|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() Ej, ja tak dziś pisałam, bo mam kryzys
|
|
#722 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() kaśka jak znajdziesz patent na córkę to się podziel ![]() Cytat:
![]() mam tam koleżankę na styczniówkach Cytat:
Cytat:
ale najwazniejsze, że coś w ogóle jeść chceoo robi się co raz ciekawiej a co i gdzie jeśli można wiedzieć?Cytat:
nam lekarz zawsze przy katarze każe jak najwięcej wychodzić, więc znów się potwierdza, że co lekarz to inne zalecenia no prawie wybrałam inny model, mają czarno-różową podeszwę to zależy, ja już wiele razy go jadłam przy kp i jest ok ![]() I widze, że miałam za dużo pocytowane i mi ucięło ![]() Ladan rozumiem, że Ci smutno, ale może rodzice trochę koloryzują żebyś się nie martwiła? A może po prostu dziś Julka ma kiepski dzień? Co do teściów to ja bym Miłka im nie zostawiła pod opieką, Dawid czasem zostaje 3-4h jak jesteśmy na wsi u moich rodziców (mieszkają pare km od siebie), ale zaczął zostawać jak już był duży, miał koło dwóch lat. Metoda moich teściów na zajęcie dziecka to tv, a jak nie chce obiadu to może chociaż garść słodkich płatków albo danio Między innymi przez to mam z nimi kiepskie relacje i rzadko tam jesteśmy.
|
|||||
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam takich samych tesciowa tzn tesciowa robi co jej mowie, ale tesc mi na zlosc zawsze robi dlatego Blanka u nich sama nigdy jeszcze nie zostala i raczej nie zostanie
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
kasiunia dzięki, może faktycznie po prostu nie chcieli mnie martwić...
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
No bo Maja dopiero wczoraj miała 4msc.
|
|
#728 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dziękuję za życzenia
Cytat:
Cytat:
niech sprząta z Tobą![]() Cytat:
Cytat:
W C&A kupuję od czasu do czasu jakieś ciuszki dla Szymonka i jestem z nich zadowolonaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przykre strasznieCytat:
U nas też tak jest i tłumaczę to sobie tym, że po prostu moja twarz już się mu opatrzyła i stąd ta wielka radość na widok i obecność TŻ, zawsze to jakaś nowość po całym dniu spędzonym ze mną ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- w sobotę jedziemy z Szymonkiem do fizjoterapeutki, a nerolog dalej nie odbiera
|
||||||||
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dostalam ponaglenie z przychodni w sprawie szczepienia
![]() ale maja burdel, maja wpisane w karcie ze odroczone do.konca stycznia do opinii neurologa a teraz robia akcje ![]() po silowni rzucilam sie na jedzenie zjadlam banana i dwie kanapki z salami i dalej glodna jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Adaś podrapał się strasznie.
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
a co do tych teściowych i tego ktora bardziej kocha itp. to jest taka teoria psychologiczna która mówi, o pewności genetycznej...
najwieksza pewność, że dziecko to jej geny ma matka... potem babcia (matka matki) potem ojciec, potem babcia (vel tesciowa) potem dziadek (ojciec matki) a na końcu dziadek (vel teść) i ta pewność jest wprost proporcjonalna do zaangażowania w wychowywanie dziecka generalnie z tego co piszecie to się zgadza
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No czyli zrobiłaś wręcz książkowo ![]() Cytat:
Zawsze możesz po prostu danego tematu w ogóle nie komentować
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze czesto sa krytykowane... ale nie przejmuj sie ![]() ja tez sie nie przejmuje tym, ze mam inne zdanie ![]() apropos innego zdania to mialam ostatnio przemyslenia o kp ![]() uwazam ze 80% osob przechodzacych na mm nie robiloby tego gdyby nie to ze mleko sztuczne jest tak latwo dostepne. bo gdyby trzeba bylo je sprowadzac ze stanow, placic 250zł za puszke, ale brac mleko od krowy jak za dawnych czasów to wiecej osob by walczylo o kp a takto wygrywa lenistwo "mleko sie skonczylo" - mnie sie skonczylo juz 3 razy i nadal karmie zdarzyło mi sie nie raz dokarmic i to efekt lenistwa../ bo powinnam byla lezec pol dnia z cyckiem na wierzchu i by sie udało obyc bez ani krzty mm i nie chce zeby ktos odebral ze go krytykuje bo nie chce wnikac w powody dawania mm...oczywiscie jest masa powodow ze mm jest zbawieniem w dzisiejszych czasach i wcale nie uwazam ze to zło, wrecz mysle ze to swietnie ze jest, ze jest prawie identyczne i ze jest alternatywa nie mniej jednak ostatnio spotykam same matki co "im sie mleko skonczylo" i noz mi sie w kieszeni otwiera wolalabym zeby powiedziała: wole napic sie wina wieczorem niz karmic (jedna znajoma), nie chce mi sie karmic cyckiem bo mnie to wkurza (druga znajoma) po prostu wolalabym zeby przyznaly same przed soba dlaczego rezygnuja, a nie zaslanialy sie natura../bo 100lat temu napewno co drugiej sie pokarm nie konczyl wiem ze lincz spoleczny, pierdu, pierdu dlatego podziwiam bajke ze powiedziala kiedys ze nie akrmi bo sama z dwojka dzieci by rady nie dała! nie wazne czy sie z nia zgadzam, czy nie...ale dla mnie taki argument jest bezdyskusyjny bo jest prawdziwy ok musialam wam napisac to, bo wlasnie w ciagu 3 dni, spotkalam 4 znajome, ktore wywalily mi tekst o braku pokarmu a znam je na tyle by wiedziec ze klamia
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
tassia dzieki
![]() Amelka od 20 min bawi sie bransoletka Blanki, patrzy sie na koraliki i przeklada z reki do reki
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zrobi się ciepło to znów będzie wysyp ciężarówek i będziemy zazdrościć ![]() Dzisiaj nawet śniło mi się, że jestem w ciąży ![]() Byłam dziś na usg bioderek. Wszystko ok, kontrola za 3 miesiące. W sumie to tż był u doktorka a ja siedziałam na korytarzu śmiesznie to musiało wyglądać bo ja z ojcami na korytarzu a matki i mój tż w gabinecie ![]() Dzisiaj wieczór spędzam samotnie bo tż ma dzisiaj wychodne
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Takiej histerii dawno nie było. Zaraz oszaleje
Dziecko aż mokre od wrzasków
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Coś się Poli poprzestawiało i budzi się 2 razy w nocy i raz nad ranem na jedzenie. A po tym nad ranem juz nie chce spac tylko sie bawic.. Bez kitu - czy ten skok serio trwa 5 tygodni ?Rano próbowałam ją uśpić 20 min, widzę, że zmęczona a ta nic. W końcu zostawiłam w łóżeczku i poszłam zrobić śniadanie. Pogadała do balonów na ścianie i po 10 minutach zasnęła. Może to jest metoda na usypianie? Kłaść zanim nadejdzie złość i po chwili zabawy sama uśnie A już było dobrze z usypianiem samej w łóżeczku.. No i tak poza tym to do mnie też przyszła zima w końcu. Niestety. Wczoraj jeszcze ciepło i słońce a dziś deszczor, wiatr i zima. No nic, biorę się za kawkę i lecę nadrabiać bo wpadłam tylko powiedzieć dzień dobry i pożalić się na skok ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Mówią o tym otwarcie Ja tam ich nie neguje, ich dziecko ich wybory no i mm to nie trucizna, więc jeśli tak im wygodniej to czemu i nie.A co do Snow - ja też lubie Twoje wypowiedzi I też zauważyłam, że są one często krytykowane. I akurat ja rozumiem, że rzadziej się udzielasz bo często widzę, że nie jest to neutralna krytyka zdania a wręcz oburzenie ![]() Tak czy siak pisz do nas, ja lubię Cię czytać
|
|
|
|
|
#740 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- No ja kaszke bezsmakowa dawalam, a potem same warzywa, owoce dopiero niedawno dostal |
|
|
|
|
#741 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
My po szczepieniu groszek 8200 waży, wiec nezły z niego kabanek
, ogólnie nie było traumy a mając w pamięci poprzedni raz to było rewelacyjnie na trzy ukucia raz zakwękał jestem dumna ze swojego synka , a tak to sobie gaworzył do pielęgniarki, a teraz sobie śpi spokojnie. Zobaczymy jak będzie wieczorem może tym razem bezboleśnie pójdzie.widzę mocna dyskusja o wprowadzaniu, na razie się nie udzielam w temacie bo mały ma dopiero 3,5 miesiąca a do tego na cycu więc jeszcze trochę czasu zejdzie zanim warzywek spróbujemy Cytat:
ja lubię bodziaki i pajace do spania z C&A bo są z takiej przyjemnej bawełny Cytat:
Cytat:
Cytat:
swoją drogą znam przypadek że dziecko od 7 miesiąca przestało jeść jakiekolwiek mleko, nie chciało wcale jeść żadnych słoiczków ani obiadków ani innych papek i żywiło się tylko chrupkami kukurydzianymi mniej więcej tak do roku to trwało potem zaczęło jeść normalnie i też się wychowało Cytat:
Cytat:
na pewno nie zapomniała, w końcu zna bicie serduszka mamy pod którym dziewięć miesięcy była, a Ty jesteś dzielną kobietą bo i studia i już powrót do pracy Jasiek też często mocno zadrapany, jedne ryski jeszcze nie zejdą a już nowe są i to zazwyczaj nosek albo pod oczkami Cytat:
Cytat:
swoją drogą tak dla przeciwieństwa zaprzestania karmienia ostatnio oglądałam w programie, że nawet kobieta która nigdy nie była w ciąży może wzbudzić u siebie laktację np. po adopcji maleńkiego dziecka i silnych emocji z tym związanych, taka ciekawostka, natura jest piękna i nieobliczalna i pokazuje że karmienie rodzi się w głowie
"Nie możesz zatrzymać żadnego dnia, ale możesz go nie stracić" moje szczęścia: Oliwia 12.03.2006r Maciej 29.01.2008r Jaś 15.10.2013r Edytowane przez bayeczna Czas edycji: 2014-01-29 o 18:29 |
||||||||
|
|
|
#742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no bo to takie adanie bez sensu bo dzieci nas kochaja tak samo nak my je Cytat:
zgadzam sie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- bayeczna mi wlasnie polozna powiedziala zebym ppwolutku zaczrla wprowAdzac pokamy poniewaz czesto sa pozniej poblemy z wprowadzenem u starszych dzieci. a ile w tym prawdy to nie wiem wiem natoniast ze moj Alek kocha sloiczek banany winogrona i morele otwiera buzke i chce wiecek zanim nabior kolejna pprcje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
ladan następne będzie, chodzik czy pchacz, taki czy taki fotelik do samochodu... ble ble ble
![]()
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matal co jest? Snow no weź, ole i udzielaj się ja zawsze czytam twe posty Tasia racja w sumie, chociaż ja też jestem bee bo moje dziecko karmione mieszanie, ale cieszę się, że do dziś (!) a Miki za tydzień będzie kończył 5 miesięcy je moje mleczko itd. jestem z siebie dumna jakbym zdobyła Eweresta może dla Was to śmieszne i też jestem leniwa ale moim zdaniem nie bo już dawno bym się poddała a tak to ciągnę tę ten wóz pod górę zwany kp
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Włączcie fakty o 19 na TVN - będzie o gender
Brzuch mnie strasznie boli
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam
nie widziałam, ale bardzo sie ciesze ze masz mozliwosc takich zajec...ja w necie szukam i nic nie znalazłam na krk Cytat:
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jestem miszcz,po prostu chcę mu dać chociaż połowę mojego mleczka robię to dla niego
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli ja jestem beee, bo nie walczyłam po podróży jak mi pokarm siadł, bo jak mi się dziecko nie najadało i nie przybierało to powinnam walczyć o kp.... a tak okazałam się leniem patentowanym i dałam mm.
ba zamiast w czasie świąt i chrzciny leżeć z nim w pokoju pól dnia na cycku, to ja sie bawiłam i świętowałam. Taka moja mała dygresja.
|
#749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat kochana!I dla TZ za wspaniały prezent ![]() Cytat:
Ja smoczków nie, bo mi się walają po całej zmywarce Ale butelki wrzucamCytat:
Jakie mądre masz dziecko!
|
|||
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

ale najwazniejsze, że coś w ogóle jeść chce

Między innymi przez to mam z nimi kiepskie relacje i rzadko tam jesteśmy.

[/RIGHT]
Bo generalnie to właśnie jest "normalnie" 

na pewno nie zapomniała, w końcu zna bicie serduszka mamy pod którym dziewięć miesięcy była, a Ty jesteś dzielną kobietą bo i studia i już powrót do pracy

robię to dla niego 

dla TZ za wspaniały prezent