|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#542 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
przyykro mi z powodu babci ![]() Cytat:
Cytat:
fajna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#543 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale w dużej mierze się z Tobą zgadzamja przy Dawidzie miałam trochę takie podejście, choć on mi spał bardzo dużo w dzień to w czasie aktywności w ogóle nie mógł zostać sam, też zabierałam do wc, nie zabawił się 5 minut niczym i bardzo chciałam nauczyć, bo dzieci koleżanek miały inaczej Ale to na prawdę samo minęło, jak miał koło 10 miesięcy i był już bardzo mobilny to i mama nie była już tak potrzebna. Jedyne czego nauczyłam to samodzielne zasypianie, ale po dwóch latach mu się odwidziało i poprosił żeby ktoś z nim był jak zasypia, a od paru tygodni zaśnie tylko na naszym łóżku. I nie odmawiam, nie przeszkadza mi to, tym bardziej że widzi że Miłek często u nas śpi, więc jakbym mogła jemu odmówić.Teraz przy Miłku mi się nie chce bawić w uczenie zasypiania samodzielnego, choć w 50% usypia sam, ale jak trzeba to ponoszę albo się z nim położę, nie mam cierpliwości stać po 1,5h nad łożeczkiem i wtykać smoczek jak poprzednio Czekam aż mu faza na ciągłe mamine towarzystwo minie.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
W większości przypadków tak jest. U nas też tak było do pewnego czasu a teraz widzę że teściowa nadrabia i zgrzeszyłabym mówiąc o niej złe słowo
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm zalezy od butele, tzn z czego sa zrobione, z jakiego plastiku bo nie wszystkie mozna
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#546 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cze!
![]() Mały nie wiadomo czemu nagle obudził się o 1.30, ale wzięłam go do siebie i wmówiłam, że jemy za trzy godzinki, to tak się przejął, że spał do 6.30 Nie mogłam go w nocy nakarmić, bo godzinę wcześniej skończyłam ściągać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem, Cytat:
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
przyszło zamówienie z gemini ,uwzględnili moje prośby o kolory
i uwaga wzięłam różową miseczkę do karmienia i jest piękna
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Maja w niedziel dala czadu. Ja poszlam na gore sie kapac maz odladal mecz( final recznej) W pewnym momencie slysze jak Maja wola -tato chodz na gore -Maju ogladam mecz nie teraz -tato no chodz -no Maju daj mi obejrzec -tato !kto jest wazniejszy?! Dziecko czy mecz?! ,bo mnie sie wydaje ze dziecko Tacie szczeka opadla i poszedl za dzieckiem na gore a ja myslalam ze ze smiechu sie w wannie utopie Dziewczyny widzialyscie jakie w C&A sa piekne ciuszki dla dzieci. I to wcale nie takie drogie. Ja wczoraj kupilam malemu dwie pary dresikow (naprawde fajna jakosc) za 34,90zl
|
|
#549 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akurat trafilam na promocje i mialam kupon z gazety - 50zl.Nie mam pojecia dlaczego nie chca przyjezdzac, tym bardziej, ze mieszkaja niecale 5 minut od nas. juz nawet wprost im mowilam, ze fajnie by bylo gdyby czesciej przyjezdzali. a ostatnio t. pytala, co on sie jej tak przyglada. to powiedzialam, ze nie zna kobity i sie patrzy ![]() Tym bardziej, ze t. nie pracuje w ogole i siedzi caly czas w domu albo w kosciele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na brak kasy akurat nie narzekaja a mi nie chodzi o jakies drogie prezenty. Jak to Larysa napisala, nawet gryzak za 5 zl bylby super...Za wegiel oczywiscie bylismy im bardzo wdzieczni. ale ja wolalabym dostac go mniej, albo nawet wcale, byleby tylkko w jakis sposob pokazali, ze im zalezy na malym
|
|
|
#550 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i w ogóle jakiś dziwny klimat, większości tutaj się jakoś strasznie spieszy do wprowdzania posiłków, i jeszce Agusia wczoraj która samozwańczo okrz7yknęła się złą mamą bo jej dziecko skończyło 4 miesiące a ona DOPIERO zaczęla rozszerzać dietę ![]() Cytat:
ale ale, powoli zaczyna też sylabizować więc zaczyna to przypomianć ludzkie odgłosy ![]() Cytat:
a jakie masz? Cytat:
z Marysią bardzo często tak miałam, ze mimo iż ubrana typowo dziewczęco (np w różowe czy fioletowe ciuszki, z opaską na głowie) to ludzie pytali jak ten chłopiec ma na imię i już widzę, że jakieś mikro kolczyki (no bo duże to już w ogóle mega pomyłka) by zauważyli ![]() jak spanko Małego? lepiej trochę? Cytat:
![]() Marysia kurze ściera i odkurza, oczywiście z moją pomocą, ale jednak |
|||||||
|
|
|
#551 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ja jak czasem odciagam to butelki TT wrzucam do zmywarki, smoczków jakoś nie
Cytat:
tak? a skąd wiesz? ![]() Cytat:
![]() a Ty? Cytat:
mój jak ostatnio zamiatałam to zapytał: mamo a ty jesteś sprzątaczką? ![]() Cytat:
![]() ![]() nienawidzę apteki gemini, nazamawiałam za grubą kasę, chcę przejść do koszyka a tu błąd jakiś na stronie, wracam i oczywiście koszyk pusty ja mam tam zawsze jakiś problem przy zamawianiu
|
||||
|
|
|
#552 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i miałam Ci pisać, ze ja linimagiem posmarowalam szyjek i pomogło, ale widzę ze juz znalazłam metodę na zaczerwienienie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Auć |
||||
|
|
|
#553 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() coś mnie bierze :/ boli mnie gardło i mam zatkany nos ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie jest inaczej bo mój mąż jest jedynakiem, więc T. zupełnie zwariowała (w pozytywnym sensie ) na punkcie Jaśka.
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
marysia_258 padłam z tego tekstu Mai
Wiecie co? Zamówiłam te szare śniegowce, a kobieta dzwoni, że bardzo jej przykro ale w tym rozmiarze zostały tylko różowe |
|
|
|
#556 | ||
|
Raczkowanie
|
To ja Ci opowiem o mojej teściowej
Od początku widziała Erniego 2 razy, a sorry 3, bo za trzecim spotkałam ją w osiedlowym markecie, gdzie teraz pracuje. Tak, 5 min od nas. Także ma daleko. Ale fejsbuniu jest najlepszą babcią ever i najbardziej kocha swojego wnusia Cytat:
Cytat:
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
maharet te 6 sa takie wielkie ze mozna przez dziurke zapalke przepchac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Ja cale zycie meszkalam na Slowiku teraz przenieslismy sie troszke dalej i mieszkam w Sitkowce. Moja babcia mieszka na Czarnowie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2014-01-29 o 12:38 |
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że to jakiś wyścig, kto pierwszy da wszystkie smaki Przecież po coś są badania przeprowadzane latami przez specjalistów... I zgodnie z tymi badaniami są układane schematy rozszerzania diety niemowlaka
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć takie ułatwienie ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma bata musisz kupić, to przecież tylko na 1 sezon
|
|
#563 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a pisałaś kiedyś, że jedziesz z Bartkiem prywatnie do pediatry, można wiedziec u kogo byłaś? Cytat:
![]() Cytat:
jakoś mi się nie spieszy do tego ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojego też zawsze zje.bie przez eska jak pójdzie do pracy, a wcześniej mi coś brzydkiego powie i nie zdążę mu odpowiedzieć. Cytat:
przeznaczenie kochana.
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny ale czemu podniecacie sie tym rozszerzaniem diety? kazda matka robi jak uwaza za sluszne i to jej sprawa kiedy jak i dlaczego. wiec bez sensu sa dla mnie posty z oburzeniem
|
|
|
|
|
#566 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale to że tak mało czasu spędzają z wnukiem, zwłaszcza, że blisko mieszkaja i mieliby możliwość to rzeczywiście przykre Cytat:
![]() Cytat:
ale czasu dużo dla niego nie ma bo lubi podróżować ![]() natomiast moja mama ma już jedną wnuczke 1,5 roczną i tu przez długi czas zauważyłam, że zdecydowanie woli ją niz mojego małego ![]() zresztą sama niedawno mi powiedziała, że na początku tak było bo wnuczka juz ładowała jej się na kolana, płakała jak od niej wyjeżdża itd no ale mimo wszystko po porodzie starała mi się pomóc Cytat:
![]() Cytat:
mimo, że T. zakochana w małym to jak cokolwiek się dzieje to dzwonię do mojej mamy kurcze dzisiaj rano zauważyłam, że Maksowi pojawiły się jakieś suche, czerwone placki na całych rączkach ![]() właściwie miał już je kilka dni, ale wydaje mi się, że mniejsze nie mam pojecia co to może byc, proszku nie zmieniałam, kąpiemy cały czas w tym samym, no i od dawna jadłam juz wszystko i nigdy nic mu się nie działo https://static.wizaz.pl/forum/images...we/brzydal.gif no i w zwiazku z tym, że nie chciał jeść tej kaszki pszennej dzisiaj zrobiłam ją na swoim mleku i zupełnie inna reakcja, wsuwał aż mu się uszka trzesły ![]() także wybredny chyba będzie ![]() i zapomniałabym Jo_asiek wszystkiego najlepszego!!!
|
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mina tż napewno bezcenna ![]() Cytat:
bardzo polubiłam to miasto, i bardzo też mi się spodobało wyglądowo, osiedlowo ;pmieszkałam na początku w kamienicy na Sienkiewicza obok puchatka i pana grającego w szachy a później na Zagórskiej ![]() nawet chwilę pracowałam w Schleckerze na Żelaznej ![]() i co, będą różowe butki dla Dawidka?
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2014-01-29 o 12:52 |
|||
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kp więc myślałam, że to od mojej diety, ale jem cały czas to samo. Smaruję kremem Emolium i pomaga
|
|
#569 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się nie spinam na rozszerzanie diety, jak mi pediatra da zielone światło to zacznę działać, póki co młody na kp i ładnie przybiera
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-01-29 o 12:58 |
|||
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi teściowie też niespecjalnie są zakochani w Gosi. Ale pewnie jak będą mieć wnuczki u brata tż-ta to tamte będą lepsze. Tamci zawsze są faworyzowani.
Ale mi to zwisa...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

myjepanele a ten stoi nade mną i mów że nie umyłam pod dywanem a tam też przecież jest podłoga i mam umyć bo on nie lubi brudu

ale w dużej mierze się z Tobą zgadzam
juz nie mowiac o tym, ze zadnej pomocy od nich nie mamy. nawet nie moge go z nimi zostawic bo sie boje 

a skąd wiesz?

[/RIGHT]