Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 10:19   #4441
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
dlatego mój nie chodzi, bo go tam bierze kur... zreszta mnie też ale co poradzić lekarz prywatny a kurcze nie ma asystentki ani sekretarki i po prostu się przychodzi i czeka w kolejce
no ale liczę na to, że w późniejszym etapie ciąży to on się umawia z pacjentkami na indywidualne wizyty, więc liczę, że mnie też gdzieś wepchnie
mojego też bierze, no ale skoro ja muszę czekać, więc On też- to nie tylko moje dziecko właśnie to jest chore, u mnie jest chociaż lista na drzwiach z kolejnością, ale ostatnio jak byłam, to było 1,5h opóźnienia i w ogóle przyszła moja kolej i podnosi się babka (nie w ciąży), bo ona teraz będzie wchodzić, bo przyszła wcześniej niż ja.... no bez jaj.. po to jest lista, że się wchodzi według kolejności, a nie kto pierwszy przyjdzie.. w ogóle jak jest taki układ, to moim zdaniem lekarz powinien wywoływać po nazwisku i byłby spokój..
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:21   #4442
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

To bede opisywac na ratyzeby mi teraz sie nic nie skasowalo. Witam sie z lozka w 25tc.Pisze na szybko z tel bo przez wichure za oknem nie mamy jednej fazy i laptop padl wiec przepraszam za brak polskich znakow.
Widze ze dzis na sniadanie dominuja platki na mleku ja jadlam musli z mlekiem, musialam cos na szybko wciagnac bo burczenie brzucha wprawialo lozko w drgania i nawet malenstwo w brzuchu zaczelo sie wiercic przed a nie jak zwykle po jedzeniu wiec chyba tez domagalo sie pozywienia

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:22   #4443
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Nadaje juz ze szpitala...Badania krwi,usg,ekg za mną...teraz leze i co i nic :/ bede se tak leżeć i nudzić sie cały weekend...
Wysłałam męża po jakies owoce aby przetrwać:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki , bedzie dobrze

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:27   #4444
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Widze ze dzis na sniadanie dominuja platki na mleku
ja dzisiaj też płatki tylko nie tak zdrowe, bo Nesqiuki
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:27   #4445
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Kasian ciesze sie ze nowe autko Cie zadowala.przypomnij mi prosze jaka to marka i model?macie nowke z salonu czy uzywane to autko? Ja nie jezdzilam zbytnio dieslem ale my z tz jestesmy fanami benzyniakow,tyle ze on kocha amerykanskie auta z baaardzo duzymi silnikami. Obecnie ma 3.3 litra mimo mniejszego spalania w dieslu uwazamy ze benzyniaki sa tansze w eksloatacji, tz ma awerjse do turbin
A moze doszyj hani przy pizamkach takie gumeczki pod stope?nie beda jej sie nogawki podwijac a nie bedziesz musiala zakladac spiochow

Kaorlak dla babci to moze ten zdrovital/biovital do picia albo taki gotowy kosz podarunkowy jak w marketach sprzedaja? Moze byc tez np termofor lub koc elektryczny bo z reguly z wiekiem spada krazenie

Stary 2014-01-31, 10:30   #4446
lolitka888
Rozeznanie

Witam

Sylvunia oby Ci zleciał szybko ten pobyt w szpitalu

za wizytujące

Ja dziś jakoś pospałam,choć co 2 godz się wybudzam ze snu. Kaszel mam z flegmą buuale gardło już nie boli przynajmniej..
R dziś jednak jedzie po łóżeczko,ale stwierdziliśmy,że zmontujemy je dopiero pod koniec marca,także zdjęcia będą później niestety..

http://allegro.pl/75b-2szt-b-cz-bius...848549996.html
Powiedzcie mi czy to dobra cena i czy w ogóle takie staniki sa dobre? Bez fiszbin.Jakie Wy będziecie kupowały?
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:35   #4447
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt,pikajacych serduszek, niezaginionych jajek, mocnych i nieskracajacych sie szyjek oraz rosnacych dzieciaczkow.
Kciuki za dzisiejsze wizyty ginekologiczne i stomatologiczne.

Sylwunia domyslam sie ze szpital to nic fajnego ale uwazam ze dobrze zrobilas mowiac lekarzowi o tym co Cie niepokoi a gdyby on uznal to za drobiazg to by to zignorowal a skoro wysyla Cie na badania to dobry lekarz bo nie bagatelizuje tegoco mowi pacjentka
Uszy do gory

Justyna na zgage woda nie pomoze, jak juz to mleko.Sprobuj tez herbaty mietowej,mi pomaga jak malo piecze.Awaryjnie jest rennie, mozna brac do kilku tabletek dziennie chyba max 6. Zeby iniknac zgagi naprawde dobrze robi jesc mniej a czesciej.
Wspolczuje tym co zgage maja i zazdroszcze tym co jej nie znaja.Ja juz przed ciaza miewalam z tym probelm niegtety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 10:35   #4448
karolkya
Wtajemniczenie

Odnośnie ustępowania miejsc, to ostatnio byłam w szoku. W sklepie przy kasie... Młoda dziewczyna spytała czy może byśmy chcieli przed nią przejść... ale to chyba pierwszy raz się z tym spotkałam. Pamiętam za to jak nie byłam w ciąży i przepuściłam jakąś dziewczynę to reszta w kolejce patrzyła na mnie wzrokiem jakby chcieli mnie zamordować...
W autobusach to nie ma szans chyba... jak nie szyba i takie ciekawe widoki za nią to książka ( nawet do góry nogami), zawsze jest coś.
Stary 2014-01-31, 10:38   #4449
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
O
W autobusach to nie ma szans chyba... jak nie szyba i takie ciekawe widoki za nią to książka ( nawet do góry nogami), zawsze jest coś.

witam i ja!

rano tz mnie wytargał z łózka a tak dobrze nam się spało. teraz ja dosiaduję na kanapie a piotrek ćwiczy aerobik

dostałam dzis kwiaty od męża

asiulka hahaha biedny żółwik

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:42   #4450
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Lolitka ja mam za duze gabaryty na taki biustonosz.Musze miec fiszbiny i uszytywniany zeby mi dobrze trzymal biust dlatego chodze do brafiterki i ona mi dobiera tak zeby bylo dobrze.

MamaKtosia ja poczatkowo chcialam rodzic z tym co mi dziecko zmajstrowal ale on sie chyba nie kwapi.Przy parciu to chyba lepiej zeby go nie bylo lub zeby stal na wysokosci mojej glowy i nie widzial co sie dzieje ponizej mojego pepka.Mnie sama to nieco obrzydza a co dopiero faceta.Nie wiem czy potem to nie oddzialuje na meska psychike i w konsekwencji na seks. Tz pracuje na wyjazdach i jest spore ryzyko ze porod go zwyczajnie ominie wiec musze poszukac osoby zastepczej,chcialabym mame ale ona mieszka 80km ode mnie a nie ma samochodu zeby szybko dojechac :-(

Stary 2014-01-31, 10:48   #4451
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dawno mnie nie było, nie miałam weny ani czasu, a Wy piszecie jak szalone!

witam nowe mamy!

Cytat:
Napisane przez Oliwka_2 Pokaż wiadomość
To nasze pierwsze, wyczekiwane dziecko, więc wszystkie informacje z forum są dla mnie bezcenne. Jestem z Krakowa. Od jakiegoś czasu mam problemy ze zdrowiem i wylądowałam na L4.
witam krakowską mamę!

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisały o dodaniu wina do paczki, ale może zamiast takiego kupnego lepiej dołożyć choćby mała butelczynę takiego domowego?
"szato de dziadek zdziusiu rocznik 2014" albo coś
u mnie teściowa robi co roku nalewki i ja chyba nalewkę dorzucę taką domową
ja ja sie urodziłam to mój tata zrobił z tej okazji miód pitny, świętowaliśmy nim moją osiemnastkę.

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Masakra....
Ja prawie codziennie jeżdżę komunikacją miejską i w czasie ciąży nie zdarzyło mi się ani razu żeby ktoś mi ustąpił....
Widzą że w ciąży, no ale patrzenie za szybę i udawanie że się nic nie widziało to norma....
Jedynie w przychodni mąż ciężarnej mi ustąpił miejsca.
brak słów....
ja nie zapomnę akcji z tramwaju jak bylam w ciąży z Helunią. Siadłam na miejscu dla starszych i ciężarnych, w tramwaju sporo młodych ludzi i generalnie luźno. Wsiadła jakaś babka podchodzi do mnie, ja już ze sporym brzuchem, i wbija mi palucha w ramię i mówi ze ona by chciała tu usiąść. wkurzyłam się, wstaję ona siada a ja wypielam brzuch i stanęłam tak żeby miałą go na wysokości swojego nosa. Ale nic jej to nie ruszyło, zresztą nikogo w tym tramwaju!

ja dzisiaj po oddaniu krwi do badań kupiłam w piekarni dużą porcję faworków i teraz zajadam sie do kawki.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 10:55   #4452
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ja widzialam to o 9.48 o tych porodach, ale beznadziejny material i rozmowa, nic ciekawego nie powiedzieli
nie nie obejrzałam, przegapiłam, bo poszłam teściowej zakomunikować, że lekarz został wyrokiem skazany
pewnie się odwoła no ale zawsze to coś, jakis postęp

no i pewnie w programie zachęcali do sn, a cc to beee jest ?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Nadaje juz ze szpitala...Badania krwi,usg,ekg za mną...teraz leze i co i nic :/ bede se tak leżeć i nudzić sie cały weekend...
.
Trzymaj się tam jakoś
zleci weekend i wyjdziesz, dobrze, że jestes pod kontrolą i masz na bieżąco badania, daj znac jakby co, co z tymi omdleniami, bo mi się parę razy zdarzyło osłabienie, a nie miałam jeszcze testu gluko

Aaa... no i zapisałam się do naszej bezpłatnej przyszpitalnej Szkoły Rodzenia
otworzyli w zeszłym roku, koleżanka ze szkolenia z PUP mnie namówiła pierwsze spotkanie mam już 11 lutego, po wizycie u ginki, mam nadzieję, że zdążę
mam się ubrac wygodnie, ciekawe co będziemy robić
no i musze wysępić od lekarza zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do uczestniczenia w zajęciach, ciekawe ile za to mnie skasuje
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:57   #4453
kasiab91
Zakorzenienie

Czy ta reklama Maca musi powtarzać się w odstępie 10 minut??
Już nie wyrabiam przez ten telewizor to nawet zapach już czuję tych frytek
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:05   #4454
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

a co do zgagi. Mięta nei zawsze pomaga bo ma właściwości zwiększające wydzielanie kwasu solnego w żołądku, wiec niekoniecznie pomaga. Mi nie pomaga, dużo lepszy jest rumianek. Polecam siemie lniane na czczo, rumianek i jeszcze herbatki które uratowały mnie przy zapaleniu przełyku i pomagają mi przy zgadze w poprzedniej i tej ciąży:
http://darynatury.pl/offer/35/dla-%C...ologiczna.html jest też wersja ekspresowa.

Ja sporo rzeczy muszę unikać żeby nie cierpieć, najbardziej szkoda mi pomarańczy i mandarynek bo teraz są pyszne.

Jeszcze co do porodu z tż. Ja bardzo chcę żeby mój mąż był przy mnie, sprawdził się poprzednio (niestety skończyło sie cc), liczył skurcze, podawał wodę, masował plecy, podawał wodę, odbierał telefony i rozmieszał mnie, pomagał mi oddychać. Długo to trwało, bo 13 godzin od przyjazdu do szpitala do decyzji o cięciu. Gdyby doszło do parcia chciałabym żeby nie patrzył tam gdzie lekarze tylko mi w oczy i pomagał oddychać i przeć, a nie kontrować czy główka wyszła.
Bardzo chciałabym żeby teraz też był przy mnie.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:17   #4455
karolkya
Wtajemniczenie

no nic dziewczyny dziś u nas pogoda słoneczna ale wieje strasznie mimo to czas się dotlenić
Stary 2014-01-31, 11:40   #4456
kasiab91
Zakorzenienie

A ja lecę się ogarnąć i do kosmetyczki a później po produkty na spaghetti bo to dziś na obiad i wcale nie obchodzi mnie to że chłop się tym nie naje
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:48   #4457
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już po śniadaniu, i po ogarnięciu mieszkania.. Padam! Mam wrażenie, że codziennie jest tego więcej.. Otworzyłam okna - i wpuściłam świeżego powietrza

Na dworze wietrznie, ja się nie ogarnęłam jeszcze, ale przecież nigdzie nie wychodzę, więc nikomu nie będą przeszkadzać moje potargane włosy

Herbatka z cytrynką plus lektura wizaż

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A ja lecę się ogarnąć i do kosmetyczki a później po produkty na spaghetti bo to dziś na obiad i wcale nie obchodzi mnie to że chłop się tym nie naje
ej, ej u mnie to samo na obiad

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
ja wczoraj w łóżku marudziłam mężowi o pizzy

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Aaa... no i zapisałam się do naszej bezpłatnej przyszpitalnej Szkoły Rodzenia
otworzyli w zeszłym roku, koleżanka ze szkolenia z PUP mnie namówiła pierwsze spotkanie mam już 11 lutego, po wizycie u ginki, mam nadzieję, że zdążę
mam się ubrac wygodnie, ciekawe co będziemy robić
no i musze wysępić od lekarza zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do uczestniczenia w zajęciach, ciekawe ile za to mnie skasuje
za szkole rodzenia.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

dostałam dzis kwiaty od męża
Kwiaty od męża ? Coś przegapiłam ?

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

sylvuniaa84 - kochana co się dzieje ? Nie nadrabiałam wątku, a rzuciło mi się SZPITAL

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:49   #4458
Nikii89
Zakorzenienie

Lucynka za szwagierkę , oby jednak udało się jeszcze te 2 tyg przetrzymać.

Seksta no to niezły sen i oby Ci już te choróbsko minęło

Agusia super że na wizycie OK. No to faktycznie masz często wizyty , Ja mam co 3 tyg.

Monija czasem TŻ w takich sytuacjach się przydaje

Lolitka ja mam taki i dla mnie jest mega wygodny

Mszpilka ja bym tej baby nie przepuściła , miałaś takie samo prawo tam siedzieć jak ona.

Dziewczyny przyszła mi właśnie ta pościel i POLECAM !! Nie dość że szybka dostawa, to jakość bardzo dobra , kolory żywe, materiał OK
Jakby któras nie widziała wcześniej o jakiej piszę to o takiej http://allegro.pl/6-el-120x90-poscie...888017195.html
Stary 2014-01-31, 11:55   #4459
gosius91
Zakorzenienie

sylvuniaa84 - doczytałam już dlaczego, szpital. Nie wiem czy pamiętasz, ale ja w listopadzie też byłam w szpitalu, też z tego powodu, że miałam zasłabnięcia. Też miałam konsultacje z kardiologiem. To dla naszego dobra, u mnie te osłabnięcia okazały się osłabnięciami ortostatycznymi - lekarz zalecił, żeby nie zrywać się szybko z łóżka/fotela/krzesła, nie stać długo.. itd I wiem co to znaczy wylądować na weekend w szpitalu - Trzymaj się

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny przyszła mi właśnie ta pościel i POLECAM !! Nie dość że szybka dostawa, to jakość bardzo dobra , kolory żywe, materiał OK
Jakby któras nie widziała wcześniej o jakiej piszę to o takiej http://allegro.pl/6-el-120x90-poscie...888017195.html
O rajuśku - wstawisz real foto ?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 12:02   #4460
Pallas Ril
Rozeznanie

Uff.. trochę nadrobiłam, ale nie wszystko bo się nie da po prostu

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Lajtowe? Chyba nie czytałysmy tych samych Niektóre są hardcorowe.
Czasem tak po cichu sobie marzę, że dziecko ułoży się do cc, a nie sn
Ja też mam nadzieję, że dziecko mi to ułatwi, bo ja też chcę CC, a nie chcę, żeby mi potem ktoś zarzucał, że wybrałam to z własnego lenistwa :P

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
A pytanie mam z ciekawości zawodowej. Wszystkie planujecie rodzić z TŻtami?
No ja absolutnie bym nie chciała męża przy porodzie fizjologicznym. Dla mnie to najbardziej obrzydliwa rzecz na świecie (nie bijcie ). Zresztą sama bym nie chciała przy nim być, stąd też pomysł na cesarkę Ja się nie boję bólu czy coś.. bardziej się boję jakby mnie mąż zobaczył w takim stanie to czy coś by zostało z naszego życia seksualnego :/ Jak mi koleżanki opowiadały, że jak już główka wychodziła to położne im mówiły, żeby dotknęły tam ręką.. MASAKRA! Ja na razie wyparłam z mojego mózgu fakt, że dzieci tamtędy wychodzą :P

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
A ciuszki z Tesco są śliczne, ale nie macie wrażenia, że drogie? W Smyku płaci się mniej za niektóre rzeczy..
Nie wiem jak po praniu/noszeniu, ale na razie wydaje mi się, że ciuszki z Tesco są dużo lepsze gatunkowo niż ze SMYKA. Co do cen to raczej podobne mają ceny. Ale w Tesco akurat ostatnio trafiłam na wyprzedaż 30% i to nie były jakieś resztki tylko cała kolekcja była przeceniona więc rewelacja

Cytat:
Byłam na wizycie po 17.00
Szyjka ok,lozysko sie podnosi,ale przez to ze powiedziałam o tych osłabieniach to mnie skierował do szpitala...jutro o 8 mam tam byc..juz zapowiedziane mam ze kardiolog bedzie dopiero we wtorek to se poleze....

Ja tego nigdy nie zrozumiem.. po co kogoś kładą w piątek do szpitala jak wiedzą, że dopiero we wtorek będzie lekarz :/ Współczuję bardzo i zaciskam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!
Stary 2014-01-31, 12:03   #4461
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

No to suuuper też na pewno zamówię

Cytat:

Zgadzam się..... i te frytki patrzące na mnie i mówiące zjedz mnie hehe

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:12   #4462
sylvuniaa84
Zadomowienie

Gosius91 długo cie trzymali??

Bede troche mało aktywna teraz,czytam ale net słaby w tel wiec nie bede odpisywać wszystkim.
Wlasnie podali obiadek...ale nawet jeść mi sie nie chce bo TŻ mnie zaopatrzył i nie dawno zjadlam...

Stary 2014-01-31, 12:16   #4463
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Gosius91 długo cie trzymali??

Bede troche mało aktywna teraz,czytam ale net słaby w tel wiec nie bede odpisywać wszystkim.
Wlasnie podali obiadek...ale nawet jeść mi sie nie chce bo TŻ mnie zaopatrzył i nie dawno zjadlam...

3-4 dni jakoś tak. Obiadek, a o 16-17 kolacja to jest porażka..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-31, 12:16   #4464
Seksta
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam wręcz przeciwnie z ta reklamą mcdonalds- już mi od niej slabo i mi obrzydza bigmaca, który na reklamie wygląda na 3razy wiekszego niż w rzeczywistości fretka szalala a teraz przyszedl, polozyl mi sie na szyi i spi, i jak tu go nie kochać

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:17   #4465
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
dlatego mój nie chodzi, bo go tam bierze kur... zreszta mnie też ale co poradzić lekarz prywatny a kurcze nie ma asystentki ani sekretarki i po prostu się przychodzi i czeka w kolejce
no ale liczę na to, że w późniejszym etapie ciąży to on się umawia z pacjentkami na indywidualne wizyty, więc liczę, że mnie też gdzieś wepchnie
ojej, 4-5 h czekać na prywatną wizytę - bardzo ci współczuję
Cytat:
Ja widzialam to o 9.48 o tych porodach, ale beznadziejny material i rozmowa, nic ciekawego nie powiedzieli
nawet mój tż się śmiał że więcej wie
Cytat:
za wyniki i dobrze że mąż może cię odwiedzać, przynajmniej czas szybciej leci, i że masz internet - podczytuj nas i pisz co tam u ciebie
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Masakra....
Ja prawie codziennie jeżdżę komunikacją miejską i w czasie ciąży nie zdarzyło mi się ani razu żeby ktoś mi ustąpił....
Widzą że w ciąży, no ale patrzenie za szybę i udawanie że się nic nie widziało to norma....
Jedynie w przychodni mąż ciężarnej mi ustąpił miejsca.
ja już się przyzwyczaiłam że nie ma co się prosić o ustępowanie miejsca, ostatnio siedziałam w przychodni do dermatologa, obok sporo osób czekało do laboratorium, wszystkie miejsca pozajmowane, przyszła starowinka taka, że się ledwo na nogach trzymała i kto jej ustąpił miejsca? - ja
Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
mojego też bierze, no ale skoro ja muszę czekać, więc On też- to nie tylko moje dziecko właśnie to jest chore, u mnie jest chociaż lista na drzwiach z kolejnością, ale ostatnio jak byłam, to było 1,5h opóźnienia i w ogóle przyszła moja kolej i podnosi się babka (nie w ciąży), bo ona teraz będzie wchodzić, bo przyszła wcześniej niż ja.... no bez jaj.. po to jest lista, że się wchodzi według kolejności, a nie kto pierwszy przyjdzie.. w ogóle jak jest taki układ, to moim zdaniem lekarz powinien wywoływać po nazwisku i byłby spokój..
masz rację, jak jest osoba która "dyryguje" poczekalnią to i nawet się przyjemniej czeka ostatnio czekałam u gina i położna wywoływała po nazwisku, wszystko miało ręce i nogi, przyszła pani dużo później niż ja (nieco spóźniona, ale delikatny poślizg był) no i weszła przede mną, bo była zapisana na wcześniejszą godzinę i ja z tego powodu awantury nie zamierzałam robić
Cytat:
co idziesz robić

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:27   #4466
gosius91
Zakorzenienie

Ten wątek obecnie przeglądają: 20 (15 użytkowników i 5 gości)

A tu taka cisza, że nikt nie piszę..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-31, 12:27   #4467
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Moje dziecko dzisiaj coś sobie od rana miejsca nie mogło znaleźć, wymyślała co chwilę inne dziwactwa, w końcu przyszła pora na zasypianie i trwało to 1,5 godziny, bo też wydziwiała ile się dało w końcu zasnęła, ciekawe na jak długo Przez te 1,5 godz oczywiście non stop leciał konik, bo jak nie włączałam to Hania sama włączała i Antośka też szalała oj te moje dziewczyny, ja już się boję co to będzie za parę lat żeby je ujarzmić jak się w matkę wdały z tymi dziwnymi pomysłami to chyba nie wyrobię nerwowo z nimi

Agus7ia cieszę się, że po wizycie wszystko ok.

Monijaa to jest nic, ja chciałam raz tylko siuśki oddać to mnie nikt nie przepuścił a to trwa jednak trochę szybciej niż pobieranie krwi

Sylvunia dasz radę, odpocznij sobie trochę, odwiedzaj nas często i szybko zleci

Justiwi mam vw polo, używane, ale kupowane przez salon ja jeździłam wiele wiele lat tylko dieslem, benzyną okazyjnie i musze się przyzwyczaić po prostu
Śpiochów Hani nie zakładam, gumeczek nie będę doszywać, bo to głównie ona sama sobie podwija te nogawki, więc gumki jej nie straszne ubieram jej po prostu takie leginsy powiedzmy do spania, węższe nogawki, które trudniej podciągnąć.

Lolitka ja też muszę mieć stanik z fiszbinami więc nie pomogę

Mszpilka, dziwię się, że wstałaś, ja bym nie ustępowała miejsca

Ramona, nie zachęcali ani do CC ani do SN ta babka co robiła ten materiał mówiła, że będzie rodzić cc na serio beznadziejne to, przypomniałam sobie czemu nie lubię PnŚ
No i fajnie z tą SR

Pallas dla mnie to nie jest obrzydliwe, ale jak mi kazała dotykać główki to też nie chciałam mówię, ze sobie podotykam jak cała wyjdzie

Dzisiaj mamy dorsza smażonego na obiad, pyrki i surówkę z kapuchy kiszonej

Jejku już 12.30 się zrobiła, przez to długie zasypianie Hani pół dnia mi prawie zleciało na niczym a tu się ładna pogoda zrobiła całkiem widzę za oknem.

Miłego popołudnia dziewczyny
I czekam na wieści z wizyt
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:31   #4468
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko dzisiaj coś sobie od rana miejsca nie mogło znaleźć, wymyślała co chwilę inne dziwactwa, w końcu przyszła pora na zasypianie i trwało to 1,5 godziny, bo też wydziwiała ile się dało w końcu zasnęła, ciekawe na jak długo Przez te 1,5 godz oczywiście non stop leciał konik, bo jak nie włączałam to Hania sama włączała i Antośka też szalała oj te moje dziewczyny, ja już się boję co to będzie za parę lat żeby je ujarzmić jak się w matkę wdały z tymi dziwnymi pomysłami to chyba nie wyrobię nerwowo z nimi

Dzisiaj mamy dorsza smażonego na obiad, pyrki i surówkę z kapuchy kiszonej

Jejku już 12.30 się zrobiła, przez to długie zasypianie Hani pół dnia mi prawie zleciało na niczym a tu się ładna pogoda zrobiła całkiem widzę za oknem.

Miłego popołudnia dziewczyny
I czekam na wieści z wizyt

jednym słowem, masz zabawnie A na starość będziemy tęsknić, za tymi szaleństwami dzieci I jaki pyszniutki obiaddek dzisiaj u Ciebie Szczególnie ta rybka I wiesz, chyba pójdę do lodówki i sobie wezmę kapustę kiszoną Bo ostatnio tata kupił całe wiadereczko i mówi "no co? nie zjesz sobie? "

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-31, 12:31   #4469
Aldrin
Zakorzenienie

A że tak zapytam wrócę po weekendzie i będzie nowy wątek?
Stary 2014-01-31, 12:33   #4470
paulka0212
Wtajemniczenie

TŻ jedzie sobie do swojej rodzinki, ja jakoś nie mam ochoty się z domu ruszać tym bardziej że urodziny cioci, pewnir postawi flaszkę a poza tym palą tak że ja zawsze w zimie tam chora jestem. W ciągu doby temperatura w domu spada do nawet 10 stopni....
Tak więc będę miała trochę czasu dla Siebie, jakieś wieczorne spa się zapowiada

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości