|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
______ ktoś pytał o przyprawy, ja tylko natkę pietruszki albo koper dodaję, mam zamrożone. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- a.. te ciuszki... masakra, z cenami
|
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak ekg na Prokocimiu ale Strzeleckiej dobrze nie wspominam.... Cytat:
nie przesadzasz to Z. Scarlett nie ciepłolubnaaż tak jak nasze, ja ubieram dużo cieplej niż Scarlet nie jest spocona jest ciepła czyli ok, no i czapkę ma....od dłuższego czasu
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Scarlet - ja zamawiałam kalendarz od tego uwolnijkolory z allegro, przesyłka była błyskawiczna i wszystko w porządku.
u nas też ok 250ml, mniejszy posiłek to żaden posiłek ale to nie tylko kasza, gęstej zupy tyle samo zjada.Cytat:
u mnie w mieście tylko w leclercu, widziałam jeszcze na jakims eko stoisku chyba ale ceny były kosmiczne. |
|
|
|
|
#214 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie z dwa miesiące była używana i wtedy nie narzekałam Spacerówka niby fajna, ale koszyk mały, nic się tam nie mieści (jest jakby pod skosem - kto to wymyśłił??? ), pasy w spacerówce się cały czas skręcają i nie mogę ich wyprostować. Ciężko mi się po śniegu chodzi z tym wózkiem. I jest ooogromny. Zajmuje cały przedpokój. Cytat:
Cytat:
Pani, T. superancko wygląda w wózku Nie widać Histeriusza
|
|
|
#215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie na mięso patrzeć nie mogę ![]() Cytat:
![]() Na sankach dywanowych foty nie zrobiłam. A szkoda. Cytat:
U mnie w ciągu dnia nie było ciepłej wody, ale udało mi się pod wieczór zapalić ten gaz i na razie jest... A u Was jakaś awaria? Tak se wyłączają? ![]() Teoretycznie nie, bo to wentylacja, potrzebne, blabla... Ale będziemy kombinować, Chłop coś może przyniesie i zatkamy choć tymczasowo, bo nie idzie wytrzymać... Od wczoraj bolało mnie gardło, dziś już mam katar ![]() A jutro raniutko endokrynolog. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Wielkości cegły, w pawlaczu przy oknie
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
oby tak bylo zawsze .no co ![]() a noz widelec ja swedzi tylko nie chce napisac ![]() oby zatrybil - a jak nie to go we leba cdn strona 5 :P |
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kuchnia też masakra, ale nie to co u was. ja na zimę zaklejam kratki wentylacyjne w kuchni i toalecie bo koszmarnie nimi wieje, do tego w kuchni nad oknem mam jakieś dziwne coś przez które też mi wieje, nie da się tego zamknąć/zakleić, nic, podklejam trochę od dołu, na górę rzucam ścierkę i trochę minimalizuję zimno, ale przy takich mrozach..... od środka pod tym ustrojstwem mam lód!!! jak gotuję i w kuchni nagrzane to mi się roztapia i leci woda po szybie Cytat:
patent z folią widziałam parę razy na gondolach teraz, u nas ten problem, że folia nie ma okienka, tylko mizerne dziurki, które nic nie dają i boję się, że dziecko mi się tam ugotuje rany..... przy takich temperaturach?? jak funkcjonowac?? |
||
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 zobaczysz raz dwa zacznie 'nadrabiac zaleglosci' ![]() :niewiem: ... szczerze kolo du.p.y mi to lata - napisalam 4smsy w tym zyczenia na Dzien Dziadka (1wsze w jego zyciu ) i co .... NIC nawet glupie dziekuje, albo co tam u was slychac - mamie tez nie odpisal na ost smsa dobra na dzis koniec .... padam ze zmeczenia slodkich snow, reszte zostawiam na jutro - wszak wolne od szkoly |
|
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Scarlett, przy takich temperaturach wyłączają ogrzewanie??? Macie jakieś grzejniki na prąd, cokolwiek? (kozę? )Pani,pięknie T. wygląda w wózku. Wczoraj też założyłam folię na wózek, bo tak wiało, że myślałam, że albo nas przewróci albo mi dziecko wywieje. Kiedyś byliśmy na spacerze i zaczęło dość mocno padać, folii nie miałam. W. całą buzię miał mokrą, zadowolony zlizywał kropelki Mojemu dziecku mało co przeszkadza.
|
|
#221 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Tajgusia za piękne wymiary!Moderna, za pierwsze stanie ![]() Cytat:
Eee a to ktoś się pomylił z tymi cenami - dobrze rozumiem ![]() Zgadzam się co do Marcela Cytat:
![]() Hehe suuuper ![]() Cytat:
Mi też ![]() ![]() Cytat:
ja bym zamarzłaCytat:
uroczy!Mój też na spacerkach obfocony ![]() ![]() No oby oby! ![]() Fajnie, że mama na tak długo zostanie, to super pomoc ------------------ Kubusiowi już znudziło się pełzanie po jednym pokoju, teraz korytarz, kuchnia (miski kotów ) i łazienka. Musimy zamontować bramkę - tata ma zrobić, bo mieszkamy na I piętrze domu i żeby mi mały nie spadł ![]() A dziś był ryk okropny - wyczułam w buźce ostrego małego zabka
|
|||||
|
|
|
#222 |
|
MBZ♥
|
Demeter
![]() C.R, Dzielny W ![]() Scarlett, o kurde, współczuję ![]() Kasiu fajnie, że mama z Wami zostanie na tyle ![]() mój Tato na esemesy nie odpisuje bo za małe literki a wcześniej Twój pisał?Oglądacie ten reportaż na tvp 1? nie mogę patrzeć jak kąpią tego maluszka. boję się, że im upadnie
|
|
|
|
#223 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
dziś tak na szybko, bo muszę wysłać zdjęcia do wywołania zanim chłopaki wstaną. babcie już się nie cierpliwią, bo zbieram się do tego od wakacji ![]() Cytat:
Cytat:
może źle wyraziłam swoje myśli. nie chodzi o to, że te testy nie są nic nie warte (choć tak nie napisałam, pisałam że nie za dużo warte ). Na pewno są potrzebne, bo zawsze fotelik testowany będzie lepszy od takiego niefirmowego, dodanego do wózka, niewiadomej jakości. chodzi o to, że jeśli ktoś patrzy na same końcowe gwiazdki, to może się przejechać, bo nie raz tak jest, że bezpieczny fotelik uzyskuje kiepską ocenę, bo źle się czyści albo niewygodnie montuje albo znowu kiepski fotelik ma dużo gwiazdek, bo ocenę podniosły materiały z jakich jest wykonany czy łatwość montażu. Tak jak Moderna pisała trzeba umieć czytać gwiazdki, bo dla mnie te testy mają jakikolwiek sens tylko jeśli patrzy się na szczegółowe gwiazdki. ja najpierw wyznaczyłam sobie kwotę którą mogę przeznaczyć na fotelik a potem patrzyłam głównie na bezpieczeństwo( zderzenia boczne, czołowe) bo nie trudno kupić fotelik, który ma 4 gwiazdki a tak na prawdę w testach zderz. dostał 3 a za resztę 4 i to mu podnosi ocenę. szkoda też, że nie testują dachowaniaNo i wg autora bloga specjalistom z ADAC zdarza się źle zapiąć manekina w foteliku, co też wpływa na wynik testu. Podaje tam jeszcze inne ich "niedoskonałości" ale już nie będę się rozpisywać bo zdjęcia czekają ![]() a i czy to nie oni dali wysoką ocenę temu fotelikowi z półką, gdzie dziecko podczas dachowania wyleciało górą? Moderna kiedyś wstawiałaś link z filmikiem, nie wiem czy czegoś nie pokręciłam mniejsza z tymCo do maxi cosi chodziło o to, że chwalili się na fb że fotelik ma szwedzki bardzo dobry test a na foteliku nie było naklejki potwierdzającej to i na stronie tego testu też nie byli wymienieni a kiedy autor bloga napisal im to w komentarzu, usunęli jego komentarz a go zablokowali. Nie wiem, może jest tak jak Moderna pisze, że ktoś coś... a może ten facet jest po prostu źle nastawiony do maxi-cosi ale często nie wyraża się o nich zbyt pochlebnie. chodzi chyba głównie o to, że są na rynku od dawna i jadą na swojej marce a ludzie nie zagłębiają się w ich ocenę itd sama byłam zszokowana jak znajomi szukali drugiego fotelika i powiedzieli, że maxi-cosi wcale nie są takie dobre, no bo jak to? uważałam że jak m-c to musi być super ![]() ten facet opisuje osobno najpopularniejsze foteliki więc jak ktoś zainteresowany to może poczytać. mnie jakoś zraził a poważnie zastanawiałam się nad priori. choć na pewno lepiej kupić maxi-cosi niż jakiś z allegro za 150zł niewiadomego pochodzenia, żeby nie było Cytat:
Cytat:
cathlyn nie pluj sobie w brodę, maxi-cosi testy przechodzą więc złem całego świata nie są spokojnie. co do tych montowanych tyłem to niby dziecku bez różnicy czy widzi tylny zagłówek czy zagłówek siedzenia pasażera, ale wg mnie w tych przodem jeszcze widzi rodzica, co dla dzieci, które boją sie lub nie lubią jeździć może dużo znaczyć cat fajne te zioła. ja jeśli mam świeżą natkę to taką daję a jak nie to mam swoją pomrożoną, tak samo koperek i właśnie zastanawiałam się jak zrobić z bazylią itd ale super ta twoja mieszanka achna Sorce też ma tego Romera i z tego co wiem na razie jest bardzo zadowolona ![]() co te wanny w sobie mają, że dzieci tak przy nich stają czuję, że rymuję---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Cytat:
swoje dane jedynie podałam przy pokwitowaniu odbioru tej książki z ministerstwaTasia jak ten śpiworek od sanek? gruby? ciepły?
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() scarlett Do mnie też nie przychodzą żadne maile z tych teczek ze szpitala choć wypełniłam i dostałam tylko pocztą jedną próbkę pampersów i na tym koniec. kwiatuszku za chęci wywoała fotek, ja jakoś nie mogę się w sobie zebrać by wysłać i wywołać choć już jakąś tam nikłą część zdjęć posortowałam Kasia ale fajnie jak mama Ci tyle pomoże i zostanie , moja pracuje tak więc nie było by szansy chyba musiała by się zwolnić Moderna dla Marcelka ![]() Demeter za Kubusiowego ząbka |
|
|
|
#225 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dżejkob prawdziwy chłop co SE będzie ![]() bo on od euforii do histerii ma przyśpieszenie 0,00007 sekundy ![]() nadrabiać mi tu! a wywietrznik wielkości cegły który sprawia że masz 11 stopni, to dla mnie jest wielkie bla bla bla i bym zamurowała. bez jaj.... Cytat:
a też masz spacerówkę odsłoniętą? wiesz co, ja nie kupiłam folii do spacerówki (może też by miała dziurki? w Maclarenie ma wywietrzniki), tylko - póki co - lecimy folią od gondoli, bo pasuje ![]() Cytat:
brawo dla Wojtusia za normalne nastawienie do aury ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na Targach sprzedałam dane za jakąś zabawkę i to mi faktycznie spamuje
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale ponury dzień, nic mi się nie chce ..... Wczoraj strasznie się styrałam na spacerze 2 godzinnym z wózkiem i czuję dzisiaj niechęć do spaceru ![]() Zastanawiam się nad zakupem chodzika-pchacza (sorrki, jeśli był juz ten temat, ale nie nadrobiłam końcówki starego wątku). Chciałam taki drewniany żeby pomagał Hani w nauce chodzenia, żeby miał wózeczek, żeby można było wozić na nim Hanię albo potem Hania mogła wozić zabawki sobie. Ma któraś takie coś? Przydatne to jest? Mi przychodzi masa spamu, ja nawet nie wiem co skąd Dodatkowo dostaje propozycje od firm żeby jakieś artykuły na bloga wrzucać ( o produktach, których na oczy nie widziałam...) albo chcą mi wysyłać jakieś bzdety do testowania (np ryba w puszce dla dzieci hmmmm...), czasem nie ogarniam tego. ![]() Pani, ja folii jeszcze ani razu na spacerówkę nie założyłam, chociaż kilka razy wózek przemókł na imen Ostatnio na sankach Hani zacinało śniegiem po twarzy, to siedziała nieporuszona z płatkami śniegu na rzęsach ![]() Moderna brawa dla Marcelka! Bardzo stykowo wyglada Moja księżniczka ciągle nie ma ochoty na własna inicjatywę niestety.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-01-31 o 09:37 |
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mu szkoda jednorazowo 60gr - a potem sie dziwi ze ja nic mu nie pisze, ze on nic nie wie - no ale jak pisalam wczesniej :dupa: Cytat:
wstalam wszyscy zjedli .... Milus juz DRAPIE ucho a obudzil sie o k 7 hihi .... wczoraj znowu chodzil od lozeczka do komody juz coraz lepiej mu to wychodzi Moderna dla Marcelka za stanie .... sliczna czuprynka cdn, |
||
|
|
|
#228 |
|
MBZ♥
|
Pani, tak to ten reportaż
Kwiatuszku to muszę się wczytać w bloga. Ja się cieszę, że mam już wybór za sobą bo dostawałam kociokwiku przy tym. Zosia nie ma problemu z jazdą tyłem. Jak jadę Nią sama to widzę Ją w lusterku, przeważnie zasypia w 3 minuty gdyby jednak coś się odmieniło to mam jeszcze opcję ustawienia fotelika przodem. Ale mam nadzieję że potrzeby takowej nie będzie. Może sporadycznie.i za zdjęciaDzień dobry
|
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy spadkowy taki - http://allegro.pl/drewniana-zyrafa-z...932561280.html mimo że T. pewnie stoi, ładnie przemieszcza się przy meblach, to żyrafka ma wiecznie zaciągnięty hamulec bawi się tylko koło mnie - kręci okiem, kółkami. przyjedziesz, przystawisz Hanię i zobaczysz co zrobi ![]() ja bym na Twoim miejscu wozu nie kupiła - spodoba jej się i będziesz wozić, a Młoda ma się mobilizować do ruchu ![]() Cytat:
zostawić na środku pokoju i niech działa ona z nie płaczących ![]() oglądałam z moimi rodzicami rok temu (w lutym). akurat po tym jak jęczałam, że nie będę potrafiła zająć się dzieckiem. wcięło nas wszystkich. szkoda że nie wiedziałam, że był. bardzo poruszający...
|
|
|
#230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe zwykle z IKEA kiedys miala serie ich ale psktrykne foto to wam pokazem.ad 1 - ja tez MAM taka nadzieje ![]() ad 2 - Milus je taki wynalazek, raczej pije w mleczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wspolczuje . musicie dac jakos rade ahahaha SMIESZNE bardzo smieszne to ja se wtedy bez 'brzucha' zrobiem Mielone cdn. |
|||
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
,dziś dzień przytulania także ..... ![]() :przytu l:bezczelnie się wbijam bez nadrabiania bo nawet starego do końca nie ogarnęłam (pamiętam tylko ze pisałyście o czytaniu - ja kocham, snu bez książki nie ma , ale w tym miesiącu tylko 2 przeczytałam -nie licząc dziecięcych Bolka i Lolka "łowcy tajemnic"-a wsztstko to przez "archiwum Jezusa"baigenta ,które się czyta długo ... Jezycjade tez lubie (w końcu z poznania jestem
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny od 3 dni O. robi kupy rzadkie ze śluzem i zdarza się jej nawet w ciągu doby zrobić 5 , myslicie że to o następne zęby może chodzić
![]() jak byłam u pediatry w zeszłym tyg to mówiła że następne w drodze a nic nowego do jedzenia nie wprowadzałam ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() sprawozdanie i wytłumaczenie poprosimy ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- ale mam podły dzień - ten ząb mi ciągle siedzi w głowie a gdzie tam do 16.30, normalnie oszaleje
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tak szybko bylejak
przeleciałam nowy wątek ....i .... bmma- ale masz porypaną t. ![]() Moderna- za stanie Marcelka Pani - T. poważny bardzo ,w w tych attipaskach super ,i sweet foty w wozie- sliczny BYou- ![]() Scarlett- hehe powinnam faktycznie zmienić nick na Nomadka (ale "Nestelle" jest znaczący to istna gra słow ).i zazdraszczam wyjazdu-wylotu do L. oj ale bym się obkupiła . i współczuje waruków -bez ogrzewania i wody ![]() ![]() Bzinka - za rozmiary Alliw- J.boski ![]() Tajgusia - za rozmiary synka ![]() Tasia - za wyniki i co do ciuszków i gadżetów - ja tez gazdeciara oj bardzo.... uwielbiamy ciuszki z LaMamy , z shwr(tu lubie tez dla siebie ),z dawandy ,z pakamery .co do fotoskiazki z uwolnij kolory to ja bardzo polecam -jakość idealna ,ceny zaskakująco niskie (te z kodami oczywiście) ,i przesyłka tez ok. jeśli chodzi o platnosc przesyłki to było napisane tam ze trzeba uważnie wkładac do koszyka -do jednego! bo jeśli włożymy do kilku to płatność za przesyłke będzie jak za każdy art.osobno. ja tez folii na wozek nie zakładam -nigdy . jak cos pominęłam to przepraszam a! i Kasiu - za nowy wątek .znowu spadło na Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
(ja ostani raz miałam "cos" robione u dentysty jak byłam kilkulatką . i tak sobie mysle ze tu tez będzie kiedyś BUM! i wypadną mi wszystkie na raz . no ale kontrole zaliczam .)
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-01-31 o 10:58 |
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
Kochane, mamy katar wodnisty, temp 37,5 do 38, oraz czasem mała zakaszle. W nocy prawie nie spała... Wystarczy woda morska, syrop Prospan i czasem Ibum, oczywiście aspirator? NIe wiem czy warto do lekarza iść ![]() Mnie też coś zbiera, katar, ból gardła i łamanie w kościach.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-01-31 o 11:23 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wtam się
![]() Ja po wizycie u endo - taka wartość tsh może być w ciąży, mam powtórzyć badania za 5-6 tyg, ale nic z tym nie robić teraz Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok ![]() Krzyś miał pobudkę o 6.15 przez to moje wyjście, teraz nadrabia spanie ![]() Nie jest bardzo gruby. Ale nie cienka tandeta Od środka polar średniej grubości, od zewn. taki materiał, jak na wózki Wydaje mi się, że jak założę K. kombinezon i wpakuję do tego śpiwora, będzie w sam raz ![]() Ma otwory na pasy, więc do wózka też się nada. Cytat:
![]() O helloł Mariolka! ![]() Gdzieś Ty była, jak Cię nie było?!?
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() hellooolll ![]() moj maz przeziębiony, mam nadzieje, ze sie z dzieckiem nie zarazimy ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
oj niedobrze
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- oby, kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

łozko siostry zdobyte!!!
i do tego śpiwór i do niego jeszcze kocyk....

W sumie z dwa miesiące była używana i wtedy nie narzekałam 
.

NIC

przeleciałam nowy wątek ....