|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cześć kochane.
Ja dziś wyspana TŻ wyprawiony do PL, zaraz ma lot- odwieźć się nie pozwolił, bo we Frankfurcie to łatwiej jest metrem dojechać, niż pchać się samochodem. Także mam 5 dni bez męża, ale w sobotę przyjaciółka przyjeżdża mnie "pilnować" ![]() Zaraz koleżanka przyjdzie na kawę- ale nie pogadamy, bo ona tylko po hiszpańsku... Cytat:
Cytat:
|
|
#3182 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W głebi kontinuum? pewnie! Dawaj maila ![]() Cytat:
![]() ucałuj Marco od cioć!! ![]() Nie mam pojęcia. Nie zaczęłam czytać jeszcze ani jednej, czekam aż mąż pojedzie ![]() jak chcesz to Ci wyślę. Którą? [QUOTE=justine_87;44881930]Witam się nadal ze szpitalnego łóżka... Mam codziennie (o 6.00, 12.00, 18.00 i 21.00) godzinne badania pod ktg, które wychodzą dobrze ![]() Wczoraj miałam też konsultacje z neurologiem w sprawie cc - chyba z 40 minut trwala ta wizyta.[QUOTE] Na pewno fajniej byłoby leżeć w domku niż w szpitalu, ale lekarze wiedzą, co robią, bedziesz pod kontrolą. A najważniejsze, że z małym ok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy wy też miałyście problem z odwoływaniem wizyt USG? Dostałam ostatnio skierowanie na kolejne kontrolne USG (muszę robić co miesiąc odkąd stwierdzono powiększenie jednej komory mózgu Małego) i umówiłam się na 4ego lutego - ponieważ w moim centrum medycznym zwykle sa spore kolejki do USG profilaktycznie lekarz dał mi papierek wcześniej i miała wizytę umówioną już od jakiś 2 tygodni (3 tyg przed terminem USG). I nagle wczoraj mail - wizyta odwołana bo nie będzie lekarza - proszę się kontaktować z infolinią żeby przełożyć wizytę. No to dzwonię - i co się okazało? Pierwszy wolny termin za 2 tygodnie - a ja muszę zrobić to badanie teraz - za kilka dni najpóźniej... Nie rozumiem jak można wiedzieć tydzień wcześniej że lekarza nie będzie a nie zorganizować zastępstwa - w końcu USG to nie jakaś wizyta u internisty a w ciąży każdy tydzień/dzień ma znaczenie. Byłam wściekła bo już kiedyś miałam podobną sytuację
Na szczęście udało mi się załatwić w innej prywatnej poradni USG na sobotę, ale muszę zapłacić 250zł... Masakra Pół nocy nie przespałam przez tę sytuację... I kurcze to niby prywatne placówki - nie NFZ. Nie rozumiem jak można tak postępować z ludźmi ![]()
|
|
|
|
#3184 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
brawa za udane wizyty wczorajsze i piękne zakupy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszytsko pieknie i możesz w domku wypoczywac ![]() Cytat:
strasznie mnie to rozczarowało. Tym bardziej, że kupiłam je chyba jako pierwsze w szale i były dość drogie.. Całe szczęscie, że potem mi przeszło i prawie całą resztę mam z ciuchów, bo tam rzeczywiście łatwo znaleźć ciuszki niezmechacone, z grubszej bawełny Cytat:
Co do snu... Spróbowałam teraz i wyrzuciło mnie z newslettera ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
A próbowałaś dzwonić do swojego lekarza, może on by mógł coś przyspieszyć? Czy ja też mogę poprosić?
|
||||||
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Ja też, ja też!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Podpatrzyłam u którejs z Was i też wieszaki wykorzystałam. Niestety duże. ale sukieneczki i bluzy rozpinane wiec dalo radę.. No i czekające prasowanie
A na koniec żeby nie było, że tylko róż- wszechobecny jeans ![]() Tak więc pranie ubran oficjalnie zakonczone. Zostaną nowe kocyki, pieluchy, posciele.. |
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no Mamuśka odwaliłaś kawał dobrej roboty! wygląda to super!!ja zaczynam od poniedziałku
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia... ![]() Cytat:
super są te miniaturkowe wieszaczki Jak Piotruś podrośnie zamierzam zamontować je na jego wysokości Piękne zbiory
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-30 o 12:27 |
||
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Za mną kolejna nieprzespana noc. Od rana jestem na nogach. Chciałam się zdrzemnąć ale tata kończy ganek i muszę poczekać aż skończy. Jestem wręcz wyczerpana tymi nieprzespanymi nocami.
Odebrałam wyniki tych prób wątrobowych- wszystko w normie Teraz muszę tylko rozkminić skąd ta wysypka.
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3194 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale sama wiesz najlepiej jak się czujesz |
||
|
|
|
#3195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babcia mojego TŻta ma 94 lata. A mój Maksiu będzie 17tym prawnukiem -az nie chcialam wierzyć. I jedna z prawnuczek jest też w ciąży -poczatki i w drodze też pra-prawnuk. Ale babcia ma złamaną noge i jest z nia juz zle i obawiamy sie ze Maksia juz nie doczeka. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej mi, że nie tylko ja mam tyyyle ciuszków... ![]() Cytat:
uczulenie? ponoć w ciązy może pojawić się nagle uczulenie na coś, co wcześniej nie uczulało Cytat:
|
|||
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w nowym pokoju
![]() łóżko moje stare, panieńskie (jednoosobowe ;P) - w ciągu następnego tygodnia ma przyjść narożnik (zaczęłam sobie wkręcać, że zapłaciłam, a nie przywiozą) głupio trochę, bo śpimy teraz "w drugą stronę" - o mało co nie spadłam z łóżka :P na samym środku mam piramidę z kartonów :P wywalam i wywalam, a tych rzeczy nie ubywa - co gorsza jeszcze nie wszystkie przeniesione :/ może pamiętacie jeszcze, jak się żaliłam na mamę - otóż - nie widujemy się często (mam co robić), ale w sumie to ona się do mnie nie odzywa, próbuję zagadać, to tylko odpowiada "cześć", "dobrze" - i weź tu wyciągnij rękę nie rozumiem kobiety, mnie się czepia, że się nie odzywam (no, trudno, żebym padała jej w ramiona jak na mnie nawrzeszczała), a sama gadać nie chce przykre, ale już chyba żadne emocje, poza zdziwieniem, mną nie targają Młodemu się chyba nowe miejsce spania podobało i z wrażenia nie spał od rana tylko smyrał mamuśkę z każdej możliwej strony jest bardzo leniwy (po mamusi), więc jak już postanowi się odezwać, to jestem mega happy ![]() wczoraj narodzona córeczka kuzynki męża ma 3700 i 57cm urodziła się chyba 2 czy 3 dni po terminie, sn ![]() trochę im zazdraszaczam z drugiej strony, Młody to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak :P i nieco się obawiam czy podołam :P
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim wieku wiadomo człowiek wie że to za chwilę nastąpi, ale jak już nastąpi to robi się ciężko na sercu... Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-30 o 12:45 |
|
|
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
Wiem co czujesz, mój dziadziuś umarł w maju był dla mnie najważniejszy, bo ojca nigdy nie miałam też chciałam, żeby zobaczył prawnuczka :-( także same rozumiecie. Teraz babcia męża (97lat) jest licha. Ale tak jest, że jak na świat przychodzi nowy człowiek stary musi odejść...przykre to ale życie się kiedyś kończy
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
side85 przykro mi... piękny wiek.. babcia zawsze będzie z Wami i pewnie piękne opowieści będziesz snuła dzieciątku o Niej
|
|
#3203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro, że nie będziesz mogła uczestniczyć w pogrzebie, ale babcia na pewno z góry będzie patrzec z duma na wnuczke i prawnuka... Cytat:
Elunka- super dzięki za książki
|
|
#3204 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widze, ze troche nas wiecej, co nie zachowaly umiaru Cytat:
ale wiek naprawde piekny
|
|
|
#3205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)![]() Wyprawkę otrzymałam wiec na ilośc nie maiałm wpływu . Chociaz tutaj sa do rozmiaru 74 |
|||
|
|
|
#3206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale może przy wodzie się uda? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładny wiek jeszcze niedawno chyba miała urodziny, bo pisałaś ?? Czy się pomyliłam ![]() Cytat:
za dobre wynikiCytat:
Oj ja też zazdroszczę, chciałabym już
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sobie troszkę pofolgowałam i nie leżę już cały dzień, staram się troszkę pochodzić,ale i tak z 3/4 dnia poleguję ale od 37 tc będę starała się bardziej rozruszać
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny,
Tak Ela, ona miała urodziny 3 stycznia ... Coś w tym jest, że jeden odchodzi by inny mógł się narodzić. W jej wieku i tak mało co ją cieszyło i miała dość samego życia bo cała rodzina się rozjechała po Polsce...zostały jej tylko gazety i tv...i sama ciągle mówiła że nie chce jej się już żyć jak wszysytko boli a umysł wciąż taki "trzeźwy". |
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama nieładnie się zachowuje, nie musicie przecież teraz, w takim ważnym okresie, mieć utrudnionych kontaktów. Ale coż poradzisz? Chyba tylko czas możecie sobie dać. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

zjadam te głupie ciasta które podostawaliśmy od rodziny... Na szczęście już się kończą bo wieczorami się ruszać nie mogę z obżarstwa 

Na szczęście udało mi się załatwić w innej prywatnej poradni USG na sobotę, ale muszę zapłacić 250zł... Masakra

II kreski 30.07.2013
?? Czy się pomyliłam