|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Tak swoją droga, przyszło mi do głowy czemu koleżanka mołaby się przejmować. Twój mąż nie jest muzułmaninem, no nie? Nie grozi Ci wywiezienie dziecka na jakieś zapomniane przez boga i ludzi zadupie, gdzie nie ma praw człowieka ani bierzącej wody? Cytat:
![]() A płyta Orkiestry i Stinga z koncertu w Berlinie, magia ![]() Skoro już jesteśmy w temacie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
#2493 |
Wtajemniczenie
|
Też mam to mydełko do odplamiania i te chusteczki do prania...POLECAM !!!
CO do ilości posiadanych dzieci, to moja siostra cioteczna twierdzi, że dwójka to już tłok i najlepiej jest jedynakom, bo wszystko mają dla siebie, a poza tym nie można kochać dwójki tak samo mocno. Acha i do tego najlepiej mieć chłopca, bo oni to sobie zawsze w życiu dadzą radę, nawet jak są brzydcy, no a dziewczynka to jak już, to musi być ładna, żeby coś osiągnąć !!! Ech...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2014-01-29 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Mój syn walnął taką kupe w pieluche że mąż mało z dumy nie pękł i skomentował : moja krew
![]() Chciałam sie pochwalic że w porodzie dorobiłam sie hemoroida ![]()
#2495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chustuje ale chyba przemysle ta sprawe ![]()
![]() |
#2496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do obiadu to nieźle ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby nie było chorych akcji z Twoim skierowaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny weźcie mnie tu nie straszcie pliz. Ja za każdym razem staram się trzymać dziecko dobrze a i tak co jakiś czas ta główka ucieka. Nie chcę zniszczyć dziecku kręgosłupa ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie nas zapuszkują za wychowanie pokolenia bezczelnych skrzywdzonych jedynaków ![]() Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, może wg. Doris było całkiem szybko. Przecież w końcu pozwoliła ci ten makaron ugotować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2499 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44868449]Em ma
![]() ![]() Co do obiadu to nieźle ![]() [/QUOTE] ![]() A obiad pewnie jeszcze raz będę tak gotować ![]()
#2500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kto Ci powiedział, że Polska nie uznaje podwójnego obywatelstwa:??? Mój mąż ma podwójne, polskie i niemieckie, ja za chwilę też składam wniosek o niemieckie nie rezygnując z polskiego (gdyby tak było, nie skladalabym o niemieckie), mój syn za chwile z automatu będzie Niemcem, bo w DE dziecko, które ma choć jednego z rodziców Niemca, dostaje obywatelstwo niemieckie, a pozniej w kwietniu jadę do PL z wnioskiem o obywatelstwo polskie, z uwagi na moje obywatelstwo. Obywatele UE mają prawo do podwójnego obywatelstwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44868449]
(...) Dziewczyny weźcie mnie tu nie straszcie pliz. Ja za każdym razem staram się trzymać dziecko dobrze a i tak co jakiś czas ta główka ucieka. Nie chcę zniszczyć dziecku kręgosłupa ![]() ![]() Nie ma sensu panikować - gdyby dzieci były takie porcelanowe, przeżywalność byłaby znacznie niższa. Nie tak łatwo zepsuć, nie stresuj się!
![]() |
#2502 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Ufff bo się bałam że zostanę Same-Wiecie-Kim (no pierwszy post wyraźnie zabrania pisać kim :P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Doris faktycznie..w sumie ugotować pozwoliła ![]() ona niestety włącza syrenę bo mimo leków nadal ma wzdęcia ![]() ![]()
![]() |
#2504 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz jakby nie patrzeć w polskich szpitalach trzeba mieć wszystko swoje, kubek, widelec, łyżkę, podpaski podkłady to czemu i nie nosić kaloryferów ze sobą ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie zajadam się spaghetti z meeeeeega ciągnącym serem na wierzchu.... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-29 o 14:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
Tylko patrzeć jak jeszcze wręczą przy wyjściu rachunek za zużycie prądu przy korzystaniu z prywatnego grzejnika
![]()
#2506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2507 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pakuj walizki i do Trzcianki, ja tam będę we wtorek najpóźniej, choć liczę ze mała sama zdecyduje się wyjść, to może jeszcze w tym tygodniu się tam znajdę ![]()
![]() |
#2509 |
Zadomowienie
|
Od godziny robię zakupy i chyba nigdy ich nie skończę ...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Raczkowanie
|
Na szczęście szpital który wybrałam ma dość dobre warunki ale to tylko dlatego że to szpital prywatny który ma podpisaną umowę z NFZ. Zabrać muszę tam tylko podstawowe rzeczy resztę zapewnia szpital. No i nasunęło mi się pytanie do mam które już rodziły. Na IP przebieramy się w ciuchy szpitalne czyli koszulę. Tam jest tak że rodzi się w swojej więc położna mówiła żeby przeznaczyć jakąś gorszą bo po może się nadawać do wyrzucenia, no ok. Ale czy pod koszulę do porodu ubierałyście staniki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2513 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale jeśli dają Ci od razu dziecko do piersi, to może wygodniej bez stanika? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tą "krzywdą" wiem - pisałam to mocno subiektywnie. Każdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej, a ja uważam, że moje rodzeństwo to jedna z najlepszych "rzeczy", jakie mnie kiedykolwiek spotkały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie słyszałam (jeszcze) innych wykonań RPO, ale wierzę, że są cudowne. Ja w ogóle lubię muzykę symfoniczną, więc sięgnę na pewno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44868950]Ja miałam CC i pod koszulą miało niczego nie być
![]() Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale jeśli dają Ci od razu dziecko do piersi, to może wygodniej bez stanika?[/QUOTE] No właśnie tak mi się wydaje bo jeśli w trakcie porodu można korzystać z prysznica to bez sensu ciągle ubierać i ściągać stanik. Bez chyba będzie wygodniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam w domu maść procto-hemolan, ale pisze w ulotce, że należy skonsultować się z lekarzem w przypadku ciąży. No i teraz nie wiem czy użyć czy czekać do wtorku. A co do dzieci, ja chciałabym mieć jeszcze przynajmniej 1 dziecko ( jeśli oczywiście się nam uda), a mój mąż to najlepiej jeszcze ze dwoje ![]() Ostatnio rozmawiałam ze znajomym męża. Ma jedną córkę 20 letnią. I teraz z perspektywy czasu, żałuje, że nie miał jeszcze chociaż jednego dziecka. Oczywiście kiedyś oboje z żoną byli kategorycznie na nie. To jest oczywiście bardzo indywidualna sprawa i nikt nikogo do niczego nie zmusza ani nie namawia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy logowaniu do sklepu powinna być opcja dodaj zdjęcie całościowe ![]()
![]() |
#2519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Noc imprezowa, dzień nie lepszy, więc wybaczcie, ale nie cytuje. Piszę co zapamiętałam. Co do jedynactwa- i dziecko jedynak i te co ma 5 rodzeństwa, może być szczęśliwe, bo to nie zależy od rodzeństwa a od rodziców. Sama po tej ciąży głośno myślę, czy nie zrobić z mojej Marysi jedynaczki. Co do mówienia do dzieci i mówienia "my"- bardzo się pilnuje, ale nie zawsze mi wychodzi mówić w formie jednoosobowej, natomiast ani razu nie zniekształciliśmy nic mówiąc do Małej. Iwantyou niestety ja się nie nudzę, bo w każdej wolnej chwili staram się pracować, co nie jest łatwe, bo nie mam wprawy jeszcze w opiece nad dzieckiem. Magnusia śliczny syn. Dopinguje potrzebujące!!! Selena musisz szybko urodzić, by do ciepłego domku wrócić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Kanapa kupiona
![]() ![]() Emil przespał prawie cała wyprawę ![]() Moja noc teraz wyglada tak: - karmie Emila i usypiam go w jego łóżeczku - zasypiam w łóżku - wstaje bo Emil płacze - przewijam go - karmie na sofie w salonie/fotelu z dziecięcym pokoju - odbijam - spektakularne bekniecie budzi nawet z głębokiego snu (nieodbity budzi sie w łóżeczku wiercąc sie/ulegając/krztuszac...) - odkładam do łóżeczka - spędzam 30-60 minut przy łóżeczku, glaszczac Emila i śpiewając - wracam do sypialni zadowolona - po 5/10/15 minutach Emil sie wybudza i płacze - wstaje i powtarzam śpiewanie - w rzadkich przypadkach: Emil zasypia i wracam do sypialni, skąd często jestem wywoływana po kolejnych kilku minutach. Najcześciej biorę go na sofę w salonie i tam zasypia przy mnie w minutę. - resztę nocy spędzam na sofie, gdzie moge spać tylko na jednym boku i budze sie obolała. Wiec mam nadzieje, ze kanapa w pokoju dziecięcym będzie znaczną poprawą mojej jakość życia nocnego. Zasypiac bede cały czas w sypialni, a od pierwszej pobudki bede sie przenosić na kanapę. Kupiłam taka, którą rozkłada się na podłodze, wiec nie bede bała sie, ze Emil spadnie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.