|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
U mnie mama zrobiła fasolkę, ale ja i moje wzdęcia odmawiamy spożycia
Wiec na obiad kluski z truskawkami ![]() Też nie wiem co to znaczy czkawka maluszka... ale wiem co to kopniak w pęcherz... |
|
|
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ze skurczami nie ma co przeginać, także teraz tylko oszczędzaj się ja też do poprzedniego tygodnia się nie oszczędzałam, a później narzekałam ![]() teraz mam zamiar troche przystopować ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Niki a no wchodzilam, ale to nie jest sklepowe tylko robota stolarza i deski pod materacem mega mocne, wiec luzik ![]() Kasian ciesze sie, ze juz Ci lepiej ![]() za wizyty
|
|
|
|
#3784 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż też kręci nosem, bo co jak Mała będzie za duża na rozmiar 56... I nie wiem co kupować i ile jeszcze.. Na razie na 56 mam po 1: kaftanik (wiem, że za mało), 1xśpiochy, 2 x pajacyk, 6x bodziaki z krótkim i 4x z długim rękawkiem, 2x półśpiochy, zamówiłam też niedrapki i skarpetki, mam 1 t-shircik![]() Na 62 mamy tylko bodziaki - 6 z długim i 5 z krótkim rękawkiem.. Cytat:
Na drugie zamawiam dziś pizzę, bo za mną chodzi od tygodnia..Cytat:
Oj na ogórkową to ja mam fazę co drugi dzień, w ogóle od kiedy jestem w ciąży z zup mogłabym jeść tylko ogórkową i pomidorową na przemian.. Najlepiej po 2x dziennie
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tż dla syna chce Antek (Antoni, brrr okropnie brzmi w pełnej wersji) choć żeby była śmiesznie, ja dla córki chciałam Tosia (Antonina, haha!) potem miała być Weronika (tż też że nie i o Franku i Stasiu które chciałam dla chłopca też nie chce słyszeć) Na chwilę obecną dla syna ma być Adaś jr po tacie a dla dziewczynki Alicja ale żadne z nich do mnie w pełni nie przemawia więc chyba nadamy imię po narodzinach
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Twoim miejscu tez bym na Zosię się nie zdecydowała Ale w rodzinie nie mamy nikogo bliskiego o tym imieniu, Zuzia jest |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę męża poprosić to może mnie zabierze na najlepsze gofry w Lbn u pani Irenki
|
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do 'na czczo' - nie trzeba być, ba nawet można robic po tabletce (jesli się bierze)
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-29 o 13:16 |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety. Kiedyś była, ale od jakiegoś czasu już nie jest (nie wiem od kiedy) refundowana to jest ta co się po porodzie dostaje jeśli wyjdzie konflikt.
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uff... dobrze słyszec, bo już miałam się za wyrodną matkę ![]() już wolę jak mnie kopie porządnie niż czka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno do jakiegos tam czasu można zmienić imię w USC ... znajomy poszedł zarejestrować córkę i mu się imiona pomyliły, podał nie to i po iluś dniach wrócił się, żeby poprawić błąd, ale to chyba metryka nie była jeszcze gotowa
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowa mamę ![]() A ja nie znam czkawki, Olaf nie czkał i Rysiowi też sie jeszcze nie zdażyło ![]() Nikki z neta, ale to ze ,3 mce miał ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#3794 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kaftaniki muszę dokupić, bo słyszałam, że w szpitalu, w którym zamierzam rodzić, położne ubierają maleństwa właśnie tylko w to i pieluchę - żeby pępuszek 'oddychał' i się goił..
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha
![]() Wybacz takie prywatne pytanie... W którym szpitalu zamierzasz rodzić?
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Chansons dasz radę
Wiele mam które oczekują pierwszego dziecka boi się czy da radę, a mogę Ci powiedzieć że te co już mają dzieci też mają obawy czy sobie poradzą z dwójką ![]() Dobrze że poszłaś na to L4 ![]() Seksta mi nie narobisz bo też mam pierogi ale z serem :P właśnie ciotki lepią ![]() Gosiu to ja wolę wybierać dla dziewczynki Z synkiem mieliśmy kłopot i późno wybraliśmy bo ok. 2 tyg przed porodem , teraz Nam to sprawniej poszło ![]() Ramona , ale prywatny też może mieć podpisaną umowę z NFZ Ja akurat idę do takiego co normalnie przyjmuje prywatnie , ale ma podpisaną umowę z NFZ też ![]() Trzeba po prostu podzwonić po gabinetach i popytać Asia to macie twardy orzech do zgryzienia z tym bratem , ale radzę Ci znajdźcie jakieś rozwiązanie jeszcze przed porodem , bo jak urodzisz to różnie bywa. Możesz nie mieć czasu na takie sprzątanie i wtedy każda pomoc się przyda. A Niegrzeczna sory mój błąd już usuwam ![]() Ilkas też miałam mieć dziś naleśniki , ale z parówkami w formie hot-dog ![]() Chanson gofry to moja zasługa No i mam wyniki : Glukoza na czczo 86,7 a po 2h 85,7 ![]() Zaniżone mam HGB i HCT . No i tradycyjnie badanie moczy to jakieś bakterie |
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
nic się nie stało Nikii, masz tyle na głowie że i tak podziw że to ogarniasz
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
oj mnie też nosi
![]() jak widze tylko jakąś plamkę na podłodze, to od razu za mopa bym się brała tylko u mnie o wygląda tak, że na jednym się nie skończy bo jak zrobię jedno, to za chwilę drugie, trzecie itd... a mnie tż też denerwuje, bo syfi, a nie posprząta po sobie, już widziałam na podłodze lepiące plamy od syropu cukrowego, który robił, w pokoju obok, do którego nie wchodzimy i nie posprzatał po sobie a ja mam z tym brzucholem się schylać... o nie ! |
|
|
|
#3799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale luzik mam tak jak ty mi się wydaje więc razem będziemy sie kulać po forum ![]() mam nadzieję tylko że rozstępów w spadku po ciąży nie odziedzczę,bo te z pierwszej ciąży prawie nie widoczne już były... smarujesz się czymś? ja na zmiene oliwką J&J w żelu,krem Ja&Mama na rozstepy z AA i mleczko z rossmana beybyderm fur mama... Cytat:
Bo niby mówią że 2-3 kg max mogą dzwigac ciężarne... ale to nie realne jak same pujdziemy na zakupy bo chleb,coś do niego i sok to juz mamy z 3 kg a gdzie reszta? ja już olałam uzupełnianie zapasów,kupuje tylko pilne rzeczy a z reszta czekam na kogoś kto mi pomoże,sama nie chodzę.. chansons witaj
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chansons >> Witam nowa mamcie!! i gratuluje córeczki Cytat:
ja kiedyś też miałam ją w lodówce, ale z każdym dniem drażnił mnie coraz bardziej ten zapach, i naciągało mnie na wymioty wogóle byłam dzisiaj W aptece i pytam bebeczke czy maja takie tabletki dla kobiet w ciąży PREnalen z propolisem i maliną ? a ta NIEE, takich nie ma wogóle i wielkie oczy na mnie!!! ja mówi że są i jeszcze na opakowaniu mają dopisek GARDŁO..... chwila ciszy.... "hmmmm nie kojarze" są ale PROPOLKI / czy jakąs taka nazwe powiedziała/ , pożniej mówi że sprawdzi w komputerze...i " aaa tak są takie ,ale my obecnie nie mamy " poszłam do innej i oczywiście kupiłam, a zamiast Tantum verde / po 28 zł był/ to wzięłam też do psikania, jakiś bardzo podobny ale za 13 UNIBEN Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-29 o 13:30 |
||
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja siostra teraz była po ciąży u jednej takiej nowej młodej, to za kanałowe zapłaciła 400zł łącznie (3 wizyty), ale to miała to znieczulenie bezbolesne, co to niby ja też bym mogła mieć, tylko skąd brac tyle kasy
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Lemand tam gdzie zdążę dojechać
![]() Olafa rodziłam w Miejskim i było oki, u mnie cała akcja trwała 2,5h więc nie wiem jak jest na porodówce ale chcieli mi np dać piłke wiec chyba oki poporodowa opieka b.dobra byliśmy 5 dni bo młody miał obserwacje jelitek a potem żółtaczke. A nie mogłam w Mswia bo właśnie Oliś mial podejrzenie niedrożności jelit, podejrzenie ZD i był owinięty pępowiną a tam tylko zddowe ciąze przyjmują nie wiem czy teraz w miejskim czg w mswia, wyjdzie w praniu, bo ginka mnie pocieszyła że teraz mogę i szybciej urodzić, może młody wyjdzie w drodze a bo ja z fordonu wiec do szpitala mam daleko ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2014-01-29 o 14:11 |
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tylko chce zeby nie syfił...... hm... chciałam napisac, ze tez jeszcze czkawki nie czulam, az sobie przypomnialam, ze pare dni temu rano, jak sie polozylam na plecach maly tak jakby rytmicznie mnie kopał w jednym miejscu. az sie przestraszyłam i szybko na bok przewróciłam. nie skojarzyłam, ze to mogla byc właśnie czkawka
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja preferuje imiona nie takie w modzie, w sensie teraz zwykla Ania jest czyms niezwyklym
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja słyszałam aby kawe dawać do bawełnianej skarpetki u mnie też sposoby z kawa działają,pochłania zapachy ![]() a co do zamiennika Tantum Werde to tez miałam ten Uniben,nawet w smaku identyczne,po 3x jak psikłam to czułam już ogromna ulgę,na moje działa tak samo,nie ma co przepłacać...
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no bardzo poinformowana farmaceutka u nas w aptece Zyskaj Zdrowie czy jakoś tak też jest taka jedna agentka, co to wciska to co mają, a to czego nie mają neguje albo mówi, ze to to samo ![]() poszłam kiedys po maskę Biovax do włosów przetłuszczajacych się, to nie było i próbowała mi wcisnąć do ciemnych mówiąc, ze to to samo jest, że wszystkie te maski mają taki sam skład... no jak kurna taki samo, jak nie ale najlepiej porobiła mojego meża z witaminami Prenatal... miał zapisane na kartce Complex, tłumaczyłam mu, że innych ma nie kupowac, to przyjechał mi z Classiciem, bo mu pani powiedziała, że to jest to samo nosz kur... jak to samo, jak od innego trymestru i to drugie zawiera wit. A ale tam rabanu narobiłam, jeszcze głupio mi się pyta na końcu czy chcę to oddac i czy chcę pieniądze.... nie no pewnie, że nie chcę a wcisnęła mu, bo Complexu nie mieli, a jeszcze całe opakowanie tego Classic na 3 miesiące mu sprzedała, jak tłumaczyłam po 3 razy, że tego to mam juz zapas
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
madziuuula pozazdrościć takiego szybkiego porodu
![]() Ciekawe jaki mnie poród czeka, właśnie muszę wziąć kartkę i długopis i zapisać pytania do nowej pani doktor Ale zamieć na dworzu, miałam wyjść po sałatkę z surimi ale chyba zrezygnuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkam w Bydgoszczy od pół roku dopiero i właściwie nie znam miasta, a najbliżej mam do Biziela, widzę go z okna Więc chyba sam się wybrał Ale ja z pierwszą ciążą to mam chyba więcej czasu, nie?
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszytskie to i tak takie landryneczki- cukiereczki. kurcze,,, coś mnie zaczynać w kościach łamać..... pojade jeszcez dzisiaj do ginki mojej co radzi barać w razie gorączki i grypy,,, / bo jak by mnie rozłożyło nie daj Boże to ona przyjmuje tylko raz w tyg w środdy / Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-29 o 13:45 |
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jestem tak uprzedzona do pewnych osób, że już takiego imienia nie nadałabym, np. Kornelia, Amelia, Oliwia czy Hania. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

Wiec na obiad kluski z truskawkami 

Chyba dla chłopca łatwiej było mi wybrać imię..
za wizyty
Mój tż też kręci nosem, bo co jak Mała będzie za duża na rozmiar 56... I nie wiem co kupować i ile jeszcze.. Na razie na 56 mam po 1: kaftanik (wiem, że za mało), 1xśpiochy, 2 x pajacyk, 6x bodziaki z krótkim i 4x z długim rękawkiem, 2x półśpiochy, zamówiłam też niedrapki i skarpetki, mam 1 t-shircik

A rodzinę mam baaardzo dużą..