![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2014-01-30 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To co mi radzicie ? Zmienić studio czy iść na poprawkę do tego co mi stworzył te dzieło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Raczkowanie
|
pierwsze co musisz zrobic to niestety uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac do pelnego wygojenia. teraz nikt Ci go nie poprawi. nie wiem w sumie co w takiej sytuacji sie robi ,bo na szczescie mam swietnego tatuatora,ale ja bym nigdy juz tam nie wrocila. poszlabym do jakiegos dobrego studia to poprawic a tamtemu ewentualnie wysmarowala negatywna opinie na jakiejs facebookowej grupie czy cos. mam rowniez pytanie, czy widzialas jakies wczesniejsze prace tego czlowieka? czy slyszalas jakies opinie? co Cie do niego pokierowalo bo ja bez przejrzenia prac i posluchania, poczytania opini nie poszlabym do pierwszego lepszegpo studia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Przyczajenie
|
Znacie może jakieś kosmetyki, które będą dobrze oczyszać pory, ale jednocześnie można je stosować na ciągle gojącym się tatuażu?
Już miałam tak na poprzednim napisie, że przez ciągłe smarowanie skóry, na samym tatuażu pojawiały mi się takie małe białe krostki. I znowu to samo (zdj 1 i 2) - znikają jak się przestaje smarować, więc domyślam się, że to przez zapchane pory, tyle że filiżanka ciągle potrzebuje sporego nawilżenia. Co też jest chyba trochę dziwne, bo ma już 7 tygodni, a prawie cała powierzchnia jest wyczuwalna na skórze, a przede wszystkim wygląda jak mocno wysuszona skóra mimo codziennego smarowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli nadal maścią - to zmień na coś lżejszego - może krem? Albo spróbuj z jakims środkiem dla dzieci (emolienty), niektórzy stosuja oliwki lub olejki. U mnie też bardzo długo trwa zanim skóra nie przestanie się ''świecić" i być sucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Rozeznanie
|
![]()
A propo moich NIEPOWTARZALNYCH
![]() ![]() Mam 22 lata i od dawna myślę o tatuażu - jeśli by któraś myślała, że to moje 18nastkowe szaleństwo ![]() Chciałabym delikatny, kobiecy tatuaż- sądzę, że pióro i ptaki właśnie to wyrażają a znak nieskończoności ma dla mnie znaczenie gdyż w takim kształcie otrzymałam biżuterię od TŻ (z którym [jakby któraś miała wątpliwości i myślała, że dostałam błyskotkę od nowego chłopaka i się podniecam ![]() ![]() Martwi mnie, że jeśli piórko jest popularnym wzorem to wszyscy twierdzą, że tatuaż jest kiczowaty... Czy wobec tego nie powinno się już takich tatuaży robić? Widocznie jest ładny skoro jest popularny ![]() ![]() A jeżeli już o kwestii popularnych tatuaży to czy w takim razie czaszka lub feniks nie jest oklepany ![]() Serdecznie pozdrawiam ![]()
![]() |
#1778 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i masz racje pelno jest teraz czaszek, roz, feniksow, twarzy kobiety itp a nikt nie mowi, ze tandeta...do czasu ![]()
![]() |
#1779 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiec co radzicie? Cytat:
![]() Dziewczyny dobrze Ci radzą, idź do studia, powiedz na czym Ci zależy a zostaniesz zasypana pomysłami (a przynajmniej powinnaś zostać zasypana). Swoją drogą jak byłam się zapisać na termin w studiu przyuczano nową osobę na recepcji. Gadka dotyczyła tego, że powinien poznać kto w studiu jakie ma preferencje i jakie prace dobrze robi. Odpowiedź brzmiała: "No, na pewno X lubi motylki, dmuchawce i napisy na nadgarstku". Po czym nastąpiła salwa śmiechu. Czy chamskie? może. Nie dla mnie. Moim zdaniem robiąc tak oklepany wzór trzeba się liczyć z takimi reakcjami i mieć do nich dystans, bo jeżeli to świadoma decyzja to wiadomo na co się piszemy. Ja przy pierwszym tatuażu też usłyszałam, że zestawienie czegoś agresywnego i łagodnego to dość oklepany motyw. A jakoś wciąż nie widziałam nikogo z grzechotnikiem i lotosem ![]() I może kogoś by uraził taki komentarz - a ja to doceniam. Jeśli ktoś się nie zna może sobie nie zdawać sprawy, że godzinę po dziaraniu przyjdzie ktoś robiący identyczny motyw i potem pół ulicy chodzi z tym samym. Podsumowując - bo się nadto rozpisałam ![]() Ale to tylko moje skromne zdanie ![]()
![]() |
#1780 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się to bardzo podoba, według mnie jest to subtelny tatuaż. Taki mój gust. Akurat w moim typie nie są smoki, węże i kruki tylko bardziej delikatne symbole. Z chęcią zrobię sobie kiedyś wróżkę albo motyla ![]() ![]() Oczywiście konsultowałam już tatuaż z Panią, którą wybrałam i zaproponowała mi inne opcje mojego tatuażu ale i tak mi bardziej podoba się ten, który ja narysowałam i chcę iść w tym kierunku ![]() Myślę, że tatuaż to absolutnie kwestia gustu więc zdania zawsze będą podzielone ![]() Jednak zwróciłam się do Was właściwie nie dla uzyskania opinii na temat wzoru ale miejsca usytuowania go na ciele ![]() ![]() Myślę o : 1. znaku na karku i ptakach "lecących" na szyję 2. znaku na w okolicach prawej łopatki i ptakach lecących w stronę lewego ramienia Obydwie opcje mi się podobają ![]()
Edytowane przez maalinkaa8 Czas edycji: 2014-01-30 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
widze to w odcieniach zieleni i fioletu
![]() ![]()
#1782 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny. Od dłuższego czasu kusi mnie zrobienie tatuażu ale... No właśnie mam jedno ale . Pytanie bardziej skierowane do osób posiadających tatuaż na widoku jak wygląda tolerancja w miejscu pracy takiego tatuażu? Myślę o zrobieniu tatuażu za uchem mały ale jednak przy związanych włosach może być widoczny. Kończę kierunek ekonomiczny nie wiem gdzie los mnie pokieruję ale wiem, że w niektórych instytucjach tatuaże nie są mile widziane. Jak myślicie czy taki mały ale jednak znaczący tatuaż może okazać się w przyszłości jednak sporą przeszkodą?
![]() |
#1783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
btw followujemy się na tumblrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli nie masz karku o obwodzie 60 cm to odpuść - jak tam nadżgasz ósemke, piórko, napisik i jeszcze ptaszki to będzie to małe nieczytelne, a skóra na szyi jest cienka, pracuje, szybko się starzeje więc tatuaż siłą rzeczy tez szybciej się zestarzeje. W poprzek karku nie upchasz więcej niz 8-10 cm długiego tatuażu i będzie wtedy bardzo widoczny. chyba, że zrobisz na plecach a same ptaki na karku - z daleka i tak będą wyglądać jak plamki. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
To jest pewien kanon tatuażu - klasyka - tak jak (skoro jesteśmy na ''modowym") mała czarna i złoty pierścionek z pojedynczym diamentem. Nikt raczej nie powie, że są ''oklepane''. W muzeum tatuażu można zobaczyć wzory czaszek, róż, kotwic, jaskółek z początku ubiegłego wieku - i są przepiękne. tatuaż olschoolowy jest klasyczny i ponadczasowy Tatuaż piórkowo-dmuchawcowo-ptaszkowo-napisikowy jest oklepany i banalny. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- z zółtymi detalami ![]() ale ja mam ''męskie'' widzenie kolorów, więc się nie sugeruj ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-01-31 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Konto usunięte
|
ja już po
![]() ![]() ![]() a powiedzcie mi czy Bepanthen plami ubrania? Jeżeli tak to czy bez problemu się potem spiera? Bo pierwszy raz goję na bepanthenie i nie wiem jakie ciuchy zakładać, na razie i tak mam folię, więc spoko, ale nie wiem jak potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale dodalam ten wzor do kolejnych moim must have ![]()
![]() |
#1788 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
DIABLICA ja zawsze goilam tatuaze alantanem i nigdy nie zostaly mi plamy po praniu
ja mam teraz 4 a planuje jeszcze 4 i to dosc spore, to zn jeden mniejszy i 3 wieksze ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- przepraszam planuje 5 ![]() a dodam, ze rak i nog od uda w dol tatuowac nie chce (ze wzgl na prace i rodzine)
![]() |
#1790 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jeśli nie jest to dziwne, że po takim czasie dalej jest tak sucho to jestem spokojniejsza. Moja skóra z natury jest w sumie bardzo sucha (ale nie aż tak). Cytat:
Ale czy tak suchą skórę na tatuażu można przestać smarować? odezwij się, żebym cię nie odfollowowała, bo nie wiem kim jesteś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
obecnie mam tatuaz na przedramieniu, na lopatce po kark, na stopie i na ledzwiach i kregoslupie planuje nieduzy na dekoldzie (musze zakryc blizny po ospie), spory na udzie z boku, jeden na udzie z tylu i duuzy na brzuchu bo musze zakryc blizne idaca przez caly brzuch i jednoczesnie nie chce wlasnie zeby te tatuaze byly obok siebie ![]() ![]()
![]() |
#1793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no wlasnie tak mysle nad drugim udem z boku ![]() znalazlam u dodie na fejsie tego pawia na ciele, ale u faceta - cala reka i bez koloru ![]()
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2014-01-31 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
u mnie minęły 3 tygodnie i 2 dni. tatuaż cudnie zagojony, ale... robią mi się wagry na nim... normalnie mi się robia, ale nie tak. Czy to znak, że mam odstawić easytattoo?
I można olejkiem? albo olejem kokosowym? to normalne, że kolor jest bledszy niż tuż po zrobieniu? akurat mi to pasuje, ale chciałam się upewnić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja easy tattoo używałam zawsze miesiąc, ale możesz już odstawić i smarować zwykłym balsamem, żeby nawilżać skórę. ale od balsamu czy olejku też mogą tworzyć się zaskórniki, a easy tattoo i tak wydaje mi się dość lekki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie oczekiwałam, że zasypiecie mnie lawiną 'ahów' i 'ohów' nad moim tatuażem i też nie prosiłam o opinię o samym tatuażu ale o jego usytuowaniu ![]() Odniosłam wrażenie, że przez wzór mojego tatuażu zostałam niepoważnie potraktowana i wnioskuję, że obiektywnie opiniujecie tylko te tatuaże, którą są w Waszym guście? ![]() ![]() Mój komentarz nie nosi w sobie pretensji do nikogo :P Koniec dyskusji niepotrzebnej bo zaraz zleci na mnie góra komentarzy ![]() Pozdrawiam i kończę ![]()
Edytowane przez maalinkaa8 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I to nie jest forum o tatuażach - na branżowym forum nikt by ci nie odpowiedział, albo dostałabyś hejty Wzór, który wybrałaś to jeden z tzw ''kasorobów'' - jest banalny, szybki do wykonania, najczęsciej wybierają go osoby nie mające pojęcia o tatuażach, więc nie mają zastrzeżeń do jakości i jesli pójdziesz do renomowanego studia, gdzie zatrudnionych jest wielu tatuażystów, wykona ci go ten najmniej doświadczony, bo artyści, którzy maja juz jakąś renomę z reguły odmawiają. Co do miejsca to wyraziłam swoją opinię - jeszcze wszystko zależy jak dużego chcesz go mieć i jak dużą wage przywiązujesz do symetrii (puryści głoszą, że jeśli wzór jest symetryczny to nie powinien być umieszczony asymetrycznie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
maalinkaa8,
Gdybyś już miała na ciele ten tatuaż, to bym milczała. Ale teraz, póki jeszcze możesz się zastanowić i zrezygnować, nie widzę powodów, dla których nie mielibyśmy tu być szczerzy. Nie znamy Cię (a przynajmniej ja nie znam), więc nie kierujemy się sympatią, czy antypatią itd. ![]() Mi się lecące ptaszki czy dmuchawce spodobały, gdy je pierwszy raz zobaczyłam. Ale przy 100tnym razie i kolejnych moja reakcja zrobiła się zupełnie odwrotna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Rozeznanie
|
stupid-girl
A o czym jest to forum? ![]() ![]() Rukmini Oczywiście, tak jak już pisałam - dziękuję za wszystkie odpowiedzi, za te negatywne też. Krytyka to nic złego jeśli jest kulturalna. Zgoda- jest prosty i łatwy do wykonania, taki mi się podoba i taki sobie zrobię. Nie omieszkam się pochwalić ![]() A może macie jakieś inne propozycje delikatnego i kobiecego tatuażu? Jeżeli nawet zrobię ten (a zrobię ![]() ![]()
Edytowane przez maalinkaa8 Czas edycji: 2014-01-31 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.