|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
właśnie to jest chore, u mnie jest chociaż lista na drzwiach z kolejnością, ale ostatnio jak byłam, to było 1,5h opóźnienia i w ogóle przyszła moja kolej i podnosi się babka (nie w ciąży), bo ona teraz będzie wchodzić, bo przyszła wcześniej niż ja.... no bez jaj.. po to jest lista, że się wchodzi według kolejności, a nie kto pierwszy przyjdzie.. w ogóle jak jest taki układ, to moim zdaniem lekarz powinien wywoływać po nazwisku i byłby spokój..
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
To bede opisywac na ratyzeby mi teraz sie nic nie skasowalo. Witam sie z lozka w 25tc.Pisze na szybko z tel bo przez wichure za oknem nie mamy jednej fazy i laptop padl wiec przepraszam za brak polskich znakow.
Widze ze dzis na sniadanie dominuja platki na mleku ja jadlam musli z mlekiem, musialam cos na szybko wciagnac bo burczenie brzucha wprawialo lozko w drgania i nawet malenstwo w brzuchu zaczelo sie wiercic przed a nie jak zwykle po jedzeniu wiec chyba tez domagalo sie pozywienia
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasian ciesze sie ze nowe autko Cie zadowala.przypomnij mi prosze jaka to marka i model?macie nowke z salonu czy uzywane to autko? Ja nie jezdzilam zbytnio dieslem ale my z tz jestesmy fanami benzyniakow,tyle ze on kocha amerykanskie auta z baaardzo duzymi silnikami. Obecnie ma 3.3 litra
mimo mniejszego spalania w dieslu uwazamy ze benzyniaki sa tansze w eksloatacji, tz ma awerjse do turbinA moze doszyj hani przy pizamkach takie gumeczki pod stope?nie beda jej sie nogawki podwijac a nie bedziesz musiala zakladac spiochow Kaorlak dla babci to moze ten zdrovital/biovital do picia albo taki gotowy kosz podarunkowy jak w marketach sprzedaja? Moze byc tez np termofor lub koc elektryczny bo z reguly z wiekiem spada krazenie
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Sylvunia oby Ci zleciał szybko ten pobyt w szpitalu za wizytująceJa dziś jakoś pospałam,choć co 2 godz się wybudzam ze snu. Kaszel mam z flegmą buu ale gardło już nie boli przynajmniej..R dziś jednak jedzie po łóżeczko,ale stwierdziliśmy,że zmontujemy je dopiero pod koniec marca,także zdjęcia będą później niestety.. http://allegro.pl/75b-2szt-b-cz-bius...848549996.html Powiedzcie mi czy to dobra cena i czy w ogóle takie staniki sa dobre? Bez fiszbin.Jakie Wy będziecie kupowały? |
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt,pikajacych serduszek, niezaginionych jajek, mocnych i nieskracajacych sie szyjek oraz rosnacych dzieciaczkow.
Kciuki za dzisiejsze wizyty ginekologiczne i stomatologiczne. Sylwunia domyslam sie ze szpital to nic fajnego ale uwazam ze dobrze zrobilas mowiac lekarzowi o tym co Cie niepokoi a gdyby on uznal to za drobiazg to by to zignorowal a skoro wysyla Cie na badania to dobry lekarz bo nie bagatelizuje tegoco mowi pacjentka Uszy do gory Justyna na zgage woda nie pomoze, jak juz to mleko.Sprobuj tez herbaty mietowej,mi pomaga jak malo piecze.Awaryjnie jest rennie, mozna brac do kilku tabletek dziennie chyba max 6. Zeby iniknac zgagi naprawde dobrze robi jesc mniej a czesciej. Wspolczuje tym co zgage maja i zazdroszcze tym co jej nie znaja.Ja juz przed ciaza miewalam z tym probelm niegtety
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie ustępowania miejsc, to ostatnio byłam w szoku. W sklepie przy kasie... Młoda dziewczyna spytała czy może byśmy chcieli przed nią przejść...
W autobusach to nie ma szans chyba... jak nie szyba i takie ciekawe widoki za nią to książka ( nawet do góry nogami), zawsze jest coś. |
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam i ja! rano tz mnie wytargał z łózka a tak dobrze nam się spało. teraz ja dosiaduję na kanapie a piotrek ćwiczy aerobik dostałam dzis kwiaty od męża ![]() asiulka hahaha biedny żółwik
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolitka ja mam za duze gabaryty na taki biustonosz.Musze miec fiszbiny i uszytywniany zeby mi dobrze trzymal biust dlatego chodze do brafiterki i ona mi dobiera tak zeby bylo dobrze.
MamaKtosia ja poczatkowo chcialam rodzic z tym co mi dziecko zmajstrowal ale on sie chyba nie kwapi.Przy parciu to chyba lepiej zeby go nie bylo lub zeby stal na wysokosci mojej glowy i nie widzial co sie dzieje ponizej mojego pepka.Mnie sama to nieco obrzydza a co dopiero faceta.Nie wiem czy potem to nie oddzialuje na meska psychike i w konsekwencji na seks. Tz pracuje na wyjazdach i jest spore ryzyko ze porod go zwyczajnie ominie wiec musze poszukac osoby zastepczej,chcialabym mame ale ona mieszka 80km ode mnie a nie ma samochodu zeby szybko dojechac :-(
|
|
#4451 | |||
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie nie było, nie miałam weny ani czasu, a Wy piszecie jak szalone!
witam nowe mamy! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie zapomnę akcji z tramwaju jak bylam w ciąży z Helunią. Siadłam na miejscu dla starszych i ciężarnych, w tramwaju sporo młodych ludzi i generalnie luźno. Wsiadła jakaś babka podchodzi do mnie, ja już ze sporym brzuchem, i wbija mi palucha w ramię i mówi ze ona by chciała tu usiąść. wkurzyłam się, wstaję ona siada a ja wypielam brzuch i stanęłam tak żeby miałą go na wysokości swojego nosa. Ale nic jej to nie ruszyło, zresztą nikogo w tym tramwaju! ja dzisiaj po oddaniu krwi do badań kupiłam w piekarni dużą porcję faworków i teraz zajadam sie do kawki.
|
|||
|
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie się odwoła no ale zawsze to coś, jakis postęp ![]() no i pewnie w programie zachęcali do sn, a cc to beee jest ? ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() zleci weekend i wyjdziesz, dobrze, że jestes pod kontrolą i masz na bieżąco badania, daj znac jakby co, co z tymi omdleniami, bo mi się parę razy zdarzyło osłabienie, a nie miałam jeszcze testu gluko ![]() Aaa... no i zapisałam się do naszej bezpłatnej przyszpitalnej Szkoły Rodzenia otworzyli w zeszłym roku, koleżanka ze szkolenia z PUP mnie namówiła pierwsze spotkanie mam już 11 lutego, po wizycie u ginki, mam nadzieję, że zdążę ![]() mam się ubrac wygodnie, ciekawe co będziemy robić ![]() no i musze wysępić od lekarza zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do uczestniczenia w zajęciach, ciekawe ile za to mnie skasuje
|
||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ta reklama Maca musi powtarzać się w odstępie 10 minut??
Już nie wyrabiam przez ten telewizor to nawet zapach już czuję tych frytek
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
a co do zgagi. Mięta nei zawsze pomaga bo ma właściwości zwiększające wydzielanie kwasu solnego w żołądku, wiec niekoniecznie pomaga. Mi nie pomaga, dużo lepszy jest rumianek. Polecam siemie lniane na czczo, rumianek i jeszcze herbatki które uratowały mnie przy zapaleniu przełyku i pomagają mi przy zgadze w poprzedniej i tej ciąży:
http://darynatury.pl/offer/35/dla-%C...ologiczna.html jest też wersja ekspresowa. Ja sporo rzeczy muszę unikać żeby nie cierpieć, najbardziej szkoda mi pomarańczy i mandarynek bo teraz są pyszne. Jeszcze co do porodu z tż. Ja bardzo chcę żeby mój mąż był przy mnie, sprawdził się poprzednio (niestety skończyło sie cc), liczył skurcze, podawał wodę, masował plecy, podawał wodę, odbierał telefony i rozmieszał mnie, pomagał mi oddychać. Długo to trwało, bo 13 godzin od przyjazdu do szpitala do decyzji o cięciu. Gdyby doszło do parcia chciałabym żeby nie patrzył tam gdzie lekarze tylko mi w oczy i pomagał oddychać i przeć, a nie kontrować czy główka wyszła. Bardzo chciałabym żeby teraz też był przy mnie. |
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
no nic dziewczyny dziś u nas pogoda słoneczna ale wieje strasznie mimo to czas się dotlenić
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lecę się ogarnąć i do kosmetyczki a później po produkty na spaghetti bo to dziś na obiad i wcale nie obchodzi mnie to że chłop się tym nie naje
|
#4457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już po śniadaniu, i po ogarnięciu mieszkania.. Padam! Mam wrażenie, że codziennie jest tego więcej.. Na dworze wietrznie, ja się nie ogarnęłam jeszcze, ale przecież nigdzie nie wychodzę, więc nikomu nie będą przeszkadzać moje potargane włosy ![]() Herbatka z cytrynką plus lektura wizaż ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
za szkole rodzenia.---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Kwiaty od męża ? Coś przegapiłam ? ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- sylvuniaa84 - kochana co się dzieje ? Nie nadrabiałam wątku, a rzuciło mi się SZPITAL |
|||
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Lucynka
za szwagierkę , oby jednak udało się jeszcze te 2 tyg przetrzymać.Seksta no to niezły sen i oby Ci już te choróbsko minęło ![]() Agusia super że na wizycie OK. No to faktycznie masz często wizyty , Ja mam co 3 tyg.Monija czasem TŻ w takich sytuacjach się przydaje ![]() Lolitka ja mam taki i dla mnie jest mega wygodny ![]() Mszpilka ja bym tej baby nie przepuściła , miałaś takie samo prawo tam siedzieć jak ona. Dziewczyny przyszła mi właśnie ta pościel i POLECAM !! Nie dość że szybka dostawa, to jakość bardzo dobra , kolory żywe, materiał OK ![]() Jakby któras nie widziała wcześniej o jakiej piszę to o takiej http://allegro.pl/6-el-120x90-poscie...888017195.html |
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
sylvuniaa84 - doczytałam już dlaczego, szpital. Nie wiem czy pamiętasz, ale ja w listopadzie też byłam w szpitalu, też z tego powodu, że miałam zasłabnięcia. Też miałam konsultacje z kardiologiem. To dla naszego dobra, u mnie te osłabnięcia okazały się osłabnięciami ortostatycznymi - lekarz zalecił, żeby nie zrywać się szybko z łóżka/fotela/krzesła, nie stać długo.. itd I wiem co to znaczy wylądować na weekend w szpitalu -
Trzymaj się ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | ||||
|
Rozeznanie
|
Uff.. trochę nadrobiłam, ale nie wszystko bo się nie da po prostu
![]() Cytat:
Cytat:
). Zresztą sama bym nie chciała przy nim być, stąd też pomysł na cesarkę Ja się nie boję bólu czy coś.. bardziej się boję jakby mnie mąż zobaczył w takim stanie to czy coś by zostało z naszego życia seksualnego :/ Jak mi koleżanki opowiadały, że jak już główka wychodziła to położne im mówiły, żeby dotknęły tam ręką.. MASAKRA! Ja na razie wyparłam z mojego mózgu fakt, że dzieci tamtędy wychodzą :PCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to suuuper też na pewno zamówię Cytat:
Zgadzam się..... i te frytki patrzące na mnie i mówiące zjedz mnie hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Gosius91 długo cie trzymali??
Bede troche mało aktywna teraz,czytam ale net słaby w tel wiec nie bede odpisywać wszystkim. Wlasnie podali obiadek...ale nawet jeść mi sie nie chce bo TŻ mnie zaopatrzył i nie dawno zjadlam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest porażka..
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja mam wręcz przeciwnie z ta reklamą mcdonalds- już mi od niej slabo i mi obrzydza bigmaca, który na reklamie wygląda na 3razy wiekszego niż w rzeczywistości
fretka szalala a teraz przyszedl, polozyl mi sie na szyi i spi, i jak tu go nie kochać
|
|
|
|
#4465 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki i dobrze że mąż może cię odwiedzać, przynajmniej czas szybciej leci, i że masz internet - podczytuj nas i pisz co tam u ciebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 20 (15 użytkowników i 5 gości)
A tu taka cisza, że nikt nie piszę..
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj coś sobie od rana miejsca nie mogło znaleźć, wymyślała co chwilę inne dziwactwa, w końcu przyszła pora na zasypianie i trwało to 1,5 godziny, bo też wydziwiała ile się dało
w końcu zasnęła, ciekawe na jak długo Przez te 1,5 godz oczywiście non stop leciał konik, bo jak nie włączałam to Hania sama włączała i Antośka też szalała oj te moje dziewczyny, ja już się boję co to będzie za parę lat żeby je ujarzmić jak się w matkę wdały z tymi dziwnymi pomysłami to chyba nie wyrobię nerwowo z nimi ![]() Agus7ia cieszę się, że po wizycie wszystko ok. Monijaa to jest nic, ja chciałam raz tylko siuśki oddać to mnie nikt nie przepuścił a to trwa jednak trochę szybciej niż pobieranie krwi ![]() Sylvunia dasz radę, odpocznij sobie trochę, odwiedzaj nas często i szybko zleci ![]() Justiwi mam vw polo, używane, ale kupowane przez salon Śpiochów Hani nie zakładam, gumeczek nie będę doszywać, bo to głównie ona sama sobie podwija te nogawki, więc gumki jej nie straszne ubieram jej po prostu takie leginsy powiedzmy do spania, węższe nogawki, które trudniej podciągnąć.Lolitka ja też muszę mieć stanik z fiszbinami Mszpilka, dziwię się, że wstałaś, ja bym nie ustępowała miejsca Ramona, nie zachęcali ani do CC ani do SN ta babka co robiła ten materiał mówiła, że będzie rodzić cc ![]() No i fajnie z tą SR Pallas mówię, ze sobie podotykam jak cała wyjdzie ![]() Dzisiaj mamy dorsza smażonego na obiad, pyrki i surówkę z kapuchy kiszonej Jejku już 12.30 się zrobiła, przez to długie zasypianie Hani pół dnia mi prawie zleciało na niczym a tu się ładna pogoda zrobiła całkiem widzę za oknem. Miłego popołudnia dziewczyny I czekam na wieści z wizyt
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym słowem, masz zabawnie A na starość będziemy tęsknić, za tymi szaleństwami dzieci I jaki pyszniutki obiaddek dzisiaj u Ciebie Szczególnie ta rybka I wiesz, chyba pójdę do lodówki i sobie wezmę kapustę kiszoną |
|
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ jedzie sobie do swojej rodzinki, ja jakoś nie mam ochoty się z domu ruszać tym bardziej że urodziny cioci, pewnir postawi flaszkę a poza tym palą tak że ja zawsze w zimie tam chora jestem. W ciągu doby temperatura w domu spada do nawet 10 stopni....
Tak więc będę miała trochę czasu dla Siebie, jakieś wieczorne spa się zapowiada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

lekarz prywatny a kurcze nie ma asystentki ani sekretarki i po prostu się przychodzi i czeka w kolejce 
właśnie to jest chore, u mnie jest chociaż lista na drzwiach z kolejnością, ale ostatnio jak byłam, to było 1,5h opóźnienia i w ogóle przyszła moja kolej i podnosi się babka (nie w ciąży), bo ona teraz będzie wchodzić, bo przyszła wcześniej niż ja.... no bez jaj.. po to jest lista, że się wchodzi według kolejności, a nie kto pierwszy przyjdzie.. w ogóle jak jest taki układ, to moim zdaniem lekarz powinien wywoływać po nazwisku i byłby spokój..

za wizytujące
ale gardło już nie boli przynajmniej..

za szkole rodzenia.
Przez te 1,5 godz oczywiście non stop leciał konik, bo jak nie włączałam to Hania sama włączała i Antośka też szalała