Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 23:18   #2641
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Bao u nas jest kulwa mać

My po wizycie u okulisty i powiedział że jest duża poprawa ,szkła zmniejszone o połowę ,ale ogólnie że jest bardzo dobrze.
Zamówiliśmy od razu nowe okulary bo te już kaplica
moja tez zamiast R mówi lr

brawo za okulary

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej..
ja od godziny dpiero w domu.. jak wyjechałam o 11.30 tak dopiero wróciłam..
Jeśli chodzi o te podwyższone d-dimery.. tak jak myślałam.. pilne skierowanie do naczyniowca aby ten stwierdził czy juz musze brac jakis lek chyba w zastrzyku w brzuch, na rozrzedzenie krwi, ze względu na zylaki moge miec zator lub zakrzepy.. dokładnie nie wypytywałam zapytam naczyniowca.
o mamo to ci sie porobiło mam nadzieje ze naczyniowiec cos przepisze

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Moj młody ma chyba ospę . Wyszedł z łazienki a ja mowię WTF , a on w czerwone kropki . Byłam u lekarza , zdarzylam. Mowi ze prawdopodobnie to ospa, jak go bardziej po nocce wysypie, gorzej jak nie to głupieje. 2 tyg w domu chyba ocipieje. Musze jeszcze sprawdzić jak w regulaminie szkolnym jest i wypytać , moze uda sie to szybciej do szkoły pościć
ospa mi sie po nocach sni współczuje

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
dzieki.
Na necie juz cos wyczytałam, jak cos to tz wyślę ,zeby kupił.

LIBRA wanny nie mam wiec lipa , chyba ze do zlewu sie zmieści , małego jeszcze bym upchala, z młodym bedzie gorzej bo on większy
sory ale wyobraziłam sobie jak duzego mlodego wpychasz do zlewu

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
To gąbką byś polewała ich pod prysznicem

Ile księdzu dajecie na kolędzie?
20 zł i 10 ministrantowi a 5 wrzucam do puszki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 05:50   #2642
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Hej..
ja od godziny dpiero w domu.. jak wyjechałam o 11.30 tak dopiero wróciłam..
Jeśli chodzi o te podwyższone d-dimery.. tak jak myślałam.. pilne skierowanie do naczyniowca aby ten stwierdził czy juz musze brac jakis lek chyba w zastrzyku w brzuch, na rozrzedzenie krwi, ze względu na zylaki moge miec zator lub zakrzepy.. dokładnie nie wypytywałam zapytam naczyniowca.
oj biedna jesteś z tymi żylakami nie sądziłam, ze to takie problematyczne

Cytat:
LIBRA super ze jest poprawa. Czy jest opcja ze po jakimś czasie nie jedzie potrzebował juz tych okularów?

Moj młody ma chyba ospę . Wyszedł z łazienki a ja mowię WTF , a on w czerwone kropki . Byłam u lekarza , zdarzylam. Mowi ze prawdopodobnie to ospa, jak go bardziej po nocce wysypie, gorzej jak nie to głupieje. 2 tyg w domu chyba ocipieje. Musze jeszcze sprawdzić jak w regulaminie szkolnym jest i wypytać , moze uda sie to szybciej do szkoły pościć
Samopoczucie normalne, zero oznak czegokolwiek, gdybym nie zauważyła to bym nie wiedziała. Pytam sie czemu mi szybko nie powiedział, a on ze myślał ze to pryszcze pod prysznicem musiał zobaczyć a ja dopiero jak wyszedł , uświadomiłam go , ze ma mowić o takich rzeczach , ogólnie wszystkim , ważne nie ważne trzeba sprawdzić, a nie olewać.
Takie krostki ma.
Oby mały nie dostał w tym samym czasie bo padnę .
NIEEE !!!!! Moj tz mowi ,ze tez nie miał jeszcze tego brakowało, zeby on załapał i kij wie jak to zniesie.
Kupuje bilet do pl wracam jak bedą suche strupy
uuuu współczuję świństwa, i zazdroszczę, ze będziesz mieć to z głowy

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Monka pudroderm albo kąp malego w kali ( tak to się chyba piszę). Kolezanka syna w tym myła to 1, 5 tyg i nie było śladu po ospie

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
co to jest???

Cytat:
To gąbką byś polewała ich pod prysznicem

Ile księdzu dajecie na kolędzie?
zostawiłam wczoraj 20 zł, a tż dołożył jeszcze 10zl chłopakom dajemy do ręki, bo z puszek i tak zabiera ksiądz Swoją drogą ja mam w szkle 3 rodzeństwa - wszystkie dziećmi jednego księdza spod krakowa, mają jego nazwisko, on często ich odbiera (w koloratce), utrzymuje ich, dzieci ładnie ubrane, matka spieczona na solarium to tylko pod mopsem czyha na zasiłki (bo z księdzem już nie urzęduje), ale łatkę "plebanka" ma już na zawsze

Ja po radzie i po dyskotece wczorajszej padłam jak mucha no więc ferie niby od poniedziałku, a przez l4 mam już od dzisiaj. Isia niby lepiej, ale kaszel nadal jest

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:33   #2643
libra777
Zakorzenienie

Bao plebanka dobre ,no i czy to nie mogłoby być legalnie
ksiądz ich w koloratce odbiera i dzieci nie są w szkole wyzywane przez inne?

ja też 20 zł daję ,ministrantom po 5 ,u nas nie ma puszki tylko chodzą osobno babki z koła gospodyń i kolędują na kościół zbierają np. na jakieś chodniki , obrusy itp.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

na tvn mówią o porażeniu mózgu po szczepionce u chłopca
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:40   #2644
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Oglądam to, masakra Strach dziecko szczepić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:40   #2645
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Nie czuje się jeszcze w pelni sił, miewam zatkany nos, wech i smak szlag trafił na razie. A z biletami na razie cisza, brata w wawie wyslałam na rejs po epikach ma dac znać, dziwna ta sytuacja, na pol roku przed koncertem wywialo bilety...???
to tak jak u mnie od dwóch dni!!! już nie mam siły usta pękają mi w nocy przez oddychanie buzią...
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
oj biedna jesteś z tymi żylakami nie sądziłam, ze to takie problematyczne
ja też nie.. bo z michalina nawet tabsów nie brałam, a przez te 4 lata tak sie nasiliły, że nawet wyniki podwyższone... oby gorzej nie było.

A zapomniałąm napisac - chyba.. że wczoraj na wizycie na kozetce badali tetno dziecka 23 tc a biło jak szalone i baardzo wyraźnie aż się pielęgniarka zdziwiła.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:47   #2646
aneczkkaa
Zakorzenienie

Bao Plebanka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:00   #2647
libra777
Zakorzenienie

no strach ,ja teraz w lutym chciałam szczepić na meningo

Madziwnia fajnie że po badaniu ok.
a ma ktoś w rodzinie u was żylaki? tak z ciekawości pytam czy to mogło w genach być?

Monka jak tam ospa jest więcej krost?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 08:08   #2648
monka23
Zakorzenienie

BAO co za wstyd , masakra jeszcze te dzieci odbiera ze nie sa gnębiono to az dziwne , dobrze bardzo dobrze, bo one nie winne, ale wiadomo jak jest.

LIBRA no i powinno byc legalne bo teraz to wstyd i nic.
To nie ospa. Juz sama nie wiem. Stan prycholi 18 . I mam wrażenie ze zrobiły sie ciut mniejsze WTF . To go nie swędzi nic, no jakby było ugryzienia od czegoś to chyba by swedzialo co nie ?
Koszmarna noc miałam, naogladalam sie wczoraj zdjeć o polpasciu i spać nie mogłam- o 5 sie obudziłam sama i sprawdzalam czy nic nie mam - psychoza
Ale z tego co czytałam to tak łatwo nie jest reaktywować wirusa, to maja osoby starsze, słabszy system immunologiczny, ludzie z HIV itd.
Jednak psychoza sie ujawnila
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:14   #2649
sara 85
Zakorzenienie

Bao- Kalia to takie tabletki http://www.bangla.babyonline.pl/opin...nganian-potasu

Monka jak mały? wyskakują nowe krosty?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:25   #2650
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

libra... moja mama ma tylko malutkie pojedyncze pajączki... obie babcie tez nie maja.. ale juz dalej np. babci cóka albo siostry miały.. wiec gdzies w rodzinie były. ja mam pierwsze zylaki od ok 18-19 r.ż.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

My dziś mamy kolędę.. i ksiądz kolacje u nas je .. tak w temacie księży

CZY KTÓRAS NIE CHCE ODSPRZEDAĆ storju karnawałowego.. potrzebuję dla Michaliny na 10 luty. oczywiście 110 lub 116.

chyba musze wstać z łóżka.. bo Pola tak mnie kopie że az mi słabo... na parwde urzęduje nieźle jak na 23 tydz... mam porównanie.. T. siostra tydzien różnicy, a ona ledwo ruchy czuje.. u mnie cały brzuch od 3 tyg lata.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:33   #2651
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
BAO co za wstyd , masakra jeszcze te dzieci odbiera ze nie sa gnębiono to az dziwne , dobrze bardzo dobrze, bo one nie winne, ale wiadomo jak jest.

To nie ospa. Juz sama nie wiem. Stan prycholi 18 . I mam wrażenie ze zrobiły sie ciut mniejsze WTF . To go nie swędzi nic, no jakby było ugryzienia od czegoś to chyba by swedzialo co nie ?
Koszmarna noc miałam, naogladalam sie wczoraj zdjeć o polpasciu i spać nie mogłam- o 5 sie obudziłam sama i sprawdzalam czy nic nie mam - psychoza
Ale z tego co czytałam to tak łatwo nie jest reaktywować wirusa, to maja osoby starsze, słabszy system immunologiczny, ludzie z HIV itd.
no to już nie wiem ,obserwuj ,może faktycznie coś go pogryzło bo jakby ospa to by go wysypywało ,jak mój młody miał to calutki był w kropki
no niby słabsze osoby atakuje ale wiesz jak to jest nigdy nie wiadomo,ja mam taką samą psychozę ,naczytałam się o dżumie że nie wymarła, o jakichś przepowiedniach teraz spać do cholery nie mogę przez to autentycznie ,budzę się po nocach ,kuźwa
Cytat:
libra... moja mama ma tylko malutkie pojedyncze pajączki... obie babcie tez nie maja.. ale juz dalej np. babci cóka albo siostry miały.. wiec gdzies w rodzinie były. ja mam pierwsze zylaki od ok 18-19 r.ż.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

CZY KTÓRAS NIE CHCE ODSPRZEDAĆ storju karnawałowego.. potrzebuję dla Michaliny na 10 luty. oczywiście 110 lub 116.

chyba musze wstać z łóżka.. bo Pola tak mnie kopie że az mi słabo... na parwde urzęduje nieźle jak na 23 tydz... mam porównanie.. T. siostra tydzien różnicy, a ona ledwo ruchy czuje.. u mnie cały brzuch od 3 tyg lata.
u mnie z kolei w lini męskiej żylaki dziadek ,mój ojciec i tak sie zawsze zastanawiałam czy to może przejść na mnie

U nas chyba też dzisiaj kolęda ,muszę obrusa wyprasować ,ale chyba dopiero wieczorem przyjdzie.
Ten nasz ksiądz nie jest zły ale popija sobie jak go poczęstują i później przysypia u ludzi ,serio
u nas w tamtym roku gada ,gada ,nagle przestał i śpi na siedząco ,sąsiadka mówiła że u nich też ,także nei wiem o której się dokula ,jak się wyśpi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 08:38   #2652
monka23
Zakorzenienie

SARA Stan pryszczy 18 taki jaki był i zmalały .

Wczoraj miał ćwiczenia w szkole - no jestem prawie pewna ze go wszy pogryzły, z kogoś przeskoczyly, podgryzly i poszły dalej, ale ale zeby wszy ciało pogryzły .
Dzwoniłam do szkoły i kazali go przyprowadził o ile dobrze sie czuje a czuje sie wyśmienicie. Jeszcze czekam na tele od pielęgniarki .
Stary 2014-01-29, 08:43   #2653
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
SARA Stan pryszczy 18 taki jaki był i zmalały .

Wczoraj miał ćwiczenia w szkole - no jestem prawie pewna ze go wszy pogryzły, z kogoś przeskoczyly, podgryzly i poszły dalej, ale ale zeby wszy ciało pogryzły .
Dzwoniłam do szkoły i kazali go przyprowadził o ile dobrze sie czuje a czuje sie wyśmienicie. Jeszcze czekam na tele od pielęgniarki .
Monka no ja pierdziu żeby w tych czasach wszy grasowały po szkole , też się panicznie boję

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

a może to pluskwy
Stary 2014-01-29, 08:45   #2654
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym ci pożyczyła. Ale wszystko na 98-104 .

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
no to już nie wiem ,obserwuj ,może faktycznie coś go pogryzło bo jakby ospa to by go wysypywało ,jak mój młody miał to calutki był w kropki
no niby słabsze osoby atakuje ale wiesz jak to jest nigdy nie wiadomo,ja mam taką samą psychozę ,naczytałam się o dżumie że nie wymarła, o jakichś przepowiedniach teraz spać do cholery nie mogę przez to autentycznie ,budzę się po nocach ,kuźwa

u mnie z kolei w lini męskiej żylaki dziadek ,mój ojciec i tak sie zawsze zastanawiałam czy to może przejść na mnie

U nas chyba też dzisiaj kolęda ,muszę obrusa wyprasować ,ale chyba dopiero wieczorem przyjdzie.
Ten nasz ksiądz nie jest zły ale popija sobie jak go poczęstują i później przysypia u ludzi ,serio
u nas w tamtym roku gada ,gada ,nagle przestał i śpi na siedząco ,sąsiadka mówiła że u nich też ,także nei wiem o której się dokula ,jak się wyśpi
Ale się uśmiałam.
Masakra!
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:48   #2655
monka23
Zakorzenienie

LIBRA pluskwy nie bo sa inne ugryzienia , większe skupiska, albo takie rozlane . A on takie pryszcze mam a one teraz zmalały. W szkole co chwile ktos ma te wszy, masakra normalnie.
Wiec tak kombinuje, jak sie wczoraj przebierał do majtek to go moze cos pogryzło - albo w stroju do ćwiczenia bo tam jest w worku. Powiem zeby przyniósł.
I chyba my tez mielibyśmy a przynajmniej mały no oni śpią na łóżku pietrowym.
Odkurzam materace regularnie .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-29 o 08:58
Stary 2014-01-29, 09:00   #2656
libra777
Zakorzenienie

MOnka a to były takie czerwone punkty? bo tak sobie myślę że mnie też coś gryzie ,ale nie non stop tylko czasami ,może raz na tydzień ,ciężko mi określić i to jest tak jakby kilka ugryzień koło siebie ale te u mnie to są takie bąble i swędzi i to zawsze w tym samym miejscu jak idzie mi ramiączko od stanika tu koło pachy moze jakieś mendy
ale na serio to nie wiem co to może być , drut mnie nie dźga
Stary 2014-01-29, 09:04   #2657
sara 85
Zakorzenienie

Monka rzeczywiście może to nie ospa, chociaż krosty bardzo podobne

Zosia przespała całą noc berodual jednak czyni cuda. Wczoraj kaszel był już mokry i kasłała dużo mniej. Dzisiaj kaszle od czasu do czasu, tylko katar z noska schodzi taki zielony.

Ten katar jakiś dziwny, bo ani nosek nie jest zatkany, tylko tyle że od czasu do czasu musi wysmarkać.

Pop mam nadzieję, że Zosi spodoba się jazda na nartach, kropi te niedobre krople, które wlatują do gardła, żeby tylko jechać w góry na narty szkoda tylko, że ja nie będę mogła pojeździć

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-01-29, 09:10   #2658
monka23
Zakorzenienie

LIBRA wklejalam fotki, zlukaj na stronę 87 - ostatni post i strona 88 tez fotka.
Widać jak widać .
Gadałam z babka ze szkoły i mowi mowi ze to raczej nie wszy bo one nie skaczą i nie gryzą tak i nikt nic nie zgłaszał problemu.
Pytała czy mamy zwierzaki, czy ma wszy mowię ze nie i tez mowi ze raczej nie bo ma krótkie włosy.
Zaraz pościel wybiorę, tz mi przyniósł jeszcze koszule z pracy - 3 extra prania bede robic zeby je wszystkie wyprać

SARA zmniejszyły sie i to dość duzo, teraz takie czerwone małe sa.
Dobrze ze u was lepiej.

Tak myśle ze pn tego wczoraj z rana nie miał, jakby go cos w domu pogryzło . Dopiero po południu.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-29 o 09:12
Stary 2014-01-29, 09:13   #2659
libra777
Zakorzenienie

widziałam fotki ale nie widać tak za dokładnie , może pluskwy bo ugryzienia pluskiew są podobne i one nie gryzą ponoć każdego ,a co to ma do rzeczy że ktoś ma krótkie wsłosy czy długie ,przecież wszy nie żerują na włosach tylko przy skórze głowy ,aż mnie wszystko swedzi brrr

biore się za porządki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 09:14   #2660
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
P

ANIA narazie policzylam i ma 18 tych "pryszczy " zobaczymy jutro.
Kurde ,a jak bedzie mial dalej tylko 18 i co wtedy do lekarza chyba zadzwonię i zapytam. Wolałabym zeby teraz mieli, bo potem ciężej .
Wiesz co pisze , ze ma minąć minimum 6 dni od pojawienia sie pryszczy, a z pryszczy musza zrobic sie strupy. Nie kumam . Ile ten proces zajmuje to nie wiem. Chorego napewno go nie puszczę
Fioletem to można ale ubrania do wywalenia .

Cytat:
Monka smaruj te krosty jak najszybciej. Im pozniej zaczniesz smarowac tym zrobią się większe i dluzej będą schodziły. Te krosty to nawet kilka dni będą wyskakiwaly, chyba do tygodnia o ile dobrze pamiętam. Swedza jak się robią strupki. Zosia chyba 5 albo 6 tygodnj je miała.

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
widze że masz to samo cudo w tel jak ja

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Zdrówka dla dzieciaczków

Mrówka jak tam zatoki ?
A bilety ? Udało Ci się coś ustalić ? Nie da sie przez internet kupić ?

Madziwinia uważaj na siebie

Ania też się staram działać nie od razu. Najpierw kończę swoje a później realizuję zachciankę. To samo z wcinaniem się w rozmowę. Łatwo nie jest

Libra za poprawę wzroku
Nie jest , ale przy dwójce na szczęście jest z tym łatwiej niż z jednym bo się przecie człek nie rozdwoi .

Cytat:
Też jestem zdania że powinni mieć normalnie żony i dzieci ,ten cały celibat wprowadził Watykan przecież, tym bardziej że w biblii nie jest powiedziane że mają żyć w celibacie ,bez sensu,to znaczy wiadomo o co chodziło.
Dla mnie jak ksiądz jest w porządku dla ludzi (tak jak nasz) to co mnie obchodzi co on tam robi ,do kościoła nie chodzę ,ale księdza przyjmuję bo go lubię. nasz ksiądz nie jest pazerny na pieniądze , nie czepia się ,nie rozlicza itd.
Przecież rodzina by musiała kasę po takim dziedziczyć a oni do tego nie dopuszczą .

Cytat:
[
[/COLOR]Tak możesz załapać półpasiec ,który ponoć jest paskudniejszy do wyleczenia ,ale nie musisz ,większość osób nie choruje drugi raz

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

spadam do spania ,nara
O dziwo zawsze było przekonanie że półpasiec to choroba dorosłych , a kilka tygodni temu dostała córka koleżanki ( w wieku naszych dzieciaków jest )
Cytat:

Moje dzieciaki miały takie krosty jak przy ospie .
W egipcie . Ja myślałam że to po szczepieniu na ospę , albo że ją dostali mimo szczepienia . Dopiero nas tubylec oświecił , że to moskity ich pogryzły ale wygladało nie ciekawie . Olka to ok 50 szt miała .
Nas nie pocieły bo my wódkę piliśmy

Sypie u nas od rana , a nic nie odśnieżają Ponoć kasy nie ma już . Także jazdę bokiem trenuję , bo napęd mam na tył .
Stary 2014-01-29, 09:15   #2661
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mnie by kusiło takiemu śpiochowi jakiś psikus zrobić, np. paznokcie na czerwono

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:22   #2662
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam fotki ale nie widać tak za dokładnie , może pluskwy bo ugryzienia pluskiew są podobne i one nie gryzą ponoć każdego ,a co to ma do rzeczy że ktoś ma krótkie wsłosy czy długie ,przecież wszy nie żerują na włosach tylko przy skórze głowy ,aż mnie wszystko swedzi brrr

biore się za porządki
ja tak miałam wczoraj wszystko mnie zaczęło autentycznie siedzieć
Ide zlukac materac , bo jeżeli to pluskwy to powinny byc na materacu co nie. A jak nie bedzie to znaczy ze nie pluskwy ? Bo gdzie by były.
Z psami pewnie chodziło ze nie siedzą w krótkich i łatwo dostrzec . A sprawdzam i nic nie ma. Na głownie nie ma ugryzień, nie czochra sie.
Te pryszcze tez go nie bolą , nie swedza . Moze to jakas alergia

ANIA a następnego dnia zmalały te ugryzienia? Bo one dzis malutkie sa, prawie niewidoczne. Swedzialy ?
Sama nie wiem.
Stary 2014-01-29, 09:31   #2663
nataszka25
Zakorzenienie

Już kasy nie maja ?
Szybko. U nas też sobie pruszy
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:36   #2664
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao plebanka dobre ,no i czy to nie mogłoby być legalnie
ksiądz ich w koloratce odbiera i dzieci nie są w szkole wyzywane przez inne?

ja też 20 zł daję ,ministrantom po 5 ,u nas nie ma puszki tylko chodzą osobno babki z koła gospodyń i kolędują na kościół zbierają np. na jakieś chodniki , obrusy itp.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

wiesz co, dzieci to chyba przyzwyczajone, nikt nigdy nie zwracał uwagi, nie komentował

Cytat:
to tak jak u mnie od dwóch dni!!! już nie mam siły usta pękają mi w nocy przez oddychanie buzią...

ja też nie.. bo z michalina nawet tabsów nie brałam, a przez te 4 lata tak sie nasiliły, że nawet wyniki podwyższone... oby gorzej nie było.

A zapomniałąm napisac - chyba.. że wczoraj na wizycie na kozetce badali tetno dziecka 23 tc a biło jak szalone i baardzo wyraźnie aż się pielęgniarka zdziwiła.
ale fajnie

Cytat:

ciekawe od czego to??a skąd masz pewność, ze to nie ospa??ja miałam raptem kilka krostek nie musi być mega zsypany przecież

Cytat:

będę mieć po piątku strój cowboy'a jakby Cię interesował

Cytat:
Monka rzeczywiście może to nie ospa, chociaż krosty bardzo podobne

Zosia przespała całą noc berodual jednak czyni cuda. Wczoraj kaszel był już mokry i kasłała dużo mniej. Dzisiaj kaszle od czasu do czasu, tylko katar z noska schodzi taki zielony.

Ten katar jakiś dziwny, bo ani nosek nie jest zatkany, tylko tyle że od czasu do czasu musi wysmarkać.

Pop mam nadzieję, że Zosi spodoba się jazda na nartach, kropi te niedobre krople, które wlatują do gardła, żeby tylko jechać w góry na narty szkoda tylko, że ja nie będę mogła pojeździć
dobrze, ze te wziewy są, ile to się oszczędzi dziecku, że antyboli nie trzeba dobrze, że tak reaguje pozytywnie na ten lek. Isia też ma się lepiej tzn. ona miałą się normalnie tylko ten kaszel dziwny, ale też już prawie nie ma, po półtorej dnia inhalacji

Stary 2014-01-29, 09:41   #2665
monka23
Zakorzenienie

sprawdziłam materac i nic tam nie ma, cm po cm leciałam przy szwie z każdej strony. Ja odkurzam materace regularnie , wiec skad by sie wzięły . Na łóżku tez nie ma. Zasłony sa nowe.
Pod łóżkiem normalnie odkurzam i w rogach. Tak gdzie śpią nie maja mebli. Jest tylko szafa wnękową, potem sprawdzę umyje i odkurze. Sa tam ciuchy tz- ta i małego , młodego nic nie ma.

BAO ale zmalały ci te pryszcze po nocy? Bo jemu tak . Wszystkie takie malutkie sa. Nie ma ospy w szkole. Nigdzie nie był , wiec od kogo to załapał? Ta dziewczynka ktora była ona juz kiedys miała ospę.
Nie mam pewności , ale mam wątpliwości. Dzwoniła babka z przychodni i tez mowi ze dziwne , tym bardziej ze to wszystko zmalało i nie sa z płynem.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-29 o 09:43
Stary 2014-01-29, 09:51   #2666
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
widze że masz to samo cudo w tel jak ja
ale nie bardzo lubię na telefonie pisać, tż zajął mi kompa to został telefon

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dobrze, ze te wziewy są, ile to się oszczędzi dziecku, że antyboli nie trzeba dobrze, że tak reaguje pozytywnie na ten lek. Isia też ma się lepiej tzn. ona miałą się normalnie tylko ten kaszel dziwny, ale też już prawie nie ma, po półtorej dnia inhalacji
dokładnie dobrze, że małej przeszło, u nas inhalacje za każdym razem pomagają gdybym pojechała z nią do innego lekarza, to na bank by dostała antybiotyk.
Nasz pediatra dał inhalacje, ale gdyby nie było poprawy to za 2-3 dni mieliśmy się znowu zgłosić, wtedy pewnie już antybiotyk by dał.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Monka- przy ospie nie wszystkie krosty są duże, Zosia miała kilka dużych, a reszta to czerwone plamki. Może młody łagodnie przechodzi.
Ja też nie wiem od kogo Zosia złapała, w przedszkolu żadne dziecko nie miało, w najbliższym otoczeniu też nie. Może gdzieś z powietrza

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-01-29, 09:58   #2667
monka23
Zakorzenienie

SARA nie chodzi mi o rożny rozmiar , ale o to ,ze one wszystkie po nocy zmalały , powinny ? Takie praktycznie płaskie sie zrobiły , zmniejszył sie rozmiar , wczoraj tak jakby świeże były wypukłe, a dzis tego nie ma . Wczoraj z rana tego nie miał jak sie ubierał do szkoły, tylko po południu jak brał prysznic.
Ta babka ,ktora dzwoniła mówiła ,ze dziwne i ze szkoły tez mówiły ze dziwne z dwoma gadałam.
Mówiła, zeby obserwować.
nie lubię takich sytuacji bo nie wiem na czym stoję.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-29 o 09:59
Stary 2014-01-29, 10:09   #2668
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj się zmusiłam do wyjścia z Gabrysią na pół godziny. Co prawda jeszcze nie jestem zdrowa i antybiotyk dziś kończyłam, ale i tak jutro idę do pracy i aż mi jej szkoda było, bo nie wiało, świeciło słońce, śnieg pruszył, a my z okiem widzimy takie porządne górki idealne na sanki i tam pełno ludzi w taką pogodę. Więc przetłumaczyłam jej, że wyjść możemy, ale ja za sankami biegać nie będę więc poszłyśmy tylko troszkę połazić.
Ja mam chyba coś z krążeniem nie tak, bo już po chwili miałam zziębnięte palce u rąk w grubaśnych rękawicach. Jestem zapisana do chirurga w tej sprawie w piątek-zobaczymy co mi powie. A jeszcze później idę do laryngologa, bo mi po tej infekcji węch i smak się bardzo pogorszyły-rok temu zdychałam przez prawie tydzień i zostały mi jakieś ubytki w tych zmysłach, a teraz się boję, że mnie całkiem "wyjałowi" ta infekcja. Kompletnie nie czuję co jem-ani nosem ani ustami-smakuje wszystko jak papier i nie pachnie niczym!
ja też tak miałam przy dłuższym zapaleniu zatok, nic nie pomagało i laryngolog przepisał mi zastrzyki Gentamycynę do inhalacji. Pomogło po 3 dniach i odzyskałam węch i smak
Cytat:

:
czytałaś ulotkę tego berodualu??? strach podawać dziecku ja za pierwszym razem jak robiłam z tym inhalację Lence to nie zauważyłam, że para jej leci do oczek ( sama trzymała maskę) i zaczęła płakać że oczka ją bolą, jak doczytałam ulotkę to trzeba uważać na oczy My robiliśmy inahalcje berodualem jak Lena miała zapalenie oskrzeli i nie ukrywam, efekt był od razu, przestała kaszleć

Dzień dobry wszystkim. U nas za oknem - 8 stopni C i prószy śnieg. Brr

Całe mieszkanie aż prosi się o sprzątanie a ja siedzę na forum

Mam pytanie: CZY DZIECKO SZCZEPIONE PRZECIW OSPIE MOŻE NA NIĄ ZACHOROWAĆ I WTEDY ŁAGODNIEJ JĄ PRZECHODZI CZY W OGÓLE NIE ZACHORUJE? bo zdurniałam? Lena była szczepiona i jak czytam o ospie to mi się pytanie nasunęło

Ja na kolędzie księdzu dałam w kopertę 20zł a chłopakom do puszki 10zł.

P0P Oliwka dobrze sobie radziła na nartach??? Rozmawiałam z instruktorem jak byliśmy w górach i on stwierdził, że Lenka może spróbować ale jego zdaniem jest jeszcze za mała, bo dzieci mają duże problemy z koordynacją i ciężko jest im załapać o co kaman

A i jeszcze chciałabym zapytać, czy któraś z Was będąc w ciąży robiła badania prenatalne?? Moja lekarka rzuciła temat i zaleca mimo iż mam dopiero 32 lata. Co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

monka a masz w domu mrówki? My kiedyś mieliśmy faraonki i one jak mnie pogryzły to też miałąm takie małe krostki, tylko one swędziały po dwóch dniach i były małe i zaczerwienione a z dnia na dzień blakły.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

jeju macie jakiś pomysł na obiad???

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:13   #2669
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdziłam materac i nic tam nie ma, cm po cm leciałam przy szwie z każdej strony. Ja odkurzam materace regularnie , wiec skad by sie wzięły . Na łóżku tez nie ma. Zasłony sa nowe.
Pod łóżkiem normalnie odkurzam i w rogach. Tak gdzie śpią nie maja mebli. Jest tylko szafa wnękową, potem sprawdzę umyje i odkurze. Sa tam ciuchy tz- ta i małego , młodego nic nie ma.

BAO ale zmalały ci te pryszcze po nocy? Bo jemu tak . Wszystkie takie malutkie sa. Nie ma ospy w szkole. Nigdzie nie był , wiec od kogo to załapał? Ta dziewczynka ktora była ona juz kiedys miała ospę.
Nie mam pewności , ale mam wątpliwości. Dzwoniła babka z przychodni i tez mowi ze dziwne , tym bardziej ze to wszystko zmalało i nie sa z płynem.
nie pamiętam, mała byłam, z 6 lat miałam. ale pamiętam, że lekarka sama się zastanawiała czy to ospa bo mało krostek, bardzo mało. I jednak ospa. No nic, zobaczysz co się u małego będzie z tym działo
Cytat:
ale nie bardzo lubię na telefonie pisać, tż zajął mi kompa to został telefon

dokładnie dobrze, że małej przeszło, u nas inhalacje za każdym razem pomagają gdybym pojechała z nią do innego lekarza, to na bank by dostała antybiotyk.
Nasz pediatra dał inhalacje, ale gdyby nie było poprawy to za 2-3 dni mieliśmy się znowu zgłosić, wtedy pewnie już antybiotyk by dał.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Monka- przy ospie nie wszystkie krosty są duże, Zosia miała kilka dużych, a reszta to czerwone plamki. Może młody łagodnie przechodzi.
Ja też nie wiem od kogo Zosia złapała, w przedszkolu żadne dziecko nie miało, w najbliższym otoczeniu też nie. Może gdzieś z powietrza
u nas też, już nie chodze do naszej tylko do takiej co w szpitalu się izą zajmowała i ona mi antybiotyku nie da dla dziecka. Wczoraj wyjątkowo musiałam iść do tej naszej bo ta szpitalna tylko w środy i czwartki jest i to po 15ej. Ale ja od razu babie powiedziałam, ze ją chcę tylko osłuchać, powiedziałam jakie mam, leki, co jej dałam, wiec nie wspomniałą nawet o antybiotyku, tylko kazała dawać dalej
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
ja też tak miałam przy dłuższym zapaleniu zatok, nic nie pomagało i laryngolog przepisał mi zastrzyki Gentamycynę do inhalacji. Pomogło po 3 dniach i odzyskałam węch i smak

czytałaś ulotkę tego berodualu??? strach podawać dziecku ja za pierwszym razem jak robiłam z tym inhalację Lence to nie zauważyłam, że para jej leci do oczek ( sama trzymała maskę) i zaczęła płakać że oczka ją bolą, jak doczytałam ulotkę to trzeba uważać na oczy My robiliśmy inahalcje berodualem jak Lena miała zapalenie oskrzeli i nie ukrywam, efekt był od razu, przestała kaszleć

Dzień dobry wszystkim. U nas za oknem - 8 stopni C i prószy śnieg. Brr

Całe mieszkanie aż prosi się o sprzątanie a ja siedzę na forum

Mam pytanie: CZY DZIECKO SZCZEPIONE PRZECIW OSPIE MOŻE NA NIĄ ZACHOROWAĆ I WTEDY ŁAGODNIEJ JĄ PRZECHODZI CZY W OGÓLE NIE ZACHORUJE? bo zdurniałam? Lena była szczepiona i jak czytam o ospie to mi się pytanie nasunęło

Ja na kolędzie księdzu dałam w kopertę 20zł a chłopakom do puszki 10zł.

P0P Oliwka dobrze sobie radziła na nartach??? Rozmawiałam z instruktorem jak byliśmy w górach i on stwierdził, że Lenka może spróbować ale jego zdaniem jest jeszcze za mała, bo dzieci mają duże problemy z koordynacją i ciężko jest im załapać o co kaman

A i jeszcze chciałabym zapytać, czy któraś z Was będąc w ciąży robiła badania prenatalne?? Moja lekarka rzuciła temat i zaleca mimo iż mam dopiero 32 lata. Co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

monka a masz w domu mrówki? My kiedyś mieliśmy faraonki i one jak mnie pogryzły to też miałąm takie małe krostki, tylko one swędziały po dwóch dniach i były małe i zaczerwienione a z dnia na dzień blakły.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

jeju macie jakiś pomysł na obiad???
może zachorować, szczepionka tylko przed powikłaniami chroni i łagodniej dziecko przechodzi.

Stary 2014-01-29, 10:20   #2670
monka23
Zakorzenienie

AXIA nie miałam badań.
Nie wiem co na obiad.
Kurde nie pomyslalam o tej szczepionce .
Mrówek nie mam, nie widziałam nigdy.

BAO a juz wolałabym zeby go wysypalo wtedy miałabym pewność a tak zgłupiałam. gdyby nie zmalały to siedziałby w domu ,a tak stwierdziliśmy ,ze to jednak cos nie tak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości