|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
U nas nie potwierdzilo sie napiecie miesniowe. Ze wzgledu na to ze Bartosz urodzil sie z niska waga, skierowani bylismy do poradni neonatologicznej na Prostej(tam rodzialm) Rehabilitantka w tej ze poradni stwierdzial u niego napiecie miesniowe i asymetrie. Nie podobalo mi sie to bardzo, wybralam sie prywatnie do neurologa ktory potwierdzil moje obawy. Zadnego napiecia nie ma! Asymetrie ma lekka
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
![]() ![]() ![]() tassia ciesze sie ze kolezanka cie uspokolila jeszcze bardziej ![]() ja mam swoje paznokcie super, ale nie mam czasu na malowanie a sis zaczela cos gadac ze chcialaby zeby jej klientki byly bardziej odwazne jezeli chodzi o pazurki i stwierdzialm ze moze mi zrobic hybryde albo zel jakis i sobie zmieniac i cwiczyc co jakis czas musze o siebie troche zadbac wiec i pazurki sobie zrobie a co ![]() pierwszy raz w zyciu wyszedl mi straszny pryszcz na brodzie, ale jeszcze nie do ruszenia, pod spodem stan zapalny ze az gula sie zrobila i jedna polowe brody mam spuchnieta
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1324 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nawet boje sie z Jakubem wyjsc na spacer bo mieszkamy na skraju miasta, zas nasza ulica prowadzi do obwodnicy i nie mamy nawet chodnika. Dlatego ciagle spedzam z nim czas a podworku :/ zaluje nad tym bardzo, ale moze jak przyjdzie wiosna to bedzie nam latwiej, bo bedzie mozna isc poboczem... Cytat:
chociaz czasami sie juz denerwuje, bo od tygodnia jest ten katarek.
|
|
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie u wszystkich się zwisy robią, więc może Ty będziesz szczęściarą!Cytat:
Ale lekarka na ostatniej wizycie wspominała, że większość dzieci tego nie lubi więc żeby się nie stresować ewentualnym rykiem.
|
||
|
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
oby pomogło!
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1328 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Iwonka, dam Ci znać po wizycie u gina w sobotę, ok?
Cytat:
Cytat:
![]() Jak powiedziałam, że miałam cc, to lekarka jakby się speszyła, ale już nie mówiła o tym. Chyba zasugerowała się tym, że powiedziałam jej, że Julek ma te pryszczyki od urodzenia, czyli pomyślała, że się urodził z nimi. A mi chodziło o to, że pojawiły się jakiej 2-3 tygodnie po urodzeniu. Nieważne, ważne, że już schodzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś tak było, a teraz postępuję tak, że nie robię tego na siłę, w sensie, że wtedy kiedy ja chcę. Jeśli widzę, że dziecko płacze to nie zmuszam, staram się wrócić do tej czynności, kiedy będzie w lepszym humorze.
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIUCHNA kolo 5~6
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Powariowalyscie... 1/4 nowego watku za Wami????????? Nie dam rady nadrobic, prosze mi strescic najwazniejsze punkty, chyba ze jak zwykle bylo samo bla bla bla to podziekuje :p
chyba znalazlam sposb na swoja komorke i udao mi sie troszke podczytac pare stron starego watku. Dziekujemy za wszystkie kciuki i cieple mysli! a te kciuki w podpisie... Od razu cieplen na tym moim popekanym serduszku.jak wiecie przetoka okazala sie niepotrzebna. Zuzka przeszla dosc powazna operacje, ale jest bardzo dzielna. Na razie njgorsze mamy za nami, ale to niestety nie koniec, do szpitala na pewno za jakis czas wrocimy. traz spi ta moja bidulka... Ciezkie dni za nia. Ile razy byla kluta... Ile razy plakala... Ten jej pociety brzuszek, zapuchniete oczka. ja bym tylko chciala zeby byla zdrowa i szczesliwa... chaotycznie napisane, ale juz raz mi wszstko zezarlo a ja juz padam ze zmeczenia. Glowa peka, serce musi odpoczac od smutkow.. dobrej nocki i jeszcze raz: dziekujemy!
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie sie ciesze ze sie wszystko udało bedzie coraz lepiej dalej kciuki sa oczywiscie za rekowalescejncje i zdrówko ![]()
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Teacherko!
A Zuzinka Twoja dzielna malutka dziewczynka w domu już jest z Wami?
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Why?
tozto strasznie wcześnie! Ja wstaje koło 6-7 ale jak pola ma pózniej drzemkę to ja razem z nią ![]() Wszystko było by prostsze gdyby nie było tak ciemno na zewnątrz i skonko wstawalo wcześniej.. A w takiej ciemnicy to nic sie nie chce.. Wiosno przynywaj! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, to czekam
![]() Teacherko ściskam Was obie mocno niech dochodzi szybko do siebie.Dziewczyny, pryszcze proponuję zostawić w spokoju znikną |
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Dooobra, idę spać
|
|
#1338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o dżizas nie pytaj ja mam do kolan. Jak będę chciała gdzieś podbiegnac to sobie na plecy zaciepnę dla wygody Cytat:
Nie mogę spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, Boziu...
jestesmy po dwoch atakach placzu od momomentu napisania tamtego posta... Pierwszy trwal poltorej godziny, koilo go tylko noszenie na raczkach. Mala spala, a trzeba jej bylo podac antybiotyk. Przez wenflon, ale i tak pozula i byl krzyk... Pielegniarki co chwile przychodzily do nas. Nawet cycusia nie chciala nienwidzi mnie, trzymalam ja przy popoludniowej zmianie wenflonu. Jestem prawie pewna, e co najmniej polowa z Was ja wtedy slyszala. wieczorem poszlo juz latwiej. Ale msakra, nie maja juz jej gdzie kluc teraz zasnela szybciej, po paru minutach placzu wiec i ja musze zlapac troche snu. dziewczynki kochane dzieki a w szpitalu zostaniemy, Madziu, jeszcze z tydzien. No, plus minus tydzien. Jutro wyciagna jej wreszcie dren i zmienia opatrunki to moze da to lepsze pojecie o szansach na wyjscie. dobranoc!
|
#1341 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ale co Ty opwiadasz, jak to Cie nienawidzi, przeciez jestes jej calym swiatem i najukochansza osoba - mamusia a Zuzia jest na pewno obolala i zdezorientowana i przez to cierpi. ale wszystko bedzie dobrze wiem, jak to jest patrzec na swoje poklute i cierpiace malenstwom dlatego zycze duzo sily i wytrwaloosci. niedlugo wrocicie do domku i wszystko bedzie dobrze dalej trzymamy kciuki
|
|
|
#1342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1343 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super Cytat:
![]() Cytat:
... Mam taki metlik w głowie w sprawie tych szczepień. Jesteśmy już po dwóch i ciągle zastanawiam się co dalej ![]() Cytat:
my też byliśmy tylko raz u ortopedy z bioderkami. Stwierdził, że jest ok i nie zalecił żadnej dodatkowej wizyty Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#1344 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy co to bedzie teraz bo jak bede mieć mniejsze to Cytat:
![]() Cytat:
daj znac jak podróż
|
||||
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wróciła do zdrowia!A Ty nie gadaj głupot, że Cię nienawidzi! Myślę, że jest taka dzielna tylko dzięki Tobie! Tak gadacie o tych wszystkich zgięciach, napięciach, wygięciach i asymetriach, że sama napisałam właśnie wiadomość do naszej pediatry z obawami Nakręciłam się
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
anutka cwiczenie jest na podlosze
klade maciusia na macie na golaska sama klekam, jego slowa miedzy moimi kolanami tak zeby nie ruszala sie i zeby patrzyl na wprost swoim.kciukiem.uciskam centymetr pod sutkiem prawym (tak zeby paznokiec zrobil sie leko bialy) a druga reka przyciskam lewa noge do brzuszka tak 30 sekund na jedna strone w sumie cztery razy=2minuty czasem placze czasem nie wieczorem tz rozbawia wiec nie placze a w ciagu dnia zalezy od humoru a co do fridy to.u nas histeria aczkolwiek juz troche lepiej niz na poczatkuza to uwielbia psikacz do uszu i mycie uszu chichra sie strasznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
a poza tym.kolejna noc nie przespana
nie wiem czy to zeby czy co sluchajcie jak to mozliwe ze miesiac temu moje dziecko jadlo 5-6razy na dobe i spalo 10-12godzin ciagiem a teraz je 10razy na dobe i budzi sie nawe 3razy w nocy? i to raczej nie skok, bo ttwa dokladnie miesiac nie rozumiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ale mam nadzieje, że u nas to skok bo w sumie to mamy 15 tydzien teraz..Cytat:
|
||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
statystycznie śpi 8h ciagiem i budzi sie 8 razy ![]() ![]() ![]() moze to ten sprut costam co ja o nim pisala? ze sie bardziej jesc chce? moja tak tez na cycku wisiala, niestety wisi dalej... ale tylko w nocy!---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- no ja z jędrnego 65B wskoczyłam na sflaczałe 65A... niestety wg kazdego kalkulatora tak wychodzilo wiec to musiala byc prawda... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

żeby nam Bartuś nie dał popalić i żeby za zimno nie było

nie nie nie, tak sie nie wyspalam, wszystko mnie gniecie bo mi skrawek lozka tylko zostal. Jednak karmienie na ezaco to tylko w dzien, w nocy zdecydowanie na siedząco i kazdy wraca do sowjego super łóżka
biedna Natalka.. Jejciu, od czego sie tak meczy bidula? Kciuki, żeby szybko jej przeszło!

chociaz czasami sie juz denerwuje, bo od tygodnia jest ten katarek.

ja mam do kolan. Jak będę chciała gdzieś podbiegnac to sobie na plecy zaciepnę dla wygody