Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 19:06   #1201
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Asia mi się ta czarna chyba lepiej podoba czapa
czarnej to ja nie moge mieć bo ja blada i tak jestem, a w czarnej czapce to już w ogóle... myślę nad szarą i teraz muszę wydumać czy z dżetami czy nie
Stary 2014-01-30, 19:10   #1202
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
a mój przyszredł w stanie... tzn kolega go odwiózł i wszystkie zale mi wywalił... no fajnie sie dowiedzieć ze jest się debilem i jeszcze zadzwonił do moje sis żeby jej powiedzieć zeby nie komentowała że sobie nic nowego nie kupilam do ubrania... nooo "super" się czuję, mam dość...
co za d.upek

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tym bardziej się cieszę że moj TŻ nie pije, a jak mu się zdarzy to zazwyczaj go bierze na miłość
Kumpel sobie poszedł, ten się podlizuje, wziął właśnie małego do salonu i kazał mi odpoczywać ale że Bartek płacze to coś czuje że zaraz mnie zawoła o pomoc
ooo no to miło z jego strony, że mimo wcześniejszej wtopy z kumplem i graniem, pomyślał o Tobie. I jak sobie radzi? Faktycznie możesz odpocząć? Mój TŻ po alko potulny jak baranek, najlepiej to się przytulić i pójść spać

Cytat:
ostatnio się zrobił bardzo przykry... normalnie nie ten sam człowiek... nie wiem jak mam dotrzeć do niego... ja w jakąś depreche popadnę, siedzę sama pół dnia z młodym, on wraca i zero pomocy, z wielką łacha mi naleje i wyleje wodę z kąpieli i tyle jego pomocy i zakupy uważa że jak robi to powinnam mu dziękowac bo mnie wyręcza...
no jeszcze czego... dziękować za to? przecież to prawie nic w porównaniu do całej masy Twoich obowiązków. To jego zasr.any obowiązek Ci pomagać, a nie krytykować i wymagać :/ Przykre to co piszesz i jak Cię on traktuje

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

az zaluje ze zaszczepilam, ale kuzwa wszystko rpzez ta dziure w sercu
ehhh temat szczepień... my jeszcze przed pneumo... Pediatra nas namawia, szczególnie ze względu na to, że Szymek do żłobka będzie szedł. Sama nie wiem co zrobić, przerażają mnie te powikłania poszczepienne, a z drugiej strony boję się tych pneumo. Córeczka mojej ciotki miała meningokowe zapalenie opon mózgowych mimo szczepień, ale lekarze twierdzą, że to właśnie one uratowały jej życie, bo malutka przetrwała i nie ma żadnych skutków ubocznych, mimo że lekarze początkowo nie dawali jej zbyt dużych szans. Nie wiem, nie wiem, nie wiem.... trudne te wybory, tym bardziej że w necie jest tyle różnych opinii i za i przeciw
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:15   #1203
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
co za d.upek

ooo no to miło z jego strony, że mimo wcześniejszej wtopy z kumplem i graniem, pomyślał o Tobie. I jak sobie radzi? Faktycznie możesz odpocząć? Mój TŻ po alko potulny jak baranek, najlepiej to się przytulić i pójść spać

no jeszcze czego... dziękować za to? przecież to prawie nic w porównaniu do całej masy Twoich obowiązków. To jego zasr.any obowiązek Ci pomagać, a nie krytykować i wymagać :/ Przykre to co piszesz i jak Cię on traktuje

ehhh temat szczepień... my jeszcze przed pneumo... Pediatra nas namawia, szczególnie ze względu na to, że Szymek do żłobka będzie szedł. Sama nie wiem co zrobić, przerażają mnie te powikłania poszczepienne, a z drugiej strony boję się tych pneumo. Córeczka mojej ciotki miała meningokowe zapalenie opon mózgowych mimo szczepień, ale lekarze twierdzą, że to właśnie one uratowały jej życie, bo malutka przetrwała i nie ma żadnych skutków ubocznych, mimo że lekarze początkowo nie dawali jej zbyt dużych szans. Nie wiem, nie wiem, nie wiem.... trudne te wybory, tym bardziej że w necie jest tyle różnych opinii i za i przeciw
Średnio sobie dał radę, wolał o pomoc ale faktycznie Bartuś dziś marudny bardzo. Oby jutro był spokojny bo długo będziemy poza domem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:34   #1204
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzięki,ale to jest chyba polska firma,bo nie mogę znaleźć na ebayu?
a tak tak, produkują je w Polsce

pora kąpania i jaka tu cisza szok
Stary 2014-01-30, 19:34   #1205
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
zalezy jakie tabletki bierzesz, jesli normalne gdzie w opakowaniu jest 21 to luzik, ale jesli takie wlasnie 24 + 4 to wlasnie zalezy ktora z opakowania wzial, czy placebo czy normalna, jesli placebo to postepowalabym wg tego co na opakowaniu pisze.
serio tak jest? matko nawet nie wiedziałam
w tych tabletkach, które się bierze przy kp też?? jeszcze mi się nic nie pomyliło ani nie zapomniałam, ale dobrze wiedzieć na przyszłość

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja dziś moja na gondole posadzilam, będę miała bicepsy a co to ten obal?
jak na gondolę?? ja myślałam o dostawce ale po tym śniegu i tak bym nie pociągnęła

oball
https://www.google.pl/search?q=oball...sm=93&ie=UTF-8

Cytat:
No teraz widzę,to jest Baby bjorn?Przodem tez można nosić?Tez chcę na ebay używkę.
chyba nie powinno się nosić przodem

Cytat:
a mój przyszredł w stanie... tzn kolega go odwiózł i wszystkie zale mi wywalił... no fajnie sie dowiedzieć ze jest się debilem i jeszcze zadzwonił do moje sis żeby jej powiedzieć zeby nie komentowała że sobie nic nowego nie kupilam do ubrania... nooo "super" się czuję, mam dość...
o jaaa no to się popisał

Cytat:
Tym bardziej się cieszę że moj TŻ nie pije, a jak mu się zdarzy to zazwyczaj go bierze na miłość
Kumpel sobie poszedł, ten się podlizuje, wziął właśnie małego do salonu i kazał mi odpoczywać ale że Bartek płacze to coś czuje że zaraz mnie zawoła o pomoc
mój też jak się napije to jest taki przymilny i kochany

Cytat:
odstawiasz całkowicie? ja chyba też
a czemu odstawiacie?

druga

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:37   #1206
Agnieszka257
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!czytam was cały czas ale niemam jak napisać.Od wczoraj jestem prawie sama w domu bo mąż siedzi prawie cały czas w szpitalu u swojego brata.Miał wypadek i co najlepsze że stał na chodniku i wjechał w niego samochód.Ma pękniętą czaszkę w 2miejscach,jest przytomny i niewie tylko czego jest w szpitalu i cały czas ucieka do domu.masakra jakaś!!Nawet na chodnikach niejesteśmy bezpieczni.Jak ja sobie pomyśle co by było jakbym z małym szła,to od razu łzy mi lecą.

A co do kp to ja cały czas myślałam co to takiego,będę karmiła przez rok i będzie ok a co wyszło że karmiłam miesiąc i się poprostu poddałam i niewalczyłam o to bo mi łatwiej było podać butelkę niż mordować się z małym przy piersi.I do tej pory mam wyrzuty sumienia że nie starałam się i tak łatwo sie poddałam.

I mój Mateusz od 2dni tak ulewa że masakra.zawsze po jedzeniu odbijam i nawet po godzinie ulewa mu się.zdarzało mu się ale nietak jak teraz.niewiem o co chodzi.

I byłam u dermatologa z tym odparzeniami i dała maście:tormentiol,maść cynkową,clotrimazolum i od razu widać poprawę.Zastanawiałam się jeszcze ,że odparzenia powstały od leków.

Rozspisałam się.To tyle u nas.Pozdrawiam Was
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:38   #1207
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

chyba nie powinno się nosić przodem
O nie wiedziałam,muszę poczytać,dzięki że zrwóciłaś uwagę
Stary 2014-01-30, 19:40   #1208
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Taki właśnie mamy wybacz że bokiem ale z telefonu wysyłam Załącznik 5562261
mam to samo.
Cytat:
a ja dobra taka jeszcze z obiadem czekałam...
trzabyło mu go na głowę wrzucić...

Nasz dzieć wykąpany, najedzony, śpi ! tata wieczorem zdaje egazmin.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:40   #1209
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!czytam was cały czas ale niemam jak napisać.Od wczoraj jestem prawie sama w domu bo mąż siedzi prawie cały czas w szpitalu u swojego brata.Miał wypadek i co najlepsze że stał na chodniku i wjechał w niego samochód.Ma pękniętą czaszkę w 2miejscach,jest przytomny i niewie tylko czego jest w szpitalu i cały czas ucieka do domu.masakra jakaś!!Nawet na chodnikach niejesteśmy bezpieczni.Jak ja sobie pomyśle co by było jakbym z małym szła,to od razu łzy mi lecą.

A co do kp to ja cały czas myślałam co to takiego,będę karmiła przez rok i będzie ok a co wyszło że karmiłam miesiąc i się poprostu poddałam i niewalczyłam o to bo mi łatwiej było podać butelkę niż mordować się z małym przy piersi.I do tej pory mam wyrzuty sumienia że nie starałam się i tak łatwo sie poddałam.

I mój Mateusz od 2dni tak ulewa że masakra.zawsze po jedzeniu odbijam i nawet po godzinie ulewa mu się.zdarzało mu się ale nietak jak teraz.niewiem o co chodzi.

I byłam u dermatologa z tym odparzeniami i dała maście:tormentiol,maść cynkową,clotrimazolum i od razu widać poprawę.Zastanawiałam się jeszcze ,że odparzenia powstały od leków.

Rozspisałam się.To tyle u nas.Pozdrawiam Was
Też mnie to przeraża,zwłaszcza,że czeka nas długa podróż do Polski autem,my możemy jechać ostrożnie a jakiś idiota będzie pędził...wolę nie kończyć
Stary 2014-01-30, 19:41   #1210
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
O nie wiedziałam,muszę poczytać,dzięki że zrwóciłaś uwagę
można nosić przodem jak dziecko już stabilnie trzyma głowę.

Stary 2014-01-30, 19:43   #1211
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Miłek też tak robi, potem tak śmiesznie się trzęsie jakby się bał, a jak mu zdejmę z twarzy to się śmieje

spróbuj rivelu, to jest rivanol w żelu, delikatnie odciągnij skórkę i posmaruj po kąpieli, Miłek tego nie miał ale Dawid jak był trochę starszy to też miał zaczerwienionego siusiaka i to pomogło
a teraz mamy zalecenie u Miłka co kilka dni odciągać lekko i przecierać zwilżoną gazą żeby zetrzeć tę białą mastkę

TZ kupil ten Rivel ale kurcze na ulotce jest ze nie zaleca sie stosowania u dzieci do 2 roku zycia. Z drugiej strony na forach laski pisza ze uzywaly z polecenia lekarza u kilkums maluchow. Teraz mam zagwozdke i nie wiem czy posmarowac
Stary 2014-01-30, 19:48   #1212
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Aha czyli jednak można,myślałam,żeby tak nosić,ale dopiero później,właśnie jak główka będzie stabilniejsza
Stary 2014-01-30, 19:50   #1213
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
co za d.upek

Jesteśmy w podobnej sytuacji. W dodatku ta 1 dawka pneumo bylaby razem z 5in1 i ostatnią rota i boje sie tego

Jakie książeczki czytacie dzieciom? Zastanawiam się nad kupnem czegoś nowego. Ze swojej strony polecam z tej serii http://bonito.pl/k-33390736-mala-krowka Kolorowe obrazki i proste rymowane historyjki. Majusia bardzo lubi je oglądać.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 19:59   #1214
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Aha czyli jednak można,myślałam,żeby tak nosić,ale dopiero później,właśnie jak główka będzie stabilniejsza
Nie można dziecka nosić przodem , to jest niezdrowe dla bioderek. I to nie jest nosidło ERGONOMICZNE Ja bym takiego nie kupiła. Lula już miałam Ci dawno pisać, że jednak to Twoje to "wisiadełko". W nosidle ergonomicznym pozycja jest mocno na żabkę i dziecko można nosić albo przodem do siebie albo na plecach.
Ja mam nosidło TULA i bardzo je sobie chwalę. Mały ostatnio ucina sobie w nim drzemki w dzień

Kaśka, Magda ja nie wzięłam nawet jednej tabletki owulanu

Rusałko dziękuję Ja faszeruję się czosnkiem i pryskam tantum verde.

PONAWIAM PYTANIE: KTO CHCE OWULAN?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:01   #1215
czaszka_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
pocytowalam troche i mi sie skasowalo ,drugi raz wszystkiego pisac nie mam dzis mocy
lece juz spac
dobranoc

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:18   #1216
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie można dziecka nosić przodem , to jest niezdrowe dla bioderek. I to nie jest nosidło ERGONOMICZNE Ja bym takiego nie kupiła. Lula już miałam Ci dawno pisać, że jednak to Twoje to "wisiadełko". W nosidle ergonomicznym pozycja jest mocno na żabkę i dziecko można nosić albo przodem do siebie albo na plecach.
Ja mam nosidło TULA i bardzo je sobie chwalę. Mały ostatnio ucina sobie w nim drzemki w dzień

http://www.lascal.pl/products/noside...rrier/features

ja mam takie nosidło. pani mówiła, że ergonomiczne. Na razie Kornel i tak nie jest tam noszony, bo go wprost nienawidzi.

Stary 2014-01-30, 20:19   #1217
tassia
Zakorzenienie

hejho
nie bylo mnie z wami caly dzien
a to rzadkosc

bylam dzis z Maciusiem.w Suchej Beskidzkiej na wycieczce. bylo booosko
umowilam sie z kolezanka -pedagog bo chcialam podpytac o pare rzeczy bo zamierzam.rozszerzac zakres dzialalnosci mojej firmy, a tu taka niespodzianka
kolezanka ta prowadzi osrodek terapii i diagnozy dzieci i sciagnela swojego psychologa dzieciecego do diagnozy Maciusia zeby mi troche mozg naprostowac.

nie powiem bo udalo im sie
podziele sie z wami ciekawostkami o Maciusiu:
- Ma raczej charakter powsciagliwy
reaguje na wszystkie bodzce ale nie sa to reakcje przerysowane jakie posiada wiekszosc dzieci. stad pewnie moje obawy
np. jak wyszlam to Maciek zaniepokoil sie ale bylo to widoczne tylko w taki sposob ze rozgladnal sie i przewrocil oczami, za drugom razem troche bardziej sir wpatrywal w miejsce gdzie wyszlam
podobno wiekszosc dzieci placze
-to swiadczy takze o olbrzymim poziomie bezpieczenstwa jakie ma Macius, dzieki temu swietnie adoptuje sie do zmieniajacych sie warunkow
-taki temperament oczywiscir ma duzo swoich minusow bo miedzy innymi nie daje zbyt duzej satysfakcji matce bo np. nie ma wybuchow euforii, smiechow na zawolanie itp
ale tez nie ma spazmatycznych placzow

-"matka jest jak powietrze"ten cytat spodobal mi sie najbardziej bo wiele wyjasnia np. rozterki niektorych z nas ze dziecko nas nie lubi
chodzi o to ze matka dla dziecka jest niezbedna, zapewnoa wszystkie potrzeby i dopiero jak znika z zasiegu wzroku to czuc w dziecku niepokoj taka oto niewdziecznosc roli matki ze sie jej niedocenia i trzeba sie przyzwyczaic bo lepiej nie bedzie
podobno w wiekszosci wypadkow dzieci reaguja bardziej euforycznie na tate czy dziadkow niz na mame, ale brak taty nie powoduje smutku, a brak mamy owszem

(mama w tym wypadku to podstawowy opiekun dziecka bo oczywiscie ta role moze pelnic ojciec)

musze nadal obserwowac oczka bo niektore reakcje sa opoznione, ale to moze wynikac z opoznionej mielinizacji nerwu wzrokowego ale to nic takiego
odruchu bezwarunkowe tez sa lekko zaburzone ale to podobno urok dzieci po cesarkach, odgiecia od normy sa malutkie ale jakies tam sa, co oczywiscie nie swiadczy o niczym

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:25   #1218
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

te szczepienia brrr...
my juz jesteśmy po jednej dawce pneumo Jasio miał wraz z tym pierwszym szczepieniem. teraz mamy mieć drugie szczepienie w czwartek i cały czas nie jestem pewna czy dobrz robię

Cytat:
straszne
kciuki za zdrowie twojego szwagra
Cytat:
oo właśnie gorgulek mi przypomniał, miałam pisać to samo
czytałam dużo na ten temat przed zakupem nosidła dla Jasia. My mamy ergonomiczne Bondolino.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:26   #1219
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Ok,wezmę to pod uwagę,to jakie są nosidła ergonomiczne.które mogę kupić w UK,wie ktos może?
Stary 2014-01-30, 20:27   #1220
kaska87
Zakorzenienie

mój TZ zamiast spędzić ze mną czas top sobie czyta kodeks
nie dość, że był w pracy 3h dłużej to teraz jeszcze

Nena przez Ciebie jem kanapkę z jajem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:27   #1221
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dwa tygodnie temu zjadlam leniwe pierogi. ale uleczylam lekka wysypke na poloiczkach. nawey ciemieniuche wyleczylam. poyem wzeszly pon bylo szxzepienie i zaczal sie katar. bylismy tez u dermatoloha. po 2x kapieli w emolium wysypalo ja masakrycznie i mimo zaprzestania kapieli z dnia na dzien jest gorzej... ma rany tan gdzie dotyka pampers czy brzeg koszulki...
oj powiem Ci że w Twojej sytuacji naprawdę rozważyłabym pepti bądź nutra. Bo pewnie i tak jesteś na restrykcyjnej diecie, a malutka nadal się meczy
wygląda to (choć jakoś mocno się nie znam) na bardzo silną alergię na białko mleka krowiego, a to jest coś co bardzo bardzo trudno w 100% wyeliminować z diety, bo wszędzie niemal są choć śladowe ilości

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hmm to ja dobrze ze nie czytam tyle co Ty, wystarczy mi to co przeczytam na forum spytam lekarza itd bo gdybym tyle wiedziała co Ty choć nie piszesz tego tutaj to bym chyba zwariowała...
Twój wybór
ja wole wiedzieć i decydować niż nie wiedziec i się dowiedzieć mniej lub bardziej brutalnie za kilka lat że swoją niewiedzą zaszkodziłam własnym dzieciom
ooo, podoba mi się cytat z artykułu który zalinkowała Bajka:
"..lecz wyłącznie zainspirowanie ich do dalszych poszukiwań, do zgłębienia tematu, poznania argumentów zwolenników i przeciwników, sprawdzenia faktów, tak, by decyzja, którą ostatecznie podejmą była wyrazem świadomej woli.."
to taka moja dewiza

Cytat:

słuchaj, ale ze szczepieniami nigdy chyba sprawa nie bedzie w 100% jednoznaczna. to jest jeden artykuł, a za chwile znajdziesz drugi, który nastawi Cię bardziej na tak.
ja już ten art czytałam, a i tak na chwile obecną na 90% zaszczepie....

Cytat:
nie wolno

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:29   #1222
tassia
Zakorzenienie

monia a odpieluchowe zapalenie
czy jak to.sie nazywa
moja znajoma mi opowiadala ze jej syn.mial.cos takiego
uzywali 3miesiace dwa rodzaje pampersow
i ni z tego ni z owego uczulil sie ... na wszystkie pampki
przeszli na tetre i uleczone
a byl caly obsypany a nie tylko na pupie
tylko zaczelo sie od wlasnie zagiec pampersow i okolic twarzy szyi
a potem.cale plecki i brzuch

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:29   #1223
rusałka_1
Zakorzenienie

pszczoua ja przy Jasiu używałam dokładnie czegoś takiego:
http://www.doz. pl/apteka/p1996-Rivanolum_roztwor_0.1_Has co_100_g

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-01-30 o 20:30
Stary 2014-01-30, 20:32   #1224
misia332
Zakorzenienie

czyli pani w sklepie mnie okłamała i jak tylko pojade do PL, to jej twarz roztrzaskam... a nosidło jej założe na głowę !!

Stary 2014-01-30, 20:34   #1225
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

co do nadzerki, ja mialam wymrazana i tez placilam chyba 400 zl
teraz tez mam, ale nie wiem co lekarz bedzie chcial z nia zrobic i kiedy.
Cytat:
ja po tej historii w ddtvn się zastanawiam.. my jak coś schematem po 6 miesiącu mieliśmy iść i teraz nie wiem

Asia mi się ta czarna chyba lepiej podoba czapa
Ja nadal planuję szczepić. Zawsze znajdzie się artykuł przeciw szczepionkom...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:34   #1226
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Wiecie, że ja chyba też Biorę już drugie opakowanie, a kochaliśmy się tylko raz, więc nie widzę sensu się faszerować, skoro karmię piersią Potem jak przestanę, to chętnie wrócę do zwykłych piguł, może i libido mi skoczy Oby!
W sobotę idę do gina i mu powiem, że nie chcę piguł.
sprzedają w detalu
u mnie to samo, biorę trzecie opakowanie i libido mi tak spadło, że szok, ale póki co brać będę, bo sobie absolutnie na ciążę nie mogę pozwolić

za wagę

Cytat:
straszne to co piszesz nigdzie człowiek nie jest bezpieczny

Cytat:
na rękach tak, ale w nosidle nie wolno

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
TZ kupil ten Rivel ale kurcze na ulotce jest ze nie zaleca sie stosowania u dzieci do 2 roku zycia. Z drugiej strony na forach laski pisza ze uzywaly z polecenia lekarza u kilkums maluchow. Teraz mam zagwozdke i nie wiem czy posmarowac
stosowałam u roczniaka z zalecenia lekarza

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:35   #1227
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Jakie książeczki czytacie dzieciom? Zastanawiam się nad kupnem czegoś nowego. Ze swojej strony polecam z tej serii http://bonito.pl/k-33390736-mala-krowka Kolorowe obrazki i proste rymowane historyjki. Majusia bardzo lubi je oglądać.
Też mam jedną książeczkę z tej serii- Mały piesek I jest fajna, chociaż (piszę o tej książeczce mały piesek) nie rozróżniam psa od zająca
Cytat:
A ja mam recepte, bo w końcu nie zakupiłam

Dzisiaj od rehabilitantki usłyszałam, że Filipek to śmieszek I, że wygląda na dziecko siedmiomiesięczne.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:35   #1228
dodinha
Wtajemniczenie

Zalazlam strone angielksa,ktora sprzedaje nosidla Tula,ale kurde cena zabojcza 100 funtow
Stary 2014-01-30, 20:36   #1229
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeśli o mnie chodzi to są takie dziedziny życia, w których przykładam wagę do jakichś schematów i zaleceń, a są i takie, gdzie robię po swojemu, według intuicji. Najważniejsze to dopasować to do siebie i do dziecka.
Aczkolwiek temat żywienia jest dla mnie tak istotny,że ja jako boidupa bałabym się działania wbrew schematom. No ale to tylko moje zdanie
no własnie, ja w tym temacie też boidupa!
bo po prostu uważam że schemat żywienia opracowali ludzie mądrzejsi ode mnie, a już na pewno lepiej znający się na tematyce żywienia dzieci. i dlatego wierzę że jest w tym jakiś sens
a co do intuicji....
Marysie podnosiłam i nosiłam intuicyjnie - okazało się że źle i naprawdę czułam się wrednie gdy rehabilitant powiedział mi "źle Pani robi, to pogłebiło problemy"....
intuicyjnie woziłam Marysię na przednim siedzeniu - niestety, to też był błąd i nadal sobie wyrzucam, ze tego nie sprawdziłam, ze narażałam ją na spore niebezpieczeństwo
więc albo moja intuicja szwankuje, albo jednak warto sprawdzać, czytać, pytać, "by decyzja, którą ostatecznie podejmą była wyrazem świadomej woli"
ale to tylko moje zdanie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:36   #1230
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
nie bylo mnie z wami caly dzien
a to rzadkosc

bylam dzis z Maciusiem.w Suchej Beskidzkiej na wycieczce. bylo booosko
umowilam sie z kolezanka -pedagog bo chcialam podpytac o pare rzeczy bo zamierzam.rozszerzac zakres dzialalnosci mojej firmy, a tu taka niespodzianka
kolezanka ta prowadzi osrodek terapii i diagnozy dzieci i sciagnela swojego psychologa dzieciecego do diagnozy Maciusia zeby mi troche mozg naprostowac.

nie powiem bo udalo im sie
podziele sie z wami ciekawostkami o Maciusiu:
- Ma raczej charakter powsciagliwy
reaguje na wszystkie bodzce ale nie sa to reakcje przerysowane jakie posiada wiekszosc dzieci. stad pewnie moje obawy
np. jak wyszlam to Maciek zaniepokoil sie ale bylo to widoczne tylko w taki sposob ze rozgladnal sie i przewrocil oczami, za drugom razem troche bardziej sir wpatrywal w miejsce gdzie wyszlam
podobno wiekszosc dzieci placze
-to swiadczy takze o olbrzymim poziomie bezpieczenstwa jakie ma Macius, dzieki temu swietnie adoptuje sie do zmieniajacych sie warunkow
-taki temperament oczywiscir ma duzo swoich minusow bo miedzy innymi nie daje zbyt duzej satysfakcji matce bo np. nie ma wybuchow euforii, smiechow na zawolanie itp
ale tez nie ma spazmatycznych placzow

-"matka jest jak powietrze"ten cytat spodobal mi sie najbardziej bo wiele wyjasnia np. rozterki niektorych z nas ze dziecko nas nie lubi
chodzi o to ze matka dla dziecka jest niezbedna, zapewnoa wszystkie potrzeby i dopiero jak znika z zasiegu wzroku to czuc w dziecku niepokoj taka oto niewdziecznosc roli matki ze sie jej niedocenia i trzeba sie przyzwyczaic bo lepiej nie bedzie
podobno w wiekszosci wypadkow dzieci reaguja bardziej euforycznie na tate czy dziadkow niz na mame, ale brak taty nie powoduje smutku, a brak mamy owszem

(mama w tym wypadku to podstawowy opiekun dziecka bo oczywiscie ta role moze pelnic ojciec)

musze nadal obserwowac oczka bo niektore reakcje sa opoznione, ale to moze wynikac z opoznionej mielinizacji nerwu wzrokowego ale to nic takiego
odruchu bezwarunkowe tez sa lekko zaburzone ale to podobno urok dzieci po cesarkach, odgiecia od normy sa malutkie ale jakies tam sa, co oczywiscie nie swiadczy o niczym

bardzo się cieszę że ktoś cie tak pozytywnie nakierował!

Cytat:
Ok,wezmę to pod uwagę,to jakie są nosidła ergonomiczne.które mogę kupić w UK,wie ktos może?
z tego co się orientuję ergonomiczne nosidła to: Tula, Bondolino, Manduca, Marsupi.

Jaś, 22.10.2013 r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości