|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
]ewentualnie pogadaj z położną bo one też mają możliwość wystawienia takiego zaświadczenia, bo mi wystawiała, tylko musiałabyś się zapytać w mopsie/gopsie czy Ci przyjmą od położnej mój dziecia wstała o 8 30 poszła spać kawałek po 10 wstała chwilę po 13 zjadła i znowu spała do 15 30 szalona czy co? ![]() dizi, fajna kiecka ja bym założyła wkręty kolczyki i srebrną bransoletkę i na tym koniec
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przestawiłam Zuzi łóżeczko i stoi teraz równolegle ze ścianą, w dzień śpi ok. Zobaczymy jak będzie z nocką, bo teraz ochraniacz mi ją całkiem zasłania i nic nie widzę z łóżka
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Helenka dostała pismo z urzędu miasta z zaproszeniem na imprezę w parku z posadzeniem drzewek na szczęście dla nowo urodzonych i adoptowanych dzieci
Jestem w szoku, coraz bardziej mnie zadziwia ta Belgia
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dizi
za wagę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do tego motorka, jeśli mnie nic nie boli, nie chce mi się spać i nie jest mi zimno to mogłabym tak codziennie - lubię sprzątać, gotować itd . Zazwyczaj jak siedzę na górze to coś ogarniam, krew mnie zalewa jak mam siedzieć w miejscu , u rodziców też swego czasu sprzątałam tylko z czasem zwątpiłam bo moja mama to typ "chomika" i zbiera wszystkie tzw "przydasie" .A od wczoraj Jaśko ma fazę ciągłego noszenia na rączkach, bujaczek nie, łóżeczko i karuzelka nie, spać nie, na mate też nie, wózek także nie wchodzi w grę więc muszę wszystko ogarniać z nim na rękach - w takich momentach żałuję że nie mam nosidełka albo chusty bo mój kręgosłup błaga o litość
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-01-30 o 16:56 |
||||
|
|
|
#3638 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popytaj w sklepach ortopedycznych. Powiem Ci, że ja chce kupić naprawde dobrą szynę- tak powiedziałam lekarzowi, że nie chce nawrotu - i on wybrał tą Denisa Browna czy jakoś tak. To jest szyna na wiele miesięcy, jakos nie miałabym zaufania do szyny ze szpitala, która zatrudnia szewca. Dziewczyny slyszałyscie o tych bliżniakach syjamskich? dwoch chlopców, urodzili sie w Warszawie, zrośnięci brzuszkami. Własnie trwa operacja. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte nie widze zdjecia ale jk i plac to pewnie cos os jedzonka
![]() Domi a kto u Was taki wybredny ze dwa obiady trzeba gotowac? Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za odkrycie![]() mi się zdaje,ze od poprzedniego będziesz musiala mieć,ze zglosilas się przed 10 Cytat:
![]() Cytat:
oby wszystko było ok! |
||||
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż wrócił dziś wcześniej z pracy aby mi pomóc.Pojechał na chwile na miasto i zaginął w akcji.
Sylwia dobrze że już ten zabieg macie za sobą.Ty i Bartuś byliście bardzo dzielni ![]() Co do nożyczek nie lubie ich więc używam cążki ![]() Cytat:
![]() Sukieneczke zobacze później na kompie. Domii szalejesz dziewczyno ![]() Taszanta fajna inicjatywa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musialam mu tylko dac ksero karty ciazy by mogl do kartoteki dolaczyc. byłam na kontroli z Hania. ladnie sie robia strupki
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zadomowienie
|
ja używam zwyczajnych naszych. Miałam jakieś dziecięce ale mi nie obcinały a te nasze są ostre i ładnie tną
Cytat:
Cytat:
Sylwiaaa, to zależy od lekarza - może ci wystawi skoro masz w karcie ciąży wpisane my dzisiaj księdza przyjmowaliśmy ale był w porządku
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
o matko a ja do ZUSu musze jeszcze jechac i zalatwic zaswiadczenie o skladkach i potem doppiero bede mogla złozyc o becikowe
Sylwia super ze juz po zabiegu |
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to wyszlam na zakupy,na godzinke.
ale mala pospala wczesniej-1,5 godz! w,domu! :p- wiec humor miala ![]() w 5-10-15 zalapalam sie jeszcze,na,promocje widc kupilam,bodziaka i leginsy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
my myslelismy,ze wszystko mamy,a tu jeszcze zaswiadczenie z pracy jakies,masakra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurce czemu wcześniej nie napisalyscie o tym zaświadczeniu od gin, w poniedziałek miałam wizytę i zapomniałam o tym
Sylwia super ze zabieg udany!!!! Akcja z pilniczkiem hehehe ja jestem zadowolona z tych nożyczek, ostre są... I obcinan minimum raz w tygodniu tak mu rosną szybko i mnie potem kłuje w piersi...Dizi brawa za wagę i niech ta żółtaczka juz sobie pójdzie! Sukienka piękna, kiedy chrzciny? Kyte skaza to na pewno nie jest, ja bym się nie przejmowała dopóki to tak wygląda, samo zejdzie a i tak nie dojdziesz co to.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-30 o 20:38 |
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Dziewczyny
tak jak myślałam - najlepsza będzie srebrna delikatna biżuteria Ktosiula chrzcimy 9 lutego, oby tylko nie zasypało i nie zawiało nas ![]() Niunia żeby szybko Hania wyzdrowiała! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
dizi kieca super
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
dIZI- PIĘKNA WAGA no i kieca ślcizna kyte- zdrówka ;* Sylwia- za zabieg . Teraz już z górki ;* NOżyczki mamy z canpolu i jestem MEGA zadowolona. ti chyba najostrzejsze nożyce jakie mam w domu Dziewczyny z niemiec- ile zdjęć do dowodu potrzeba u Was, jest jakas opłata? no i czy one są takie same jak tu w PL? ;> DE?ANIA?
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba- 13 euro kosztuje wyrobienie paszportu.Nie mam pojecia czy zdjecia sa takie same.( aktuelles biometrisches Lichtbild (Frontalaufnahme) czyli ujecia calkowicie od przodu.
Potrzeba zdjecie i zgode drugiego rodzica, jezeli nie ma go przy wyrobieniu oraz akt urodzenia. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-01-30 o 20:55 |
|
|
|
#3652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jeszcze się przejdę do sklepów medycznych tu u nas i zobaczymy czy coś mają. Też mi zależy na dobrej szynie i bucikach.Jutro idziemy załatwiać becikowe, składamy jeszcze o rodzinne i o becikowe z tego tytułu, mam nadzieję że nam dochód nie przekroczy
|
||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
De, dzięki, ale chodziło mi o dowód osobisty . ;d dorosłego
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczornie,karmimy sie
![]() Marys dostala nowe krople od lekarza- zawierajace witaminy,ale tez,usprawniajace prace jelit i noe chce zapeszac,ale dwie kupy zrobila i nawet nie kweknela ![]() dzis dzien malo marudny ma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
ahh ok,ryba tu masz info
http://www.personalausweisportal.de/...hren_node.html Umiesz niemiecki?Jak nie to przetlumacze.Ale fotka frontalna, z neutralnym wyrazen twarzy Anforderungen an das Lichtbild: • Aktuelle Aufnahme • Gesicht zentriert auf dem Foto, Frontalaufnahme, kein Halbprofil • Augen offen und deutlich sichtbar • Mund geschlossen, neutraler Gesichtsausdruck |
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kupe moja dalej się męczy
|
|
|
#3658 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo wieczornie
Wczoraj miałam problemy z netem a poza tym dzieć uciął 2 drzemki po 10 minut skutkiem tego musiałam poświęcic mu duuuuuuużo uwagi ![]() Szybki regenerator ![]() No i ciągle na rękach chciał i tulił sie niesamowicie do mojego ramienia-coś mi to skokiem zapachniało ![]() Dzisiaj natomiast spał 2,5 h w ciągu dnia.Ale z kolei miałam siostrzenicę pod opieką i musiałam poświęcić jej czas. Poczytałam ![]() CoralFilip ma piękne oczy Rusałka Fajne te Twoje dziewuszki ![]() RybkoZdjęcie marchewkowe jest the best ![]() DomiJasiek przystojny kawaler Cytat:
(ale jadłam też paprykę i ogórka może po tym).U nas tez super sprawdza się krem z Ziaji natłuszczająco regenerujący dla skóry atopowej.Stosuję na buźkę i tarka jaką miał przeszla jak ręką odjął.Super nawilża i łagodzi. Cytat:
![]() Cytat:
Mały i tak nie jest długo w leżaczku bo szybko mu się nudzi.Chociaż parę razy zdarzyło mu się usnąć,ale przekładałam do koszyka.W leżaczku zawsze ma pozycję półleżącą. Cytat:
za wagęStrasznie długo trzyma się ta żołtaczka Fajna kieca Cytat:
![]() Najprościej chyba będzie jak zamówię na allegro ![]() Też najbardziej Lovi nam pasuje ![]() Cytat:
Cytat:
Takie slodziaki przytulaki ![]() KyteTE krostki to chyba po jakimś jedzeniu.Małemu też ostatnio wyskoczyły takie czerone malutkie krosteczki na twarzy i tułowiu(wcześniej takich nie miał) myślę że przysłużyła się do tego papryka lub ogórek albo ostre przyprawy ![]() Pediatra dzisiaj oglądała i potwierdziła że pewnie od jedzenia ![]() Eh idzie już zwariować z tymi wysypkami,chrostkami itp. |
|||||||
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałabym ![]() Dzisiaj bylismy na szczepieniu- o dziwo młody tylko pisnął ale dla bezpieczeństwa psychicznego tż go trzymał na rękach.Czarował dzisiaj uśmiechem lekarkę i pielegniarki.Długo musiałam czekać na 1 uśmiech za to teraz nie schodzi mu z twarzy cały dzień. Szkrabek waży 5585 i mierzy 60 cm! Załatwialiśmy dzisiaj wstępnie chrzciny,rozmawiałam z babką z lokalu najtańszego jaki znalazłam.Wszędzie chcą około 100 zł. Podała nam cenę 50 zł za przystawkę,obiad zupę i 2 rodzaje mięsa plus 3 surówki,deser,owoce,napoj e zimne i ciepłe bez limitu.Dzieciaki przez pół a do lat 4 gratis. Chyba się zdecydujemy.Becikowe się przyda
|
|
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super,ze lekarz,wystawil ![]() Cytat:
![]() Nemosku brawa za,wage i cena fajna![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ech,my tez juz musimy jakis termin wybrac
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

]
szalona czy co?
ja bym założyła wkręty kolczyki i srebrną bransoletkę i na tym koniec

za wagę 

.

tak jak myślałam - najlepsza będzie srebrna delikatna biżuteria

.