|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Dziewczyny, dopiszcie jeszcze Perfumeria Małolepsza
![]()
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2014-01-22 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Zreszta, wypadaloby, abym teraz faktycznie przeniosla sie na PW piszac do ciebie, ale w tym momencie koncze dyskusje. Wszelkie odczucia zachowaj dla siebie. A juz tak gwoli scislosci, w wiadomosci Lucho wyraznie widac, ze jest on facetem, wystarczy uwaznie czytac. EOT.
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Resztę odczuć zachowam dla siebie ![]()
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2014-01-23 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
Bardzo podpadła mi perfumeria Dolce.pl - TŻ złożył zamówienie, zapłacił
( mój prezent urodzinowy ), po tygodniu od wpłaty upomniał się o informację co z przesyłką. Na drugi dzień perfumeria odpowiedziała, że przeprasza ale nie mają zamówionego towaru i w ciągu trzech dni zwrócą pieniądze. Czyli wystawili coś, czego nie mają ale przez dwa tygodnie (jeżeli zwrócą w terminie ) będą trzymać moje pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
hej hej, mam nadzieję, że może tu mi ktoś odpowie. Znalazłam na moich zapachach taki produkt: http://mojezapachy.pl/index.php?page...mart&Itemid=71
na stronie chanel nie występuje taka pojemność. Niby zaufana perfumeria, a co sądzicie?
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Przyczajenie
|
Ja bardzo lubię http://www.ausliebezumduft.de/ jest wiele ciekawostek.
Jedynie czasem się długo czeka i nie każdą markę opłaca się kupować uwielbiam bo mogę tez mieć próbki. W Polsce ostatnie odkrycie to http://moodscentbar.com/pl/ mają comme des garcons co jest nie mało ważne i ukochane zapachy D.S.& Durga. mile i szybko wysyłają Edytowane przez mikosoko Czas edycji: 2014-01-27 o 13:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
czy ktoś orientuje się ,czy belmea jeszcze działa? zobaczyłam na ich stronie ukochane perfumy, ale mimo wielu prób, nie udało mi się zarejestrować. nie widzę też żadnego numeru kontaktowego. kilka stron temu jedna z wizażanek zadawała podobne pytanie, ale z tego, co widzę, nie dostała odpowiedzi.
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
to proponuję usunięcie linka do nich ,aby następne osoby nie robiły sobie niepotrzebnie nadziei
![]()
#641 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Matka buldoga
|
Myslalam, ze gdzies juz ta perfumerie "perfumytaniej"widzialam, ale szukajka mi nic nie wyplula, hmm. Czy ktos w niej cos kupowal? http://perfumytaniej.pl/ Opinie w 98% pozytywne na ceneo. I tak mysle, czy by sobie czegos nie kliknac
![]()
#643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||||||
Zakorzenienie
|
Pamiętacie tę historię
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety po spisaniu protokołu szkody i miesięcznym oczekiwaniu na wynik reklamacji dostałam odpowiedź negatywną. I perfumeria i firma kurierska umywa rączki ![]() ![]() Jak wychodzicie do kuriera to od razu z nożyczkami i drzwi ryglujcie ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2014-01-29 o 17:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie współczuję... nerwy i bezsilność tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
e-glamour oddała kasę bo od razu przesyłki nie przyjęłam. A druga przesyłka była oklejona taśmami firmy kurierskiej a kurier nie chciał poczekać, więc on nogę za próg a ja otworzyłam paczkę i od razu do niego zadzwoniłam - odjechał z kilometr - nie chciał wrócić. Zadzwoniłam do firmy kurierskiej - powiedzieli, że wiedzą o uszkodzeniu i oklejeniu taśmami i że kurier na drugi dzień przyjedzie, a że była to wigilia to nie przyjechał. Zjawił się dopiero po świętach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne sk... w tej firmie kurierskiej, jeżeli perfumeria nie potrafi nic zdziałać to powinna być skreślona z listy polecanych, musi być odpowiedzialna za to komu powierza swoje paczki ![]() Przede wszystkim obowiązkiem kuriera było poczekać aż otworzysz przy nim przesyłkę ![]() ![]() Ale jak takiego gościa zmusić do pozostania w domu aż się rozpakuje paczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby paczka była rozwalona to by pewnie został a paczka była oklejona - dopiero po jego wyjściu zorientowałam się, że to taśma firmy kurierskiej. Na razie nie ma co działać pochopnie. Zadzwonię jutro do perfumerii - zobaczę co mi powiedzą. Tłumaczył, że jest okres świąteczny i on nie ma czasu.. i tak jak wcześniej wspomniałam podał przykład z 200 sztukami produktów. Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2014-01-29 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można skreślać perfumerii za to, że firma kurierska zawaliła. To się niestety zdarza, a podobno oni wcale się ładnie z tymi paczkami nie obchodzą. Jak paczka np. nie jest obklejona "uwaga szkło" to już w ogóle :/ Kurierom też się zawsze spieszy niestety, ale nie można dać się zbyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
I dlatego uważam, że w przypadku kiedy kurier nie został, baaaa nawet jak było wiadomo o co chodzi to mu się wrócić nie chciało a w dniu kiedy miał przyjechać się nie stawił, to powinno być uznane na korzyść klienta, no sorry...
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie. Tym bardziej, że 2 tygodnie wcześniej przywiózł mi rozwalona paczkę od innej perefumerii... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paskudna sytuacja ![]() Co to za firma kurierska? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() Bardziej chyba bylabym wsciekla na kuriera (k- cos tam? bo oni zazwyczaj dostarczaja zniszczone paczki), bo to oni zniszczyli zaklejajac swoja tasma, wiec to po ich stronie lezy wina. Jesli dostali zniszczona paczke, to nie powinni wogole jej odbierac od perfumerii, ale kurna ktora perfumeria wysyla zdezelowane paczki, normalnie syf ![]()
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam do czynienia z różnymi firmami kurierskimi i kurierami. Sama zamawiałam części do komputera za duuuużą kasę. Chłopak stał i czekał aż posprawdzam każdy kartonik i czy się zgadza z fakturą i dopiero dostał kasę bo to opcja za pobraniem była. Natomiast koleżanka zamawiała regularnie kosmetyki z FM opłacone wcześniej i tak samo grzecznie stał i czekał aż sprawdzi sobie dokładnie zawartość paczki. Jeśli trafi się nam mniej miły kurier, a okaże się że odebrałyśmy naruszoną paczkę to jedyne wyjście dzwonić do tej firmy kurierskiej, zrobić tam hałas i nie ruszać paczki do jego przyjazdu. W takiej sytuacji perfumieria pewnie wyjaśnia sprawę u firmy kurierskiej i w przypadku reklamacji rozliczają to między sobą. Hmm ciężka sytuacja, powinni uznać reklamację, a nie się tak brzydko wypiąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Jedyne wyjście to brać za pobraniem, wtedy musi czekać bo kasy nie dostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
No ale kurier nie da paczki do ręki póki się mu nie zapłaci. Już nie mówiąc o grzebaniu w niej.
#658 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2014-01-30 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tutaj trochę w temacie na forum prawnym http://forumprawne.org/prawa-konsume...i-kuriera.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.