|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Ze spaniem mam ten sam problem :/ z jednej strony obkładam się ta długą poduchą a z drugiej mam Tża więc staram się nie spać typowo na brzuchu tylko na nich ale i tak się męczę. Gratuluje podjęcia decyzji łazienkowej ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi o glukozie ale oczywiście robiąc zamówienie w aptece zapomniałam ją kupić a nie mogę już domówić |
||||
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam u gina w poczekalni. Czy u Was też jest tak paskudnie zimno? Ja dziś zmarzlam bardziej niż w sobotę, bo mróz niby mniejszy, ale wieje i to potęguje uczucie zimna
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to teraz czekamy na relacje z wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tego, że muszę przed badaniem kupić tą glukozę to nie wiedziałam :/
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Witam, nareszcie Was gaduły nadrobiłam
![]() Nie będę cytować, bo już nie wiem co do czego, gratuluję poznanych płci, już chyba większość z nas wie, co kryje się w brzuszku. Ja niestety jeszcze nie ;/ Usg będę miała 12.02 dopiero, mam nadzieję, że szybko zleci Co do dentysty, to też muszę koniecznie się wybrać, bo strach myśleć co mi się tam porobiło od nadmiaru słodkości ![]() Mój mąż również poczuł ruchy dzidziola, wczoraj wieczorem przyłożyłam jego rękę do brzusia i dostał parę kopów btw. brzuch to teraz mam 2x większy niż tydzień temu, Wam też tak szybko rośnie?? Milenka czy Patrycja?? MILENKA ANTERIA Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia za L4 ![]() Jakoś tak wydaje mi się, że jestem ze wszystkim w czarnej d... ;/ Mam zaledwie parę ciuszków, a jak sobie pomyślę ile rzeczy muszę kupić to...wolę nie myśleć. Jeszcze przez tą zimę nie mam za bardzo jak się ruszyć na jakiekolwiek zakupy do Lbn ;/ Ehh Co do bólu brzucha to również to przeżywam, bo od kilku dni budzę się w środku nocy i mnie boli chwilę no i przestaje, zaczęłam brać nospę na noc, ale nie pomaga, może zacznę ten magnez brać... |
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jestem jestem, podczytuje Was, ale net mam tu tak słaby, że mi ręce opadają jak odpowiedź nie chce się załadować, a ja ostatnio nerwowa jestem Co do badań, to nie mam cukrzycy ciążowej, reszta badań w normie, więc jestem bardzo zadowolona Byłam na kontrolnym USG, z serduszkiem wszystko ok, nasz chłopczyk waży już 600 g, i ma 21 cm Reszta narządów rozwinięta w normie, a w jelitach najprawdopodobniej ślad po moim krwawieniu listopadowym... nie jest to nic groźnego, zostanie usunięte razem z pierwszą kupą Także trochę się uspokoiłam Potem miałam wizytę u mojego Gina, a tam już mniej kolorowo- mam skróconą szyjkę, i mam więcej leżeć, odpoczywać i dbać o siebie, nie kucać nie dźwigać itp. Zwolnienie mam do końca lutego, a wizyty rozplanowane na co 2 tygodnie! Do tego magnez Z ostatnich radości : trochę zakupów dla maluszka, w tym pozytywka ukryta w małym pluszowym misiu - puszczam i przykładam do brzucha, a wtedy ludzik tak kopie ( chyba mu się podoba ) do tego zakupiłam kosz mojżesza i kilka drobiazgów do wystroju nowego domu Poza tym wszystko ok, brzuch coraz większy i od początku stycznia mam 1,5 kg na plusie od początku ciąży już 6 kg a to dopiero 6 miesiąc chciałam zatrzymać się w okolicy 10, ale to chyba nie będzie wykonalne... Ja ostatnie dni spędzam w aucie... i jak głupia śpiewam, zawsze to lubiłam, oczywiście jak jadę sama, hehe a teraz fałszuję mojemu chłopakowi dobrego wieczoru |
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też kilka razy w nocy zbudził ból brzucha pomimo tego że magnez już dobre 1,5 mca biorę.
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
zophiee a wiesz jakiej długości masz tą szyjkę? Bo mi lekarz powiedział, że mam 2,5 cm, a to mi się wydaje bardzo mało :/
|
|
|
|
#3971 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44870419]to będę trzymać kciuki, by wszystko było ok
![]() ja jeszcze nie miałam, ale z tego co się orientowałam u mnie lekarze zlecają to w okolicach 24-26tc...[/QUOTE] Dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wyniki no i zastosuj się do zaleceń lekarza Wagą się nie przejmuj. Mi do 6 miesiąca brakuje jeszcze tydzień a też mam już około 6kg na plusie Pokaż zakupy...
|
|||
|
|
|
#3972 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pradip witaj ponownie ![]() Glukoza czeka mnie po następnej wizycie czyli po 24 tyg. i będzie to 75g U mnie w laboratorium dają glukozę, nie muszę mieć swojej Cytat:
Koleżanka pewnie ciuszki też takie same kupi ![]() A jak u Was jednak będzie chłopiec to odkupuję od Ciebie ciuszki z HM, bo je uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Jak tam po wizycie? Najlepiej zadzwoń do labo i zapytaj czy musisz mieć swoją, bo różnie to wygląda Cytat:
![]() zophiee dobrze, że z dzidziusiem wszystko OK a ty leż, odpoczywaj i dbaj o siebie, bo z szyjką nie ma żartów
|
|||||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie chce mi się włączać kompa, a na telefonie to się kiepsko pisze długie posty, więc wybaczcie, że to zrobię dopiero jutro. Dobrej nocy!
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
A no widzisz, moja koleżanka co pracuje w ZUS-e mówiła, że do ciężarnych nie mogą się doczepić i mało kontrolują, no chyba, że na prośbę pracodawcy ale to też pewnie zależy od ZUS-u i od pań w nim pracujących ![]() Tym bardziej jak się już męczysz w pracy to chyba nie ma się nad czym zastanawiać ![]() Cytat:
super, że na wizycie dobrze no i brawa za zakupy, sporo Ci się już tego uzbierało ![]() aha co do spania miałam jeszcze napisać, ja śpie na boku od zawsze a w sumie to tak na pół boku-pół brzuchu i przeważnie na lewej stronie, bo jak się położę na prawej to młody skacze i się wierci, chyba mu tak nie wygodnie no a dziewczyny które nie potrafią sobie w nocy znaleźć miejsca, próbowałyście tej poduszki? dla wielu osób jest wygodna
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-30 o 08:26 |
||
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was z rana.
Podczytuję Was, ale nie mam czasu nigdy odpisać. Teraz mam jeszcze kuzynkę na feriach, i od poniedziałku z nią się kręcimy. To na łyżwy, to na basen, to na zaspy. I w kółko pyta, kiedy mój Tż przyjdzie. A jak już przyjdzie to my wszyscy w odstawkę, a oni we dwójkę się bawią.;D Tż ma 26 lat i istny dar do dzieci, w dodatku, jedno i drugie lubi rysować. Chociaż chwila odpoczynku wtedy. Dziś idziemy na wizytę! Mam nadzieję, że lekarz zrobi usg i się orzeszek ujawni. Tż podekscytowany, chyba bardziej niż ja. Piszecie o dodatkowych kilogramach. Ja od pierwszego badania wagi (9.12) do dziś przybrałam tylko/aż 1 kg. Tylko przed świętami miałam 4 na minusie, więc dojście do wagi i dodatkowy ciężar, w sumie +5, ale nadal + 1. I jeszcze Wam napiszę (może się powtórzę - przepraszam )U mnie w rodzinie jest taka sytuacja: Córka cioci i synowa tej samej cioci równocześnie zaszły w ciążę. Pierwsza miała termin na 22, druga na 24 stycznia. Zaś 25 stycznia Mąż cioci kończył 60 lat. Tak obie zaciskały, żeby wytrzymać, że obie wczoraj urodziły. W jednym szpitalu, co prawda o różnych godzinach. Pod tym samym nazwiskiem i leżą teraz na jednej sali. Różnica taka, że jedna ma Wandzię, a druga Jasia. ![]() Uciekam, jakiś makijaż zrobić, co lekarza nie wystraszę.
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do poduszki to ja mam taką którą sama sobie uszyłam trochę lepiej mi się z nią śpi, ale tylko dlatego że wykładam jedną nogę na nią tak podciągniętą do brzucha, żeby nie przekręcić się na brzuch. alingles A Ty też na łyżwach jeździsz z kuzynką? Mi na początku ciąży jak poruszyliśmy z mężem temat jazdy na nartach to on stwierdził genialnym pomysłem że przecież ja też mogę jeździć, bo niby dlaczego bym miała nie jeździć. Szybko mu ten pomysł z głowy wybiłam, że to duże niebezpieczeństwo- upadek, ktoś może we mnie wjechać i już żadnych atrakcji mi nie proponował.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-01-30 o 09:20 |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w rodzince kobiety faktycznie mocno zaciskały te nogi ale nieźle im się udało z tym porodem
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Witamy się w 20 tygodniu
Ja to mam jakiegoś pecha w tej ciąży, a to coś boli a tu znowu wczoraj jakiejś wysypki dostałam na brzuchu, Tż leciał w nocy do apteki po wapno, na szczęście dzisiaj jest już okej ![]() Cytat:
A co do wagi ja w końcu zaczęłam tyć. Puki co +2kg, nie jest źle
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje nowego tygodnia ![]() tak niestety będzie nam coraz ciężej spać jak brzuch będzie większy z dnia na dzień no niby się nie powinno spać na plecach ale myśle, że jak tak póki co jest Ci wygodnie to śpij za chwile nawet ta pozycja nie będzie wchodzić w gre ![]() No i waga kurcze to tylko ja taki grubas
|
|
|
|
|
#3980 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odnoszę wrażenie, że jak na wizytę chodzi się z tż-ami lekarze lepiej traktują pacjentki![]() Cytat:
Cytat:
za udane łowy.Cytat:
zobaczysz jeszcze mu się odwidzi i pokocha swoją siostrzyczkęCytat:
Gorzej jest u mnie z internistami. Ostatnio jak miałam anginę w październiku to dosłownie musiałam się prosić o zwolnienie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ale na 50g. Wydaje mi się, że gin za szybko mnie na to badanie wysyła, no ale wypisał skierowanie to pójdę.
|
||||||||||
|
|
|
#3982 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do papugujących znajomych, no cóż będziesz miała z kim chodzić na spacery ![]() Co do płci też czekam z zakupami do kolejnej wizyty ![]() Za przepis dziękuję, ja już sobie zapisałam Cytat:
miłego remontu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na ten ból faktycznie zacznij brać magnez ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
koniecznie odezwij się po...Ale super, faktycznie dziewczyny jakby się zmówiły prawie jak bliźniaki![]() Cytat:
------------------------------------------ Wy tak malutko tyjecie, a ja aż boję się pomyśleć ile mi przybyło od ostatniej wizyty.Ja widzę po sobie, że sporo przybrałam i tak się czuję I jeszcze tż kupił rano pączkiAldrin dużo masz??? Teraz uciekam, mam do zrobienia tort dla tż i coś dobrego na kolację, jutro ma urodzinki
|
||||||
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś byłam na wynikach. Ojjj jak się z rana ciężko wstawało. A jeszcze trzeba było samochód odśnieżyć.
No ale grunt że mam to już z głowy. No i pani w laboratorium się mnie pyta czy miałam robiony wynik na obecność ołowiu. No i jak się okazało że nie to zapytała czy chciałabym zrobić, za darmo bo kobiety w ciąży nie płacą. No to się zgodziłam bo to za jednym ukłuciem to co mi zależy. Teraz trzeba czekać na wynik, ma przyjść pocztą więc pewnie z 2 tygodnie trzeba będzie poczekać. Ale fajnie że zapytały |
|
|
|
#3984 | |||
|
Konto usunięte
|
Hej, a ja znowu chora jestem
Ja nie wiem, mówi się, że każda ciąża jest inna ale bez przesady... w sumie do ostatniego usg byłam święcie przekonana, że będę mieć dziewczynkę. Jak byłam w ciąży z Adasiem, to skóra super (przed ciążą miałam mieszaną), balsamem mogłam się raz na tydzień smarować i było dobrze (nie licząc tego na rozstępy). Cerę na twarzy miałam tak super, że nie musiałam się nawet malować, ba nawet sińce pod oczami, które mam od zawsze, stały się niewidoczne. Przeziębiona byłam raz i to lekko, wystarczył rutinoscorbin plus herbata z sokiem malinowym i koniec przeziębienia.. A teraz? Dzień w dzień balsamowanie całego ciała 2 razy dziennie, a i tak skóra gdzieniegdzie jak tarka. O twarzy pisałam dopiero, że złazi, szczypie, zrobiły się zajady i zniknąć nie chcą... Przeziębiona już jestem 5 raz (!) w tej ciąży, z czego dwa razy jak byłam jeszcze w I trymestrze i dochodziło do tego, że kończyłam na antybiotyku... Najlepsze jest to, że przy pierwszej ciąży od 7tc do 15tc jak kot i to całymi dniami, nieważne co zjadłam, a teraz trwało to tylko jakieś dwa tyg. i co tylko wieczorami tak miałam Cytat:
A mój teść stwierdził ostatnio, że jak w mieszkaniu jest 20 st., to jest ciepło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś również mam wizytę u nowego gina, ale o 14:30... Trochę panikuję, nie bardzo wiem co mam powiedzieć jak wejdę... Boję się, że mi zwolnienia nie wypisze, a mam do dzisiaj tylko i tak ogólnie jakoś... ![]() Aha i mam pytanie do mam, które mają już jedno dziecko w wieku takim coś jak mój (półtora roku), mniej lub więcej... Czy myślałyście już jak będziecie z dwójką dzieci chodzić na spacery?? Bo ja ciągle o tym myślę, i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z tego, że ja to chyba sama nawet do sklepu z nimi nie wyjdę. Sama znaczy bez męża... Mój Adaś kompletnie nie chce chodzić za rękę.. Jak wychodzimy na dwór, to on stoi w jednym miejscu.. Tylko jak zainteresuje go jakiś szczekający pies, czy jadące auto, to przejdzie parę kroków i tak stoi zawieszony i się wpatruje nie wiadomo w co.. Można go wołać, udawać, że się go goni, jego to nie rusza Potrafi tak stać dobre pół godziny. Żeby dojść z nim do sklepu najbliższego, to nawet nie ma szans piechotą. A dwóch wózków przecież nie poprowadzę naraz...
|
|||
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() próbuje sie dodzwonić do gina czy mnie dzis przyjmnie no ale nie odbiera telefonu ![]() Berenika pomyśl o dostawce do wózka,może bedzie chciał stac albo siedzieć
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-30 o 10:36 |
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przytyłam dokładnie nie wiem ok 6 może już nawet 7 kg [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44883667]Hej, a ja znowu chora jestem Ja nie wiem, mówi się, że każda ciąża jest inna ale bez przesady... w sumie do ostatniego usg byłam święcie przekonana, że będę mieć dziewczynkę. Jak byłam w ciąży z Adasiem, to skóra super (przed ciążą miałam mieszaną), balsamem mogłam się raz na tydzień smarować i było dobrze (nie licząc tego na rozstępy). Cerę na twarzy miałam tak super, że nie musiałam się nawet malować, ba nawet sińce pod oczami, które mam od zawsze, stały się niewidoczne. Przeziębiona byłam raz i to lekko, wystarczył rutinoscorbin plus herbata z sokiem malinowym i koniec przeziębienia.. A teraz? Dzień w dzień balsamowanie całego ciała 2 razy dziennie, a i tak skóra gdzieniegdzie jak tarka. O twarzy pisałam dopiero, że złazi, szczypie, zrobiły się zajady i zniknąć nie chcą... Przeziębiona już jestem 5 raz (!) w tej ciąży, z czego dwa razy jak byłam jeszcze w I trymestrze i dochodziło do tego, że kończyłam na antybiotyku... Najlepsze jest to, że przy pierwszej ciąży od 7tc do 15tc jak kot i to całymi dniami, nieważne co zjadłam, a teraz trwało to tylko jakieś dwa tyg. i co tylko wieczorami tak miałam [/QUOTE] biedactwo, dużo zdrówka życzę
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
Berenika, rzeczywiście biedna jesteś
a ja dziś o 20:00 na wymaz z szyjki jadę, jak mi się nie chce tak po nocy w zimnie.... grr
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip pisałaś że zapomniałaś o zakupie glukozy w tej aptece i dopiero teraz mój budyń zajarzył, masz gdzieś linki do tego ile i co dokładnie tam zamawiałaś?
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Hi!
Wreszcie siadłam do śniadania i tak na szybko mogę streścić przebieg naszej wczorajszej wizyty. Najpierw byłam badana dowcipnie, żeby sprawdzić, czy z szyjką jest wszystko OK, a potem mogłam poprosić chłopaków, żeby zobaczyli dzidzię na USG robionym przez brzuch. Ja mogłam patrzeć tylko na synka, a ten albo gapił się na głowicę od USG jeżdżącą po moim brzuchu (to kwestia czasu, że zacznie nam to samo robić w domu ), albo na ekran i dwa razy zrobił naprawdę duże oczy - chyba na widok bijącego serca i ruszających się rączek i nóżek Następny raz to chyba wiosną będzie, jak dzidzia urośnie.Następną wizytę mam 19.02 i do tego czasu mam zrobić morfologię + tę nieszczęsną różyczkę. No a potem będę wiedziała, kiedy mam obciążenie glukozą (od razu 75). Lekarz dał mi zielone światło na wyjazd i ćwiczenia. Szyjka się nie zmienia, za to waga - mam już 5 kg na plusie Czyli przez 3 tygodnie przybrałam 3 kilo ( ).Ginek opowiedział mi historię z wczorajszego dyżuru. Babka urodziła synka, choć na 100% miała być dziewczynka, a pokój już był przygotowany - różowy, i różowe ciuszki Ojciec się cieszył, że syn, ale z drugiej strony wkurzał na wydatki.
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i fajnie, że lekarz zezwolił na wyjazd |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

wyjaśniliście już wszystko z tym połówkowym, wszystko ok? Mi lekarz teraz zlecił właśnie zbadanie glukozy na czczo i glukozy 75g. po 2 godzinach (dokładnie jest tak napisane: glukoza OGTT 75g. po 2 gh)

A więc nie ma zmiłuj, już nie będzie argumentu że szkoda kasy, będą płytki w wc i mężu się już przed remontem nie wybroni, hurra 

za L4 

13.07.2013 

zobaczysz jeszcze mu się odwidzi i pokocha swoją siostrzyczkę
, ale na 50g. Wydaje mi się, że gin za szybko mnie na to badanie wysyła, no ale wypisał skierowanie to pójdę.

I jeszcze tż kupił rano pączki
Ja nie wiem, mówi się, że każda ciąża jest inna ale bez przesady... w sumie do ostatniego usg byłam święcie przekonana, że będę mieć dziewczynkę. Jak byłam w ciąży z Adasiem, to skóra super (przed ciążą miałam mieszaną), balsamem mogłam się raz na tydzień smarować i było dobrze (nie licząc tego na rozstępy). Cerę na twarzy miałam tak super, że nie musiałam się nawet malować, ba nawet sińce pod oczami, które mam od zawsze, stały się niewidoczne. Przeziębiona byłam raz i to lekko, wystarczył rutinoscorbin plus herbata z sokiem malinowym i koniec przeziębienia.. A teraz? Dzień w dzień balsamowanie całego ciała 2 razy dziennie, a i tak skóra gdzieniegdzie jak tarka. O twarzy pisałam dopiero, że złazi, szczypie, zrobiły się zajady i zniknąć nie chcą... Przeziębiona już jestem 5 raz (!) w tej ciąży, z czego dwa razy jak byłam jeszcze w I trymestrze i dochodziło do tego, że kończyłam na antybiotyku... Najlepsze jest to, że przy pierwszej ciąży od 7tc do 15tc
jak kot i to całymi dniami, nieważne co zjadłam, a teraz trwało to tylko jakieś dwa tyg. i co tylko wieczorami tak miałam 
).