|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
super,poszukam ![]()
|
|
#392 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
hej!
Cytat:
kiedyś (może pierwsze dwa mies) kąpaliśmy na głodniaka ale był sajgon Cytat:
ja kupiłam laktacyjną holle i też ma jakiś troszke inny smaczek, podobnie jak Maciusiowi smakuje mi ![]() Cytat:
dziewczyny ostatnio o tym pisały i ciekawa jestem czy rzeczywiście się stosują do tego Cytat:
![]() Cytat:
ale go rozpieszczaszja mojemu odkąd Maks się urodził może ze 3 razy zrobiłam, w jakimś nagłym przypływie dobroci a kiedyś też miał codziennie![]() ale teraz jedynie pokrzykiwanie młodego jest mnie w stanie dobudzić, stary musi sobie radzić sam ![]() elegansio Cytat:
za zębaCytat:
twierdziły, że po twarzy było widać ![]() byłam w takim szoku, że wiele razy pytałam co takiego było w tej twarzy, ze wiedziały, że to ciąża ale niestety nie potrafiły powiedzieć, było widac i juz ![]() a tak co jeszcze pamiętam: - kawe pije tylko bezkofeinową, moje dziecko kiepsko śpi więc nie mam odwagi innej próbować ![]() - Maks sam nie lubi przebywać w ogóle, i tak jak pisały dziewczyny w godzinach przedpołudniowych ma najlepszy humor i wtedy sam sobą jest się wstanie zając ![]() karuzela tylko po przebudzeniu go interesuje, poźniej w ogóle nie da się odłożyć mata zależy od humoru ale 15 minut samodzielnej zabawy to górna granica ![]() no i w związku z tym ja mało piszę na telefonie was dyskretnie podczytuje, ale komputera to cały dzień właściwie nie odpalamagusiowata pytałaś co o tym siadaniu czytałam T,., to po prostu odpaliłam google i wpisaywałam w wyszukiwarkę i otwierałam pierwsze lepsze linki, czego bym nie otworzyła to wszędzie pisało, żeby nie sadzać, więc T uwierzyła np.http://dzieci.pl/kat,1024251,title,C...uticaid=6121ae http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...siadania_.html kurcze, a ja się martwie bo mojemu w ogóle ta kaszka pszeniczna holle nie podchodzi no wkurzał się ewidentnie z każdą łyżeczką i całej porcji nie zjadł dzisiaj dopiero drugi raz, mam nadzieje, że jednak zaakceptuje jej smak ![]() (tym bardziej, że kupiłam od razu dwie paki )
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak uśmiałam się nieziemsko
|
|
|
|
|
#394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia znalazłam, to jest 2 minuty autkiem ode mnie
A Ty chodzisz na takie coś z Maciusiem?Lub masz zamiar? Ty łobuziaro:P
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-01-29 o 09:16 |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Znów oglądałam filmik z Ninką
boska jest |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedside my szukać mieszkania na wynajem w krk. Musze niedługo ogarnąć temat żeby jak najszybciej wynająć bo z rodzicami długo nie wytrzymamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
HELP co dobrego mogę zrobic z mielonego schabu ?
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dlugo nie pochodzilysmy, z rok moze. ale bardzo fajne |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
ej,gdzie ten filmik?
na pewno, jak mama
|
#401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja smarowałam godz przed kąpielą linomagiem,mylam Ziaja,a potem wyczesywanie, na drugi dzień jeszcze zdrapywalam paznokciem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pisałam,że wyczesuję po kąpieli. A zdrapywać podobno nie wolno, bo się może gorzej spaprać
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.aptekagemini.pl/dentinox-n-zel-10g.html bo my mamy taki jak w gemini i widzę, że inny
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas bardzo szybko zadziałał i ciemieniucha już nie wróciła, dlatego polecam. Taki biały szampon to z tej firmy co żel na ząbki i syrop na kolki---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Kaska ty jesteś z Nysy nie? To jezioro w Głębinowie to gdzieś blisko prawda? Ja mam ciotkę w Nysie
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- załóż
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to czuję się oszukana stacjonarnie gemini jest sporo droższa ostatnio przepłaciłam na wszystkim prawie 35 zł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#410 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ile waży?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz wiosna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
tez mam taka nadzieje.A powiedz mi - czy twoja kosc po złamaniu tez sie zawinęła do przodu czy ma normalny kształt ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Helol szalone kobiety
Jeden dzien czlowieka nie ma a tu nie dosc ze nowy watek to jeszcze 14 stron do nadrobienia Ostatnie dwa dni zalatane Wczoraj bylam z Bartusiem u lekarza. Waga stoi w miejscu A dzis wizyta z Maja. Na szczescie ona jest juz zdrowa i snialo moze wracac do przedszkola. Wybaczycie ze wpadlam jak po ogien?
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z mieszanymi uczuciami wysłałam dzisiaj chore dziecko z teściem na spacer (zalecenie pediatry), ale nie wiem, co o tym myśleć
![]() Co do zabawy samemu, to moja Ola najdłużej na macie się sama pobawi, czasem z 10-15 minut się, w bujaku jest ok, pod warunkiem, że jest więcej osób i rozmawiają, to wtedy nie trzeba mówić do niej, a i tak słucha A poza tym to raczej ciągle trzeba z nią być, bo inaczej ryk. A w ogóle teraz u teściów jest lajt, bo więcej osób, każdy się nią trochę zajmie, ale jak wrócimy do Wro to nie wiem, co będzie. Któraś z Was pisała, że dziecko się samo bawi w dzień 1,5 h (nie pocytowało mi wszystkiego, chyba za dużo chciałąm) - normalnie szok. Bardzo zazdroszczę, bo moja Ola jest przecudowna, ale baaardzo absorbująca. Naprawdę dzieci są tak różne, że trudno uwierzyć.Wczoraj mi maluszek zjadł na śpiocha 95 ml mm. Byłam wniebowzięta. Zaraz idę ją karmić i po cichu liczę na ten sam efekt. A wizaż czytam wieczorem jak Ola śpi albo jest z nią teściowa, bo w innym wypadku raczej się nie da ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Tassia - skąd wiesz, że katar może być jak zęby idą i dlaczego tak? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Tassia - skąd wiesz, że katar może być jak zęby idą i dlaczego tak?
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Ci dobra kobieto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W poniedzialek bede rowne dwa tyg. od kiedy zachorowala, a podobno dokladnie tyle ospa sie wylega
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Mam minizawał!
Pisałam przedtem, że mały zaczął się jakoś krztusić przez sen. Właśnie znowu to miało miejsce i nie wiemy o co chodzi. Wygląda to jakby miał za dużo śliny od tego ząbkowania, bo nasłuchujemy z tż i nie ma zatkanego nosa, a trochę charczy. Więc to chyba nie gluty? Psikałam mu przed spaniem wodą morską i wykichał kozę. Wyciągałam go z łóżeczka i cały był zaśliniony. Podłożyłam mu pod materac wąski segregator, bo jak tż trzymał mu głowę wyżej, to się tak nie krztusił. Aż tak by się ślinił, że nie wyrabia z połykaniem?
|
#417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
za kogo się przebiera? wybaczamy
|
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo w nocy iskry z niego lecą
Cytat:
Moi znajomi są nim zachwyceni Cytat:
No, nie wiem....Mój czasem tak jakby głośno łapie powietrze, tak się zaciąga, biegnę jak szalona do sypialni, a on jak gdyby nigdy nic bawi się dalej
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pocałować Antośka w czółko a potem do spanka.
do jutra
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
A ja poćwiczyłam, wcześniej ściągnęłam mleko i zaraz znów trochę ściągnę, żeby cycki oszukać
W ogóle dziś miałam smutny dzień Płakałam mamie do słuchawki, jak kilka dni po porodzie, kiedy naszła mnie minidepresyjka... Od kilku dni Julek mi jęczy Nie wiem, o co chodzi. Np. leży na pleckach i prostuje nóżki podnosząc je trochę do góry i śmieje się; za chwilę ta sama pozycja, ale zaczyna jęczeć. Czy coś złego jem? Czy boli go znów brzuszek? Dziś był smutny. Jak zaczynałam go gilgotać to chichrał się normalnie, uśmiechał do mnie też, ale jak np. wsadziłam go bo bujaka, to od razu smutny, jak położyłam z rąk na łóżko - płacz. Nie chciał "sam się sobą zająć" ani przez chwilę. Normalnie gorzej niż w czasie skoku Nie winię zębów, bo poza ślinieniem się, nic tam jeszcze nie widać ani nie czuć. Mama mówi, że to jęczenie może być jego nową umiejętnością, tak jak pokrzykiwanie bez powodu, i przejdzie mu ![]() W czwartek mamy szczepienie to powiem lekarce. Tylko też nie wiem, czy zaszczepi Julka, bo pokichuje mi. Z tym, że to kichanie może być związane z suchym powietrzem w domu. Na dworze nie byliśmy od ponad tygodnia, więc podziębiony raczej nie jest... To się rozpisałam... Branoc!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

tak się szczęśliwie złożyło, że to nowiutkie mieliśmy jeszcze przed moim zajściem w ciążę.

ale go rozpieszczasz
a kiedyś też miał codziennie

za zęba

nie moge z Wami
stacjonarnie gemini jest sporo droższa 

Dziś był smutny. Jak zaczynałam go gilgotać to chichrał się normalnie, uśmiechał do mnie też, ale jak np. wsadziłam go bo bujaka, to od razu smutny, jak położyłam z rąk na łóżko - płacz. Nie chciał "sam się sobą zająć" ani przez chwilę. Normalnie gorzej niż w czasie skoku