|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
teraz mamy 4 active baby sprawdziłam i w nocy siuski po herbatce wylatują jak wypija 200 ml, w dzien suchutko. Cytat:
a z tym odkurzaczem mam to samo im staram się być ciszej to coś zwale itd
|
|
|
#92 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Janek jeszcze 3 pieluchy ma, 4 sa za duze, 3 plus nie moge znalezc nigdzie
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Mozna odac olej rzepakowy, oliwe, maslo.Ja tez ni mam blendera |
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co mama mówi pokroju Julka godzinę mnie mamy usypiała na rękach a pierwszy miesiąc praktycznie nie spała, z babcia na zmianę mnie nosił bo się darłam- nie mylić z płakaniem ![]() ej! co chcesz od mamy, gdyby nie to, że musimy górę wykończyć to bym chciała już!
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nic, że się topiMy mamy za duży i w niczym to nie przeszkadza
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inhalatorem, albo mocno nawilzaj mieszkanie, lepiej bedzie mu sie oddychalo na dworze |
|
|
|
|
#96 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-28 o 14:35 |
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mialam isc w grudniu a nie bylo kiedy, teraz mi wyznaczyly na 12 lutego, dlatego bede szla prywatnie.Cytat:
|
||
|
|
|
#98 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam ubierać kombi, na którym mają info, że jest od 10 kilo. Śmieję się, że mój mały wygląda w nim jak przedszkolak Duży jest a to kombi jeszcze to potęguje ![]() Cytat:
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-01-28 o 14:42 |
||||
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
czyli Endżi
|
Kaśka, bo Ty masz spokojną Myszkę a nie hrabicza Męczybułę
Jak bym nie miała takiej masakry, to może też bym szła za ciosem, bo z czasem to na pewno będę się strachać i będzie mi trudniej się odważyć
|
#101 |
|
BAN stały
|
Ja ide sobie z pokoju jak on spi i staram sie nawet nie wchodzic bo mu to widze ze przeszkadza.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
TZ będzie dopiero po 15:00
![]() mi wczoraj wieczorem perfumy spadły na panele- huk jak nie wiem, a Miki nic
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie odłożyłam 3 min temu, poszłam z lapkiem do drugiego pokoju i słuszę jak się obudził i gada sam do siebie ![]() nie mam już na niego sposobów Kochana nie ma szans żeby się zajął sobą, rano kiedy ma dobry humor to mu się zdarza. Jak straci mnie tylko z oczu to od razu zaczyna kwękać. Nawet jak idę zrobić siku to zabieram go ze sobą i kładę na przewijak bo wiem, że by się rozwył. Chciałby żebym cały czas była przy nim, pokazywała zabawki, robiła miny, rozmawiała HA! a mało tego wśnieka się gdy to robie i na niego nie patrzę tylko np. na laptopa, muszę patrzeć na jego buźkę.. Jak gotuję to wsadzam go do bujaczka i robie tańce po kuchni, potrząsam metalowym opakowaniem z herbatką hippa żeby tylko się na czymś zawiesił bo jak nie to zaraz zaczyna stękać. Nie wiem czy to moja wina , że go tak nauczyłam czy po prostu taki już jest. Jeszcze w szpitalu położne powiedziały , ze ciężko go okiełznać pytały czy przypadkiem nie paliłam w ciąży bo on może być teraz na "głodzie" i dlatego tak non stop płacze. A nie paliłam oczywiście.Taka z niego przylepa mała, cyc mamusiny ![]() A jak to wygląda u Ciebie? Bo wiem, że Julek też daje często w kość
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
w realu od 30 stycznia beda chusteczki pampers za 24,99
http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ i dwa sloiczki mal hipp za 4,49 i pampki 39,99 za kazdy rozmiar ale czy dobra cena to nie wiem bo my w dadach smigamy
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-01-28 o 14:48 |
|
|
|
#105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kurde, miałam taką ambicję nadrobić tamten wątek a tu już zamknięty
Cytat:
nie chcę Jej sprawiać bólu bez potrzeby w sumie, pistoletu mogłaby się przestraszyć, nie daj boże by się coś zaczęło paprać no i jednak bałabym się tych malutkich części ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaśka, Ladan też pewnie myślała, że TO raczej niemozliwe
|
||||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa czemu moje dziecko wybiera sobie pory drzemek jak musze z domu wychodzic? znowi mi zasnela a o 15 Blanke musze odebrac
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poli pisała ze robi sama marchewke i nie zapiera, wiec pomyślałam że zrobie ale dygam się tak w auchan kupić czy nawet na bazarze, a niemam od nikogo znajomego, za to dostałam królika dla Filipa, 2 nogi, 2 korpusiki, 2 udźce wszystko świeżutkie i zamroziłamCytat:
Na macie tak do godziny daje rade tyle, że czasami trzeba go przekręcać na brzuch plecy itd bo się denerwuje, a sam sie nie przekreca do końca, w leżaczku coraz mniej chetniej, ale jak się da zabawke to się zajmie z 15-30 minut max
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie pampków. jak skończymy 3 to następne kupię 4 na próbę
a co inhalatora to jak będzie mu się rozwijał katar to zrobię tak jak mówi Kahunia zaparuje łazienkę. albo zamknę się z nim pod prysznicem, tez chyba nie głupie
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
mialam mrozony ktory sama sobie przygotowalam.
ja samej marchewy juz nie daje bo u nas mega zaprcia po niej. |
|
|
|
#112 |
|
BAN stały
|
W ulotce jest, ale w sklepie nie widzialam.
Angel i Papuga wg mnie powinnyscie sprobowac troche oduczyc dzieci tego ze ciagle trzeba przy nich byc. Moze nie za bardzo bo jeszcze male.Nawet w jakims programi kiedys bylo, ze dzecko musi zdawac sobie sprawe z tego, ze inni ludzie tez maja swoje potrzeby i mama ma tez inne obowiazk Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-28 o 14:56 |
|
|
|
#113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nie przesypiało może nocy, ale dwie pobudki i tyle, a w dzień po 8-9 godzin przesypiał, a drugie to już zupełnie inna para kaloszy zbójem to może nie jest ale momentami nie wyrabiamCytat:
![]() godzinę? dwie? mowy nie ma, jak wyleży na macie 20 minut to święto, w leżaku nie lubi być wcale może w sumie ze 2 razy po 15 minut mi się uda go tam zabawićrano wstaje między 6 a 7, śpi w dzień różnie, ale to raczej takie łatanie po 20-30 minut i uzbiera się 2 albo max 2,5h, jak nie śpi musi miec mnie na oku, najlepiej żebym go jeszcze na rękach trzymała i zabawiała w pozycji pionowej i tak jak papuga pisze, muszę patrzeć na niego, nie mogę tak pół na pół nim i czymś innym być zajęta, jak ide do kibla to biorę go ze sobą i na przewijaku leży w sumie to chyba tam najbardziej lubipocieszam się, że dopiero ostatnio tak mu się porobiło, więc może skok? i minie? Mój Miłek dalej jeszcze w 3 z biedry i mam jeszcze 4 paczki, więc niech nie planuje wyrastać Dawid mia coś ok. 8 miesięcy jak przeszedł na 4 i już do końca w nich był.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-01-28 o 14:55 |
||
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- do marchewki mozna dodac startego buraka, wtedy tak nie zapiera
|
|
|
#116 |
|
BAN stały
|
Doczytalam.Kwadrans na macie to nie jest az tak zle, ale chodzenie z dzieckiem siku, przeciez to trwa pol minuty
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-28 o 14:56 |
|
|
|
#117 |
|
czyli Endżi
|
Papuga, no u mnie podobnie. Nawet jak na rękach to potrafi kwękać - bo za mało widać, za mało na niego patrzę, niewygodnie czy nie wiadomo już co. Czasem się zastanawiam czy on sam wie o co mu chodzi.
Do niedawna lubił siedzieć w foteliku na stole jak gotowałam w kuchni. Gotowanie i pieczenie było wtedy prawdziwym relaksem, bo był spokój. Ale teraz mały ma już fazę, że chce siadać i wkurza się na pozycję półleżącą. W leżącej z resztą też długo nie wytrzyma, bo już się wyciąga do góry i kwęka, że coś mu nie halo. No ale staram się nie gniewać, bo np. m.a.r.t.a i ja ładnie pisały, że maluchy są bezbronne, zagubione w tych wszystkich bodźcach wielkiego świata i mają tylko nas.Tylko się frustruję jak czytam, że niektóre dzieci śpią całą noc, same się sobą zajmują i nie miewają histerii. To nie do wiary. Nie zarzucam nikomu ściemy, ale nie ogarniam. Julek sobie śpi mi na kolanach, parę razy był bliski wybudzenia, ale jak wyczuł, że jestem blisko, to kima dalej. Przylepa
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-01-28 o 14:57 |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna próba podania zupki jarzynowej Bobovity zakończona pociąganiem na wymioty
ehhhh czego kupiłam aż 4 ! a ten zapach jej to aż mnie odrzuca
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
angel, papuga, kasiunia_a a co jest jak Was przez chwile niema? czarna rozpacz? probowalyście kiedyś zostawić na 2 min płaczącego i zobaczyć czy sie uspokoi?
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej jest tak do południa, najlepszy humor, w leżaczku posiedzi z 15 min max pół h, na macie zależy, ale też pewnie podobnie, z tym, że jak płąsko na macie leży to jestem cały czas obok, po tym jak zaczęła mi się dusić ![]() Cytat:
a o której miał być? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

z tego co mama mówi pokroju Julka