Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 21:36   #631
myszka__77
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Dziewczyny, dopiszcie jeszcze Perfumeria Małolepsza

Edytowane przez myszka__77
Czas edycji: 2014-01-22 o 21:37
myszka__77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 08:42   #632
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
Oczywiście, że nie był do dziewczyny, tylko z dziewczyny, jeśli ma być kierowany i odczytany tylko przez jedną osobę to polecam PW
Skandal jest tutaj użyty ironicznie. I nie będę luzować tam, gdzie uważam, że ktoś jest w nieprzyjemny sposób traktowany.
A skad ty mozesz wiedziec, co ja mialam na mysli? Odczytalas to, tak jak chcialas. I nie mow mi, co mam pisac na PW i do kogo, w jakim celu itp. Bede chciala cos napisac na forum to to zrobie, nawet jesli to ma byc tylko do jednej osoby.
Zreszta, wypadaloby, abym teraz faktycznie przeniosla sie na PW piszac do ciebie, ale w tym momencie koncze dyskusje. Wszelkie odczucia zachowaj dla siebie.

A juz tak gwoli scislosci, w wiadomosci Lucho wyraznie widac, ze jest on facetem, wystarczy uwaznie czytac.

EOT.
Stary 2014-01-23, 10:12   #633
Quinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
A skad ty mozesz wiedziec, co ja mialam na mysli? Odczytalas to, tak jak chcialas. I nie mow mi, co mam pisac na PW i do kogo, w jakim celu itp. Bede chciala cos napisac na forum to to zrobie, nawet jesli to ma byc tylko do jednej osoby.
Zreszta, wypadaloby, abym teraz faktycznie przeniosla sie na PW piszac do ciebie, ale w tym momencie koncze dyskusje. Wszelkie odczucia zachowaj dla siebie.

A juz tak gwoli scislosci, w wiadomosci Lucho wyraznie widac, ze jest on facetem, wystarczy uwaznie czytac.

EOT.
Wyluzuj

Resztę odczuć zachowam dla siebie

Edytowane przez Quinn
Czas edycji: 2014-01-23 o 10:14
Quinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 19:19   #634
nandu
Raczkowanie

Bardzo podpadła mi perfumeria Dolce.pl - TŻ złożył zamówienie, zapłacił
( mój prezent urodzinowy ), po tygodniu od wpłaty upomniał się o informację co z przesyłką. Na drugi dzień perfumeria odpowiedziała, że przeprasza ale nie mają zamówionego towaru i w ciągu trzech dni zwrócą pieniądze. Czyli wystawili coś, czego nie mają ale przez dwa tygodnie (jeżeli zwrócą w terminie ) będą trzymać moje pieniądze.
nandu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 07:25   #635
demonyianioly
Rozeznanie

hej hej, mam nadzieję, że może tu mi ktoś odpowie. Znalazłam na moich zapachach taki produkt: http://mojezapachy.pl/index.php?page...mart&Itemid=71
na stronie chanel nie występuje taka pojemność. Niby zaufana perfumeria, a co sądzicie?
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 07:27   #636
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
hej hej, mam nadzieję, że może tu mi ktoś odpowie. Znalazłam na moich zapachach taki produkt: http://mojezapachy.pl/index.php?page...mart&Itemid=71
na stronie chanel nie występuje taka pojemność. Niby zaufana perfumeria, a co sądzicie?
Tak, perfumeria sprawdzona . Zapytaj ich po prostu bo może to zwykły błąd .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:14   #637
mikosoko
Przyczajenie

Ja bardzo lubię http://www.ausliebezumduft.de/ jest wiele ciekawostek.
Jedynie czasem się długo czeka i nie każdą markę opłaca się kupować uwielbiam bo mogę tez mieć próbki.
W Polsce ostatnie odkrycie to http://moodscentbar.com/pl/ mają comme des garcons co jest nie mało ważne i ukochane zapachy D.S.& Durga. mile i szybko wysyłają

Edytowane przez mikosoko
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:37
mikosoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:42   #638
aniszonekk
Psiejsko czarodziejsko :)

czy ktoś orientuje się ,czy belmea jeszcze działa? zobaczyłam na ich stronie ukochane perfumy, ale mimo wielu prób, nie udało mi się zarejestrować. nie widzę też żadnego numeru kontaktowego. kilka stron temu jedna z wizażanek zadawała podobne pytanie, ale z tego, co widzę, nie dostała odpowiedzi.
Stary 2014-01-27, 13:16   #639
elizziak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniszonekk Pokaż wiadomość
czy ktoś orientuje się ,czy belmea jeszcze działa? zobaczyłam na ich stronie ukochane perfumy, ale mimo wielu prób, nie udało mi się zarejestrować. nie widzę też żadnego numeru kontaktowego. kilka stron temu jedna z wizażanek zadawała podobne pytanie, ale z tego, co widzę, nie dostała odpowiedzi.
Nie działa, już kilka miesięcy temu próbowałam
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 13:25   #640
aniszonekk
Psiejsko czarodziejsko :)

to proponuję usunięcie linka do nich ,aby następne osoby nie robiły sobie niepotrzebnie nadziei
Stary 2014-01-28, 11:28   #641
ashberry
Raczkowanie

Hej Czy któraś z Was zamawiała może z twoja-perfumeria.com ? Zastanawiam się, czy jest to wiarygodna perfumeria?
ashberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 13:23   #642
zania
Matka buldoga

Myslalam, ze gdzies juz ta perfumerie "perfumytaniej"widzialam, ale szukajka mi nic nie wyplula, hmm. Czy ktos w niej cos kupowal? http://perfumytaniej.pl/ Opinie w 98% pozytywne na ceneo. I tak mysle, czy by sobie czegos nie kliknac
Stary 2014-01-28, 22:15   #643
Zanthia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Na stronie Chanel występuje taka pojemność, tylko chyba nie jest produkowana na rynek brytyjski [ więc jeśli kliknęłaś wersje angielską - brytyjską np. to tam nie ma ]. Dowód, że w ogóle 35 ml istnieje: http://www.chanel.com/en_SG/fragranc...195?sku=152953

Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:45   #644
DiTu77
Zakorzenienie

Pamiętacie tę historię
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
W obydwu paczkach brakowało po 2 flakony
Cytat:
Paczka od e-glamour była rozwalona więc jej wcale nie przyjęłam. Natomiast od perfumy-perfumeria.pl oklejona była też taśmami firmy kurierskiej. Podejrzewam, że gdzieś po drodzę perfumy wyparowują.

Telefonu nie odbierają - próbuję od godziny.
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ale tej drugiej też nie odebrałaś? Że też nikt się nie boi, wydawałoby się, że w firmie kurierskiej trudniej coś ukraść... To sk....
Cytat:
Drugą odebrałam - był tylko jeden flakon Kurier nie chciał poczekać ze sprawdzeniem zawartości, bo okres świąteczny itd.. Ta byłą oklejona kurierską taśmą.
Cytat:
Jak to nie chciał zaczekać , to jego psi obowiązek...
Kurde, żeby Ci się udało coś wywalczyć , współczuję takich nerwów przed świętami
Cytat:
Ano twierdzi, że nie. Bo np. gdyby ktoś zamówił np. 200szt filmów, to co on ma czekać 3 godziny aż ktoś to sprawdzi.
Cytat:
Jednak firma kurierska się dobrze zachowała - kurier ma przyjechać spisać protokół szkody- uff.
Cytat:
Uffff.....
Zamówienie składałam 18 grudnia.
Niestety po spisaniu protokołu szkody i miesięcznym oczekiwaniu na wynik reklamacji dostałam odpowiedź negatywną. I perfumeria i firma kurierska umywa rączki Nie oddadzą mi kasy. Załatwili mnie na cacy, zostałam bez prezentów świątecznyh i bez kasy

Jak wychodzicie do kuriera to od razu z nożyczkami i drzwi ryglujcie

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2014-01-29 o 17:48
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:51   #645
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie tę historię

(...)

Niestety po spisaniu protokołu szkody i miesięcznym oczekiwaniu na wynik reklamacji dostałam odpowiedź negatywną. I perfumeria i firma kurierska umywa rączki Nie oddadzą mi kasy. Załatwili mnie na cacy, zostałam bez prezentów świątecznyh i bez kasy

Ale obydwie perfumerie olały sprawę?

Strasznie współczuję... nerwy i bezsilność tylko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 17:55   #646
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ale obydwie perfumerie olały sprawę?

Strasznie współczuję... nerwy i bezsilność tylko
e-glamour oddała kasę bo od razu przesyłki nie przyjęłam. A druga przesyłka była oklejona taśmami firmy kurierskiej a kurier nie chciał poczekać, więc on nogę za próg a ja otworzyłam paczkę i od razu do niego zadzwoniłam - odjechał z kilometr - nie chciał wrócić. Zadzwoniłam do firmy kurierskiej - powiedzieli, że wiedzą o uszkodzeniu i oklejeniu taśmami i że kurier na drugi dzień przyjedzie, a że była to wigilia to nie przyjechał. Zjawił się dopiero po świętach..
Stary 2014-01-29, 18:12   #647
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
e-glamour oddała kasę bo od razu przesyłki nie przyjęłam. A druga przesyłka była oklejona taśmami firmy kurierskiej a kurier nie chciał poczekać, więc on nogę za próg a ja otworzyłam paczkę i od razu do niego zadzwoniłam - odjechał z kilometr - nie chciał wrócić. Zadzwoniłam do firmy kurierskiej - powiedzieli, że wiedzą o uszkodzeniu i oklejeniu taśmami i że kurier na drugi dzień przyjedzie, a że była to wigilia to nie przyjechał. Zjawił się dopiero po świętach..
No tak, myślałam tylko, że e-glamour też się wypięło pomimo, że nie przyjęłaś paczki.
Straszne sk... w tej firmie kurierskiej, jeżeli perfumeria nie potrafi nic zdziałać to powinna być skreślona z listy polecanych, musi być odpowiedzialna za to komu powierza swoje paczki
Przede wszystkim obowiązkiem kuriera było poczekać aż otworzysz przy nim przesyłkę , za samo to firma powinna dobrać mu się do d... i rozpatrzyć pozytywnie reklamację

Ale jak takiego gościa zmusić do pozostania w domu aż się rozpakuje paczkę
Stary 2014-01-29, 18:42   #648
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, myślałam tylko, że e-glamour też się wypięło pomimo, że nie przyjęłaś paczki.
Straszne sk... w tej firmie kurierskiej, jeżeli perfumeria nie potrafi nic zdziałać to powinna być skreślona z listy polecanych, musi być odpowiedzialna za to komu powierza swoje paczki
Przede wszystkim obowiązkiem kuriera było poczekać aż otworzysz przy nim przesyłkę , za samo to firma powinna dobrać mu się do d... i rozpatrzyć pozytywnie reklamację

Ale jak takiego gościa zmusić do pozostania w domu aż się rozpakuje paczkę
Na razie jestem wkurzona na maxa. Wiadomość odebrałam dziś po 17 więc dopiero jutro zadzwonię do perfumerii. Dokładnie to samo pomyślałam - niech zmienią dostawcę. Do firmy dzwoniłam od razu i powiedzieli, że kurier przyjedzie następnego dnia, bo oni wiedzą o tym, że paczka była rozwalona i oklejona taśmami firmy kurierskiej.
Gdyby paczka była rozwalona to by pewnie został a paczka była oklejona - dopiero po jego wyjściu zorientowałam się, że to taśma firmy kurierskiej. Na razie nie ma co działać pochopnie. Zadzwonię jutro do perfumerii - zobaczę co mi powiedzą. Tłumaczył, że jest okres świąteczny i on nie ma czasu.. i tak jak wcześniej wspomniałam podał przykład z 200 sztukami produktów.

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2014-01-29 o 18:44
Stary 2014-01-29, 22:20   #649
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie jestem wkurzona na maxa. Wiadomość odebrałam dziś po 17 więc dopiero jutro zadzwonię do perfumerii. Dokładnie to samo pomyślałam - niech zmienią dostawcę. Do firmy dzwoniłam od razu i powiedzieli, że kurier przyjedzie następnego dnia, bo oni wiedzą o tym, że paczka była rozwalona i oklejona taśmami firmy kurierskiej.
Gdyby paczka była rozwalona to by pewnie został a paczka była oklejona - dopiero po jego wyjściu zorientowałam się, że to taśma firmy kurierskiej. Na razie nie ma co działać pochopnie. Zadzwonię jutro do perfumerii - zobaczę co mi powiedzą. Tłumaczył, że jest okres świąteczny i on nie ma czasu.. i tak jak wcześniej wspomniałam podał przykład z 200 sztukami produktów.
Wina leży po stronie firmy kurierskiej. Nie sądzę, żeby kurier lub w punkcie nadania przesyłek przyjęli rozwaloną paczkę. Nastąpiło to pewnie gdzieś w trakcie transportu. Jak zadzwoniłaś i wiedzieli, że paczka była rozwalona to kurier tym bardziej powinien zostać, żeby spisać protokół. To, że czas przedświąteczny i ma milion innych paczek to nikogo nie obchodzi. Pytanie co spisano w tym protokole jak kurier przyjechał po raz kolejny. Prawda jest taka, że jak nie otwarłaś przesyłki przy nim to lipa trochę, bo jak udowodnisz teraz kurierowi, że faktycznie tego drugiego flakonu nie było? Odebranie powinno wyglądać tak, że otwierasz paczkę przy kurierze, sprawdzasz zawartość czy nie ma widocznych uszkodzeń i czy jest wszystko co zamawiałaś, dopiero wtedy może kurier iść. Jak coś nie gra to spisuje się odpowiedni protokół, żeby potem egzekwować reklamację w sklepie w którym się kupowało. Może zadzwoń sobie do Rzecznika Praw Konsumenta w Twoim mieście i powiedz jak sprawa wygląda, może coś poradzi.

Nie można skreślać perfumerii za to, że firma kurierska zawaliła. To się niestety zdarza, a podobno oni wcale się ładnie z tymi paczkami nie obchodzą. Jak paczka np. nie jest obklejona "uwaga szkło" to już w ogóle :/ Kurierom też się zawsze spieszy niestety, ale nie można dać się zbyć.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 23:44   #650
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Wina leży po stronie firmy kurierskiej. Nie sądzę, żeby kurier lub w punkcie nadania przesyłek przyjęli rozwaloną paczkę. Nastąpiło to pewnie gdzieś w trakcie transportu. Jak zadzwoniłaś i wiedzieli, że paczka była rozwalona to kurier tym bardziej powinien zostać, żeby spisać protokół. To, że czas przedświąteczny i ma milion innych paczek to nikogo nie obchodzi. Pytanie co spisano w tym protokole jak kurier przyjechał po raz kolejny. Prawda jest taka, że jak nie otwarłaś przesyłki przy nim to lipa trochę, bo jak udowodnisz teraz kurierowi, że faktycznie tego drugiego flakonu nie było? Odebranie powinno wyglądać tak, że otwierasz paczkę przy kurierze, sprawdzasz zawartość czy nie ma widocznych uszkodzeń i czy jest wszystko co zamawiałaś, dopiero wtedy może kurier iść. Jak coś nie gra to spisuje się odpowiedni protokół, żeby potem egzekwować reklamację w sklepie w którym się kupowało. Może zadzwoń sobie do Rzecznika Praw Konsumenta w Twoim mieście i powiedz jak sprawa wygląda, może coś poradzi.

Nie można skreślać perfumerii za to, że firma kurierska zawaliła. To się niestety zdarza, a podobno oni wcale się ładnie z tymi paczkami nie obchodzą. Jak paczka np. nie jest obklejona "uwaga szkło" to już w ogóle :/ Kurierom też się zawsze spieszy niestety, ale nie można dać się zbyć.
Masz rację, tylko w praktyce to nie zawsze tak wygląda, a nawet rzadko. Kurier nie da paczki zanim nie podpiszesz, a jak już podpiszesz, to zabiera się i ucieka. Kiedyś dostałam za sklepu zoologicznego podejrzanie mała paczkę w stosunku do zamówienia. Kiedy zaczęłam mówić, że coś mi nie pasuje i powinno być to i to, to powiedział, że on się tym nie zajmuje i po prostu sobie poszedł w siną dal. Przecież nie będę go gonić po schodach i krzyczeć.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 05:43   #651
Asiuuuuula
Zakorzenienie

I dlatego uważam, że w przypadku kiedy kurier nie został, baaaa nawet jak było wiadomo o co chodzi to mu się wrócić nie chciało a w dniu kiedy miał przyjechać się nie stawił, to powinno być uznane na korzyść klienta, no sorry...
Stary 2014-01-30, 07:44   #652
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Masz rację, tylko w praktyce to nie zawsze tak wygląda, a nawet rzadko. Kurier nie da paczki zanim nie podpiszesz, a jak już podpiszesz, to zabiera się i ucieka. Kiedyś dostałam za sklepu zoologicznego podejrzanie mała paczkę w stosunku do zamówienia. Kiedy zaczęłam mówić, że coś mi nie pasuje i powinno być to i to, to powiedział, że on się tym nie zajmuje i po prostu sobie poszedł w siną dal. Przecież nie będę go gonić po schodach i krzyczeć.
Dokładnie tak
Cytat:
I dlatego uważam, że w przypadku kiedy kurier nie został, baaaa nawet jak było wiadomo o co chodzi to mu się wrócić nie chciało a w dniu kiedy miał przyjechać się nie stawił, to powinno być uznane na korzyść klienta, no sorry...
Dokładnie. Tym bardziej, że 2 tygodnie wcześniej przywiózł mi rozwalona paczkę od innej perefumerii...
Stary 2014-01-30, 08:33   #653
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:

Drzwi nie rygluję, nie ma takiej potrzeby, mam inny, niezawodny sposób na kuriera ale stosowne narzędzia do otwierania paczki i telefon komórkowy zawsze mam w gotowości

Paskudna sytuacja Firma kurierska nie poczuwa się do obowiązku zwrotu pieniędzy zapewne z powodu otwarcia przesyłki bez obecności kuriera.
Co to za firma kurierska?
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:36   #654
zania
Matka buldoga

Cytat:
Pamiętacie tę historię

Szok. Firmy kurierskie sa jakie sa, oni przewaznie maja klientow i ich paczki w d....ale myslalam chociaz, ze perfumeria postapi inaczej. Tzn mam nadzieje, ze jeszcze nic straconego. Daj znac jak dzis do nich zadzwonisz, jakie przyjma stanowisko w obecnej sytuacji. Trzymam kciuki

Bardziej chyba bylabym wsciekla na kuriera (k- cos tam? bo oni zazwyczaj dostarczaja zniszczone paczki), bo to oni zniszczyli zaklejajac swoja tasma, wiec to po ich stronie lezy wina. Jesli dostali zniszczona paczke, to nie powinni wogole jej odbierac od perfumerii, ale kurna ktora perfumeria wysyla zdezelowane paczki, normalnie syf
Stary 2014-01-30, 11:28   #655
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Drzwi nie rygluję, nie ma takiej potrzeby, mam inny, niezawodny sposób na kuriera ale stosowne narzędzia do otwierania paczki i telefon komórkowy zawsze mam w gotowości

Paskudna sytuacja Firma kurierska nie poczuwa się do obowiązku zwrotu pieniędzy zapewne z powodu otwarcia przesyłki bez obecności kuriera.
Co to za firma kurierska?
Dokładnie nożyczki w ręce i telefon to dobra opcja na przywitanie kuriera
Miałam do czynienia z różnymi firmami kurierskimi i kurierami. Sama zamawiałam części do komputera za duuuużą kasę. Chłopak stał i czekał aż posprawdzam każdy kartonik i czy się zgadza z fakturą i dopiero dostał kasę bo to opcja za pobraniem była. Natomiast koleżanka zamawiała regularnie kosmetyki z FM opłacone wcześniej i tak samo grzecznie stał i czekał aż sprawdzi sobie dokładnie zawartość paczki.

Jeśli trafi się nam mniej miły kurier, a okaże się że odebrałyśmy naruszoną paczkę to jedyne wyjście dzwonić do tej firmy kurierskiej, zrobić tam hałas i nie ruszać paczki do jego przyjazdu.

W takiej sytuacji perfumieria pewnie wyjaśnia sprawę u firmy kurierskiej i w przypadku reklamacji rozliczają to między sobą. Hmm ciężka sytuacja, powinni uznać reklamację, a nie się tak brzydko wypiąć
Stary 2014-01-30, 11:42   #656
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Jedyne wyjście to brać za pobraniem, wtedy musi czekać bo kasy nie dostanie
Stary 2014-01-30, 11:43   #657
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne wyjście to brać za pobraniem, wtedy musi czekać bo kasy nie dostanie
No ale kurier nie da paczki do ręki póki się mu nie zapłaci. Już nie mówiąc o grzebaniu w niej.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:07   #658
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2014-01-30 o 12:08
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:13   #659
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dokładnie
Nie odbierać jak nie będzie chciał poczekać? Dzwonić od razu do firmy? Tez może nie chcieć czekać aż się dodzwonimy do firmy kurierskiej...
Stary 2014-01-30, 13:05   #660
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Dokładnie
Nie odbierać jak nie będzie chciał poczekać? Dzwonić od razu do firmy? Tez może nie chcieć czekać aż się dodzwonimy do firmy kurierskiej...
Zmusić nikogo nie zmusimy,ale stanowczo można powiedzieć, żeby został przy rozpakowaniu paczki jeśli nam bardzo zależy. Jeśli dalej się będzie wymigiwał, to powiedzieć, że to należy do jego obowiązku, ale jeśli dalej wymyśli wymówkę, mówimy, że zadzwonimy na centralę i to sprawdzimy (większość rozmów teraz jest nagrywana na takich infoliniach). Jeśli nas okłamał bo mu się spieszyło to skargę na takiego typa niech się nauczy. Przed podpisaniem dobrze wizualnie sprawdzić paczkę czy nie ma uszkodzeń i np. tej taśmy od firmy kurierskiej. Niestety trzeba być upierdliwym i upartym, miłym ale stanowczym Innej opcji niestety nie widzę.
A tutaj trochę w temacie na forum prawnym http://forumprawne.org/prawa-konsume...i-kuriera.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości