|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44843360]
to w ciąży można manti [/QUOTE] Z tego co pamiętam, to tak ![]() ![]() Ale widzę, że malinka potwierdziła, więc dobrze pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie,że tż poczuł małą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A w siedzisku kubełkowym takie 0,5 roczne dziecię może spać?? ![]() Szkoda, że lodówki od razu przy dostawcy nie sprawdziliście, ale spokojnie muszą Wam to uwzględnić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakieś typy imion?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------------------------- A my mamy wszystkich w pupalu (wiem, że popularne ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Macie też z tymi wynikami, ja puki co miałam badania krwi tylko dwa razy robione z tym raz to przy badaniu genetycznym więc w sumie morfologie miałam tylko raz, za to badanie moczu mam na każdej wizycie ale takie tutaj normy...
Powiem wam że ja ogólnie czasami czuję się jak jakaś kaleka ![]()
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może, któraś z podwójnych mam ma pomysł jak kolegę eksmitować z wyrka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapisałam sobie stronkę, ale mogłabyś napisać jak dokładnie robisz tą mieszankę i co tam dokładnie dodajesz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja męczę się z napisaniem planu pracy licencjackiej i ciężko mi to idzie.. Jak tak dalej pójdzie to z napisaniem całej pracy nie zdążę do czerwca ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Rozeznanie
|
Na szczęście niewiele:
hemoglobina 11,9 (12-16) erytrocyty 3,65 (3,8-5,8) hematokryt 35,1 (37-47) Takie normy mam obok podane, pytałam się teraz w labo czy są jakieś inne normy dla kobiet w ciąży to powiedziała mi, że nie ma ![]() ![]() Monica aż pokazałam zdjęcie synkowi i było tylko "wooooooow" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Z mieszkania jestem zadowolona, prawie już wszystko posprzątałam i ogarnęłam, zostało jeszcze troszkę, ale nic mnie nie goni, więc robię powolutku. Dziś na przykład nic nie robię bo na chwilę obecną mam dość sprzątania i nie mam siły. Jesteśmy strasznie zmęczeni po tej przeprowadzce... Wczoraj dopiero załatwiliśmy internet ![]() ![]() ![]() Dziś idę do nowego lekarza, trzymajcie kciuki bo mam ogromną nadzieję, że w końcu znajdę takiego, któremu zaufam i będzie mnie prowadził do końca. Trochę się boję czy po tej przeprowadzce wszystko jest w porządku, oszczędzałam się, ale nie leżałam przez ten czas tylko starałam się pomagać bo inaczej mąż by się chyba zajeździł :/ Próbowałam Was nadrobić i po części mi się udało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zakorzenienie
|
witajcie po "krótkiej" przerwie
![]() ![]() trochę mnie nie było, ale w styczniu tyyyyle rozliczeń w księgowości, ze masakra ![]() Wczoraj byłam na wizycie ![]() ![]() Mój wiercipiętek ulokował sie na samym dole brzucha i ciągle obija mi pęcherz ![]() ![]() Dostałam piękną fotkę buziaka ... Bartuś jest zachwycony ![]() Wyniki krwi niby na granicy normy, ale lecą ![]() Cytat:
![]() wygląda na to, ze jesteśmy sąsiadkami ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zadomowienie
|
Śliczny pokoik spidermena
![]() U nas do nie dawna królowała Hanah Montana ![]() Ale cos ostatnio plakaty poszły z dymem wiec chyba inna faza bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3881 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-28 o 12:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | |
Rozeznanie
|
Synek jeszcze w szoku, zabraliśmy go ze sobą na usg i słyszał jak lekarz mówił, że dziewczynka na 95% więc ma jeszcze 5% nadziei na braciszka
![]() A z imion to ja nie mam pojęcia, a tż też chce Julię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Adaś ma swój pokój? Może jakieś przemeblowanie, kolorowa tapeta albo naklejki, coś co go przyciągnie do tego pokoju ![]() ![]() Ale ostatnio się go pytałam czy jak się przeprowadzimy to będzie spał w swoim nowym pokoju, to powiedział, że woli z nami. To mu mówię, że będzie tam mała dzidzia i będzie płakać w nocy to się będzie budził i się nie wyśpi, a on na to, że będzie ją usypiał i tulił ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44846597] te barierki to się osobno kupuje czy jak, bo ja nie w temacie ![]() [/QUOTE] Wieczorem wkleję ci linka z łóżeczkiem jakie mam teraz, kupowałam od razu z barierką, bo teraz już mnie Młody woła i za obiad muszę się zabrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
erytocyty 4,16 (4,2-5,4) tu wg naszej pierwszej strony Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr hematokryt 36,2 (37,0-47,0) Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7% I mi powiedział, że wszystko w normie...dlatego pytam bo jak widać też nie masz jakoś mocno poniżej normy a jednak Twój lekarz zareagował i się zastanawiam czy mój nie powinien coś mi dać. P.s zobacz na pierwszą stronę wg norm dla kobiet w ciąży mieścimy się jeszcze w normie ![]() Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-01-28 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety lokacja już inna, ale sercem jestem ciągle na Podkarpaciu chociaż nie dosłownie w Krośnie ![]() A właśnie patrzyłam dzisiaj na jakiekolwiek proszki czy płyny do prania dziecięcych ciuszków i tutaj u nas nie ma żadnych takich specjalnych, a w Polsce aż taki duży wybór, tutaj ogólnie wszystko wygląda inaczej... Monica80 a ty w czym prałaś ubranka dla dziecka? Albo w czym planujesz prać? W Niemczech może jest inaczej niż tutaj?
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zadomowienie
|
Dokładnie Violetta teraz jest
![]() ![]() Non stop Disney Chanel i Violetta leci :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie uczulało Ci dziecka?
![]() |
#3889 |
Wtajemniczenie
|
Persil sensitiv też jest fajny; na pewno ten oryginalny niemiecki bo tych polskich nie próbowałam. Używam go na co dzień bo mąż jest alergikiem i raczej dziecięce też będę prać w nim bratowa testowała i jej synek nie miał po nim żadnych sensacji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3891 | |||
Raczkowanie
|
Monica80 ale Synek ma pokój
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do "kalectwa" to niestety muszę przyznać rację. Zawsze byłam sprawna i szybka, a teraz chodzę jak żółw, sapię, zipię... ciężko się schylić i podnieść... Dlatego muszę się za te ćwiczenia wziąć ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44846597]Narazie Adaś śpi z nami w pokoju w drewnianym łóżeczku, ale gdzieś w maju robimy remont, przedzielamy pokój i będzie spał w swoim pokoju, więc jakieś łóżeczko i tak muszę mu kupić. Tyle, że chyba jednak kupię takie zwykłe... O co chodzi z tą belką?? A co do porządnego materaca, możesz jakiś polecić konkretnie?? Zapisałam sobie stronkę, ale mogłabyś napisać jak dokładnie robisz tą mieszankę i co tam dokładnie dodajesz?? A ja męczę się z napisaniem planu pracy licencjackiej i ciężko mi to idzie.. Jak tak dalej pójdzie to z napisaniem całej pracy nie zdążę do czerwca ![]() Berenika a myślałaś o takim drewnianym łóżeczku, ale mniejszym wymiarowo niż standardowe? Skoro macie drugie to dzidzia potem by się przerzuciła na większe, a Adaś miałby już "dorosłe"? Ja mam bardzo małe mieszkanie i kombinuje, bo nawet takie standardowe 60-70/120 ledwo się zmieści... A z pisaniem dasz radę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kakusia ja mam wizytę 17.02. na pewno nie zapomnę to będę pisać, ale nie wierzę, że zapomnisz ![]() A co do kosmetyków i składników to zsk to zróbsobiekrem.pl, tak? Poprzeglądam to chociaż raczej bałabym się tworzyć sama jakieś mieszanki, bo nie znam się na tym kompletnie. A polecasz coś naturalnego na pryszcze? ![]() ---- Dziewczyny piszecie o bólach brzucha - większość pewnie spowodowana jest szybkim wzrostem... Mnie też czasem zakłuje - jak chodzę to coś podobnego do kolki, ale jak zwalniam tempo to przechodzi... A ja mam pytanie z innej beczki. Od paru dni miewam większe lub mniejsze kołatanie serca jak kładę się spać. Zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi, a dziś w nocy zaczęłam się stresować... Na szczęście jak wstałam, poszłam do tolety i znowu sie położyłam to przeszło... Wiem i czuję, że w ciąży rytm serca się przyspiesza, ale to nierównomierne kołatanie mnie trochę zaniepokoiło... Automatycznie zaczynam wtedy mocniej oddychać. Miewałam takie coś wcześniej, ale bardzo ,bardzo rzadko i zaraz przechodziło... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
Anteria - nie nie miał. W Pl też uzywalam tego Visir sensitive (tylko tam proszek a tu mam płyn) i było ok. Pranie dla noworodka robie na podwojne płukanie i suszę na dworze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |||||
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44846597]
A ja męczę się z napisaniem planu pracy licencjackiej i ciężko mi to idzie.. Jak tak dalej pójdzie to z napisaniem całej pracy nie zdążę do czerwca [/QUOTE] Spokojnie, dasz radę ![]() Cytat:
![]() Wypisz wymaluj jak u nas, ale się uśmiałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe na ile tym naszym chłopakom tej miłości zostanie ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za wyczerpującą odpowiedź ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------- Włączyła mi się zachciewajka i zrobiłam sobie michę sałatki z brokułami z jajem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak tam z Waszymi zachciewajkami???:brzydal : Co tam dobrego jadacie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to normalne, ale ja już zaczęłam świrować odkąd takie kołatania serca mi się pojawiły. Najpierw przed spaniem, potem czasem w dzień. Tym bardziej, że to nie jest po wysiłku, tylko jak np. siedzę albo leżę. Czekam z tym na wizytę. Już dr google czytałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za porady, wszystkiego się muszę uczyć a wiadomo za granicą jest jeszcze trudniej. A jeszcze zapytam czego używasz do płukania?
![]() |
#3896 |
Zadomowienie
|
Ja mam zachcianki głownie na owoce ale to tak jak przed ciażą ,ale tez teraz ciągle na zupe ogórkową,mogła bym jeśc i jeść ...
a tak po za tym to na początku mialam faze na pistacje,az kupiłam sobie porządna porcje i tak objadłam sie nimi że mi przeszło... Dostałam dzis próbke mleczka do prania z Loveli ![]() ![]()
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć, ja w ogóle mam nadzieję że moje dziecko będzie wolne od jakichkolwiek alergii ja nie chorowałam na żadne choroby skórne (poza trądzikiem oczywiście) do 19 roku życia a później zapadłam na AZS i obawiam się że dziecku może się też to udzielić ![]()
![]() |
#3898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdzieś jeszcze wyczytałam, że laski brały magnez - może pomoże? Ja właśnie nie biorę osobno, a może trzeba by zacząć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A już myślałam, że coś z moim stelażem jest coś nie tak ![]() Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio miałam fazę na surówkę z białej kapusty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Z tym kołotaniem to właśnie dziś czytałam! szukając dobrego dla siebie magnezu. I kołotanie serca było jednym z wymienionych objawów niedoboru magnezu
![]() Wróciłam właśnie z przedszkola - kurcze 3minuty mam, a czuję się jakbym pół miasta obeszła... Jeszcze wracałyśmy troszkę okrężną drogą żeby Dominika frajdę z sanek miała ![]() Sylvunia nie damy się, TŻ jest bardzo bojowo nastawiony. Trzymajcie kciuki, żeby problemów żadnych nie robili! Sola o wózek chodzi ![]() Kamila właśnie myślałam o Aspargin ![]() Majkela nie wiem w jakich firmach preferujesz, ale mimo różnych opinii to np Navington Cadet jest w miarę lekki, składa się to super rozmiarów i łatwy w obsłudze. Bardzo podobny do właśnie tradycyjnej M&P Sola (przynajmniej wizualnie), Sola city ma już inny stelaż, ciekawszy ![]() A na np Bitax b-smart 4 patrzyłaś? W kubełkowym siedzisku dziecko może spać, ale ja np nie wybrałabym się już na fajny 2-3h spacer - jakoś rozkładane na płasko wydają mi się być wygodniejsze. Miałam 2 koleżanki które miały dla dziecka kubełkowe siedzisko i prędko kupowały inną spacerówkę. Tymbardziej kiedy przesiadanie się w spacerówkę może przyjść jeszcze w zimie, to jakoś kubełek jest wg mnie mało zabudowaną spacerówką. Maja i Julia - oba b.ładne ![]() ![]() Co do odzwyczajania od wspólnego spania to Nam to jakoś przyszło dość naturalnie jak Dominika miała 2,5roku. Zrobiliśmy Jej wtedy pokoik ![]() ![]() ![]() Berenika nie wiem czy lateksowe nie są już lepsze, ale ja byłam bardzo zadowolona z niemowlęcego gryka-kokos i teraz kupiłam Dominisi do nowego łóżka też taki ![]() ![]() ![]() A mieszankę na rozstępy robię tak: 30ml emulsji Babydream i do tego dodałam 30kropelek różnych olejków (mniej więcej po 8-10 każdego co miałam), do tego w kropelce żelu Ha rozrobiłam proszek wit.B3 i dodałam do mikstury. Potrząsnęłam porządnie i gotowe ![]() Pater no to teraz masz zasłużony odpoczynek ![]() ![]() Ania0104 czyżbyś też księgową była? ![]() Kamila u nas córcia też chce braciszka i jak mówię Jej od wczoraj, że będzie jednak siostrzyczka, to odpowiada, że też będzie Ją lubieć i kochać, ale woli braciszka ![]() TroppoSensibile zaopatrzałam się w półprodukty właśnie ze względu na pryszcze ![]() ![]() ![]() Tak tak, zrobsobiekrem. U Nas króluję Myszka Minnie ![]() U mnie nie ma żadnych zachcianek - nie ciągnie mnie do mięsa jakoś (a od urodzenia mięsożerna jestem ![]() ![]() mmm sałatka brokułowa z jajkiem aż wyślę TŻta po brokuły ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-01-28 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.