|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
nivka z tego co widzę askot otwarty tylko od pon-sob
a ja nie jestem z Wrocka, niestety i zakupy 'wrocławkie' robię tylko niedziele to jak z tym baby maxxem? bo na ich stronie jest lichy asortyment, na przykład tylko jedna wanienka i to za 120 zł
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też myślałam że może Wielkanoc choć u nas chyba będzie za wcześnie jednak (termin z OM to 1 kwietnia), ale powiem szczerze, że jak przypominam sobie Wielkanocne msze z chrztami to zawsze tych dzieci dużo wtedy jest - a ja chyba wolę jakoś tak kameralniej niż żeby na chrzcie Maluszka było 8 dzieci (normalnie byłam świadkiem takiej mszy - trochę masówka taka...).
|
|
|
|
|
#3244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się tak zastanawiam, skoro niektóre z nas piszą, że słabo czują ruchy (w sensie nie są bolesne, nie budzą w nocy itp) to może mamy prawidłową ilość wód pijecie dużo wody?Cytat:
Cytat:
a u nas będą tylko rodzice i rodzeństwoCytat:
elegancka córeczka będzie
|
||||
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie czegoś takiego nie ma, bo taka wieś i mało dzieci się rodzi, więc na pewno będziemy sami, ale jestem ciekawa czy ksiądz będzie chciał ochrzcić w sobotę. Wolałabym w sobotę, bo msza jest o 17:30 dopiero, więc tylko kolacja i niech wszyscy do domu spindalają ![]() Cytat:
![]() Jak sobie pomyślę o rodzinnej imprezie to mi się rzygać chce. Wolałabym Was zaprosić
|
|
#3246 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no, raczej nie myślę jeszcze przed urodzeniem nic załatwiać, ale dzisiaj mam takie dzień przemyśleń wszelakich ![]() Cytat:
Cytat:
Hm, u nas to, co u Was plus moi dziadkowie i kuzynka-chrzestna, ale mój mąż ma 4 braci i wszyscy mają żony a tzrech dzieci. Więc impreza, że ho ho.
|
||||
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja chyba piję mało i też jak mi Mały czasem przyfasoli to jest nieciekawie - potrafię się zbudzić w nocy - z drugiej strony myślałam, że to dobrze.. A kurcze może tych wód jest jednak mało
Ja jestem z tych co ogólnie mało piją, w nocy rzadko wstaję do toalety - wszyscy mówią że trzeba dużo pić ale nie umiem się zmusić Dobrze że USG już w sobotę to sprawdzę te wody...
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
My mamy w niedzielę mszę o 16, to jak zaproponowałam, że może wtedy, to mąż i matka mnie mało co wzrokiem nie zabili... Więc zostałam przegłosowana.
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja małego czuje bardzo wyraźnie i mocno, a AFI z ost,usg mam 16,7 więc niemało A wody piję bardzo dużo ze względu na nerki, min 2l dziennie |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja w szpitalu miałam liczyc ruchy 3 razy dziennie przez godzinę. pielęgniarka mi tłumaczyła ze jak kopie 3x w ciągu sekundy to to sa 3 ruchy. codziennie w tych samych godzinach powinna byc podobna liczba ruchów
|
|
#3252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój też nie marudzi Aaa i wszystko jasne
|
||
|
|
|
#3253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem lekarz nie może być w przychodni danego dnia a Pani z rejestracji musi dzwonić do pacjentów i się tłumaczyć. Ja zacznę - po porodzie Cytat:
nie zazdroszczę prasowania za to Cytat:
zobaczy Piotrusia Cwaniara Cytat:
2. Na pewno poczytam! Już 1 post mi się podoba ![]() 3. Myśleliśmy ![]() Cytat:
![]() A żeby było śmieszniej - mąż siostry i brat pracują za granicą, wiec pewnie na chrzciny ich nie będzie w PL. Ani jedna ani druga nie mają prawa jazdy.... ciekawe kto je przywiezie bo ja nie mam zamiaru zamiast się stroić jeździć po wszystkich
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam jakiś tort i może kiełbaski na grillu ale mama i teściowa będą pichcić a ja będę nianczyć mmhym a dużo pijesz? Cytat:
alwa cześć |
||
|
|
|
#3255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czbasia śliczne ubranka ja sie za to wezme w połowie/pod koniec lutego Cytat:
![]() martorka my właśnie też jeszcze nie mamy wózka ![]() Dziewczyny jeśli możecie podeślijcie i mi te książki ![]() martyna.rot@wp.pl
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Może w Szkoplandii
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj dziadek zmarl jak bylam z Ewcia w ciazy (4-5miesiac). Nie bylam na pogrzebie, nie ze wzgledu na zagrozenie jakies, ale dlatego, ze cala moja rodzina mi kategorycznie zabronila uczestnictwa w tak stresujacym wydarzeniu. Do dzis mi z tym zle... Zamowilam przewijak na lozeczko, zeby nie bylo, ze robie zakupy tylko dla Ewy
|
||
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście mieszkam pod Wawą i jakoś się udało znaleźć bliski termin w innej poradni prywatnej - tylko już odpłatnie. Ale lepiej zapłacić niż się martwić.. Najgorsze jest to że już mi się kiedyś to zdarzyło - jakiś pech!Ja generalnie kłótliwa nie jestem (czego czasem żałuję) i jest mi trudno walczyć o swoje - tyle dobrego że się udało znaleźć wolny termin gdzie indziej.. Ale przynajmniej mogę się wygadać tutaj a to pomaga trochę rozładować frustrację... |
|
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
my synka chrzciliśmy jak miał 6 miesięcy, tesciowa komentowała, że taki duży
a potem się wygadała, że tż był chrzczony jak miał 9 mcy
|
#3260 | |||||||
|
Moderator
|
To bylo najfajniejsze
![]() Cytat:
![]() A tu ile bys zaplacila? Kurcze - 250 zl to duzo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ma co sie przejmowac A z lozkiem Cie rozumiem - tez ostatnio musielismy sie przyzwyczajac do nowego ulozenia ![]() Z porodem tez damy rade ![]() Cytat:
![]() Ladna data - mam nadzieje ze problemu z lokalem nie bedzie... Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-30 o 15:28 |
|||||||
|
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki zamówiłaś? bo ja się zastanawiam, czy sztywny czy miękki-na komode chcę go polożyc
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam nic do mojej rodziny, ale nie czuję się z nimi specjalnie związana i jakoś tą imprezę jako konieczność traktuję, a nie piękne przeżycie
![]() Impra tutaj może być później na poprawę mojego humoru ![]() Cytat:
To tak jak u mnie. Ja nie załatwiam dojazdu. Ja będę karmiąca z dzieckiem, więc nie odwiozę, a tżowi nakażę się napić, będę mu polewać niech się uwali i nie będzie mógł jeździć a on w ogóle nie pije ale jak o tym pomyśli to i tak stwierdzi, że woli sie napić niż rozwozić ![]() Prawdopodobnie teściu przyjedzie samochodem, więc weźmie siore tżta i dzieci, ale nie będzie pił, to się szybko zmyją. ![]() Moja siora jedna będzie musiała się dogadać z mężem, a jak u nich jedno nie pije, to zaraz haje i marudzenia i szybko się zwijają ![]() Druga siora to i tak pojedzie sobie szybko, bo się nie lubimy, więc przyjedzie byleby odbębnić ![]() Domownicy czyli mój brat, babka i rodzice niech sobie siedzą do rana, ja pójdę spać ![]() Taki mam niecny plan ![]() Co do podkreślonego, to własnie dlatego nie widzą mi sie te dzieci u mnie, rodzice z nimi nie posiedzą, to te się nudzą i wariują. Ostatnio siostrzeniec mój leciał i z całej siły walnął mnie w brzuch, bo mu się nudzi a oczywiście moja siostrzyczka nic mu nie powiedziała tylko się śmiała, on w ogóle je kozy i grzebie w d*pie a później bierze się za jedzenie, nikt go nie pilnuje, a siora tylko "nie jedz kóz, wyciągnij tą ręke z majtek" ale nie powie by poszedł ręce umyć i w ogóle ![]() Ja na mój ślub zamawiałam koryto wiejskie, więc miałam na gotowe, ale teraz nie chce mi się podawać wiele dań, a tym bardziej, że mi raczej nikt nie pomoże. Tż będzie młodej pilnować a ja z mamą coś tam przygotujemy, ale nie chcę znowu mamy zmuszać do biegania przy garach...
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie w moim centrum medycznym mam pakiet wykupiony od pracodawcy i nic bym nie płaciła.. Dlatego może nie powinnam narzekać bo przez całą ciążę wydałam swoją własną kasę na badanie tylko raz - też kiedy nie mieli terminu na USG/echo serca Małego - a musiałam zrobić w krótkim terminie i poszłam do innej poradni. Czyli suma sumarum nie ma co przeżywać tych pieniędzy - ale bardziej ten stres, że niby wszystko było umówione odpowiednio wcześniej a nagle problem i to na naszej głowie
No nic - trzymajcie kciuki, żeby chociaż na badaniu wszystko wyszło dobrze (250zł to sporo ale to dobra poradnia wyspecjalizowana w USG więc myślę że jakość usługi będzie super - poprzednio trwało pół godziny ze szczegółowym sprawdzeniem wszystkich aspektów Małego i dostałam piękny opis i full zdjęć i byłam bardzo zadowolona mimo że wyszła powiększona komora mózgowa). To teraz badanie będzie w sobotę rano, więc nawet wcześniej niż miałam mieć - dlatego w sumie cieszę się że już niedługo znowu zobaczę Tymusia
|
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale faktycznie chodzi właśnie o to dlaczego potrzebujesz tego terminu, przeciez nie dla swojego widzimisie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
??
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Imprezę? Czemu nie
![]() Takie te teściowe czasem mądre...
|
#3266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam do dzisiaj kocyk z Pekinu (był kiedyś taki sklep u nas teraz nazywa się chyba Pelikan) made in china kompletnie nie markowy, tani, a cieplutki, milutki, lewa strona pięknie wykończona. Tak więc jak dotykałam tych kocy z Pepco są lepsze jakościowo od tego cuda, które nabyłam ja i 400 innych osób tylko dlatego, że firmowy i przecenili go z 49 zł ![]() W textilu są ubranka bawełna z czymśtam i sama bawełna, różnica w cenie dosłownie 2 zł na sztuce, ale te z bawełny mają naprawdę dobrą jakość. Side współczuję śmierci Babci A ja bym chrzciny chciała zrobić na święta BN, tyle że Mała będzie miała już 8 miesięcy, no i targać zimą dziecko do kościoła w tych kombinezonach i czapach... no i zdecydowanie poczęstunek w domu. Marcelowi zrobiliśmy imprezę w lokalu i zapłaciliśmy jak za zboże, więc taka opcja odpada. zobaczymy, jeszcze tyle czasu ![]() Elunka tez chcę książkę, masz mój email prawda? I nie Tracy tylko ta drugą oczywiście
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-30 o 15:51 |
||
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Pochwalę się może i ja moimi zdobycznymi perełkami
![]() co do chrzcin, myślimy żeby zrobić jakoś w wakacje pewnie w niedziele żeby było już troche cieplej i żeby Zocha miała ze 3-4 miesiące conajmniej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Tak zmieniając temat to dla wszystkich pragnących tępo pogapić się w telewizor za pół godziny na MTV polska wersja nastoletnich matek
jestem mega ciekawa jak im to wyszło
|
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest chore w sumie to myślałam, że jakoś nas ta moja ciąża zbliży nieco - a tu zonk no trudno mam dziecię pod serduchem - najważniejsze i najpiękniejsze ![]() i dlatego damy radę
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Buciki prześliczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

a ja nie jestem z Wrocka, niestety i zakupy 'wrocławkie' robię tylko niedziele
bo na ich stronie jest lichy asortyment, na przykład tylko jedna wanienka i to za 120 zł

mozemy jeszcze zrobic w Wielkanoc, ale to moze za szybko?
a moze nie, co sadzicie?????
Ja też myślałam że może Wielkanoc choć u nas chyba będzie za wcześnie jednak (termin z OM to 1 kwietnia), ale powiem szczerze, że jak przypominam sobie Wielkanocne msze z chrztami to zawsze tych dzieci dużo wtedy jest - a ja chyba wolę jakoś tak kameralniej niż żeby na chrzcie Maluszka było 8 dzieci (normalnie byłam świadkiem takiej mszy - trochę masówka taka...).

a u nas będą tylko rodzice i rodzeństwo

nie zazdroszczę prasowania za to

??
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013