|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;44856639]
Kurcze pytałam taty i nie może sobie przypomnieć, bo w telefonie ma go zapisane po ,,dach'' [/QUOTE]Ok i tak strasznie dziękuję Cytat:
Dzięki za odp o magnezie |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja nie miałam badanej glukozy więc nie pomogę
![]() moja koleżanka zaszła w ciążę właśnie "cudownym" sposobem, podobno ani im się nie zsunęła ani nie pękła, dziewczyna była w wielkim szoku jak się okazało, że jest w ciąży |
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - to taka trauma na całe życie... w sumie w tym wieku to wcale się nie dziwię, że taka była twoja reakcja
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
My uzywalismy gumek od samego początku i nigdy nie mieliśmy żadnej wpadki żeby pękła albo się zsunela. Nadie zmajstrowalismy w noc poślubną o gumkach wtedy nikt nie myślał
, do tej pory śmieje się że to planowana wpadka była bo mieliśmy zacząć starania we wrześniu a we wrześniu to już test był pozytywny. Ja od początku byłam przeciwna tabletkom ale teraz się panicznie bałam ciąży kolejnej bo mi nie tylko poszło po wyglądzie ale też po zdrowiu ale już obydwoje zdecydowaliśmy o zabezpieczeniu i papa tabsy.
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - ja w sumie też "całe" życie na gumkach i było OK, ale jednak doznania nie te
zdecydowanie milej bez
|
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak ale zabezpieczać się jakoś trzeba tabsy mi nie podeszly jak mam tak testowac co rusz inne i się męczyć bo zdarzają się przypadki że kobiety wogole nie tolerują hormonów to już wolę te gumki. A od kalendarzyka czy przerywanego chyba bym zwariowała.
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
o tak zgadzam się z tobą jak najbardziej, tylko tak sobie myślę, czy jest jeszcze jakaś opcja? ale pewnie nie...
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
są jeszcze te wkładki, spiralki i takie tam dowcipne sprawy...ja osobiście nigdy nie zdecydowałabym się, ale dziewczyny to sobie montują...
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Izetka - nie, nie... ja raczej za te rzeczy podziękuję
nawet jakoś nigdy nie brałam ich pod uwagę... tutaj często stosują jeszcze te zastrzyki i implanty - ale to też ingerencja w hormony
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastrzyk mi odradzila sama lekarka bo jak nie podejdzie to już nic nie zrobisz a tabletki można odstawić. Implanty i wkładki nie podziękuje jakoś nie wyobrażam sobie mieć cos takiego w środku. Są jeszcze dopochwowe różne globulki ale jakoś to też do mnie nie przemawia, nie zaufałabym tej metodzie.
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - no wlasnie tak sobie myslalam, ze zastrzyku nie "odwolasz", te chipy tez dosc drogie i tez nie koniecznie beda dobrze sluzyc... szkoda ze antykoncepcja nie jest jakas prostsza typu wypowiadasz zaklęcie i nie zachodzisz w ciąże
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tego co czytam na wątkach to większość dostaje 75 witam się w kolejnym tygodniu ciąży, jak ten czas zapiernicza ![]() ile Ci Małgoś zostało do porodu według przepowiedni?
|
|
|
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia faktycznie czas leciA miałyście badane tsh? Od połowy listopada brałam na zmianę Euthyrox50 i 75 i tsh ładnie spadło mi z 2,7 na 2,16 a endo kazał teraz codziennie brać wiekszą dawkę i poprzednio wypisał mi 2 opakowania jodu które wykupiłam a teraz kazał go odstawić bo biorę kompleks witamin |
|||
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pradip, Izetka - ciężarnych nie będę pilnować i możecie pakować w siebie tyle kalorii ile tylko zapragniecie, ale po porodzie to juz się Wam skończy !!!Ja wczoraj upiekłam pierwszy raz Buchaty drożdżowe - moja bomba kaloryczna Jutro mam wizytę położnej i lekarza chyba, że coś im wypadnie pilnego to wizyta przełożona ![]() Pradip - Ja glukozę miałam 75 g Ewelika - Jeśli Twoja mama tak lubi doradzać co Twój Tż ma jeść to może niech sama mu zacznie gotować zaproponuj następnym razem jej takie wyjście, od razu zamknie jadaczkę ![]() Ja też się zastanawiam nad metodą antykoncepcji bo do gumek nie wrócimy, jak tylko pójdę do gin proszę Go niech mi coś dopasuje bo jak bym teraz zaszła w ciąże to bym sobie w łeb strzeliła Dziś myślałam o Meduzce - powiem Wam, że Ja o tej jej szpitalu to bardzo nieciekawe opinie słyszałam, Nasi znajomi jeżdżą z Włocławka do Płocka do gin ( w Płocku będzie też rodzić, odległość 50 km) bo tam jest podobno strasznie. Jak słucham o tej tragedii i o zaginięciu dokumentacji, zaniedbaniach ordynatora itp to aż włosy mi się jeżą. |
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak wrażenia Meduzki jak wróci ale straszne jest to co w wiadomościach mówią Jak Wam minął dzień bez tatusia? Marcelka już brzuszek nie boli? Pomęczę Cię jeszcze trochę o zakupy ok? Ta glukoza to taki proszek? http://www.aptekagemini.pl/glukoza-p...75g-20489.html Opłaca się brać ten zestaw? http://www.aptekagemini.pl/avent-but...nthenmasc.html i czy bepanthen baby może pomóc coś na sutki czy tylko ten dla dorosłych? I jeszcze ile podkładów na łóżko radzisz kupić? |
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcelek bez tatusia obył się bardzo dobrze, gorzej z tatusiem bo cały czas dzwoni i pyta jak syneczek ![]() Tak to ten proszek dobra cena, za za swoją chyba 6-7 zł płaciłam, zestaw jak najbardziej się opłaca bo Ja za sam krem Bepan 30g płaciłam 18 zł, a tu masz z butelka, która też wcale nie jest tania. Ja podkładów na łóżko zużyłam 4, ale nie z powodu zabrudzenia, a z powodu zmerdolenia pod tyłkiem tak kręciłam się w nocy, że rano nie nadawały się do użytku. Weź 2 paczki tych podkładów ( a ile jest ich w paczce?) na łóżko, jak Ci zostaną to będziesz miała do przebrania małego.---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Dziewuszki tu macie tanie koszule na ramiączka z szlafrokiem http://sklep.brzuchatki.pl/pl/c/Kosz...o-karmienia/38
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że już ok i mały jest zadowolony i rodzice prawie wypoczęci ![]() Dzięki za wszystkie rady (podkładów w paczce jest 5) Fajne te koszulki szkoda ze wcześniej ich nie widziałam |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym z tego szpitala uciekala gdzie pieprz rośnie bo coraz to nowe nieciekawe fakty wychodzą na jaw.
Z antykoncepcji to zostało mi powiązanie jajników albo wazektomia dla tż, hormonów brać już nie będę a o wkladkach nie ma mowy. Małgoś nie obijaj się .
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Justii-to dobrze, że Maluszek czuje się lepiej a ja tam Twoja rana???ładnie się goi???Aldrin-a jak to jest z ta cytryną??? zagryza się nią jak siew wypije tą glukozę??? to który tydzień zaczęłaś??? bo mi leci 20 Ja koszulki i szlafrok pewnie kupię sobie na hurtowni czekam na nowe kolekcje i już sobie upatrzyłam kilka modeli biustonoszy do karmienia![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A z tym szpitalem to straszne rzeczy wychodzą..ale jak im się wezmą za doopy to bedą musieli coś zrobic, żeby odzyskac zaufanie pacjentek...w ogóle mi się wydaje, że teraz na tych oddziałach położniczych będą bardziej uważac na ciężarne... takie me złudne nadzieje...
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozpoczynam 23 tydzień od dzisiaj no to ładnie już Tobie też minęło a ja myśle, że nie tylko w tym szpitalu takie cyrki są, pewnie gdyby skontrolowali inne szpitale to w wielu z nich okazało by się, że jest coś nie tak ale każdy szpital to jakoś tuszuje i próbuje załagodzić całą sytuacje. Tutaj jakby rodzice nie zrobili afery to nikt by o tym nie wiedział i spzital nadal miałby nienaganną opinie Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-29 o 13:23 |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to dobrze oby tak bezproblemowa była druga połowa
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
W mojej przychodni nie dają i lekarz też kazał mi sobie kupić ale podobno w niektórych można sie o nią wykłócić. Dobrze że to nie jest duży koszt.
Cytat:
![]() A Małgoś to chyba jeszcze dziś nie było wiec albo odsypia nockę albo rodzi Cytat:
Z jakiej hurtowni zamawiasz? Też się powinnam rozejrzeć za stanikami. Tez mi się wydaje że teraz w szpitalach powinni być ostrożniejsi żeby sprawa ucichła Cytat:
Tak ładnie wyglądał śnieg przez okno ze postanowiłam się przewietrzyć ale jak wyszłam na dwór to taka się zadyma zrobiła ze ledwo ze sklepu wróciłam. |
|||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
czy u was tez taka "wisielcza" pogoda? ja dziś specjalnie zostałam w łóżku żeby mi szybciej dzień minął Aldrin - wg przepowiedni wróżki Fiony mam czas do wieczora.... ale będę musiała zgłosić się ws. reklamacji, więc ona dzisiaj pewnie będzie się ukrywać Pradip - ja nie miałam robionej tsh, ale ty jak łykasz tabletki to myślę, że powinien ci skontrolować Justii - co to są Buchaty drożdżowe? dobre? o to widzę, że ja nie jestem w temacie jeśli chodzi ten szpital Meduzki, ale przez to wszystko może będą bardziej uważni bo są na celowniku... powiem wam, że moja teściowa jak opowiada różne rzeczy z pracy to boję się, że w wielu dzieje się różnie, tylko dopóki nie stanie się coś złego to nikt o tym nie wie... ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- u mnie 41 tc i nawet już nie mam gdzie sobie poczytać o dzidziusiu, bo wszędzie piszą, że już zapewne urodziłam .... |
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - poza PL to jeszcze łatwiej cię znajdę hahah chyba że ukryjesz się gdzieś np na Czarnym Lądzie hahaha
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym wydylowała z tego szpitala, zaniedbania ordynatora i całego personelu, to się w głowie nie mieści
http://uwaga.tvn.pl/65320,news,,smie...,reportaz.html http://www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/za...ku,392168.html Teraz dopiero ludzie zaczynają mówić o swoich tragediach w tym szpitalu. W tamtym roku w maju też nie uratowali dziecka. Tam cały oddział powinien dostać dyscyplinarkę, wywalić na zbity pysk i zabronić wykonywania zawodu. My jednak dziś mieliśmy wizytę położnej , a jutro lekarza. Położna zachwycona Marcelkiem i pytała jakim cudem nie mam brzucha, skoro jestem niecałe 2 tyg po zabiegu.
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - bo cały twój brzuch to właśnie Marcel, więc tylko się cieszyć
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- a ja z nudów chyba zacznę procedurę ubiegania się o irlandzkie obywatelstwo... Fikusek - czy twoje dziewczynki mają brytyjskie paszporty? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-29 o 15:26 |
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

[/QUOTE]

, do tej pory śmieje się że to planowana wpadka była bo mieliśmy zacząć starania we wrześniu a we wrześniu to już test był pozytywny. Ja od początku byłam przeciwna tabletkom ale teraz się panicznie bałam ciąży kolejnej bo mi nie tylko poszło po wyglądzie ale też po zdrowiu ale już obydwoje zdecydowaliśmy o zabezpieczeniu i papa tabsy.

faktycznie czas leci
i poprzednio wypisał mi 2 opakowania jodu które wykupiłam a teraz kazał go odstawić bo biorę kompleks witamin