|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Jakie maskary zamawiasz? Dobre mają? Ja obojętnie na jaką sie skuszę to i tak wracam do Max Factor ale chińskich jeszcze nie testowałam :P
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prosze wiem ze po 1 szt tez mozesz kupic bo i takie aukcje wystawia z reguły kosmetyków nie kupuje w chinach ponieważ tak na prawde nie wiadomo co tam w środku jest ale te mam sprawdzone i nie ujmuja niczym za ktore placilam po 30zl w PL , chociaz tez zalezy pewnie jakie masz rzesy (zainwestowałam w RevitaLash i mam jak sztuczne swoje wiec tez bardzo wymagajaca co do tuszu nie jestem)
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-01-31 o 09:08 |
|
|
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
O to wypróbuje sobie
Ja mam dość długie rzęsy więc bardziej zależy mi na objętości, ale jednak na próbe poszukam najpierw 1 sztukę
|
|
|
|
#3034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2014-01-31 o 10:38 |
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
ja szukam butów a'la Louboutin ale takich na których nie będzie żadnego loga czy napisu, że to niby Louboutin. Strasznie podoba mi się ich krój ale też nie szukam podróbki. Macie może coś?
Jeśli chodzi o kosmetyki to ja zamawiałam na ebay już daaawno, ze 3 lata temu, paletę cieni neutralnych i do tej pory są to moje ulubione cienie. Fajna jakość, bardzo wydaje i kolory super. Teraz przymierzam się do zamówienia paletki a'la UD Naked |
|
|
|
#3036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.aliexpress.com/snapshot/313888966.html Dostalam dzis bluzeczke, ogolnie slodka, ale podszewka na dole inna...nie taka gruba. U mnie sa tylko dwie falbanki a na zdjeciach sprzedawcy wygladaja te podszewki na porzadniejsze i przedewszystkim jest ich wiecej. Na obrazku jest tez na boku uszyta a tu na srodku. Moze sie czepiam kurcze, bluzka fajna, ale na obrazku fajniejsza
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się skusiłam na zestaw szminek
http://www.aliexpress.com/item/Lipst...347653355.html ciekawa jestem co przyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- a co do tego, co Chińczycy dodają... pewnie to samo co u nas.. jednym coś bardziej służy innym mniej
|
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
A ja biorąc przykład z własnego doświadczenia zawodowego wiem, że Chińczycy kupują u nas kosmetyki... więc do końca nie wiadomo, czy nie kupisz czegoś co było wyprodukowane w Polsce
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam, przyjdzie, sprawdzę, jak dostanę uczulenia odstawię i tyle
|
|
|
|
#3041 |
|
Konto usunięte
|
Słyszałam, że w składzie takiego tuszu można znaleźć metale typu rtęć, ołów...
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
słyszeć to się słyszy różne rzeczy, właściwie tak do końca to nie można być pewnym żadnych kosmetyków, może jedynie tych naturalnych, których np. do makijażu ja używać nie mogę.
|
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Jakby któraś z Was chciała sobie przeanalizować skład kosmetyku to jest fajna stronka:
http://kosmetologia.com.pl/analizator-kosmetykow.html wpisuje się skład INCI wyskakuje co to za specyfiki są i co robią
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
a serio sprawdź z czego w Europie robi sie kredki czarne do oka (zdziwisz się)---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
w_o_m
Śliczna ta sukieneczka, sama nawet kiedyś ją obserwowałam. Dziękuję za rady, poprosiłam sprzedawcę o realne zdjęcia i mam dostać 8 lutego. Wiadomo, że zakupy na ali to zawsze jakieś ryzyko ale na naszym all też pełno oszustów sami dodają zdjęcia katalogowe a potem otrzymujesz zupełnie co innego. Proszę zdaj relacje jak dostaniesz swoją. Ja będę zamawiać za kilka dni czekam na kartę z banku. Będę zamawiać niedługo ozdoby na wesele to zdam Wam relacje. |
|
|
|
#3048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co sądzicie o tym
http://www.aliexpress.com/item/2014-...574817543.html Strasznie mi się podoba ale nie ma ocen i boję się że będzie za mała mam 172 zazwyczaj noszę 38/M... |
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
albo wydane 2 dolarów na wysyłkę to taki dylemat że na forum trzeba się poradzić ... masz racje nie rozumiem ... pass
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-01-31 o 16:55 |
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
A to zakup dla kolezanki
chciala ... to ma
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3054 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupuje hybrydy na paznokcie od pol roku i sa rewelacjne podalam namiar bo kilka na priv mnie pytalo tusze kupuje od lat w PL loreala za 50zł i uzywam te z chin na zmiane jak któraś ma obawy to niech nie kupuje zachowujecie sie ze jak cos u nas zakupione to bez chemii tylko natural a z chin trujace i żrące... daleko nie szukac ostatnia afera z oszukiwaniem na maśle "dodatkami" przez polskie mleczarnie pokazuje ze nawet nie wiemy co jemy ehh
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I podrobek nie kupuje
|
|
#3057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem nie ma się czym chwalić.
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, co Wy macie z tymi podróbkami... Ktoś chce to kupuje. Większość rzeczy jest po prostu robiona na wzór znanych marek i tyle.
Kupiłam jakieś chińskie szminki balm, jakoś nie kojarzę ich z podróbką żadnej firmy, a nawet jeśli to naprawdę mam to gdzieś, spodobały mi się kolory wzięłam, będzie coś nie tak z nimi odstawię. Aferę robicie straszną, moje zakupy, moje zdrowie. O ile wiem to ten wątek jest o aliexpress, o zakupach tam, chwaleniu się zdobyczami, a nie o gustach czy upodobaniach do podróbek. |
|
|
|
#3059 |
|
Konto usunięte
|
Forum to forum, istnieje, by wyrazić własne zdanie.
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
ale robicie taką aferę, że ktoś kupił podróbkę, że aż straszne.. niektórych może nie stać żeby sobie kupić chustę z zary czy tusz loreala, więc kupują sobie chiński odpowiednik, przecież nikt nie każe Wam tego kupować. Pokazujemy, co kupiłyśmy i tyle. Jest grono, którym to odpowiada i takie, którym nie odpowiada, ale naprawdę nie musimy wałkować ciągle "podróbka, feee", czy kosmetyki "one są trujące"... tyle ode mnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

Ja mam dość długie rzęsy więc bardziej zależy mi na objętości, ale jednak na próbe poszukam najpierw 1 sztukę