Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 366 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-03, 00:22   #10951
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

i na to zwróciłam uwage, ale nie pisałam zeby nie było, ze sie czepiam a jaki masz egz??

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 07:45   #10952
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

A ja dziś znów na uczelni - nie ma to jak studiowanie zaoczne chętnie przeniosłabym się na dzienne...ale już chyba za późno.

Co do tych rzęs, najprawdopodobniej też mam źle dobrany tusz ale to w sumie przy każdym mi tak samo wypadają Nie wiem skąd mi się wziął salicylowy
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 08:47   #10953
zuzia102
Raczkowanie

Witam, chodzilam wczoraj po miescie za ukienka na drugi dzien, i nic nie ma;( wszytko w groszki, kolka i kropoki. dziewczyny poradzcie gdzie moga byc jeszcze sklepy z eleganckimi sukienkami? nie musza byc az tak eleganckie i drogie ale zeby byly przynajmnije jednolite...
bylam w olipmie, w nowej, galeria orkana....
Jak znacie gdzie sie jeszcze moge wybrac dajcie znac....
Pozdrawiam...
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 09:58   #10954
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Frecia chyba olejek rycynowy ja wyczyściłam sobie szczoteczkę po starym tuszu do rzęs i aplikuję nią sobie olejek na rzęsy na noc raz na jakiś czas. Nie wiem czy to zasługa olejku, ale rzęsy są ok.
potwierdzam, robię tak samo. tylko jak za duzo tego olejku nałożę to się rano budzę ze sklejonymi oczami
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 10:00   #10955
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
A ja dziś znów na uczelni - nie ma to jak studiowanie zaoczne chętnie przeniosłabym się na dzienne...ale już chyba za późno.

Co do tych rzęs, najprawdopodobniej też mam źle dobrany tusz ale to w sumie przy każdym mi tak samo wypadają Nie wiem skąd mi się wziął salicylowy
Freciu ja koncze teraz licencjat dziennie i powiem Ci szczerze, że na uzupełniające ide na 100 % na zaoczne chce troche odpocząć jeśli to w ogóle mozliwe a pozatym przydało by sie do pracy pójść

Salicynowy olejek dostaniesz w aptece
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 10:01   #10956
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuzia102 Pokaż wiadomość
Witam, chodzilam wczoraj po miescie za ukienka na drugi dzien, i nic nie ma;( wszytko w groszki, kolka i kropoki. dziewczyny poradzcie gdzie moga byc jeszcze sklepy z eleganckimi sukienkami? nie musza byc az tak eleganckie i drogie ale zeby byly przynajmnije jednolite...
Pozdrawiam...
ja zawsze najbardziej pod tym względem jeestem zadowolona z targu pod zamkiem. mają dużo stoisk z takimi sukienkami i zawsze znajduję coś dla siebie. a w sklepach zawsze mam problem, bo numeracja kończy się na 38. nawet jak znajde już 40 to nie dopina mi się na biuście

Edytowane przez niebieska.lwica
Czas edycji: 2007-06-03 o 10:29 Powód: literówka
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 10:03   #10957
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Pozdrawiam...

Dokładnie to samo stwierdziłam, wszystko jest w grochy idt szukam szukam i nic nie moge znależć

Czekamy na propozycje gdzie są sklepy z fajnymi sukienkami ?
Stary 2007-06-03, 10:35   #10958
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Ruda a Ty dlaczego nie imprezujesz?
oj bo mi sie nie chciało , miałam ochotę posiedzieć w domku, wypić piwko, posłuchać muzy, posiedzieć przed kompem
a TŻ miał imprę z kolegami z pracy, gdzieś na wsi - a tam deszcz i błoto, oj żadna atrakcja (to nie był kawalerski)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 11:26   #10959
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dziewczyny ze scarlett to fakt potrafią zagadać i łysemu grzebień sprzedać,ja już sie przyzwyczaiłam,gdyby nie to że poprawiły mi cerę i dobrały idealnie kosmetyki pielęgnacyjne,to pewnie też bym sie zniechęciła.Ale ja przy pierwszych wizytach,jak namawiały mnie na zakup kosmetyków u nich,toniku czy mleczka,nie zgodziłam się powiedziałam prosto z mostu że to dla mnie za drogo i już,kupiłam w aptece i powiedziałam na nastepnej wizycie co kupiłam,jakoś nawet pochwaliły mój wybór.To że teraz mnie zapisała na te peelingi i inne zabiegi to nie znaczy że na nie pójde,zawsze może mi cos wypaść nie? Wystarczy trochę asertywności,hehe. Ja jeśli chodzi o oczyszczanie jestem zawsze zadowolona no sama napewno nie zrobiłabym tego w domu ,a i czas który tam spędzam jest relaksujący i odprężający.Dziękuje za opinie.
Zgadzam się, dobrze się tam odpoczywa i relaksuje, poza tym jest tak sterylnie czysto co w takim mejscu jest bardzo ważne. a z ta asertywnością się zgadzam-one mogą zaproponować a ja mogę podziękować
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 12:44   #10960
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Hej dziewczynki!
Miałam w piątek pierwszą wizytę u krawcowej (suknia jest, trzeba ją tylko dopasować ). I właśnie od tego dnia - 1 czerwca zaczął się dla mnie stres
To chyba ta świadomość, że został już tylko miesiąc, a tyle jeszcze jest do załatwienia (bo tych ostatnich 2 tygodni nie liczę...):
1. garnitur i cała reszta dla Pana Młodego
2. kwiaty dla mnie i nie tylko...
3. ciasto, tort
4. owoce
5. alkohol
6. spowiedź + skupienie
7. wybrać muzykę
8. wybrać taniec
9. znaleźć makijażystkę
10. kupić dekoracje (sala i samochód)
11. załatwić samochód
i już sama nie wiem co jeszcze
HELP!!!!
A moje kochanie wczoraj bardzo zdziwione było po co ja go zabieram do Olimpu i chodzimy po sklepach z garniturami!?!?!! Naprawdę, był w szoku!!!
No myślałam, że coś mu zrobię!
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 13:09   #10961
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
A moje kochanie wczoraj bardzo zdziwione było po co ja go zabieram do Olimpu i chodzimy po sklepach z garniturami!?!?!! Naprawdę, był w szoku!!!
No myślałam, że coś mu zrobię!

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 14:24   #10962
karolinka.f
Raczkowanie

GG do karolinka.f

Cytat:
dziewczyny poradzcie gdzie moga byc jeszcze sklepy z eleganckimi sukienkami? nie musza byc az tak eleganckie i drogie ale zeby byly przynajmnije jednolite...
Już kiedyś pisałam, że polecam sklepy na Lubartowskiej. Poszłabym też do Astorii. I tak jak pisała niebieska.lwica - na Targu pod Zamkiem możesz jeszcze poszukać.
Powodzenia.
karolinka.f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 14:41   #10963
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Aha! Przed tą przymiarką szukałam także bielizny. Byłam we wszystkich wspomnianych przez Was punktach. I rzeczywiście, najlepsze sa komplety ślubne z LUPO, choć trzeba poszukać swojego rozmiaru (rozmiarówka jakaś pokićkana).
Ja swój znalazłam w La Vantil na Zana.
Moja świadkowa miała ze mnie niezły ubaw! Ale dzielnie mi pomagała
Na końcu okazało się, że pod suknię stanik i tak mi się nie zmieści
Ale co tam! Przyda się. Jak nie pod suknię, to zamiast niej
Pozdrawiam!
Stary 2007-06-03, 15:32   #10964
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

jeślichodzi o sukienki na drugi dzień wesela, ktośpolecał Lubartwoską, rzeczywiście warto tam zajrzeć, bo ja widziałam suknie takie jak sobie na cywilny kupiłam. aw Lublinie cięzko mi było znaleźc, sukienkę kupiłam w dęblinie. w Lublinie były a to wzorzaste, a to w biodrach za male, w biuście za duże bądź na odwrót itd.tam przymierzyłam jedną i kupiłam, polecam Lubartowską.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 16:57   #10965
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

ja swoją sukienkę na drugi dzień kupiłam całkiem przypadkiem jak kupowaliśmy garnitur mojemu miśkowi w nowej części Olimpu na pierwszym piętrze,ale przyznaje tam sukienki nie są tanie niestety ale na targ warto się wybrać!!

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 17:40   #10966
sylwunia_p
Raczkowanie

GG do sylwunia_p

Ja polecam sklep Verima naprzeciwko Galerii Centrum, w tym drugim pomieszczeniu mają mnóstwo sukieneki co ważne mają jeden góra dwa rozmiary jednej sukienki więc jest małe prawdopodobieństwo, że ktoś będzie miał taką samą
sylwunia_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 17:58   #10967
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
i na to zwróciłam uwage, ale nie pisałam zeby nie było, ze sie czepiam a jaki masz egz??
mam jutro egzamin z literatury ang i jeszcze nie przerobilam polowy lektur
Stary 2007-06-03, 18:27   #10968
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
ja swoją sukienkę na drugi dzień kupiłam całkiem przypadkiem jak kupowaliśmy garnitur mojemu miśkowi w nowej części Olimpu na pierwszym piętrze,ale przyznaje tam sukienki nie są tanie niestety ale na targ warto się wybrać!!
eemila dużo to znaczy ile??? Jesli można wiedzieć wiesz zebym nei przezyła lekkiego szoku jak tam wejde
Stary 2007-06-03, 18:50   #10969
calva
Raczkowanie

GG do calva

Witajcie,
znowu widzę duży ruch na forum
ja już jestem po sesji i teraz czekam na obronę niestety dopiero 22 czerwca;/

27 upragniony wyjazd do Rzymu i nareszcie odpoczynek, tylko oby pogoda się poprawiła

Fajnie, że już część z Was niedługo ślubuję, więc trzymam kciuki by wszystko się udało i było jak najmniej stresu
pozdrawiam

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 19:02   #10970
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Wojtusiu co u Ciebie ???? Widze, że nas odwiedziłaś
Stary 2007-06-03, 19:32   #10971
tola3804
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Tak jak pisałam już wcześniej, wczoraj był mój panieński. I postanowiłam w skrócie Wam go opisać, bo moje przyjaciółki spisały się fantastycznie i w życiu się nie spodziewałam, że będzie taki fantastyczny! Naprawdę rewelka!

Na początku poszłyśmy do Babiego Lata (Klubokawiarnia dla kobiet, ul. Głęboka 8A). Świetny lokal! Tylko dla kobiet, jak jakiś facet chce wejść to musi założyć perukę. Tam posiedziałyśmy do 22:00, a później przeniosłyśmy się do Idola na karaoke. Trochę lipa z tym Idolem, bo było bardzo mało osób, ale jakoś to nam nie przeszkodziło świetnie się bawić.

No dobra, ale trochę o atrakcjach... Oczywiście piłyśmy sobie przepyszne drinki, jadłyśmy sałatki, a w Idolu to już piwko. W Babim Lecie robiłyśmy sobie fajne fotki (m.in. we wspomnianych perukachj). Dostałam fantastyczne prezenty! Najpierw książkę "Kuchnia erotyczna" - to tak na początek wieczoru, potem fantastyczny komplecik do spania (a raczej do szybkiego zdejmowania ), a na koniec pięknie ilustrowaną Kamasutrę. To w pierwszym lokalu. W drugim dostawałam co 10 minut 4 drobiazgi z karteczkami:
1. ... chilli do dodania WASZEMU ZWIązkowi troszkie pikanterii (oczywiście karteczka + chilli).
2. ... "młotek" do rozbijania pilota od TV, jakby małżonek przeginał z oglądaniem (karteczka + młotek).
3. ... "liść" abyś jak już musiała to tylko z takiego LIŚCIA DAWAĆ (karteczka + liść).
4. ... ZUPKA BŁYSKAWICZNA jakbyś była zmęczona... a przyszły mąż głodny (karteczka + zupka błyskawiczna).
Fajne, nie? Bardzo mi się to podobało. Oczywiście za moimi plecami poprosiły jakiegoś kolesia, żeby poprosił mnie do tańca. Potem poprosiły innego, aby zrobił striptease. Zdołał zdjąć tylko koszulkę W ogóle chłopakom tak się spodobało, że bawili się z nami już do końca. Dużo tańczyliśmy i śpiewaliśmy. Fajnie było... Niestety po 1:00 nas grzecznie wyprosili... Ale buła, nie?

Ale i tak było świetnie! Mam zdjęcia, film, który moja druhna kręciła kamerą i masę fantastycznych wspomnień. Nie ma to jak cudowne przyjaciółki! Dzięki dziewczyny!

Życzę Wam kochane równie udanych wieczorów panieńskich! Buziaki!
Stary 2007-06-03, 20:36   #10972
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam już wcześniej, wczoraj był mój panieński. I postanowiłam w skrócie Wam go opisać, bo moje przyjaciółki spisały się fantastycznie i w życiu się nie spodziewałam, że będzie taki fantastyczny! Naprawdę rewelka!
To super! Gratuluję udanej zabawy (i przyjaciółek) !
Mam nadzieję, że moje też się spiszą...

Pozdrawiam!
Stary 2007-06-03, 21:01   #10973
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

martuko jeśli chodzi o bolerka, szale w kolorze ecru to widziałam w sklepie na Głowackiego kilka fajnych, tylko to już jakis czas temu...
DZiewczynki fajne te Wasze obrączki, niby każda ma inny wzór a jednocześnie ma to "coś" w sobie Szkoda że nie mam fotki naszych...
Ja swoją sukienkę na poprawiny szyję u krawcowej-za materiał zapłaciłam 95 zł, szycie-100zł- także wyszło niecałe 200 a nawet na targu są droższe a wybór mały...
Wczoraj mieliśmy grilla kawalersko-panieńskiego i wyszło naprawdę super. Było tak jakby małe weselisko Zabawa trwała do 5 nad ranem,tańce, hulanki, kolega tańczący na rórze owinięty światełkami świątecznymi... Dostałam piękną bieliznę od starszej na noc poślubą, Instrukcję Obsługi Męża,, kajdanki owłosione ubijaczkę do jajek w kształcie członka, książkę:" Sztuka kobiecego orgazmu" oraz jeszcze kilka innych głupot-śmiechu było co nie miara... Dziś byliśmy na skupieniu na Podwalu. Było naprawdę przyjemnie, tylko mój TŻ się ciężko czuł po wczorajszej imperzce. Więc jakby były pytania odnośnie skupienia na Podwalu to pytajcie.Pozdrawiam serdecznie.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 21:02   #10974
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dziewczynki, czy któraś z was ma za osoba może dekorowanie sali? może u znajomych? a może niektóre już po ślubie same miały takie doświadczenia?
Bo nie wiem, ile baloników kupić? Muszę udekorować dwie sale, z tym, że ta do tańczenia bardziej musi być udekorowana, a ta jadalna trochę mniej
Na razie zamówiłam 300 baloników, ale boję się, że to będzie za mało...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 21:40   #10975
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paticzka Pokaż wiadomość
martuko jeśli chodzi o bolerka, szale w kolorze ecru to widziałam w sklepie na Głowackiego kilka fajnych, tylko to już jakis czas temu...
DZiewczynki fajne te Wasze obrączki, niby każda ma inny wzór a jednocześnie ma to "coś" w sobie Szkoda że nie mam fotki naszych...
Ja swoją sukienkę na poprawiny szyję u krawcowej-za materiał zapłaciłam 95 zł, szycie-100zł- także wyszło niecałe 200 a nawet na targu są droższe a wybór mały...
Wczoraj mieliśmy grilla kawalersko-panieńskiego i wyszło naprawdę super. Było tak jakby małe weselisko Zabawa trwała do 5 nad ranem,tańce, hulanki, kolega tańczący na rórze owinięty światełkami świątecznymi... Dostałam piękną bieliznę od starszej na noc poślubą, Instrukcję Obsługi Męża,, kajdanki owłosione ubijaczkę do jajek w kształcie członka, książkę:" Sztuka kobiecego orgazmu" oraz jeszcze kilka innych głupot-śmiechu było co nie miara... Dziś byliśmy na skupieniu na Podwalu. Było naprawdę przyjemnie, tylko mój TŻ się ciężko czuł po wczorajszej imperzce. Więc jakby były pytania odnośnie skupienia na Podwalu to pytajcie.Pozdrawiam serdecznie.

Napisz cos wiecej o skupieniu na podwalu, gdzie to dokladnie jest ile trwa i co tam sie ciekawego dzialo
Stary 2007-06-03, 22:11   #10976
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Napisz cos wiecej o skupieniu na podwalu, gdzie to dokladnie jest ile trwa i co tam sie ciekawego dzialo
Skupienie na Podwalu dzisiaj prowadził ksiądz z kościoła Garnizonowego, który udzielał ślubu naszym znajomym w tamtym rokuSkupienie odbywa się w kościółku<idąc od strony PKS-zaraz za takim "prześwitem" po lewej stronie na zakręcie>, jest tam 2 rzędy po 5 czteroosobowych ławek więc średnio miejsca, ogólnie mało Jak ktoś późno przyjdzie dostaje krzesełko zastępcze... Na początku powiedział po co przyszliśmy tam, co nas czeka i jak powinniśmy się zachowywać w kościele. Potem było klęczenie<skupianie się> a w między czasie spowiadało 3 księży. Do spowiedzi było dużo par-prawie wszytkie więc się przedłużyło a potem krótka msza i podpisy w zakrystii.
Wszystko trwa od 1:45h-2:30h- w zależności od ilości osób przystępujących do spowiedzi...
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 22:14   #10977
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
eemila dużo to znaczy ile??? Jesli można wiedzieć wiesz zebym nie przezyła lekkiego szoku jak tam wejde
tak naprawde moja sukienka wisiała na manekinie i tylko ta mi wpadła w oko przymierzyłam i kupilam bo nie miałam czasu tak na prawde, ale widziałm i po 900 i po 300zł,moja kosztowała 500 z groszami

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 07:15   #10978
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
tak naprawde moja sukienka wisiała na manekinie i tylko ta mi wpadła w oko przymierzyłam i kupilam bo nie miałam czasu tak na prawde, ale widziałm i po 900 i po 300zł,moja kosztowała 500 z groszami
dziękuje
Stary 2007-06-04, 07:58   #10979
Neiti
Raczkowanie

Cytat:
Skupienie na Podwalu dzisiaj prowadził ksiądz z kościoła Garnizonowego, który udzielał ślubu naszym znajomym w tamtym rokuSkupienie odbywa się w kościółku<idąc od strony PKS-zaraz za takim "prześwitem" po lewej stronie na zakręcie>, jest tam 2 rzędy po 5 czteroosobowych ławek więc średnio miejsca, ogólnie mało Jak ktoś późno przyjdzie dostaje krzesełko zastępcze... Na początku powiedział po co przyszliśmy tam, co nas czeka i jak powinniśmy się zachowywać w kościele. Potem było klęczenie<skupianie się> a w między czasie spowiadało 3 księży. Do spowiedzi było dużo par-prawie wszytkie więc się przedłużyło a potem krótka msza i podpisy w zakrystii.
Wszystko trwa od 1:45h-2:30h- w zależności od ilości osób przystępujących do spowiedzi...
Ja tez byłam wczoraj na skupieniu na Podwalu pewnie sie widziałayśmy tylko nie wiemy jak wyglądamy Ja własnie dostałam zastępcze krzesełko

Miłego dnia wszystkim życzę
Neiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 09:52   #10980
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki jaki to sklep na Głowackiego?Gdzie to jest??
podoba mi się pomysł szycia sukienki, przynajmniej bedziesz miała niepowtarzalna. ja chcialam miec sukienkę na drugi dzień już teraz, bo w sobotę mamy wesele.. Ale nie wiem czy uda mi się cos znaleźć co by mi pasowalo tym bardziej ze czasu nie mam zbyt dużo.

chciałam Was jeszcze zapytac o garnitury - jesli chodzicie po sklepach z garniturami, może któraś widziała garnitur w kolorze bardzo ciemnego brązu?? ew. ciemny grafit, chodzi o taki prawie czarny ale nie czarny będę wdzięczna za podpowiedzi, za może sa jeszcze jakies fiormy w lnie szyjące garnitury poza Zetto?
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości