|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
![]() dziewczyny patrzcie
|
|
#2912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie koleżanki te co miały chłopców to strasznie wspominają pierwszy trymestr a te co dziewczynki to lepiej bez mdłości rzygania itp okaże się ok połowy marca bo wtedy planuję 3d
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo miałam w I trym mdłości i bez też się nie obyło ale jakoś tragicznie tego nie wspominam
|
|
|
|
|
#2914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, kiedy to zleciało, ale ja już czekam na 7 miesiąc ![]() Cytat:
![]() I za 21 tydzień ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się dziś śmiałam że będzie obojnak
|
|
#2916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() te z Auchana to rewelacja. za ta bluzeczke w paseczki dałam 5 zł, za te 2 koszulki z krótkim rękawem 5 zł - a najlepsze że obok wisiały dokładnie takie same ale 2 za 10 zł, tak więc trafiłam , za te bodziaki 3 szt wołali dyszkę, no i ten pajacyk bez rękawów też 10 zł tyle że to już większy rozmiar bo 80 cmCytat:
Teraz grunt aby mi moja lekarka jak bedzie robić usg nie powiedziała że chłop, bo co ja wtedy zrobię Małż to by do jeszcze innego gina mnie zaciągnął na usg żeby zobaczyć co powie. No ale córcia mogłaby dziewczynką pozostać bo zakupy ciuszków już poczynione a tak to będzie trzeba odsprzedać komuś
|
|||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
leżę a tu naglę bach i brzuch się podnosi chciałam ją nagrać ale jak włączyłam komórkę to przestała
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-01-30 o 15:38 |
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ci mała da jeszcze czadu, jak już takie akcje robi
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wreszcie mąż będzie mógł zobaczyć jak kopię
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja wiercipiętka, na usg ruchliwa że hoho a brzucholek mi się nie podnosi nic a nic, że o delikatnych kopniakach nie wspomnę. No uparciuch mały będzie
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-01-30 o 15:50 |
|
|
|
|
#2921 | |||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ciąża ciąży nierówna, a zabobony zabobonami, u jednej się sprawdzą u drugiej nie
![]() Jeju, to już niedługo Cytat:
za to z Filipem szybko mi przeszły mdłości, ale był tak gwałtowne, że zwracałam jak kot za przeproszeniem Jak to szybko się zapomina o trudach I trymestru, co nie? Ja też już się teraz z tego śmieję jak narzekałam ![]() Ty to już lada chwila ![]() Cytat:
Pewnie się pozbywała z szafy po prostu za grosze, byleby się pozbyć Super, kolejna łowczyni okazji Cytat:
!!
|
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już od 18 t 6d Majeczka kopię
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzę że my na podobnym poziomie dlatego też aż ci zazdroszczę że to już aż tak czuć i widać No chyba że czuję ale nie rozpoznaję tych ruchów no ale wątpię. Poza pracującymi jelitami póki co cicho sza. No ale pewnie jak już poczuję to raz a konkretnie. Już nawet ostatnio przed usg miałam jakąś schizę że chyba coś jest nie tak skoro jak czytam każda z was już coś czuje a u mnie dalej cisza w eterze. Jak małą na ekranie zobaczyłam to się troszkę uspokoiłam i teraz czekam na jakikolwiek znak od niej no ale nieee, uparta jak mamusia
|
|
|
|
|
#2925 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak coś to wołaj za nią a co 10zł płace ale jak jeździ to chyba dobry :PCytat:
Cytat:
i koniecznie zdaj relację co i jak![]() Cytat:
ooo piękneCytat:
Cytat:
śliczne Cytat:
ale szalejecie dziewczyny ![]() Cytat:
a co a no i wczoraj na obiadek zrobiłam spaghetti carbonare ![]() Cytat:
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na serio to ja w pierwszej ciąży miałam identycznie zero, nawet delikatnych ruchów nie czułam, a jak przywalił w 22 tc to na całego, więc nie znasz dnia ani godziny
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wy tak o tych ruchach tutaj, a mój mały chyba się odwrócił, bo mnie kopie tak w środku, jeśli wiecie, o co mi chodzi... Ciekawe, czy jest jeszcze na tyle mały żeby swobodnie fikać w brzuchu
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi kryzys będzie po nieprzespanych nocach, problemach z karmieniem, kupkami (oczywiście wszystkim nam życzę zdrowych i bezproblemowych maluszków, bujnej laktacji i idealnych stolców i to jeszcze świadomie!
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mała się odwróciła i przez 2 dni tak siedziała
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej mała będzie miała 1,5roku już a ma też spacerówkę parasolkę więc to już z nią ustaliłam w razie co.
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, to na pewno Cytat:
To ten mój maluch za długo nie usiedział |
||
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie wolno wchodzić do sklepów gdzie są ubranka
właśnie byłam w tesco i tam mają taki koszyk z przecenami no i wygrzebałam za 10 zł zestaw pajac na 0-3 msc, body na 3-6 msc, czapeczka, śliniaczek, pajac na 6-9 msc czyli po 2 zł od sztuki ![]() a teraz stanowczy zakaz kupowania przez 2 msc !
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super zakupy Ja dziś byłam w Pepco, już trzymałam dwie bluzki na 68 po 5 zł, ale nie kupiłam Jestem allegromaniaczką, wszystko przeliczam na używki I teraz właśnie siedzę i myślę nad imieniem... Miłosz chyba mi się przejadł... Chcę dać mężowi taką listę, ale pewnie zostawi z niej tylko Stasia ![]() Staś Antoś Mikołaj Nikodem Maciej (tylko większość mówi Maciek, a mi się to kojarzy z Maćką - krową Dominik Radek Filip Szymon Amadeusz Dorian Olaf Oskar Remigiusz Jest z czego wybierać A mnie już męczy mówienie do brzucha bezosobowo A z drugiej strony wiem, że jak zobaczę dziecko to może się odmienić o 180 stopni... A tak naprawdę to rację pewnie ma kuzyn męża, który wczoraj nam powiedział: nie ma co za dużo się zastanawiać i zmieniać, jak będzie tak będzie i będzie dobrze
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2014-01-30 o 18:58 |
|
|
|
|
#2935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zubi ale ta Twoja Majcia aktywna
ale ja nie narzekam, ja już raz miałam takie aktywne dziecko w brzuchu i dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czytałam, że dziecko ma już na tym etapie co my całkowitej długości 33cm, także jest co nosić ![]() Cytat:
i tak wiemy że wejdziesz i kupisz
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie tak przeliczyłam i se myśle 2 złote za nówki?? bawełniane fajne mięciutkie? BIORE!! ![]() ciesz się że masz z czego wybierać mi się żadne imie męskie nie podoba no stanęło na Mariusz ale to też tako na razie bez przekonania Cytat:
może nie będzie tak źleboshe właśnie pochłonęłam całe opakowanie mentosów idę to zagryźć jabłkiem żeby wyrównać te nie zdrowe cukry
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwała Bogu, że tym razem tylko mocz ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Żal przepuścić taką okazję ![]() Ja nad Michałem myślałam i myślałam, ale mąż powiedział nie to odpuściłam... I już zapomniałam, że go chciałam Ze mną to tak jest, że którekolwiek mąż by wskazał, że ma być to (oprócz Mikołaja, a tego na pewno nie zrobi...) to bym kręciła nosem, czy na pewno Nic nie mów o jedzeniu... Ja praktycznie na raz pochłonęłam zupę owocową, spaghetti i drożdżówkę z jagodami... A teraz od pół godziny zerkam na drugą drożdżówkę z twarożkiem
|
||
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Kiciu, ty nie mów na głos ile dałaś za te ciuszki, bo przecież ja jutro do tesco polece. Widziałam ostatnio taki kosz wlaśnie.
Ja teraz musze poszukać troszkę pajacyków bo bodziaki z długim rękawkiem, z krótkim albo i bez to mam a jak jeszcze mi ta paka z allegro przyjdzie to już w ogóle. A za dużo nie ma co bo się okaże później że połowy nie ubiorę ani razu. Tak więc od teraz stop, zakaz kupowania bodziaków - taki mam plan. Ktoś musi mnie powstrzymać
|
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Farciara ![]() a ciuszki slodziutkie
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra. Przyznam się, że kupiłam jeszcze dziś skarpeteczki. Dwa zestawy po 3 sztuki. W sumie 6 par za 6 zł
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

a ja jem tylko słodkie a tu niby ma być chłopak? eee nie wierzę 

ja chyba przejdę się do lidla po bakaliowe... Ja na Twoim etapie miałam straszną chcicę na lody truskawkowe i jak się okazało na dziewczynkę
Według mnie wszystko jeszcze może się zmienić, skoro sam lekarz nie był pewien czy to pępowina czy siusiak 
też się nie obyło 

Małż to by do jeszcze innego gina mnie zaciągnął na usg żeby zobaczyć co powie. No ale córcia mogłaby dziewczynką pozostać bo zakupy ciuszków już poczynione a tak to będzie trzeba odsprzedać komuś

Przy Igorze to ja tyle miałam pod koniec ciąży no i w sumie przytyłam 7kg a tu już tyle, a to dopiero połowa 
18.08.2010 - zaręczyny
może nie będzie tak źle