Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 367 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-04, 10:58   #10981
sylwunia_p
Raczkowanie

GG do sylwunia_p
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hej dziewczyny!! Pomocy!! Którego kamerzystę wybrać:Pan Mikulski, Pan Widło czy Pan Hajduk?? Bardzo proszę o wasze opinie!!
sylwunia_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 10:59   #10982
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Neiti Pokaż wiadomość
Ja tez byłam wczoraj na skupieniu na Podwalu pewnie sie widziałayśmy tylko nie wiemy jak wyglądamy Ja własnie dostałam zastępcze krzesełko

Miłego dnia wszystkim życzę
Ja również byłam

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 11:13   #10983
kitka14
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
dzięki jaki to sklep na Głowackiego?Gdzie to jest??
podoba mi się pomysł szycia sukienki, przynajmniej bedziesz miała niepowtarzalna. ja chcialam miec sukienkę na drugi dzień już teraz, bo w sobotę mamy wesele.. Ale nie wiem czy uda mi się cos znaleźć co by mi pasowalo tym bardziej ze czasu nie mam zbyt dużo.

chciałam Was jeszcze zapytac o garnitury - jesli chodzicie po sklepach z garniturami, może któraś widziała garnitur w kolorze bardzo ciemnego brązu?? ew. ciemny grafit, chodzi o taki prawie czarny ale nie czarny będę wdzięczna za podpowiedzi, za może sa jeszcze jakies fiormy w lnie szyjące garnitury poza Zetto?
Hej.Ja widziałam garnitur brązowy (prawie czarny) w sklepie z garniturami na ul.Kołątaja-schodkami w góre.Na przeciwko kina "Wyzwolenie" Panie są bardzo miłe i nie robią problemów.Moj TŻ mierzył nawet taki brązowy garnitur i ładnie się prezentował.Wiec warto tam pójść.
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 11:33   #10984
mexx100
Raczkowanie

A moje kochanie wczoraj bardzo zdziwione było po co ja go zabieram do Olimpu i chodzimy po sklepach z garniturami!?!?!! Naprawdę, był w szoku!!!
No myślałam, że coś mu zrobię![/quote] A chociaż znalezliście coś w tym olimpie???My wczoraj bylismy po raz pierwszy na na naukach,bedziemy chyba chodzic co tydzien w niedziele bo jeszcze troche czasu zostalo....pierwsze wrazenie bardzo pozytywne.
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:20   #10985
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
dzięki jaki to sklep na Głowackiego?Gdzie to jest??
podoba mi się pomysł szycia sukienki, przynajmniej bedziesz miała niepowtarzalna. ja chcialam miec sukienkę na drugi dzień już teraz, bo w sobotę mamy wesele.. Ale
chciałam Was jeszcze zapytac o garnitury - jesli chodzicie po sklepach z garniturami, może któraś widziała garnitur w kolorze bardzo ciemnego brązu?? ew. ciemny grafit, chodzi o taki prawie czarny ale nie czarny będę wdzięczna za podpowiedzi, za może sa jeszcze jakies fiormy w lnie szyjące garnitury poza Zetto?
mój TŻ właśnie kupił taki bardzo ciemny brąz prawie czarny z Vistuli 100% wełny, więc dobry gatunkowo, on go kupił w Galerii Centrum na samej górze ale też widzieliśmy w Galerii Orkana

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:30   #10986
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

My po gajerek ruszamy w piątek!!!! Jedziemy do Olimpu, może coś kupimy!
Ostatnio nasze przygotowania ruszyły z kopyta. W piątek odebralismy obrączki, zaproszenia i byliśmy na pierwszej spowiedzi. No i zostały nam równe 2 miesiące! Pozdrawiam.

Ale pogode mieli Ci co mieli ślub w tą sobote
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:38   #10987
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Właśnie jak to jest z tymi gajerkami w końcu?eemila pisze że 100%wełny to dobry gatuknowo a mi we wszystkich sklepach mówiono że im więcej wełny tym gorzej bo strasznie się gajerek gniecie ,więc zgłupieliśmy z moim TŻ i kupiliśmy ponoć najlepszy gdzie jest 55%elany i 45%wełny i bądź tu mądra hehe.My znaleźliśmy w Olimpie ten wymarzony (oczywiście przeze mnie bo mój TŻ to raczej nie marzył o żadnym gajerku),wczoraj oglądaliśmy buty i myśle ze z nimi będzie taka sama przeprawa jak z szukaniem gajerka nic mu sie nie podoba,a mówią ze to kobiety są wybredne :P
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:43   #10988
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
mój TŻ właśnie kupił taki bardzo ciemny brąz prawie czarny z Vistuli 100% wełny, więc dobry gatunkowo, on go kupił w Galerii Centrum na samej górze ale też widzieliśmy w Galerii Orkana
a jaka cena jeśli można wiedzieć?? Vistula dośc droga jak widzialam

Cytat:
Napisane przez szczęśliwa_82 Pokaż wiadomość
Właśnie jak to jest z tymi gajerkami w końcu?eemila pisze że 100%wełny to dobry gatuknowo a mi we wszystkich sklepach mówiono że im więcej wełny tym gorzej bo strasznie się gajerek gniecie ,więc zgłupieliśmy z moim TŻ i kupiliśmy ponoć najlepszy gdzie jest 55%elany i 45%wełny i bądź tu mądra hehe.My znaleźliśmy w Olimpie ten wymarzony (oczywiście przeze mnie bo mój TŻ to raczej nie marzył o żadnym gajerku),wczoraj oglądaliśmy buty i myśle ze z nimi będzie taka sama przeprawa jak z szukaniem gajerka nic mu sie nie podoba,a mówią ze to kobiety są wybredne :P
a jaki ten garnitur?Bo byliśmy w Olimpie i jakoś nic nie znaleźliśmy. Jak dla mnie zawartość welny świadczy o jakości, może nie 100%, nawet nie wiem czy takie sa. nie podobają mi się garnitury z dodatkiem poliestru bo się tak brzydko świecą. ten materiał który tak mi się podobał był z dodatkiem elany chyba i lycry więc się nie miął a był bardzo delikatny ( nie moge przeboleć, no...
w takim razie idziemy jeszcze do GC i na Kołłątaja
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:44   #10989
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
My po gajerek ruszamy w piątek!!!! Jedziemy do Olimpu, może coś kupimy!
Ostatnio nasze przygotowania ruszyły z kopyta. W piątek odebralismy obrączki, zaproszenia i byliśmy na pierwszej spowiedzi. No i zostały nam równe 2 miesiące! Pozdrawiam.

Ale pogode mieli Ci co mieli ślub w tą sobote
a nasze obrączki beda już w środę) chyba wreszcie poczuję że jestem przed ślubem
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:46   #10990
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

ooo.. widzisz z tym gniecieniem to nie mam pojecia jak to jest ale słyszałam ze z wełny jest przewiewny bo nie ma Żadnego "plastiku" w sobie i jest dobry na lato. no i wełna to wełna-naturalny. Oj.. z reszta ja się nie znam na tym za bardzo wiem, że jest bardzo delikatny, mój TŻ mówił że super. My daliśmy za niego, niecałe 1300

Stary 2007-06-04, 12:52   #10991
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Martuko ten sklep jest w starej czesci tak na rogu,dosyć duży,sami wyszukaliśmy ten garnitur bo jak spytaliśmy o ślubne to pani nam pokazała jakieś świecące właśnie brazowe i czarne,kojarzyły mi się z sukniami z tafty,blleeee Garnitur jest ciemno grafitowy,w szare prążki z takim lekkim połyskiem jak się go weźmie pod światło,idealnie pasuje nam do kamizelki i musznika srebrnego. http://summer-cha.pl/pl/?idd2=galeria to jest strona producenta.
Stary 2007-06-04, 12:52   #10992
mexx100
Raczkowanie

My wczoraj zupelnie przypadkowo znalezlismy super garnitur wlasnie w olimpie.Jszcze nie kupilismy ,le sie powaznie zastanawiamy,poki co jeszcze coś chcemy obejrzec tak dla porownania....
mexx100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 12:56   #10993
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

my juz mamy obraczki pół roku,dobrze ze są u mamy bo pewnie nie mogłabym się oprzeć od noszenia. Ale jak tylko mam okazje to wkładam od razu i ciesze się jak małe dziecko.hihi...
aha i właśnie dzwoniłam w sprawie wynajmu autokaru. Niskopodwoziowy na terenie Lublina 200zł., nasz dom weselny jest przy Świdniku ale to się zalicza do Lublina, więc jeszcze jedna sprawa z głowy, uff...

Stary 2007-06-04, 13:02   #10994
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Wiem cos o tym mierzeniu obrączek,też to czasem praktykuje,nie mogę się doczekać aż będę mogła nosić ją codziennie Jeszcze 25 dni....szybko zleci,jakoś nie mogę uwierzyć że to już tak niedługo,zaczynam sie lekko stresować czy aby wszystko załatwiliśmy ,zostały same drobiazgi: spinki do koszuli,buty,tablice na auto,księga gości...acha zamówiłam kosze delikatesowe dla naszych rodziców,tylko zastanawiam sie jak to przemycimy w dzień slubu żeby oni nie widzieli,chyba zlece to świadkowi i druhnie ehh aż chce mi się skakać ze szczęścia
A moja druhna zaczęła organizację mojego wieczoru panieńskiego,poprosiła tylko o liste gości których chcę żeby byli,a konkretnie były i numery telefonów a reszta cicho sza,nic nie wiem jakaś niespodzianka

Edytowane przez szczęśliwa_82
Czas edycji: 2007-06-04 o 13:09 Powód: dopisek
Stary 2007-06-04, 13:09   #10995
anna1593
Raczkowanie

moze tez dorzuce swoje 3 grosze w temacie garniturow, bo widze, ze rozgorzala dyskusja...
otoz moj Misio pare miesiecy temu poszukiwal garnituru, przymierzyl ich sporo i w koncu zdecydowal sie na Vistule (kupil pierwszy jaki zmierzyl w tym sklepie). Garnitur jest bardzo ladny, 100% welny(zawsze naturalne materialy sa szlachetniejsze), absolutnie sie nie gniecie, fason jest najlepszy ze wszystkich mierzonych, a Misio zadowolony, bo marudzil okrutnie w innych sklepach.
Uwazam, ze jest wart swojej ceny i wszystkim polecam wydanie wiecej pieniazkow, nawet gdyby gajer mialby by zalozony 2 razy do roku. Posluzy na dluzej i bedzie wygladal przyzwoicie.
Slubny tez tam kupimy, choc moglby pojsc i w obecnie posiadanym.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 13:09   #10996
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Wiem cos o tym mierzeniu obrączek,też to czasem praktykuje,nie mogę się doczekać aż będę mogła nosić ją codziennie Jeszcze 25 dni....szybko zleci,jakoś nie mogę uwierzyć że to już tak niedługo,zaczynam sie lekko stresować czy aby wszystko załatwiliśmy ,zostały same drobiazgi: spinki do koszuli,buty,tablice na auto,księga gości...acha zamówiłam kosze delikatesowe dla naszych rodziców,tylko zastanawiam sie jak to przemycimy w dzień slubu żeby oni nie widzieli,chyba zlece to świadkowi i druhnie ehh aż chce mi się skakać ze szczęścia
a włsnie gdzie można zamówić takie kosze? bo my też pewnie damy rodzicom kosze, bo moja teściowa woli słodycze od kwiatów, a przecież kwiatów będzie w bród od gości to bez sensu kupować jeszcze rodzicom widziałam gotowe w realu, a gdzie jeszcze można je kupić?

Stary 2007-06-04, 13:12   #10997
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
moze tez dorzuce swoje 3 grosze w temacie garniturow, bo widze, ze rozgorzala dyskusja...
otoz moj Misio pare miesiecy temu poszukiwal garnituru, przymierzyl ich sporo i w koncu zdecydowal sie na Vistule (kupil pierwszy jaki zmierzyl w tym sklepie). Garnitur jest bardzo ladny, 100% welny(zawsze naturalne materialy sa szlachetniejsze), absolutnie sie nie gniecie, fason jest najlepszy ze wszystkich mierzonych, a Misio zadowolony, bo marudzil okrutnie w innych sklepach.
Uwazam, ze jest wart swojej ceny i wszystkim polecam wydanie wiecej pieniazkow, nawet gdyby gajer mialby by zalozony 2 razy do roku. Posluzy na dluzej i bedzie wygladal przyzwoicie.
Slubny tez tam kupimy, choc moglby pojsc i w obecnie posiadanym.
właśnie to miałam na myśli, świetna odpowiedź

Stary 2007-06-04, 13:14   #10998
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Ja zamawiam kosze u znajomej,ma sklepik w Lublinie.Wiem że robi takie kosze dla gości na jakieś uroczystości oficjalne itd. widziałam jej prace i dlatego sie zdecydowaliśmy u niej zamówić, agdzie jeszcze robią to..kiedyś robili w tej cukierni koło rossmana na krakowskim,ale dawno nie zwracałam uwagi czy on jeszcze tam jest i widziałam jeszcze w realu przy informacji kobieta kiedys zamawiała,no i stoją też na wystawie przykładowe.
Co do gajerka jeszcze to co kto lubi i ile ludzi tyle opinii na każdy temat
Stary 2007-06-04, 13:36   #10999
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

aha, dziękuję bardzo za podpowiedź, muszę się gdzieś wybrać i zamówić

Stary 2007-06-04, 14:01   #11000
mila25
Raczkowanie

A ja chce sie pochwalic naszymi obraczkami! Odbior za dwa tygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a887cdc42b5c89a39f52744284254134,8,1.jpg (12,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2007-06-04, 14:03   #11001
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

no ja właśnie tez słyszałam, że najlepszy gatunkowo materiał to 100% wełny, ale dzisiaj są takie kombinacje w tych materiałach... najlepiej, jak będzie co najmniej 50% wełny, bo te z przewaga elastyny wyglądają jak z disco w remizie (bez urazy!),
myślę, że każda z nas jest w stanie ocenić po wyglądzie czy dotyku, czy materiał jest szlachetny, czy nie
a ze sztucznym włóknem jest tak, że zawsze większa czy mniejsza jego domieszka sprawia, że człowiek się bardziej "gotuje", więc na lato rzeczywiście lepsza lekka wełenka (wyobraźcie sobie jakieś koszulki non-iron, czy ciuchy z lycry na upał )

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 14:29   #11002
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Mila ładniutkie obrączki
ruda3d jeśli chodzi o gajerek z disco to mnie nie uraziłaś bo mojego TŻ nie wygląda broń Boże właśnie w tym stylu
Stary 2007-06-04, 15:15   #11003
agusiagr
Raczkowanie

GG do agusiagr

Witajcie!My juz kupiliśmy garnitur w sobotę w Sunset Suit.Moje kochanie weszło, przymierzyło jeden garnitur i odrazu go kupił bo powiedział że ten mu się podoba i nie będzie więcej szukał. A co do mojej sukienki na drugi dzień to zgroza.NIC NIE MA CIEKAWEGO! Moja koleżanka dziś powiedziała że są sukienki owszem, ale będę w nich wyglądać jak "beza" lub "pastereczka".Nic mi się niespodobało także chyba zostaje wizyta u krawcowej i liczyć na jej pomysł. Pozdrawiam

P.S. A Wy już zakupiłyście kreacje na poprawiny??
agusiagr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 15:35   #11004
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
ruda3d jeśli chodzi o gajerek z disco to mnie nie uraziłaś bo mojego TŻ nie wygląda broń Boże właśnie w tym stylu
właściwie to chodziło mi o to, że być może ktoś organizuje wesele w remizie... cóż, sala jak każda inna
ale jak pomyślę o takich elanowych gajerkach to mi od razu stają przed oczami takie z lat 80-tych, z wywatowanymi ramionami, zielone lub bordo... i nasi pionierzy wolnego rynku, w białych skarpetach i czarnych mokasynach

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 15:53   #11005
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82
Talking Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Bez komentarza
Stary 2007-06-04, 16:32   #11006
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

A nam w Olimpie żaden nie wpadł w oko.
Ja chciałabym, żeby był brązowy, ze złotym prążkiem, z domieszką jedwabiu (bodajże). Ale i tak na pewno takiego nie znajdę Najważniejsze żeby podobał sie Mlodemu (co wcale nie jest łatwe...)
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 16:48   #11007
mila25
Raczkowanie

My po garnitur wybieramy sie w piatek. Myslalam o Reginie wiem ze tam mieli ladne garnitury. Czy ktoras z Was tam była ze swoim TZ?
Stary 2007-06-04, 16:58   #11008
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
My po garnitur wybieramy sie w piatek. Myslalam o Reginie wiem ze tam mieli ladne garnitury. Czy ktoras z Was tam była ze swoim TZ?
jak ja chodziłam za swoja sukienka to mój TŻ mierzył tam bardzo fajny gajerek ciemną czekoladę w prążki bodajże, podobało man się tam to, że kobietki potrafiły doradzic i pokazać kilka fasonów, ale jak ostatnim razem byliśmy to mieli straszny tłum i kupiliśmy w Vistuli

Stary 2007-06-04, 17:30   #11009
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kitka14 Pokaż wiadomość
Hej.Ja widziałam garnitur brązowy (prawie czarny) w sklepie z garniturami na ul.Kołątaja-schodkami w góre.Na przeciwko kina "Wyzwolenie" Panie są bardzo miłe i nie robią problemów.Moj TŻ mierzył nawet taki brązowy garnitur i ładnie się prezentował.Wiec warto tam pójść.
Ja też tam właśnie widziałam brązowe garnitury, a w sklepie obok przymierzałam biustonosze, bo jest sklep z bielizną, drogie Wizażanki
Stary 2007-06-04, 18:26   #11010
anadun
Rozeznanie

Ja tu się martwię o strój dla TŻ i myśle intensywnie, rozmawialiśmy o tym, że w kamizelce może być gorąco i trzeba czegoś szukać, a on ostatnio kupił sobie krawat biały w delikatne wytłaczane i czarne kwiatki. Bardzo oryginalny i elegancki To jest dokładnie to o czym myślałam - nie biały, ale też nie taki zwykły. Co prawda nie było jak do garnituru przymierzyc, bo garnitur juz mnie a TŻ i krawat w Warszawie, ale powinno pasować
Teraz zastanawiam się czy na bukiet nie wybrać gerber - białych z czarnym środkiem - gdzies taki mam w zbiorach. Bo moich wymarzonych tulipanów i tak nie będzie w lipcu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości