisane "przeciwciał nie stwierdzono". To dobrze, tak?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-01-28 o 11:35
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 11:32   #1610
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Amelka
Wikusia-modelka i jej fryzura ,poszła tak uczesana do przedszkola
Piękne te Twoje laseczki. Zazdroszczę warkoczyków.
Czarnula wszystkiego naj...
Cytat:
Ja też ich używałam i nie było sety, ale jak piszesz cena czyni cuda.

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny..

Pisz zwyczajnie co u Ciebie? My nie gryziemy. Każda na początku była tu nowa.

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witam
Lepiej oddzielnie zaprosić.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Włosiastych cór zazdraszczam

[/COLOR]
Nie zazdrość tylko bierz się do pracy to może wyjdzie

Cytat:

[/COLOR]Włączyłam dzis do diety amarantusa. Ze niby ma wapnia wiecej ńiz mleko, żelaza niz szpinak itd itp no i nie uczula ponoć.
A co to jest? Ja nie słyszałam o tym czymś... ale pewnie w moim zad...u tego się nie dostanie.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:43   #1611
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie

Wizyta bardzo, bardzo udana. Nie na zasadzie "dobra, masz owu po prawej i spadaj, bo leczysz się u kogoś innego". Tego się spodziewałam, a pan doktor dał mi wiele wskazówek, zainteresował się moją historią, zapytał o leczenie, o hematologa, doradził, że jednak lepiej współżyć co drugi dzień, polecił brać olej z wiesiołka, no i w ogóle bardzo optymistycznie mnie nastawił.
Jak robił usg to co chwilę ochy i achy a to pęcherzyk taki wielki (2,2), a to endometrium grube i pulchne (1,3). Po takich komplementach czułam się jak jakaś płodna maciora Zdziwił się, że to wszystko bez leków (coś o ovitrel mamrotał), że tak szybko w ciążę zachodzę. A jak powiedziałam, że dopiero od roku z kawałkiem staramy się o dziecko to już był całkiem uradowany
Ech, czemu ja na kogoś takiego nie trafiłam na samym początku...

No i oczywiście owulacja z prawej strony zatem działamy
WADERKA! dobrze ze już prąd Ci wrócil! a super ze wizyta udana. A może u tego lekarza zostaniesz? to owocnego działania!
Z pogrubionego się uśmiałam: hahaha:

A pisałyście o wkładkach laktacyjnych. to ja jestem niezła bo ja nie zużyłam całego opakowani nawet. Dostałam prawie całe od koleżanki z Awentu a że ja miałam strasznie płaskie brodawki więc używałam wkładek formujących z medeli o takich
i jak mi się mleko zbierao to wkładałam płatki kosmetyczne a potem używałam materiałowych tez z medeli

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:51   #1612
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44844363]Kucyku filozofia życiowa Kiepskich: jak to zrobić, żeby ZROBIĆ, a żeby się nie narobić zawsze była mi bliska

A i zapomniałam się pochwalić, że Arczi-Bohater nie uronił nawet łezki podczas pobierania krwi z paluszka!!!!! [/QUOTE]

Brawa dla Arturka. Dzielny mały mężczyzna
Hehe widze że motto życiowe (tzn łóżkowe ) mamy podobne

Wadera no to działajcie Super że lekarz fajny. Pewnie na walentynki prezent będziesz miała w postaci dwóch kresek
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 11:54   #1613
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Hej,
ja tak na szybko, bo zaraz sie Tosia obudzi - juz cos podspiweuje przez sen...dzis ja zmierzylam jak spala ma juz 87cm i 12cm stopa... musze jej jakies kapciuszki kupic - 22 lutego moj dziadek konczy 100lat i jest impreza w domu u dziadka a tam troche chlodnawo wiec musze cos jej na nozki zalozyc - jakiej firmy poleccie?
... moja opryszczka ledwo ledwo sie zmniejsza i jeszcze caly czas sie zniej cos saczy...nie moge Malej pocalowac a ona tak sie garnie
...dzis dziadkowie z sanatorium wracaja po 3 tyg ciekawe czy Mala ich pozna
...i nie wiem co robic, Tosia podczas snu w nocy caly czas mi kaszle juz od miesiaca nie wiem co robic, robilam inhalacje, nawilzalam pokoj, nie wychodzilysmy z domu, duzo pije, ma lozeczko podnieione czyt ksiazki podlozone.....
Wadera no to do boju
Edytka trzymam za Ciebie kciukasy, oby dobrze Cie lekarz poprowadzil az do skonczenia 9 miesiecy
Ja musze gina zmienic, na takiego ktory rowniez pracuje w szpitalu, musze w wolnej chwili sie do tego przysiasc....
...u nas znow sniezy, a poza tym od 8 nie ma wody, robia dzis caly dzien przylacze do nowego osiedla

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:04   #1614
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera zazdroszczę tak pięknego endo!! no i jajko też nieźle wypasione jak na ten dc!! zatem do roboty i coś czuję że EDYTTE będzie miała parę za 2 tyg
Mówił coś że masz się jeszcze pokazać czy coś??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2014-01-28 o 12:06
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:10   #1615
wadera4
Wtajemniczenie

Esesiu na razie zobaczę co ta z Warszawy będzie mówić. A jakby co to tego zawsze mam blisko

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Pewnie na walentynki prezent będziesz miała w postaci dwóch kresek
Chciałabym
Ale staram się nie nastawiać na taki cud...

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Wadera no to do boju
Pierwszy strzał już był

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-01-28, 12:12   #1616
Kubek29
Zadomowienie

Wadera-dobrze.
Powalila mnie maciora, neuron i pól prądu

Edyta-szarlat wyniosły http://pl.wikipedia.org/wiki/Szarłat_wyniosły w necie sporo informacji o nim jest i sporo przepisów.
Mozna kupic ekspandowany (ten mozna bez obróbki termicznej jesc, pyszniasty jest), sa tez płatki z amarantusa ( je ok 5 min sie gotuje) i całe ziarna amarantusa (je sie identycznie jak kasze jaglana gotuje).

Nigdy wczesniej nie kupowałam tych produktów, amarantusa znam tylko z eko ciastek i ciastek 'amarantuski'. O i z chleba

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-28 o 12:15
Stary 2014-01-28, 12:12   #1617
anitaxas
Zadomowienie

Dziewczyny jesteśmy już po wizycie. Usg z oceną przepływów dopplerowskich nie wykazało żadnych nieprawidłowości!!! Wszystkie przepływy i narządy są prawidłowe a moja Córeczka wygląda na całkiem zdrową babeczkę i waży ok. 1300g
Dr kazała nie zamartwiać się podwyższonymi d-didimrami, bo one rosną w każdej ciąży, a w mojej (z uwagi na podejrzenie zesp.antyfosfolipidoweg) tym bardziej, jednak najważniejszy jest fakt, że przyjmujemy odpowiednie leki i one chronią nas przed zakrzepami.
W moim przypadku nie ma czegoś takiego jak górna granica d-dimerów, która powinna nas martwić. Ważne są przepływy oraz stała kontrola.

Niestety jest jedno ale.. ilość wód płodowych na dolnej granicy na razie zalecenie picia 3-4l wody/dobę (nie wliczając innych płynów) i sprawdzanie ich objętości na kolejnych wizytach.. Dziewczyny gdzie te wody uciekają, skoro ja od początku ciąży wypijam hektolitry wody No i co prócz wody mogę zrobić żeby było ich więcej???
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 12:21   #1618
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Wadera zazdroszczę tak pięknego endo!! no i jajko też nieźle wypasione jak na ten dc!! zatem do roboty i coś czuję że EDYTTE będzie miała parę za 2 tyg
Mówił coś że masz się jeszcze pokazać czy coś??
Nie zapeszaj, bo ucieknę
No ale fajnie by było być z Edytką w parze a może Edytka będzie z Tobą?
Wspominał, że jakbym chciała to mogę przyjść jutro, zobaczyć czy pękł (chyba o to chodziło). Ale już taka ciekawska nie będę, niech się dzieje co chce. Teraz wszystko w rękach Boga...

Stary 2014-01-28, 12:23   #1619
Maga83
Zakorzenienie

Czarnulawszystkiego najlepszego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 12:24   #1620
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wadera-dobrze.
Powalila mnie maciora, neuron i pól prądu

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie te wody uciekają, skoro ja od początku ciąży wypijam hektolitry wody No i co prócz wody mogę zrobić żeby było ich więcej???
Kochana pij ile wlezie zobaczysz wszystko będzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości