|
|
#3451 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LI
Stazja, dzięki, zaraz poczytam o Fitomedzie
![]() Truskawkowego nie miałaś? Chyba capnę duży śliwkowy. |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialąm malutką buteleczkę dawno temu, ale wrażenia raczej na mnie nie zrobił, skoro nie powtorzylam. W sumie nie pamiętam dlaczego bo to dawno bylo.
|
|
|
|
|
#3453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja bym celowała w neurologa raczej, no ale jak mówisz że też Cię odsyłają... pozostaje uzbroić się w cierpliwość i szukać jakiegoś ambitnego co nie odeśle |
|||
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak chcesz anturalniej to brałabym mleczko winogronowe, śliwkowy olej mam od 2 lat juz (nie wciąż ten sam ) i używam bo cudnie pachnie relaksuje itp, ale on mi nic nie robi Cytat:
Sama bujam sie dalej ze swoją dolegliwością utrudniającą mi życie od lat ko kur dwa 10 Postanowiłam dać ostatnią szansę homeopatce, pani Prof, która uleczyła niegdyś moją Mam. Minusy kasa idzie jak woda - czekam aż uzbieram an rezonans Wkurza mnei to niemziernie ale jestem zdesperowana. Postawiłam na nią, albowiem byłam w 3 hospitalach, milionach nfztowskich lekarzy i nic. Ale o ile jeden plus, że płacę mniej niż Ty, acz 1,5 h babka słucha pyta rozmawia jak House normalnie, buduje pełen profil mnie, zbira dokumentację WSZYSTKICH badań, wypisów itp, to jednak wciąż nie mam diagnozy .Już chyba jej nei znajdę, ale Tobie współczuję bardziej, bo jednak homeopata tutaj nic nei poradzi ( o ile w ogóle poradzi cokolwiek, no mojej Mam poradził i to baaaardzo) Nie wiem, dopytam tej mojej kuzynki z przepukliną, co ją co kilka miechó pogotowie wywozi na ból, ale ostatnio jak z nią gadałam, to miała identyczne odczucia. Odbijała się od drzwi, nikt nigdzie nie zaradził problemowi. Ale zapytam, bo a nóż widelec coś z tym zrobiła? Może coś się jej udało, może ktoś wpadł na jakiś pomysł. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-27 o 19:33 |
||
|
|
|
#3455 | ||||
|
Panaroja
|
macham snad niczego i spod śniegu
![]() helloł Cytat:
na małżu już trochę gorzej ale małż ma dzifnom skóre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jeżeli wypada mało , to niewiele można z tym zrobić , oprócz np wiszenia na drążku i ew.jakiejś łagodnej nieinwazyjnej aktywności ruchowej , a operować można dopiero jak wypadnie mocno , z tego co wiem . zapisz się na tai chi , to może być najlepsza rehabilitacja Klub Kraków :792 279 504 e-mail :krakow@taichi.pl i znowu spadam , bo mnie gonio koth zwariował - liże wannę z wielkim mlaskaniem czy Wasze kothy tesz tak czynią ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2014-01-27 o 19:37 |
||||
|
|
|
#3456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko myślę ze Ty potrzebujesz się wyleczyć a nie tylko L4 ![]() Cytat:
|
|
#3457 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
To ja :)
|
To jest lepsze, niż wszystkie prochy, masaże i cała reszta, to mnie przy życiu trzyma. I w pobliżu pionu
![]() Cytat:
Mam nawet 2 przepukliny, jedna nad drugą, w lędźwiowym kręgosłupie. Lekarzem, który w pierwszej kolejności ratuje, jest neurolog. Jeśli przepuklina naciska na rdzeń kręgowy, dalej działa neurochirurg wespół w zespół z ortopedą. Ale jeśli nie ma ucisku na rdzeń -jak u mnie, najlepszym, absolutnie najlepszym rozwiązaniem, jest joga. Albo -jak Parabel napisała, tai-chi, ale tam mnie nigdy nie było, to się nie wypowiadam.Miałam takie okresy, że miałam sztywną nogę, traciłam w niej czucie, nie mogłam podnieść rąk do góry, mąż mnie mył, czesał, taki ubaw No i wtedy prochy -faktycznie czasem są konieczne. Ale potem mnie ktoś wysłał na jogę.... Po pierwsze, zauważyłam, że bardzo dużo ćwiczeń pokrywa się z tymi, które robiłam na kinezyterapii. Po drugie -ogólnie lepiej się poczułam -minęły mi bóle głowy, lepiej się oddycha -otwiera się klatka piersiowa, no i kopa do życia się dostaje. I co najważniejsze -przy regularnym chodzeniu na sesje, zupełnie znika ból i sztywność w plecach. Na początku mój skłon wyglądał tak, że się pochylałam z rękami opartymi na drabince -do kąta prostego. Teraz nie mam problemu z dotknięciem czołem do kolana No dobra, może trochę -przez brzuszydło ![]() Ale warunek jest jeden -trzeba iść do dobrej szkoły i powiedzieć dokładnie instruktorowi, co ma się zepsute. I nie robić nic na siłę. Trzeba zaakceptować swoje ograniczenia i robić tylko tyle, na ile ciao pozwala. No to się nagadałam... Dopiero z rtobo wróciłam, jutro od 7 znów tam lecę, gdyż potem dentysta... Dostałam za to pachnącą przesyłkę wymiankową od Mysi i lecę ją napoczynać
|
|
#3461 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
![]() a zoperowac sie moge za 10 000 prywatnie, wiec raczej zrozumiałe ze tego nie zrobie. problem w tym e nikt mi nie chce dac zadnych wskazówek, kazdy nówi-NIE WIEM czy cwiczyc-nie wiem czy w razie bolu lezec- nie wiem czy moze wrecz przeciwnie probwac sie ruszac-nie wiem jakies wskazania co do trybu zycia zeby sie nie pofgłęłbiało -nie wiem no ☠☠☠☠a co to ma byc?! jak jednego juz docisnełam i nie dałam sie zbyc to łaskawie powiedział: no na nartach nie jeźdżic...unikać pozycji siedzącej... więc go zapytałam czy mam sie o rente starac bo w takim razie pracowac nie moge-bo moja praca polega na siedzeniu przed kompem ..to sie roześmiał, po czym wstał za biurka i mnie delikatnie wygarnął za drzwi -ordynator jeden z najlepszych neurochirurgów krakowie podobnoCytat:
no chetnie pójde tylko do kogo? juz wszedzie byłam , i chodzi mi o leczenie nie o L4, to tylko tak mimochdem wspomnialamdochodze do wniosku ze chyba problem jest we mnie-moze ja jakas niekomunikatywna jestem czy nie wiem co
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3463 |
|
grozi wypollizowaniem
|
zdiagnozowana obrazowo juz jestem-mam tomografie i rezonans-of kors prywatnie robiłam
, wiec nie potrzebuje juz skierowan, chce znaleźć po prostu lekarza prowadzącego ktory by mnie dogladnał raz na rok, steirdził czy jest gorzej, lepiej, dał jakies wskazówki a nie- idź se juz kobito i nie marudź...
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, ze mnie to kompletnie nie dziwi Oni jużzrobili kariery, odbieram to tak, że taki ordynator już nic nie musi udowadniać, a że kultury i ogłady nie zanabył po drodze to już nie zanabędzie. Ostatni akapit - serio wierzysz w to? No bez jaj, nie myśl tak. Przeca nei zadajesz im zagadek sudoku ani nie mówisz limerykami - masz wyniki badań diagnostycznych. Kropka. Ja sie w ogóle zaczęłam zastanawiać czy aby ja tego też nei mam? No bo niby to cofnięcie lordozy mnie tak nakindżala w lędźwiach że autentyk, po 10 minutach stania płakać mogę z bólu, wyć itp muszę, ale to muszę usiaść i się skulić najlepiej. MAsuje to non stop. No i w sumie cały czas wierzę w diagnozę "na oko" że to to.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-27 o 20:45 |
|
|
|
|
#3466 |
|
|
Zapomniałam się pochwalić, że kasę dostałam w końcu. To, co pisałam w zeszłym tygodniu, że ju wysłana, to znów była podpucha...
Ale dziś, po kolejnej wymianie zdań, dostałam Western Unionem. I mam. Nigdy więcej nic na piękne oczy...
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.twojazmiana.pl/news,sposo...zna-,1384.html Mnie też bolą plecy tyle że u mnie sprawa prosta krzywy kręgosłup i garbienie się :P( |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
?mój ma miskę z pomyjami w zlewie i chętnie korzysta ![]() Jeżeli idzie o tai chi - wypróbowałam na własnym kręgosłupie , wprawdzie nie mam takiej przepukliny , ale przestał boleć , wyprostował się i folge to jest rewelacyjne na wszystkie urazy , kontuzje , bolenia itp na tai-chi chodzą nawet 90-letni ludzie i ćwiczą , nie robi się żadnych cudów gimnastycznych , ale się doświadcza cudu usprawnienia ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Polly wyczyść skrzynkę , bo Ci chciałam coś wysłać , ale masz zapchane
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() całe szczęście ze tym razem sie dobrze skończyło Polly, zastanów się nad tą jogą, skoro tylu osobom pomaga to może być dobry trop.... |
|
|
|
|
#3470 |
|
|
Pobudka!!!
I do roboty... Cholera, chyba mam obiecywany nawrót kaszlu... Pół nocy mnie męczyło :-( Teraz już tylko katar do kolan, więc idzie ku lepszemu ;-)
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macham |
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
zabrali mi sieciunię, ale wróciłam mam nadzieję, że już na stałe
|
#3473 |
|
Nindżopesz
|
Jeszcze przytruję o hydrolacie herbacianym i glince - cudo, cudo, nie wiem które z nich tak zwęża pory ale wizualnie mam od razu 5 lat mniej
I anegdota o poranku. Mój ojciec ma na nazwisko Motoszko, poszedł ostatnio do lekarza: lekarka zdziwiona: pan jest Polakiem! ojciec: yyy, tak, a kim miałbym być? l: no na przykład Japończykiem. o: ...dlaczego Japończykiem??? l: bo mam tu w papierach "Motosuko". |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez, bez sieci jest źleeeeeeeeeeeeeee Noooooo dobra, nie zawsze, czasem lubię być bez sieci, ale kiedy JA o tym decyduję a nie Sieć ![]() Cytat:
Tzn ogólnie i tak jest lepiej bo oczyszczenie i rozjaśnienie ale porachy się otwierają zuruck. 2. o jessssssssssssssssssssuuu uu seeeeerio? leżę - jak ona zdała medycynę ? o mammmmmuniu
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-01-28 o 11:06 |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. lekarz musi bazgrolić
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Mother of Cats
|
Czasami życie jest do dupy.
Bliska znajoma w najlepszym przypadku będzie miała dziecko z zespołem Downa. O ile w ogóle płód nie obumrze wcześniej. |
|
|
|
#3477 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja musze cos na moje naczynka kupic, bo micele mniej mi sluza niz hydrolaty kiedys. Ide buszowac po sieci
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
All
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
gadałąm ze znajomym stażystą farmacji, powiedział, że farmaceuci odgadują lek po pojedynczych literach i z jaką nazwą im się kojarzy
![]() Nie pocieszył mnie
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale On wie ile takich leków może być z tych pojedynczych literek![]() Mam nadzieję że nikt nie pomyli mi leku na gardło z lekiem na hemoroidy
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

..nie ja nie znam zadnego
) i używam bo cudnie pachnie relaksuje itp, ale on mi nic nie robi

ale jeżeli wypada mało , to niewiele można z tym zrobić , oprócz np wiszenia na drążku i ew.jakiejś łagodnej nieinwazyjnej aktywności ruchowej , a operować można dopiero jak wypadnie mocno , z tego co wiem .
czy Wasze kothy tesz tak czynią ?

Tzn ogólnie i tak jest lepiej bo oczyszczenie i rozjaśnienie ale porachy się otwierają zuruck.