|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
![]() Małż pojechał wymieniać rozrząd, ja pomalowałam pazurki ![]() ![]() wiecie, tak mi się przyrko, tzn smutno zrobiło... Mój mąż NIGDY się nie skarży, a dzisiaj powiedział, że coraz ciężej Mu wstawać rano, wykończą Go te dojazdy ![]() ![]() Druga rzecz, dzisiaj rano stanęłam na wadze, schudłam strasznie, ważę 52kg (172cm wzrostu), wszystko przez te zawirowania z pracą... Blanka dzisiaj znowu zrobiła awanturę w żłobku, bo się kanapka skończyła ![]() Lecę poczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Lady, fajne te butki, ale nie umialabym w nich chodzic
![]() Deli, rzeczywiscie Amelka coraz bardziej sie do Ciebie podobna robi! ![]() Nie moge sie odnalezc jak nie mam swojego kompa :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę.
To jest hit po prostu. Zacytowane wątku o OZM ![]() Znam jeden przypadek OZM, ale w sumie nie wiem jak go sklasyfikować. Chłopiec urodzony w październiku, a pierwszą kąpiel miał na Boże Narodzenie. Mamuśka do tej pory myła go jedynie chusteczkami mokrymi. Swoje postępowanie tłumaczy tym, że nie chciała aby się przeziębił. Dodam również, że nie była ani razu z małym na spacerze mimo, że ma już 3 miesiące. No powiedzcie, jak, gdzie, kiedy....??? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-30 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj ciocie powiedziały, że jest jedynym dzieckiem w żłobku, z którym nie ma żadnych problemów. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44888999]Fewciu, podła ty ![]() A miałam pytać - jak klasa złoczyńców? ![]() Wstyd się przyznać ![]() Klasa nad wyraz dobrze. Bardzo dobrze mi się z nimi pracuje. Na początku z grubej rury, ostro. Nie wiem, czy wystraszyli się mnie, czy oddech egzaminu poczuli, ale wzięli się do roboty. Troszkę gadają, ale biorę delikwentów do tablicy, spokój jest. Ale. Dzisiaj zrobiłam im test, nie ma ani jednej 1, ani jednej 2. ![]() Dziękuję, że pytasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana a co z Twoją pracą? Wiesz coś więcej? ![]() oj tam, od razu rajdowcu ![]() ![]() To zwykłe kruche ciasto z kremem z białej czekolady i kremówki (przepis w k. z tartą z malinami) Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Poza tym Domcia jest strasznie nerwowa. Jak czegoś chce, a jej się tego nie da, zabierze czy odciągnie to jest wrzask i robi coś takiego, że całymi dłońmi mocno bierze się po twarzy - oczy ma na wierzchu i wygląda to tak jakby chciała się podrapać lub oczy wydłubać. Mam nadzieję, że to tylko taki etap ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
U nas to samo przy przewijaniu/ubieraniu.
Wrzaski i krzyki. W ogole mam wrazenie, ze to moje dziecie niedotykalskie jest. Czyszczenie uszu - wrzask, czyszczenie nosa - krecenie glowka, czyszczenie buzi po jedzonku - wyrywanie sie. Nie daj boze, zeby mu raczki umyc - wymachuje nimi gdzie tylko moze. O obcinaniu paznokci nie wspomne. I lazi taki flejtuch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Kuba spi
![]() Modlcie sie razem ze mna, zeby mu sie nie wydawalo, ze to drzemka.. Z drzemki wstal przed 16 ![]() Jeeeeeeeeeeej, jak TZ mnie wnerwil :FURIA!!!!: |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Konto usunięte
|
Fewciu, no to strasznie się cieszę
![]() Dorka też brudas, ale to dlatego, że ona CIĄGLE coś memla w paszczy, teraz do tego ma mega katar i zwyczajnie - musiałaby być cały czas myta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Meduzza super!
Marsi cieszę się, że Leosiowi już lepiej! ![]() Fewcia... ![]() Ja Ci chętnie oddam moje kilogramy ![]() Jajko sadzone - nie I... DZIEWCZYNY ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Deli-chciałam taki fotel dla małej do pokoju ale TŻ mówi nieeeeee, po coooooo... Ślicznie Amelka padła ![]() Neti jak tam przygotowania do roczku? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Czystość dzieci:
- kąpać się lubi, z myciem nie ma problemów -z myciem głowy już są problemy, wycieramy od razu oczka i czoło ręczniczkiem z Mikim albo Kubusiem, to już lepiej jest -ząbki no problem, nawet sam chce myć (btw ma któraś z Was te szczoteczki z Rossa Babydream co Black dla Oliwki miała? Oglądałam je dzisiaj i zastanawiałam się nad kupnem ale która do czego? ![]() -rączki i buzia no problem. Idziemy do umywalki, stajemy na parapecie, patrzymy w lusterko i się myjemy ![]() -obcinanie paznokci problematyczne jest - trzeba Boogie Woogie puścić itp to obetniemy -uszka - no problem, czasem przy tym przysypia ![]() -pampers, były okresy buntu na razie spokój -ubieranie na co dzień -jest ok -ubieranie na dwór w grubachne warstwy - jest problem natury buntowniczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzieć śpi
![]() ![]() ![]() Laurka, gdzieś Ty zniknęła ? Jeszcze trochę czasu, trzymam kciuki, żyby zniknęło ![]() Cytat:
![]() Chyba kiedyś muszę na lumpy do Ciebie wpaść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale czadowe ![]() Cytat:
![]() Jaka waga ![]() ![]()
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy Was nadrobię, dziś znów prawie w domu nie byłam a jak byłam to robiłam zamówienie z tesco itp... Bo jak mała nie spi to nie moge na kompie nic zrobić, same wiecie... Ale dziękuję w imieniu Hani za życzenia urodzinowe i wszelkie komplementy pomponowo dekoracyjne ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o prezenty bo chyba któraś pytała ![]() ![]() ![]() ![]() idę czytać Was i sprzątac trochę ![]()
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
nawijko
![]() meduzza my przewijaka nie mamy, od zawsze na podlodze. I od pol roku pieluchomajtek uzywamy. Nie wyobrazam sobie nawet jak sie Wam udaje przewijanie... W miejscach publicznych sa przewijaki z pasami, zeby dziecko przypiac; z takiego tez Yae ucieka za kazdym razem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas z myciem też luzik, woda mu się po oczach leje to tylko ją przegarnie i niewzruszony robi dalej co tam robił ![]() - Przy myciu ząbków wyrywa mi szczoteczkę i sam myje - Buzi nad umywalką nie specjalnie lubi myć, ale dzielnie znosi - obcinanie paznokci też lajtowo ![]() - uszu myć nie lubimy ![]() -pampersy zmieniamy na stojąco ![]() -ubieranie bez problemu, nawet jak widzi, że kładziemy buty i czapkę to się uspokaja bo wie, że na dwór wychodzimy My mamy te szczotki, ja tam nie wiem która do czego. To właściwa to wiadomo, a pozostałe diwe daje mu jak podejrzewam, że dziąsła swędzą, czasem żelem polewam to sobie siedzi i masuje
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale swoja drogą takie pasy by mi sie przydały ![]() też przewijam na przewijaku bo na nim jest źle ale na łóżku - sajgon ! A najlepiej, że moja kuzynka jest w ciązy ma termin na koniec marca początek kwietnia i obiecałam jej go pożyczyć. Mam nadzieję, że juz Hania nie będzie go potrzebować.
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Co do przewijania
![]() ![]() Kurczę, Zuzce jakaś wysypka wyskoczyła, ale tylko na przodzie ma (klatka piersiowa, brzuch) wyczuwalne to pod ręką jest. I nie wiem od czego to. Już wczoraj miała, ale dziś bardziej widoczne jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Filip po szczepieniu, na szczęście żadnych akcji poszczepiennych nie było; mama mówiła, że rozpłakała sie od razu, jak tylko lekarza zobaczył, a jak już się zbliżył do niego ze szpatułką, to histeria; za to przy samym szczepieniu nawet nie zapłakał - i weź tu zrozum dziecia ![]() no i pytała o tego siuśka, czy ściągać napletek czy nie; no i opatrzył, lekko ściągnął, mówi, że wszystko ok i żeby codziennie próbować delikatnie zsuwać, a jak się trochę krwi pojawi, to nie panikować, bo może się tak stać; ostatnio jak kąpaliśmy młodego, to mówię TŻowi, żeby spróbował mu zsunąć ten napletek, bo bardziej się zna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- ale czerwone czy takie blade, tylko wyczuwalne? bo u nas też wczoraj zauważyłam na brzuszku i klatce piersiowej właśnie taką wysypkę wyczuwalną tylko, ale nie widać nic praktycznie i dzisiaj na przedramionach takie szorstkie placki, ale też nie zaczerwienione, tylko blade; akurat dzisiaj było szczepienie i mama pytałą lekarza o to, to mówił tylko żeby nawilżać, bo to nic takiego, może np. od proszku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
A jednak to drzemka byla......
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hani wyskoczyły na nogach takie jakby czerwone plamko placki suche szorstkie.. albo nawet czasem nie czerwone tylko po prostu placek szorstkiej skóry ![]() Cytat:
![]() oo to ja tez taki wzrost, kg też więcej ![]() ![]() to Hania tez ma takie właśnie, ale tylko na nózkach, uda i łydki, nie wiem od czego ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Hope-ja mam te szczoteczki ale jeśli mogę Ci coś doradzić to nie kupuj ich,bo dwie będą już bezużyteczne. Kup zwykłą po prostu.
Ta taka najmniej podobna do szczoteczki jest dla dzieci nie mających zębów-ma na celu przyzwyczaić dziecko do mycia zębów poprzez "zabawę" nią,wprowadzić nawyk mycia zębów,wydrapać dziąsła i tu jej zadanie się kończy. Po prostu przypomina tylko szczot. i o to chodzi w jej funkcji.Ta druga mini szczot. to miniaturka prawdziwej,po prostu delikatna forma zwykłej szczot. bo jest gumowa. Teoretycznie moglabys jeszcze używać ale jakoś głębszego sensu nie widzę. (ja nią nanoszę żel na dziąsła małemu bo paluchy mi gryzie ![]() ![]()
#1497 | ||
Zadomowienie
|
Kurcze, a Piotr chyba dostał uczulenia na Pampersy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1498 | ||||
Zakorzenienie
|
a wiesz ze na noc!!!!
![]() szok! no ale jak sie imprezue w nocy to i wczesniej sie idzie spac ![]() rozebralismy go na spiocha, zalozylismy pizamke i spiworek i wtedy sie troche rozbudzil. zjadl kaszke i przy koncowce zasnal mi na kolanach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na szczescie chyba wszystko jest ok, szybko sie uspokoil, nie wymiotowal, krewka nie leciala ale stracha sie najadlam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-01-30 o 20:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
69-70
![]() ![]() ![]() no właśnie zastanawiałam sie jak to odebrać i stwierdziłam, że to jednak komplement był ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- weźcie już zamilczcie ![]()
#1500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spylam spaciu jutro chyba nie jade do pracy bo nas zawalilo na maxa a niestety nie bedzie jak odsniezyc bo sie sprzet zespul ![]() se dadza rade beze mnie ![]() papatki! ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- ja bym chciala przytyc, serio! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.