Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 23:17   #3421
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Side, bardzo mi przykro, przyjmij moje najszczersze kondolencje
————

Margo, sliczne zdjecie

Ja na pewno nie bede podawala alkooholu na chrzcinach, u mnie w domu na chrzicnach czy komunii nigdy nie podaje sie alkoholu
a ksieza u mnie nie patrza na koperty, co widac po samochodach

t(asia), a moze to choroba bostonska?
Stary 2014-01-30, 23:21   #3422
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Oto rzeczy Majki (oprócz dwóch półek w szafie bo tam panuje delikatny chaos )
Dorzucam gratis zdjęcie mojego brzucha w 38t 4d w momencie robienia Majka machała Wam nogą
no niezłe gniazdko tzn oba

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:22   #3423
mariolasl
Zakorzenienie

Poogladalam wasze brzuszki, wszystkie sliczne, ale nie dam rady juz nadrobic - laktator wzywa

kate, z tymi cenami to mialam na mysli to, ze kupilam taniej, niz na metkach bylo, ceny ubranek dla wczesniakow sa takie same, jak inne, niewazne, ze mniej materialu
Stary 2014-01-30, 23:34   #3424
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
to ja Wam też coś pokażę. tak się bawiliśmy aparatem w niedzielę, że powstała z tego mała sesja. mnie tam jest niewiele, bo ja się spinam przed obiektywem. no i wielkości brzucha nie porównacie niestety, ale chociaż Ewci kawałek
cudne te zdijecie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 00:46   #3425
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ale śliczne brzuszki Swój Wam też wstawię bo przynajmniej znalazłam motywację by zrobić fotki- w sumie to czekam z niecierpliwością na sesję brzuszkową -ale to pod koniec lutego dopiero- więc sobie zdjęcia rzadko robię.
Jeden brzuchol bokiem a drugiego na wprost prawie nie widać ale się zdziwiłam, że w ogóle to możliwe
Jaki malutki

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Jak to super sobie nie moc spać :banghead: Ja to chyba się wyspie jak mały ju się urodzi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 06:22   #3426
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szkoły rodzenia, a wcześniej byłam po małe zakupy i.... wracając myslałam, że mi ukradli samochód. Łaziłam po parkingu przez 25 minut mając łzy w oczach i chcąc juz dzwonic do TŻ, który aktualnie w Pl.
A po prostu pomyliłam kolor literki...
mózg ciążowy nas nie oszczędza. Ja kiedyś dobijałam się do swojego samochodu, zepsuł mi się elektryczny zamek...tylko potem się okazało że nie jeden focus na świecie w takim kolorze i mój stoi kilka aut dalej

Cytat:
Jeden brzuchol bokiem a drugiego na wprost prawie nie widać ale się zdziwiłam, że w ogóle to możliwe
piękna mamuśka ze zgrabnym brzuszkiem

Cytat:
to ja Wam też coś pokażę. tak się bawiliśmy aparatem w niedzielę, że powstała z tego mała sesja. mnie tam jest niewiele, bo ja się spinam przed obiektywem. no i wielkości brzucha nie porównacie niestety, ale chociaż Ewci kawałek
wow, zdjęcie jest super Ewcia jest super słodka!

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Marcel radio ustawiał
widać mama miała niezłe pokrętła Ciekawe czy rmf złapał

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie poki mnie stać
teraz to ja nie mogę złośliwa babo ciążowa
Stary 2014-01-31, 06:23   #3427
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
One już mają jeden wątek, tylko tam po 2 stronach gratulacji okazało się,że nie ma żadnej mamusi

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szkoły rodzenia, a wcześniej byłam po małe zakupy i.... wracając myslałam, że mi ukradli samochód. Łaziłam po parkingu przez 25 minut mając łzy w oczach i chcąc juz dzwonic do TŻ, który aktualnie w Pl.
A po prostu pomyliłam kolor literki...
Oj współczuję

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie robiłam a właśnie mam pytanie czy ten pacior wychodzi na zwykłym wymazie bakteriologicznym?
Nie wiem. Ja poszłam do laboratorium powiedziałam, że chcę GBSa. Babka dała mi taki wacik jak do ucha, pobrałam próbkę i oddałam

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Marcel jak miał gdzieś ze 3 lata też taka akcję zrobił - przy wszystkich Siedzieliśmy w lecie nad jeziorem w cieniu i graliśmy w karty, Kudłaty gdzieś tam jak zwykle koło mnie sie kręcił, ja w krótkiej spódnicy i górze od bikini. Musiało zawiać, suty stanęły dęba, a ten złapał paluszkami za oba i zaczął kręcić jak guzikami

Idę się pakować, przeraża mnie ten dzień Jak się długo nie odezwę to znaczy, że urodziłam, bo mieszkam na 3 piętrze, a podobno latanie po schodach przyspiesza
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 06:32   #3428
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Idę się pakować, przeraża mnie ten dzień Jak się długo nie odezwę to znaczy, że urodziłam, bo mieszkam na 3 piętrze, a podobno latanie po schodach przyspiesza
spokojnie, obstawiam że najpierw wyjdzie ze mnie Piotrek Dopiero potem pozwolę wam rodzić
Trzymaj się dzielnie i nie noś za dużo i za często. Najwyżej potrwa to dłużej, ale twój tż się więcej postara. Ty musisz się oszczędzać! Są już emocje ?
Stary 2014-01-31, 06:53   #3429
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Hej Dziewczyny Ale śliczne brzuszki Swój Wam też wstawię bo przynajmniej znalazłam motywację by zrobić fotki- w sumie to czekam z niecierpliwością na sesję brzuszkową -ale to pod koniec lutego dopiero- więc sobie zdjęcia rzadko robię.
:
Śliczny

Cytat:
ja Ci pomogę i się podzielimy....

UWAGA UWAGA!
Tak Wam się podobały pomysły Kate! Która chce odkupić pojemniki? Dogadamy się $

:
Tanio,tanio, komu,komu bo idę do domu

Cytat:
Ślicznie

Cytat:

Marcel jak miał gdzieś ze 3 lata też taka akcję zrobił - przy wszystkich Siedzieliśmy w lecie nad jeziorem w cieniu i graliśmy w karty, Kudłaty gdzieś tam jak zwykle koło mnie sie kręcił, ja w krótkiej spódnicy i górze od bikini. Musiało zawiać, suty stanęły dęba, a ten złapał paluszkami za oba i zaczął kręcić jak :

Obudzilam się i dalej leżę mąż ma dzisiaj wolne więc nie musiałam się zrywać rano ale coś się głodna robię wiec chyba jednak muszę wstać na chwile

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:15   #3430
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mózg ciążowy nas nie oszczędza. Ja kiedyś dobijałam się do swojego samochodu, zepsuł mi się elektryczny zamek...tylko potem się okazało że nie jeden focus na świecie w takim kolorze i mój stoi kilka aut dalej
A ja tak do pandy się dobijałam jakoś nigdy nie patrze na rejestracje, jak w moim kolorze i stoi tam gdzie mój to musi być mój, a że relingów na dachu nie miał, no cóż, może gdzieś w międzyczasie ukradli Aha - i nie byłam w ciąży

U nas -12 ale słońce daje, aż żyć się chce

Kate fajne te pojemniki, ale specjalnie po nie do ikei nie pojadę... muszę poszukać bo czasem takie rzeczy sa w jysku

Maggie się nie odzywała co z Zuzią?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:17   #3431
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Dziękuję dziewczęta za miłe słowa Piszę spod zabiegowego. Kolejka straszna ale kartki o pierwszeństwie ciężarnych nie widzę to cierpliwie czekam...

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 07:31   #3432
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję dziewczęta za miłe słowa Piszę spod zabiegowego. Kolejka straszna ale kartki o pierwszeństwie ciężarnych nie widzę to cierpliwie czekam...
No niestety to przychodzi Ci czekać bo ludzie są ślepi na ciężarne

Powiedz mi czy Ty posiadasz sfinksy? Bo rzuciły mi się w oczy Twoje koty i są cudowne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:33   #3433
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Piękne macie brzuszki!
Miłego dnia...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 07:41   #3434
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
A no właśnie czasm głupio się odezwać żeby przepuścili.. u mnie raz mnie nie chciały 3 panie przepuścić mimo kartki a czasem wręcz na mnie krzyczą że czekam w kolejce np w aptece i bądź tu człowieku mądry co robić

Ni e pojechałam na IP bo bałam się że mnie zostawią a ja mam jeszcze 3 egzaminy przed sobą wiem należy mi się lanie że się tym martwie zamiast myśleć o sobie i o dziecku ale byłam już z samego rana u położnej przełożyłam wizytę na ten poniedziałek zamiast czekac do 10 no i położna sprawdziła mi szyjkę troszkę się skróciła ale jest w porządku leżałam też pod ktg i też jest a ten ból no to stwierdziła że trzeba jak najwiecej leżeć no to leże a po za tym no to lekarz musi zobaczyć bo jak stwierdzi że rozchodzi sie za bardzo to trzeba będzie robić cc żeby uniknąć pęknięcia bo to nieprzyjemne i uciążliwe jest

A dzisiaj mi zostało 50 dni do porodu więc stawiam soczek ale nie wiem wogóle obudziłam się z takim strachem że urodze wcześniej a ja jestem jeszcze w proszku remont w pełni ale tżt uspokoja mnie że w poniedziałek kończy malować położy panele i finito no ale to się okaże i wtedy dopiero wezmę sie za nasze szafy a szczerze już nie mam siły patrzeć na teen burdel na kółkach dlatego biorę Adaśka i idę leżeć do mamy swoją drogą dobrze że mieszka tak blisko i jak się coś dzieje to zawsze jest
MIłego dnia mamuśki
Stary 2014-01-31, 07:54   #3435
justine_87
Raczkowanie

Side, bardzo mi przykro...

I bardzo żałuję, że nie widzę zdjęć Waszych brzuszkow
Ale na pewno wszystkie są wyjątkowe

U mnie ciąg dalszy szpitalnej monotonii...

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:09   #3436
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Ni e pojechałam na IP bo bałam się że mnie zostawią a ja mam jeszcze 3 egzaminy przed sobą wiem należy mi się lanie że się tym martwie zamiast myśleć o sobie i o dziecku ale byłam już z samego rana u położnej przełożyłam wizytę na ten poniedziałek zamiast czekac do 10 no i położna sprawdziła mi szyjkę troszkę się skróciła ale jest w porządku leżałam też pod ktg i też jest a ten ból no to stwierdziła że trzeba jak najwiecej leżeć no to leże a po za tym no to lekarz musi zobaczyć bo jak stwierdzi że rozchodzi sie za bardzo to trzeba będzie robić cc żeby uniknąć pęknięcia bo to nieprzyjemne i uciążliwe jest

A dzisiaj mi zostało 50 dni do porodu więc stawiam soczek ale nie wiem wogóle obudziłam się z takim strachem że urodze wcześniej a ja jestem jeszcze w proszku remont w pełni ale tżt uspokoja mnie że w poniedziałek kończy malować położy panele i finito no ale to się okaże i wtedy dopiero wezmę sie za nasze szafy a szczerze już nie mam siły patrzeć na teen burdel na kółkach dlatego biorę Adaśka i idę leżeć do mamy swoją drogą dobrze że mieszka tak blisko i jak się coś dzieje to zawsze jest
MIłego dnia mamuśki
Leż, leż bo skończy się szpitalem No i pewnie kto Cie lepiej dopilnuje niż mama MOja pewnie by mi kaczkę przynosiła, żebym nie wstawała ani na chwilę nawet do wc

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

U mnie ciąg dalszy szpitalnej monotonii...
A miałaś już poranny obchód? wiadomo, czy coś lepiej? w ogóle da się jakoś zwiększyć ilość wód?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No niestety to przychodzi Ci czekać bo ludzie są ślepi na ciężarne
W poczekalni przychodni stomatologicznej stałam czekając na swoją kolej, a ludzie w różnym wieku siedzieli Po jakimś czasie jakiś facet wstał, ale nie powiedział : "pani siądzie" czy coś takiego tylko zaczął z zainteresowaniem czytać jakieś dyplomy oprawione w ramki Myślał że co, że jak zobaczę wolne krzesło to rzucę się na nie? wiec zachowałam swoją godność A młodym gówniarom, które siedziały w cichości życze, aby je tez ktos tak kiedys potraktował. Ja zawsze wstawałam w autobusie i wszędzie żeby ustapić miejsca starszej osobie, kobiecie w ciązy czy z dzieckiem, tak mnie wychowano...

PS . I dalej będę wstawała nawet jak taka starsza baba nie zwróci uwagi swojej wnuczce żeby wstała i ustąpiła miejsca ciężarnej

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-31 o 08:11
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:11   #3437
asienka213
Wtajemniczenie

ale pojechalyscie wczoraj z tymi brzuszkami

nizapominajka, margo

Cytat:
T
Zazdroszczę warzywa są teraz takie drogie

a ja nie przepraszam, tez musialam

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
oo a mozna wiedziec w jakim lokalu ? rodaczko
w Bialym Domu choc teraz tak sie zastanawiam, ze to chyba przed Rybnikiem

Cytat:

to zycze spokojnego dnia a Ty sie nie przemeczaj

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:17   #3438
lutien
Wtajemniczenie

Witam się w 29tc

Podczytuję Was, ale na pisanie nie mam weny Wkręciłam się w serial Walking Dead i o wiele szybciej mi te dni lecą Wczoraj była u mnie mama cały dzień, więc humor mi dopisuje (kilka mies temu się przeprowadziła 1,5h drogi ode mnie, bo wcześniej mieszkała w Gdańsku i widziałyśmy się tylko kilka razy do roku).

Dostałam dziś maila, że są pieluchy BabyDream w promocji rozm. 1 i 2. Jedynki wychodziły po 30gr/szt a dwójki nie całe 40gr/szt. Oczywiście na kartę rossne.

A teraz czekam, aż tż dostanie wypłatę i robię zakupy

Ma któraś z Was suszarkę do warzyw? Bo chcę kupić mamie na urodziny i nie wiem jaką wybrać.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:31   #3439
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie robiłam a właśnie mam pytanie czy ten pacior wychodzi na zwykłym wymazie bakteriologicznym?

nie mam pojęcia, ja zawoziłam do jakiegoś laboratorium płaciłam 50 zł, i tam mi wyhodowali paciorkowca i jeszcze inne gó.no, jest też antybiogram, na co są wrażliwe te bakterie.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 08:40   #3440
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

A to my 32t1d

1391157610166.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 08:50   #3441
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:

pamiętam oglądałam kiedyś w Wiadomościach reportaż o takiej właśnie historii, tylko chodziło o Malucha albo Cinquecento, tylko auto udalo się otworzyć i do tego odpaliło facet pojechał do mechanika założyć gaz, mechanik patrzy pod maskę a tam już gaz założony chłop w szoku i dopiero wtedy się skapnął wtedy że to nie jego

Cytat:
Nie wiem. Ja poszłam do laboratorium powiedziałam, że chcę GBSa. Babka dała mi taki wacik jak do ucha, pobrałam próbkę i oddałam
wczoraj na necie czytałam, że to częste praktyki laboratoriów, nie wiem jak jest u mnie, chyba zadzwonię a tak w ogóle to wszędzie piszą że to wymaz z dwóch dziur... i bądź tu mądry

Cytat:
A ja tak do pandy się dobijałam jakoś nigdy nie patrze na rejestracje, jak w moim kolorze i stoi tam gdzie mój to musi być mój, a że relingów na dachu nie miał, no cóż, może gdzieś w międzyczasie ukradli Aha - i nie byłam w ciąży

Cytat:
A no właśnie czasm głupio się odezwać żeby przepuścili.. u mnie raz mnie nie chciały 3 panie przepuścić mimo kartki a czasem wręcz na mnie krzyczą że czekam w kolejce np w aptece i bądź tu człowieku mądry co robić
stare pukwy sory za wyrażenie ale jestem taka zła na ludz, chamstwo, chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Nie zdarzyło mi się żeby ktoś mnie gdziekolwiek przepuścił, ostatnio nawet w Kościele stałam

Cytat:

MIłego dnia mamuśki
dobrze że u położnej byłaś, jednak czasami te położne się przydają ja dalej nawet nie mam wybranej
za 50 dni!

Cytat:

W poczekalni przychodni stomatologicznej stałam czekając na swoją kolej, a ludzie w różnym wieku siedzieli Po jakimś czasie jakiś facet wstał, ale nie powiedział : "pani siądzie" czy coś takiego tylko zaczął z zainteresowaniem czytać jakieś dyplomy oprawione w ramki Myślał że co, że jak zobaczę wolne krzesło to rzucę się na nie? wiec zachowałam swoją godność A młodym gówniarom, które siedziały w cichości życze, aby je tez ktos tak kiedys potraktował. Ja zawsze wstawałam w autobusie i wszędzie żeby ustapić miejsca starszej osobie, kobiecie w ciązy czy z dzieckiem, tak mnie wychowano...

PS . I dalej będę wstawała nawet jak taka starsza baba nie zwróci uwagi swojej wnuczce żeby wstała i ustąpiła miejsca ciężarnej
zanim byłam w ciąży myślałam, że kobiety w ciąży są specjalnie traktowane ludzie to straszne chamidła

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Zazdroszczę warzywa są teraz takie drogie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, ja zawoziłam do jakiegoś laboratorium płaciłam 50 zł, i tam mi wyhodowali paciorkowca i jeszcze inne gó.no, jest też antybiogram, na co są wrażliwe te bakterie.
nie przejmuj się podobno co 3 człowiek to ma, choć przyznam że wolałabym aby wynik wyszedł ujemny
dobrze że jest antybiogram, podadzą Ci przed porodem antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A to my 32t1d
ale laska
Stary 2014-01-31, 09:27   #3442
baja_86
Zakorzenienie

Hej
niezapomnijkaa, margo80, magduś2 super brzucholki

Cytat:
Marcel zjeżdża z mojego brzucha swoimi autkami i nie miałabym nic przeciwko abyśmy mieli takie zdjęcie w sesji brzuszkowej
fajny pomysł

Ela
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 09:33   #3443
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
spokojnie, obstawiam że najpierw wyjdzie ze mnie Piotrek Dopiero potem pozwolę wam rodzić
Trzymaj się dzielnie i nie noś za dużo i za często. Najwyżej potrwa to dłużej, ale twój tż się więcej postara. Ty musisz się oszczędzać! Są już emocje ?

Niech się Piotrek nie wciska w kolejkę
Emocje? Na razie czuję niechęć do umycia lodówki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 09:35   #3444
teQiba
Moderator

Cytat:
1. Świetny pomysł, zresztą ja i tak pic nie będę to co ma mi być szkoda?
No i o to chodzi

Ja nie lubie pijanych ludzi jak sama jestem trzezwa :p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzis nie moge sie ogarnac, bo bylam swiadkiem ogromnej tragedii na oddziale i nie moge dojsc do siebie. Jestem wdzieczna za Marco, ale w obliczu takiej tragedii doceniam jeszcze bardziej to, co mam

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Jak to super sobie nie moc spać :banghead: Ja to chyba się wyspie jak mały ju się urodzi.
A kto sie dzieckiem zajmie? :p

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Dostałam dziś maila, że są pieluchy BabyDream w promocji rozm. 1 i 2. Jedynki wychodziły po 30gr/szt a dwójki nie całe 40gr/szt. Oczywiście na kartę rossne.
Gratuluje 29 tc

To by sie bardzo oplacalo... Tylko ponoc Babydream jest sztywny? Teraz mam dylemat pieluchowy

Cytat:
Dadza Ci leki i bedzie ok
Stary 2014-01-31, 09:38   #3445
vivien39
Rozeznanie

a czy taki paciorkowiec jest wskazaniem do cc?

mamusia marcowa 2014
Stary 2014-01-31, 09:40   #3446
Trisdom
Zadomowienie

Dzień dobry kochane. Ja porannie bez cytowania, bo mam dzisiaj lecia. Ale kolejna wyspana noc

Z okazji 30 dni do terminu oczywiscie bezalkoholowe

W planach dziś prasowanie, zakupy i może potem dosiądę się do maszyny i zrobię zaplanowane woreczki na bieliznę...

niezapomnijkaa, margo80, magduś2- brzuszki suuuper

side85- nie wciskaj nam się w kolejkę Zreszta raczej na pewno nie przegonisz Kate

justine- moc pozytywnych fluidów, żebyś się bardzo nie nudziła. Będzie z Małym dobrze

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
a czy taki paciorkowiec jest wskazaniem do cc?

Absolutnie NIE. dostajesz tylko w czasie porodu antybiotyki, żeby dziecko sie nie zakaziło.
Stary 2014-01-31, 09:47   #3447
monkaa321
Zakorzenienie

Dzień dobry

lutien trisdom paulina_radom

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A to my 32t1d

Załącznik 5562926

jak to powiedziała moja ciocia "wygladasz jak by Ci brzuch doczepili"
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-01-31 o 09:48
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 09:48   #3448
vivien39
Rozeznanie

a dziecku też dają antybiotyk? czy badają najpierw Maluszka? Całą noc nie spałam z nerwów

mamusia marcowa 2014
Stary 2014-01-31, 09:55   #3449
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
a dziecku też dają antybiotyk? czy badają najpierw Maluszka? Całą noc nie spałam z nerwów
Jak w czasie porodu Ty dostajesz, to maluch dostaje z Toba przez łożysko i jest od początku chroniony. Lepiej zapobiegawczo dać, niz potem leczyć oporna infekcję. Dostaje się Ampicylinę w jednej dawce, lub jakis makrolid w momencie alergii na penicyliny.
Staphylococcus agalactiae- możesz sobie sprawdzić.
To nic takiego- bardzo dużo kobiet ma tego paciora, Maggie pisała, że też w poprzedniej ciąży miała.
Taka uroda po prostu- na pewno nie jest to związane z poziomem higieny.
Na pewno nie masz sie czym martwić
Stary 2014-01-31, 10:01   #3450
cayenneOna
Zadomowienie

Dzień Dobry siedzę sobie na ktg, pije kawke, słoneczko święci
Chcialam się skonsultować, mój straszak ma na imię Kajetan, bobas w brzuchu jeszcze nie ma imienia i wciąż się bije z myślami. Które Wam się lepiej podoba: Henryk czy Jonathan?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ps. Mówiłam, że macie śliczne brzuszki? Zazdraszczam

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości