Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 20:04   #3091
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Czyli na pleckach lezymy? Sorka za głupie pytania ale pierwszy raz o tym słyszę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dokładnie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:14   #3092
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

no i powiedziała, że aktualnie na oddziale mają wcześniaczka o wadze 500g urodzonego w 22 tyg Dziewczynie wody odeszły... Ale maly już żyje 2 tyg pod aparaturą więc może będzie z nim dobrze
takie maleństwo, ojoj

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Szyjka się skraca bo dzieciaczek na nią napiera jak podłożysz poduszkę to odciążysz szyjkę
dobrze wiedzieć, dzięki właśnie na usg dziś gin pytał czy dużo chodzę, że dzieć taki wciśnięty w to spojenie, a to może od tego siedzenia przed kompem na wizażu muszę Was ograniczyć

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Ja od początku ciąży miałam szyjkę około 2.5cm teraz ma około 2cm i gin mówi że jest w porządku lekarka na IP też uważała że prawidłowo, a co Was czytam to podobno za krótko
tak rozprawiacie o tej szyjce, a ja nic o swojej nie wiem czy miękka czy twarda, czy długa czy krótka

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
hejka
ja również po wizycie,
niestety miałam złe przeczucie i się potwierdziło. Szyjka jak to lekarz określił skróciła się diametralnie( zawsze mnie chwalił za długą i twardą szyjkę) , ale mówi że tragedii nie ma bo ma 22 mm. Niepokoi go jedynie fakt, że Mały jest baaaardzo nisko że podczas badania czuje jego główkę ... no nic powiedział, że za 2 tygodnie się widzimy bo powinnam tyle wytrwać.

a i wód płodowych nie za dużo
mój też jest niziutko i to wyszło na usg, wizytę na samolocie mam dopiero 27 lutego i z wodami mam to samo musimy dużo chlać i leżeć, będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja już po USG. Mała grzecznie leży cały czas główką w dół Waga w 30t3d to 1726, a wymiary standardowo na tydzień do przodu (na wszystkich USG tak miała.

To już ostatni USG Kolejny raz zobaczę więc młodą już na żywo
1. tydzień do przodu, jak u mnie
2. też jak u mnie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ale zamów z kaczuszkami nasze już przyszły do Kamili, odebrała paczkę i poleciała do lekarza i tylko zadzwoniła, że są i ze wymacała- milusie Nie zamienili mi, mam ten z żyrafą a marze o kaczkach to zastępczo pociesze się Twoim jak zdjęcia pokażesz

Jak Wy mnie znacie przytargałam do domu dwie siaty ale wyrwałam się dziś z Dzikiego Zachodu (moje osiedle na samym końcu miasta) do dentysty no i jak byłam już w cywilizacji, to napadłam na lumpy dwa obok siebie - jak nie wstąpić?
w jednym wszystko było za złotówkę, wydałam całe 4 zł (w tym kombinezon różowy jesienny na 6 miesięcy) a w następnym 10 - też kombinezon zielony śliczny na 80 cm za 8 zł, a za pozostałe 2 zyle pluszaka dla mojego Reksia, żeby miał co wypatroszyć, bo biedny zestresowany remontem chowa się w szafce z butami i leży na moich kozakach.
Teraz wszystko się pierze razem z ochraniaczami na łóżeczko które zdobyłam wczoraj zrobię foty i w końcu też się pochwale moimi łupami.
W każdym razie zakupowy wariat jest usprawiedliwiony, bo raz że tanio a dwa że zaopatrzyłam Pisanke na przyszłą zimę

A i okazało się, że mogę bezkarnie obżerać się słodyczami, wszystkie zęby zdrowe. Ale skoro Side mogła zostać wegetarianką to ja mogę być sweeterianką czy jak tam się nazywa ktoś kto nie je słodyczy Gotuję pomidorową, czas zapchać Małego Głodomora czymś zdrowym
chcę właśnie kaczuszkę będzie mi pasował do karuzelki. Chyba, że znajdę jakiś ładniejszy wzór

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:17   #3093
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Codziennie dostaję maila z 51015 o wyprzedażach... i co, ja biedna mam zrobić?
Albo iść do sklepu, może się uspokoją, albo olać meile

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dałam ciała! Torba niespakowana jeszczeale jest postęp bo wyprasowałam koszule, no i wyciągnęłam torbę z szafy. lezy na widoku jutro więc ją zapełnie. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że odwiedził nas kuzyn którego lata nie widziałam więc wolałam wypić z nim herbatę niż pakować podkłady
Ale torba stoi, to nie jest tak źle, pierwsze koty za płoty

Cytat:
hejka
ja również po wizycie,
niestety miałam złe przeczucie i się potwierdziło. Szyjka jak to lekarz określił skróciła się diametralnie( zawsze mnie chwalił za długą i twardą szyjkę) , ale mówi że tragedii nie ma bo ma 22 mm. Niepokoi go jedynie fakt, że Mały jest baaaardzo nisko że podczas badania czuje jego główkę ... no nic powiedział, że za 2 tygodnie się widzimy bo powinnam tyle wytrwać.

Miałam i ja ten wymaz - nie jest bolesny- za to badanie na samolocie dzisiaj mnie bolało strasznie ( powodem jest za niskie ułożenie małego) i się zaczynam zastanawiać nad porodem jak ja dam radę
Ojej not o teraz tylko leżeć i pachnieć, a będzie wszystko ok

Cytat:
Byłam dzis na SR i nam położna powiedziała, że w pn urodziła jedna dziewczyna która z nami chodziła na zajęcia. Chłopiec ma 4200g a na każdym usg babce szacowali wagę na 3500g
no i powiedziała, że aktualnie na oddziale mają wcześniaczka o wadze 500g urodzonego w 22 tyg Dziewczynie wody odeszły... Ale maly już żyje 2 tyg pod aparaturą więc może będzie z nim dobrze
pół kilo ale malutki musi być

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Załącznik 5561389
patrzcie co znalazłam zgadzam się!
No niestety ciągnie się

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj dzień dostaw, trochę jestem zła bo nie dostałam maila że wysłali łóżeczko ledwo dotoczyłam sie hipopotamim tempem do sklepu a tu dzwoni kurier ze jedzie z łóżeczkiem ! No to ja znowu tocze sie do domu, nie mam przy sobie tyle pieniędzy Tż zakopał sie u rodziców (zawsze ich zasypuje jak jest taka zima jak obecnie) WIEC SUPER. Na szczęście Tż zdążył jeszcze na mnie nakrzyczał że sie łóżeczka nie trzyma w domu przed narodzinami (pierwsze słysze) i ze jak ja moglam kazać kurierowi je wnieść ( na szczęście nie zdążył zadzwoniłam żeby poczekał na Tżta) i zabrał je do Babci, nawet nie obejrzałam ale, niech mu bedzie w życiu bym go nie posądziła o wiare w takie zabobony

ale za to przywiózł mega wypasioną deske do prasowania i suszarke (z którą się umeczylam niemilosiernie ale w koncu doszlam jak sie ta technologie obsługuje, serio nie było lekko)
Jakby mój uwierzył w taki zabobon, to bym chyba ze zdziwienia buzi nie zamknęła przez rok Jestem w szoku naprawdę

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

dobrze wiedzieć, dzięki właśnie na usg dziś gin pytał czy dużo chodzę, że dzieć taki wciśnięty w to spojenie, a to może od tego siedzenia przed kompem na wizażu muszę Was ograniczyć
Za tydzień mam wizytę. Przed kompem spędzam połowę dnia więc zobaczymy, czy u mnie będzie to samo
Ale wizażu i tak nie ograniczę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:27   #3094
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzisiaj dzień dostaw, trochę jestem zła bo nie dostałam maila że wysłali łóżeczko ledwo dotoczyłam sie hipopotamim tempem do sklepu a tu dzwoni kurier ze jedzie z łóżeczkiem ! No to ja znowu tocze sie do domu, nie mam przy sobie tyle pieniędzy Tż zakopał sie u rodziców (zawsze ich zasypuje jak jest taka zima jak obecnie) WIEC SUPER. Na szczęście Tż zdążył jeszcze na mnie nakrzyczał że sie łóżeczka nie trzyma w domu przed narodzinami (pierwsze słysze) i ze jak ja moglam kazać kurierowi je wnieść ( na szczęście nie zdążył zadzwoniłam żeby poczekał na Tżta) i zabrał je do Babci, nawet nie obejrzałam ale, niech mu bedzie w życiu bym go nie posądziła o wiare w takie zabobony
ale głupoty wymyśla z tym łóżeczkiem Piotrusiowe stoi poł metra ode mnie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Pewnie ktos mu nagadal takich rzeczy. A co do kurierow to oni niestety sa irytujacy z tym ze nie dzwonia wczesniej
Podobalo mi sie zawsze jak pracowalam ze dzwonili zeby mnie poinformowac ze stoja pod klatka i co dziwne nikt domofonu nie odbiera
a do mnie zawsze dzwonią po 8 i się pytają czy mogą przyjechać o tej i tej godz

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

tak rozprawiacie o tej szyjce, a ja nic o swojej nie wiem czy miękka czy twarda, czy długa czy krótka
od siedzenia tak ale nie od wizażu

najważniesze że wiesz że masz szyjkę, lekarzowi też to wystarcza
mi mówi że zamknięta szyjka i tyle, ale czy Piotruś jest wysoko/nisko to już nie wiem

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Za tydzień mam wizytę. Przed kompem spędzam połowę dnia więc zobaczymy, czy u mnie będzie to samo
Ale wizażu i tak nie ograniczę
za bardzo bys się nudziła bez nas
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:28   #3095
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie
dziękować bardzo

CayenneOna dzięki za książeczkę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:30   #3096
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
ale głupoty wymyśla z tym łóżeczkiem Piotrusiowe stoi poł metra ode mnie

dlatego tak mnie to dziwi, przecież łóżeczko zamawiałam w poniedziałek i nie było mowy że nie może być w mieszkaniu pytałam kto mu nakładł mądrości, ale nie chce powiedzieć

dzisiaj oglądamy 'Jak urodzić i nie zwariować' już kiedyś oglądałam, ale ze względu na obecny stan rzeczy..
Stary 2014-01-29, 20:33   #3097
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Gdzie ty takich kurierów znalazlaś. Ja to trafiłam juz nawet na takich co nie przychodzili wogole. Ja cały dzień w domu a oni potem zarzekali sie że przecież byli a nikogo nie było :/

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:33   #3098
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
Ja z łóżeczkiem właśnie mam problem, bo chciałałam kupić w ikei, ale okazuje się, że tego co chciałam nie ma juz od 6 miesięcy i nie wiadomo kiedy bedzie no to pytam o inne - ta sama sytuacja, dostępnę są tylko takie, którego najbardziej nie chciałam,bo przypominają mi szpitalne łożeczka dziecięce... i teraz co robić? czekać i jak nie będzie kupić w ostatniej chwili cokolwiek czy darować sobie i kobinować coś nowego? w szczególności, że chcieliśmy wszystkie meble kupić w ikei do kompletu
Które łóżeczko? My od 2 miesięcy polowaliśmy na sundvik i co chwilę zmieniali datę dostawy, ale w końcu się pojawiło i kupiliśmy
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:44   #3099
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
Ja z łóżeczkiem właśnie mam problem, bo chciałałam kupić w ikei, ale okazuje się, że tego co chciałam nie ma juz od 6 miesięcy i nie wiadomo kiedy bedzie no to pytam o inne - ta sama sytuacja, dostępnę są tylko takie, którego najbardziej nie chciałam,bo przypominają mi szpitalne łożeczka dziecięce... i teraz co robić? czekać i jak nie będzie kupić w ostatniej chwili cokolwiek czy darować sobie i kobinować coś nowego? w szczególności, że chcieliśmy wszystkie meble kupić w ikei do kompletu
A chciałaś kupić przez net czy stacjonarnie? Bo jak stacjonarnie to ja bym po prostu zapytała czy jeszcze będą i jeśli tak, to kiedy. Przynajmniej będziesz miała wiedzę
Poza tym jeśli np w twojej ikea ich nie ma a w innej są, może możnaby poprosić o ściągnięcie? W DE robią tak wielu sklepach, nie tylko meblowych, ostatnio wycofali mój dezodorant i we wszystkich sklepach Douglas w całych Niemczech zostało 5 szt, poprosiłam o ściągnięcie 3 dla mnie, dwa sciagali z Hamburga i jeden z Frankfurtu z Ikei też już mi sekretarzyk z Kolonii sciagali

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Które łóżeczko? My od 2 miesięcy polowaliśmy na sundvik i co chwilę zmieniali datę dostawy, ale w końcu się pojawiło i kupiliśmy
O, fajowy ten sundvik, jak Wiking wyrośnie z kołyski, to chyba nabede, ładne

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
dziękować bardzo

CayenneOna dzięki za książeczkę
Bitte, bitte

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
dlatego tak mnie to dziwi, przecież łóżeczko zamawiałam w poniedziałek i nie było mowy że nie może być w mieszkaniu pytałam kto mu nakładł mądrości, ale nie chce powiedzieć
Przecież to oczywiste kto gdzie się zakopal jak niebu twojej kochanej tesciowki?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:46   #3100
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Side - no żadna to tajemnica jeśli chodzi o koszty, 3900.

Cytat:
hejka
ja również po wizycie,

no właśnie lekarz powiedział, że mam leżeć i nic dosłownie nie robić i poduszka pod tyłek
Leż i nic nie rób. Ma to swoje dobre strony Trzymam kciuki, żeby Mały nie pchał się za szybko do wyjścia

Cytat:

ale za to przywiózł mega wypasioną deske do prasowania i suszarke (z którą się umeczylam niemilosiernie ale w koncu doszlam jak sie ta technologie obsługuje, serio nie było lekko)
Może babcia mu nagadała Mnie kiedyś sąsiadka opieprzyła równo, taka starsza, przyszła w jakiejś sąsiedzkiej sprawie a ja szalałam po mieszkaniu nowym wózkiem z miśkiem w środku. Jak ona to zobaczyła, to w krzyk że nie wolno, że nieszczęście, po co ten wózek tak wcześnie - jak ja już brzuch miałam metr przed sobą

Cytat:
A to 1cm=10mm bo przyznam że mój mózg ciążowy ciężko pracuje
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
o kurczaki to teraz ja uruchomiłam mózg ciążowy

mnie chodziło o to że ja mam szyjkę na pół centymera czyli 5mm i myślałam że mówimy teraz o 2,2mm a nie 22 To 22 przecież bardzo ładna szyjka zależy też w którym dokładnie tygodniu...
Matematyczki
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:48   #3101
virginia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie będę odpisywać każdej z osobna, niedawno skończyłam pracować a jeszcze rano zryczałam się strasznie (gadałam z mamą), poza tym cały czas próbuję wynegocjować coś z tymi kursami o których Wam pisałam i jeśli będę miała szczęście to może łaskawie dadzą mi te 2 tygodnie wolne na czas porodu (gorzej jak nie urodzę w terminie, nie? a to już przecież ode mnie nie zależy...). Jutro będę miała trochę wolnego przed południem to Was poczytam. Mignęło mi tylko, że BeautifulLie jest już w domu, super! , jak się czujesz kochana?

Lecę się położyć bo za mną znów nieprzespana nocka.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:01   #3102
teQiba
Moderator

Cytat:
To tylko pozazdroscic
To najkorzystniejsze rozwiazanie dla obu stron, bo chociaz jak nie ma nikogo w domu to paliwa nie marnuja...

Cytat:
Gdzie ty takich kurierów znalazlaś. Ja to trafiłam juz nawet na takich co nie przychodzili wogole. Ja cały dzień w domu a oni potem zarzekali sie że przecież byli a nikogo nie było :/
To dopiero agenci

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Może babcia mu nagadała Mnie kiedyś sąsiadka opieprzyła równo, taka starsza, przyszła w jakiejś sąsiedzkiej sprawie a ja szalałam po mieszkaniu nowym wózkiem z miśkiem w środku. Jak ona to zobaczyła, to w krzyk że nie wolno, że nieszczęście, po co ten wózek tak wcześnie - jak ja już brzuch miałam metr przed sobą
Takie babcie sa najlepsze - to kopalnia wiedzy jesli chodzi o zabobony
Stary 2014-01-29, 21:06   #3103
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asialll
ale super a gdzie tą stópkę Ci pokazal? mój to wypina tyłek chyba koło pępka a coś ostrego w bok mi wciska ale kształtu konkretnego nie widziałam;/
no stópkę widziałam jakieś 3 cm od pępka po lewej (na równo z pępkiem), ale ostatnio się tak wierci że mam nadzieję że się nie obróci główką w górę

Cytat:
Napisane przez Stefan89
zlituj się nad swoim mężczyzną, bo on nawet nie wie jak to się mogło stać! wiem o czym mówie, bo u nas to właśnie ja jestem tą ofiarą od gubienia wszystkiego to naprawdę dzieje się zazwyczaj w niewyjaśnionych okolicznościach!
nie mogę mu tak łatwo popuścić. Raz to czerpię radość jak taki grzeczny teraz dzwoni do mnie kilka razy dziennie i potem na wieczór na skeypie też milusi wiem wiem, babsko ze mnie wstrętne

tygrysek za wizytę. A mała robi się już nie taka mała

wewillrockyou super wiadomości z wizyty i leż grzecznie

virginia

A ja przepatrzyłam ciuszki na te pierwsze miesiące po starszej córci i doszłam do wniosku że ich jest tak jak by za MAŁO oczywiście
no i teraz aż boję sie wchodzić na jakieś stronki z ciuszkami bo wiem że jak zacznę to ciężko będzie się powstrzymać ...
chyba zaczne od zakupów aptecznych aby ciążyła na mnie świadomość że już te 200 zł wydałam jak by co

aha i dzisiaj zaliczyłam kilka kopniaków pod żebra, zaczyna się

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:08   #3104
maggie123
Zakorzenienie

Witajcie
Zaraz zabiorę sie za nadrabianie .. Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Rano wręcz przez ręce mi leciała. Jeszcze nigdy nie czułam takiego leku o nia i takiej bezradności..
Cytat:
mam ją na laptopie, czekam jeszcze na Język niemowląt od CeyennOna i sobie porównam
A mogłabyś mi przesłać na maila?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

ja boli krzyzowych nie mialam ale wyczytalam, ze w szczegolnosci maja je kobiety, ktore maja tylozgiecie macicy Ale czy to prawda

aaa tej poloznej jeszcze nie wybralam, ale chyba bede miala ta, do ktorej chodze na SR

za podejscie

bebe zachowaj umiar
Może coś w tym jest bo mam tyłozgiecię i teraz szyjka do tylu co akurat teraz na plus bo inaczej mogłaby nie wytrzymać nacisku małej

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:16   #3105
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123
Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Rano wręcz przez ręce mi leciała. Jeszcze nigdy nie czułam takiego leku o nia i takiej bezradności..
o malutka wiem o czym piszesz 3majcie się jakoś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 21:22   #3106
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaraz zabiorę sie za nadrabianie .. Za nami ciężki dzień. Zuzanka ma zapalenie gardła i spojówek. Na razie bez antybiotyki całe szczęście ale nie wiem czy ostatecznie na nim sie nie skończy. Biedna moja oczka ma tak zaropiałe. W nocy obudziła sie z płaczemvi wołaniem -mamusia mamusia oko boli boli' dostała krople i dodatkowo przemywam solą fizjologiczne..
Biedna Oby szybko przeszlo paskudztwo.
Stary 2014-01-29, 21:22   #3107
marima
Raczkowanie

cholercia dopadło mnie nietrzymanie moczu podczas kichnięcia a codziennie ćwiczę mięśnie Kegla
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:23   #3108
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Tez o to mi chodzi - niby wszystko ok, czuje ruchy, ale przez te straszne historie sie stresuje. Tym bardziej ze Kacper nie rusza sie jakos rozpoznawalnie - czasem buszuje, a czasem tylko przez czkawke wiem ze tam siedzi... Dla mnie pojecie slabszych ruchow wystepuje kilka razy .
Ja mam to samo. Pewnie dlatego wylądowałam w szpitalu bo jak ledwo co mnie smyral to dla mnie juz zaczęło byc niepokojace bo zwykł sie wiercic tak ze poruszal całym brzuchem.
I ciągle "obserwuje" lokatora

Moj jednooki pirat w koncu dotarl do domu. Od razu sie namarudzil za wszystkie czasy, nie dal sobie wkroplic kropli, zrobic okladu i zakleic oka. Zjadl gorącą zupę i padł i właśnie chrapie.
Wybaczam mu, niech raz on sobie pomarudzi.

Ale jak patrzyłam jak smęci to od razu wiem że ciąży i porodu by nie zniósł. Natura chyba wiedziala co robi ze to kobiety rodzą dzieci.

Troche sie dręcze tymi wynikami posiewu. Mam bakterie coli w moczu. Nie wiem czy ma to wplyw na dziecko i jak straszne rzeczy moga sie stac. Obiecałam sobie nie czytać w necie.
A, i znowu mam zimno na ustach...

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:28   #3109
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie będę odpisywać każdej z osobna, niedawno skończyłam pracować a jeszcze rano zryczałam się strasznie (gadałam z mamą), poza tym cały czas próbuję wynegocjować coś z tymi kursami o których Wam pisałam i jeśli będę miała szczęście to może łaskawie dadzą mi te 2 tygodnie wolne na czas porodu (gorzej jak nie urodzę w terminie, nie? a to już przecież ode mnie nie zależy...). Jutro będę miała trochę wolnego przed południem to Was poczytam. Mignęło mi tylko, że BeautifulLie jest już w domu, super! , jak się czujesz kochana?

Lecę się położyć bo za mną znów nieprzespana nocka.
Trzymam kciuki żeby się w końcu poukładało po Twojej myśli bo ciągle coś nie tak... ehh

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Tequiba - a może jak nie chcesz specjalnie iść na usg prywatnie to podejdź po prostu koło 36 tygodnia na IP, powiedz że słabo czujesz małego to Ci na pewno zrobią USG i zobaczą chociaż jak siedzi, jakie łożysko i czy wody w porządku.
Stary 2014-01-29, 21:29   #3110
maggie123
Zakorzenienie

Cayenneona,chyba cc bym brała. 4kg ko jednak bardzo dużo..

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Napisze Wam szybko co na wizycie i idę się położyć po tej mojej nocy..
Cayenne- właśnie nie byłam zdenerwowana i nie wiem, czemu dzisiaj tak kiepsko spałam. Napisze Ci co i jak jak tylko dostarczę sobie trochę więcej snu, ale jak dziewczyny- byłabym za CC w Twoim przypadku.

Mała w 35t 3d waży 2560g, czyli lecimy w 50 centylu (proszę o wpisanie )
Moja waga- +9kg (ale właśnie wcinam 2 pączki)
Leży główka w dół, tak jak czułam- mocno przyparta już i dlatego szyjka rozmiękczona, ale jeszcze bez rozwarcia. Stąd te moje kłujące bóle w "dole". Powinna do następnej wizyty wytrzymać.

Oczywiście ciąża bez infekcji to nie ciąża i wyszły mi bakterie, glukoza i leukocyty w moczu. Dostałam Monuril- jedną dawkę, która juz łyknęłam.

Miałam wymaz na GBS- z obu okolic, ale nawet nie zauważyłam, bo gin zrobił to zaraz przed badaniem szyjki, także dyskomfort na poziomie normalnego badania na samolocie.

Po lekarzu wpadłam do sklepu obok i kupiłam słodkie ciuszki dla mojej małej i żółty polarowy kocyk- dziecięce były albo różowe, albo niebieskie tudzież beżowe. A żółty taka żarówa fajna.

Ok, do później

jakie świetne wieści. Cieszę sie bardzo

Cytat:
Dziewczyny - potrzebuję rady

USG miałam:
- 5 tc (pryw.): pęcherzyk
- 7 tc (pryw.): serduszko
- 13 tc (NFZ): USG genetyczne
- 15 tc i 16 tc: dwa badania USG w szpitalu
- 21 tc (NFZ): USG połówkowe
- 26 tc (pryw.): USG 3d
- 32 tc (NFZ): USG III trymestru

i z tego co lekarz mówił, więcej USG nie będę miała przed porodem - poszłybyście jeszcze raz prywatnie gdzieś 36-37 tc, czy już sobie darować? Przypomnę, że mój lekarz nie bada tętna płodu na wizytach...

W sumie nie sądziłam, że aż tyle tych USG mi się uzbierało I nie wiem czy uzbroić się już w cierpliwość aż do porodu, czy skoczyć ostatni raz dla spokoju ducha?
Teqiba poszłabym na usg jeszcze. Z zuzia gin zrobił w 37t tak dodatkowo jeszcze pamiętam że mówił że nikt na tym etapie nie robi już usg. I później oboje sie cieszylismy że nie jest jak wszyscy. Mało wód i już łożysko w ostatniej fazie i wysoki tętnó Zu. Od razu dostałam skierowanie do szpitala. Po trzech dniach urodziła sie Zuzanka. A jakby usg nie bylo to łożysko by sie stwarzało i stwarzało i mała nie byłaby dobrze odżywiania..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:41   #3111
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9
Tequiba - a może jak nie chcesz specjalnie iść na usg prywatnie to podejdź po prostu koło 36 tygodnia na IP, powiedz że słabo czujesz małego to Ci na pewno zrobią USG i zobaczą chociaż jak siedzi, jakie łożysko i czy wody w porządku.
to też dobra myśl

Stary 2014-01-29, 21:56   #3112
mariolasl
Zakorzenienie

Myslalam, ze bede z Wami na biezaco, ale jakos nie daje rady.
Obliczylam, ze na tym sciaganiu pokarmu, myciu sprzetu, sterylizowaniu spedzam 7-8 godzin dziennie, czyli prawie tak, jakbym pracowala

Dziekuje za wszystkie mile slowa, czuje sie dobrze i jutro pedze z rana do Marco, bo bardzo za nim tesknie

Gratuluje udanych wizyt

BeautifuLie ciesze sie, ze wyszlas ze szpitala, oby juz nie bylo zadnych stresow

Justin, trzymam za ciebie kciuki, wierze , ze jestes w dobrych rekach

Jako, ze to moja ostatnia ciaza, to postanowilam spelnic swoje marzenie i kupic mojemu Synkowi kolyske
ladybird-rockabye-swinging-crib-white|A101P_SP323_06_UQ0AH.jpg

Udalo mi sie rowniez kupic na wielkiej wyprzedazy przescieradelko i kocyk bambusowe

Praktycznie brakuje mi tylko pieluch i wacikow do mycia pupy, reszte juz mam. Przejrzalam rowniez ubranka i jesli bede cos kupowac to juz od 3 miesiecy wzwyz. Ostatnio udalo mi sie nabyc troche ubranek dla wczesniakow, oczywiscie duzo taniej, niz pokauzje metka, bo to sa zdjecia zrobione przez sprzedawce.
mam rowniez kombinezony na wyjscie ze szpitala i na spacery (1 i 2 zdjecie). Nie sa to typowe zimowe, bo u nas zimy nie ma w polskim znaczeniu, ale fajnie ocieplane, wiec mam nadzieje, ze Marco nie zmarznie w nich.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $_12.jpg (21,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-2.jpg (29,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-6.jpg (29,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-5.jpg (31,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-4.jpg (25,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-3.jpg (26,8 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2014-01-29 o 21:58
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:58   #3113
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
za bardzo bys się nudziła bez nas
Mogę na telefonie jeszcze siedzieć

Maggie zdrówka dla córci

Mariola jakie piękne ciuszki

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-29 o 21:59
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:01   #3114
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że niektóre z Was będą stosowały dietę matek karmiących, ale ja nie będę i zamierzam jeść wszystko i dopiero obserwować.
kolki sa od 3 ciego miesiaca, więc o to bym się nie martwiła.
pisałaś, że Twoja mama jadła wszystko, tylko wiesz te 20-30 lat temu nie było tyle chemii w jedzeniu.
mi położna np. nie pozwoliła pić soku jabłkowego z kartonu po porodzie, żeby mały nie dostał biegunki, bo nas wtedy nie wypisza do domu.
koniec mojego mONdrowania się

cayenneOna CC, bo przy SN i tak dużym dziecku może dojść do różnych komplikacji, nie chodzi tylko o ból

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Co myślicie o tych pościelach, która z tych 3 najbardziej Wam sie podoba? Ja jestem za owieczkami ecri, a tż owieczki białe albo te misie...
Misie

Cytat:
poziom homofobii można zmierzyć i tak jak ja mężowi niegdyś:
jak się zatruł za granicą i prawie umarł mi na rękach mógł go uratować jedynie czopek, ale żeby go zaaplikował musiałam gonić go po pokoju bo powiedział że to niemożliwe że to coś da się tam włożyć(nagle prawie ozdrowiał). Po tym wyderzeniu wiem że nie mógł mieć żadnych bliskich kontaktów z innymi mężczyznami

mój TŻ nigdy nie włożył Kubie czopka, potrzeć na to nie mógł
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:02   #3115
margo80
Zakorzenienie

chyba nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Miałam sie za prasowanie wziąć. Już stanowisko mi tż przygotował. Krzesło, deska i obok kanapa żeby wszystko w zasiegu ręki było ale tak mi się nie chce Chyba na jutro odloże
u mnie to samo... leży sterta i czeka nie wiadomo na co. zaraz się rozrośnie :P
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Witajcie :-* wybaczcie ale nadrabiać teraz nie będę :/

Wróciłam w poniedziałek ze szpitala ale chodze jeszcze jak zombie heh. Waga mojego malego w 31tc 1635 myślę ze nie ma źle

Gratuluje wszystkich udanych wizyt :-*

Wysłane z telefonu...
jest dobrze w domu najlepiej odpoczywaj dużo.
Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Pamiętacie tą fotkę z brzuszkiem i ze stópką dzidziusia ze środka ?? (nie pamiętam kto wklejał) no to ja miałam wczoraj taki widok ze stópką kilka sekund ale stópkę widziałam normalnie w szoku byłam bo myślałam że to może komputerowo a tu masz na żywca widziałam
wow! mój małż marzy, żeby złapać taki moment na fotografii, ale młody póki co tylko górki na brzuchu robi.
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Wszedzie powyzej 90 centyla. dedukujac, makrosomia 1. stopnia??? ;(((
kobieto, nie dedukuj, nie zadręczaj się.
i chyba na twoim miejscu byłabym za cc.
Cytat:
zaprosiłabym cię do mnie na lody, przy rynku mają taką fajną cukiernię gdzie robią ręcznie niezwykłe smaki i są np pomidorowe. Smakują jak chłodnik pomidorowy, osobiście jeszcze przed ciążą widziałam ciężarną która wpadła z gigantycznym brzuchem w napadzie szału zamówiła pomidorowe i pietruszkowe i mówi klepiąc się po brzuszku: no to obiad na dzisiaj już mamy
gdzie to takie cuda mają? zdradzisz mi ten adres?
Cytat:
Ja już po USG. Mała grzecznie leży cały czas główką w dół Waga w 30t3d to 1726, a wymiary standardowo na tydzień do przodu (na wszystkich USG tak miała.
To już ostatni USG bo mimo, że korzystam z pakietu prywatnej opieki z firmy to idą przy prowadzeniu ciąży standardem NFZ czyli tylko 3 USG w całej ciąży. Kolejny raz zobaczę więc młodą już na żywo

Teraz lecę was nadrabiać bo znów szalejecie z tempem wpisów ;p

Cytat:
My już po USG. Olek jest Olkiem i w 32tc3d waży 2100g widziałam jego słodkie stópeczki i rączki jak sobie maział po buźce no i mega gigantyczne jajka i stopy niestety nie pokazał buźki bo mu łożysko tam po nosie latało z rozwojem jest tak jakby tydzień do przodu, więc i poród będzie szybciej sam lekarz powiedział, że jak 16.03 jest pełnia to wtedy będę rodzić ale i tak liczę na wcześniej Poza tym Mały wcisnął się mocną główką w spojenie łonowe i lekarz kazał mi dużo odpoczywać ('proszę leżeć 3 razy dziennie po pół godziny'), mało chodzić i pić dużo wody, bo jest na granicy. Tyle u mnie, lecę nadrabiać
za wizytę. leż i pachnij
Cytat:
poziom homofobii można zmierzyć i tak jak ja mężowi niegdyś:
jak się zatruł za granicą i prawie umarł mi na rękach mógł go uratować jedynie czopek, ale żeby go zaaplikował musiałam gonić go po pokoju bo powiedział że to niemożliwe że to coś da się tam włożyć(nagle prawie ozdrowiał). Po tym wyderzeniu wiem że nie mógł mieć żadnych bliskich kontaktów z innymi mężczyznami
padłam.
Cytat:
hejka
ja również po wizycie,

Miałam i ja ten wymaz - nie jest bolesny- za to badanie na samolocie dzisiaj mnie bolało strasznie ( powodem jest za niskie ułożenie małego) i się zaczynam zastanawiać nad porodem jak ja dam radę
nie pozostaje Ci nic innego, jak się zastosować do zaleceń i leżeć ile się da. trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Witajcie
biedna maleńka... dużo zdrówka!

Nadzywczajna - Wam to się chyba jakaś nieszczęsliwa kumulacja trafiła... oby wraz z pojawieniem się Maksia na świecie było już tylko lepiej

Virginia - dużo siły Ci życzę. wierzę, ze pokonasz wszystkie trudności

koleżanka z pracy małża zaoferowała nam ciuszki po swoim synku, zgodziłam się, choć nie wiem, co, ile i w jakim stanie. ale mają potem do niej już nie wracać, bo to jej 4 dziecko i kolejnych nie planują(co nie znaczy, że już poprzednia trójka w nich chodziła :P), więc jakby co, oddam bardziej potrzebującym.
jak tylko ogarnę pokój Ewy i przeniosę jej ciuchy, zaczynam pranie i segregację rzeczy dla młodego, może w końcu się dowiem, czy mi jeszcze czegos brakuje, czy już nie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:05   #3116
stefan89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
ja wlasnie też chce sundvika! a w której ikei kupowaliście? bo ja pytalam, a pan mi powiedzial, ze widać cały czas dostępność na stronie, a na stronie od pół roku pisze że nie ma w całej polsce!;(

15 17
17 15
16 20
stefan89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:09   #3117
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

A mnie ostatnio ktoś mówił, żebym nie zamykała. To jaka jest prawdziwa wersja
trzeba bo to duzy wysiłek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:13   #3118
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Mariola jakie piękne ciuszki
Dzieki

jeszcze kupilam takie:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $_12-12.jpg (17,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-11.jpg (19,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-10.jpg (21,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-9.jpg (28,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-8.jpg (24,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $_12-7.jpg (25,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-01-29, 22:19   #3119
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
" nie mogę spać"
swieta prawda

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:27   #3120
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka
ja również po wizycie,

to teraz duzo odpoczywaj i leniuchuj

mariola sliczna kolyska i ciuszki tez Ucaluj malego od wizazowych cioc

maggie zdrowka dla Zuzanki

edzia a skad Ty w ogole jestes jesli moge spytac

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości