Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 13:10   #3211
nattalli
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny popołudniową porą posprzątane, ugotowane, pojedzone, wizaż nadrobiony
Ogromne gratulacje dla wszystkich nowych mam a od wczoraj trochę ich przybyło świetne opisy porodów

Tak właściwie to bardzo proszę o trzymanie dziś kciuków gdyż na 18 jadę do gina żeby sprawdzić czy Kajtek gotowy i czy zamierza zmienić miejsce pobytu jutro zaczynam 39 tydzień i w sumie nie widzę przeszkód aby być już po aaa... no i wczoraj na wszelki wypadek się wreszcie spakowałam

Pozdrowienia dla Was wszystkich i uściski w dniu przytulania
ja tez juz w 39 i czekam... powodzenia na wizycie, obyś usłyszała że rodzisz za 5minut;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:11   #3212
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Hania jest już z nami. 3220g, 55cm, 10 pkt, CC. Jest ok, leze Plackiem i czuje jak schodzi mi znieczulenie. Mała nie chce za bardzo ssac cyca, włącza syrene i ma gdzieś jedzenie. Położyli ją pod ta lampa dla noworodków i sie tam grzeje, chyba zasnela bo nie słyszę jej. Jest fajniutka. Nie sądziłam, ze mój organizm jest w stanie stworzyć takie cudenko. Kosmos.

gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

magnusia:
co to znaczy, że Adaś ma chińczyka?
żółtaczkę
Stary 2014-01-31, 13:13   #3213
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Hania jest już z nami. 3220g, 55cm, 10 pkt, CC. Jest ok, leze Plackiem i czuje jak schodzi mi znieczulenie. Mała nie chce za bardzo ssac cyca, włącza syrene i ma gdzieś jedzenie. Położyli ją pod ta lampa dla noworodków i sie tam grzeje, chyba zasnela bo nie słyszę jej. Jest fajniutka. Nie sądziłam, ze mój organizm jest w stanie stworzyć takie cudenko. Kosmos.
No super!!!!Gratuluję!!!!!!! !
A co myślałaś, dzieci na tym wątku muszą być piękne
Jak się lepiej poczujesz to napisz jak tam opieka i lekarze
Stary 2014-01-31, 13:16   #3214
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
A co ja wszystkie urodzimy? Przenosimy sie do odchowalni? Chyba sie nie rozstaniemy ? Co ja bede robic na karmieniach komu.sie zalic?!?!!
przenosimy się na odchowalnie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Co do jednomiesięcznych watków to też uważam że ma to swoje plusy. Bo ja coraz częściej wchodze na forum i tylko czytam i pochłaniam wiedzę ale wypowiadać się nie dam rady ze względu na brak jakiegokolwiek doświadczenia;p Jestem w stanie tylko gratulowac mamusiom i wspierać garstkę wkrótce rodzących które znikają coraz prędzej
też mam czasami takie wrażenie... ale wiele się z tego można nauczyć a przynajmniej poznać i po prostu jak mam coś do napisania to piszę i tyle
Stary 2014-01-31, 13:16   #3215
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
o tej porze roku kaloryfery sa chociaz ciepłe wiec nie narzekaj
Masz racje, pozytywne myślenie! Obym tylko sie nie zaklinowała wtulając

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Shizu48 dopiero teraz doczytałam, że po porodzie oprócz swoich rodziców i małoletniego rodzeństwa masz zamiar mieć jeszcze na głowie teściową i babcię TŻa. Powiem tylko jedno - WOW. Ja bym już dawno była na Marsie ze strachu przed taką gromadą dobrych rad

Wogóle, teraz pomyślałam ze już rozumiem ideę tych wątków jednomiesięcznych. U nas większość styczniówek, większość dzieci już się urodziłą, niektóre dzieciaczki są już całkiem dorosłe, a mi zostało jeszcze 3 tygodnie, a jak się przeterminuję to i do marca mogę czekać
Haha, będę was informowała na bieżąco jak mi z nimi idzie

I nie martw sie tym ze najpóźniej - dzięki temu będziesz miała największe "doświadczenie" bo wszystkie juz wszystko przejdą ze swoimi a Ty juz każda sytuacje będziesz znała

Cytat:
Tak właściwie to bardzo proszę o trzymanie dziś kciuków gdyż na 18 jadę do gina żeby sprawdzić czy Kajtek gotowy i czy zamierza zmienić miejsce pobytu jutro zaczynam 39 tydzień i w sumie nie widzę przeszkód aby być już po aaa... no i wczoraj na wszelki wypadek się wreszcie spakowałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:18   #3216
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Magnusia, a w co się spakowałaś? Bo mi tych rzeczy wychodzi strasznie dużo... (podkłady, ręczniki papierowe, pieluchy itd.)
w torbę na kółkach taką dużą no właśnie dużo wychodzi miejsca na takie rzeczy
Stary 2014-01-31, 13:18   #3217
senira666
Zakorzenienie

Jeżeli któraś ma Netto koło siebie albo chce jeszcze zakupy zrobić dzieciowe to jest promocja na pierdółki...
promocja od 03 - 09 lutego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg viewer_small_Zaznaczenie_001.jpg (50,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg viewer_small_Zaznaczenie_006.jpg (72,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg viewer_small_Zaznaczenie_007.jpg (71,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg viewer_small_Zaznaczenie_008.jpg (102,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg viewer_small_Zaznaczenie_009.jpg (63,8 KB, 43 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 13:28   #3218
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
U nas na obiad ziemniaczki z koperkiem, szpinak i jajko sadzone
Co za idealny obiad! Uwielbiam ziemniaki! Uwielbiam szpinak! Uwielbiam jajka! Dlaczego mieszkasz tak daleko

Cytat:
99,9% czasu też wolę wątki 2-miesięczne - Wasze rady i doświadczenia są dla mnie bardzo cenne Ale w chwilach takich jak teraz, jak siedzę w domu, nudzę się i mam już dość czekania, czekania i czekania, patrzę na zdjęcia Waszych małych cudów i chcę swojego Tak we mnie uderzyło zdjęcia Alka które Le La wrzuciła wczoraj - taki pulpecik malutki elegancko główkę trzyma, a mój jeszcze nie wylazł
Rozumiem Cię doskonale... Też się czuję tutaj na wątku ostatnio taka... opóźniona

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Właśnie zadzwoniła położna środowiskowa że jest w pobliżu i czy może przyjechać w godzinach popołudniowych.....a ja w szale sprzątania...no nic pozbierałam akcesoria i czekam za nią
Może mi podpowie jak namówić małą do wyjścia
Ja w tym tygodniu też w szale sprzątania... Wczoraj już nie miałam się czego czepić, więc wymyśliłam, że pomyję pojemniki na proszek w pralce. I urwałam jakiś plastikowy element. Mam nadzieję, że taki malutki plasticzek nie jest niezbędny i nie okaże się, że trzeba wszystko wymieniać Dziś mąż wraca więc mam nadzieję, że opanuje sytuację, hm...
Stary 2014-01-31, 13:35   #3219
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
magnusia Mówili Wam jak długo zostaniecie?
jak dobrze pójdzie to najwcześniej w niedzielę 2 dni naświetlania i na 3 dzień ponowne badanie krwi a tak już chciałabym być w domu......

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Apropo szalonych babci to w szpitalu na sąsiednim łożku leżała dziewczyna dość specyficzna. Nic nie umiała zrobić przy maluchu, zero instynktu, wołała położną nawet żeby dziecku oczka do karmienia odsłoniła bo malutki miał czapeczke z bandaża bo był naświetlany, sama bała sie cokolwiek zrobić, nawet na ręce wziąć. A jednego dnia jej mama przyjechała i padłam. Normalnie jak w starym polskim filmie, zaczęła jakieś modły, krzyże i w ogóle odprawiać nad wnukiem i wygłaszać herezje typu: "Pamietaj Karolinko zeby ciemiączka nie zamoczyc, bo jak zamoczysz to Mateuszek umrze, ty lepiej w ogóle główki mu nie myj, bo z brudu jeszcze nikt nie umarł a jak woda sie do ciemiączka dostanie to koniec" albo "PAmietaj że dziecku po jedzeniu musi sie ulać, jak się nie uleje tzn że się nie najada i że nie masz pokarmu"
ja pier.... co za ciemnogród

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
A co ja wszystkie urodzimy? Przenosimy sie do odchowalni? Chyba sie nie rozstaniemy ? Co ja bede robic na karmieniach komu.sie zalic?!?!!

przenosimy się na odchoalnię. oczywiście że się nie rozstajemy- będziemy się dzielić innymi doświadczeniami i obawami
Stary 2014-01-31, 13:38   #3220
milka-pilka
Zakorzenienie

Ja w naszym wątku widzę wiele pozytywów dla siebie - rady i przemyślenia aktualnych mamuś dużo dla mnie znaczą. Wiem mniej więcej czego mogę się spodziewać, jak się czuć itd.

Roane - ja też jeszcze czekam na malucha. Czekam, czekam i na razie nic. 2 tyg. temu jeden z lekarzy powiedział, że mogę urodzić wcześniej i nic z tego.
Razem sobie wszystkie poczekamy Też bym już chciała mieć malucha przy sobie.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44906015]Ja miałam rożek. I polecam taki bez usztywniacza. [/QUOTE]
Dzięki i powodzenia w przeprowadzce!

Cytat:
Jeśli masz parowar to w parowarze. Jeśli nie masz, to robisz sobie na garnku sitko z pieluchy tak żeby wisiało pod pokrywką, wlewasz do garnka trochę wody, przykrywasz pokrywką, i stawiasz na kuchenkę, i czekasz kwadrans od kiedy woda się zagotuje.
A co do TŻa, to chyba lepiej że się skonsultował zamiast podejmowac samodzielnie decyzję. Pomyśl jaka wtedy byłabyś wściekła, jakby sam zdecydował
Dzięki nie mam parowaru, ale garnek duży się znajdzie
Co do TZta to pewnie, że fajnie, że się skonsultował - ale - u nas jest tak, że konsultacja takich spraw to norma. Inaczej nie byłby moim TZtem

Zestresowałam się, bo poród jest sytuacją nieprzewidywalną, tak samo jak potem zdrowie moje i dziecka, nie wiem jak to wszystko przebiegnie. Oczywiście mam nadzieję, że szczęśliwie i sprawnie, ale różnie może się zdarzyć. I tak jak ze wszystkimi innymi rzeczami sama sobie doskonale daję radę, tak potem może się okazać, że TZ będzie mi potrzebny.
A on nie mógłby 2 tyg przed premierą wycofać się z umowy, wiadomo. Z drugiej strony to jest fajny projekt i bardzo bym chciała, żeby TZ brał w nim udział. Gdybym ja dostała jakąś fajną propozycję pracy TZ zrobiłby wiele, bym mogła z niej skorzystać. Cenimy sobie z TZtem satysfakcję zawodową, a on w szczególności, bo ma wolny zawód (jest artystą).
Ja się obawiam nowej sytuacji. Nigdy nie rodziłam i nigdy nie byłam matką, nie odmawiam sobie prawa do tego strachu.

Cytat:
Witam się dziewczyny popołudniową porą posprzątane, ugotowane, pojedzone, wizaż nadrobiony
Ogromne gratulacje dla wszystkich nowych mam a od wczoraj trochę ich przybyło świetne opisy porodów

Pozdrowienia dla Was wszystkich i uściski w dniu przytulania
Trzymam kciuki i gratuluję spakowanej torby. Ja moją pakuję, pakuję i jakoś skończyć nie mogę Strasznie dużo rzeczy trzeba zabrać do tego szpitala

Cytat:
milka ja miałam cieniutki kocyk, a i tak zazwyczaj spał tylko pod flanelka, bo było masakrycznie ciepło.
Dzięki
Muszę zminimalizować ilość rzeczy, bo mnie przerażają te pakunki.

Cytat:
Apropo szalonych babci to w szpitalu na sąsiednim łożku leżała dziewczyna dość specyficzna. Nic nie umiała zrobić przy maluchu, zero instynktu, wołała położną nawet żeby dziecku oczka do karmienia odsłoniła bo malutki miał czapeczke z bandaża bo był naświetlany, sama bała sie cokolwiek zrobić, nawet na ręce wziąć. A jednego dnia jej mama przyjechała i padłam. Normalnie jak w starym polskim filmie, zaczęła jakieś modły, krzyże i w ogóle odprawiać nad wnukiem i wygłaszać herezje typu: "Pamietaj Karolinko zeby ciemiączka nie zamoczyc, bo jak zamoczysz to Mateuszek umrze, ty lepiej w ogóle główki mu nie myj, bo z brudu jeszcze nikt nie umarł a jak woda sie do ciemiączka dostanie to koniec" albo "PAmietaj że dziecku po jedzeniu musi sie ulać, jak się nie uleje tzn że się nie najada i że nie masz pokarmu"
O matko, straszne to....aż trudno mi uwierzyć ...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:42   #3221
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie wiem co sie dzieje na wątku, nadrobię później. Chciałam Was poinformować, że dzisiaj o 4:05 sn przyszła na świat nasza księżniczka z wagą 3800 i 56cm, punktów 10/10

Gratulacje.

Mój maz ma dziś wene na sprzątanie, meble w pokoju kuchni, drzwi wypucowane na błysk, jutro zjeżdża się rodzinka .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:44   #3222
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
dziekuje za wszystkie słowa, jestescie kochane

gratuluje kolejnym mamusiom... usciskajcie bardzo mocno ode mnie swoje maluszki. Wierze,ze moj Aniłek czuwa nad nimi.

Powoli sie podnosze, mam wielkie wsparcie w rodzinie i znajomych. Natanielek bardzo dzielnie znosi moj smutek,pociesza mnie choc staram sie przy nim nie plakac. Moja coreczka sni mi sie codziennie, Tz tez ale nie boimy sie tych snow, czujemy,ze chce bysmy nie martwili sie o nia.

Co do nawału wczoraj sciagnełam ponad... 210ml....

Ten rok dajemy sobie na badania. Genetyczne itp,krwii... na stablizacje, Mysle nad psychologiem. Zamowilismy za coreczke msze i mysle,ze jakos to bedzie. Trzymajcie sie dziewczyny
Nie dostałaś tabletek na zahamowanie laktacji? Ja dostałam + musiałam mocno bandażować piersi, żeby ucisnąć kanaliki (wyglądałm jakbym piersi nie miała, ale jk mus to mus - gdyby mi mleko kapało, to czułabym się jeszcze gorzej).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:46   #3223
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
w torbę na kółkach taką dużą no właśnie dużo wychodzi miejsca na takie rzeczy
aaa, rozumiem, wiem jaką, nie mam takiej
Ale zrezygnuję z podręcznej walizki i spakuję się w większą + podręczna torba. No muszę się już wtedy zmieścić.

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Jezeli zamieszkasz ostatecznie z mamą to znajdziesz sie w tej sytuacji co my z Vacuity - będziemy sie wspierać w trójkę
dzięki mama przyjeżdżałaby do mnie, mieszkamy w tym samym mieście tylko w innych dzielnicach.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:50   #3224
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, rozumiem, wiem jaką, nie mam takiej
Ale zrezygnuję z podręcznej walizki i spakuję się w większą + podręczna torba. No muszę się już wtedy zmieścić.

dzięki mama przyjeżdżałaby do mnie, mieszkamy w tym samym mieście tylko w innych dzielnicach.
Ja miałam mała walizkę do porodu i torbe podróżna na pobyt.
Stary 2014-01-31, 13:50   #3225
senira666
Zakorzenienie

pytanie do mamuś blisko TP --czy wasi TŻci piją piwko jeszcze ?? czy już wprowadzili abstynencje ??
Stary 2014-01-31, 13:52   #3226
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

O matko, straszne to....aż trudno mi uwierzyć ...
To z zabawnych historii dotyczących mojej sąsiadki z położniczego to mąż jej sie na grype pochorował, więc rodziła ze swoją prywatną położną i ... 90-letnią teściową Przy czym tesciowa na sali była chwile, bo weszła akurat jak jej synowa wiła się z gołym tyłkiem na czworaka na materacu. Na twarzy tesciowej odmalowało sie zdziwienie pomieszane z przerażeniem po czym stwierdziła "Kiedys to się inaczej rodziło" Po czym młoda mama kazała tesciowej natychmiast wyjsc
Ta historia została niekwestionowanym hitem naszej sali położniczej
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:05   #3227
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
pytanie do mamuś blisko TP --czy wasi TŻci piją piwko jeszcze ?? czy już wprowadzili abstynencje ??
Mój wieczorem po pracy pyta czy będę rodzić po czym niezależnie od mojej odpowiedzi pije... a dziś jedziemy do mojej mamy i mojego brata ( 2 szwagrów, oni naprawdę są tacy jak z kawałów) i tam pewnie też coś pójdzie w ruch bo w końcu weekend (wg planu ostatni dla naszej dwójki) i tak, jeżdżę jeszcze autem...

Cytat:
To z zabawnych historii dotyczących mojej sąsiadki z położniczego to mąż jej sie na grype pochorował, więc rodziła ze swoją prywatną położną i ... 90-letnią teściową Przy czym tesciowa na sali była chwile, bo weszła akurat jak jej synowa wiła się z gołym tyłkiem na czworaka na materacu. Na twarzy tesciowej odmalowało sie zdziwienie pomieszane z przerażeniem po czym stwierdziła "Kiedys to się inaczej rodziło" Po czym młoda mama kazała tesciowej natychmiast wyjsc

Kuzynka mojego tż (ma 26 lat) rodziła ze swoją mamą i teściową a jej mężowi kazały jechać do domu (5km... bo to jeszcze tyyyle czasu i że po niego zadzwonią, nie zadzwoniły) ale oni to są mega dziwną rodziną.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:09   #3228
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w naszym wątku widzę wiele pozytywów dla siebie - rady i przemyślenia aktualnych mamuś dużo dla mnie znaczą. Wiem mniej więcej czego mogę się spodziewać, jak się czuć itd.

Roane - ja też jeszcze czekam na malucha. Czekam, czekam i na razie nic. 2 tyg. temu jeden z lekarzy powiedział, że mogę urodzić wcześniej i nic z tego.

Dzięki i powodzenia w przeprowadzce!

Dzięki nie mam parowaru, ale garnek duży się znajdzie
Co do TZta to pewnie, że fajnie, że się skonsultował - ale - u nas jest tak, że konsultacja takich spraw to norma. Inaczej nie byłby moim TZtem

Zestresowałam się, bo poród jest sytuacją nieprzewidywalną, tak samo jak potem zdrowie moje i dziecka, nie wiem jak to wszystko przebiegnie. Oczywiście mam nadzieję, że szczęśliwie i sprawnie, ale różnie może się zdarzyć. I tak jak ze wszystkimi innymi rzeczami sama sobie doskonale daję radę, tak potem może się okazać, że TZ będzie mi potrzebny.
A on nie mógłby 2 tyg przed premierą wycofać się z umowy, wiadomo. Z drugiej strony to jest fajny projekt i bardzo bym chciała, żeby TZ brał w nim udział. Gdybym ja dostała jakąś fajną propozycję pracy TZ zrobiłby wiele, bym mogła z niej skorzystać. Cenimy sobie z TZtem satysfakcję zawodową, a on w szczególności, bo ma wolny zawód (jest artystą).
Ja się obawiam nowej sytuacji. Nigdy nie rodziłam i nigdy nie byłam matką, nie odmawiam sobie prawa do tego strachu.
(...)
Szlag mnie trafia w związku z tym wysiadywaniem. Normalnie żałuję że już tyle czasu nie pracuję - jakbym jesienią pracowała, to pewnie teraz doceniałabym odpoczynek. A tak dzisiaj mija równo 5 miesięcy od kiedy nie pracuję, i dostaję pier***ca z bezużyteczności I myślę że temu mi tak pilno żeby dziecko wylazło - znalazłabym wreszcie coś do roboty
Też się boję trochę, bo jak się przeprowadzimy to TŻ będzie w pracy, godzinę drogi ode mnie. Jakbym zaczęła w dzień rodzić, to od szpitala dzieli mnie minimum dwie godziny - zanim TŻ dojedzie do domu, i mnie zawiezie do szpitala. Ciut długo Ostatnio śniło mi się, że obudziłam się z drzemki po lunchu z zielonymi wodami w gaciach, a TŻ daleko, i dostałam ataku paniki I w sumie to najbardziej czegoś takiego się boję, wolałabym zacząć rodzić w nocy
Moja rola wtej przeprowadzce to pewnie będzie polegała na pokazywaniu różnych rzeczy paluszkiem Ale myślę że przy rozpakowywaniu zamierzam się udzielać - może wywołam w ten sposób poród
Stary 2014-01-31, 14:12   #3229
Hosenka*
Zakorzenienie

A właśnie, chciałam uściślić, jeszcze chodzi o pampersy Babydream. Kacper używa 1 fun&fit (30 sztuk za 12 zł, teraz w promocji z kartą Rossnę 9,90 minus uzbierany rabat) i te mu służą. Są jeszcze inne 1 (28 sztuk, za niecałe 15 zł) - tych nie znam.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 14:15   #3230
kefii
Wtajemniczenie

Hej
Gratuluje wszytkim nowym mamusiom.
U mnie sytuacja troszke ustabilizowana tzn mały cały czas w szpitalu ale jego stan stabliny. Karmiony przez sąde bo sie zakrztusił i dostał kolejny antybiotyk żeby nei złkapac zapalenia płuc. Ma leki na serce by mu pomóc bo troszke gorzej zaczął sobie radzić. Jak narazie wszytko w miare dobrze jeśc chce i głosno sie dopomina, leków nie lubi , popodpinany do aparatury mierzacej tętno wytlenienie i akce serca. Na szczescie mozemy go vrac na rece tylko uważac trzeba na kabelki żeby nie porozłaczać. Pielęgniarki ucza nas jak brac małego na ręce, jak przebierać i narazie tyle. Moze to mało ale tylko mozemy i najwazniejsze moezmy przy nim być. Co prawda tylko na pare godzin ale zawsze coś. Na operacje czekamy conajmniej miesiac, mały powinien wazyc około 5kg czyli jakies 2 kg musi przybrać a w miesiac to ciezko. Czekamy i tyle nam zostało. Mąż za tydzień bedzie musiał wrócić do pracy. Miał wrócić w poniedziałek ale ja złapałam w szpitalu grype żołądkową i od środy dochode do siebie i nie moge jechać do małego. Mąż jak jedzie to szybki prysznic ubiera sie i od razu wychodzi żeby nie łapać bakterii.
Ja dochodze do siebie. Tyłek coraz mniej boli juz na nim siadam. Troche przy grypie żołądkowej jeden szew popuscił ale już sie zagoił. Potwierdzam że Tantum Rosa działa cuda i wszytko ładnie sie goi.

Powodzenia dla nie rozpakowanych ja sie odezwe za jakiś czas.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:18   #3231
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
jak dobrze pójdzie to najwcześniej w niedzielę 2 dni naświetlania i na 3 dzień ponowne badanie krwi a tak już chciałabym być w domu......
Biedni jesteście Musisz go wozić na noworodkowym czy naświetlaja u Was? Zostajecie w jedynce?
Stary 2014-01-31, 14:19   #3232
guapissima
Raczkowanie

Cytat:

.
Mi na poczatku stycznia polozna powiedziala, ze moge urodzic w kazdej chwili, bo mam zgladzona szyjke, rozwarcie na palec, a juz luty prawie mamy i jak patrze na gotowosc mojej macicy do porodu, to chyba Leon posiedzi w brzuchu nastepne 9 mc. Od 2 tygodni czuje sie jakbym w ciazy nie byla, wszystkie bole minely, nie wiem co to skurcze macicy... A juz szlag mnie trafia na sama mysl o dluzszym oczekiwaniu

Cytat:
Moj normalnie w domu nie pije, ale wczoraj bylismy na kolacji u siostry TZ i bylo wino, sporo wina,na ktore sama Tz namawialam, bo ostatnio rzadko wychodzimy. W efekcie pol nocy dla odmiany stresowalam sie zeby mi wody nie odeszly, bo wyjdziemy na jakas patologiczna rodzine...
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:20   #3233
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A właśnie, chciałam uściślić, jeszcze chodzi o pampersy Babydream. Kacper używa 1 fun&fit (30 sztuk za 12 zł, teraz w promocji z kartą Rossnę 9,90 minus uzbierany rabat) i te mu służą. Są jeszcze inne 1 (28 sztuk, za niecałe 15 zł) - tych nie znam.
Te drugie są bardziej sztywne. Fun&Fit lepsze. Starszak całe pieluchowanie (do2 lat i 4 m-cy) w nich smigał. Dla mnie lepsze od dady, bardziej chłonne i lepiej izoluja wilgoc.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:22   #3234
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Mój twierdzi że jedno może wypić...gorzej jak sięga po drugie

Czekam na tą położną i jeszcze nie przyjechała....co ona sobie myśli, że ciężarna w 40 tyg nie ma co robić...tylko będzie czekać na nią

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2014-01-31 o 14:25
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:24   #3235
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
To przynajmniej w nocy odetchniesz
Miłka - właśnie przyszła mi do głowy zaleta posiadania nastoletniej pasierbicy - będziemy miały kogo zatrudnić do babysittingu

Cytat:
Mój pije czasem jednego drinka, ale tylko jak jest najedzony i zwykle najpierw gramy w 20 pytań: dobrze się czujesz? mały kopie? nic cię nie boli? ale czy na pewno przez najbliższe 4 godziny nie zamierzasz rodzić? i tak dalej
Jedno normalnie "oprocentowane" piwko na faceta normalnej postury, wypite po posiłku, raczej nie da mu takiego wydechu żeby nie mógł prowadzić. Oczywiście zależy to od indywidualnej tolerancji na alkohol, wiadomo że są ludzie szybciej i wolniej trawiący.
Ale, trzeba też wziąć pod uwagę, czy tatuś ma być obecny przy porodzie. Bo jeśli nie, to jechać można nawet taksówką. Ale jeśli tak, to lepiej nie pić więcej niż jedno piwo/drina, bo trochę głupio tak, podpitemu na porodówce

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mój wieczorem po pracy pyta czy będę rodzić po czym niezależnie od mojej odpowiedzi pije... a dziś jedziemy do mojej mamy i mojego brata ( 2 szwagrów, oni naprawdę są tacy jak z kawałów) i tam pewnie też coś pójdzie w ruch bo w końcu weekend (wg planu ostatni dla naszej dwójki) i tak, jeżdżę jeszcze autem...
(...)
To kto ma Cię zawieźć skoro on pije?
Stary 2014-01-31, 14:35   #3236
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy to nie sprawa dla socjalnych.. Oby miała tylko ciężkie początki.

Cytat:

Na pewno sie nie rozstaniemy Senirka stworzy nam nowy temat gdy każda juz z siebie wypuści co trzeba i to tam dale będziemy sie dzieliły zmartwieniami i radościami ogółem strasznie sie do was przywiązałam dziewczyny, jak bym miała grupę dobrych koleżanek z podobnymi przejściach tylk w wersji elektronicznej, nawet juz nie wyobrażam sobie dnia bez wizazu :cojest;

Stary 2014-01-31, 14:35   #3237
Roane
Wtajemniczenie

Kefii trzymam kciuki za Twojego synka

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
(...)
Moj normalnie w domu nie pije, ale wczoraj bylismy na kolacji u siostry TZ i bylo wino, sporo wina,na ktore sama Tz namawialam, bo ostatnio rzadko wychodzimy. W efekcie pol nocy dla odmiany stresowalam sie zeby mi wody nie odeszly, bo wyjdziemy na jakas patologiczna rodzine...
No właśnie taka lipa na maksa, zajeżdżasz na porodówkę a tu położne czują alkohol, to jak mają na kogoś takiego patrzeć? Jak na patologię i słusznie, pewne rzeczy nie powinny być akceptowane.
Chyba bym ze wstydu umarła jakby od TŻa było czuć alko na porodówce

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mój twierdzi że jedno może wypić...gorzej jak sięga po drugie
(...)
Wystrasz go któregoś dnia jak będzie po dwóch piwach, że skurcze masz i z pijanym nie pojedziesz, może jak się porządnie zestresuje to zmądrzeje
Stary 2014-01-31, 14:38   #3238
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Mojego studenta nawet przy mnie nie ma.. Wiec gdybym była mniej wyrozumiała to bym wspomniała gdzie moze sobie to piwo wsadzić

Stary 2014-01-31, 14:38   #3239
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Biedni jesteście Musisz go wozić na noworodkowym czy naświetlaja u Was? Zostajecie w jedynce?
mamy lampę w pokoju- dostalismy taką przenośną z kotarkami więc Adaś jest z nami i leży pod nią cały czas, wyjmuję go na karmienie.
Zostajemy w jedynce bo po pierwsze nie wyobrażam sobie teraz zamieszania i przeprowadzki na salę ogólną tym bartdziej, że jest nawał rodzących i leżą po 5 osób w trójkach.
Po drugie mój mąż nie opuści syna przecież - cały czas stoi jak ta czujka przy tej lampie w dziurze od kotary i się na niego patrzy i mówi do niego Powaga- odbiło chłopu totalnie, ja wiem że on czekał na syna jak chyba nikt na świcie no ale ludzie jak zobaczyłam w jego telefonie sms-a z fotką Adasia wysłanego do jakiś tam osób o treści "mam już 24h, lubię sobie leżeć z rączkami do góry (i coś tam dalej)" to mi wszystko opadło łącznie z cyckami.
Powaga usłzałam łoskot sutów o szpitalne gumoleum
Stary 2014-01-31, 14:39   #3240
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
chciałabym to widzieć!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości