Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 09:59   #31
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
przeglądam właśnie tą stronę i widzę biały t-shirt z napisem SŁODKA ISTOTKA przeczytałam IDIOTKA i myślę: co oni wypisują na ciuszkach takich maluchów
ja czytam Twój post i też ten sam błąd, Słodka idiotka przeczytałam najpierw mimo pogrubienia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:06   #32
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jak T.

, zawsze jestem za ratowaniem zęba.

bardzo się zawiodłam na jakości tych ciuchów. o ile wzory, motywy - bardzo mi się podobają, to nie mam bodziaka, który nie pruł się przy zatrzaskach
ale oczywiście muszę zerknąć na rzeczy bez guzików/zatrzasków/zamków
a ja nawet z ciuchów endów jestem zadowolona, bodziaków, pajaców(czasem sie zbyt rozciagały tylko), bluzek dla młodej

Moderna polecam przynajmniej na rozeznanie poczytać http://osiemgwiazdek.pl/category/rwf , facet prowadzi tez na facebooku https://www.facebook.com/pages/osiem...ref=ts&fref=ts jak poczytałam go trochę to się mój cały światopogląd zawalił w sprawie fotelików
muszę poszukać czy dla młodej tez są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy

jak mi się dziś nic nie chce...........
Stary 2014-01-29, 10:15   #33
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

anika_s ale masz mądrego męża jak dla mnie to bardzo trudny kierunek i podziwiałam osoby które szły studiować na tym kierunku, mój brat sam odpadł po 2 latach.

bmma ale to że teściowie/dziadkowie dają takie prezenty to nie upoważania ich do tego by w przyszłości decydować o tym co dalej z tym zrobić skor już wam niepotrzebne.
To tak jakbym dostała np. książkę i teściowa by stwierdziła że jak ją przeczytłama to mi nie potrzebna i mogę ją oddać komuś tam bo jeszcze nie czytła a po co ma kupować.
I nie jesteś sknera każdy myśli o sobie a jak ktoś nakazuje to się robi na złość

A na mnie jak ktoś wymusza, próbuje wymusić to oj nie ma tak żeby było po kogoś myśli, z resztą ze mną nie jest tak prosto
mama mówi że się wymądrzam, tż idzie mi na ustępstwa bylebym tylko hałasu w domu nie robił (tym sposobem w niedziele wywalczyłam nową lodówke tyle trzba kuchnię troszkę przerobić i garderobę którą dopiero przed porodem meblowałam ale to nic, już mała oczywiście lodówka nie będzie mie wyprowadzać z równowagi bo białej gorączki przy niej dostaję)

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Odnośnie ENDO chyba kiedyś te ciuszki były lepszej jakości , mam parę bodziaków w spadku i są całkiem a śpiochy niedawno kupione to masakroza.

Coś mnie zaczęło łupać w plecach chyba zawiało mnie ledwo się ruszam tak się kończy wychodzenie w topie na mrozy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:16   #34
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
anika_s ale masz mądrego męża jak dla mnie to bardzo trudny kierunek i podziwiałam osoby które szły studiować na tym kierunku, mój brat sam odpadł po 2 latach.

bmma ale to że teściowie/dziadkowie dają takie prezenty to nie upoważania ich do tego by w przyszłości decydować o tym co dalej z tym zrobić skor już wam niepotrzebne.
To tak jakbym dostała np. książkę i teściowa by stwierdziła że jak ją przeczytłama to mi nie potrzebna i mogę ją oddać komuś tam bo jeszcze nie czytła a po co ma kupować.
I nie jesteś sknera każdy myśli o sobie a jak ktoś nakazuje to się robi na złość

A na mnie jak ktoś wymusza, próbuje wymusić to oj nie ma tak żeby było po kogoś myśli, z resztą ze mną nie jest tak prosto
mama mówi że się wymądrzam, tż idzie mi na ustępstwa bylebym tylko hałasu w domu nie robił (tym sposobem w niedziele wywalczyłam nową lodówke tyle trzba kuchnię troszkę przerobić i garderobę którą dopiero przed porodem meblowałam ale to nic, już mała oczywiście lodówka nie będzie mie wyprowadzać z równowagi bo białej gorączki przy niej dostaję)
Tylko tutaj moi rodzice dali, a mamusia tż rozporządza. W sumie to teściowa dała tyle, co brud za paznokciami (bodziaki z ciucholandu nie umniejszając tym sklepom). Szkoda słów, ale wygadałam się wam

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:30
Stary 2014-01-29, 10:46   #35
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze że on tego nie widzi bo wpadłby w samozachwyt (a tak na poważnie to jest skromny i ambitny)
a kierunek dla mnie też kosmos

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

normalnie w szoku jestem! Oliwia usnęła 9.20 i nadal śpi aż poszłam sprawdzić czy oddycha zazwyczaj przed południem śpi godzinę

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:42
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:57   #36
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:04   #37
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej!

Siedzę na starym wątku i odświeżam, wylogowuję się i loguję, bo nie mogę cytować. Trochę minęło, zanim zorientowałam się, że wątek skończony Taka koszulka SŁODKA IDIOTKA powinna być dla mnie

Cytat:
przeglądam właśnie tą stronę i widzę biały t-shirt z napisem SŁODKA ISTOTKA przeczytałam IDIOTKA i myślę: co oni wypisują na ciuszkach takich maluchów

Moderna, ja bym się bardzo wkurzyła, gdyby mój mąż coś takiego zrobił. Dlaczego miałby dysponować moim czasem?
Podziwiam, że podchodzisz do tego z uśmiechem.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 11:16   #38
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Moderna, ja bym się bardzo wkurzyła, gdyby mój mąż coś takiego zrobił. Dlaczego miałby dysponować moim czasem?
Mój często mnie wkurza, ale ja się śmieję mu w twarz. Widać endorfiny przy KP działają bawi mnie jego nerwowość.
Nie ma co się denerwować

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-01-29, 11:34   #39
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe.. Alez ja sie wkurzylam, w poniedzialek, ale on wylaczyl telefon no w kazdym razie zanim wrocil do domu to dym uszedl
Grozenie rozwodem nic nie dalo

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a ja nawet z ciuchów endów jestem zadowolona, bodziaków, pajaców(czasem sie zbyt rozciagały tylko), bluzek dla młodej

Moderna polecam przynajmniej na rozeznanie poczytać http://osiemgwiazdek.pl/category/rwf , facet prowadzi tez na facebooku https://www.facebook.com/pages/osiem...ref=ts&fref=ts jak poczytałam go trochę to się mój cały światopogląd zawalił w sprawie fotelików
muszę poszukać czy dla młodej tez są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy
Dziekuje za linki, ale to na pewno do mnie ? Bo my juz od dawna zdecydowani na reboarder

Zapiekanka wyszla wysmienita - polecam chocisz mialam tylko 100 g szpinaku zamiast 500

Marcelek zbil talerz, zrzucil na podloge cos mam kiepski refleks dzisiaj.
Stary 2014-01-29, 11:39   #40
alliw
Zadomowienie

Witam się w nowej części

Odpisuję jeszcze ze starej:
Corka, karmię trochę ze słoiczków a trochę blw. Lubi i jedno i drugie, z tym że jak je sam to zbytnio się nie najada, bo wiecej zabawy jednak jest za chodzenie dla W.

Pani, to że J. ma plan to wiem, tylko kiedy go zrealizuje? Tak matkę wystawiać na próbę, ech...

Trolla, ja nabyłam młodemu attipaski i nie muszę juz poprawiać skarpet, ale wczesniej to nonstop (moze za małe skarpety mu zakładałam )

BYou, za Zosiowe buziaki. Kurtałka fajna

Demeter, u nas J tez się złości jak czegoś nie dostanie, śmieję się wtedy z niego bo minę ma komiczną

Maria, cieszę się z dobrych wieści

Kwiatuszku, nie czytałam tej Camilli, bo słyszałam ze słaba

Jeżycjady nie kojarzę ale mnie wychował starszy brat na Panu Samochodziku i Niziurskim, więc może dlatego

Bmma, teściowa hojna

Moderna, dla męża

Cytat:
dziękuję za słowa wsparcia odnośnie zęba, umówiłam się do tego endodonty (swoją drogą nawet nie wiedziałam że taki ktoś istnieje)
na piątek 16.30 mam ogromną nadzieję że mi pomoże bo cena tego leczenia niezła - 580zł (ale zawsze to swój ząb , no i mniejsza kwota niż za implant) no coż czas pokaże
kciuki!

Cytat:
dobra jesteś

Cytat:
Siedzę na starym wątku i odświeżam, wylogowuję się i loguję, bo nie mogę cytować. Trochę minęło, zanim zorientowałam się, że wątek skończony Taka koszulka SŁODKA IDIOTKA powinna być dla mnie

Kasia, co do pierwszej strony to ja jestem za przywróceniem na listę: Leonikowa, Chanel (odzywały się niedawno), Villga, Sorce, trooskava (bo tu co prawda się nie udzielają, ale są z nami na fb), a z listy do zaginionych bym przerzuciła: nati_85, bo wcięło ją, Anies_06, mariolci i karolka280888 (nie odzywają się od porodu).
Chyba że dziewczyny mająinne propozycje.

Chwalę się: moje dziecko nauczyło sie schodzić z naszego łożka (uczyłam metodą Malpki 'najpierw nózki potem głowa' działa ). I dziś przespał całą noc bez pobudki . Przedwczoraj było tak że nie jadł całą noc ale się budził i musiałam tulić bo jeść nie chciał, a dziś już zupełnie bez budzenia.

Dziewczyny dajecie maluchom coś do picia w nocy (nie mleko)? W czym podajecie (kubek, butelka?)
Stary 2014-01-29, 11:46   #41
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Marcelek zbil talerz, zrzucil na podloge cos mam kiepski refleks dzisiaj.
na szczęście

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Chwalę się: moje dziecko nauczyło sie schodzić z naszego łożka (uczyłam metodą Malpki 'najpierw nózki potem głowa' działa ). I dziś przespał całą noc bez pobudki . Przedwczoraj było tak że nie jadł całą noc ale się budził i musiałam tulić bo jeść nie chciał, a dziś już zupełnie bez budzenia.

Dziewczyny dajecie maluchom coś do picia w nocy (nie mleko)? W czym podajecie (kubek, butelka?)

kp więc nie doradzę, butli nie daję

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-01-29, 11:47   #42
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie wychował starszy brat na Panu Samochodziku i Niziurskim
to też moja młodość
nawet ostatnio czytałam coś a'la Nienacki. ale bardzo "a'la". słabe choć świetnie napisane i mocno wciągające (wiem, że brzmi dość sprzecznie - da się ). śmieszyło mnie, złościło, ale doczytać musiałam - Bezcenny Miłoszewskeigo.

Cytat:
Chwalę się: moje dziecko nauczyło sie schodzić z naszego łożka (uczyłam metodą Malpki 'najpierw nózki potem głowa' działa ). I dziś przespał całą noc bez pobudki .
wow klask i:.
o ile piewsze przeżyję (), to o drugie jestem wściekle zazdrosna

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:49   #43
BYou
MBZ♥

Moderna to na pewno wypróbuję
a talerz na szczęściedobrze, że Jemu się nic nie stało

Alliw
za schodzenie i nockę ja powtarzam:tyłem moja panno
Nienackiego lubię, ale adaptacji filmowej z ufokiem w Pradze nie zdzierżę

Oliwka, a co Ty pół chaty rujnujesz dla lodówki

Anika, Oliwka wstała?

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-01-29 o 11:50
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 12:02   #44
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
kp więc nie doradzę, butli nie daję
no ja własnie też kp i nie wiem jak podejść do tematu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
o ile piewsze przeżyję (), to o drugie jestem wściekle zazdrosna
hihi, pocieszam się że to pewnie nie na stałe
opis książki zachęcający

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
za schodzenie i nockę ja powtarzam:tyłem moja panno
mnie żadne adaptacje nie powaliły, chociaż 'Templariusze' były w miare, a czytać mogłam bez końca
Stary 2014-01-29, 12:07   #45
trolla2405
Rozeznanie

alliw
te attipaski jak wpływają na stópkę?, ja jestem zwolenniczką pomykania dzieciaków najlepiej bosą stópką lub w skarpetkach, sama tez nie znoszę pantofli z twardą podeszwą. swoją drogą strasznie urocze
chociaż ostatnio rozmawiałam z matką której dziecko ma koślawe nózki i pomyka w butach ortopedycznych wiec jest "specjalistką" bo się nachodziła i nasłuchała od specjalistów. wiec z tego co mówila na twardych powierzchniach czyli np parkiet nie do konca goła stopa jest ok, na wykładzinie czymś miększym generalnie tak ale nie na twardych.
Stary 2014-01-29, 12:16   #46
BYou
MBZ♥

Alliw, daję wodę-w lovi 360. Kilka łyków i śpi dalej.

Stary 2014-01-29, 12:18   #47
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hehe.. Alez ja sie wkurzylam, w poniedzialek, ale on wylaczyl telefon no w kazdym razie zanim wrocil do domu to dym uszedl
Grozenie rozwodem nic nie dalo
A to łobuz, wiedział, że będziesz dzwonić z awanturą
oj u mnie tak łatwo by nie przeszło, wręcz przeciwnie, pewnie by się kumulowało, by powitać TŻ od progu
Cytat:
Kasia, co do pierwszej strony to ja jestem za przywróceniem na listę: Leonikowa, Chanel (odzywały się niedawno), Villga, Sorce, trooskava (bo tu co prawda się nie udzielają, ale są z nami na fb), a z listy do zaginionych bym przerzuciła: nati_85, bo wcięło ją, Anies_06, mariolci i karolka280888 (nie odzywają się od porodu).
Chyba że dziewczyny mająinne propozycje.

Do listy zgodzę się, nawet dziś przeglądałam i to samo miałam napisać.

A do drugiego: za schodzenie, a przespanie nocy, cóż, tu będę się solidaryzować z Panią

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:03   #48
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
alliw
te attipaski jak wpływają na stópkę?, ja jestem zwolenniczką pomykania dzieciaków najlepiej bosą stópką lub w skarpetkach, sama tez nie znoszę pantofli z twardą podeszwą. swoją drogą strasznie urocze
chociaż ostatnio rozmawiałam z matką której dziecko ma koślawe nózki i pomyka w butach ortopedycznych wiec jest "specjalistką" bo się nachodziła i nasłuchała od specjalistów. wiec z tego co mówila na twardych powierzchniach czyli np parkiet nie do konca goła stopa jest ok, na wykładzinie czymś miększym generalnie tak ale nie na twardych.
tu masz opinię Zawitkowskiego http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...tipas.html?v=2
są bardzo miękkie, że nie krępują ruchów stopy i bardzo leciutkie. W zasadzie to skarpeta na grubszej podeszwie

Cytat:
dzięki

Cytat:
A do drugiego: za schodzenie, a przespanie nocy, cóż, tu będę się solidaryzować z Panią
się pochwaliłam to pewnie dziś da mi popalić
Stary 2014-01-29, 14:15   #49
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Mój często mnie wkurza, ale ja się śmieję mu w twarz. Widać endorfiny przy KP działają bawi mnie jego nerwowość.
Nie ma co się denerwować
Kurcze, zazdroszczę takiego podejścia. Ja jestem okropnie wrażliwa na nastroje innych i sie bardzo przejmuje jak jest niefajna atmosfera. Do tego stopnia, że jak np.sie pokloce z Tz to i tak sie zaraz odzywam i to ja łagodze sytuacje choć wiem, że nie powinnam... no ale tak mam i co zrobić. .. ;-)

A te butki attipas bardzo fajne. Tylko cena trochę wysoka jak za skarperke z gumą. .. no ale sam pomysł ciekawy.

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-01-29 o 14:22
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 14:20   #50
scarlett26
Zakorzenienie

wysłałam fotoksiążkę.............. .....................

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:22   #51
bzinka
Zadomowienie

Hej! Przywitam się w nowym wątku i ja, chociaż jestem w czarnej d.... z poprzednim wątkiem

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 14:40   #52
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

powinni na nowo nakręcić

Alliw, właśnie sobie myslę, że Pan Samochodzik to Towje tereny

Cytat:
Roszpunka kumata, ale może napisz jak ją uczyłaś? czy od razu 360 załapała?

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej! Przywitam się w nowym wątku i ja, chociaż jestem w czarnej d.... z poprzednim wątkiem
ejjjjjjjjjjjjjjjjjj, Bziniiiiiaaaa, nie nadrabiaj tylko wbijaj!:pro si:

Stary 2014-01-29, 14:47   #53
BYou
MBZ♥

Pani jakoś samo poszłopamiętam, że na początku zwilżałam dookoła żeby poczuła mokre. I z dnia na dzień było coraz lepiej. Z doidy brała bardzo duże łyki i było trochę krzsztuszenia. Nie daję często bo znalazła sobie super zabawę:wylewa wodę i rozciera nogą z kubka z rurką jest ubaw bo najpierw pluła/wdmuchiwała do środka, potem zaciągała do połowy-jak dam pełny to się napije ale zdecydowanie preferuje lovi.

Stary 2014-01-29, 15:58   #54
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Mamy dzieci raczkujach w attipaskach : czy one nie przeszkadzają ? Nie zahaczają? Od dawna chce je kupić ale nie mogę się zdecydować. :-\
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:05   #55
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ja też już kiedyś chciałam kupić attipaski ale w sumie nie wiem jaki rozmiar wziąść i nie wiem które Pani jaki rozmiarek brałaś dla Torresa ?

BYou no tak wychodzi bo w miejsce małej nie wejdzie więc trzeba dziurę do szafy zrobić w ściane co by się zmieściła a na miejscu małej nie wiem dodatkowe szafki? póki co myślę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

A Nestelle naprawdę gdzieś wsiąkła ?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:10   #56
scarlett26
Zakorzenienie

Musiałam wygooglać co to attipaski. Skąd wy o takich rzeczach wiecie, że istnieją w ogóle? Cena zabójcza za kawałek plastiku i skarpety....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:21   #57
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
wysłałam fotoksiążkę.............. .....................
Brawo
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:25   #58
maria28
Kniaginia

Witam

My stoimy w korku w drodze do fizjo :/

Jak to jest z mm w nocy?
Róża je 240ml. Zastanawiam się nad przyzwyczajaniem jej do wody. Robi się jakieś przejście z mleka na wodę?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:28   #59
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Anika, Oliwka wstała?
wstała 12.10 a teraz już śpi
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:30   #60
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani jakoś samo poszłopamiętam, że na początku zwilżałam dookoła żeby poczuła mokre. I z dnia na dzień było coraz lepiej.
heh. kiedyś, na wabia, wlałam mu czystego () bobofruta. ale nie chce...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Mamy dzieci raczkujach w attipaskach : czy one nie przeszkadzają ? Nie zahaczają?

Cytat:
Ja też już kiedyś chciałam kupić attipaski ale w sumie nie wiem jaki rozmiar wziąść i nie wiem które Pani jaki rozmiarek brałaś dla Torresa ?
wzięłam L'ki. ale są za duże. w chodzeniu mu nie przeszkadzają, ale czasem spadną z nogi przy czworakowaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg atti.jpg (88,0 KB, 50 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości