|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Marys wyczula zmeczenie mamy- i pewnie sama byla zmeczona- spala 6 godzin bez przerwy
![]() ![]() ![]() tzn zasnela po 20 i o 22 sie obudzila,podkarmilam i do 4 spala:p kochana moja ![]() Rybka kolezanka ma taki stojak,fajna sprawa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro bóle przeszly - znaczy,ze wcześniej chodziło o bialko. Kolor i zapach kup to pewnie kwestia żelaza. Wiem,nie napisałam nic odkrywczego Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-ten stojak taki pusty,nie bralabym.Nic ciekawego. My mamy cos takiego, moim zdaniem lepsze http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225...ZY_xieEOrw.jpg
|
|
|
|
#3604 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry! ![]() Mała się obudziła o 5 50 dzisiaj nakarmiłam ją i usnęłyśmy jeszcze i pospałyśmy do 8 30 dzisiaj może uda nam się na spacer wyjść bo się kisimy w domu już parę dni ![]() a w sobotę ja mam wychodne a TŻ będzie siedział z Nelcią
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#3605 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Ja się chyba przeziębiłam, tzn.. na pewno Boli mnie gardło głowa i jest mi strasznie zimno.Dziś całą noc były pobudki, ale chyba moją niuńke brzuszek bolał bo miała oczka zamknięte, widac było że zmęczona ale tak skomlała A przecież nabiału nie jadłam. Wydaje mi się że mogło zaszkodzić mleko sojowe, wypiłam prawie pół szklaneczki żeby zobaczyć czy zaszkodzi bo czytałam że uczula, a dziś jakieś krosteczki na twarzy się pojawiły. No nic, będę obserwować.Nadrobiłam zdjęcia: rusałka cudowności Kacperek i Jasio przystojniaki Ojjj uwielbiam te mordki umorusane marcheweczką Cytat:
Cytat:
Od razu lepiej dni mijają![]() Eh..te skoki..mam nadzieję tylko że te humorki nie zostaną na dłużej bo oszaleję Cytat:
Kiedyś nawet na google szukałam w grafice prawidłowej kupy![]() Idę sprzątać ten burdel który mi jakieś skrzaty zafundowały ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie Twoje skrzaty też były ![]() Ryba stojak chyba warto bo jak tylko dady kosztuje, to spoko a zabawki to zawsze można zawieszać swoje i zmieniać dla urozmaicenia |
|
|
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
Czy jak moje 3 miesieczne dziecko podciaga sie z pozycji polezacej do siedzacej i sie w niej chwile utrzymuje, ponczym opada to powinnam je powstrzymywac czy zachecac? Boje sie ze sobie krzywde zrobi. I czy taki maluszek moze dlugo byc w lezaczku? Jak to jest zvwaszymi dziecmi?
Ania |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba tez Kyte skrzaty byly
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Bartus dzielnie zniósł wtorkowy zabieg gorzej było ze mną ja płakałam praktycznie cały czas i musiałam odejść jak najdalej od zabiegowego bo bym tam padła, tż go zaniósł i zabrał i stał pod zabiegowym. Wasze kciuki napewno nam pomogły, dziękujemy! Basia rzeczywiście gips teraz to jest porządny! Kurcze powiem ci że zawiele to o szynie i bucikach się nie dowiedzieliśmy, tam w szpitalu jest szewc i on robi ta zwykła polska z tymi zwykłymi bucikami, wziął od nas miarę, koszt 600 zł, i teraz sama nie wiem, chcielibyśmy tą angielską ale nie wiem gdzie jej szukać a na 17 lutego musimy już ją mieć. |
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez sie dzis kisimy...taki wiatr,ze masakra! oj tak od razu inny humor mam ![]() dzis jak M.wroci ide na zakupy ![]() a jutro ta 18stka... ![]() Cytat:
Brawa dla dzielnego Bartusia ![]() mala sie cycoli,moze przysnie... wczoraj M.zlozyl hustawke dla malej,taki bujak wiekszy.ale oparcie w,nim takie... nie wiem czy nie zbyt pionowe,dlatego tylko 3 min posiedziala w nim![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do kupek to mój Bartek też robi śmierdziuchowe i takie wodniste i przeważnie pomarańczowe, myślałam że to normalne, bo po mm były takie z grudkami a teraz jak jest na samym cycu to są takie i żadnego problemu z nimi nie ma
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudowne. A tak w ogóle dzień dobry, córa dzisiaj dała pospać do 8. Wgl wiecie co zauważyłam??? Może to głupie ale jak Zuza zrobi kupsko popołudniu i przed kąpaniem już nie to w nocy jest sajgon, wierci się, mruczy, stęka a ja prawie nie śpie, a jak zrobi przed kąpaniem to noc fajnie i spokojnie przesypia, zupełnie inne dziecko wtedy. Apropo kupy to idę przebrać bo właśnie się skończyła produkcja
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
Lusesita- zakupy- moje marzenie
od porodu jeszcze nic sobie nie kupiłam no prócz farby do włosów bo już miałam straszne odrosty.
|
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie.z dnia na dzień Natalia dostała takich krostek.Czy to jest coś uczuleniowego? Czy to jest skaza???dzis Natalia miała znowu atak taki płaczu jak za czasów kolki nie mogłam jej uspokoić aż się dusiła wlasną śliną ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2014-03-17 o 15:42 |
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samo wyjście mnie jara
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie co do nozyczek, jakie byście poleciły? My mamy z baby ono, ktosiula ty też z tego co pamiętam takie masz (pamiętam ten nieszczęsny pilniczek
), jak dla mnie nie nadają się do niczego a napewno już nie do obcinania paznokci, są strasznie tępe, ciężko się nimi obcina wogóle paznokietka nie można złapać w efekcie Bartek ma krzywo poobcinane paznokcie i jak odrastają to tak krzywo i młody mi się strasznie drapie po buźce
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecie nie chce spac,wiec wsadziłam do lozeczka ogląda karuzelę
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia bardzo sie ciesze ze juz po zabiegu i Bartus go tak dzielnie zniosl
Co do nozyczek to mamy zestaw z Canpolu, nozyczki cazki i pilniczek. Jestem zadowolona z niego ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Nela tez tak robi i jej nie zachecam bo to jest za wczesnie zdecydowanie Ostatnio mi pieleniarki powiedzialu ze Mala szybko raczkowac zacznie jak tak sie podnosi I wvzoraj na przewijaku na brzuszku wyciagala do przodu jedna reke i noge tak jakby poraczkowac chciala Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia
dla dzielnego BartusiaDzień dobry ![]() Zostałam sama w domu i ugotowałam 2 obiady, posprzątałam, poprałam i to wszystko z dzieckiem na rękach Przy teściowej bym tak nie "poszalała" bo po pierwsze by mi na to nie pozwoliła bo przecież mam się dzieckiem zająć a nie czymś innym, a po drugie nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy bo się stresuje
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zadomowienie
|
Chyba jednak smakowało
![]() Cytat:
Cytat:
Kyte zdrówka Lineczka to się Nelce spieszy do raczkowania ![]() A my byliśmy dziś u pediatry Adaś waży 6700 g, 11 tydzień, kp, wpiszesz Rybko? Z całą resztą gorzej, nadal utrzymuje się zażółcenie, jutro rano badamy znów bilirubinę i morfologię, dodatkowo mamy podawać wodę z glukozą i wit.C, żeby oczyścić trochę organizm. |
||
|
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ![]() szacun ![]() Cytat:
![]() kurcze,to faktycznie dlugo... u nas juz z oczek praktycznie zniknelo,pod swiatlo cos tam przebija,ale widac,ze znika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
lusesita dziękujemy
pochwale się Wam moją kiecką (zdjęcie z allegro ) , myślę tylko nad dodatkami
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny których dzieciaczki kończą lub już skończyły 3 miesiące, zmieniacie już smoczki ?
Mój Leon najbardziej lubi ciumki z Lovi, dziś właśnie kupiłam takie od 3 - 6 mcy i się przymierzam żeby mu dać ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Domii zaszalałaś kobito - szacuneczek Ja też nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Helou, ale tu spokojnie
![]() Cytat:
Cytat:
A u nas jakiś kryzys z karmieniem. Wczoraj mała strasznie denerwowała się przy piersi, dziś to samo, ale to tylko przy niektórych karmieniach. Teraz zjadła i wygląda że jest ok, no ale już mi się słabo robi na myśl o kolejnym karmieniu. Już bym chętnie ten etap zakończyła
|
|
#3629 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale był zdziwiony Cytat:
A ja dziś wybieram się pierwszy raz po porodzie do gina (wiem dosyć późno) myślicie że da mi zaświadczenie do becikowego, jak chodziłam do niego od 17 tyg bo zmienilam lekarza? Troszkę się stresuje
|
||
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dizi bardzo ładna kiecka ![]() Domi szacun Ja czasami jak mam dobry dzień to też mam motorek w tyłku, no i jak dzieć pozwoli
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

ale przyznaje sie bez bicia i postaram poprawic. Lineczka a jak u Ciebie?

A przecież nabiału nie jadłam. Wydaje mi się że mogło zaszkodzić mleko sojowe, wypiłam prawie pół szklaneczki żeby zobaczyć czy zaszkodzi bo czytałam że uczula, a dziś jakieś krosteczki na twarzy się pojawiły. No nic, będę obserwować.
Kiedyś nawet na google szukałam w grafice prawidłowej kupy

nie wiem czy nie zbyt pionowe,dlatego tylko 3 min posiedziala w nim

dla dzielnego Bartusia