|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Hejo Mmauise!
Cytat:
Nie wtrącam się,jeżeli mnie nie dotyczy,a zarobiona jestem teraz na maksa,więc prawde pisze![]() Poczekaj na dalsze skoki ,zwłaszcza ten 14-19 ![]() Ja chustuje,ale już 2 dziecko więc jakąs tam wprawe mam.Na początku zbyt słabo przyciągałam i to był mój główny błąd. rusałka śliczna dziewczynka Widzę,że ochraniacz w sówkę.Ja teraz kombinuje z filcu(pierwszy raz!) i wszędzie dojrzę sowę![]() Taszanta buziaki dla Helenki.Mój Filip tez dziś skończył 3 miesiące I a propos sów Mój 3 -miesięczniak
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
![]() My dziś wreszcie wyszłyśmy na spacer i nie było nas 2, 5h aż mnie nogi bolały jak wróciłyśmy...Dziewczyny a czym masujecie/balsamujecie dzieciaczki po kąpieli?? Bo jakiś balsam dla małej chcę kupić ![]() Sanrio - biedna maluta z tym zwracaniem Basia - dzielna niunia ![]() Niunia - śliczna Hanula, ale ją wysypało Fajnie wygladasz w nowym frycu a Malwinka jaka śmieszka ![]() Cytat:
![]() Bidulka i jak sie zachowuje?? Nie strasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pierwszej marcheweczki, sama robiłaś czy gotowiec? Chętnie zobaczę umorusaną buźkę ![]() Cytat:
Słodziak
|
||||
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczór, karmimy
![]() Coralady, Nasturcja dziękuję za odpowiedz. Tak sobie pomyślałam, ze jak zacznę wiązać to wrzucę jakieś foto i zobaczycie czy nie ma jakiś rażących błędów zgoda? Bo już się boję na samą myśl ![]() Olcia i Fifi - ślicznosci! Ola to fajna bułeczka Zawsze jak ktoś wrzuci jakieś foto to do mnie dociera ze mój Miki to chudzina :PPaulinauzabela ja kapie w emolientach i juz niczym nie smaruję. Jak Miki miał jakieś przesuszone miejsca to smarowalam Linonagiem z różową zakrętką. Taszanta Mikołaj zaciska piąstke- tą rękę pod którą go trzymamy, drugą często ma luzno. Zdarzają się krótki momenty ze obie rozluźnia. Mój mąż myje wanienkę naszym żelem pod prysznic ale chyba mu zalece mycie płynem babydream tym z pompką bo i tak go nie uzywamy. A jakie miny mają wasze dzieci w kąpieli? Mój jest taki mega skupiony i buźkę ma otwarta a oczka wpatrzone we mnie lub męża. Czekam kiedy zacznie się uśmiechać
|
#3544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filipka zobacze pozniej na kompie Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry Czas wstawac bo juz znudzilo sie lezenie mojemu dzieciaczkowi od 6.30 ![]() Puszcza usmiechy od ucha do ucha.Od razu czlek ma dobry humor. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie my mamy dwa chustowania za soba i malej,jakby za ciasno bylo ![]() musze obgadac ta sprawe z M. bo w sumie nieglupi pomysl ![]() Cytat:
nawet zdjecie kiedys zrobilam... my mialysmy srednia noc- mala zasnela o polnocy:banghead: a od 7 jestesmy w blokach startowych bo do tego lekarza...ale zarejestrowali nas na 10 ![]() M. mi donosi,ze zimno strasznie i wieje wiec pojedziemy taxi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-29 o 09:31 |
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobił się mały obrzęk w miejscu ukłucia ale dzisiaj zrobiłam okład z ciepłej wody Cytat:
raz jest mega skupiona, raz się śmieje![]() hej! ![]() u mnie dzisiaj znowu nici ze spaceru bo wieje i normalne zamiecie śnieżne są, już 2 dzień śnieg sypie a na ulicy jest tak ślizgo i tak beznadziejnie odśnieżone że wczoeraj jechałam z Małą ze szczepienia i się na rondzie nie zmieściłam TŻ bierze sobie piątek i poniedziałek wolny to spędzimy trochę czasu ze sobą i wyboieramy się do kuzyna TŻ- 80 km w jedną stronę- to będzie pierwsza taka długa podróż Neluśki![]() Dzisiaj się wyspałyśmy Mała spała od 21 30 do 7 20
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie piąstek, widzę że wszystkie dzieciaczki mniej więcej tak samo reagują, a ja się zaczęłam zastanawiać czy takie piąstki zaciśnięte to nie jakiś mój błąd Co do mycia wanienki to jak tak właśnie delikatnie myję-nie myję a kąpiemy się w olejku i stwierdziłam, że przydało by się porządne wymycie wanny
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() o matko, jakie ja miałam na wieczór plany... ale Malwina postanowiła pozmieniać plany. poszła spać dopiero po 23, nawet nie wiem kiedy, bo ja pierwsza zasnęłam. ponad 2 godziny ktoś z nas z nią leżał, oglądaliśmy bajki, kołysanki, śpiewałam jej, nawet po ciemku siedziałyśmy i udawałam, że śpię a ta nic. :/ a o północy pobudka by Hani podać antybiotyk, miała takie ropiejące bardzo zmiany, i na to dostała lek, bo wyglądało to jakby się jakieś zakażenie się tam dostało. mlekiem popiła przez sen i spała do 5 ciekawe o której by się obudziła bez tego mleka o 5 ![]() a już się jej strupki robią
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
U nas znowu zabami rzuca. Czeka nas kolejny spacer w deszczu hehe Tu was jeszcze pomecze dziewczynkami image.jpg
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Rusałka ślicznoty
Paula mam nadzijeę, żę te 5 tyg to tylko taki zakres ![]() Nemosek dzięki, już wróciliśmy do siebie |
|
|
|
#3556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula ja chustowałam już wcześniej na dzieciach innych byłam nianią przez 4 lata więc wychodziło od początku
tak szybko was podczytałam u nas masakra - mała od wczoraj dostała 3 karmienia butlą bebilonem pepti bo mysleliśmy że umrzemy - darła się jak nie wiem po karmieniu, wymiotowała i jednocześnie robiła mega kupy pieniste i śmierdzące. jest mi przykro bo najpierw tyle walczyłam o kp i jak już wszytsko ok z cyckami mała ssię fajnie to teraz takie coś... odciągam mleko ale to nie to samo co ssanie i już nie wiem co robić, idę do pediatry dzisiaj na 14. ale mam paskudny humor bo chcę ją karmić już poród był cc a tak bardzo chciałam naturalnie i teraz jeszcze jak będę musiała jej podawać ten bebilon to całkiem bez sensu jak mam mleko trochę to wszytsko trudne..
|
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A takie podróże to my mamy co 2 tyg średnio-do rodziców. W tym tyg po raz pierwszy jadę sama. Ale Iga w aucie śpi sobie więc jestem spokojna.
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
A ja dobrze rozumiem że to jak się zapiszesz to co miesiąc będą Ci książeczkę przysyłać? i to oni wysyłają losowo czy można wybrać jaką się chce czy jak?
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.kkd.pl/index.php?s=9 Ja wybrałam ofertę 3. Tragicznie drogo to nie wychodzi, a będę miała co czytać maluchowi
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-29 o 11:34 |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) A te rzeczy które załączają do wysyłki to taki miły dodatek do książeczek ![]() Ta torba która jest w zestawie przyda się nawet na zabawki jak będzie jechał np. do babci
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-01-29 o 11:47 |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Coralday no sowka jest. Ale ten ochraniacz dostalam, zanim jeszcze staly sie takie popularne - dostalam to od sis ponad 4 lata temu, jak zaszlam w ciaze z Zuzia
![]() Twoje sloneczko tez cudne ![]() Madzik wlasnie zdjecie tych ksiazeczek wrzucilam wczesniej. Uwielbiam je po prostu. Mamy 8 roznych. Kupowalam dla Zuzki jak byla mala. Wierszyki sa urocze, zdjecia jeszcze bardziej. Mala je uwielbiala, a teraz sie przysluchuje jak recytuje je Olence.
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
Fiu fiu dziewczyny, ale tu się ostatnio gorąco zrobiło.
My po niedzielnych chrzcinach - przy okazji skończyliśmy dwa miesiące. Kacper bardzo grzeczny. Całą mszę przespał, nawet konkretne polewanie wodą nie sprawiło żeby się obudził. Na sali też aniołek. Dziś bioderka na 15. Mąż wczoraj i dziś w domu i dziecko zupełnie inne, on chyba wyczuwa, że jesteśmy oboje w domu i jest dużo spokojniejszy, w ogóle jak jest więcej ludzi. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Na Bykowinie (starej)
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc cioteczki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31 |
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasieńko
Dziewczyny jesli któraś odstawiała na własną rękę wit d ze wzg na sprawy brzuszkowe uważajcie, bo nam ortopeda na kontroli bioderek stwierdził, że mogłoby już to wszystko być bardziej skostniałe, znaczy źle nie jest, ale jakby proces kostnienia trochę opóźniony, bo trochę witaminy d brakowało. znów musiałam zacząc podawać |
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się Miłosz ma zly dzień. Marudzi, ryczy, denerwuje się ... Chyba będę zaraz wyć do księżyca ... Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ale nawet nie wiem czy to bylo to.
Nie wtrącam się,jeżeli mnie nie dotyczy,a zarobiona jestem teraz na maksa,więc prawde pisze

laska nie daje się w ogóle odłożyć, ani łóżeczko, ani bujaczek, ani huśtawka- po prostu każde podłoże parzy- słabo mi 

trochę to wszytsko trudne..