Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek
 
Narzêdzia
Stary 2014-01-28, 20:11   #3571
zakonna
Naczelna Nastolatka
 
Avatar zakonna
 
Zarejestrowany: 2010-03
Lokalizacja: Podkarpacie
Wiadomo¶ci: 25 807
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

zjedz mas³o, zjedz jakie¶ s³odycze, usma¿ miêso w panierce, dodaj zupê z makaronem do obiadu, wypij kawê pó³ na pó³ z t³ustym mlekiem.
__________________
Ma³gorzata i spó³ka.
Matka natura to suka.
zakonna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:27   #3572
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez klapkowa Poka¿ wiadomo¶æ
Owsianki s± fajne, bo mo¿na duuuu¿o z nimi kombinowaæ i tak naprawdê codziennie je¶æ inn± Ja jem je jednak w³a¶ciwie tylko wtedy, gdy nie zrywam siê z samego rana do pracy.
Miêsa nie ma , bo nie jem Ani jajek, ani ryb.
Warzywa str±czkowe jem, ale pewnie za ma³o. Lubiê soczewicê, sojê, cieciorkê, groch, fasolê...
Nabia³u jem rzeczywi¶cie sporo; najrzadziej jogurty, bo z ca³ego nabia³u maj± chyba najmniej bia³ka.

To mój dzisiejszy jad³ospis (napiszê czego ile, ¿eby by³o 'widaæ' wielko¶æ porcji):

I owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, 3 jêczmiennych i 3 otr±b) z ³y¿k± maku, ³y¿eczk± serka wiejskiego, jab³kiem, pomarañcz±, gar¶ci± musli, gar¶ci± s³onecznika, cynamonem i wiórkami

II 2 jab³ka + ~70ml ¶wie¿ego soku pomarañczowego

III 4 kotlety sojowe (jedynie namoczone) + 2 gar¶ci fasolki szparagowej, 5 ³y¿ek groszku, trochê zielonej czê¶ci pora, przecier pomidorowy i 2 gar¶cie kie³ków na patelniê + 4 ³y¿ki æwik³y

IV 200g serka wiejskiego z przyprawami + gar¶æ pestek dyni w ³upinach

V 250g twarogu chudego z ma¶lank±, 6 ³y¿kami groszku, bazyli± oraz ¶wie¿± natk± pietruszki i szczypiorkiem
¬ród³ami bia³ka s± równie¿ :
-ro¶liny str±czkowe - groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, soja, przetwory sojowe (np. tofu)
- pestki, np. dyni czy s³onecznika
- orzechy - w³oskie, nerkowce, laskowe, arachidowe
- amarantus, quinoa
- zbo¿a (np. gluten pszenny - to te¿ bia³ko, niestety nie przez wszystkich tolerowane)
- ekstrakt dro¿d¿owy (np. Marmite lub Vegemite)
- warzywa, zw³aszcza np. broku³y, kalafior
- kie³ki

Dobre po³±czenia:
- Ro¶liny str±czkowe uzupelniaj± warto¶æ bialkow± zbó¿ i ich przetworów: kasz, ryzu, makaronu, maki, pieczywa, kukurydzy, platkow zbo¿owych, a takze nasion slonecznika, sezamu, dyni, orzechów (przyk³adowe potrawy: tempeh z quinoa, tortilla kukurydziana z fasol±, lasagne z tofu). Fasola z ry¿em: daje 43% bialka wiecej niz osobno
- ry¿ i kukurydza+ fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka (przyk³adowa potrawa: br±zowy ryz z warzywami i tofu, chili z tofu na ry¿u)
- produkty zbo¿owe + fasola, groch, soja, ser, mleko, jajka - warzywa + ziarna sezamowe, orzechy, kasza jaglana, ry¿, kukurydza
- grzyby + jarzyny


polecam te¿ stronê http://www.przyslijprzepis.pl/artyku...wegetarianinem

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
zjedz mas³o, zjedz jakie¶ s³odycze, usma¿ miêso w panierce, dodaj zupê z makaronem do obiadu, wypij kawê pó³ na pó³ z t³ustym mlekiem.
To nic nie da...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
U. - zwiekszylam ilosc orzechow, pestek w sniadaniu, wiecej kaszy i miesa do obiadu, oliwa, ale z tym Bieluchem to przegielam? moglam zjesc twarog i dodac oliwe....

8.Sn. Owsianka, 200ml mleka, 6czubatych ³yzek p³atków, garsc: laskowych, pestek slonecznika, goji, 2 grube plastry twarogu, wkrojone kiwi.
12.20 II Sn. Grahamka wysmarowana avokado, 50g tofu naturalnego, salata, papryka, pietruszka; kawa.
16. Obiad: 2 spore sznycle z piersi indyka pieczone w folii, ponad polowa woreczka kaszy grycznanej, duza porcja parowanego brokula, pomidor, garsc kielek brokula, slata lodowa + lyzka oliwy z oliwek.
21. Kolacja. 2 kromki chleba razowego posmarowane Bieluchem 4 czubate ³ychy, (prawie polowa opakowania 150g), 50g lososia wedzonego (polowa tacki 100g), kielki lucerny, ogorek, rzodkiewki.
kieliszek czerwonego wina i garstka migda³ów.

I ten Bieluch tak Ciê przerazi³ ???
__________________

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu



Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2014-01-28 o 20:24
Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:28   #3573
zakonna
Naczelna Nastolatka
 
Avatar zakonna
 
Zarejestrowany: 2010-03
Lokalizacja: Podkarpacie
Wiadomo¶ci: 25 807
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

to znaczy, ja wiem, ¿e jej nic nie pomo¿e gadanie tutaj, ale nie mog³am siê powstrzymaæ. przepraszam
__________________
Ma³gorzata i spó³ka.
Matka natura to suka.
zakonna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:30   #3574
dezett
Zadomowienie
 
Avatar dezett
 
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
to znaczy, ja wiem, ¿e jej nic nie pomo¿e gadanie tutaj, ale nie mog³am siê powstrzymaæ. przepraszam
od jutra, obiecuje
~Bieluch @ tego, ze moglam dac twaróg i oliwe zamiast niego..
__________________
Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejny dzieñ jest nowym rozdzia³em
poza schemat.
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:40   #3575
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
zjedz mas³o, zjedz jakie¶ s³odycze, usma¿ miêso w panierce, dodaj zupê z makaronem do obiadu, wypij kawê pó³ na pó³ z t³ustym mlekiem.
No a¿ chcia³oby siê dodaæ "to wtedy pogadamy"

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:04
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:43   #3576
agnieszka16
Zadomowienie
 
Avatar agnieszka16
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomo¶ci: 1 375
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

W ostatnim tygodniu niespodziewanie uby³o mi 1,5 kg, mimo diety w za³o¿eniu na utrzymanie (duzo pracy i stresu w biurze i na studiach robi swoje) wiêc zwiêkszam porcje. Rady i oceny bardzo mile widziane

¦niadanie: 5 ³y¿ek kaszy jaglanej na mleku 2%, z twarogiem pó³t³ustym eko,wkrojonymi suszonymi owocami, gruszk± i orzechami nerkowca. Dwie kostki mlecznej czekolady z ca³ymi orzechami laskowymi (Ritter sport, dziêki za post,Poa ) do kawy.

Godzina zajêæ fitness z obci±¿eniem,20 min szybkiej jazdy na rowerze

II ¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem: jedna z jajkiem na twardo,szczypiorkiem,sa³a t±,pomidorem i avocado, druga z past± z wêdzonej makreli i twarogu, z koperkiem,sa³at± i ogórkiem kwaszonym.

Obiad: grillowany filet ³ososia z cytryn±, sa³atka ze szpinaku,pomidorów cherry,grillowanego buraka,kaparów, s³onecznika i ¿ó³tej papryki, skropiona vinegrait. dziki ry¿. ¦wie¿o wyciskany sok z pomarañczy.

Podwieczorek: hummus z warzywami grillowanymi (papryka,bak³a¿an,kabacze k,kalarepka), gar¶æ pistacji, wpad³ te¿ kolejny kawa³ek czekolady, tym razem ciemna z pomarañcz±

Kolacja: 2 placki z cukinii z wêdzonym ³ososiem,serem feta,roszponk±, ogórkiem i rze¿uch±

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-01-28 o 20:51
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:46   #3577
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
od jutra, obiecuje
~Bieluch @ tego, ze moglam dac twaróg i oliwe zamiast niego..
Przeciez naturalny Bieluch to nic z³ego.. Dziewczyno
__________________

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu


Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:02   #3578
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
¬ród³ami bia³ka s± równie¿ :
-ro¶liny str±czkowe - groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, soja, przetwory sojowe (np. tofu)
- pestki, np. dyni czy s³onecznika
- orzechy - w³oskie, nerkowce, laskowe, arachidowe
- amarantus, quinoa
- zbo¿a (np. gluten pszenny - to te¿ bia³ko, niestety nie przez wszystkich tolerowane)
- ekstrakt dro¿d¿owy (np. Marmite lub Vegemite)
- warzywa, zw³aszcza np. broku³y, kalafior
- kie³ki

Dobre po³±czenia:
- Ro¶liny str±czkowe uzupelniaj± warto¶æ bialkow± zbó¿ i ich przetworów: kasz, ryzu, makaronu, maki, pieczywa, kukurydzy, platkow zbo¿owych, a takze nasion slonecznika, sezamu, dyni, orzechów (przyk³adowe potrawy: tempeh z quinoa, tortilla kukurydziana z fasol±, lasagne z tofu). Fasola z ry¿em: daje 43% bialka wiecej niz osobno
- ry¿ i kukurydza+ fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka (przyk³adowa potrawa: br±zowy ryz z warzywami i tofu, chili z tofu na ry¿u)
- produkty zbo¿owe + fasola, groch, soja, ser, mleko, jajka - warzywa + ziarna sezamowe, orzechy, kasza jaglana, ry¿, kukurydza
- grzyby + jarzyny


polecam te¿ stronê http://www.przyslijprzepis.pl/artyku...wegetarianinem
:brawo:
Dziêki ¿e mnie wyrêczy³a¶, ja pisa³bym to przez godzinê na tel

W³a¶nie quinoa! Pychota

Dodam od siebie ¿e dobrym ¼ród³em bia³ka s± te¿ nasiona konopi i migda³y.
Poza tym ¿eby zwiêkszyæ udzia³ bia³ka w swojej diecie warto dodawaæ do potraw sezam (przy okazji doskona³e ¼ród³o wapnia) czy choæby tak niedoceniany przez nas mak (¼ród³o magnezu) i przekonaæ siê do spiruliny.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-01-28 o 22:07
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:17   #3579
dezett
Zadomowienie
 
Avatar dezett
 
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Przeciez naturalny Bieluch to nic z³ego.. Dziewczyno
wiem, ze nic zlego lubie. po prostu jestem zla na siebie, ze ZNOWU nie zjadlam konkretnej kolacji tylko takie nic i wypilam wino :/ swoja droga "haha moze zaczne nabijac kalorie %% i utyje " z przekonaniem do |% nie mam problemow....
__________________
Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejny dzieñ jest nowym rozdzia³em
poza schemat.
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:21   #3580
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
calkiem bezruchowe, U
jak te posilki zmienic tak, aby bylo to P?
Ja Ci powiem jak

¦niadanie: owsianka na pe³nym mleku, z ró¿nymi owocami, w tym tak¿e suszonymi, z koglem-moglem albo jogurtem i du¿± ilo¶ci± orzechów

II ¦niadanie: jajecznica z pomidorami, cebul±, rukol± i kie³bas±. Na ma¶le. Do tego np s³odkie pieczywo z d¿emem. Sok.

Obiad: najpierw ulubiona zupa, potem:

¶l±ska rolada w sosie, albo schab z jajkiem w sosie. Kluski ¶l±skie. Surówka z czerwonej kapusty z sokiem jab³owym i ¿urawin±.
Albo kotlet schabowy (ew z piersi kurczaka) panierowany, z pieczarkami i serem. Do tego ziemniaki z koperkiem i mas³em. Kapusta zasma¿ana albo buraczki.

Podwieczorek: sernik/szarotka/tiramisu wybraæ ulubione dodaæ ga³kê lodów waniliowych i zje¶æ. Z du¿ym latte.

Kolacja: Nie k³opocz siê zamów pizzê. Z sa³atk±

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:24
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:29   #3581
zakonna
Naczelna Nastolatka
 
Avatar zakonna
 
Zarejestrowany: 2010-03
Lokalizacja: Podkarpacie
Wiadomo¶ci: 25 807
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

zapomnia³am o sokach poprzednio brawo DudiBoy
__________________
Ma³gorzata i spó³ka.
Matka natura to suka.
zakonna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:55   #3582
dezett
Zadomowienie
 
Avatar dezett
 
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Ja Ci powiem jak

¦niadanie: owsianka na pe³nym mleku, z ró¿nymi owocami, w tym tak¿e suszonymi, z koglem-moglem albo jogurtem i du¿± ilo¶ci± orzechów

-3.2% ok (narazie mam jeszcze mleko 2% w zapasie. kupuje to "swie¿e" z Pi±tnicy, lepsze chyba niz UHT?)
-z koglem moglem nie zdzier¿ê- juz mówi³am, mogê zostawiæ twaróg?

-duza ilosc orzechow tzn ile?sypie po garsci laskowych, pestek slonecznika..
-owoce suszone mam cala szafke; goji,rodzynki, daktyle, morele, figi, zurawina, ananas, sliwki, blabla....
-owoce swieze daje zawsze

II ¦niadanie: jajecznica z pomidorami, cebul±, rukol± i kie³bas±. Na ma¶le. Do tego np s³odkie pieczywo z d¿emem. Sok.

-a moze byc kanapka z obkladem? albo jakas salatka na bazie kaszy/ryzu/makaronu? .. ³atwiej mi zabrac na uczelnie/do pracy niz jajecznice..

Obiad: najpierw ulubiona zupa, potem:

-ulubiona? barszcz czerwony, bialy, jarzynowa, pomidora, ogórkowa, ¿urek, rosól, rybna, krem z dyni

¶l±ska rolada w sosie, albo schab z jajkiem w sosie.
Kluski ¶l±skie.

- wieprzowina/wolowina w sosie ok. i tluste ryby chyba ujda? pstrag, losos, halibut (mam pomrozonych tyle, ze masakra) i wolowina w postaci steka, akurat lubie!

Surówka z czerwonej kapusty z sokiem jab³owym i ¿urawin±.
-do surówek nie musisz mnie przekonywac, chociaz ost rodzice zrobili "zapasy" swiezego szpinaku, pekinsiej i salat, kielek i musze to wyjesc

Albo kotlet schabowy (ew z piersi kurczaka) panierowany, z pieczarkami i serem.

-ok.

Do tego ziemniaki z koperkiem i mas³em.
- no jad³am juz tak, kasze tez jadlam z oliwa/maslem/olejem.

Kapusta zasma¿ana albo buraczki. 0 buraczki okej, ale po kapuscie zasmazanej watroba mi wysiada, sorry.

-no i zapomniales o pierogach i nalesnikach i makaronach

Podwieczorek: sernik/szarotka/tiramisu wybraæ ulubione dodaæ ga³kê lodów waniliowych i zje¶æ. Z du¿ym latte.

-ok, ale niech to bedzie americano z mlekiem, blagam nienawidze lattee hahah a ja dzisiaj glupia kupilam te ciastka: http://freedelikatesy.pl/ciasteczka_...green_way.html


Kolacja: Nie k³opocz siê zamów pizzê. Z sa³atk±

-mhm, a jakas inna propozycja? grzanki?kanapki?nalesniki ?jajecznica tu by mogla byc..

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.



jeszcze takie pytanie..... np. jutro jestem caly dzien w domu, wiec wstane pozniej i automatycznie nie bedzie II sn bo nie zmieszcze godzinowo no i bede siedziec na tylku i sie uczyc wiec ruch tez mam mniejszy niz np dzisiaj gdy latalam po miescie... w zwiazku z tym: tez mam jesc tak duzo mimo ze mam mniej ruchu?

i co z tym alkoholem? mam pic czy nie?
__________________
Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejny dzieñ jest nowym rozdzia³em
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:57
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:12   #3583
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW



Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-28, 22:34   #3584
agnieszka16
Zadomowienie
 
Avatar agnieszka16
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomo¶ci: 1 375
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ


jeszcze takie pytanie..... np. jutro jestem caly dzien w domu, wiec wstane pozniej i automatycznie nie bedzie II sn bo nie zmieszcze godzinowo no i bede siedziec na tylku i sie uczyc wiec ruch tez mam mniejszy niz np dzisiaj gdy latalam po miescie... w zwiazku z tym: tez mam jesc tak duzo mimo ze mam mniej ruchu?

i co z tym alkoholem? mam pic czy nie?
Nie wiem czy traktowaæ takie posty jak prowokacje czy ¶wiadectwo powa¿nych zaburzeñ. Nie tyjesz,bo masz ortodoksyjny jad³ospis. Je¶li ju¿ nie pamiêtasz co to znaczy normalnie je¶æ to przyjrzyj siê diecie rodziny lub kolegów. Twoje pytania o to,czy mo¿esz zje¶æ kanapkê,czy nie s± naprawdê bardzo dziwne. Rozumiem,¿e chcesz je¶æ zdrowo,sama lubiê je¶æ "czysto", ale skoro widzisz,¿e to siê nie sprawdza to po prostu wrzuæ na luz. Jedz lekkostrawne posi³ki,skoro boli Ciê brzuch...zwykle bia³e bu³ki,cha³ki, prawdziwe mas³o,ry¿. Jedz to,co Ci naprawdê smakuje, nie pytaj na forum o ka¿dy szczegó³ i nie roztrz±saj tego. To tylko jedzenie, niech nie stanowi dla Ciebie g³ównego problemu ¿yciowego. Dawno temu mia³am niedowagê, chcia³am przytyæ kilka kilogramów i by³o to najprostsze zadanie ¶wiata jad³am podwójn± porcjê rodzinnych obiadków, na uczelnie pakowa³am kanapki lub kupowa³am sobie kawê i dro¿d¿ówkê, nie my¶la³am o kaloriach, urozmaica³am jad³ospis,zawsze stara³am siê trzymaæ zasady: wêgle,t³uszcze,bia³ko i owoce lub warzywa, ale nie do przesady. Czasem jad³am wiêcej,czasem mniej,jak normalni,zdrowi ludzie. Traktuj jedzenie u¿ytkowo a nie jako sens ¿ycia...

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-01-28 o 22:51
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:46   #3585
fusiacola
Wtajemniczenie
 
Avatar fusiacola
 
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomo¶ci: 2 499
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

dziewczyny a jak smakuje ta quinoa? z czym to siê w ogóle je?

jeszcze ponawiam pytanie czy olej kokosowy pachnie/ smakuje kokosem chêtnie kupi³abym jakie¶ nowe produkty, ale szczerze nie wiem czego siê po nich spodziewaæ, a nie chce, ¿eby sta³y na pó³ce w kuchni bo smakowo mi nie podejd±. Czy podobnych warto¶ci od¿ywczych dostarczy siê gdy wiórki kokosowe zaleje siê wrz±tkiem (jako dodatek np do owsianki lub podstawa pasty do smarowania pieczywa)

w co jeszcze warto by³oby kupiæ dla urozmaicenia diety? wiem, ¿e to bardzo ogólne pytanie, ale w mojej kuchni znajduj± siê w zasadzie takie podstawowe rzeczy. Na mojej li¶cie na pewno znajdzie siê olej lniany i oliwa z oliwek, mo¿e ten kokosowy. Ale poza t³uszczami to nic sensownego nie przychodzi mi do g³owy choæ mam wra¿enie, ¿e ostatnio jem do¶æ monotonnie.
__________________

fusiacola jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 09:02   #3586
Erena
Zadomowienie
 
Avatar Erena
 
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Quinoa? Jak dosc delikatna w smaku kasza. I jak kasze sie ja przygotowuje.

Jesli chodzi o olej kokosowy, to moze leciutko zalatuje kokosem, ale w smaku ja kokosa nie odczuwam. Jak bedziesz kupowala, to mam jedna rade - badz madrzejsza ode mnie i kup w puszce albo sloiczku, a nie w buteleczce. Ja kupilam butelke i teraz zanim wyleje go na patelnie trafia do kapieli wodnej, zeby sie uplynnil
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:12   #3587
neska002
Zakorzenienie
 
Avatar neska002
 
Zarejestrowany: 2014-01
Lokalizacja: Szczecin
Wiadomo¶ci: 3 159
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cze¶æ. Dziewczyny, a co powiecie na temat mleka? Pijecie? Bo ja mam wieczny problem z tym. Lubiê, uwielbiam wrêcz wypiæ sobie popo³udniu lub wieczorkiem kakao. Ale w³a¶nie o mleko chodzi bo wiem, ¿e w okresie jaki mamy teraz mleka w ogóle nie powinno siê piæ bo za¶luzowuje drogi oddechowe. No i generalnie ostatnio du¿o jest badañ podwa¿aj±cych zdrowotno¶æ mleka, która by³a do tej pory tak powszechna. Pi³am wiêc zamiast mleka takiego od krowy mleko sojowe, no ale to nie ten smak. O obni¿onej zawarto¶ci laktozy niby w smaku takie samo no ale jednak to te¿ nie to samo :P Nie próbowa³am jeszcze innych tzn ry¿owego, z orzechów itd Ale najpierw chcia³am Was zapytaæ, które polecacie jako zamiennik tego prawdziwego. Tak ¿eby by³o zdrowsze no i ¿eby smakowa³o. Z góry dziêkujê za wszelk± pomoc.
__________________
Znaczenie ¿ycia mierzy siê nie czasem lecz g³êbi±.

Cel--> 60 kg - 15.12.2015



neska002 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:10   #3588
fusiacola
Wtajemniczenie
 
Avatar fusiacola
 
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomo¶ci: 2 499
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Quinoa? Jak dosc delikatna w smaku kasza. I jak kasze sie ja przygotowuje.

Jesli chodzi o olej kokosowy, to moze leciutko zalatuje kokosem, ale w smaku ja kokosa nie odczuwam. Jak bedziesz kupowala, to mam jedna rade - badz madrzejsza ode mnie i kup w puszce albo sloiczku, a nie w buteleczce. Ja kupilam butelke i teraz zanim wyleje go na patelnie trafia do kapieli wodnej, zeby sie uplynnil
do g³owy by mi nie przysz³o, ¿e to jak kasza chêtnie wypróbuje

dobrze rozumiem, ¿e ten olej trzeba trzymaæ w lodówce a tam twardnieje? Jak d³ugi ma okres przydatno¶ci? bo nie wiem na jak± pojemno¶æ siê skusiæ
__________________

fusiacola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:11   #3589
Erena
Zadomowienie
 
Avatar Erena
 
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez fusiacola Poka¿ wiadomo¶æ
do g³owy by mi nie przysz³o, ¿e to jak kasza chêtnie wypróbuje

dobrze rozumiem, ¿e ten olej trzeba trzymaæ w lodówce a tam twardnieje? Jak d³ugi ma okres przydatno¶ci? bo nie wiem na jak± pojemno¶æ siê skusiæ
On i poza lodowka bedzie w stanie stalym.
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:33   #3590
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
:brawo:
Dziêki ¿e mnie wyrêczy³a¶, ja pisa³bym to przez godzinê na tel

W³a¶nie quinoa! Pychota

Dodam od siebie ¿e dobrym ¼ród³em bia³ka s± te¿ nasiona konopi i migda³y.
Poza tym ¿eby zwiêkszyæ udzia³ bia³ka w swojej diecie warto dodawaæ do potraw sezam (przy okazji doskona³e ¼ród³o wapnia) czy choæby tak niedoceniany przez nas mak (¼ród³o magnezu) i przekonaæ siê do spiruliny.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie ma sprawy A sezam bardzo lubiê i polecam Ostatnio jad³am z ry¿em i fasolk± szparagow±

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem czy traktowaæ takie posty jak prowokacje czy ¶wiadectwo powa¿nych zaburzeñ. Nie tyjesz,bo masz ortodoksyjny jad³ospis. Je¶li ju¿ nie pamiêtasz co to znaczy normalnie je¶æ to przyjrzyj siê diecie rodziny lub kolegów. Twoje pytania o to,czy mo¿esz zje¶æ kanapkê,czy nie s± naprawdê bardzo dziwne. Rozumiem,¿e chcesz je¶æ zdrowo,sama lubiê je¶æ "czysto", ale skoro widzisz,¿e to siê nie sprawdza to po prostu wrzuæ na luz. Jedz lekkostrawne posi³ki,skoro boli Ciê brzuch...zwykle bia³e bu³ki,cha³ki, prawdziwe mas³o,ry¿. Jedz to,co Ci naprawdê smakuje, nie pytaj na forum o ka¿dy szczegó³ i nie roztrz±saj tego. To tylko jedzenie, niech nie stanowi dla Ciebie g³ównego problemu ¿yciowego. Dawno temu mia³am niedowagê, chcia³am przytyæ kilka kilogramów i by³o to najprostsze zadanie ¶wiata jad³am podwójn± porcjê rodzinnych obiadków, na uczelnie pakowa³am kanapki lub kupowa³am sobie kawê i dro¿d¿ówkê, nie my¶la³am o kaloriach, urozmaica³am jad³ospis,zawsze stara³am siê trzymaæ zasady: wêgle,t³uszcze,bia³ko i owoce lub warzywa, ale nie do przesady. Czasem jad³am wiêcej,czasem mniej,jak normalni,zdrowi ludzie. Traktuj jedzenie u¿ytkowo a nie jako sens ¿ycia...
Ja te¿ do szko³y bra³am obiad - nale¶niki ze szpinakiem i twarogiem, czasem pierogi, jakie¶ sa³atki z kasz±/ ry¿em a w domciu drugi obiad ;D
__________________

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu


Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:48   #3591
redhead91
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2014-01
Wiadomo¶ci: 69
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cze¶æ dziewczyny! Czy która¶ chcia³a by pomóc?

Mam 23 lata, 168cm wzrostu, 75kg
kiedy¶ trenowa³am pewn± dyscyplinê sportowo, dzieñ w dzieñ parê lat,ale od pó³ roku zaprzesta³am, obecnie ruszam siê niewiele, biega³am 4 razy w tyg póki nie by³o takich mrozów, obecnie my¶lê o Chodakowskiej albo Mel B w domu

moje wymiary:
pas 74cm
biodra 95cm
pupa 102cm
udo 60cm
³ydka 38cm
rozmiar 40 w sieciówkach

Chcia³abym ostatecznie zej¶æ do 60kg, ale pierwszy cel to 70.
zapotrzebowanie wyliczy³am sobie na 2000kcal,wiec pomyslalam,ze dobrze zacz±æ od redukcji do 1,500kcal.
Czy któras podalaby mi pogl±dowy jad³ospis na jeden dzieñ,idealny dla mnie?

I jeszcze jedno pytanie. Czy sniadanie : owsianka gotowana z wkrojonym jab³kiem, lyzka miodu, cynamon, a do tego dwa chlebki waza, szynka, pomidor - jest ok po³±czeniem? Czujê siê bardzo syta po takim ¶niadaniu.
redhead91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:00   #3592
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

czesc redhead91
sprobuj wrzucic jad³ospis z ca³ego dnia, wtedy bêdzie mo¿na bardziej kompleksowo zanalizowaæ to, co jesz i czy dostarczasz odpowiednich sk³adników o odpowiednich porach


wrzucam dzisiejszy jad³ospis R, dawno nie pisa³am ale trzymam fason ) du¿o tañczê, si³owe chwilowo zarzuci³am bo zumba , high heels i dancehall zdominowa³y moje treningi


7.30 - 2 kromki chleba ¿ytniego, sa³atka z makreli z warzywami, ³y¿ka mas³a orzechowego

12.00 - du¿y go³±bek z ry¿em i miêsem, warzywa (papryka, kapusta, cebula, marchewka, ogórek kiszony)

15. 00 - jab³ko

18.00 - pier¶ kurczaka z warzywami, przyprawami i ry¿em

21.00 - sa³atka z makreli (jak na ¶niadanie)
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:48   #3593
Linn13
Rozeznanie
 
Avatar Linn13
 
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomo¶ci: 845
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Mój dzisiejszy jad³ospis (wydaje mi siê, ¿e lepszy ni¿ do tej pory) Proszê o ocenê

R

- szklanka ciep³ej wody z cytryn±

1. grahamka z po³owa awokado, jajkiem na twardo i rze¿uch±, zielona herbata

- kawa z mlekiem 2%

2. jogurt grecki z plastrem ¶wie¿ego ananasa, siemieniem lnianym i kilkoma orzechami w³oskimi, ¶wie¿y sok z buraków

3. ziemniaki (1 ga³ka) z gotowanym udkiem z kurczaka (bez skóry), gotowanym broku³em i 2 marchewkami, zielona herbata

4. 2 wafle ry¿owe z serkiem wiejskim i wêdzonym ³ososiem, gar¶æ migda³ów i kilka suszonych moreli

Edytowane przez Linn13
Czas edycji: 2014-01-29 o 11:49
Linn13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 11:58   #3594
trytofindme
Raczkowanie
 
Avatar trytofindme
 
Zarejestrowany: 2009-07
Lokalizacja: far away
Wiadomo¶ci: 80
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
od jutra, obiecuje
~Bieluch @ tego, ze moglam dac twaróg i oliwe zamiast niego..
Wiesz, co Ci powiem? Zagl±dam na to forum od dawna i mimo braku udzielania siê, widzê jak ci±gle stoisz w miejscu. Nie szkoda Ci ¿ycia na u¿alanie siê nad sob± i p³akanie nad kanapkami z Bieluchem?
Wiem, ¿e ³atwo mi powiedzieæ, ale sama swoje przesz³am i kurde, jest tyle ciekawszych rzeczy do roboty. Studiujesz, ciesz siê tym, wychod¼ ze znajomymi na piwo/pizzê, te czasy nie wróc±...
PS. Nie chcê straszyæ, ale w Twoim stanie kolejne (n-te) "jutro" mo¿e nie nadej¶æ.

Moje przedsesyjne U:

¦niadanie: owsianka na mleku z zarodkami owsianymi, jab³kiem, cynamonem, orzechami i rodzynkami; kawa z mlekiem

II ¦niadanie: dwie kromki pe³noziarnistego chleba z awokado, ³ososiem i jajkiem na pó³twardo, herbata

Obiad: trzy go³±bki z soczewic± w sosie pomidorowym (ostrrrrym ), ziemniaki z mas³em i koperkiem

Przek±ska: ze trzy klementynki, gar¶æ migda³ów

Kolacja: sa³atka z roszponki, grillowanego kurczaka, pieczonej papryki, suszonych pomidorów, oliwek i kukurydzy z jajkiem w koszulce + dressingiem musztardowo-miodowym i pra¿nymi ziarnami s³onecznika, kromka chleba pe³noziarnistego z mas³em

Hu-hu-ha, na-u-ka!~
trytofindme jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 15:44   #3595
jatut
Przyczajenie
 
Avatar jatut
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomo¶ci: 9
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

wczorajsza R

1. 1,5 szklanki mleka 1,5%, 4 ³y¿ki musli, banan
2. 2 parówki (93% miêsa), 1 kromka razowego chleba, ca³y pomidor
3. ziemniaki, gruby plaster domowej pieczeni, 1/3 opakowania warzyw na patelnie (czyli 250g)
4. 2 kanapki z szynk±, ogórkiem, papryk±, sa³at±, 2 ugotowane jajka
__________________
czas na zmiany!
jatut jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:05   #3596
piotrek1994
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2012-09
Wiadomo¶ci: 1 506
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma sprawy A sezam bardzo lubiê i polecam Ostatnio jad³am z ry¿em i fasolk± szparagow±

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------


Ja te¿ do szko³y bra³am obiad - nale¶niki ze szpinakiem i twarogiem, czasem pierogi, jakie¶ sa³atki z kasz±/ ry¿em a w domciu drugi obiad ;D
tylko, ¿e chodzi³a¶ do zaocznego liceum dla doros³ych i siedzia³a¶ tam o rana do wieczora, a nie do normalnej z m³odzie¿±. ju¿ z tymi pierogami to bym nie przesadza³
piotrek1994 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:06   #3597
Poa alpina
Zadomowienie
 
Avatar Poa alpina
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Poznañ
Wiadomo¶ci: 1 290
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
W ostatnim tygodniu niespodziewanie uby³o mi 1,5 kg, mimo diety w za³o¿eniu na utrzymanie (duzo pracy i stresu w biurze i na studiach robi swoje) wiêc zwiêkszam porcje. Rady i oceny bardzo mile widziane

¦niadanie: 5 ³y¿ek kaszy jaglanej na mleku 2%, z twarogiem pó³t³ustym eko,wkrojonymi suszonymi owocami, gruszk± i orzechami nerkowca. Dwie kostki mlecznej czekolady z ca³ymi orzechami laskowymi (Ritter sport, dziêki za post,Poa ) do kawy.

Godzina zajêæ fitness z obci±¿eniem,20 min szybkiej jazdy na rowerze

II ¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem: jedna z jajkiem na twardo,szczypiorkiem,sa³a t±,pomidorem i avocado, druga z past± z wêdzonej makreli i twarogu, z koperkiem,sa³at± i ogórkiem kwaszonym.

Obiad: grillowany filet ³ososia z cytryn±, sa³atka ze szpinaku,pomidorów cherry,grillowanego buraka,kaparów, s³onecznika i ¿ó³tej papryki, skropiona vinegrait. dziki ry¿. ¦wie¿o wyciskany sok z pomarañczy.

Podwieczorek: hummus z warzywami grillowanymi (papryka,bak³a¿an,kabacze k,kalarepka), gar¶æ pistacji, wpad³ te¿ kolejny kawa³ek czekolady, tym razem ciemna z pomarañcz±

Kolacja: 2 placki z cukinii z wêdzonym ³ososiem,serem feta,roszponk±, ogórkiem i rze¿uch±
Hahah, cieszy mnie to, ¿e mój blog siê komu¶ przydaje! A ciemna z pomarañcz± to jakiej firmy? Uwielbiam to po³±czenie!

Twoje menu niezmiennie wspania³e, wzorowe. Je¶li z Twoim BMI wszystko ok, to ja bym siê jako¶ specjalnie nie przejmowa³a tak niedu¿ym spadkiem masy cia³a. Chyba, ¿e rzeczywi¶cie wiesz, ¿e stres bêdzie dalej siê przeci±ga³ - to zwiêkszenie porcji jest bardzo dobrym krokiem! (Nie mówi±c ju¿ o tym, ¿e dobra czekolada to doskona³y bojownik ze stresem )

Cytat:
Napisane przez redhead91 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny! Czy która¶ chcia³a by pomóc?

Mam 23 lata, 168cm wzrostu, 75kg
kiedy¶ trenowa³am pewn± dyscyplinê sportowo, dzieñ w dzieñ parê lat,ale od pó³ roku zaprzesta³am, obecnie ruszam siê niewiele, biega³am 4 razy w tyg póki nie by³o takich mrozów, obecnie my¶lê o Chodakowskiej albo Mel B w domu

moje wymiary:
pas 74cm
biodra 95cm
pupa 102cm
udo 60cm
³ydka 38cm
rozmiar 40 w sieciówkach

Chcia³abym ostatecznie zej¶æ do 60kg, ale pierwszy cel to 70.
zapotrzebowanie wyliczy³am sobie na 2000kcal,wiec pomyslalam,ze dobrze zacz±æ od redukcji do 1,500kcal.
Czy któras podalaby mi pogl±dowy jad³ospis na jeden dzieñ,idealny dla mnie?

I jeszcze jedno pytanie. Czy sniadanie : owsianka gotowana z wkrojonym jab³kiem, lyzka miodu, cynamon, a do tego dwa chlebki waza, szynka, pomidor - jest ok po³±czeniem? Czujê siê bardzo syta po takim ¶niadaniu.
Dok³adnie tak jak napisa³a agaczini - wrzuæ swoje przyk³adowe jad³ospisy. Napisz co lubisz, czego nie, jakie s± Twoje przyzwyczajenia... Bo nie ma jednakowych rad dla ka¿dego! Co do ¶niadania - ja jestem zwolenniczk± wypasionej owsianki od rana. Kieruj±c siê Twoj± propozycj± - du¿e jab³ko, miód, cynamon, a oprócz tego dodany np. twaróg i orzechy. Taki posi³ek powinien Ciê wystarczaj±co nasyciæ od rana i daæ kopa energii. Na drugie ¶niadanie mo¿esz zje¶æ te kanapki z szynk± i pomidorem, ale nie z Was±, ale prawdziwym pieczywem - np. graham lub razowym.

Cytat:
Napisane przez Linn13 Poka¿ wiadomo¶æ
Mój dzisiejszy jad³ospis (wydaje mi siê, ¿e lepszy ni¿ do tej pory) Proszê o ocenê

R

- szklanka ciep³ej wody z cytryn±

1. grahamka z po³owa awokado, jajkiem na twardo i rze¿uch±, zielona herbata

- kawa z mlekiem 2%

2. jogurt grecki z plastrem ¶wie¿ego ananasa, siemieniem lnianym i kilkoma orzechami w³oskimi, ¶wie¿y sok z buraków

3. ziemniaki (1 ga³ka) z gotowanym udkiem z kurczaka (bez skóry), gotowanym broku³em i 2 marchewkami, zielona herbata

4. 2 wafle ry¿owe z serkiem wiejskim i wêdzonym ³ososiem, gar¶æ migda³ów i kilka suszonych moreli
Nie podobaj± mi siê wafle ry¿owe na kolacjê. Zabrak³o wêgli z³o¿onych w drugim ¶niadaniu, a w obiedzie ¼ród³a t³uszczu.


Moje dzisiejsze U.

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ma³ym bananem, truskawkami w soku w³asnym, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
Do kawy: 2 kostki ciemnej czekolady
II Grahamka z szynk±, sa³at± i rzodkiewkami; jab³ko
III Dro¿d¿ówka z mandarynk± i kruszonk±; kefir naturalny 400 g
IV Zupa pomidorowa z ry¿em, miêsem z æwiartki kurczaka i w³oszczyzn± (+ dok³adka)
__________________
od 10.7.2005 - T¯
od 3.03.2014 praca
od 11.07.2014 MGR IN¯



Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:16   #3598
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

I owsianka z serkiem wiejskim, ¶liwkami, czekolada, orzechami w³oskimi

II
omlet cesarski ze ¶liwk± oprószony czekolad±

III
grube pe³noziarniste nale¶niki ze szpinakiem i twarogiem

IV
domowe ciastko francuskie z jab³kiemcynamonem i orzechami w³oskimi

V
bêd± kanapki pewnie z domowym paprykarzem i ogórkiem kiszonym
__________________

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu


Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:26   #3599
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Poka¿ wiadomo¶æ
tylko, ¿e chodzi³a¶ do zaocznego liceum dla doros³ych i siedzia³a¶ tam o rana do wieczora, a nie do normalnej z m³odzie¿±. ju¿ z tymi pierogami to bym nie przesadza³
Ja chodzi³em do normalnego technikum dla m³odzie¿y i te¿ siedzia³em nieraz od rana do 18 plus godzina dojazdu to by³em w domu dopiero na wieczór. Normalne by³o ¿e w godzinach popo³udniowych niektóre klasy zamienia³y siê w jadalnie bo ka¿dy co¶ szama³. Sam nosi³em ró¿ne sa³atki i dania obiadowe i nikogo to nie dziwi³o.
Ale mo¿e to tylko ze wzglêdu na profil
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-01-29, 17:35   #3600
piotrek1994
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2012-09
Wiadomo¶ci: 1 506
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Ja chodzi³em do normalnego technikum dla m³odzie¿y i te¿ siedzia³em nieraz od rana do 18 plus godzina dojazdu to by³em w domu dopiero na wieczór. Normalne by³o ¿e w godzinach popo³udniowych niektóre klasy zamienia³y siê w jadalnie bo ka¿dy co¶ szama³. Sam nosi³em ró¿ne sa³atki i dania obiadowe i nikogo to nie dziwi³o.
Ale mo¿e to tylko ze wzglêdu na profil
Niee, ja te¿ nie mam nic przeciwko jedzeniu normalnych obiadów zrobionych wcze¶niej , a jedzonych w szkole, bo nie ulegam naciskom z otoczenia czy jakim¶ stereotypom. Sa³atki, kasza, cos tam spoko, ale pierogi? No ju¿ nie przesadzajmy, mozna zje¶æ je w domu. Z reszt± niektórym z tego w±tku np. dezett to by nie zaszkodzi³o nawet sklepikowe jedzenie.
No tak, gastronomik jednak zobowi±zuje

Edytowane przez piotrek1994
Czas edycji: 2014-01-29 o 17:36
piotrek1994 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka


Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)
 

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki


Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.