|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Ja mam jakoś doła nie wiem po co, ale wyjęłam starą kartę ciążową i zaczęłam porównywać usg. Mam pytanko jaka powinna być wielkość pęcherzyka płodowego? Ja mam jak dobrze odczytałam 1,03 cm. Czy to nie za duży? Licząc, że wczoraj rozpoczęłam 6 tc i miałam wczesną owulacje ok 10 dc.
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-01-28 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() a luteną na pewno nie zaszkodzisz. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- znalazłam coś takiego w wyborczej http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1054...aign=maintopic
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
Edytte zwariowalas? Wielkosc pecherzyka porownujesz? To za wcześnie, ważne ze jest i za kilka dni bedzie serduszko! Wielk8sc nie ma znaczenia, kiedys myslalam ze kształty ale jak si3 okazuje, tez niekoniecznie
![]()
#1654 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
pewnie tak też ze mną będzie... Cytat:
![]() no właśnie nic nie powiedział ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-01-28 o 20:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz Ci powiedział, że stosownie do wieku ciąży wszystko jest ok - i tego się trzymamy ![]() Dostałaś baciki od Reny, więc ja już nie będę ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-01-28 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
Pisze z pamięci więc mam nadzieję że się nie pomyle
![]() Kubek, zapisalam się do dr Mydłowskiej. A badania miałam d dimery, crp, jonogram, morfologia, poziom wit D i tarczyce. Jana dobrze że zamówiłaś detektor ![]() ![]() Anitka ten zespół Barlowa ma bardzo dużo osób i ogólnie jest mało groźny ale dokuczliwy ![]() Edyta ja też porównywałam pęcherzyki. Ale nic to nie da. W pierwszej ciąży był ładniutki, okrąglutki i niestety było później #. A w tej był płaski naleśnik ![]() Hosenko super że u neurologa ok ![]() A ze mną to tak: morfologia w ciągu 5 dni mocno się zmieniła i okazało się że mam stan zapalny w organizmie...Leukocytów już prawie 15 tyś. I te inne rzeczy co wskazują na stan zapalny też mocno poza normami (ciążowymi oczywiście) Czyli te kłucie to pęcherz moczowy. Do tego boli mnie cewka po wc. No ale wyniki moczu i posiew jest ok, więc nie wiedziałam o co chodzi... Lekarz wytłumaczył że wyniki moczu mogą nie pokazać zapalenia ścian pęcherza... Mam antybiotyk ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Edytka naprawdę należą ci się baciki...
Kucyk dobrze że jesteś pod kontrolą lekarza
![]() |
#1658 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=wadera4;44852469Za to bliźniaki jeszcze się w mojej karierze nie pojawiły ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Kurde...tak myśle o tym Clexanie. Lekarz wyskoczył jak Filip z konopi z nim i nawet nie zdążyłam się zapytać czy to konieczne. Powiedział że moja historia rodzinna i szybki wzrost d dimerów nie wyglądają ok i że lepiej na troche go wprowadzić (byłam zdziwiona że pamięta o tych chorobach w rodzinie i poronieniach nagminnych). No ale jednak to lek o skutkach ubocznych.
Martwię się też ilością usg ![]() ![]() No i ten antybiotyk cholerny ( w ulotce pisze że w trakcie brania testu Coombsa robić nie można ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-29 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() W poniedzialek mialam wizyte i wszystko w porządku ![]() Tak się ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Wyprałam wczoraj dzisziusiowe ciuszki. Żeby zmyć zapach cudzego domu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Edytta ale TY fisiujesz! Na głowe Ci już chyba poszło z tym porównywaniem!! Opanuj się kobieto!! Dobrze że dziewczyny Cie do porządku przywołały!
Kucyku najważniejsze że jesteś pod opieką i szybko zareagowałaś!! Dobrze że Tż Cię do gina wygonił!!! Masz leki i wszystko będzie OK a TY już nie analizuj co wolno a czego nie!! Fiol kolejna cudowna wiadomość! ![]() P.S. wiem że to krótki czas używania ale póki co jestem zadowolona z tego kremu który zakupiłam... ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-29 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
picaso co u ciebie? jana jak dzisiaj?
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
#1666 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Usg podobno nie jest szkodliwe. Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
U mnie wg usg 9w7d, a z OM tydzien dalej. Tp mam na 22 sierpnia, ale gin juz mowił, ze musze miec cc.. Badania krwi mam bardzo dobre i nie kazał powtarzac na nastepna wizyte. Mam brac kwas foliowy i tyle
![]() Samopoczucie w miare ok, dalej kawy nie dam rady sie napic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kucyku ja myślę, że Twój lekarz wie co robi. Będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1669 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Powiem Wam szczerze, że u mnie im bliżej tp tym rośnie we mnie strach.. Z każdym kolejnym dniem wszystko staje się coraz bardziej realne, takie namacalne wręcz.. a świadomość tego, że w każdej chwili coś może się zdarzyć ostatnimi czasy mnie wykańcza.. Gdyby wszystko było idealnie może ten lęk byłby mniejszy.. a jak ciągle dochodzą nowe zmartwienia to ciężko mi to opanować. Do tego te straszne i tragiczne historie bliźniąt z Włocławka, czy mamy z wątku noworocznego.. Z tym strachem to jest tak jak dziewczyny zawsze pisały - on nigdy nie mija - on zmienia jedynie swoje natężenie. Cytat:
Co do krzywej to już chyba masz ostatni dzwonek na jej zrobienie, bo to należy zbadać do 28tc. Samo badanie jak dla mnie jedno z najgorszych - mi po prostu było mega niedobrze i sennie, ale trzeba przeżyć. Cytat:
![]() Głowa do góry mała ![]() Cytat:
No i oby infekcja pęcherza przeszła po antybiotyku i bóle zniknęły. Cytat:
![]() ![]() ![]() Agatko jak się dzisiaj czujesz? Rena trzyma kciuki aby te wszystkie wizyty nie były potrzebne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Raczkowanie
|
Fiolusek juuupi, świetnie, trzymam kciuki, za nudna i bezproblemowe 7 miesiecy
![]() kucyk, ale polowa z nas jest na clexanie, jak masz wskazania to nie kombinuj, tylko bierz, a co do usg, to juz Ci pisalam, nie jest szkodliwe berbi, jak dzisiaj? 10 skurczy-byków od rana, stres mnie zjada, no nie radzę sobie ogólnie ![]()
#1671 |
Konto usunięte
|
Hej.
Fiol ![]() ![]() My po szczepieniu, którego nie było. HGB za niskie, 8,9 :/ No tak, przerwałam mu dawanie żelaza z powodu durnej wysypki i mam efekt. Jak za 10 dni (brania innego żelaza, kw.fol., witamin C i B6) HGB nie wzrośnie, to dostaniemy skierowanie do hematologa. Bosko więc... Lekarka średnia, dość lakoniczna, poprzednia była bardziej wylewna i miała lepszy stosunek do dzieci. No ale grunt, że mi wszystko (choć bardzo szybko) wyjaśniła. No i mogę dawać już mięso i żółtko, to mu też pewnie pomoże. Dzisiaj zaaplikuję wszystkie leki, a jutro ruszam z mięskiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zadomowienie
|
Po mału do przodu.
Podczytuję was regularnie, ale jakoś weny na pisanie nie mam. Na razie się nie staramy. Muszę zrobić porządek z jednym zębem, który się ostatnio uaktywnił, a trochę to potrwa. Niedługo wracam do pracy, jednak nie do tej grupy co wcześniej, więc nie będę chyba miała skrupułów, żeby iść w ciąży na zwolnienie, w razie czego i to tyle. Poza tym gratuluję nowych ciąż. Spokojnych dziewięciu miesięcy. Tym co mają przejściowe kłopoty, uszy do góry, jesteście pod dobrą opieką. |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że kremik pomaga. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Perse coś niziutka ta hemoglobina. Ech...Ale na pewno kuracja lekowo-dietowa pomoże ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Anitka wierzę że strach jest teraz coraz większy ale i szczęście temu towarzyszy
![]() Wieczorem rozmawiałam z Tż o zmianie gina...pyta co mnie naszło a mnie po prostu ostatnio wydaje się że mój gin czyta moją kartotekę a mówi o kimś innym.... ![]() Pikaso pisz częściej chociażby tylko o sobie, co u Ciebie, jak się czujesz itd ![]() Jana ![]() u mnie chyba powoli juz się @ rozkręca... ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-01-29 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44865770]My po szczepieniu, którego nie było. HGB za niskie, 8,9 :/ No tak, przerwałam mu dawanie żelaza z powodu durnej wysypki i mam efekt. Jak za 10 dni (brania innego żelaza, kw.fol., witamin C i B6) HGB nie wzrośnie, to dostaniemy skierowanie do hematologa. Bosko więc... Lekarka średnia, dość lakoniczna, poprzednia była bardziej wylewna i miała lepszy stosunek do dzieci. No ale grunt, że mi wszystko (choć bardzo szybko) wyjaśniła. No i mogę dawać już mięso i żółtko, to mu też pewnie pomoże. Dzisiaj zaaplikuję wszystkie leki, a jutro ruszam z mięskiem...[/QUOTE] myślę, że jak zaczniesz dawać żelazo, do tego żółtko i mięso to pójdzie w górę. do tego np. natka pietruszki do zupy. ja jeszcze amarantusa bogatego w żelazo zapodaję, ale to już kolejne produkty, więc dla was za wcześnie jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Konto usunięte
|
Agatko ja też myślę, że nowy gin=nowa nadzieja.
Jeśli możesz, to spróbuj się do tego gina od Jany umówić może ![]() Monika tylko mam na to 10 dni... 1,5 tygodnia.. Od jutra podam mu już słoiczek z mięskiem. Kurde że też ten szpinak mam taki niepewny.. No i wciąż nie wiem, co z marchewką, tak to bym mu coś ugotowała, ale sama już nie wiem co... |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44866958]Agatko ja też myślę, że nowy gin=nowa nadzieja.
Jeśli możesz, to spróbuj się do tego gina od Jany umówić może ![]() [/QUOTE] nie, nie planuję zmianę na dr P. u ktorej byłam na jednej wizycie i HOPE u niej była....
#1678 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44865770] HGB za niskie, 8,9 :/ No tak, przerwałam mu dawanie żelaza z powodu durnej wysypki i mam efekt. Jak za 10 dni (brania innego żelaza, kw.fol., witamin C i B6) HGB nie wzrośnie, to dostaniemy skierowanie do hematologa. [/QUOTE]
![]() ![]() nie wierzę, że podniesiesz żelazo w 10 dni. choć szczerzę życzę!!! ![]() T. też tak miał. jak wstanie to sprawdzę jednostki. po dwóch tygodniach zwiększonego actiferolu... jeszcze bardziej spadło. ja w panice, a lekarka (guru) prowadząca na to, że to... normalne u dzieci kp na tym etapie. za wszelką cenę chciałam wprowadzać żółtko, więcej mięska. mój syn systematycznie odmawiał grudek... dopiero od 1,5 miesiąca je wszystko. a ja przestałam robić morfo ![]() ale polacam, jak Monika, pietruszkę do zupek. na pewno nie zaszkodzi. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44866958]tak to bym mu coś ugotowała, ale sama już nie wiem co...[/QUOTE]a masz pewne mięsko? jak T. odmawiał wszelkich grudek, moich zupek, to kupiłam słoiczkowe czyste mięsko (miałam z Holle i z Gerbera zdaje się) i mieszłam z tradycyjnymi słoiczkami.
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jedna wypisuje dodatkowe leki a on jest przeciwny....wiem że każdy ma swoje leczenie, swoje zasady itd. no ale ja wolę być zaopatrzona w leki i mieć spokojniejszą głowę niż siedzieć z założonymi rękami czekając aż zjawi się cud.... ![]()
![]() |
#1680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pani nie strasz z tym Actiferolem, bo właśnie to nam zapisała... Nie, mięso słoiczkowe. My cały czas na słoiczkach ![]() ![]() Mieszasz słoiczki? Bo ja się trochę boję, a właściwie mogłabym to zrobić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.