|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Jako, że szukam zajęc dla Maciusia jakichs rozwijajacych to trafiłam na coś co praktycznie jest w całej Polsce.
Juz sie zapisałam na zajecia za tydzien w piatek. wiec dopiero jak obczaje co i jak to Wam napisze a to link do tego czegoś: http://www.kreatywka.pl/
|
|
#1382 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
powodzenia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że tak jak u Was wszystko uda się wyćwiczyć może już za te dwa tygodnie będzie lepiejco się dzieje? |
|||
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć.witam znad laktatora:P zbieram się do wyjścia
![]() Cytat:
chya to ustawione było:PCytat:
Całe szczeście,że dzisiaj już lepiej
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiuni_a nie się nie dzieje mam doła egzystencjonalnego
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-31 o 10:17 |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
buuuu
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ja caly czas te do karmienia nosze mimo ze nie karmie, nie wiem czego, tak mi jakos przypasily. Janek sie wczoraj pierwszy raz przewrocil z brzucha na plecy. Mamy z zzagranicy 1. Umiejscowilyscie akt urodzenia w PL?Jak to wygladalo?Wystarczy jeden rodzic czy musza byc oboje?Akt urodzenia na druku unijnym czy przetlumaczony notarialnie. 2.Mowicie do zeci tylko po polsku czy w tym drugim jezyku troche tez? |
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też tych zajęć nie ma
![]() Maharet dla JankaKaśka na kryzysy egzystencjalne to my chyba nie pomożemy ![]() Nie wiem co się dzieje, Miłek śpi od 8.40, a nie wiem czy mu się kiedyś zdarzyło tyle przespać na raz. A przecież Dawid w domu i wydziera japkę jak to ma w zwyczaju
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to dobrze odmieniłam- a kij z tym
dzisiaj na tvn style o 20:35 jakiś nowy program- komórki macierzyste na sprzedaż
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
hejo. u nas nocka spokojna, Antek budził się do 12 pare razy ale potem już padł na dobre. Za to teraz marudzi i krzyczy na mnie jak nie patrzę na niego tylko pisze na kompie ![]() Teacherka napisała, że jej nr jest w K i chyba ze mną coś nie tak bo szukam szukam i nie mogę znaleźć ![]() ide nadrobic. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- a potem ma być coś o obrzezaniu kobiet
|
|
#1390 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-31 o 10:33 |
||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
no śliczna królewna
ten kocyk ma taki haft kwiatuszkowy? Jeżeli tak, to mamy taki sam
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo super koniecznie napisz jak było ![]() my oczywiście mamy dość daleko uroki mieszkania na zad*piu
|
|
|
#1393 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
a sprawdzałąś buzie ? moze pleśniawiki,tak było u syna kuzynki Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że dziś już lepiej trzymamy
|
|
#1395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wstaje 9-10 |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nie próbuję nadrabiać, nawet ja nie dałbym rady ![]() U nas generalnie wszystko ok, bardzo dziękuję za pamięć ![]() Jaśko rośnie jak na drożdżach, jest okazem zdrowia - chociaż okazem w ogóle jest Problemy brzuszkowe powoli mijają, za to zaczęło się marudzenie przy piersi. Co jakiś czas Księciunio odmawia ssania i muszę mu z butli ściągnięte dawać. A że nie znam dnia ni godziny, to zaprzyjaźniłam się z laktatorem ![]() Widziałam, że na tapecie jest bobath... wysłała nas neurolog, która dopatrzyła się u Jaśka asymetrii, co ortopeda na wizycie skwitował stwierdzeniem, że "teraz połowa dzieci ma asymetrię, a druga połowa zwiększone/zmniejszone napięcie mięśniowe" i że Małemu nic nie jest. Za to poleca się wybrać, bo to świetne ćwiczenia również dla zdrowego dziecka. Ja się czuję nieźle, chociaż Młody jest strasznie angażujący - trzeba przy nim praktycznie stale być. Owszem bawi się sam, ale kiedy mama albo tata obok A czas drzemki wykorzystuję na spieranie kupy/mleka z siebie i otoczenia, mycie, pranie i jedzenie... i stąd na Wizaż czasu brak![]() No, ale czas uczyć Gada samodzielności, więc może uda mi się częściej bywać. Aha, wczoraj Jasiek zaliczył pierwszy samodzielny obrót z pleców na brzuch Rodzice są dumni |
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstaje ok 9 i Małym i w sumie zaczęło mi to odpowiadać
|
|
#1398 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że jesteś,zaglądaj częściej za obrót
|
|
#1400 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale on rano czesto sie budzi i sobie lezy i ciamka koc wiec ja dalej sobie spie. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Oj Ty biedna niezaspokojona. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-31 o 11:10 |
||
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Teacherka, ojej, coś się złego dzieje widzę... mocno trzymam kciuki, żeby jak najszybciej minęło ![]() ![]() ![]() Dziewczyny z Wrocławia: czy któraś była w aquaparku na zajęciach dla niemowlaków? |
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
vea witaj
maharet brawa dla Janka
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj miałam taki dzień, wyładowałam się na mężu
![]() ale chyba mam troche racji... ![]() Cytat:
|
|
|
#1404 |
|
BAN stały
|
Przyszedl mi smoczek avent do kaszki, ma mniejsza dziure niz TT
|
|
|
|
#1405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julek po kapieli zamiast sie zrelaksowac i wyciszyc dostaje glupawki i wydaje z zachwytu takie ultradzwieki ze dobrze ze w Baltyki delfinow nie ma bo i tak by wyginely Kapiemy o 19 i jak zasnie o 22 to jestem szczesliwa Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do lezenia na boku Julek tez nie lubi i sie sam nie chce przewracac z plecow na boki. Dzis np jak go obrocilam i pokazalam zabawke wygial sie caly w tyl i zabawki chwycic nie chcial. Zaczne go ubierac tak jak piszecie. No i musze poczytac jak to cwiczyc... |
||||
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh chce przejść z Hippa na Enfamil od 3 dni mieszam 2/3 Hipp 1/3 Enfamil i dziecko zaczeło mi ulewać jakoś bardziej nawet godzine po jedzeniu
ciekawe co będzie na samym Enfamilu.. ehh mam nadzieje że dobrze bo tu wszyscy zachwalaja czy ma ktos złe doświadczenia
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Pocytowalam, poodpisywalam i mi w tym durnym tablecie wszystko sie skasowalo No nic... Biedulka mala Zuzinka nacierpi sie. Teacherko duzo sily Wam zycze A ty jestes najwspanialsza mama Karolson ja z Nan przeszlam na Enfamil, jednak jak szybko zmienilam tak szybko wrocilam do Nan. Po Enfamil maly ulewl mi niemilosiernie Po Nan jest o wiele lepiej. Ulewa sporadycznie Zyrafka Sophie jest u nas hitem Maly prz 40 min siedzial w bujaczku i sie nia pieknie bawil
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2014-01-31 o 11:19 |
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Teacherko!!dużo sił dla Ciebie i Zuzi na pewno teraz będzie już coraz lepiej ona mocno Cie kocha i potrzebuje! Trzymam kciuki za szybki powrót do domu
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
Teacherko dużo zdrówka dla Zuzi!!! Niech szybko wraca do domku!!!
My dziś z Antosią byliśmy u laryngologa....okazało się, że uszka ma zdrowe, nosek i gardełko też więc jestem happy Będzie można w końcu małą zaszczepić, bo już dwa razy odkładaliśmy szczepienie.Wczoraj mój Antolek przewrócił się dwa razy z brzuszka na plecy - sama była w wielkim szoku A mi znowu po porodzie wróciła migrena Średnio co tydzień mam taki ból głowy, że szok
|
#1410 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zuzia ma taki 15-36 i dopiero w nim jeździła z przodu. Z tym że od czasu narodzin Milosza my jeździmy po mieście raczej. Teraz już fotelik z tyłu.Oj Ty biedna ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zbieram się za sprzątanie ![]() Byliśmy na kontroli z Miłkiem. jest ok, mamy skonczyć antybiotyk i robić jeszcze inhalacje. Dr podejrzewa u Miłosza refluks ale na razie nie chce wprowadzać mu leków. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

[/RIGHT]

a ja nie zemdlalam wiec nie jest zle...) i juz nie bdzie kroplowek!!! Moge ja reszcie normalnie wziac na rece bez uwazania na wezyki i butelke.
)))))

Mi szkoda kasy na staniki do karmienia, a moje stare zwykłe są za małe. Chyba kupię sobie taki zwykły, który będę zakładała na jakieś wyjścia, żeby cyce do pasa mi nie zwisały