Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 16:05   #3631
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A ja dziś wybieram się pierwszy raz po porodzie do gina (wiem dosyć późno) myślicie że da mi zaświadczenie do becikowego, jak chodziłam do niego od 17 tyg bo zmienilam lekarza? Troszkę się stresuje
prawdopodobnie będziesz musiała iść do lekarza tego u któego byłaś przed 10 tygodniem [przynjamniej tak moja ginka mówiła że ona nie może mi wystawić takiego zaświadczenia a byłam u niej w 14 tygodniu]
ewentualnie pogadaj z położną bo one też mają możliwość wystawienia takiego zaświadczenia, bo mi wystawiała, tylko musiałabyś się zapytać w mopsie/gopsie czy Ci przyjmą od położnej

mój dziecia wstała o 8 30 poszła spać kawałek po 10 wstała chwilę po 13 zjadła i znowu spała do 15 30 szalona czy co?

dizi, fajna kiecka ja bym założyła wkręty kolczyki i srebrną bransoletkę i na tym koniec
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:11   #3632
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie będziesz musiała iść do lekarza tego u któego byłaś przed 10 tygodniem [przynjamniej tak moja ginka mówiła że ona nie może mi wystawić takiego zaświadczenia a byłam u niej w 14 tygodniu]
ewentualnie pogadaj z położną bo one też mają możliwość wystawienia takiego zaświadczenia, bo mi wystawiała, tylko musiałabyś się zapytać w mopsie/gopsie czy Ci przyjmą od położnej

mój dziecia wstała o 8 30 poszła spać kawałek po 10 wstała chwilę po 13 zjadła i znowu spała do 15 30 szalona czy co?

dizi, fajna kiecka ja bym założyła wkręty kolczyki i srebrną bransoletkę i na tym koniec
Zazdroszcze takiego spania po 3 godzinki, u nas 40 minut, szał jest jak śpi godzinke.

Przestawiłam Zuzi łóżeczko i stoi teraz równolegle ze ścianą, w dzień śpi ok. Zobaczymy jak będzie z nocką, bo teraz ochraniacz mi ją całkiem zasłania i nic nie widzę z łóżka

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:19   #3633
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zazdroszcze takiego spania po 3 godzinki, u nas 40 minut, szał jest jak śpi godzinke.

Przestawiłam Zuzi łóżeczko i stoi teraz równolegle ze ścianą, w dzień śpi ok. Zobaczymy jak będzie z nocką, bo teraz ochraniacz mi ją całkiem zasłania i nic nie widzę z łóżka
MAO u nas to samo, jak godzinę prześpi w dzień to święto lasu jest

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:36   #3634
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

A to że mam kartę ciąży pewnie nic nie zmienia? Ciekawe co mi powie, może będę musiała mieć dwa zaświadczenia bo ten lekarz mnie prowadził do porodu a dokument musi być przed 10 tyg do dnia porodu to ciekawe czy od tego i od tamtego lekarza nie będzie potrzebne.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:43   #3635
Taszanta
Zakorzenienie

Helenka dostała pismo z urzędu miasta z zaproszeniem na imprezę w parku z posadzeniem drzewek na szczęście dla nowo urodzonych i adoptowanych dzieci .
Jestem w szoku, coraz bardziej mnie zadziwia ta Belgia

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:46   #3636
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A to że mam kartę ciąży pewnie nic nie zmienia? Ciekawe co mi powie, może będę musiała mieć dwa zaświadczenia bo ten lekarz mnie prowadził do porodu a dokument musi być przed 10 tyg do dnia porodu to ciekawe czy od tego i od tamtego lekarza nie będzie potrzebne.
Raczej nie, ale zapytaj moze Ci wystawi, moja lekarka nie chciala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 16:55   #3637
domii29
Zakorzenienie

Dizi za wagę

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
lusesita dziękujemy no niestety długo, mam nadzieję, że lada dzień zniknie, bo za tydzień chrzciny

pochwale się Wam moją kiecką (zdjęcie z allegro ) , myślę tylko nad dodatkami
super kiecka

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
wow

szacun

brawa za wage

kurcze,to faktycznie dlugo...
u nas juz z oczek praktycznie zniknelo,pod swiatlo cos tam przebija,ale widac,ze znika.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny których dzieciaczki kończą lub już skończyły 3 miesiące, zmieniacie już smoczki ?
Mój Leon najbardziej lubi ciumki z Lovi, dziś właśnie kupiłam takie od 3 - 6 mcy i się przymierzam żeby mu dać

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Dizi kiecka bardzo ładna ale góra jest tak bogato zdobiona że ja bym jak już założyła tylko srebrne kolczyki jakieś kuleczki lub coś w tym stylu - w każdym razie skromnego

Domii zaszalałaś kobito - szacuneczek Ja też nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy
Cytat:
My mamy z aventa i on są od 0-6 msc, wiem że powinno się wymieniać co 3 miesiące ale u nas smoczek jest tylko do spania, mamy dwa i używamy ich zamiennie i nie wiem w sumie czy mamy wymieniać czy nie.

Dizi bardzo ładna kiecka
Domi szacun Ja czasami jak mam dobry dzień to też mam motorek w tyłku, no i jak dzieć pozwoli

Co do tego motorka, jeśli mnie nic nie boli, nie chce mi się spać i nie jest mi zimno to mogłabym tak codziennie - lubię sprzątać, gotować itd . Zazwyczaj jak siedzę na górze to coś ogarniam, krew mnie zalewa jak mam siedzieć w miejscu , u rodziców też swego czasu sprzątałam tylko z czasem zwątpiłam bo moja mama to typ "chomika" i zbiera wszystkie tzw "przydasie" .
A od wczoraj Jaśko ma fazę ciągłego noszenia na rączkach, bujaczek nie, łóżeczko i karuzelka nie, spać nie, na mate też nie, wózek także nie wchodzi w grę więc muszę wszystko ogarniać z nim na rękach - w takich momentach żałuję że nie mam nosidełka albo chusty bo mój kręgosłup błaga o litość

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-01-30 o 16:56
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:13   #3638
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Bartus dzielnie zniósł wtorkowy zabieg troszkę poplakal ale nawet się nie zaniósł, czyli maść znieczulajaca działała gorzej było ze mną ja płakałam praktycznie cały czas i musiałam odejść jak najdalej od zabiegowego bo bym tam padła, tż go zaniósł i zabrał i stał pod zabiegowym. Wasze kciuki napewno nam pomogły, dziękujemy!

Basia rzeczywiście gips teraz to jest porządny! Kurcze powiem ci że zawiele to o szynie i bucikach się nie dowiedzieliśmy, tam w szpitalu jest szewc i on robi ta zwykła polska z tymi zwykłymi bucikami, wziął od nas miarę, koszt 600 zł, i teraz sama nie wiem, chcielibyśmy tą angielską ale nie wiem gdzie jej szukać a na 17 lutego musimy już ją mieć.
Super, że już po wszystkim

Popytaj w sklepach ortopedycznych. Powiem Ci, że ja chce kupić naprawde dobrą szynę- tak powiedziałam lekarzowi, że nie chce nawrotu - i on wybrał tą Denisa Browna czy jakoś tak. To jest szyna na wiele miesięcy, jakos nie miałabym zaufania do szyny ze szpitala, która zatrudnia szewca.

Dziewczyny slyszałyscie o tych bliżniakach syjamskich? dwoch chlopców, urodzili sie w Warszawie, zrośnięci brzuszkami. Własnie trwa operacja.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dizi za wagę

super kiecka

Co do tego motorka, jeśli mnie nic nie boli, nie chce mi się spać i nie jest mi zimno to mogłabym tak codziennie - lubię sprzątać, gotować itd . Zazwyczaj jak siedzę na górze to coś ogarniam, krew mnie zalewa jak mam siedzieć w miejscu , u rodziców też swego czasu sprzątałam tylko z czasem zwątpiłam bo moja mama to typ "chomika" i zbiera wszystkie tzw "przydasie" .
A od wczoraj Jaśko ma fazę ciągłego noszenia na rączkach, bujaczek nie, łóżeczko i karuzelka nie, spać nie, na mate też nie, wózek także nie wchodzi w grę więc muszę wszystko ogarniać z nim na rękach - w takich momentach żałuję że nie mam nosidełka albo chusty bo mój kręgosłup błaga o litość
Może jakis skok sie zaczyna- albo poprostu chce się tulić
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:21   #3639
anulka2205
Wtajemniczenie

Kyte nie widze zdjecia ale jk i plac to pewnie cos os jedzonka

Domi a kto u Was taki wybredny ze dwa obiady trzeba gotowac?

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:37   #3640
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
lusesita dziękujemy no niestety długo, mam nadzieję, że lada dzień zniknie, bo za tydzień chrzciny

pochwale się Wam moją kiecką (zdjęcie z allegro ) , myślę tylko nad dodatkami
fajna kieca
Cytat:
Oja raz? ja już chyba z 3 razy, Bartkowi jakoś tak szybko rosną paznokcie! Bartek dziś leżąc w łóżeczku odkrył karuzele ale był zdziwiony

Elegancka sukieneczka!

A ja dziś wybieram się pierwszy raz po porodzie do gina (wiem dosyć późno) myślicie że da mi zaświadczenie do becikowego, jak chodziłam do niego od 17 tyg bo zmienilam lekarza? Troszkę się stresuje
za odkrycie

mi się zdaje,ze od poprzedniego będziesz musiala mieć,ze zglosilas się przed 10

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Helenka dostała pismo z urzędu miasta z zaproszeniem na imprezę w parku z posadzeniem drzewek na szczęście dla nowo urodzonych i adoptowanych dzieci .
fajnie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Popytaj w sklepach ortopedycznych. Powiem Ci, że ja chce kupić naprawde dobrą szynę- tak powiedziałam lekarzowi, że nie chce nawrotu - i on wybrał tą Denisa Browna czy jakoś tak. To jest szyna na wiele miesięcy, jakos nie miałabym zaufania do szyny ze szpitala, która zatrudnia szewca.

Dziewczyny slyszałyscie o tych bliżniakach syjamskich? dwoch chlopców, urodzili sie w Warszawie, zrośnięci brzuszkami. Własnie trwa operacja.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

slyszalam
oby wszystko było ok!
Stary 2014-01-30, 18:19   #3641
kyte
Wtajemniczenie

Mój mąż wrócił dziś wcześniej z pracy aby mi pomóc.Pojechał na chwile na miasto i zaginął w akcji.

Sylwia dobrze że już ten zabieg macie za sobą.Ty i Bartuś byliście bardzo dzielni
Co do nożyczek nie lubie ich więc używam cążki
Cytat:
Chyba jednak smakowało

Grzeczna Niunia

Super dzielny Smyk

Kyte zdrówka na moje oko te krostki to reakcja po jakimś jedzonku

Lineczka to się Nelce spieszy do raczkowania

A my byliśmy dziś u pediatry
Adaś waży 6700 g, 11 tydzień, kp, wpiszesz Rybko?

Z całą resztą gorzej, nadal utrzymuje się zażółcenie, jutro rano badamy znów bilirubinę i morfologię, dodatkowo mamy podawać wodę z glukozą i wit.C, żeby oczyścić trochę organizm.
Ale sie Was trzyma...

Sukieneczke zobacze później na kompie.
Domii szalejesz dziewczyno
Taszanta fajna inicjatywa
Stary 2014-01-30, 18:23   #3642
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostała, bezproblemu zaswiadczenie, w pierwzej ciazy. w 15tc zmienilam lekarza.
musialam mu tylko dac ksero karty ciazy by mogl do kartoteki dolaczyc.

byłam na kontroli z Hania. ladnie sie robia strupki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:27   #3643
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie co do nozyczek, jakie byście poleciły?
ja używam zwyczajnych naszych. Miałam jakieś dziecięce ale mi nie obcinały a te nasze są ostre i ładnie tną

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.z dnia na dzień Natalia dostała takich krostek.Czy to jest coś uczuleniowego? Czy to jest skaza???dzis Natalia miała znowu atak taki płaczu jak za czasów kolki nie mogłam jej uspokoić aż się dusiła wlasną śliną ...

Mi się wydaje że to nie są uczuleniowe krostki. Co do bólu to współczuję bo wiem jak ciężko patrzeć na cierpienie dziecka

Cytat:
Ja jak założyłam ochraniacz to mi dziwnie było bo jej nie widziałam ale już się przyzwyczaiłam

Sylwiaaa, to zależy od lekarza - może ci wystawi skoro masz w karcie ciąży wpisane

my dzisiaj księdza przyjmowaliśmy ale był w porządku
Stary 2014-01-30, 18:27   #3644
niunia32
Zakorzenienie

o matko a ja do ZUSu musze jeszcze jechac i zalatwic zaswiadczenie o skladkach i potem doppiero bede mogla złozyc o becikowe

Sylwia super ze juz po zabiegu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:29   #3645
lusesita23
Zakorzenienie

a w ogole to wyszlam na zakupy,na godzinke.
ale mala pospala wczesniej-1,5 godz! w,domu! :p- wiec humor miala
w 5-10-15 zalapalam sie jeszcze,na,promocje widc kupilam,bodziaka i leginsy

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
o matko a ja do ZUSu musze jeszcze jechac i zalatwic zaswiadczenie o skladkach i potem doppiero bede mogla złozyc o becikowe

Sylwia super ze juz po zabiegu
no papierologii z tym masa..
my myslelismy,ze wszystko mamy,a tu jeszcze zaswiadczenie z pracy jakies,masakra

Stary 2014-01-30, 18:43   #3646
ktosiula
Wtajemniczenie

Kurce czemu wcześniej nie napisalyscie o tym zaświadczeniu od gin, w poniedziałek miałam wizytę i zapomniałam o tym

Sylwia super ze zabieg udany!!!! Akcja z pilniczkiem hehehe ja jestem zadowolona z tych nożyczek, ostre są... I obcinan minimum raz w tygodniu tak mu rosną szybko i mnie potem kłuje w piersi...

Dizi brawa za wagę i niech ta żółtaczka juz sobie pójdzie! Sukienka piękna, kiedy chrzciny?

Kyte skaza to na pewno nie jest, ja bym się nie przejmowała dopóki to tak wygląda, samo zejdzie a i tak nie dojdziesz co to.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:38
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:55   #3647
anulka2205
Wtajemniczenie

Obczaiłam kiece cudna

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:40   #3648
dizi
Zadomowienie

dzięki Dziewczyny tak jak myślałam - najlepsza będzie srebrna delikatna biżuteria

Ktosiula chrzcimy 9 lutego, oby tylko nie zasypało i nie zawiało nas

Niunia żeby szybko Hania wyzdrowiała!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:50   #3649
kyte
Wtajemniczenie

dizi kieca super delikatna biżuteria jak najbardziej
Stary 2014-01-30, 20:38   #3650
ryba91
Zakorzenienie

Witam wieczornie

dIZI- PIĘKNA WAGA no i kieca ślcizna

kyte- zdrówka ;*

Sylwia- za zabieg . Teraz już z górki ;* NOżyczki mamy z canpolu i jestem MEGA zadowolona. ti chyba najostrzejsze nożyce jakie mam w domu

Dziewczyny z niemiec- ile zdjęć do dowodu potrzeba u Was, jest jakas opłata? no i czy one są takie same jak tu w PL? ;> DE?ANIA?
Stary 2014-01-30, 20:49   #3651
De28
Wtajemniczenie

ryba- 13 euro kosztuje wyrobienie paszportu.Nie mam pojecia czy zdjecia sa takie same.( aktuelles biometrisches Lichtbild (Frontalaufnahme) czyli ujecia calkowicie od przodu.
Potrzeba zdjecie i zgode drugiego rodzica, jezeli nie ma go przy wyrobieniu oraz akt urodzenia.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:55
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:01   #3652
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Raczej nie, ale zapytaj moze Ci wystawi, moja lekarka nie chciala

Udało się! wystawił bez problemu

Cytat:

No my też szynę Denis Browna będziemy mieć a ten szewc to tylko się tym zajmuje i jeszcze jakieś buty ortopedyczne robi, więc to nie jest byle jaki szewc ale jeszcze się przejdę do sklepów medycznych tu u nas i zobaczymy czy coś mają. Też mi zależy na dobrej szynie i bucikach.

Jutro idziemy załatwiać becikowe, składamy jeszcze o rodzinne i o becikowe z tego tytułu, mam nadzieję że nam dochód nie przekroczy
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:18   #3653
ryba91
Zakorzenienie

De, dzięki, ale chodziło mi o dowód osobisty . ;d dorosłego
Stary 2014-01-30, 21:22   #3654
lusesita23
Zakorzenienie

witam wieczornie,karmimy sie

Marys dostala nowe krople od lekarza- zawierajace witaminy,ale tez,usprawniajace prace jelit i noe chce zapeszac,ale dwie kupy zrobila i nawet nie kweknela

dzis dzien malo marudny ma
Stary 2014-01-30, 21:25   #3655
De28
Wtajemniczenie

ahh ok,ryba tu masz info

http://www.personalausweisportal.de/...hren_node.html

Umiesz niemiecki?Jak nie to przetlumacze.Ale fotka frontalna, z neutralnym wyrazen twarzy

Anforderungen an das Lichtbild:

Aktuelle Aufnahme

Gesicht zentriert auf dem Foto, Frontalaufnahme, kein Halbprofil

Augen offen und deutlich sichtbar

Mund geschlossen, neutraler Gesichtsausdruck

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:41   #3656
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ahh ok,ryba tu masz info

http://www.personalausweisportal.de/...hren_node.html

Umiesz niemiecki?Jak nie to przetlumacze.Ale fotka frontalna, z neutralnym wyrazen twarzy

Anforderungen an das Lichtbild:

Aktuelle Aufnahme

Gesicht zentriert auf dem Foto, Frontalaufnahme, kein Halbprofil

Augen offen und deutlich sichtbar

Mund geschlossen, neutraler Gesichtsausdruck
AAA czyli inne niz u nas. Ale tak zapytam jeszcze ob nie doczytałam ile tych zdjęć trzeba? i średnio ile kosztuje wyrobienie? ;D z tej strony to na 10lat ważny dowód za 28,8€ przy powyżej 24l a jak dowód tymaczasowy to ile jest wazny i tez ma cena [10€] zależność od wieku?
Stary 2014-01-30, 21:44   #3657
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Marys dostala nowe krople od lekarza- zawierajace witaminy,ale tez,usprawniajace prace jelit i noe chce zapeszac,ale dwie kupy zrobila i nawet nie kweknela

Jakie macie kropelki?za kupe moja dalej się męczy
Stary 2014-01-30, 21:48   #3658
nemosek
Zakorzenienie

Hejo wieczornie
Wczoraj miałam problemy z netem a poza tym dzieć uciął 2 drzemki po 10 minut skutkiem tego musiałam poświęcic mu duuuuuuużo uwagi
Szybki regenerator
No i ciągle na rękach chciał i tulił sie niesamowicie do mojego ramienia-coś mi to skokiem zapachniało
Dzisiaj natomiast spał 2,5 h w ciągu dnia.Ale z kolei miałam siostrzenicę pod opieką i musiałam poświęcić jej czas.

Poczytałam
CoralFilip ma piękne oczy
Rusałka Fajne te Twoje dziewuszki
RybkoZdjęcie marchewkowe jest the best
DomiJasiek przystojny kawaler

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

A ja mam mały problem.

Wczoraj po kąpieli zauważyłam że nasz synek ma całe plecy w dziwnych suchych plamach i te plamy są również na ramionkach i udach .

Wcześniej tego nie było, nic mu nie szkodziło, ani nabiał ani inne rzeczy. Teraz się zastanawiam czy to możliwe że tak nagle wyskoczyła jakaś nietolerancja, skaza białkowa czy coś...

Te plamki są bardzo suche nie jest to wysypka, ale coś jak liszaj.

I zastanawiam się również czy to nie atopowe zapalenie skóry bo ja osobiście mam z tym problem. Wyszło w ciąży i od tego momentu nie mogę się z tego wygrzebać. Może mały odziedziczył

Tylko dziwi mnie to że to się pokazało tak z dnia na dzień i to nie w jakimś małym miejscu tylko prawie na całym ciele .
U nas były podobne plamy na nóżkach,nawilżalam maścia cholesterolową-pomogło.Plamki zniknęły po czym niedawno znowu powróciły.I też mamy podejrzenie AZS.Wybieram się do dermatologa.Przestałam jeść nabiał i skóra się trochę poprawiła ale ostatnio znowu zgrzeszyłam i teraz mamy dodatkowo jeszcze krostki (ale jadłam też paprykę i ogórka może po tym).
U nas tez super sprawdza się krem z Ziaji natłuszczająco regenerujący dla skóry atopowej.Stosuję na buźkę i tarka jaką miał przeszla jak ręką odjął.Super nawilża i łagodzi.

Cytat:
Hej
Bartus dzielnie zniósł wtorkowy zabieg troszkę poplakal ale nawet się nie zaniósł, czyli maść znieczulajaca działała gorzej było ze mną ja płakałam praktycznie cały czas i musiałam odejść jak najdalej od zabiegowego bo bym tam padła, tż go zaniósł i zabrał i stał pod zabiegowym. Wasze kciuki napewno nam pomogły, dziękujemy!

Basia rzeczywiście gips teraz to jest porządny! Kurcze powiem ci że zawiele to o szynie i bucikach się nie dowiedzieliśmy, tam w szpitalu jest szewc i on robi ta zwykła polska z tymi zwykłymi bucikami, wziął od nas miarę, koszt 600 zł, i teraz sama nie wiem, chcielibyśmy tą angielską ale nie wiem gdzie jej szukać a na 17 lutego musimy już ją mieć.
Super że juz po i możecie odetchnąć.Bartuś dzielny pacjent

Cytat:
Napisane przez lubiewiedziec Pokaż wiadomość
Czy jak moje 3 miesieczne dziecko podciaga sie z pozycji polezacej do siedzacej i sie w niej chwile utrzymuje, ponczym opada to powinnam je powstrzymywac czy zachecac? Boje sie ze sobie krzywde zrobi. I czy taki maluszek moze dlugo byc w lezaczku? Jak to jest zvwaszymi dziecmi?

Ania
Ja bym jeszcze zaczekała z sadzaniem
Mały i tak nie jest długo w leżaczku bo szybko mu się nudzi.Chociaż parę razy zdarzyło mu się usnąć,ale przekładałam do koszyka.W leżaczku zawsze ma pozycję półleżącą.

Cytat:
Chyba jednak smakowało

Grzeczna Niunia

Super dzielny Smyk

Kyte zdrówka na moje oko te krostki to reakcja po jakimś jedzonku

Lineczka to się Nelce spieszy do raczkowania

A my byliśmy dziś u pediatry
Adaś waży 6700 g, 11 tydzień, kp, wpiszesz Rybko?

Z całą resztą gorzej, nadal utrzymuje się zażółcenie, jutro rano badamy znów bilirubinę i morfologię, dodatkowo mamy podawać wodę z glukozą i wit.C, żeby oczyścić trochę organizm.
za wagę
Strasznie długo trzyma się ta żołtaczka
Fajna kieca

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny których dzieciaczki kończą lub już skończyły 3 miesiące, zmieniacie już smoczki ?
Mój Leon najbardziej lubi ciumki z Lovi, dziś właśnie kupiłam takie od 3 - 6 mcy i się przymierzam żeby mu dać

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Dizi kiecka bardzo ładna ale góra jest tak bogato zdobiona że ja bym jak już założyła tylko srebrne kolczyki jakieś kuleczki lub coś w tym stylu - w każdym razie skromnego

Domii zaszalałaś kobito - szacuneczek Ja też nie lubię jak mi ktoś na ręce patrzy
Właśnie chcę zmienić ale jakoś nie po drodze mi do sklepu
Najprościej chyba będzie jak zamówię na allegro
Też najbardziej Lovi nam pasuje
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Wow ale fajna akcja!
Cytat:

I jakie duże te dzieciaki jak na bliźnięta-4700 g
Takie slodziaki przytulaki

KyteTE krostki to chyba po jakimś jedzeniu.Małemu też ostatnio wyskoczyły takie czerone malutkie krosteczki na twarzy i tułowiu(wcześniej takich nie miał) myślę że przysłużyła się do tego papryka lub ogórek albo ostre przyprawy
Pediatra dzisiaj oglądała i potwierdziła że pewnie od jedzenia

Eh idzie już zwariować z tymi wysypkami,chrostkami itp.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:56   #3659
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A jakie kropelki?

Zapomniałabym
Dzisiaj bylismy na szczepieniu- o dziwo młody tylko pisnął ale dla bezpieczeństwa psychicznego tż go trzymał na rękach.Czarował dzisiaj uśmiechem lekarkę i pielegniarki.
Długo musiałam czekać na 1 uśmiech za to teraz nie schodzi mu z twarzy cały dzień.
Szkrabek waży 5585 i mierzy 60 cm!

Załatwialiśmy dzisiaj wstępnie chrzciny,rozmawiałam z babką z lokalu najtańszego jaki znalazłam.Wszędzie chcą około 100 zł.
Podała nam cenę 50 zł za przystawkę,obiad zupę i 2 rodzaje mięsa plus 3 surówki,deser,owoce,napoj e zimne i ciepłe bez limitu.Dzieciaki przez pół a do lat 4 gratis.
Chyba się zdecydujemy.Becikowe się przyda

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:21   #3660
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Udało się! wystawił bez problemu

No my też szynę Denis Browna będziemy mieć a ten szewc to tylko się tym zajmuje i jeszcze jakieś buty ortopedyczne robi, więc to nie jest byle jaki szewc ale jeszcze się przejdę do sklepów medycznych tu u nas i zobaczymy czy coś mają. Też mi zależy na dobrej szynie i bucikach.

Jutro idziemy załatwiać becikowe, składamy jeszcze o rodzinne i o becikowe z tego tytułu, mam nadzieję że nam dochód nie przekroczy

super,ze lekarz,wystawil

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jakie macie kropelki?za kupe moja dalej się męczy

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A jakie kropelki?

Zapomniałabym
Dzisiaj bylismy na szczepieniu- o dziwo młody tylko pisnął ale dla bezpieczeństwa psychicznego tż go trzymał na rękach.Czarował dzisiaj uśmiechem lekarkę i pielegniarki.
Długo musiałam czekać na 1 uśmiech za to teraz nie schodzi mu z twarzy cały dzień.
Szkrabek waży 5585 i mierzy 60 cm!

Załatwialiśmy dzisiaj wstępnie chrzciny,rozmawiałam z babką z lokalu najtańszego jaki znalazłam.Wszędzie chcą około 100 zł.
Podała nam cenę 50 zł za przystawkę,obiad zupę i 2 rodzaje mięsa plus 3 surówki,deser,owoce,napoj e zimne i ciepłe bez limitu.Dzieciaki przez pół a do lat 4 gratis.
Chyba się zdecydujemy.Becikowe się przyda
zerkne jutro i napisze,bo nie pamietam,a leze juz z mala
Nemosku brawa za,wage i cena fajna

ech,my tez juz musimy jakis termin wybrac

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości