Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 22:06   #3391
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
to ja Wam też coś pokażę. tak się bawiliśmy aparatem w niedzielę, że powstała z tego mała sesja. mnie tam jest niewiele, bo ja się spinam przed obiektywem. no i wielkości brzucha nie porównacie niestety, ale chociaż Ewci kawałek
ślicznie i jaka pszczółka słodka

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:09   #3392
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Kiedys choinke trzeba rozebrac :-D
fakt
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ale śliczne brzuszki Swój Wam też wstawię bo przynajmniej znalazłam motywację by zrobić fotki- w sumie to czekam z niecierpliwością na sesję brzuszkową -ale to pod koniec lutego dopiero- więc sobie zdjęcia rzadko robię.
Następna chudzinka z małym brzuszkiem
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:09   #3393
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Jeden brzuchol bokiem a drugiego na wprost prawie nie widać ale się zdziwiłam, że w ogóle to możliwe
O.. widzicie? Ty tez praktycznie brzuszka nie masz

Cytat:
to ja Wam też coś pokażę. tak się bawiliśmy aparatem w niedzielę, że powstała z tego mała sesja. mnie tam jest niewiele, bo ja się spinam przed obiektywem. no i wielkości brzucha nie porównacie niestety, ale chociaż Ewci kawałek
Super Rewelacyjne sa takie fotki.
Stary 2014-01-30, 22:11   #3394
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Jeden brzuchol bokiem a drugiego na wprost prawie nie widać ale się zdziwiłam, że w ogóle to możliwe

Jutro mam badania- krew i mocz- oby tylko wszystko było ok
Mnie się marzył taki brzuszek jak Ty masz - żeby dalej talię zachować
Kciuki za badania

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Świetne! Do ramy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:13   #3395
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szkoły rodzenia, a wcześniej byłam po małe zakupy i.... wracając myslałam, że mi ukradli samochód. Łaziłam po parkingu przez 25 minut mając łzy w oczach i chcąc juz dzwonic do TŻ, który aktualnie w Pl.
A po prostu pomyliłam kolor literki...

Przepraszam nie mogłam się powstrzymac Te nasze ciążaowe mózgi

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Ale ślicznie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:17   #3396
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Jutro mam badania- krew i mocz- oby tylko wszystko było ok, ostatnio trochę zaniedbałam dietę więc wyniki mogły się pogorszyć A tak poza tym to Was podczytuję w wolnych chwilach ale sama nie mam o czym pisać bo u mnie na razie stagnacja- nie mam już czego kupować dla Antosia bo resztę wyprawki teściowa skompletowała W sumie to jeszcze bym powymyślała co się może przydać ale wiecie, że ja z tych skąpych jestem
Malutki masz brzuszek

Ja miałam za mała zelaza, przepisała mi biofer folik i mam jeszcze mniej jutro idę na ryneczek Lidla, nakupię szpinaku i buraków, rukoli, i co sie da i będe jeść sałatki

Cytat:
Pszczółka

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Trisdom mój brat tak kiedyś zabrał dziewczynę na randkę do kina. Zapomnial, gdzie zaparkował, a na takim fajnym urządzeniu do wyszukiwaniu po nr rej mu pokazywało, że nie ma takiego auta Przez godzinę chodzili po parkingu, prawie z płaczem, że ukradli. A czujka nie załapała jego auta i nie widziała takiego nr rej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:22   #3397
monkaa321
Zakorzenienie

Ale macie śliczne brzuszki

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dzisiaj będę narzekać. Po rozczarowaniu kocykiem teraz wkurza mnie remont Wszędzie kurz, pył i bałagan. Sama chciałam, wiem, ale nie przewidziałam, ze przez pół dnia nie będę mogła herbaty zrobić. Teraz mąż kładzie mozaikę na ścianie a ja obok gotuję rosół i pewnie zaraz się zetniemy Teraz tylko takie dania, które można odgrzać w mikrofali, bo przez cały dzień nie mam dostępu do kuchni, a Marcel ciagle domaga się jedzenia
No to pojęczałam
długo wam zajmie remont? Dasz rade a później będziesz mogla się sliczną kuchnią nacieszyć

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
My siedzimy na ostrym dyżurze w łodzi. Nasz okulista sie nie podjal. Malo tego-w przychodni ktos mu ukradl dokumenty myslac ze to portfel.
Boze jak mi sie chcialo wyć. Naprawde fatum.
Prawo jazdy brytyjskie, karty do banku i dowód.
Siedzimy w tym szpitalu ze 3 godziny. Ja juz glodna jak pies. To co ze w ciazy.
"Ciało obce, a to mozecie poczekac"
Ale juz po bolu. Jedziemy do domu. Oko cale.
Teściowa dzwoniła ze policja przyniosla dokumenty. Ktos im podrzucil.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
dobrze, że zwrócili dokumenty....
Dobrze, że z okiem w porządku

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
witam witam
Piękne te wasze brzuszki też bym wrzuciła ale nie mam siły wstać i zrobić zdjęcie rozłożyło mnie totalnie nie mogę chodzić bo tak mnie nie wiem pachwiny bolą to chyba sławetne spojenie łonowe do mnie wróciło nie mogę podnieść prawie wcale prawej nogi kuleje i jeszcze na dodatek jak leże to już bez pomocy się nawet nie przekręce cieepły prysznic trochę pomógł ale tylko na chwilę.. tak więc ja mam dzisiaj dzień narzekania i grubo się zastanawiam nad wybraniem się na IP w sumie sama nie wiem co mam robić..

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ojej wkurzyłabym się .Co do dzieci to mój 2,5 chrześniak nie ogarnia tego że jego kochana ciocia jest w ciąży i dotyka mój brzuch jakby to ufo było, ale tak siedzi i dotyka delikatnie i jego mama mówi :Alanku nie wstydź się możesz pogłaskać brzuszek . Alan spojrzał się na matkę pogłaskał i nagle mnie cap za cycka i też pogłaskał
będzie z niego chłopak

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A moja dzidza po tych prasowankach i fotach jakaś leniwa była. Zeby ja obudzić zjadłam uwaga: 4 cukierki z choinki jeszcze , 2 paski czekoladay, 4 mandarynki i szkl soku wypiłam A teraz mala na czkawkę i tak szaleje, że brzuch lata jakby jakiś kosmita był w środku
a ja mam taki sam efekt tylko że mleko wypiłam mały potworek się w nim obudził
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 22:24   #3398
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
olakola widzę, że jesteś z Wrocławia, miło powiedz mi, robiłaś może zakupy w baby maxxie?
ja tak jak nivka lubię Askot, nie jest drogo, a wybór ogromny. w baby maxxie kiedyś kupiłam 1 zabawke. w tym na wylocie z wro, za marino maja wszystko o co pytasz, a na bielanach raczej mniejszy wybór.

nivka dzięki za info o biustonoszach w factory !
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:30   #3399
mona1
Zadomowienie

amelka2006, martyna
super zdjęcia, super brzuszki

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
narzekasz jak ... ... powiedzmy maruda po prostu a reszta niech zostanie między nami

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem już czy iść do lekarza z tym przeziębieniem, czy panikuję niepotrzebnie i lepiej leczyć się domowymi sposobami? Piję syrop z cebuli, herbatę z cytryną, gorączki nie mam, tylko katar i ból gardła no i ogólne złe samopoczucie. TZ na popołudnie w pracy, nawet mi nie ma kto herbaty zrobić tylko pies zadowolony z tej mojej choroby bo może bezkarnie byczyć się w wyrze cały dzień...
ja bym poszla do tego lekarza

Cytat:
Hej Dziewczyny Ale śliczne brzuszki Swój Wam też wstawię bo przynajmniej znalazłam motywację by zrobić fotki- w sumie to czekam z niecierpliwością na sesję brzuszkową -ale to pod koniec lutego dopiero- więc sobie zdjęcia rzadko robię.

Jutro mam badania- krew i mocz- oby tylko wszystko było ok, ostatnio trochę zaniedbałam dietę więc wyniki mogły się pogorszyć A tak poza tym to Was podczytuję w wolnych chwilach ale sama nie mam o czym pisać bo u mnie na razie stagnacja- nie mam już czego kupować dla Antosia bo resztę wyprawki teściowa skompletowała W sumie to jeszcze bym powymyślała co się może przydać ale wiecie, że ja z tych skąpych jestem
świetnie wyglądasz

Cytat:
extra

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Mona należą Ci się wielkie chyba jako jedyna nie masz mózgu ciążowego i wpadłaś na taki pomysł
Stary 2014-01-30, 22:31   #3400
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Mona należą Ci się wielkie chyba jako jedyna nie masz mózgu ciążowego i wpadłaś na taki pomysł
kurcze, a ja nawet nie zauważyłam
Mona super pomysł faktycznie

Cytat:
Wróciłam ze szkoły rodzenia, a wcześniej byłam po małe zakupy i.... wracając myslałam, że mi ukradli samochód. Łaziłam po parkingu przez 25 minut mając łzy w oczach i chcąc juz dzwonic do TŻ, który aktualnie w Pl.
A po prostu pomyliłam kolor literki...
ja już po 5 minutach wyłabym z przerażenia
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:33   #3401
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś paciorkowca?
ja jeszcze nie robiłam a właśnie mam pytanie czy ten pacior wychodzi na zwykłym wymazie bakteriologicznym?
Stary 2014-01-30, 22:34   #3402
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A ja uwielbiam męskie chłopięce ubranka! nie przekonują mnie za to sukieneczki ,kokardeczki, laleczki
no chyba, że tak sobie wmawiam
Ja sobie wmawiam. Bardzo chciałam dziewczynkę. Już się przyzwyczaiłam do Szymonka ale i tak jak oglądam zdjęcia z sesji niemowlęcych i widzę te zdjęcia dziewczynek z kokardkami, w tiulach itd to aż mnie ściska. Chłopców tak ładnie nie stylizują.

Zerknęłam w swoją kartę. Zawsze miałam 2/0/0 a ostatnio gin mi wpisał -4/2/0, ale mówił, że wszystko w porządku i szyjka zamknięta. Nie wiem o co chodzi. Co to za oznaczenia?

Czbasia ile ubranek ja wspólnie z mężem mamy chyba mniej
mmhym tak właśnie się zastanawiam czy nie od mleka. Jutro przetestuje.
bardzo mi przykro
trisdom taka jakby kaszka na skórze, czerwone krostki. Wcześniej miałam w nich całe stopy, teraz pojawia się głównie na dłoniach.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
I przepraszam za tego linka. Kiedyś się natknęłam i mam w zakładkach "do kupienia, przy większej forsie"

Nie wiem, czy był już poruszany ten temat, jak tak to przepraszam, ale myślałyście może coś o chrzcinach? Chodzi mi konkretnie, mniej więcej ile czasu od narodzin planujecie robić? Oczywiście te, które chcą chrzcić
U mnie tradycja jest, żeby robić dość wcześnie... Ja myślałam gdzieś o 2 miesiącach, bo 12 maja mamy rocznicę ślubu Ale nie wiem
A co tam jeszcze masz ciekawego?

Mąż najchętniej chrzciłby małego zaraz po urodzeniu! Ostatnio stwierdził że to jego pierwszy syn i chrzciny muszą być przy orkiestrze! Taki żartowniś z niego. A tak na serio to chyba latem będziemy chrzciny robić.

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ja ogladam wozki, bo chyba czas zakupic, ale jakos nic nie widze dla siebie, tzn dla syna
wiekszosc z Was juz ma kupione chyba ?
Ja jeszcze nie mam i co najgorsze nie mam pojęcia jaki kupić...

Gratuluje wizyt w czasie mojej nieobecności.
Zaszalałyście z brzuszkami dzisiaj! Jestem zaskoczona jak malutkie w większości są! Wszystkie wyglądacie pięknie!! I pokazały nam się mistrzynie painta
I ogromne brawa za przygotowane kąciki dla maluszków. Zazdroszczę z całego serca!
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:35   #3403
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia...
tak mi przykro moje kondolencje

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej. Za mną kolejna nieprzespana noc. Od rana jestem na nogach. Chciałam się zdrzemnąć ale tata kończy ganek i muszę poczekać aż skończy. Jestem wręcz wyczerpana tymi nieprzespanymi nocami.

Odebrałam wyniki tych prób wątrobowych- wszystko w normie
Teraz muszę tylko rozkminić skąd ta wysypka.
Gratuluję wyników

Elunka ja też bym o "w głebi kontinuum" poprosiła

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:38   #3404
Tequillla
Zadomowienie

hihihi widzialyście ten filmik? Patrzę i się chichram, ale to takie prawdziwe
https://www.facebook.com/photo.php?v=4762348970174
Stary 2014-01-30, 22:38   #3405
olakola
Zadomowienie

Cytat:

Takie pojemniki można nabyć w ikei bardzo fajna sprawa:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70091412/

Ja kupiłam cały zestaw coś koło 24zł zapłaciłam (tam pod zdjęciem masz więcej z tej serii i to jest właśnie zestaw
:
chyba stwierdzili, że fajne i zmienili cene

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-01-30 o 22:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 22:47   #3406
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
teściu jest alkoholikiem, a ja z TŻtem nie chcę żeby na chrzcinach była zadyma i tyle
U nas nie bedzie alkoholu tak po prostu - uwazam ze chrzciny to impreza dziecka, a dziecku pijani krewni sie nie spodobaja

Cytat:
u nas pewnie też trzeba zapłacić ale generalnie zbierają dzieciaki na jeden termin, a jak chcesz swoją osobną wtedy pewnie płacisz extra Choć nie wiem, bo tak jak pisałam o kolędzie proboszcz nie pozwala brać kasy w domu, tylko na jednej mszy na koniec miesiąca daje się datki na katedrę więc jest takie fajne podejście do "brania"
No fakt - Wy macie fajnego proboszcza... Nasz koperty bardzo lubi

Cytat:
Niestety jak juz byłam w ciąży. On ma taką manie, że idzie i kogoś walnie, poklepie po głowie jak ktoś siedzi, albo właśnie wali gdzie popadnie. Trochę udało mi się zamortyzować jego uderzenie, bo wiedziałam co się święci, znam go. Zwróciłam mu uwagę, ale tylko się uśmiechnął czemu ma brat sobie to do serca, jak mama i tata nic nie powiedzą
On już ma 8 lat i powinien wiedzieć jak się zachować.
Ja bym chyba niezla awanture urzadzila - bez kitu, wyrzucilabym za drzwi

Cytat:
Ojej wkurzyłabym się .Co do dzieci to mój 2,5 chrześniak nie ogarnia tego że jego kochana ciocia jest w ciąży i dotyka mój brzuch jakby to ufo było, ale tak siedzi i dotyka delikatnie i jego mama mówi :Alanku nie wstydź się możesz pogłaskać brzuszek . Alan spojrzał się na matkę pogłaskał i nagle mnie cap za cycka i też pogłaskał
Mezczyzni
Od smarka juz jedno im w glowie

Cytat:
też chrzcimy jak się cieplej zrobi myśleliśmy nawet o sierpniu-wrześniu, żeby Młodociany już był 'taki fajny' a nie tylko leżał w wózku. Byliśmy ostatnio na chrzcie 2 miesięcznego dziecka i uważam, że to nie jest dobry pomysł..
Tylko takie "fajne" dzieci juz maja swoje humorki i np. moja chrzesnica cala msze sie darla, nie wiadomo o co... A takie malenstwo jak najedzone, przewiniete - powinno grzecznie wytrzymac

Cytat:

Ja sie przylaczam do oklaskow - faktycznie genialnie Mona zauwazylas
Stary 2014-01-30, 22:47   #3407
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela- to ta siostra, z którą sie nie lubicie? Jak tak, to moze i lepiej...
To ta druga niestety. Kiedyś miałam z nią lepszy kontakt, a teraz to już jak z tą pierwszą tylko przy imprezach sie widzimy.

Cytat:

Cytat:
Super. Pszczółka urocza

Cytat:
Ja miałam za mała zelaza, przepisała mi biofer folik i mam jeszcze mniej jutro idę na ryneczek Lidla, nakupię szpinaku i buraków, rukoli, i co sie da i będe jeść sałatki :
Zazdroszczę warzywa są teraz takie drogie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
hihihi widzialyście ten filmik? Patrzę i się chichram, ale to takie prawdziwe
https://www.facebook.com/photo.php?v=4762348970174
Pokazałam tżtowi i mówie "patrz, to córka chyba, widzisz, córeczki są tatusiów, będę miała całe łózko dla siebie, a Ty będziesz z Olą w łóżeczku"

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 22:55   #3408
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Stosunek jakości do ceny najlepiej wg mnie wypada dla ciuszków z Lidla.
zgadzam się, ale dla niemowlaka sa bardzo rzadko

niezapomnijkaa09 z przodu, w tej bluzce to jakbyś brzucha nie miała
Stary 2014-01-30, 23:04   #3409
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro dziś dzień na fotki to też coś przytaszczę
oryginalnie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś paciorkowca?
a co chcesz odkupić?

Cytat:
Niestety jak juz byłam w ciąży. On ma taką manie, że idzie i kogoś walnie, poklepie po głowie jak ktoś siedzi, albo właśnie wali gdzie popadnie. Trochę udało mi się zamortyzować jego uderzenie, bo wiedziałam co się święci, znam go. Zwróciłam mu uwagę, ale tylko się uśmiechnął czemu ma brat sobie to do serca, jak mama i tata nic nie powiedzą
On już ma 8 lat i powinien wiedzieć jak się zachować.

Ale chyba szybko uwiną się z remontem?
Ja bym mu oddała 8 lat gówniarz chyba wie, że jesteś w ciązy

Sam robi, to nie wiem kiedy się uwinie. ojtam, jakoś będzie, musiałam trochę pomarudzić, zrobić konkurencję

Cytat:
Ojej wkurzyłabym się .Co do dzieci to mój 2,5 chrześniak nie ogarnia tego że jego kochana ciocia jest w ciąży i dotyka mój brzuch jakby to ufo było, ale tak siedzi i dotyka delikatnie i jego mama mówi :Alanku nie wstydź się możesz pogłaskać brzuszek . Alan spojrzał się na matkę pogłaskał i n[B]agle mnie cap za cycka i też pogłaskał
Marcel jak miał gdzieś ze 3 lata też taka akcję zrobił - przy wszystkich Siedzieliśmy w lecie nad jeziorem w cieniu i graliśmy w karty, Kudłaty gdzieś tam jak zwykle koło mnie sie kręcił, ja w krótkiej spódnicy i górze od bikini. Musiało zawiać, suty stanęły dęba, a ten złapał paluszkami za oba i zaczął kręcić jak guzikami

Cytat:
Ja planuję chrzciny na lato, może sierpień, ale jeszcze nikt nie wie o moich planach, nawet z mężem nie rozmawialiśmy jeszcze o tym. Synek mialby wtedy ok. 4 m-ce la nas to będzie dość wcześnie, zazwyczaj w naszych okolicach chrzci się większe dzieci. Basia miała 7 m-cy, siedziała u mnie na kolanach, śmiała się glośno co chwila i zaczepiała ministrantów
Flirciara

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Bebe przynajmniej będziesz mieć pięknie Twój mąż ma talent i na pewno wyjdzie super. I nie głodź mojego wątkowego ulubieńca - Marcelka
No weź, ostatnio je jak przerwany! Ledwo skończy obiad zaraz kłapie szafkami, szuka i mami daj mi to mami daj mi tamto Może jakiś skok wzrostowy ma. Takiemu to dobrze, je za dwóch i taki chudy, a ja jem dla dwojga i rosnę

Cytat:
One już mają jeden wątek, tylko tam po 2 stronach gratulacji okazało się,że nie ma żadnej mamusi
złośliwcze

Cytat:
i koty się załapały

Cytat:
Super zdjęcie. Ewa fajnie wystylizowana

Cytat:
Ja sobie wmawiam. Bardzo chciałam dziewczynkę. Już się przyzwyczaiłam do Szymonka ale i tak jak oglądam zdjęcia z sesji niemowlęcych i widzę te zdjęcia dziewczynek z kokardkami, w tiulach itd to aż mnie ściska. Chłopców tak ładnie nie stylizują.
Chciałabyś żeby Ci syna ubrali w tiule?
No właśnie dziewczynki robią tak na słodko az do wyrzygania, z chłopakami można poszaleć inaczej nie tylko różowości i tiule Zresztą ja się na dziewczynkach nie znam, przez prawie 7 lat dzień po dniu poznawałam męski świat od podszewki Teraz będę musiała się przestawić na falbanki i lalki

Marcel zjeżdża z mojego brzucha swoimi autkami i nie miałabym nic przeciwko abyśmy mieli takie zdjęcie w sesji brzuszkowej

Gdzieś mi pouciekało resztę cytatów, a wiem, że zdjęć brzuszkowych było więcej i chciałam Was pochwalić, bo wszystkie brzuszki w ciąży są piekne!!! tylko te piwne nie bardzo

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:

przepraszam, musiałam

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
1. U nas nie bedzie alkoholu tak po prostu - uwazam ze chrzciny to impreza dziecka, a dziecku pijani krewni sie nie spodobaja

2. No fakt - Wy macie fajnego proboszcza... Nasz koperty bardzo lubi
1. Świetny pomysł, zresztą ja i tak pic nie będę to co ma mi być szkoda?

2. Ja tez nie znam żadnego który nie lubi kopert. Co mówię, sama lubię

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-30 o 22:59
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 23:05   #3410
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym mu oddała 8 lat gówniarz chyba wie, że jesteś w ciązy

Sam robi, to nie wiem kiedy się uwinie. ojtam, jakoś będzie, musiałam trochę pomarudzić, zrobić konkurencję

Marcel jak miał gdzieś ze 3 lata też taka akcję zrobił - przy wszystkich Siedzieliśmy w lecie nad jeziorem w cieniu i graliśmy w karty, Kudłaty gdzieś tam jak zwykle koło mnie sie kręcił, ja w krótkiej spódnicy i górze od bikini. Musiało zawiać, suty stanęły dęba, a ten złapał paluszkami za oba i zaczął kręcić jak guzikami

przepraszam, musiałam
Powinnam przywalić siostrze i szwagrowi, oni tak wychowują te dzieci. Kiedyś było inaczej i dzieciaki były fajne, ale posypało się co nieco i teraz jest masakra

Marcel radio ustawiał

No i reszta no koment
narzekaj, narzekaj

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:09   #3411
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Powinnam przywalić siostrze i szwagrowi, oni tak wychowują te dzieci. Kiedyś było inaczej i dzieciaki były fajne, ale posypało się co nieco i teraz jest masakra

Marcel radio ustawiał

No i reszta no koment
narzekaj, narzekaj
Teraz nie mogę, rozbawiłaś mnie może później

Elunka dzięki
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:39   #3412
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Elunka też bym o "w głebi kontinuum" poprosiła
wyslij mi maila na pw, bo zanim wstane jutro to zapomnę

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
U nas nie bedzie alkoholu tak po prostu - uwazam ze chrzciny to impreza dziecka, a dziecku pijani krewni sie nie spodobaja
Też mieliśmy taki pomysl, ale stwierdzilismy że my to zrobimy dla Mlodego i możemy nie pić, a goście niech świętują.

Cytat:

Pozwolę sobie poki mnie stać

Cytat:

a co chcesz odkupić?

chyba Ci się humor poprawił

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:45   #3413
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha!! Chwal się, pokazuj UWielbiam oglądać
Dziś dzień fotografowania.. JA jeszcze mój big brzuch obfociłam a co?? 35tc
Ale fajny brzuszek

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Oto rzeczy Majki (oprócz dwóch półek w szafie bo tam panuje delikatny chaos )
Dorzucam gratis zdjęcie mojego brzucha w 38t 4d w momencie robienia Majka machała Wam nogą
ale zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny troszke was podczytuję ale sie nie odzywam bo ciężko za wami nadążyć. obecnie jestem w 29 tc

ja w szpitalu miałam liczyc ruchy 3 razy dziennie przez godzinę. pielęgniarka mi tłumaczyła ze jak kopie 3x w ciągu sekundy to to sa 3 ruchy.
codziennie w tych samych godzinach powinna byc podobna liczba ruchów
dzięki wielkie i witaj

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
To jak dzień fotek, to dzień fotek.
Brzuszek fajny- zgrabny.
U mnie sie pytają, czy naprawdę jeszcze tylko 4 tygodnie do terminu...
Nie dziwię się. Malutki brzuszek Fajoski

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-30, 23:57   #3414
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Ale 3700 to nie jest jakieś wielkie dziecko
kochana jak wiesz to wszystko zalezy od budowy kobiety dla niej niestety było .... tymbardziej ze ona przez cała ciaze i schudła 20 kg ... i nie zdecydowała sie juz na 2 dziecko a lekarz powiedział ze nawet gdyby sie zdecydowała od razu zakładał by u niej cc własnie ze wzgledu na budowe , za waska była

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Mieliśmy ciężka noc. TZ jeczal, bolalo go to oko a jak juz spal to niemilosiernie chrapal ze zmeczenia i przez to i ja nie spalam.
Maksiu sie wiertolil pol nocy a mnie bolała ci.ka i rwaly pachwiny. Na koniec dostałam skurcz w lydke i zaczelam sie drzec
Wstalam niemal z ulgą.
Cukry poranne mi sie znacznie pogorszyly mimo 6jednostek insuliny na noc. Ostatnie dni miałam na czczo 99, 100, 102. Nie wiem moze jem za wczesnie kolacje. No i ostatnie stresy nie sa bez znaczenia.
Po jedzeniu mam ok.
Waga stoi juz chyba ze 2 miesiace. To takie dziwne ze ja rosne i Maksiu rosnie a waga stoi. Fajne to :p

Wiem ze mi juz nie uwierzycie ale popsula nam sie pralka
Nie moge uprac dziecięcych ciuszkow. Kupilam niedawno plyn do prania i zamierzam przeprac recznie chociaz te nowe rzeczy i pieluszki flanelowe i tetrowe ktore bede brala do szpitala.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
czasem to pierduła napisz do kogos moze jest jakis mechanik który naprawia tak wiesz bez firmy , bo pralka w domu tymabrdziej jak bedzie małe dziecko prawie niezbedna ja mam jakby co franie pod zasiegiem czesto w niej piore jak cos naprawde brudne np koszule mojego ojca

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Jeszcze kilka razy w ciągu dnia i raz w nocy pielęgniarki przykladają na chwilę sondę, aby sprawdzić, czy jest tętno - myślę, że pilnują nas na tej patologii
jesyna pamietam to ty spisz w najlepsze a tu ktos cie budzi zeby brzuch odsłonić potem mądre byłysmy i juz spałysmy na plecach z pizama uniesioną pielegniarki tylko kołdry odsuwały

dobrze ze wszystkie pomiary ok

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ze względu na to, ze mam mało wód plodowych "pani to jeszcze poleży"...
Normalnie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o mamo

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:58   #3415
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
fajne macie brzuszki
mogę ja też pokazać swój? 35 tydzień, 9 kg na plusie
i kolejny śliczny brzuszek Ale Wy macie malutkie te brzuszki. Zazdroszczę

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-30, 23:59   #3416
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
aa slazaczka ja tez ze slaska, w rybniku robilismy wesele
oo a mozna wiedziec w jakim lokalu ? rodaczko

Stary 2014-01-31, 00:01   #3417
mariolasl
Zakorzenienie

dzisiaj bylam bardzo zabiegana, wiec nawet nie mialam jak wszysktiego nadrobic, bo dopiero usiadlam
Doczytalam, ze ciuszki i kolyska Wam sie podoba
Bardzo sie ciesze i dziekuje
kolyska jest nieco wieksza od standardowej, tak ze moj Marco na pewno kilka dobrych miesiecy w niej pobedzie
dlatego tez kupilam, bo w normalnym lozeczku by sie zgubila
dwa komplety poscieli tez kupilam, ale taka delikatna, biala, tylko z malym obrazkiem, bo mam kolorowe kocyki na poczatek, a jak urosnie to spiworki

Dzis nie moge sie ogarnac, bo bylam swiadkiem ogromnej tragedii na oddziale i nie moge dojsc do siebie. Jestem wdzieczna za Marco, ale w obliczu takiej tragedii doceniam jeszcze bardziej to, co mam
Stary 2014-01-31, 00:03   #3418
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
U nas też chrzty są w jedną niedzielę w miesiącu, ale ostatnio coraz częsciej ludzie robią w soboty wieczorem.
Nasz ksiądz jest akurat taki, ze kiedy sobie wybierzesz wtedy Ci ochrzci, bez żadnego extra płatnego.

A wrzucę

Mój też. Ale ja nie będę dostosowywać całego życia do jego problemu.
Jak coś odwali to ja mu podziekuję ładnie.
super brzuszek

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-31, 00:15   #3419
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też miałyście problem z odwoływaniem wizyt USG? Dostałam ostatnio skierowanie na kolejne kontrolne USG (muszę robić co miesiąc odkąd stwierdzono powiększenie jednej komory mózgu Małego) i umówiłam się na 4ego lutego - ponieważ w moim centrum medycznym zwykle sa spore kolejki do USG profilaktycznie lekarz dał mi papierek wcześniej i miała wizytę umówioną już od jakiś 2 tygodni (3 tyg przed terminem USG). I nagle wczoraj mail - wizyta odwołana bo nie będzie lekarza - proszę się kontaktować z infolinią żeby przełożyć wizytę. No to dzwonię - i co się okazało? Pierwszy wolny termin za 2 tygodnie - a ja muszę zrobić to badanie teraz - za kilka dni najpóźniej... Nie rozumiem jak można wiedzieć tydzień wcześniej że lekarza nie będzie a nie zorganizować zastępstwa - w końcu USG to nie jakaś wizyta u internisty a w ciąży każdy tydzień/dzień ma znaczenie. Byłam wściekła bo już kiedyś miałam podobną sytuację Na szczęście udało mi się załatwić w innej prywatnej poradni USG na sobotę, ale muszę zapłacić 250zł... Masakra Pół nocy nie przespałam przez tę sytuację... I kurcze to niby prywatne placówki - nie NFZ. Nie rozumiem jak można tak postępować z ludźmi
to naprawde głupie , przeciez 1 gina nie ma w poradni nie denerwuj sie kochana bo to na tobie i małym sie odbije

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Podpatrzyłam u którejs z Was i też wieszaki wykorzystałam. Niestety duże. ale sukieneczki i bluzy rozpinane wiec dalo radę.. No i czekające prasowanie A na koniec żeby nie było, że tylko róż- wszechobecny jeans

Tak więc pranie ubran oficjalnie zakonczone. Zostaną nowe kocyki, pieluchy, posciele..
niezła kolekcja

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:

dziewczyny właśnie zmarła moja babcia, miała skończone 103 lata i zaczęła 104...nawet nie pojadę na pogrzeb przez to moje leżenie...tak chciałam żeby jeszcze zobaczyła Piotrusia...
sedziwy wiek szkoda ze nie doczekała małego pewno bedzie jego aniołem strózem

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:

Odebrałam wyniki tych prób wątrobowych- wszystko w normie
Teraz muszę tylko rozkminić skąd ta wysypka.
moze od mydła proszku jedzenia kombinuj co zjadłas albo co robiłam zanim wysypka sie pojawiła

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:

kurka, też mam stosunkowo mały brzuch, wody na granicy i też mocno wyczuwam ruchy Młodego od dziś piję 2l dziennie
ale picie wody nie zwieksza ilosc wód płodowych
picie wody :
Woda ma duże znaczenie dla dobrego funkcjonowania całego organizmu. Odpowiednie nawodnienie w ciąży zapewnia dobre samopoczucie mamie i zdrowy rozwój dziecku:
  1. Wpływa na właściwy rozwój tkanek dziecka;
  2. Osłabia nieprzyjemne ciążowe dolegliwości, poranne nudności wymioty, zaparcia;
  3. Reguluje ciśnienie tętnicze krwi (m.in. zapobiega powstawaniu żylaków) i temperaturę ciała;
  4. Pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn, usuwa zbędne produkty przemiany materii;
  5. Przyspiesza trawienie. Na pewno dbasz teraz o to, by odżywiać się zdrowo, jesz dużo warzyw, ciemnego pieczywa, owoców, które zawierają błonnik, bo to zapobiega zaparciom, a wtedy powinnaś więcej pić;
  6. Dostarcza składników mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, sodu) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu;
  7. Sprzyja utrzymaniu właściwej masy ciała, bo nie zawiera kalorii;
  8. Poprawia samopoczucie. Niedobór wody może objawiać się zmęczeniem, zawrotami głowy, osłabioną koncentracją, kłopotami z pamięcią, bólami głowy

Stary 2014-01-31, 00:16   #3420
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Skoro dzisiaj dzień brzuszków, to i ja swój pokażę 30 tc.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
no dobra, namówiłyście mnie

30 tc +9kg
Cytat:
Cześć
Jakie fajne brzuszki Wasze, najfajniejsze że podobny wiek ciąży a przecież każdy jest inny Ja bym chciała taki maluśki mieć, jak Trisdom

Moja Basia nie wiedziała, że kolkę można mieć po 3 miesiącu. Zaczeła przepłakiwać popołudnia od 3 tygodnia życia i trwalo to 2 m-ce.

Co do jakości pepco to jest dokładnie tak, jak w tym blogu: http://dzieciowo.pl/2014/01/duzo-tan...la-dzieci.html są rzeczy zadziwiająco dobre, trwałe i śliczne jak na swoją cenę, ale to mała część - reszta to buble . Stosunek jakości do ceny najlepiej wg mnie wypada dla ciuszków z Lidla.

Skoro dziś dzień na fotki to też coś przytaszczę
Ekstra brzuszki

Impossible is nothing

Sławcio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości