|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Papryczka - super, że u was OK
baaaardzo się cieszymy ![]() Pradip - o Justii przypomniała mi o tym kremie na brodawki Aventu (nie trzeba zmywać przed karmieniem) a co do termometru, to ja też mam elektroniczny z tym, że zupełnie zwykły, ale ten co Justii proponuje z pewnością dobre rozwiązanie jeśli nie masz innych typu pokojowy, czy do mierzenia temp wody |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie przez jeden dzień brodawki podleczyłam Bepanthenen, ale strasznie się pilnowałam żeby dobrze go zmyć, a jak mały zaczynał płakać to nie wiedziałam czy łapać się za mycie sutów czy brać go na ręce |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - tak, tak to wiadoma chyba rzecz, że że na przewijak będę kładła pieluszkę... z pewnością zostanie mi też kilka tych mat więc to dobry pomysł ich użycia, ale nie sądzę (na dzień dzisiejszy), że specjalnie będę kupowała te podkłady - oczywiście jak pisałam to są moje spostrzeżenia jako tej niedoświadczonej
![]() co do nakładek to ja od razu kupiłam te średnie, bo ja miałam cyce jak donice hahaha
|
|
|
|
#1986 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Na usg połówkowym poznasz płeć? ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44843746]Cześć a co ty tu jeszcze robisz ![]() Mi się zaczął beznadziejnie. Od wielkiej kłótni z mamą i teraz siedzę zabeczana.Bardzo rzadko się z nią kłócę, ale jak już dojdzie co do czego to jest starcie tytanów Powiem wam, że bardzo dobrze nam jest tak mieszkać wszyscy razem. ale coraz częściej boję się, że jak malutka przyjdzie na świat to moi rodzice będę się wtrącać i będą kłótnie. Już powoli mama zaczyna mi dyktować co mam jej kupić a czego nie, nie mówiąc już o imieniu żadne im się nie podoba, które chcemy. Dlatego też to co wybraliśmy nikomu teraz nie mówimy. Najgorsze jest to, że nawet jak byśmy myśleli o kupnie mieszkania to bardzo ciężko będzie nam podjąć tą decyzję, bo w ten dom w którym teraz mieszkamy włożyliśmy wszystkie nasze oszczędności, a to były niemałe pieniądze. Zawsze jak się z nią pokłócę chcę pakować walizki i się wyprowadzać, ale jak się pogodzimy to wszystko mi przechodzi i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej... Nie ma problemu, Jak tata wróci z pracy to wezmę od niego numer do tych fachowców od dachu i ci go podam na priv [/QUOTE]podziwiam osoby które mieszkają z teściami/rodzicami ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pięknie pada śnieg
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Wiecznie-mam nadzieje że tak
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaa tak ogólnie ciekawe jak mój maluszek zniesie pierwszą podróż samolotem - mam nadzieję, że nie będzie uprzykrzał życia reszcie pasażerów |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Justii-chyba przegapiłaś mój wpis
bo obstał się poprzedniej stronie
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
chyba znów powolutku zaczyna odchodzić mi czop... bo mam znów gęsty śluz, z tym, że zupełnie czysty...
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Justii-rośnie Wam mały strażak
![]() ![]() haha cwiczy sikawkę
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam jedną na ramiączka cienkie, szybko ściągam ramiączko i już mleczarnia na wierzchu w szpitalu miałam ze sobą 4 koszule. Musisz mieć ze sobą podkłady na łóżko: http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/330/...+porodzie.html i podkłady do majtochów czyli duże podpaski ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- na widok tatusia ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- oj ćwiczy , stawia wąż jak trzeba |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos - teraz rodzi magnusia i zostaniesz sama na polu walki
masz jeszcze 2 dni !---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- są najwygodniejsze i później można je spokojnie wykorzystać no i ceny też są normalne
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak tak dalej pójdzie to na serio wyląduję w wariatkowie - jakby nie wizaż i wy to dawno by mnie już musieli tam zawieźć |
||
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mój skarb się powoli budzi .A no i polecam kupić karuzelę do łóżeczka Marcel uwielbia swoje Misie, tak fajnie oczkami za mini pląsa Pradip - na Outlecie można za dobrą cenę wyrwać karuzelę Fischer Price Jednak niania elektryczna to super sprawa, nawet w nie dużym mieszkaniu. |
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - jaką nianię w końcu zakupiłaś?
hahah ale to wy w końcu zostawiłyście ciężarną samą i poszłyście sobie urodzić, a ty to już w ogóle wcześniej <foch>
|
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Malgos czekamy niech czopek odchodzi juz juz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka - to takie same początki, więc może jeszcze dużo czasu upłynąć... choć Fiona obiecała mi, że najpóźniej dziś urodzę
|
|
|
|
#2004 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
-jakie i jakiej wielkości masz podkłady na łóżko chyba muszę sprawdzić jakie są największe te nakładki na sutki bo mi już zrobiły się ogromne ![]() Przytłoczyła mnie ilość informacji i rzeczy do wyboru przerasta mnie nawet poskładanie tego co radzicie do kupy ![]() -bepanthen baby czy zwykły? i warto http://www.aptekagemini.pl/avent-but...nthenmasc.html ? -termometr mówisz o takim? http://www.superpharm.pl/produkt/can...ekka-koncowka/ jakoś nie widzi mi się utrzymać dziecko nieruchomo z takim Wiaterku a napisz co u Ciebie ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Oj Małgoś Małgoś ale Cie Kacperek urządził ![]() Cytat:
![]() Czyli kupiłaś tą nianie i telefon wolny |
||||
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
w klubie napisałam dziś jak po wizycie u gin
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam zgodnie z terminem USG, miałam na 16.01 i tak odeszły mi wody, a że lekarz jeszcze wbił się w ten termin to już w ogóle wielkie szczęście L(
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - a co z ta nianią? jaką kupiłaś?
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometr mamy taki: Termometr Novama Free, NT17 Te wkładki dla mnie wszystkie są takie same, co chwilę muszę je zmieniać bo mnie zalewa, więc Ja nie będę w tym temacie doradzać bo to wszystko zależny od ilości pokarmu. Podkłady mam 60 x 90 chyba, ale te nie są największe, im większe tym lepsze, ale tam gdzie kupowałam to innych nie było. Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2014-01-28 o 15:10 |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do podmywania używałam zwykłego żelu do higieny intymnej. Szwy miałam, szybko się pogoiło. Na brodawki nie wiem bo piersią nie karmie. Z kropelkami poczekalam jak widziałam że się męczą z brzuszkiem to zaczęłam podawać żeby uniknąć jazdy z kolką. Przy Darii się udało przy Nadii niee za bardzo. Z wkładkami dużo nie pomogę bo miałam tak mało pokarmu że nie były mi potrzebne. Teraz mi służą jako waciki do zmywania paznokci. Krem ja używam bambino dla obydwu. Używam wody morskiej. Ja mam termometr elektroniczny do pupki. Tam mierze zawsze. Ja nie bralam nic takiego dostałam w szpitalu. U mnie leje. ![]() Malgos tobie to ja wykop na porodowke daje. Papryczka brawa za wizytę. Ze mnie znowu leje się jak z kranu. W nocy musislam wstawać co 2 godziny zmieniać i podpaske i tampona a i tak wszystko poprzeciekalo. 4 zestawy pizamki poszły do prania. Teraz to jestem pewna że to przez tabletki bo przeczytałam dokładnie ulotkę i to jeden z ubocznych efektów to po cholerę mi takie tabletki które zamiast mi pomóc to uprzykrzaja życie jak tylko mogą. Nie dość że jestem słaba to całą noc praktycznie nie spalam. W doopie mam będę się truc jakaś chemią. Już nigdy tego gówna do ust nie wezmę. Może i przy okazji mi wieczny pms przejdzie i przestanę wyzywac wszystkich po kolei.
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - bardzo dziękuję za kopa i chętnie przyjmuję
no pewnie, nie ma się co męczyć z tabletkami jak ci zupełnie nie pasują... mnie jakoś zawsze martwiło, że właśnie mogą być niedopasowane i zamiast ułatwiać to popsują mi życie i dlatego jakoś nigdy się nie nie zdecydowałam ... pewnie kwestia dopasowania, ale ... no cóż ciekawe co wykombinujemy po porodzie - bo tak jakoś nam dobrze bez gumek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

baaaardzo się cieszymy 

mamy film z usg super. Ale maluch w 3 d wyglada jak ufolufek .

bo obstał się poprzedniej stronie