Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 10:09   #1381
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Jako, że szukam zajęc dla Maciusia jakichs rozwijajacych to trafiłam na coś co praktycznie jest w całej Polsce.
Juz sie zapisałam na zajecia za tydzien w piatek.
wiec dopiero jak obczaje co i jak to Wam napisze
a to link do tego czegoś:

http://www.kreatywka.pl/

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:14   #1382
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my dzisiaj o 15 mamy konsultacje w sprawie rehabilitacji...
powodzenia

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziewczynki drogie! Dziekuje! Dziekuje! Dziekuje!

Zuzka ma wyciagniety dren i zmieniony opatrunek. Widzialam wszystko. Plakala ale malo. a ja nie zemdlalam wiec nie jest zle...) i juz nie bdzie kroplowek!!! Moge ja reszcie normalnie wziac na rece bez uwazania na wezyki i butelke. )))))
po okropnej nocce zaczal sie nowy, lepszy dzien

wrzucilabym fotke mojej Zuzinki ale nie uda mi sie z teleonu. Jst chetna z chwilka czasu, ktorej moglabym wyslac mmsa? Jesli tak to poprosze o smsa, nie mam posisywanych wszystkich numerow... Moj jst w klubie jak cos.
no widzisz, będzie już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tych przy kp to chyba inaczej bo bierze sie je caly czas bez zadnych placebo?
ja biore yaz i one wlasnie sa 24+4.
a no to ok, bo już się wystraszyłam

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
U nas mielismy kontrole, bo Kubus jest wczesniakiem. byla asymetria ulozeniowa i wyginanie sie w litere C.
a pozniej okazalo sie, ze Jakub nie trzymal zgietych nozek przy brzuszku, robil to sporadycznie, bo mial slabsze miesnie brzuszka, nie lapal zabawek w osi srodkowej ciala i cofal lewa raczke za bark jak lezal na brzuszku, nie chcial tez otwierac piastek na brzuszku. Aktualnie juz nie ma tych problemow, wszystko wycwiczylismy. teraz nawet bawi sie zabawkami jak lezy na brzuszku i ladnie podpiera sie na dloniach
Najpierw cwiczylismy metoda vojty, a jakies 4 tygodnie temu przeszlismy na ndt bobath. cos wspominala, ze moze znowu przejdziemy na vojte jak zaleczymy gardlo, ale chyba nie ma juz potrzeby. zreszta teraz nie bylismy na rehabilitacji 2 tyg bo maly sie pochorowal, ale cwiczymy w domku. wiec zobaczymy co nam powie
nóżki akurat bardzo ładniej pracują w górze wg tej rehabilitantki i zabawki łapie w linii środkowej, ale mamy jeszcze bardziej go zachęcać, otwiera piąstki leżąc na brzuszku, ale obie rączki cofa za bark i wygina się leżąc szczególnie na lewym boku i to jest związane z tym przykurczem z lewej strony, no i w ogóle niechętnie bawi się na boczkach;
mam nadzieję, że tak jak u Was wszystko uda się wyćwiczyć może już za te dwa tygodnie będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

jestem nie do życia, humor mam taki, że szkoda gadać
co się dzieje?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:14   #1383
butterfly20
Zakorzenienie

cześć.witam znad laktatora:P zbieram się do wyjścia

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Iwonka, dam Ci znać po wizycie u gina w sobotę, ok?

Fajnie, że wycieczka się udała i tak pozytywnie tchnięta zostałaś

Ja też lubię czytać kodeks

Jak powiedziałam, że miałam cc, to lekarka jakby się speszyła, ale już nie mówiła o tym. Chyba zasugerowała się tym, że powiedziałam jej, że Julek ma te pryszczyki od urodzenia, czyli pomyślała, że się urodził z nimi. A mi chodziło o to, że pojawiły się jakiej 2-3 tygodnie po urodzeniu. Nieważne, ważne, że już schodzą

mam takie same odczucia

Supcio

Nie ze dwa tygodnie temu, tylko w poniedziałek Fajne to było

Natala, a o której Ty wstajesz, kobieto?

Kiedyś tak było, a teraz postępuję tak, że nie robię tego na siłę, w sensie, że wtedy kiedy ja chcę. Jeśli widzę, że dziecko płacze to nie zmuszam, staram się wrócić do tej czynności, kiedy będzie w lepszym humorze.
a nie...bo mi chodzi o dziewczynę po wypadku co miała trepanację czaszki i ubytek w czole. wypełili jej to jakimś płynem.A ta laska od nosa to niezły pustak, najgorsze,że ona nie udawała tego płaczu z powodu kompleksu. A poza tym widać,że mąż kasiasty to czemu jej nie zapłaci za to? chya to ustawione było:P

Cytat:
Powariowalyscie... 1/4 nowego watku za Wami????????? Nie dam rady nadrobic, prosze mi strescic najwazniejsze punkty, chyba ze jak zwykle bylo samo bla bla bla to podziekuje :p

chyba znalazlam sposb na swoja komorke i udao mi sie troszke podczytac pare stron starego watku. Dziekujemy za wszystkie kciuki i cieple mysli! a te kciuki w podpisie... Od razu cieplen na tym moim popekanym serduszku.

jak wiecie przetoka okazala sie niepotrzebna. Zuzka przeszla dosc powazna operacje, ale jest bardzo dzielna. Na razie njgorsze mamy za nami, ale to niestety nie koniec, do szpitala na pewno za jakis czas wrocimy.

traz spi ta moja bidulka... Ciezkie dni za nia. Ile razy byla kluta... Ile razy plakala... Ten jej pociety brzuszek, zapuchniete oczka. ja bym tylko chciala zeby byla zdrowa i szczesliwa...

chaotycznie napisane, ale juz raz mi wszstko zezarlo a ja juz padam ze zmeczenia. Glowa peka, serce musi odpoczac od smutkow..

dobrej nocki i jeszcze raz: dziekujemy!
kochana jest mi strasznie szoda Zuzinki jak o tym czytam Całe szczeście,że dzisiaj już lepiej

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:15   #1384
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Jako, że szukam zajęc dla Maciusia jakichs rozwijajacych to trafiłam na coś co praktycznie jest w całej Polsce.

u mnie nie ma, tutaj już psy szczekają

Kasiuni_a nie się nie dzieje mam doła egzystencjonalnego

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-31 o 10:17
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:16   #1385
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

u mnie w województwie nie ma buuuu
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:17   #1386
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę fajnej bielizny Mi szkoda kasy na staniki do karmienia, a moje stare zwykłe są za małe. Chyba kupię sobie taki zwykły, który będę zakładała na jakieś wyjścia, żeby cyce do pasa mi nie zwisały Zwłaszcza, że mam na przeciwko siebie hurtownię bielizny, może sprzedają w detalu
:
Matall chyba nie do karmienia kupila.

A ja caly czas te do karmienia nosze mimo ze nie karmie, nie wiem czego, tak mi jakos przypasily.

Janek sie wczoraj pierwszy raz przewrocil z brzucha na plecy.

Mamy z zzagranicy
1. Umiejscowilyscie akt urodzenia w PL?Jak to wygladalo?Wystarczy jeden rodzic czy musza byc oboje?Akt urodzenia na druku unijnym czy przetlumaczony notarialnie.
2.Mowicie do zeci tylko po polsku czy w tym drugim jezyku troche tez?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:20   #1387
kasiuni_a
Wtajemniczenie

U mnie też tych zajęć nie ma

Maharet dla Janka

Kaśka na kryzysy egzystencjalne to my chyba nie pomożemy

Nie wiem co się dzieje, Miłek śpi od 8.40, a nie wiem czy mu się kiedyś zdarzyło tyle przespać na raz. A przecież Dawid w domu i wydziera japkę jak to ma w zwyczaju

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:22   #1388
kaska87
Zakorzenienie

nie wiem czy to dobrze odmieniłam- a kij z tym

dzisiaj na tvn style o 20:35 jakiś nowy program- komórki macierzyste na sprzedaż

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:27   #1389
papuga_69
Zakorzenienie

hejo. u nas nocka spokojna, Antek budził się do 12 pare razy ale potem już padł na dobre. Za to teraz marudzi i krzyczy na mnie jak nie patrzę na niego tylko pisze na kompie

Teacherka napisała, że jej nr jest w K i chyba ze mną coś nie tak bo szukam szukam i nie mogę znaleźć

ide nadrobic.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
nie wiem czy to dobrze odmieniłam- a kij z tym

dzisiaj na tvn style o 20:35 jakiś nowy program- komórki macierzyste na sprzedaż
a potem ma być coś o obrzezaniu kobiet

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:31   #1390
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Owszem. A jeszcze jak się przed ciążą miało spore jak np ja miseczke D to już całkiem. Mnie trochę tabletki ratują bo dzięki nim trochę są twardsze a nie takie flaki plackowate
MOje tam sie za bardzo nie zmienily,alev j mam mikroskopijne cycki i pokarmu za wiele nie bylo tez wiec mi nie urosly przy karmieniu nawet

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie można dziecka nosić przodem , to jest niezdrowe dla bioderek. I to nie jest nosidło ERGONOMICZNE Ja bym takiego nie kupiła. Lula już miałam Ci dawno pisać, że jednak to Twoje to "wisiadełko". W nosidle ergonomicznym pozycja jest mocno na żabkę i dziecko można nosić albo przodem do siebie albo na plecach.

AN?[/COLOR][/B]
Zgodze sie niestety. Ja uzywam chusty jak cos i jestesmy zadowoleni.I dziecka nie nosi sie przodem do swiata.Nie wiem dlaczego ale na sr tak mowili i w Zawitkowskim tak pisze

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-31 o 10:33
Stary 2014-01-31, 10:33   #1391
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
a tak moja krolewna wlasnie usnela, wiercipietka mala
no śliczna królewna ten kocyk ma taki haft kwiatuszkowy? Jeżeli tak, to mamy taki sam
Stary 2014-01-31, 10:37   #1392
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

oo super koniecznie napisz jak było
my oczywiście mamy dość daleko uroki mieszkania na zad*piu

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:43   #1393
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a ja mam przyjaciplke w glogowie i uwielbiam to miasto
rozowy most, ryneczek
no lovely
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
No tak Most Tolerancji
Stary 2014-01-31, 10:48   #1394
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

3 dzień z rzędu En wyje przy każdym posiłku. O CO JEJ CHODZI?!?!
a sprawdzałąś buzie ? moze pleśniawiki,tak było u syna kuzynki
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Trzymajcie jutro kciuki bo jedziemy do tego Manchesteru żeby nam Bartuś nie dał popalić i żeby za zimno nie było

Cytat:
Boziu, Boziu...

jestesmy po dwoch atakach placzu od momomentu napisania tamtego posta... Pierwszy trwal poltorej godziny, koilo go tylko noszenie na raczkach. Mala spala, a trzeba jej bylo podac antybiotyk. Przez wenflon, ale i tak pozula i byl krzyk... Pielegniarki co chwile przychodzily do nas. Nawet cycusia nie chciala nienwidzi mnie, trzymalam ja przy popoludniowej zmianie wenflonu. Jestem prawie pewna, e co najmniej polowa z Was ja wtedy slyszala. wieczorem poszlo juz latwiej. Ale msakra, nie maja juz jej gdzie kluc
teraz zasnela szybciej, po paru minutach placzu wiec i ja musze zlapac troche snu.

dziewczynki kochane dzieki
a w szpitalu zostaniemy, Madziu, jeszcze z tydzien. No, plus minus tydzien. Jutro wyciagna jej wreszcie dren i zmienia opatrunki to moze da to lepsze pojecie o szansach na wyjscie.

dobranoc!
Bidula
dobrze że dziś już lepiej
trzymamy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:49   #1395
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja lubię wstać wcześniej bo wtedy mam więcej czasu na ogarnięcie siebie, domu a później mogę posiedzieć spokojnie przy kawie
Ja tam wiecej zrobie jak pospie dluzej, bo wyspana mam wiecej energii i mi sprawniej idzie.Inaczej chodze zwieszona, spica z bolem lowy czesto, nic mi sie nie chce, a jak juz sie do czegos zmusze to cos spitole i wszystko mnie wnerwia.
Wstaje 9-10
Stary 2014-01-31, 10:52   #1396
vea7
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Nie próbuję nadrabiać, nawet ja nie dałbym rady
U nas generalnie wszystko ok, bardzo dziękuję za pamięć

Jaśko rośnie jak na drożdżach, jest okazem zdrowia - chociaż okazem w ogóle jest Problemy brzuszkowe powoli mijają, za to zaczęło się marudzenie przy piersi. Co jakiś czas Księciunio odmawia ssania i muszę mu z butli ściągnięte dawać. A że nie znam dnia ni godziny, to zaprzyjaźniłam się z laktatorem

Widziałam, że na tapecie jest bobath... wysłała nas neurolog, która dopatrzyła się u Jaśka asymetrii, co ortopeda na wizycie skwitował stwierdzeniem, że "teraz połowa dzieci ma asymetrię, a druga połowa zwiększone/zmniejszone napięcie mięśniowe" i że Małemu nic nie jest. Za to poleca się wybrać, bo to świetne ćwiczenia również dla zdrowego dziecka.

Ja się czuję nieźle, chociaż Młody jest strasznie angażujący - trzeba przy nim praktycznie stale być. Owszem bawi się sam, ale kiedy mama albo tata obok A czas drzemki wykorzystuję na spieranie kupy/mleka z siebie i otoczenia, mycie, pranie i jedzenie... i stąd na Wizaż czasu brak
No, ale czas uczyć Gada samodzielności, więc może uda mi się częściej bywać.

Aha, wczoraj Jasiek zaliczył pierwszy samodzielny obrót z pleców na brzuch Rodzice są dumni

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:52   #1397
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja tam wiecej zrobie jak pospie dluzej, bo wyspana mam wiecej energii i mi sprawniej idzie.Inaczej chodze zwieszona, spica z bolem lowy czesto, nic mi sie nie chce, a jak juz sie do czegos zmusze to cos spitole i wszystko mnie wnerwia.
Wstaje 9-10
o której Janek Ci zasypia ?
ja wstaje ok 9 i Małym i w sumie zaczęło mi to odpowiadać

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-31, 10:53   #1398
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Boziu, Boziu...

jestesmy po dwoch atakach placzu od momomentu napisania tamtego posta... Pierwszy trwal poltorej godziny, koilo go tylko noszenie na raczkach. Mala spala, a trzeba jej bylo podac antybiotyk. Przez wenflon, ale i tak pozula i byl krzyk... Pielegniarki co chwile przychodzily do nas. Nawet cycusia nie chciala nienwidzi mnie, trzymalam ja przy popoludniowej zmianie wenflonu. Jestem prawie pewna, e co najmniej polowa z Was ja wtedy slyszala. wieczorem poszlo juz latwiej. Ale msakra, nie maja juz jej gdzie kluc
teraz zasnela szybciej, po paru minutach placzu wiec i ja musze zlapac troche snu.

dziewczynki kochane dzieki
a w szpitalu zostaniemy, Madziu, jeszcze z tydzien. No, plus minus tydzien. Jutro wyciagna jej wreszcie dren i zmienia opatrunki to moze da to lepsze pojecie o szansach na wyjscie.

dobranoc!
Trzymam kciuki zeby bylo tylko lepiej
Stary 2014-01-31, 10:55   #1399
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Jaśko rośnie jak na drożdżach, jest okazem zdrowia - chociaż okazem w ogóle jest Problemy brzuszkowe powoli mijają, za to zaczęło się marudzenie przy piersi. Co jakiś czas Księciunio odmawia ssania i muszę mu z butli ściągnięte dawać. A że nie znam dnia ni godziny, to zaprzyjaźniłam się z laktatorem

Widziałam, że na tapecie jest bobath... wysłała nas neurolog, która dopatrzyła się u Jaśka asymetrii, co ortopeda na wizycie skwitował stwierdzeniem, że "teraz połowa dzieci ma asymetrię, a druga połowa zwiększone/zmniejszone napięcie mięśniowe" i że Małemu nic nie jest. Za to poleca się wybrać, bo to świetne ćwiczenia również dla zdrowego dziecka.

Ja się czuję nieźle, chociaż Młody jest strasznie angażujący - trzeba przy nim praktycznie stale być. Owszem bawi się sam, ale kiedy mama albo tata obok A czas drzemki wykorzystuję na spieranie kupy/mleka z siebie i otoczenia, mycie, pranie i jedzenie... i stąd na Wizaż czasu brak

Aha, wczoraj Jasiek zaliczył pierwszy samodzielny obrót z pleców na brzuch Rodzice są dumni
Cześć
fajnie że jesteś,zaglądaj częściej
za obrót

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-31, 10:58   #1400
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
o której Janek Ci zasypia ?
ja wstaje ok 9 i Małym i w sumie zaczęło mi to odpowiadać
Gdzes po 23, gora o polnocy.
Ale on rano czesto sie budzi i sobie lezy i ciamka koc wiec ja dalej sobie spie.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
t

ja juz nie mam wyjscia, dwoch niezaleznych lekarzy powiedzialo ze mam szczepic ze wzgledu na wade serca.

poskarzylam sie ostatnio tz ze zaniedbuje mnie ostatnio jako zone wczoraj przyjechal dopiero kolo 24, myslalam ze myju myju i spac. ale wzial sie chlopak w garsc, tylko co z tego jak sie Blanka obudzila i oczywiscie przywedrowala do nas jak juz przysnela ulotnilismy sie do niej do pokoju i kurna nawet zaczac nie zdarzylismy bo sie rozwyla ja sie pytam, jak zyc?!

)
A co ma wspolnego ta wada serca ze szczepieniami?

Oj Ty biedna niezaspokojona.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-31 o 11:10
Stary 2014-01-31, 11:01   #1401
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Cześć
fajnie że jesteś,zaglądaj częściej
za obrót

Teacherka,
ojej, coś się złego dzieje widzę... mocno trzymam kciuki, żeby jak najszybciej minęło

Dziewczyny z Wrocławia:
czy któraś była w aquaparku na zajęciach dla niemowlaków?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:02   #1402
ewacia85
Wtajemniczenie

vea witaj
maharet brawa dla Janka
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:04   #1403
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
hej

jestem nie do życia, humor mam taki, że szkoda gadać
ja wczoraj miałam taki dzień, wyładowałam się na mężu

ale chyba mam troche racji...

Cytat:

może i ja pójde, mam nie daleko autem 15 min
Stary 2014-01-31, 11:04   #1404
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Przyszedl mi smoczek avent do kaszki, ma mniejsza dziure niz TT
Stary 2014-01-31, 11:04   #1405
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Really?Moja w końcu padła 10 minut temu, ufff Muszę odciągnąć cosik na jutro, bo idę do kosmetyczki i Tatuś przejmuje dyżur
Powaga Julek po kapieli zamiast sie zrelaksowac i wyciszyc dostaje glupawki i wydaje z zachwytu takie ultradzwieki ze dobrze ze w Baltyki delfinow nie ma bo i tak by wyginely Kapiemy o 19 i jak zasnie o 22 to jestem szczesliwa Wczoraj zasnal o 23 i ze zmeczenia uderzyl w taki ryk ze myslalam ze go cos boli...

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
w któryś upiększającym programie widziałam, że można trochę wypełnić własnym tłuszczem, tzn odsysają tu gdzie troszkę za dużo i wypełniają tam gdzie być powinno i za jednym zamachem dwie korzyści
A to nie jest tak ze dziala to wypelnienie tylko kilka lat i powoli piersi wracaja do stanu poprzedniego?
Cytat:
Powariowalyscie... 1/4 nowego watku za Wami????????? Nie dam rady nadrobic, prosze mi strescic najwazniejsze punkty, chyba ze jak zwykle bylo samo bla bla bla to podziekuje :p

chyba znalazlam sposb na swoja komorke i udao mi sie troszke podczytac pare stron starego watku. Dziekujemy za wszystkie kciuki i cieple mysli! a te kciuki w podpisie... Od razu cieplen na tym moim popekanym serduszku.

jak wiecie przetoka okazala sie niepotrzebna. Zuzka przeszla dosc powazna operacje, ale jest bardzo dzielna. Na razie njgorsze mamy za nami, ale to niestety nie koniec, do szpitala na pewno za jakis czas wrocimy.

traz spi ta moja bidulka... Ciezkie dni za nia. Ile razy byla kluta... Ile razy plakala... Ten jej pociety brzuszek, zapuchniete oczka. ja bym tylko chciala zeby byla zdrowa i szczesliwa...

chaotycznie napisane, ale juz raz mi wszstko zezarlo a ja juz padam ze zmeczenia. Glowa peka, serce musi odpoczac od smutkow..

dobrej nocki i jeszcze raz: dziekujemy!
Duzo zdrowka dla Zuzinki. Trzymam kciuki...
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
my też byliśmy tylko raz u ortopedy z bioderkami. Stwierdził, że jest ok i nie zalecił żadnej dodatkowej wizyty
U nas tak samo. Ostatnio dostalam nawet maila z Rossmanna ze pora na kontrolne usg bioderek a nam lekarz mowil ze juz nie trzeba kontrolowac...

Co do lezenia na boku Julek tez nie lubi i sie sam nie chce przewracac z plecow na boki. Dzis np jak go obrocilam i pokazalam zabawke wygial sie caly w tyl i zabawki chwycic nie chcial. Zaczne go ubierac tak jak piszecie. No i musze poczytac jak to cwiczyc...
Stary 2014-01-31, 11:07   #1406
karolson
Zakorzenienie

ehhh chce przejść z Hippa na Enfamil od 3 dni mieszam 2/3 Hipp 1/3 Enfamil i dziecko zaczeło mi ulewać jakoś bardziej nawet godzine po jedzeniu ciekawe co będzie na samym Enfamilu.. ehh mam nadzieje że dobrze bo tu wszyscy zachwalaja czy ma ktos złe doświadczenia
Stary 2014-01-31, 11:18   #1407
marysia_258
Zadomowienie

Hej.
Pocytowalam, poodpisywalam i mi w tym durnym tablecie wszystko sie skasowalo
No nic...

Biedulka mala Zuzinka nacierpi sie. Teacherko duzo sily Wam zycze
A ty jestes najwspanialsza mama

Karolson ja z Nan przeszlam na Enfamil, jednak jak szybko zmienilam tak szybko wrocilam do Nan.
Po Enfamil maly ulewl mi niemilosiernie Czasem mialam wrazenie ze wszystko co zjadl to ulal
Po Nan jest o wiele lepiej. Ulewa sporadycznie

Zyrafka Sophie jest u nas hitem Maly prz 40 min siedzial w bujaczku i sie nia pieknie bawil

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2014-01-31 o 11:19
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:23   #1408
angelikada
Wtajemniczenie

Teacherko!!dużo sił dla Ciebie i Zuzi na pewno teraz będzie już coraz lepiej ona mocno Cie kocha i potrzebuje! Trzymam kciuki za szybki powrót do domu
Stary 2014-01-31, 11:33   #1409
agaabuu
Raczkowanie

Teacherko dużo zdrówka dla Zuzi!!! Niech szybko wraca do domku!!!
My dziś z Antosią byliśmy u laryngologa....okazało się, że uszka ma zdrowe, nosek i gardełko też więc jestem happy Będzie można w końcu małą zaszczepić, bo już dwa razy odkładaliśmy szczepienie.
Wczoraj mój Antolek przewrócił się dwa razy z brzuszka na plecy - sama była w wielkim szoku A mi znowu po porodzie wróciła migrena Średnio co tydzień mam taki ból głowy, że szok Dziś znowu boli....pewnie to z niewyspania, no i te hormony jeszcze pewnie szaleją
Stary 2014-01-31, 11:40   #1410
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my dzisiaj o 15 mamy konsultacje w sprawie rehabilitacji...

Cytat:
no ale to chyba zalezy od samochodu i z przodu jedynie wozic mozna foteliki 15-36, bo w 9-18 jest ryzyko polamania nog przez poduszke.
ostatnio przegladalam instrukcje swojego samochodu w poszukiwaniu info o klasie isofixa i czytalam o fotelikach i mozliwosci ich montowania w roznych miejscach, z przodu zaden nie byl zalecany a jak juz to wlasnie 15-36 i przy fotelu odsunietym na maxa.
...
poskarzylam sie ostatnio tz ze zaniedbuje mnie ostatnio jako zone wczoraj przyjechal dopiero kolo 24, myslalam ze myju myju i spac. ale wzial sie chlopak w garsc, tylko co z tego jak sie Blanka obudzila i oczywiscie przywedrowala do nas jak juz przysnela ulotnilismy sie do niej do pokoju i kurna nawet zaczac nie zdarzylismy bo sie rozwyla ja sie pytam, jak zyc?!

a tak moja krolewna wlasnie usnela, wiercipietka mala
Bajka też mam mazdę 6 i tak jest w książce serwisowej, nawet przy foteliku 9-18 Zuzia ma taki 15-36 i dopiero w nim jeździła z przodu. Z tym że od czasu narodzin Milosza my jeździmy po mieście raczej. Teraz już fotelik z tyłu.

Oj Ty biedna

Super

Cytat:
u mnie nie ma, tutaj już psy szczekają

Kasiuni_a nie się nie dzieje mam doła egzystencjonalnego
U mnie tak samo. Mieszkam na końcu świata

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Zbieram się za sprzątanie
Byliśmy na kontroli z Miłkiem. jest ok, mamy skonczyć antybiotyk i robić jeszcze inhalacje. Dr podejrzewa u Miłosza refluks ale na razie nie chce wprowadzać mu leków.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości