![]() |
#2761 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
![]() ![]() (t)asia ![]() ![]() ![]() virginia mi na ból gardła lekarz rodzinny przepisał Larimax, jest informacja że można brać w ciąży na opakowaniu. maggie123 oby Zuzanka się nie namęczyła i szybciutko wyzdrowiała ![]() ![]() Mnie moja chrzestna zabrała do kosmetyczki i przekuła mi uszy ![]() ![]() ![]()
#2762 |
Zakorzenienie
|
Piotrusiowe rzeczy nareszcie wylądowały w szafie. Stwierdzam, że miałam umiar w gromadzeniu
![]() http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2017.00.47.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2017.01.00.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Fantastycznie to wyglada ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-28 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki...
Właśnie zabierałam się do odpisywania, kiedy doczytałam o tragedii na Styczniówkach... ![]() ![]() Zbiorczo gratuluję udanyh wizyt ![]() Uważajcie na siebie na spacerach, nawet przed domem można się nieźle poślizgnąć ![]() Mam już wszystkie ubranka wyprane - teraz tylko góooora prasowania ![]() ![]() Sciagnęłam sobie książkę "Mądrzy rodzice" i właśnie mam zamiar czytać - ciekawe czego się dowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2768 |
Raczkowanie
|
halo
![]() kiedyś, w pierwszej części, pisałam z wami, więc pewnie nikt mnie nie pamięta. nie pisałam, ale przeczytałam każdy, dosłownie KAŻDY post i mam wrażenie jakbym was znała od lat;D chciałabym się przypomnieć ![]() post jest z 18 sierpnia: "hej czytam was i czytam od kilku tyg a dziś postanowiłam się zapisać jestem justyna, mam 24 lata. ciąży nie planowałam, a wrecz broniłam się przed nią. niestety (albo stety, nie wiem jeszczze) tabletki, które brałam ZAWSZE regularnie, zawiodły. jesteśmy prawdopodobnie w gronie tego 1 % szczęśliwców. nie potrafię wykrzesać z siebie tak wielkiego entuzjazmu, ale zauważyłam, że dzięki czytaniu waszych szczęśliwych, uśmiechniętych, troskliwych i typowo matczynych postów na myśl o tym co rośnie mi w brzuchu zaczynam się uśmiechać i myślec "o tym" jak o czymś swoim, ukochanym, jedynym i niepowtarzalnym. trudny to czas dla mnie, w szczególności, że w jednej sekundzie musiałam zmienić całkiem swoje życie, a do tego te nudności, senność, zmęczenie itd.. potrzebuje was dziewczęta. potrzebuje kogoś, kto doskonale mnie rozmie, kto jest w takiem samej sytuacji, kto wie co to znaczzy źle się czuć i płakać, choc tak naprawde nie wiadomo z jakiego powodu. o nas jesteśmy szczęśliwą parą. kochamy się nad życie. mieszkamy razem, dzielimy codziennym zyciem, a mimo to ciaża mnie zaskoczyła i zasmuciła (z tego powodu mniałam ogromne wyrzuty sumienia) 28.07 zobaczyłam 2 kreski OM 27.06 pierwsza wizyta u gin 12.08, który potwierdził ciążę i zrobił pierwsze zdjecie kulce dziś jesteśmy w 7ti5d czyli 8 tydzień pozdrawiam, justyna. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- aaaa no i termin porodu na 1 kwietnia 2014!" chciałabym tylko powiedzieć, że pogodziłam się z myślą, że będę mamą, a wrecz skacze z radości i już się nie mogę doczekać ![]() oczekujemy hani, która dziś skończyła 32 tygodnie ![]() pozdrawiam was i ściskam mocno justyna.
#2769 | |
Raczkowanie
|
dlatego zamierzam teraz bardziej uważać
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |||||||
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim rozpoczętych i skończonych tyg
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Melduję się po wizycie- wszystko ok ![]() ![]() Janek ma ok 2700 g (35t5d).Do 6 lutego mam brać magnez, potem odstawić bo będzie to już skończony 37 t-a więc ciąża donoszona ![]() Po tej dacie mam myc okna, szorować podłogi, współżyć z mężem i nie wykorzystywać go tak jak teraz kiedy musiałam leżeć ![]() Następna wizyta za niecałe 2 tyg 8 lutego godz. 13:00 Pisałyście dziś o liczeniu ruchów, kurczę to jest sprawa bardzo indywidualna, bo gdybym ja miała zliczyć tylko 10 ruchów na dzień to bym osiwiała ze strachu, że mało się rusza. Mój mały piłkarz tylko dziś podczas półgodzinnego KTG poruszył się 33 razy!!! może wyjątkowo nie lubi tego sprzętu, ale jak zaczyna się ruszać to naprawdę bez problemu naliczyłabym te 10. Każda matka sama wie jak często jej dziecko się rusza, intuicyjne wie czy to norma czy coś już niepokoi, dlatego jesli będziecie się martwić, że dawno nie czujecie dziecka to nie ma co myslec i jechać na IP. Nawet jesli trzebaby było to robić co kilka dni, albo nawet kilka razy w ciągu dnia. Wiadomo,że wszystkiego przewidzieć się nie da, ale jesli coś nas niepokoi to trzeba to sprawdzić. Zdrowie naszego dziecka jest najważniejsze, a w szpitalu muszą nas zbadać. Dbałysmy o dzieci tyle miesięcy to teraz na końcu tym bardziej musimy byc wyczulone Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-01-28 o 17:28 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zadomowienie
|
Side - jak pięknie
![]() Nie mam nawet siły odpisywać, znowu jestem chora, mam już dość... katar i ból gardła. Uważajcie na siebie w te ślizgawicę...
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje za wizytę ![]() co do ruchów święta prawda, mój Piotruś jest strasznie ruchliwy dlatego mała przerwa lub lekkie ruchy a już się niepokoimy bo normalnie brzuch nie przestaje mi się ruszać. To strasznie indywidualne, każde dziecko jest inne... dziękuję wszystkim za miłe słowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swojego zaręczynowego pierścionka też nie noszę i z tych samych względów. Co z tego że piękny, jak zaciągam nim wszystkie ubrania, a w zimie można zapomnieć o nałożeniu rękawiczek. Na I rocznicę dostałam gładki z małymi brylantami i nawet go nosiłam do czasu aż "za syna" wybrałam sobie taki zwyczajny z małym cyrkoniowym oczkiem, który zakładam zawsze razem z obrączką i najbardziej go lubię Side rzeczywiście zachowałaś umiar, szafa Piotrusia wygląda elegancko ![]() A jeszcze mi mało, poszłam dziś do sh i nabyłam dwa dodatkowe ochraniacze do łóżeczka, w tym jeden 3,5 m z Ikei, za oba dałam 6 zł ![]() chciałam kupić jeszcze okrycie kołderkę pod kolor ochraniacza i śpiworek z Hello Kitty ale się powstrzymałam... do jutra- bo w czwartki najtaniej ![]() Baja ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-28 o 17:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uciekam na SR. Ranyyy, jak mi sie nie chce, czemu to musi az 2 godz trwac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzę, że podczytujesz nas, a nic nie napiszesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szalejesz zakupowo ![]()
![]() |
#2780 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Piszę do Was z szpitalnego łóżka, bo od wczoraj mam robione badania, tzw.kwalifikację do cc. I tu będzie historia, która może niepotrzebnie zdenerwować niektóre z Was, ale kończy się (jak na razie happy endem ![]() Ciężko znoszę pobyt w szpitalu, ale dziś na porannym ktg wyszły jakieś spadki tętna Małego ![]() Boże, co ja przeżywałam, gdy pielęgniarka coraz bardziej nerwowo szukała tętna... A mnie normalnie sparaliżowało ze strachu, aż nogi zaczęły mi się trząść. Jeszcze ta wczorajsza informacja o tragedii Mamusi Styczniowej a tu ja wpatruje się w czerwoną kontrolkę ktg "GDZIE JEST TĘTNO?!". Nagle pojawiło się trzech lekarzy, podłaczyli kroplówkę z zakazem jedzenia, zabrali mnie na usg, na którym normalnie robiło mi się słabo, aż musieli otworzyć okno. I tak już czterech lekarzy debatowało i tylko zmieniali się przy usg. A ja - totalny paraliz, nawet nie mogłam wydusic z siebie słowa. Jak usłyszałam, że podadzą sterydy, bo "to dopiero 34tc" i coś o małej wadze dziecka... to tylko pomyślałam "cesarka?! boże,on waży tylko 2100g!!!". Poryczałam się dopiero na sali Stanęło na tym, że przez jakieś 5 godzin leżałam pod ktg - co ważne - pod innym urządzeniem i zapis był ok, więc podali mi zastrzyk ze sterydami na rozwój płuc - przede mną obchód, więc dowiem się więcej. ALE JEST DOBRZE. Kolejne ponad godzinne ktg bylo prawidłowe. Acha, jestem trochę zła na mojego gina, bo ostatnie usg zrobił mi 13 grudnia (chyba), a podczas wizyt 8 i 22 stycznia już nie, a tu się okazało, że mam mało wód... czy to może być przyczyną tego, że tak boleśnie odczuwam ruchy Małego? I ta szybka reakcja personelu - no szok, chyba kilka tych głośnych spraw o tym co wyprawia się na porodówkach jakoś odbiła się też na lekarzach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Rozeznanie
|
czesc Mamusie-Brzuchatki
![]() Mnie zapewne też nie pamiętacie, ale również Was podczytuje wciąż, tylko czasu juz potem brakuje by cos napisac.. a dodam ze idziecie z postami jak burza... Gratuluje udanych wizyt i mijających tygodzi ![]() Wszystkie już jesteśmy coraz bliżej godziny "W" ![]() My jjutro zaczynamy już 36td wiec jakos leci to szybciutko ![]() ![]() Mam pytanie do Mamus ze Szkopolandi... Spakowałyście już torby? co bierzecie do szpitala? bo ja juz sama nie wiem a czasu coraz mniej... Będę bardzo wdzięczna za odp ![]() pozdrowionka dla wszystkich ![]() -------------------------------- PS. apropo tragedii na styczniówkach... niestety takie rzeczy sie zdarzaja i nie mamy na nie wpływu... koleżanka z pracy tak miała w zeszlym roku w 37 td i jakoś musiała wrócić do życia .. niewyobrażalne... ale nie dość że możliwe, to jeszcze konieczne.. Uważam, że my możemy tylko zapalić świeczke dla małej Juleczki, 3mac kciuki za jej mamę, a przede wszystkim starać się pozostać spokojnymi dla dobra Dzieciaczkow z naszych brzuszkow. Mam nadzieję, że limit tragedi został wyczerpany na najblizsze miesiace i lata.. (*) Mam nadzieję, że |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najważniejsze że z małym OK. Myślę że na naszą psychikę bardzo podziałało to co się wczoraj stało, wiele z nas miało cięzkie noce. Mój kurczak też zawsze taki ruchliwy że bolą mnie jego ruchy, a dziś ruszać się nie chciał i w sumie dalej łaskawie ruszy kończyną od czasu do czasu podczas gdy to jego godziny buszowania. Siła podświadomości robi swoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a ja w ogóle nie miałam jeszcze KTG, a Wy??? ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | ||||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dziewczyny - musi byc dobrze. Skoro I trymestr, gdzie ryzyko wynosi az 20% przetrwalysmy, to teraz pezy mniejszym ryzyku tez musi byc dobrze! ![]() Z reszta nasz watek juz zostal naznaczony tragedia Cobry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciesze sie ze wszystko ok ![]() Matko - oby do maja, zebysmy wszystkie mialy juz dzieciatka obok ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny, staram się myśleć optymistycznie, ale nie wiem, czy tak łatwo dziś zasnę.
Co skorzystam z tego pobytu to poznanie oddziału i jego funkcjonowania i jak na razie jestem pozytywnie zaskoczona zaangażowaniem personelu - wszyscy uwijają się tutaj jak w ulu, od razu też reagują na wezwanie. O, nawet miałam spotkanie z połozna z poradni laktacyjnej - zebrała w mojej sali 4 inne kobietki w ciąży i mówiła o korzyściach kp, jak wyglądają początki nauki karmienia, itp. Mówiła, też, że zawsze możemy dzwonić po pielęgniarki, które są tutaj, by nauczyć świeżo upieczone matki kp. Gdybym jeszcze miała siłę zadać jakieś pytania... ale bede miała jeszcze ku temu okazję. O, jak fajnie, że odezwały się wiosenne Mamusie ![]() Side, ale dopieszczone poleczki ![]() Dziewczyny macie ode mnie po kwiatku za rozpoczęte tygodnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiu Ty rodziłaś SN z znieczuleniem zewnątrzoponowym? Opisz coś więcej ![]() Czy są tu jeszcze inne mamusie które rodziły/ będą rodzić SN z ZZ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Raczkowanie
|
Mona1 ja też jeszcze nie miałam KTG, nie wiem kiedy to trzeba robić, zapytam gina w przyszłym tygodniu
![]()
Zosia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-01-28 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.