|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :)
no wiem bo sama tak robię
tylko jestem ciekawa czy dziewczyny też tak mają, czy już taka kondycha i precyzja że to im wychodzi bez potknięć
|
#2462 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem czy chociaz 3 minuty potrafię
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj 2500
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Przyczajenie
|
witam !
jestem tutaj pierwszy raz... i jestem zainteresowana skakanką... chciałam sie zapytać o wasze efekty moze mniek kg albo jakies cm mniej dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
dwa lata temu codziennie skakałam po 10-15 minut 2 razy dziennie. Oprócz tego prowadziłam dietę i jakieś tam brzuszki. Wtedy kg. leciały jak szalone. W miesiąc ponad 5 kg. A cm też sporo ubyło. Niestety 0 ruchu przed maturą zrobiło swoje i ze mnie jest flak. Ale wyciągam dzisiaj skakankę i chcę wrócić do formy. Rada dla początkujących- przed skakaniem lepiej mieć pusty żołądek i kilkanaście minut przed nic nie pić.
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj nieciekawie - byłaś u lekarza z tym ? |
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
2500 tradycyjnie
patusia91 mi przez 2 tyg spadł 1 cm z uda. Moze to niewiele ale ja się bardzo cieszę bo od dłuższego czasu nic nie spadało pomimo że jeździłam na rowerku stacjonarnym. Zauważyłam też że brzuszek robi się mniejszy i w ogóle nogi są jedrne. Ja polecam. Jedna z dziewczyn pisała że zgubiła 4 cm więc chyba warto skakać |
|
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam ze 3 godziny temu, mam na 3 tyg w ortezie czyli takim usztywniaczu i niestety skakanka odpada
Edytowane przez Hypnotic Eyes Czas edycji: 2007-06-04 o 21:48 Powód: literówka |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
omatko dziewczyny
wczoraj zaczełam 5 minut dałam rade
|
|
|
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko tak właściwie się zastanawiam jak to jest.. Spalanie tłuszczu zaczyna się dopiero po 30 minutach ćwiczeń, a spalanie kalori jest jakieś nawet po 5 minutach ?
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Przyczajenie
|
aj dziekuje kochane za odpowiedzi
![]() chyba zaczne skakac.. bo najwiecej cm to mam chyba w udach i to nieprzyjemnie wyglada; ) to moze od dzisiaj zaczne : D |
|
|
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o tyle dobrze że to 'tylko' 3 tyg. akurat przed wakacjami (o ile jeszcze się uczysz ) 'wyjdziesz' z tego...Wracaj do zdrowia od czegoś trzeba zacząć Życzę powodzeniaCytat:
Mam skakankę z licznikiem (ilośc powtórzeń, ilośc spalonych kcal / wprowadza się też swoją wagę w ustawieniach) No ale to tylko taki ogólny zarys. No ale nie ograniczam sie do samej skakanki, robię dodatkowo wiele ćwiczeń więc ![]() A co do tego spalania tłuszczu po 30 min... jedni mówią po 30, inni po 20 - a kcal spalasz ciągle (kiedyś była o tym mowa na forum).
|
||
|
|
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny podziwiam Was
od 3 dni próbuje skakać...staram sie po 10 minut ale kiepsko mi to idzie, większą cześć czasu trace na szukanie zagubionego tchu . Kondycja juz nie ta Ile potrzebowałyście czasu zeby 10 minut poskakać bez przerwy, tak żeby mozna było w miare normalnie oddychać?
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 10 minut było od początku bez żadnego wysiłku praktycznie, no ale wiadomo u każdego kondycja jest inna. Daj sobie czas
|
|
|
|
|
#2480 |
|
♥
|
moim zdaniem spalanie zalezy od intensywności cwiczen
![]() kaska spokojnie początki zawsze są trudne |
|
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie: na temat wyimaginowanej skakanki było już wiele, wiem, że działa. A czy skakanie, najzwyklejsze skakanie, raz żabką, raz rowerkiem, raz na boki itp. będzie skuteczne?
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
ja dizsiaj zaczełam i ........ PORAŻKA!!! Nie mogłam nawet dwóch razy przeskoczyc bez potknięcia sie (tzn. zaczepienia o nogi) a wogole to po 15 rzach tak sie zmachałam ze szkoda gadac... Kurcze jak wy rbicie to 2500 skoków ????
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby było... 'normalnie' ![]() Może masz za krótką ? |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Bardzo szybko sie denerwuję i rezygnuję ze skakania. Poprostu narwana jestem- taki wiek chyba . Stąd moje powyższe pytanie
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Przyczajenie
|
witajcie kobitki ^^
jestem tu nowa, zreszta to mój pierwszy post ;P przygarnijcie mnie nooo! skakanka, a więc zaczęłam od wczoraj. i... wczoraj skoczyłam ok 1000 razy [z przerwami oczywiscie!] a dziś ok 2000 bylo starsznie mi się to podoba. po 100 zmieniam styl, a po 300 robie krotka przerwe. wiem, że to może troche duzo na pierwszy raz, ale wczesniej biegałam po 2.4 km [dokładnie 15 minut ;P] codziennie, wiec troche chyba się `wyrobiłam` ;D w ogóle to mam andzieje, że beda jakies efekty. jakies... baaa ja chcę duzych efektow oczywiscie dieta tez jest.zresztą wiecie co... jak skacze to mi się w ogóle nie chce jesc! bo pierwsze jestem wykonczona jak nie wiem co, a po drugie to to skaknie na psychike wplywa... po prostu jak się już tak umorduję to az szkoda mi cos jesc ;D więc same zalety ma ta skakanka ;D pozdrawiam! ;** |
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
A ja zostawiłam skakankę u mojej babci
dopiero zobacze sie z nia w sobote nie oge sie jej doczekac )
|
|
|
|
#2488 |
|
BAN stały
|
Skakanka - dobry sposób na poprawienie kondycji??
Mówie głośne, zdecydowane NIE braku kondycji! Nie wiem jednak jak się do tego zabrać?
Nie chcę rzucać się na głęboką wodę, tylko stopniowo poprawiać swoją formę... no i zrzucić kilka kilogramów. Myślicie, że skakanka to dobry pomysł? Może znacie skuteczniejsze sposoby? Proszę o pomoc!!!!
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skakanka - dobry sposób na poprawienie kondycji??
Njalepszy sposób na dobrą kondycje to bieganie i bardzo zawodny
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skakanka - dobry sposób na poprawienie kondycji??
Wystarczy poszukać na forum, jest ogromny wątek na temat skakanki.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60466 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

moze mniek kg albo jakies cm mniej

?
ale o tyle dobrze że to 'tylko' 3 tyg. akurat przed wakacjami (o ile jeszcze się uczysz 
. Kondycja juz nie ta
. Bardzo szybko sie denerwuję i rezygnuję ze skakania. Poprostu narwana jestem- taki wiek chyba