|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Już raczej nic mi się nie zmieni więc wrzucam bilans
![]() Ubyło: 1. Żel pod prysznic, jedwab i noni, Apart, 400ml 2. Szampon do włosów z olejem arganowym, Joanna, 200ml 3. Maseczka bankietowa, Perfecta, 8ml 4. Hydrolat mięty pieprzowej, Safiye, 200ml 5. Żel ze świetlikiem lekarskim i babką lancelowatą, FlosLek, 10g 6. Maska do włosów anti-age, Romantic, 500ml Przybyło (ze spotkania): 1. Podkład smooth&light, Joko, 30ml 2. Cienie do powiek, Joko 3. Szminka j62, Joko 4. Lakier do paznokci, Joko 5. Balsam do ust różany, Orientana 6. Szampon do włosów, Bentley Organic, 50ml 7. Żel pod prysznic, Bentley Organic, 50ml 8. Mydełko nawilżające, Bentley Organic 9. Rosyjska glinka tonizująca błękitna, 60g 10. Krem do twarzy, organiczna zielona herbata, bioluxe, 40ml 11. Nawilżająca maseczka do twarzy, nonicare, 11ml 12. Mydełko jaśminowe 13. Pianka do higieny intymnej, Green Pharmacy, 150ml 14. Oliwkowy krem do rąk, Green Pharmacy, 100ml 15. Krem do stóp, Green Pharmacy, 75ml 16. Jedwab w płynie, Green Pharmacy, 30ml 17, 18 Nawilżająca odżywka, Equilibra, 15ml 19. Mydełko aloesowe, Equilibra 20. Róż do policzków, Paese 21. Szminka, Paese 22. Olejek pielęgnacyjny, Eveline, 75ml 23. Serum redukujące tkankę tłuszczową, Eveline, 150ml 24. Gruboziarnisty peeling, Eveline, 60ml 25. Peeling do rąk, Eveline, 75ml 26. Krem do rąk, Eveline, 75ml 27. Drobnoziarnisty peeling, Eveline, 75ml 28. Enzymatyczny peeling, Eveline, 75ml 29, 30, 31. Maseczki Eveline, 7ml 32. Tusz do rzęs, Eveline 33, 34. Błyszczyki, Eveline 35, 36. Lakiery do paznokci, Eveline 37. Kredka do oczu, Maybelline 38. Liptint, Astor 39,40,41. Kremy do rąk, Kamill, 30ml 42. Płyn do higieny intymnej, Lacibios Femina 43. Żel do okolic intymnych, Lacibios Femina 44. Chusteczki do higieny intymnej, Lacibios Femina 45, 46,47. Kremy do twarzy, BetaSkin, 30ml 48. Mydełko aloesowe z etnospa 49. Krem na odparzenia i problemy skórne, Flodomax, 110g 50. Krem bb, Quiz Cosmetics 51. Lip tint, Quiz Cosmetics 52. Pomadka ochronna, Quiz Cosmetics 53. Krem do twarzy 30+, Soraya 54. Regenerujący olejek do twarzy, Soraya 55. Peeling orzechowo-morelowy, Soraya 56. Serum rozświetlające, Soraya 57. Serum hialuronowe, Soraya 58. Płyn do higieny intymnej, Biały Jeleń, 300ml Kupione: 1. Cień do powiek, Hean 2. Lakier do paznokci, Hean Wydane: 10,78 Gdyby nie te spotkanie to mój bilans wyglądałby całkiem imponująco
|
|
|
|
#4413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Subskrybują wątek Rossmanowy i Naturowy i nie zamierzam robić dużych zakupów/. w lutym tylko pasta do zębów i oliwka. Za to dużo zuzyć sie szykuje. |
|
|
|
|
#4414 |
|
Kuźnia inspiracji
|
No właśnie, chyba muszę powywalac ze subskrypcji wątki drogerii, może bym się opamietala trochę :/ Silence, bilans fajny, malutko wydalas. Brawo
![]() Wysłane z mojego C1605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nieźle poszalałaś. ![]() Cytat:
Jak to nikt się nie rzucał?
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam mus mleko + miód z Avonu i peeling do ciała czekoladowy z Farmony.
Myślałam, że zużyję jeszcze krem i tonik, ale te resztki chyba się rozmnażają ![]() Koniku: no jak nie jak tak ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Ostatnio pisałam o 3 Luksjach (z balsamem) po 500ml, 2 Fa (tez z balsamem) po 400ml i mały Fa. Zeby nie było - w ramach jednych zakupów ![]() Teraz kusza mydla pod prysznic z Ziai (kaszmirowe, arganowe i z jedwabiem) bo sa w promocji w Naturze po 5,99, ale chce sie oprzeć. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
#4417 |
|
Kuźnia inspiracji
|
No chyba dla każdej z nas ten miesiąc był mocno zakupowy
![]() Wysłane z mojego C1605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdzie powtarzam nigdzie nie napisałam, że są to kosmetyki dla mnie. Napisałam tylko, że je kupiłam i tyle. Zamierzam przynajmniej połowę rozdać koleżankom do prezentów urodzinowych. Same nie jesteście święte, co chwilę coś kupujecie i to wasza sprawa i wasze pieniądze. Dlatego temat moich zakupów z YR uważam za zamknięty i nie mam zamiaru nikomu opowiadać się czy te kosmetyki są mi potrzebne czy nie są, kiedy i jak je zużyję. Uważam że takim napadaniem na mnie nic nie zdziałacie. Dlaczego nikt nie zauważa plusów? To, że nie zamawiam nic z Avonu już od przynajmniej pół roku, a kiedyś zamawiałam regularnie, że nie chodzę po drogeriach i nie kupuję jak kiedyś byle tylko kupić, nie przeglądam aukcji internetowych i nie skupuję zestawów kosmetyków? To się nie liczy, prawda? Natomiast 1 zakup telefoniczny z YR poraża wszystkich. Uważam, że jesteście wobec mnie niesprawiedliwe, bo jak inna z was ma dużo i to pokazuje to, piszecie tylko: O to dużo..., Ale ilość... a na mnie napadacie jakbym nie wiadomo co zrobiła. Po co? To jest moja sprawa, widocznie miałam potrzebę zrobienia zakupów i je zrobiłam. Nie wiem czy jest sens pisania co się kupiło skoro wywołuje to takie emocje. Może lepiej zachować to dla siebie i ujawniać tylko zużycia, a potem napisać na koniec wydałam XXX zł i przemilczeć za co. Tyle w tym temacie. Chciałam tylko dodać, że kończę styczeń z 22 pełnowymiarowymi opakowaniami. Mogłam wybrac z poszczególnych grup kosmetyków więc wybrałam takie które pasują mi lub do osób, którym mam zamiar te rzeczy podarować. Wg mnie to dobry wybór, Ty oczywiście możesz uważać inaczej.
|
|
#4419 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Liczę na to, że pod koniec tego roku będę mogła się uznać za wyleczoną. 2014 zaczynałam mając 73 kosmetyki pielęgnacyjne, liczę na to, że 2015 zacznę z 50 kosmetykami i uważam to za rozsądny zbiór
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Koniku:
ale po co się tłumaczysz? to nie sprawy życia i śmierci. Wyluzuj
|
#4421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy widzi jak jest i może to ocenić wedle swoich przekonań. Nie wiem gdzie ja napisałam, ze zaglądam Ci do szafek - z góry zakładam, że jeśli ktoś wylądował w tym wątku to trochę tych zapasów ma. A emocji to raczej nie wywoływało dopóki nie zaczęłaś się coraz bardziej tłumaczyć z tego ![]() Cytat:
Ja we wrześniu startuję od zera Cytat:
|
||||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w styczniu multum kasy poszlo na knsmetyki. glownie za sprawa bingo spa. pewnie bilans wrzuce wieczorem juz.
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- chyba jak bede wracala do domu to sobie pojde kosmetyki z gazetki biedronkowej poogladac;p w sumie tylko jedna rzecz mnie kusi Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
#4423 |
|
Kuźnia inspiracji
|
No to lecim z tym bilansem styczniowym, raczej już zmian nie będzie:
Odleciało:
Przyleciało: 1,2. dwie próbki podkładu AM 3. Adidas Get ready! EDT 4. żel pod prysznic Adidas 5. płyn micelarny AA z kwasem hialuronowym 6. żel do mycia AA 7. Rimmel, Scandaleyes Rockin' curves 8. płyn micelarny Dermedic 200+400ml (27,99) 9-15. 6 próbek podkładu i jedna korektora AM 16. Tonik Eva Natura Herbal garden - 6,19 17. Peeling Alterra z cukrem trzcinowym i pomarańczą - 4,49 18-28. ZSK: - olej z czarnuszki naturalny - gratis - olej z róży rafinowany (7,09) - olej z nasion czarnej porzeczki rafinowany (5,28) - olej monoi - gratis - kwas hialuronowy 1,5% (5,20) - kwas migdałowy (7,50) - kwas salicylowy - 1 w gratisie, drugi (4,47) - kwas mlekowy (8,97) - francuska glinka czerwona - gratis - ekstrakt z soku mandarynki (3,55) - ekstrakt z owoców malin 10:1 (4,30) 29. Soraya, Max Cover, Make-Up, beż 30. Garnier, Black White Color Fresh, antyperspirant 48 H, roll-on 31. L'Oreal Paris, La Manicure, serum do paznokci 32. Astor, Skin Match, BB Cream Glow, 33. Essence ULTÎME, szampon, Mineral Strength 34. Essence ULTÎME, spray zwiększający połysk, Diamond Color 35. ESSENCE ULTÎME, olejek rozświetlający, Diamond Color 36. Dove, Intensive repair, suchy szampon 37. Taft, superglue, żel do włosów 38. Isana, zmywacz zielony 125 ml (2,99) 39. Syoss Silicone Free, szampon do włosów (4,39) 40-44. 5 próbek podkładu Lauress (24,60) Wydałam: 111,27 zł Pomarańcz - wymiana, zielony - testy Cóż, wypada to chyba jedynie bez komentarza pozostawić
|
|
|
|
#4424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo, że nie zamawiasz z Avonu to jednak i tak ciągle znajdujesz nowe miejsca/sposoby do kupowania. To ma być wątek wsparcia, po to jest, żeby walczyć z nałogiem. Skoro ktoś nie chce się go pozbyć to nie rozumiem po co tutaj zagląda? Mnie ten wątek bardzo pomógł i wyleczył. To co, że są wklejane gazetki i dziewczyny kuszą. Chyba każdy ma swój rozum i potrafi samodzielnie podjąć decyzję o zakupie czegoś. Nie piszemy tak, bo chcemy Ci dogryźć albo nie wiem co, bo widzę, że tak to odbierasz. Mamy być wsparciem i sobie pomagać i ganić za niepotrzebne nadprogramowe zakupy. Tyle ode mnie. Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dwa zużycia dzisiaj wpadły. Bilans marniutki. Styczeń Wyszło: 8 1. BU, tonik z kwasami AHA/BHA 10% 2. Biovax Intensywnie Regenerująca Maseczka Argan Makadamia Kokos 250ml 3. Be Beauty, płyn micelarny 4. Flos Lek, Żel ze świetlikiem i chabrem bławatkiem do powiek 5. Nivea Hair Care, Beauty Care, Odżywka `Elastyczność i blask 10 ml 6. Kolastyna, Nawilżający balsam do ciała 6 ml 7. Bielenda, Aromatherapy, Olejek do kąpieli i pod prysznic `Relax: lawenda + eukaliptus` 8. Life, szmpon do włosów farbowanych 10 ml Przyszło: 6 1. Avon, Ultra Sexy edt 50 ml 2. Avon, Scentini Plum Twist, edt 30 ml 3. Rossmann, Rival de Loop, Hydro Nawilżający krem pod oczy 6,99 4. Mixa, Dwufazowy płyn do demakijażu `Optymalna tolerancja` 14,99 5. Avon Love Pulse edt 50 ml 6. Sephora, mini paleta do makijażu Wydane: 21,98 zł Wymiana |
|||
|
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
Rzutem na taśmę skończyłam krem arganowy Anida, wieczorem wrzucę podsumowanie stycznia
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie?
![]() Ale ja wydalam min. 500 zł na kosmetyki w tym miesiącu Mnie ten wątek pomógł, bo przestalam kupować na zapas. Pomijam ostatni czas, kiedy faktycznie niektóre kategorie się rozniosły, ale to tylko dlatego, że miałam dostęp do kosmetyków za ich 1/3 wartość sklepową, więc raczej z oszczędności je kupowalam. Ten miesiąc jest "inny", bo byłam zagranicą w delegacji i miałam dostęp do innych kosmetyków, lub dużo tanszych, także takie szalenstwo jak w styczniu pewnie szybko się nie powtorzy. Dzisiaj np byłam w rossmanie - mam rossmana zaraz obok mieszkania które wynajmuję i kupiłam tylko płatki kosmetyczne oraz nawilzany papier toaletowy. A i wyleczyłam się z zamówien z YR. Tak na prawdę mam tam 2 ulubione kosmetyki, którym będę wierna, ale dla 2 kosmetyków nie opłaca sie robić zamówień i zamawiać na siłę 30 żel czy coś żeby tylko wydać kasę i komuś dać. Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2014-01-30 o 19:40 |
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
500 zł? No to ladnie. Ja na pewno mniej, ale ilościowo jest dużo. Przed chwilą przegladnelam dużą papierowa torbę, do której wkladam nowe kosmetyki żeby potem nie zapomnieć o czymś przy robieniu zdjęć i mi rece opadły, bo torby zrobiły się 3
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisałam o zapasach tylko o zakupach styczniowych
Zapasy zajmują mi 5 kufrow i nie wiem gdzie wloze te z kupionych w tym tygodniu, w tych kufrach się nie zmieszcza...
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to chyba możesz do śmierci już nic nie kupować
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
dopóki regularnie stosowałam to paznokcie z dnia na dzień odzyskiwały zdrowy wygląd. W sumie przez prawie 2 miesiące stosowania tego serum odratowałam paznokcie, ale na pewno to ,że nie używałam żadnych lakierów ani zmywacza do paznokci też dobrze wpłynęło na ich kondycję.Stan paznocki niestety nie jest na chwilę obecną zadowalający, wciąż się rozdwajają(wróciły lakiery+zmywacz) ale nie aż tak, wyraźnie widać że są mocniejsze i twardsze.Myślałam ,że efekt po kuracji utrzyma się dłużej
, ale i tak jestem zadowolona.jutro wrzucę styczniowy bilans, wprawdzie nie planuję już zakupów w styczniu ale zużycia muszę na spokojne uzupełnić na mojej liście
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ile mniej więcej sztuk kupiłaś?Chyba nawet więcej, bo na samej bezcłówce poszło ok 380 zł, a do tego jeszcze inne kosmetyki, perfumy, więc sporo ponad 500 zł Ze zużyć/ wyrzucen mogę jednie podać: -krem ziaja ulga -miniaturki żelu do twarzy, toniku, płynu do demakijażu rival de loop -piankę do kąpieli Cussions -2 płyny do kąpieli Boots -kostkę do kąpieli Lush -miniaturki żeli i szamponów- takie hotelowe -2 miniaturki rexony w sprayu -Chance eau fraiche 50 ml -jutro dam mamie resztkę Jimmy Choo edp, jako że nowe zamówiłam. Ogólnie styczen to porażka, ale jednocześnie cieszą mnie moje zakupy
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Inspire, wcale tak źle nie jest
![]() zywieczdroj ![]() Cytat:
To Ty pisałaś, że lecisz do UK w delegacje? Ja byłam 2 razy także wiem ile rzeczy może kusić i porównując do cen w Polsce to bardzo opłaca się kupić |
|
|
|
|
#4434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zwróciłam uwagę na żelowy zbiór Hosenki Pamiętaj Koniku, że nikt tu nie chce źle dla innych. Choć osobiście uważam, że akurat ta oferta z YR była korzystna.No rzeczywiście sporo ![]() Ale Ci doszło kosmetyków!Cytat:
I tak zanim byś je miała zużywać, t jeszcze sporo minie, a za ten czas to będą jeszcze 5 razy w promocji ![]() Dla mnie nie ![]() Cytat:
![]() Mogło być lepiej ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszyłam się z efektów przez 2 tygodnie a potem zaczęły mi się paznokcie dosłownie kruszyć/odpadać płatami.
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też u was jest tak zimno? ja leżę pod kołdrą z polaru i kocem z polaru i mi zimno. |
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nadal są w gorszej kondycji niż przed tą odżywką a minął ponad rok. U mnie jest cieplej dziś.
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w biedro bazę , podklad i dwie saszetki maseczek do włosów
A miałam wiecej w koszyku
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Mam na imię Karolina i jestem uzależniona od zakupów kosmetyków, głównie pielęgnacyjnych, ale kolorówką również nie gardzę. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona i, że z Wami łatwiej mi będzie okiełznać chęć na zakup n-tego kremu do twarzy
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie za to Biedronka nie kusi gazetką kosmetyczną, nawet się tam nie wybieram
.---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

zdecydowanie za dużo

Każdy widzi jak jest i może to ocenić wedle swoich przekonań. Nie wiem gdzie ja napisałam, ze zaglądam Ci do szafek - z góry zakładam, że jeśli ktoś wylądował w tym wątku to trochę tych zapasów ma. A emocji to raczej nie wywoływało dopóki nie zaczęłaś się coraz bardziej tłumaczyć z tego
Ja we wrześniu startuję od zera 

, ale i tak jestem zadowolona.
Ale Ci doszło kosmetyków!