|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
mam dylemat.. chciałam kupić butelkę Lovi Medical+, podobno jakaś super ekstra wypasiona, ale teraz zastanawiam się nas Tommee Tippee, ma dużo pozytywnych opinii na kwc, jak myślicie?
|
|
|
|
#2822 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja Ci duzo nie pomoge, bo sama jestem w czarnej nie mam nic przygotowane, spakowane, baaa nawet nie mam torby Za niedlugo jedziemy go zwiedzic to sie dowiem wiecej szczegolow Cytat:
Cytat:
Ja dobrze wspominam porod i to wlasnie dzieki znieczuleniu, bo nie meczylam sie z bolami, zachowalam sily na sam final teraz tez chce wziasc, dobrowolnie to bym sie w zyciu na takie bole nie zdecydowala Samego wkluwania w kregoslup w ogole nie czulam, nawet nie wiem kiedy mi to anastezjolog zrobil, potem bylam podlaczona do wielu apartow, wiec sie nie moglam juz ruszyc, czekalismy tylko az sie zrobi rozwarcie W sumie 4 godziny tak lezalam, a wszyscy kolo mnie skakali Jak juz bylo tak daleko, to przebili wody i moglam przec Nacinana tez bylam i tez tego nie czulam
|
|
|
#2823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie pieknie wyglądamy![]() Cytat:
trudno coś doradzić, Ty musisz wybrać ale decyzję i tak podejmie dziecko![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() justiLbn świetne zdjęcie, też jestem umówiona z koleżanką na sesje brzuszkową, niestety muszą mi zniknąc dwie krostki - doprowadzają mnie do szału ![]() My dzisiaj mamy wieczór SPA, Tż poszedł na wieczorek z koleżkami więc się upiękniam powiem Wam, że oni to mają z Nami dobrze sama od tygodnia nie moge się doprosić żeby podłączył mi pralke, już nawet sama to zrobiłam tylko jakaś taśme ma tam zerwać i dać nową (pralka po SP babci ) ehh..
Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-01-28 o 22:32 |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w CZMP od 27 tygodnia KTG jest obowiązkowe co wizytę. Ostatnio lezalam na nim 40 min. bo misiek poruszał się chwilę i przestał wiec trzeba było go potrzasc trochę i tak co chwilę trzeba go było zaczepiac. Ehhh. Za tydzien powtórkę z rozrywki mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
side85 super wygląda szafeczka Piotrusiowa
![]() stefan89 witaj ponownie baja_86 gratuluję wizyty Janek już duży jest i się przeraziłam że Ty zaraz rodzić będziesz ![]() ag9 zdrówka bebe97 za zakupy justine_87 się wystraszyłam mam nadzieje, że teraz już same dobre wieści będą... A wiadomo dlaczego Małemu spadało tętno? Wadliwe ktg? mona ja nie miałam jeszcze ktg wewillrockyouja właśnie miałam przed studiami, później trochę przystopowałam ale ciągle nowe lakiery się pojawiały, z tym że u mnie to już tak spokojniej przechodzi ![]() a jaka ilość lakierów szacunśliczny kombinezonik |
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i szyjke. Juz bliziutko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- SIDE piekna szafeczka Chyba skusze się na te wieszaczki. Na razie szafeczki jeszcze nie mam to chociaż wieszaczki będę miała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie bede juz cytowac, bo z telefonu pisze i z kanapy. Skurczy w pewnym momencie mialam 6 na godzine i takich nieprzyjemnie ciagnacych d dol. Na szczescie Mala rusza sie normalnie, wiec bez stresu. Jutro ktg i wizyta o 9 rano, wiec sie pewnie zamelduje z domku juz po. Tez mam 99 cm w pasie i tylko, jak sie najem (nie bijcie...) ![]() Kombinezonik ze Smyka sliczny ![]() Justi- zdjecie przesliczne, takie zmyslowe. Baja- brawa za wizyte To co? Rodzimy raem chwile przed terminem?Probuje sie zmeczyc troche i dopiero sie do lozka polozyc- moj TZ juz chrapie...
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
filupka
![]() JustiLbn gratuluję tyg i sesji Cytat:
![]() dobranoc |
|
|
|
|
#2830 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justi slicznie wygladasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pytam bo u mnie to troche inaczej wyglada, po 30 tyg mam wizyty co 2 tyg u gina, najpierw polozna robi mierzenie, wazenie, mocz, ktg a zaraz potem na wizyte Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko zaraz na wejsciu do szpitala moimi pierwszymi slowami zamiast dzien dobry bylo ,,ja chce znieczulenie ''
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-28 o 23:00 |
|||||||||
|
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pamiętasz może przy jakim rozwarciu Ci podali zzo? Bo mój lekarz zaleca na 4cm, więc pewnie do partych też zejdzie, choć nigdy nie wiadomo jak szybko będzie postępował poród a jak działało zzo to czułaś ból w ogóle czy nie? mogłaś chodzić?
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-28 o 22:58 |
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Nawet nie wiem czy doszłam do 4 cm przed cesarką w ciągu 12 godzin, no może ledwo I dwa razy dostrzykiwali mi dawkę znieczulenia, dopiero przy partych mieli przestać Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-28 o 23:07 |
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie ale na kazdej wizycie mam usg i widzi lekarz jak bije serce jakby było cos nie tak pewno by mnie podłaczył
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cofam wszystko
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
jak zadnych badan ?
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak, bóli krzyżowych nie polecam, bo bolą cholernie a efektów nie ma żadnych. Polecam za to ZZO
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lovi samosterylizujaca ( masakra z tym słowem ) tez na bardzo długo wytrzyma i jest z tego samego materiału co tt ,to która najlepsza bedzie wyborem najpierw twoim a potem sie okaze jak dziec sobie wybierze ja kupiłam lovi i od razu był to strzał w 10 i tak jak pisałam wczesniej bratowa kupiła tylko nowy smoczek , a ja podarowałam jej moja lovi tzn ameli bo wygladała jak nowa ... potem mozesz wymienic koncówke na łyzeczke , badz smoczki od króregos tam ms badz smoczki do kaszek 2 przeplywowy trzyprzepływowy naprawde duzy wybór TT nie miałam i nic o nim napisac nie moge musisz sama zdecydować nam pasowały lovi ktos inny ci napisze ze mu TT wiec sama widzisz co dziec to i inne upodobanie
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Parte za to pamiętam że poszły ekspresowo jakieś 3albo 4. Chyba mi wtedy polożna na brzuch naciskała ale nie jestem pewną. Jakoś średnio to pamiętam. Starałam sie tylko oddychać odpowiednio i przeć Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
ja rodziłam sn bez zzo i to z turbo (oxycyliną ) nie było zle najgorsze to były te ostatnie skurcze po których juz mnie wołali ze na lózko bedzie juz pani rodzić napsałam nawet tz sms ze jak wróce to o zabije
dlatego nie chce zeby był przy porodzie bo na bank albo bym mu oko podbiła albo wyzwała od najgorszych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
pamietam tylko ze za kazdym razem mówiłam Nie otwieraj oczu ........zeby mi naczynka nie popekały
|
|
#2841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2842 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a decyzje i tak nie my podejmiemy Jednemu dziecku przypasuje za 10 zł, innemu za 40 zł.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle coś mało mamy zdjeć brzuszków, co jest dziewczyny? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ważne, że już lepiej i jesteś pod opieką. Trzymaj się i informuj nas na bieżąco
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Język niemowląt" mam mąz kupil po porodzie ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- tez mysle o lovi medical, mamjedną lovi zwykłą kupioną, mysle tez o dr browns ale nie wiem..albo avent natural..i tak wyjdzie pozniej jak się Tymek urodzil mialam tylko jedną butelkę i to z gratisów,bo mialam zamiar karmić tylko piersią ale wyszlo inaczej.no i to była butelka TT niestety Tymkowi zupelnie nie pasowała i po tygodniu meczenia sie ze smoczkiem z tej butli wysłałam tż po coś innego. ale ogolnie to i tak dziecko zdecyduje, dlatego nie ma co kupowac za duzo z tego samego bo nigdy nie wiadomo ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- też mialam krzyżowe...masakra. |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Ależ newsa przeoczyłam przez moją nieobecność!!!!
Kicia gratuluje!!!!!! Doczytałam dopiero do 80 strony. Jeszcze trochę przede mną ale to jutro bo chyba zaczynam usypiać. Położne na tvn style oglądam
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
2 gwiazdy - mostowiak i żona Rumcajsa, jeszcze hanna lis, no i nieszczęsna gronkiewicz-waltz, mało tych hanek Cytat:
![]() ja po pierwszym porodzie powiedziałam nigdy więcej, może za 10 lat jak zapomne. też miałam krzyżowe i bez znieczulenia ale mam koleżanki, które urodziły SN bez problemów, 'plum' i dziecko na świecie też mam, ale po przeczytaniu 'W głębo kontinuum' stwierdziłam, że Tracy Hogg już do mnie nie przemawia. ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Kuba też nie lubił TT. mleka z niej nigdy nie wypił, herbatkę tak. |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
" nie mogę spać"
|
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Zasnelam moze o 1:30. Nie spie od 4:50. Tadaaaam
Stres przed wizyta? Troche to do mnie nie podobne... Dzien dobry w ogole.
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Trisdom współczuje nie przespanej nocy. Ja byłam taka zmęczona i w jakimś złym humorze, że szybko zasnełam, zaraz wyprawię męża do pracy i kładę się dalej. Jeszcze dzisiaj muszę jechać na kontrolne KTG nie chce mi się |
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry tak w ogole, dziwne ale dziś obudził mnie syn...starszy
dorosly chłop, ale jak przychodzi zaziebienie, to mamusiu do szkoły nie chciał iść to kazalam mu iść do lekarza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

)

nie mam nic przygotowane, spakowane, baaa nawet nie mam torby
Za niedlugo jedziemy go zwiedzic to sie dowiem wiecej szczegolow
Wszystkie pieknie wyglądamy
trudno coś doradzić, Ty musisz wybrać ale decyzję i tak podejmie dziecko
świetne zdjęcie, też jestem umówiona z koleżanką na sesje brzuszkową, niestety muszą mi zniknąc dwie krostki - doprowadzają mnie do szału
powiem Wam, że oni to mają z Nami dobrze
ehh..

szacun