Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 17:46   #1171
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

byłam u dentysty i ząbek już wyleczony później poszłam do teściowej, bo małż miał być po 14:00 w domu, ale dopiero teraz wraca.... siedział i napieprzał jakieś papierzyska posrane

poza tym jak szłam odstawić Mikiego do T. to z kwiaciarni wychodził facet ok 30-35 lat z synkiem takiem może 2 latka i mówi "dasz mamusi tego kwiatuszka" normalnie się rozpłynęłam

idę nadrabiać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:47   #1172
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem co doradzić ale smutno że Natalka tak się męczy...
nie chciałabym być tutaj skrytykowana, bo Wy kp tylko tak? ale może warto pomyśleć o mm, pepti, nutra coś tam czy jakieś inne takie tego typu?
jak bedzie tak dalej to bede musiala bo dziecko tylko cierpi. poczekam do nastepnej wizyty u pediatry i wtedy zadecydujemy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:47   #1173
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
a mój przyszredł w stanie... tzn kolega go odwiózł i wszystkie zale mi wywalił... no fajnie sie dowiedzieć ze jest się debilem i jeszcze zadzwonił do moje sis żeby jej powiedzieć zeby nie komentowała że sobie nic nowego nie kupilam do ubrania... nooo "super" się czuję, mam dość...
Współczuję. Wiem jak to jest ale na szczęście moj TŻ pije raz na ruski rok. Choć jak nam się syn urodził to go z pięć razy opijał ale w końcu dostał opieprz i skończył świętować

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:48   #1174
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
a mój przyszredł w stanie... tzn kolega go odwiózł i wszystkie zale mi wywalił... no fajnie sie dowiedzieć ze jest się debilem i jeszcze zadzwonił do moje sis żeby jej powiedzieć zeby nie komentowała że sobie nic nowego nie kupilam do ubrania... nooo "super" się czuję, mam dość...
O Matko,ale nieładnie się zachował,po pijaku wychodzi cała prawda
Stary 2014-01-30, 17:48   #1175
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Piszecie, że Wasze dzieci bardziej piszczą na tż/dziadka/babcię a mój jest tak zapatrzony we mnie , że nawet jak są wszyscy w domu to on patrzy tylko na mnie
Jak się oddalam, to może być ktokolwiek, nie płacze wtedy. Aaa i strasznie lubi wygłupy Zuzi rechocze wtedy głośno
ja mam podobnie ;p jak ktos jest to i tak szuka mnie moj tż ostatnio sie wsciekał bo mała lezała z nim ja poszlam prasowac i małą cały czas marudna i w ogole a ja tylko weszlam do pokoju i cisza po czym jak zaczelam gadac do niej to usmiech i mi odpowiadała
Stary 2014-01-30, 17:50   #1176
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
oczywiscie zgodze sie z Toba, jednak to nie sa kolczyki łatwo ściagalne, wiem bo moja kuzynka założyła je swojej córeczce dość szybko coś podobnie jak ja planuje i nie masz pojecia jak ciezko je zdjąć! nawet jak ma sie dlugie paznokcie ..
Dla mnie takie małe dzieci w kolczykach wyglądają conajmniej dziwacznie. No ale każdy robi ze swoim dzieckiem co uważa za słuszne
Chociaż dobrze że ciężko je zdjąć to chociaż masz pewność że krzywdy sobie nie zrobi.

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-30, 17:50   #1177
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Współczuję. Wiem jak to jest ale na szczęście moj TŻ pije raz na ruski rok. Choć jak nam się syn urodził to go z pięć razy opijał ale w końcu dostał opieprz i skończył świętować
Mój też sobie popije czasem,ale nigdy nic mi przykrego nie powiedziął,ani nie "wyrzygał" prędzej ja to robiłam,jak jeszcze mogłam pić
Stary 2014-01-30, 17:53   #1178
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mój też sobie popije czasem,ale nigdy nic mi przykrego nie powiedziął,ani nie "wyrzygał" prędzej ja to robiłam,jak jeszcze mogłam pić
Tym bardziej się cieszę że moj TŻ nie pije, a jak mu się zdarzy to zazwyczaj go bierze na miłość
Kumpel sobie poszedł, ten się podlizuje, wziął właśnie małego do salonu i kazał mi odpoczywać ale że Bartek płacze to coś czuje że zaraz mnie zawoła o pomoc

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-30, 17:53   #1179
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki ALe miałam dziś koszmarny dzień. Byłam z żabą na kontroli - katar i gardło bez zmian, ale oskrzela i płuca czyste więc good news. Ale pani się czepiła bladości Oli (już 3 pediatra), że to wygląda na anemię, itp, a jak się jeszcze dowiedziała, że Ola nie je, to nas wysłąłą na morfo i żelazo. Nie wiem, czy normy podane z labolatorium są dla dzieci, ale ola ma hgb 11 i żelazo 50. Może się ktoś odnieść? Do lekarza idziemy za 3 dni. No i jutro spróbujemy podać pierwszy słoik - dynię. Pediatra się upierała, że dziecko nie może tak mało jeść i trzeba już coś podać... Ja jako dziecko tak jak Bajka prawie w ogóle nie jadłam mleka, podobno nigdy nie zjadłam na raz więcej noż 30 ml i od 2 miesiącach też jechałam na zupach... Ogólnie Ola się darła u lekarza, darła przy pobieraniu krwi z żyły i darła przy czyszczeniu nosa i tak mi to zryło czachę, że szlag trafił moją dietę i najadłąm się czekolady a potem się napiłam martini z teściową i zaraz idę karmić dziecko na śpiocha, może coś zje...

No widać jak w wielu przypadkach, zę co lekarz to opinia, bo mi kazała koniecznie wychodzić

Ja z tesco zamawiałam i było rewelka, wszystko z długimi datami waqżności, nawet bagietki zamawiałam i były super

A po co chcesz tak wcześnie przebijać? Nie krytykuję Cię, tylko jestem ciekawa

U mnie też tak samo

haha Ola też i też się zastanawiam o co kaman

A ja mówię wprost, że ulżyło mi niesamowicie, jak przestałam kp, bo już byłam na skraju wytrzymałości, mimo że baardzo chciałam. Ola nie jadła, nie przybierała, walczyła z cycem. W sumie z butelką też walczy i nie chce jeść, ale przynajmniej mogę zweryfikować, co i jak. Ogólnie to kp jest moim koszmarem, mimo że miałam super pozytywne nastawienie i podziwiam Kaśkę, że wytrwała Dzisiaj podczas kolejnego teatrzyku z okazji jedzenia przez Olę mleka (śpiewania, noszenia w różnych pozycjach, itp, żeby tylko coś zjadła) mąż powiedział, że dzięki Bogu, ze ja nie kp, bo już bym dawno osiwiała, a on wyłysiał. I niech to sobie będzie moja wymówka P.S. Tassia masz of kors rację i się nie czepiam, bo widzę, że się u wszystkich wrażliwość nadmierna włączyła
dlaczego? hmm no i tu bede egoistką wiem i pewnie wszystki eo tym pomyslicie ze nie mysle o małej tylko o sobie, ale raz ze uwielbiam maluszki z kolczykami (weiem ze wy nie )dwa rozmawialam z kosmetyczka ktora dobrze znam itd i to nie jest kobieta która chce zarobic czy cos (tak w ogole to na chrzciny dostalismy dwa zaproszenia na przebicie uszu) i takie małe dzieci są najlepsze bo prawie nic ich to nie boli i nie wyrywają sie itd. moze i to nie są argumenty które by kogokolwiek przekonały ale po prostu to moja decyzja
Stary 2014-01-30, 17:53   #1180
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem ze po alko wlaczaja sie zale ale wyzwiska mogl sobie darowac
eh faceci..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:54   #1181
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tym bardziej się cieszę że moj TŻ nie pije, a jak mu się zdarzy to zazwyczaj go bierze na miłość
Kumpel sobie poszedł, ten się podlizuje, wziął właśnie małego do salonu i kazał mi odpoczywać ale że Bartek płacze to coś czuje że zaraz mnie zawoła o pomoc
No mój też jak wypije,to taki kochany wtedy jest
Stary 2014-01-30, 17:55   #1182
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Monia nic ci nie poradze oprocz pojscia do lekarza i to szybko bo brzmi strasznie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:55   #1183
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja bym nie brala, szkoda kasy.
no dobraaaa nie biorę

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mam tylko nadzieję że nie kłóciłyście się przez 10 stron

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Warszawa temp -12 st odczuwalna - 23 st.... jak zyc??
"sorry, taki mamy klimat"

Cytat:
Mam do oddania dwa opakowania owulanu. Ktoras chetna? Za koszty wysylki. Dajcie znac bo szkoda zeby sie zmarnowaly.
odstawiasz całkowicie? ja chyba też
Cytat:
w Auchan promocja od 1 do 6 lutego
deserki gerber 130g , jeden 2,68zł drugi za grosz
pampersy activebaby dry 37,98 rozne rozmiary

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki tez wszytsko sobie na głowe naciągają ? Chyba żeby robić akuku... wczoraj przed kąpielą... leżał przygotowany na golaska pod łaskoczącym kocykiem ... miał przednią zabawe

Cytat:
debili to niech szuka wśród "klientów" dziad

Stary 2014-01-30, 17:58   #1184
Asiek84
Wtajemniczenie

siedzę sama z młodym a ten jełop chrapie w salonie...

szukam czapki na all, bo do sklepu stacjonarnego to się nie wybiorę i nie wiem którą:

http://allegro.pl/kocham-czapki-czap...925402409.html
czy
http://allegro.pl/kocham-czapki-czap...932475882.html
Stary 2014-01-30, 17:58   #1185
angelikada
Wtajemniczenie

hmm musze jeszcze sie odniesc o mm otóż ja moze i jestem kp raz dwa razy dam mm co i tak mi nei zje wszystkiego bo woli cyca ale! nie moze i jestem czasami leniwa bo dam mm bo nie bede swiecic cyckiem, bo np widze ze sie denerwuje przy cycu i wtedy mam wrazenie ze nic jej nie leci, bo chce miec chwile spokoju zeby nie wisiec na cycu bo nie moge nic innego zrobic nawet wieczorem odpocząć! tak to moze i z mojej wygody i lenistwa ale nie uwazam ze robie zle moze psuje sobie i kp ale czasem wole jej ułatwić i dac mm niż zebym sie denerwowała że cąły dzień lezymy i tylko lezymy, ALE to nie oznacza ze tego nie kocham zwłaszcza jak obejmuje mi pierś bądź patrzy słodko na mnie tak jak to chyba ladan napisała jak kot ze shreka tymi wielkimi ciemnymi oczkami i sie usmiecha
Stary 2014-01-30, 18:00   #1186
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

debili to niech szuka wśród "klientów" dziad
ostatnio się zrobił bardzo przykry... normalnie nie ten sam człowiek... nie wiem jak mam dotrzeć do niego... ja w jakąś depreche popadnę, siedzę sama pół dnia z młodym, on wraca i zero pomocy, z wielką łacha mi naleje i wyleje wodę z kąpieli i tyle jego pomocy i zakupy uważa że jak robi to powinnam mu dziękowac bo mnie wyręcza...
Stary 2014-01-30, 18:03   #1187
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Agravka - ja wywolalam juz 200 zdjec Filipa ale mam 1000 i chcialbymmc obejrzec wszystkie za 5 czy 10 lat
Wiem wiem,też mam ten problem

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:11   #1188
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzięki ze pamiętałas o mnie u mnie tyle gorzej ze pękła w dwóch miejscach i w jednym sie przedmieścia. Ale mam nadzieje ze do roku sie zagoi

nie ma sprawy wiem dobrze co to za ból ale Ty masz gorszy bo masz pękniętą...
Stary 2014-01-30, 18:16   #1189
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

Zemścij się jak będzie miał kaca.

Cytat:
No mój też jak wypije,to taki kochany wtedy jest
A mój się robi erotoman...

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:19   #1190
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Zemścij się jak będzie miał kaca.

A mój się robi erotoman...

Hehe
Stary 2014-01-30, 18:21   #1191
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Zemścij się jak będzie miał kaca
a ja dobra taka jeszcze z obiadem czekałam...
Stary 2014-01-30, 18:23   #1192
rusałka_1
Zakorzenienie

monia straszne to co Natalka przechodzi Mam nadzieję że lekarz Wam coś rozjaśni
asiek co za buc z tego twojego męża mam nadzieję że jak wytrzeźwieje to przemyśli to co mówi.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:26   #1193
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie kochane!
Wczoraj wieczorem mnie nie było, bo późno od teściów wróciliśmy z obiadu, a jak młody zasnął to oglądaliśmy z TŻ naszą ulubione pasmo Szansa na kasę na Discovery

A na forum gorrrąco było! Aż żałuję, że byłam offline

Szłam spać o 23.3o, Julio puścił wielkiego bąka, po czym rozbudził się i zaczął przeraźliwie płakać. Nie daliśmy rady go uspokoić Nie wiem, co się stało....

Dziś byliśmy na szczepieniu. Młody waży 7950 gramów, choć mi kilka dni temu wyszło 8000 gramów Poza tym wszystko ok, pięknie się rozwija, rośnie, jest grubciem itd. Zmartwiłam się, bo dopiero teraz lekarka powiedziała, żeby smarować mu pryszczyki z ropką maścią antybakteryjną A przecież Julek ma ten problem niemal od urodzenia i każdy lekarz mówił, że tak może być Dziś lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie mały zaraził się jeszcze w brzuszku bakteriami, które wyszły mi w posiewie z piczy Na szczęście już pryszczyki się goją, a blizny - takie ciemne punkciki - powinny zejść, choć może trzeba będzie czekać do 2-3 r.ż.

Ha! Mamy też zalecenia dotyczące siusiaka! Mamy mocniej odciągać napletek, bo Julek ma tam dużo skórki i trzeba ją ściągać, żeby bakterie się nie zbierały. Czyli do tej pory byłam zbyt delikatna

Co do wprowadzania pokarmów, lekarka stwierdziła, że na razie szkoda podawać, bo pięknie przybiera na KP i jak skończy 5 miesięcy to mam przyjść na taką wizytę żywieniową i obgadamy temat. Poleciła mi jednak zacząć od warzywek, a potem gluten Hmmm....

Mały teraz śpi od 16, czyli zapowiada się późna kąpiel

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam sie po jednej z najgorszych nocy
Macka karmilam 6 razy w nocy
cala noc kwekal i skuczal

mam.nadzieje ze to zeby
dzis widac juz oba, ale sa doslownie pol milimetra ponad dziaslo
dlugo to jeszcze potrwa?

najgorsze ze za godzine jedziemy do suchej beskidzkiej i boje sie autem.jechac bo normalnie padam.na ryj

Tassia, mimo wszystko za ząbki

Ps. Nasunęło mi się, jak nadrabiałam, że spienione mleko może świadczyć o tym, że zaworek/ membranka w laktatorze może być uszkodzona. Tak piszą w poradniku Medeli...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Lola, o, to moja mama tez mówiła, że miała sine, niebieskawe mleko.
U mnie chyba czasem też tak jest

Cytat:
Mam do oddania dwa opakowania owulanu. Ktoras chetna? Za koszty wysylki. Dajcie znac bo szkoda zeby sie zmarnowaly.
Cytat:
odstawiasz całkowicie? ja chyba też
Wiecie, że ja chyba też Biorę już drugie opakowanie, a kochaliśmy się tylko raz, więc nie widzę sensu się faszerować, skoro karmię piersią Potem jak przestanę, to chętnie wrócę do zwykłych piguł, może i libido mi skoczy Oby!
W sobotę idę do gina i mu powiem, że nie chcę piguł.

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki tez wszytsko sobie na głowe naciągają ? Chyba żeby robić akuku... wczoraj przed kąpielą... leżał przygotowany na golaska pod łaskoczącym kocykiem ... miał przednią zabawe
Notorycznie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wybyłam z domu tż został z En, Edi był w szkolu, a ja skoczyłam do sklepu z bielizną, mam 2 nowe staniki, babka mnie pomierzyła, podopasowywała i mam - uwaga - 70C/D z moich 75G Także odchudzanie, odchudzaniem, a po karmieniu i odchudzaniu -4/5 rozmiarów C czy D to zależy od kroku. Wydałam tyle kasy, że MASAKRA, ale tż się zgadza, że to dla dobra cycków
Byłam też u gina, dostałam tabsy anty na regulację cyklu, podobno te mają na mnie dobrze działać, bo mają inny składnik niż te, co brałam do tej pory Także daję im szansę, bo 1. muszę wyregulować cykl, 2. wkładka jednak wywołuje stan zapalny. Poza tym mam mega nadżerkę, koniecznie do zabiegu, jak wyreguluje mi się @, niestety z nfz nie robią
Zazdroszczę fajnej bielizny Mi szkoda kasy na staniki do karmienia, a moje stare zwykłe są za małe. Chyba kupię sobie taki zwykły, który będę zakładała na jakieś wyjścia, żeby cyce do pasa mi nie zwisały Zwłaszcza, że mam na przeciwko siebie hurtownię bielizny, może sprzedają w detalu

Co do nadżerki, to ja miałam usuwaną kilka lat temu - gin mi wypalał. Nie było to na fundusz, zabuliłam chyba ze 400 zł Moja była wielkości 5 zł

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:28   #1194
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
zaraz w ddtvn o nawilżaczach powietrza bo któraś ostatnio pytała!

no ja też widzę dużoooo mniejszą różnicę wieku, ale ja już mam na niego sposoby

mówisz?
nie jestem na bieżaco i nie widzialam a to ja pytalam ..
Stary 2014-01-30, 18:35   #1195
bajka1807
Zakorzenienie

http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

az zaluje ze zaszczepilam, ale kuzwa wszystko rpzez ta dziure w sercu

co do nadzerki, ja mialam wymrazana i tez placilam chyba 400 zl
teraz tez mam, ale nie wiem co lekarz bedzie chcial z nia zrobic i kiedy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:37   #1196
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
z auchan zawsze w srode przynosza i wtedy tez zaczynaja sie promocje
ta gazetka wyjątkowo zaczyna się od soboty
deserki w fajnej cenie, 1,35 za sztuke wychodzi
kuuurde ale super promocja, zazdroszczę tym które mają Auchana blisko !

Cytat:

tak tak tak i to tym samym kocykiem to robi

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek tez sie zakrywa koce, ale odkryc juz sie nie umie i jeczy
o to to, dokładnie, bawi się bawi, zakryje się i zaraz lamęt bo nie może się odkryć, a i pewnie z oddychaniem ciężko więc dziewczyny pod Waszym okiem niech te zabawy się dzieją

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dzieci mam prawie zdrowe a ja trace głos mam już dośc tych ciągłych chorób od przed swietami cały czas któreś mi choruje i nawetna pole/dwór nie wychodze ..... poki co sie cały czas trzymałam ...naet jak też mnie staszne przeziebieniee brało to dawałam rade sama z dziećmi ale teraz to jestem wkurzona kiedy to minie
Ewciu zdrówka !

Cytat:
ile optymizmu a gdzie byłaś po te staniki ? też powinnam coś kupić i jakie tabsy jak mozna wiedziec

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

któraś robila już cytologie? moj gin powiedzial że pól roku po porodzie dopiero ma sens
mi gin kazał jakoś właśnie po nowym roku przyjść jak byłam na kontroli po połogu, więc pewnie tak wyjdzie że pół roku będzie już od porodu.

kurde co do staników to masakra, obym ja chociaż rozmiar A miała

Cytat:
Dziewczyny używa któraś nosidełka,takiego zakładanego na klatkę?Jakiej firmy są najlepsze?Słyszałam coś o Baby Bjorn,dobre są?
ja, gorgulek i motylek mamy z Tuli
ogólnie fajne, ja polecam

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
jak mój tż jest w domu to też ze mną kąpie z kilka razy nawet ja wykąpał sam w sensie w wanience itd ale że on nie cierpi kremować i w ogole mieć na rękach krem to już reszte czynności przejmuje ja ubrać też ubiera czy przebiera nawet te grubsze sprawy pod tym względem nie narzekam! ale on sam chciał wiec się ciesze

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

kurcze no nadrabiam was i nadrabiam i konca nie mam :/ nie wiem co aktualnie dzisiaj pisałyscie ehh..moze w koncu nadgonie...

moja mała marudna... mozliwe ze i ja skok dopadł :/

super, brawa dla tż !!

Cytat:
o dzizas..... niech za to kac go męczy!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak bedzie tak dalej to bede musiala bo dziecko tylko cierpi. poczekam do nastepnej wizyty u pediatry i wtedy zadecydujemy...
wiem, że kp zdrowo fajnie i w ogóle no ale ja byym jednak jak najszybciej podziałała coś bo szkoda dzieciaczka

Cytat:
siedzę sama z młodym a ten jełop chrapie w salonie...

szukam czapki na all, bo do sklepu stacjonarnego to się nie wybiorę i nie wiem którą:

http://allegro.pl/kocham-czapki-czap...925402409.html
czy
http://allegro.pl/kocham-czapki-czap...932475882.html
też dzisiaj patrzyłam na czapki bo muszę kupić, tylko że ja raczej chcę uszatkę tylko nie wiem czy jak kosmita nie będę w niej wyglądała ja całe życie bezczapkowa ogólnie więc właśnie nie wiem ;/
Stary 2014-01-30, 18:42   #1197
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

też dzisiaj patrzyłam na czapki bo muszę kupić, tylko że ja raczej chcę uszatkę tylko nie wiem czy jak kosmita nie będę w niej wyglądała ja całe życie bezczapkowa ogólnie więc właśnie nie wiem ;/
ja czapki nie posiadam i musze w końcu jakąś nabyc
Stary 2014-01-30, 18:45   #1198
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

az zaluje ze zaszczepilam, ale kuzwa wszystko rpzez ta dziure w sercu

co do nadzerki, ja mialam wymrazana i tez placilam chyba 400 zl
teraz tez mam, ale nie wiem co lekarz bedzie chcial z nia zrobic i kiedy.
ja po tej historii w ddtvn się zastanawiam.. my jak coś schematem po 6 miesiącu mieliśmy iść i teraz nie wiem

Asia mi się ta czarna chyba lepiej podoba czapa

Stary 2014-01-30, 18:54   #1199
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

ja, gorgulek i motylek mamy z Tuli
ogólnie fajne, ja polecam
Dzięki,ale to jest chyba polska firma,bo nie mogę znaleźć na ebayu?
Stary 2014-01-30, 18:55   #1200
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dwa tygodnie temu zjadlam leniwe pierogi. ale uleczylam lekka wysypke na poloiczkach. nawey ciemieniuche wyleczylam. poyem wzeszly pon bylo szxzepienie i zaczal sie katar. bylismy tez u dermatoloha. po 2x kapieli w emolium wysypalo ja masakrycznie i mimo zaprzestania kapieli z dnia na dzien jest gorzej... ma rany tan gdzie dotyka pampers czy brzeg koszulki...
Sprobuj ja w kalium wykapac, on dziala odkazajaco

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości