Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 06:57   #3601
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Marys wyczula zmeczenie mamy- i pewnie sama byla zmeczona- spala 6 godzin bez przerwy
tzn zasnela po 20 i o 22 sie obudzila,podkarmilam i do 4 spala:p kochana moja

Rybka kolezanka ma taki stojak,fajna sprawa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-30, 08:27   #3602
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hejo! Cały dzień nie zaglądałam a tubyak malutko do czytania.
Wczorajszy dzień spędziliśmy u koleżanki która ma 8 miesięcznego synka i świetnie minął mi dzień, jakoś tak odżyłam

Oleńka nijak mi idą ćwiczenia, czasu nie mam ale przyznaje sie bez bicia i postaram poprawic. Lineczka a jak u Ciebie?

Rusałka śliczne Twoje niunie
Jasiek i Kacper • urocze chłopaki

Nasturcja Ty jesteś obeznana, doradź mi proszę. Trzymam dietę już 2 tyg, skończyły się bolace bąki i krzyki, kupy juz nie są pieniste i jest ich mniej - teraz 1 do 3 dziennie, wcześniej nawet w każdym pampersie. Tylko te kupy są dalej nie ładne, tzn. Płynne, pomaranczowe, brzydko pachna. Idą lekko, bez większego cisniecia. Bąków dużo ale też lekko idą. Wysypka na buzi nadal jesyt ale to raczej trądzik. Dzis zobaczy go dermatolog.
No i właściwie nie potrafię wyciągnąć z tego wniosków - czy to faktycznie problem z białkiem?

Jeśli chodzi o kolor i zapach kupy to podejrzewam ze wpływ może wmiec żelazo, podaje juz miesiąc. Ten zapach jest właśnie taki intensywny zelazisty... No i czasem sluzu trochę w rej kupie...

Wybaczcie monolog o kupie

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ----------

Ryba stojak super, podobny mają u nas na rehabilitacji i facet mówił ze to swietna sprawa. Tylko nie ustawiać żeby zabawki wisiały na wysokości oczu tylko niżej.Zawsze możesz tam doczepić jakoś inna zabawkę np. Z maty.
Na moje oko,skoro wysypka się utrzymuje to nadal cos pokarmowego,cos więcej niż bialko.
Skoro bóle przeszly - znaczy,ze wcześniej chodziło o bialko. Kolor i zapach kup to pewnie kwestia żelaza.
Wiem,nie napisałam nic odkrywczego

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:16   #3603
De28
Wtajemniczenie

ryba-ten stojak taki pusty,nie bralabym.Nic ciekawego. My mamy cos takiego, moim zdaniem lepsze http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225...ZY_xieEOrw.jpg

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:36   #3604
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U nas znowu zabami rzuca. Czeka nas kolejny spacer w deszczu hehe
Tu was jeszcze pomecze dziewczynkami
Załącznik 5560495
Cytat:
Cytat:
jaka słodka
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ty to masz dobrze z tym spaniem Nelki!
A takie podróże to my mamy co 2 tyg średnio-do rodziców. W tym tyg po raz pierwszy jadę sama. Ale Iga w aucie śpi sobie więc jestem spokojna.
Nela też śpi w samochodze :P wiem że mam dobrze, nie narzekam
Cytat:
Oleńka nijak mi idą ćwiczenia, czasu nie mam ale przyznaje sie bez bicia i postaram poprawic. Lineczka a jak u Ciebie?
u mnie beznadziejnie... w dzień nie mam kiedy bo Mała nie wiadomo na ile uśnie a nie chce się brać i po 5 min przestawać ćwiczyć a jak TŻ przyjedzie to też a to z nim pogadam wiadomo dzieckiem też trzeba się zająć potem kąpanie, obrządzanie do spania jedzenie i Mała idzie spać a ja jestem taka padnięta że nie mam siły palcem kiwnąć

dzień dobry!
Mała się obudziła o 5 50 dzisiaj nakarmiłam ją i usnęłyśmy jeszcze i pospałyśmy do 8 30

dzisiaj może uda nam się na spacer wyjść bo się kisimy w domu już parę dni
a w sobotę ja mam wychodne a TŻ będzie siedział z Nelcią
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:24   #3605
kyte
Wtajemniczenie

Witam się
Ja się chyba przeziębiłam, tzn.. na pewno Boli mnie gardło głowa i jest mi strasznie zimno.Dziś całą noc były pobudki, ale chyba moją niuńke brzuszek bolał bo miała oczka zamknięte, widac było że zmęczona ale tak skomlała A przecież nabiału nie jadłam. Wydaje mi się że mogło zaszkodzić mleko sojowe, wypiłam prawie pół szklaneczki żeby zobaczyć czy zaszkodzi bo czytałam że uczula, a dziś jakieś krosteczki na twarzy się pojawiły. No nic, będę obserwować.

Nadrobiłam zdjęcia:
rusałka cudowności
Kacperek i Jasio przystojniaki
Ojjj uwielbiam te mordki umorusane marcheweczką

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
wykonczona jestem...moze pozniej nadrobie,wybaczcie...

Bylysmy u tego lekarza- morfologia ok,te odchyly od norm sa ok,bo normy dla doroslego.
ale TSH nieco podwyzszone,wiec dostalismy skierowanie do poradni endy- dzwonilam,rejestracje wstrzymane,nie wiedza kiedy odblokuja
poza tym glukoza niska,trzeba by powtorzyc za jakis miesiac pobranie:banghead: bo moze przez sposob pobrania tak wyszlo.

i mimo,ze dzien u rodzicow spedzilam to jakoegos dola mam: pogoda z du...wiec nie bylysmy na spacerze,wiec cyc non stop prawie bo mala marudna, poza tym ciagle meczy kupy i placze co ja wybudza jak nieco zasnie, i te kapiele...i placze wieczorne

sorry,ze tak o sobie i sie zale,mam nadzieje,ze jutro juz bedzie ok

Biedactwo..doczytałam że dziś miałaś fajną nockę, to może i humorek będzie lepszy Mam nadzieję że następne pobranie będzie już ostatnim.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Super!! Ja jestem strasznie ciekawa reakcji Zuzi jak jej dam marcheweczke. no ale jeszcze ok półtora tygodnia.
A jakaś reakcja była tzn chodzi mi o jakąś wysypkę albo coś??? Jakieś problemy z kupką?

Oj kochana jutro będzie lepiej każda z nas ma czasem gorszy dzień

Dobry wieczór, my byłyśmy dzisiaj u mojej koleżanki i młodszego od Zuzi o miesiąc Jasia. Umówiłyśmy się że raz w tygodniu ona do nas przyjeżdża a w następnym tygodniu my do nich, zawsze to jakaś odskocznia, a dzieciaczki jak będą większe to będą sie ze sobą może bawić My możemy poplotkować trochę.
Zuza mi trochę daje w kość w ciągu dnia, tragedii nie ma ale bywało też lepiej. Mamy teraz ten cudowny skok, w niedziele będzie 16 skończonych tygodni i mam ogromną nadzieję że po tym skoku się trochę uspokoi
Super że masz taką koleżankę Od razu lepiej dni mijają
Eh..te skoki..mam nadzieję tylko że te humorki nie zostaną na dłużej bo oszaleję
Cytat:
Hejo! Cały dzień nie zaglądałam a tubyak malutko do czytania.
Wczorajszy dzień spędziliśmy u koleżanki która ma 8 miesięcznego synka i świetnie minął mi dzień, jakoś tak odżyłam

Rusałka śliczne Twoje niunie
Jasiek i Kacper • urocze chłopaki

Nasturcja Ty jesteś obeznana, doradź mi proszę. Trzymam dietę już 2 tyg, skończyły się bolace bąki i krzyki, kupy juz nie są pieniste i jest ich mniej - teraz 1 do 3 dziennie, wcześniej nawet w każdym pampersie. Tylko te kupy są dalej nie ładne, tzn. Płynne, pomaranczowe, brzydko pachna. Idą lekko, bez większego cisniecia. Bąków dużo ale też lekko idą. Wysypka na buzi nadal jesyt ale to raczej trądzik. Dzis zobaczy go dermatolog.
No i właściwie nie potrafię wyciągnąć z tego wniosków - czy to faktycznie problem z białkiem?

Jeśli chodzi o kolor i zapach kupy to podejrzewam ze wpływ może wmiec żelazo, podaje juz miesiąc. Ten zapach jest właśnie taki intensywny zelazisty... No i czasem sluzu trochę w rej kupie...

Wybaczcie monolog o kupie

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ----------

Ryba stojak super, podobny mają u nas na rehabilitacji i facet mówił ze to swietna sprawa. Tylko nie ustawiać żeby zabawki wisiały na wysokości oczu tylko niżej.Zawsze możesz tam doczepić jakoś inna zabawkę np. Z maty.
Właśnie ja też się zastanawiam nad naszą kupką...nie wiem czy bym rozpoznała że kupa jest zła. No bo też mamy rzadkie, brzydko pachną, ale nie wiem czy zauważyłabym śluz.Zawsze się przyglądam ale nie wiem Kiedyś nawet na google szukałam w grafice prawidłowej kupy

Idę sprzątać ten burdel który mi jakieś skrzaty zafundowały

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jaka słodka

Nela też śpi w samochodze :P wiem że mam dobrze, nie narzekam

u mnie beznadziejnie... w dzień nie mam kiedy bo Mała nie wiadomo na ile uśnie a nie chce się brać i po 5 min przestawać ćwiczyć a jak TŻ przyjedzie to też a to z nim pogadam wiadomo dzieckiem też trzeba się zająć potem kąpanie, obrządzanie do spania jedzenie i Mała idzie spać a ja jestem taka padnięta że nie mam siły palcem kiwnąć

dzień dobry!
Mała się obudziła o 5 50 dzisiaj nakarmiłam ją i usnęłyśmy jeszcze i pospałyśmy do 8 30

dzisiaj może uda nam się na spacer wyjść bo się kisimy w domu już parę dni
a w sobotę ja mam wychodne a TŻ będzie siedział z Nelcią
My dziś się będziemy kisić w domu. I bardzo dobrze każdej należy się jakieś wyjście
Stary 2014-01-30, 10:37   #3606
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Właśnie ja też się zastanawiam nad naszą kupką...nie wiem czy bym rozpoznała że kupa jest zła. No bo też mamy rzadkie, brzydko pachną, ale nie wiem czy zauważyłabym śluz.Zawsze się przyglądam ale nie wiem Kiedyś nawet na google szukałam w grafice prawidłowej kupy

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

My dziś się będziemy kisić w domu. I bardzo dobrze każdej należy się jakieś wyjście
co te dzieci z nas robią
u mnie Twoje skrzaty też były

Ryba stojak chyba warto bo jak tylko dady kosztuje, to spoko a zabawki to zawsze można zawieszać swoje i zmieniać dla urozmaicenia

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:57   #3607
lubiewiedziec
Raczkowanie

Czy jak moje 3 miesieczne dziecko podciaga sie z pozycji polezacej do siedzacej i sie w niej chwile utrzymuje, ponczym opada to powinnam je powstrzymywac czy zachecac? Boje sie ze sobie krzywde zrobi. I czy taki maluszek moze dlugo byc w lezaczku? Jak to jest zvwaszymi dziecmi?

Ania
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:57   #3608
lineczka1989
Zakorzenienie

U mnie chyba tez Kyte skrzaty byly

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-30, 11:37   #3609
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Hej
Bartus dzielnie zniósł wtorkowy zabieg troszkę poplakal ale nawet się nie zaniósł, czyli maść znieczulajaca działała gorzej było ze mną ja płakałam praktycznie cały czas i musiałam odejść jak najdalej od zabiegowego bo bym tam padła, tż go zaniósł i zabrał i stał pod zabiegowym. Wasze kciuki napewno nam pomogły, dziękujemy!

Basia rzeczywiście gips teraz to jest porządny! Kurcze powiem ci że zawiele to o szynie i bucikach się nie dowiedzieliśmy, tam w szpitalu jest szewc i on robi ta zwykła polska z tymi zwykłymi bucikami, wziął od nas miarę, koszt 600 zł, i teraz sama nie wiem, chcielibyśmy tą angielską ale nie wiem gdzie jej szukać a na 17 lutego musimy już ją mieć.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:42   #3610
anulka2205
Wtajemniczenie

Sylwia dobrze że już po wszystkim

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:06   #3611
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się
Ja się chyba przeziębiłam, tzn.. na pewno Boli mnie gardło głowa i jest mi strasznie zimno.Dziś całą noc były pobudki, ale chyba moją niuńke brzuszek bolał bo miała oczka zamknięte, widac było że zmęczona ale tak skomlała A przecież nabiału nie jadłam. Wydaje mi się że mogło zaszkodzić mleko sojowe, wypiłam prawie pół szklaneczki żeby zobaczyć czy zaszkodzi bo czytałam że uczula, a dziś jakieś krosteczki na twarzy się pojawiły. No nic, będę obserwować.

Nadrobiłam zdjęcia:
rusałka cudowności
Kacperek i Jasio przystojniaki
Ojjj uwielbiam te mordki umorusane marcheweczką

Biedactwo..doczytałam że dziś miałaś fajną nockę, to może i humorek będzie lepszy Mam nadzieję że następne pobranie będzie już ostatnim.

Super że masz taką koleżankę Od razu lepiej dni mijają
Eh..te skoki..mam nadzieję tylko że te humorki nie zostaną na dłużej bo oszaleję

my tez sie dzis kisimy...taki wiatr,ze masakra!
oj tak od razu inny humor mam

dzis jak M.wroci ide na zakupy
a jutro ta 18stka...
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hej
Bartus dzielnie zniósł wtorkowy zabieg troszkę poplakal ale nawet się nie zaniósł, czyli maść znieczulajaca działała gorzej było ze mną ja płakałam praktycznie cały czas i musiałam odejść jak najdalej od zabiegowego bo bym tam padła, tż go zaniósł i zabrał i stał pod zabiegowym. Wasze kciuki napewno nam pomogły, dziękujemy!

Basia rzeczywiście gips teraz to jest porządny! Kurcze powiem ci że zawiele to o szynie i bucikach się nie dowiedzieliśmy, tam w szpitalu jest szewc i on robi ta zwykła polska z tymi zwykłymi bucikami, wziął od nas miarę, koszt 600 zł, i teraz sama nie wiem, chcielibyśmy tą angielską ale nie wiem gdzie jej szukać a na 17 lutego musimy już ją mieć.
super,ze juz po wszystkim!
Brawa dla dzielnego Bartusia

mala sie cycoli,moze przysnie...
wczoraj M.zlozyl hustawke dla malej,taki bujak wiekszy.ale oparcie w,nim takie... nie wiem czy nie zbyt pionowe,dlatego tylko 3 min posiedziala w nim

Stary 2014-01-30, 12:10   #3612
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Sylwia dobrze że już po wszystkim

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app
O tak!

A co do kupek to mój Bartek też robi śmierdziuchowe i takie wodniste i przeważnie pomarańczowe, myślałam że to normalne, bo po mm były takie z grudkami a teraz jak jest na samym cycu to są takie i żadnego problemu z nimi nie ma
Stary 2014-01-30, 12:15   #3613
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

No to super że już po i Bartuś dzielnie zniósł zabieg. Teraz już z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudowne.
A tak w ogóle dzień dobry, córa dzisiaj dała pospać do 8. Wgl wiecie co zauważyłam??? Może to głupie ale jak Zuza zrobi kupsko popołudniu i przed kąpaniem już nie to w nocy jest sajgon, wierci się, mruczy, stęka a ja prawie nie śpie, a jak zrobi przed kąpaniem to noc fajnie i spokojnie przesypia, zupełnie inne dziecko wtedy.
Apropo kupy to idę przebrać bo właśnie się skończyła produkcja
Cytat:
O tak!

A co do kupek to mój Bartek też robi śmierdziuchowe i takie wodniste i przeważnie pomarańczowe, myślałam że to normalne, bo po mm były takie z grudkami a teraz jak jest na samym cycu to są takie i żadnego problemu z nimi nie ma

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 12:16   #3614
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Lusesita- zakupy- moje marzenie od porodu jeszcze nic sobie nie kupiłam no prócz farby do włosów bo już miałam straszne odrosty.
Stary 2014-01-30, 12:20   #3615
kyte
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie.z dnia na dzień Natalia dostała takich krostek.Czy to jest coś uczuleniowego? Czy to jest skaza???dzis Natalia miała znowu atak taki płaczu jak za czasów kolki nie mogłam jej uspokoić aż się dusiła wlasną śliną ...

Stary 2014-01-30, 12:20   #3616
kyte
Wtajemniczenie

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2014-03-17 o 15:42
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:04   #3617
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Lusesita- zakupy- moje marzenie od porodu jeszcze nic sobie nie kupiłam no prócz farby do włosów bo już miałam straszne odrosty.
ale nie dla mnie
samo wyjście mnie jara
Stary 2014-01-30, 13:20   #3618
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam pytanie co do nozyczek, jakie byście poleciły? My mamy z baby ono, ktosiula ty też z tego co pamiętam takie masz (pamiętam ten nieszczęsny pilniczek), jak dla mnie nie nadają się do niczego a napewno już nie do obcinania paznokci, są strasznie tępe, ciężko się nimi obcina wogóle paznokietka nie można złapać w efekcie Bartek ma krzywo poobcinane paznokcie i jak odrastają to tak krzywo i młody mi się strasznie drapie po buźce
Stary 2014-01-30, 13:25   #3619
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.z dnia na dzień Natalia dostała takich krostek.Czy to jest coś uczuleniowego? Czy to jest skaza???dzis Natalia miała znowu atak taki płaczu jak za czasów kolki nie mogłam jej uspokoić aż się dusiła wlasną śliną ...

a nie zjadłaś czegoś nowego??
Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie co do nozyczek, jakie byście poleciły? My mamy z baby ono, ktosiula ty też z tego co pamiętam takie masz (pamiętam ten nieszczęsny pilniczek), jak dla mnie nie nadają się do niczego a napewno już nie do obcinania paznokci, są strasznie tępe, ciężko się nimi obcina wogóle paznokietka nie można złapać w efekcie Bartek ma krzywo poobcinane paznokcie i jak odrastają to tak krzywo i młody mi się strasznie drapie po buźce
my mamy z canpola i całkiem nieźle się sprawdzają, problemów z obcinaniem nie mam

Stary 2014-01-30, 13:27   #3620
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy TT - do ej pory obcinałam raz i ok

dziecie nie chce spac,wiec wsadziłam do lozeczkaogląda karuzelę
Stary 2014-01-30, 13:27   #3621
Olenka_24
Zadomowienie

Sylwia bardzo sie ciesze ze juz po zabiegu i Bartus go tak dzielnie zniosl

Co do nozyczek to mamy zestaw z Canpolu, nozyczki cazki i pilniczek. Jestem zadowolona z niego

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 13:35   #3622
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubiewiedziec Pokaż wiadomość
Czy jak moje 3 miesieczne dziecko podciaga sie z pozycji polezacej do siedzacej i sie w niej chwile utrzymuje, ponczym opada to powinnam je powstrzymywac czy zachecac? Boje sie ze sobie krzywde zrobi. I czy taki maluszek moze dlugo byc w lezaczku? Jak to jest zvwaszymi dziecmi?

Ania
W lezaczku dziec moze byc max 3 godz tak samo jak w foteliku
Moja Nela tez tak robi i jej nie zachecam bo to jest za wczesnie zdecydowanie

Ostatnio mi pieleniarki powiedzialu ze Mala szybko raczkowac zacznie jak tak sie podnosi

I wvzoraj na przewijaku na brzuszku wyciagala do przodu jedna reke i noge tak jakby poraczkowac chciala

Cytat:
Hej

Alw sie ciesze ze juz po wszyatkim!

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-30, 14:48   #3623
domii29
Zakorzenienie

Sylwia dla dzielnego Bartusia

Dzień dobry
Zostałam sama w domu i ugotowałam 2 obiady, posprzątałam, poprałam i to wszystko z dzieckiem na rękach Przy teściowej bym tak nie "poszalała" bo po pierwsze by mi na to nie pozwoliła bo przecież mam się dzieckiem zająć a nie czymś innym, a po drugie nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy bo się stresuje
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 14:56   #3624
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej wrzucam foto a nadrobie po kapieli ;*
Chyba jednak smakowało

Cytat:
Marys wyczula zmeczenie mamy- i pewnie sama byla zmeczona- spala 6 godzin bez przerwy
tzn zasnela po 20 i o 22 sie obudzila,podkarmilam i do 4 spala:p kochana moja

Grzeczna Niunia

Cytat:
Hej

Super dzielny Smyk

Kyte zdrówka na moje oko te krostki to reakcja po jakimś jedzonku

Lineczka to się Nelce spieszy do raczkowania

A my byliśmy dziś u pediatry
Adaś waży 6700 g, 11 tydzień, kp, wpiszesz Rybko?

Z całą resztą gorzej, nadal utrzymuje się zażółcenie, jutro rano badamy znów bilirubinę i morfologię, dodatkowo mamy podawać wodę z glukozą i wit.C, żeby oczyścić trochę organizm.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:08   #3625
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Sylwia dla dzielnego Bartusia

Dzień dobry
Zostałam sama w domu i ugotowałam 2 obiady, posprzątałam, poprałam i to wszystko z dzieckiem na rękach Przy teściowej bym tak nie "poszalała" bo po pierwsze by mi na to nie pozwoliła bo przecież mam się dzieckiem zająć a nie czymś innym, a po drugie nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy bo się stresuje

wow

szacun

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Chyba jednak smakowało

Grzeczna Niunia

Super dzielny Smyk

Kyte zdrówka na moje oko te krostki to reakcja po jakimś jedzonku

Lineczka to się Nelce spieszy do raczkowania

A my byliśmy dziś u pediatry
Adaś waży 6700 g, 11 tydzień, kp, wpiszesz Rybko?

Z całą resztą gorzej, nadal utrzymuje się zażółcenie, jutro rano badamy znów bilirubinę i morfologię, dodatkowo mamy podawać wodę z glukozą i wit.C, żeby oczyścić trochę organizm.
brawa za wage

kurcze,to faktycznie dlugo...
u nas juz z oczek praktycznie zniknelo,pod swiatlo cos tam przebija,ale widac,ze znika.

Stary 2014-01-30, 15:21   #3626
dizi
Zadomowienie

lusesita dziękujemy no niestety długo, mam nadzieję, że lada dzień zniknie, bo za tydzień chrzciny

pochwale się Wam moją kiecką (zdjęcie z allegro ) , myślę tylko nad dodatkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4yt3.jpg (28,9 KB, 45 załadowań)
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:32   #3627
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny których dzieciaczki kończą lub już skończyły 3 miesiące, zmieniacie już smoczki ?
Mój Leon najbardziej lubi ciumki z Lovi, dziś właśnie kupiłam takie od 3 - 6 mcy i się przymierzam żeby mu dać

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
lusesita dziękujemy no niestety długo, mam nadzieję, że lada dzień zniknie, bo za tydzień chrzciny

Dizi kiecka bardzo ładna ale góra jest tak bogato zdobiona że ja bym jak już założyła tylko srebrne kolczyki jakieś kuleczki lub coś w tym stylu - w każdym razie skromnego

Domii zaszalałaś kobito - szacuneczek Ja też nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:35   #3628
Taszanta
Zakorzenienie

Helou, ale tu spokojnie

Cytat:
Hej

.
Super, że już po

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Sylwia bardzo sie ciesze ze juz po zabiegu i Bartus go tak dzielnie zniosl

Co do nozyczek to mamy zestaw z Canpolu, nozyczki cazki i pilniczek. Jestem zadowolona z niego

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
My chyba mamy taki sam ale używałam tylko nożyczek

A u nas jakiś kryzys z karmieniem. Wczoraj mała strasznie denerwowała się przy piersi, dziś to samo, ale to tylko przy niektórych karmieniach. widzę że dłużej potrzebuje pobyć przy piersi, no i płacz by wskazywał, że się nie najada, no chyba. No ale nie chcę zaczynać podawać mleka modyfikowanego i ją zapychać, tylko dlatego, że wydaje mi się, że jest głodna

Teraz zjadła i wygląda że jest ok, no ale już mi się słabo robi na myśl o kolejnym karmieniu. Już bym chętnie ten etap zakończyła

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 15:47   #3629
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
my mamy TT - do ej pory obcinałam raz i ok

dziecie nie chce spac,wiec wsadziłam do lozeczkaogląda karuzelę
Oja raz? ja już chyba z 3 razy, Bartkowi jakoś tak szybko rosną paznokcie! Bartek dziś leżąc w łóżeczku odkrył karuzele ale był zdziwiony

Cytat:

Elegancka sukieneczka!

A ja dziś wybieram się pierwszy raz po porodzie do gina (wiem dosyć późno) myślicie że da mi zaświadczenie do becikowego, jak chodziłam do niego od 17 tyg bo zmienilam lekarza? Troszkę się stresuje
Stary 2014-01-30, 15:57   #3630
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny których dzieciaczki kończą lub już skończyły 3 miesiące, zmieniacie już smoczki ?
Mój Leon najbardziej lubi ciumki z Lovi, dziś właśnie kupiłam takie od 3 - 6 mcy i się przymierzam żeby mu dać

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Dizi kiecka bardzo ładna ale góra jest tak bogato zdobiona że ja bym jak już założyła tylko srebrne kolczyki jakieś kuleczki lub coś w tym stylu - w każdym razie skromnego

Domii zaszalałaś kobito - szacuneczek Ja też nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy
My mamy z aventa i on są od 0-6 msc, wiem że powinno się wymieniać co 3 miesiące ale u nas smoczek jest tylko do spania, mamy dwa i używamy ich zamiennie i nie wiem w sumie czy mamy wymieniać czy nie.

Dizi bardzo ładna kiecka
Domi szacun Ja czasami jak mam dobry dzień to też mam motorek w tyłku, no i jak dzieć pozwoli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości