|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
|
|
#872 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
natomaist z drugiej str moze nie bedzie tak zle. moze to fajna praca (inaczej, wiem ze to fajna praca), duzo sie naucze w branzy, zlapie nowe kontakty i faktycznie bedzie grejt ![]() ide dzis do mojego szefa i powiem o lepszej propozycji i zapytam jak mi pomoze w tym wyborze
|
|||||||
|
|
|
#873 | |
|
Kawaii strona mocy
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44861145]
ide dzis do mojego szefa i powiem o lepszej propozycji i zapytam jak mi pomoze w tym wyborze [/QUOTE]Wiem, co chcesz osiągnąć, pytać oczywiście warto, ale moim zdaniem za dużo ryzykujesz. Jeśli dobrze pamiętam, pracujesz teraz w innej branży niż dotychczas, zazwyczaj walczy się o specjalistów (to chyba Twoja pierwsza praca jako asystentka?) a osoby zajmujące się administracją nie stoją na tak uprzywilejowanym miejscu - nie ujmuję tutaj ani pracy osób wykonujących "papierkową" robotę ani temu, że jesteś dobrym pracownikiem, nic z tych rzeczy Mam nadzieję, że Twój szef jest w porządku i nie powie Ci "no to do wiedzenia", jednak tak też może być i wtedy zostaniesz opcjonalnie z drugą pracą i mega długimi dojazdami (tak btw, do której części miasta będziesz dojeżdżać przy drugiej pracy? Może się okaże, że będziesz się pojawiać w "mojej" części Wawy ) Nie chcę prezentować tutaj czarnych scenariuszy, wolę podchodzić do życia realistycznie i potem mieć niespodziankę Najbardziej jednak za niezmienianiem pracy przemawiałby Twoje wcześniejsze posty, gdzie piszesz, że nie masz na nic czasu i energii, a godziny pracy są chyba bardziej uregulowane i krótsze niż w przypadku drugiej propozycji, więc nie chcę sobie wyobrażać jakby było po zmianie pracy, chyba tylko ciskałabyś nam tutaj gromy albo i nie, bo nie miałabyś na nie siły Wieczorne kursy z niemieckiego też potrafią dać wycisk, coś dobrze o tym wiem ![]() Życzę powodzenia A teraz śmigam do pracy, zaraz się na autobus spóźnię przez to pisanie ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
BAN stały
|
Jak ubieracie się w zimie ( jak są mrozy, takie jak teraz) na rozmowy o prace by nie zamarznąć ?
Ostatnio byłam w białym żakiecie i białej bluzce i ciepło mi nie było . I zastanawiam się w co się ubrać na kolejną rozmowę przy takim zimnie.
|
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
Hej, załatwiłam dziś wszystkie formalności związane ze stażem: oddałam skierowanie od pracodawcy, odebrałam skierowanie do lekarza medycyny pracy, byłam u lekarza (wizyta trwała 2 minuty, pytania: czy na coś choruję, jaki jest mój zawód, i tyle), oddałam skierowanie do UP, podpisałam umowę, i tyle
Wyrobiłam się w godzinę ze wszystkim Staż dostałam na pół roku Także bardzo się cieszę. Jedyne co mnie martwi, że na umowie mam wpisane tylko "referent" w Urzędzie Miasta, a nie referent ds., w wydziale... I teraz się zastanawiam czy trafię w ogóle do tego mojego wydziału, do którego aplikowałam, czy będę pracować we wszystkich wydziałach po prostu jako referent. Wolałabym w swoim, no ale... Dowiem się w poniedziałek Tak czy inaczej, bardzo się cieszę ![]() redangels ja zawsze zakładam białą bluzkę, na to czarny sweter, czarne spodnie, czarne botki na obcasie. Ale ja jestem gorąca dziewczyna, mnie żaden mróz nie straszny Dobrą opcją wydaje mi się też koszula z kołnierzem na to sweter zakładany przez głowę, i wyciągnięcie kołnierza na sweter., żeby było elegancko i jednocześnie ciepło.
|
|
|
|
#876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz już wszystko o mnie wiedzą raz na zawsze ![]() Cytat:
Jestem załamana, czuję się jakbym straciła swoją szansę w życiu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałam dwa lata doświadczenia zanim zaczęłam staż i nie było z tym żadnych problemów...
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Raz byłam zarejestrowana, potem się wyrejestrowałam bo wyjechałam, a teraz wróciłam i się znowu zarejestrowałam.
|
|
#881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas trwania: Uczestnicy: do 12 miesięcy
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba sobie muszę dziecko zrobić żeby dostać staż w zawodzie, który przez 6 lat studiowałam
Teraz sobie pluję w brodę że tego stażu zaraz po studiach nie zrobiłam, ale nie wiedziałam wtedy nic, byłam kompletnie zielona i zagubiona. I zarabiałam 2800 jako niania
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
zainspirowana Waszymi propozycjami zmian i zapełniania luk w CV wzięłam się ostro za robotę. Tylko mam pytanie, czy któraś z Was mogłaby spojrzeć na moje CV swoim fachowym okiem? Czy tak może być czy coś zmienić? Więcej informacji napisałabym na prv
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w administracji pracuje od 6 lat tak więc jestem coś warta i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać. dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, gratki
A mi źle i smutno. Byłam w WTZ i doła jakiegoś złapałam... ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Dziewczyna po stażu dostała umowę... A ja nadal bez niczego... |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44868767]branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej
a w administracji pracuje od 6 lat tak więc jestem coś warta i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać. dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... gratki
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2014-01-29 o 15:17 |
|
|
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w UP. Wysłali mnie do skarbówki a tam niespodzianka. Nawet nie wiedziałam, że muszę mieć ze sobą CV. Rozmowa przeszła na luzie ale teraz wiem, że mogłam dodać coś od siebie, bo nie powiedziałam kompletnie nic o sobie. Zresztą dyrektor też o to nie pytał. Nie dzwonili więc raczej wzięli kogoś innego- mam nauczkę, jeszcze został mi staż na policji może. Więc jutro wycieczka do UP part II
(
|
|
#892 | ||||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44868767]branża akurat ma niewiele wspólnego z prowadzeniem biura - jeśli ogarniasz to można skakać między branżami do woli bo szybko się nauczysz nowych rzeczy. nie jestem asystentka, jestem office managerem - to brzmi lepiej a w administracji pracuje od 6 lat tak więc jestem coś warta i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać. dostanę umowę o pracę i podwyzke. bo szef powiedział, że mnie nie odda nigdzie indziej tak więc... Widać mamy inne doświadczenie, a pojęcie administracji jest szerokie, może za bardzo patrzę przez pryzmat swojej pracy, gdzie zawsze są podane konkretne wymagania i jeśli nie spełnia się któregoś punktu, cv ląduje w koszu. Nie twierdzę, że jest inaczej. No jasne, że tak, tylko możesz to powiedzieć dopiero teraz, rano nie było to tak oczywiste. Postawiłaś w sumie sprawę na ostrzu noża, nie każdy pracodawca lubi takie zagrywki i być przyciśniętym do ściany, fajnie, że masz szefa, który docenia Twoją pracę gratki. Jednak zostanę przy polskich nazwach, niektóre angielskie są bardzo naciągane ... ale w sumie nie tylko - ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jest analitykiem - myślałam, że padnę śmiechem, bo taki z niej analityk jak ze mnie królowa ![]() Cytat:
Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2014-01-29 o 18:16 |
||||
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Tusia ja bym się nie zdecydowała. Osobiście nie wyobrażam sobie nie mieć żadnego życia poza pracą -
Heledore świetnie to podsumowała. NIe widzę sensu zaharowywać się i to jeszcze na kogoś tak naprawdę. NIkt nie odda tego straconego czasu i sił. Myślę, że dobrze zdecydujesz bo sama wiesz co dla Ciebie najlepsze i najważniejsze |
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
hm a może wezmą Cię na ten staż nie z UP? czy nie ma takiej możliwości?
|
#895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gdyby się nie zgodził, miałam furtkę do nowej pracy, więc nic nie tracę. no prócz prywatnego życia jeślibym się na opcję nr 2 zdecydowała. pogadałam z zarzadem po czym się okazało się, że mam u siebie w pracy zajmować się nie tylko prowadzeniem biura (a mam do ogarnięcia trzy spółki, gdzie każda zajmuje się czymś innym stąd nazwa stanowiska jest odpowiednia) ale też PR i eventami, więc... show must go on! teraz moge spokojnie szukac zajecia po pracy ![]() popracuję trochę i będę szukać dalej wrażeń już w międzynarodowej firmie, mam nadzieję
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#897 | |
|
Konto usunięte
|
ojeju... nie wszystko jest zalezne od nas.
niestety---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to wygląda tak, że po pierwsze musi być odpowiednie wykształcenie, potem doświadczenie jeśli jest wymagane (ale czasem ktoś trochę przymknie na to oko), znajomość programów i języka (to tak bardziej ogólnie ). CV raczej nie jest odrzucane dlatego, że wymagają min. 2 lata doświadczenia a ktoś ma 1,5 roku.Zgadzam się z tym co pisałaś wcześniej na temat stanowisk 'administracyjnych'. Niestety nawet jak ktoś ma 20 lat doświadczenia to często nie jest bardzo doceniany (mam na myśli głównie wynagrodzenie) i też raczej firmy się o niego nie biją. Też mnie czasem śmieszą angielskie nazwy ale mam wrażenie, że ludziom to imponuje, wydaje się bardziej profesjonalne i światowe
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-01-29 o 18:33 |
|
|
|
|
#899 | |
|
Kawaii strona mocy
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44872970]
popracuję trochę i będę szukać dalej wrażeń już w międzynarodowej firmie, mam nadzieję [/QUOTE]Myślałam, że teraz się bardziej "ustatkujesz" z pracą ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44872970]kto nie ryzykuje, ten nie ma
![]() [/QUOTE] Ja zaryzykowałam i dalej nic nie mam ![]() Szef mnie docenia sratytaty niby, potem, twierdzi, że (parafrazując) sobie poradzi jakoś jakby co i koszty za duże.... Nawet nie mogę odejść bo potrzebuję pieniędzy:/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

) 

Wieczorne kursy z niemieckiego też potrafią dać wycisk, coś dobrze o tym wiem 

i uważam, że jeśli ktoś Cię chce i daje więcej za Ciebie to warto to wykorzystać. 
gratki. Jednak zostanę przy polskich nazwach, niektóre angielskie są bardzo naciągane ... ale w sumie nie tylko - ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jest analitykiem - myślałam, że padnę śmiechem, bo taki z niej analityk jak ze mnie królowa