|
|
#301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#302 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i witaj padłam bawcie się dobrze u mnie jutro będzieuwielbiam jak opowiadasz o swoim synku Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do fotelika, to ja bym nie kupowała w waszej sytuacji Cytat:
![]() akcja z pacynką |
|||||
|
|
|
#303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powaznie to jeszcze pielucha i jemynapisze ci lepsze: po tej misce kaszki to ja go odkładam do łóżeczka i idzie spać bez zbednych ceregieli ![]() Cytat:
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam tez inną ... dawno dawno temu dojeżdżałam do Szczecina na wykłady. JUż na miejscu poszłam do toalety wymienić tampona, wyciągam patrzę a tu czyściutki i takie zaskoczenie, jak to? tyle godzin (5) i nic? I coś mnie tknęło i wyciągnęłam drugi czyli zapakowałam sobie dwa na raz
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy nawet pieluchy nie zmieniam. no ja się go po prostu boję. no i to jest dopiero chorobogenne... Achna, padłam!!!
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam...
i tak lekarz podjął się próby wyleczenia zapalenia z tym że poinformował mnie ze prawdopodobieństwo powodzenia wynosi 50/50 . bez zastanowienia się zgodziłam z tą myślą że mi się uda ![]() za 2 tyg na kontrole i zmiane opatrunku w zębie a później ok. 3 miesięcy muszę sie bujać i czekać co z tego wyniknie ![]() plus tego wszystkiego: 1/ nic nie bolało 2/ z góry nie przekreślił szansy na wyleczenie
|
#307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - nie narzekajcie na zime - paczajcie co sie we NORWEGII ROBI http://www.klikk.no/foreldre/article887257.ece Cytat:
Cytat:
co do akcji sorry ale z ost zdania to ja Padlam Cytat:
ja dzis bylam z Milusiem i mama na 2h spacerze po okolicy - dolaczam foto Norwesko-Bergenskiej Zimy na tle Milusiowej slicznej Buzi aaa i dzis udalo mi sie nagrac jak sobie chodzi cale 43 sekundy !!!! |
||||
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba bedzie rozsądniej w takiej sytuacji jechać do rodziców, bo jak Zosie rozebrać do spania a w tych wszystkich ciuchach raczej ona i wy się nie wyśpicie. Współczuję---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- idę do łóżka, wykończona jestem dzisiejszym dniem. Miłego wieczoru no i nocy
|
|
#312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam OGORKOWA szczegolnie z miesem !!!!- yhmm jesli masz przez np Safari powinno ci czytac, jesli przez mobilne forum to nie czyta no chyba ze otworzysz w przegladarce, ja tak mogem, no i mam ajFana 4. no w koncu SIE KTOS mnie zapytal - nie chcialam sie ''narzucac'' otoz nie PALE od 8 stycznia od 9rano Cytat:
- plus mini zoo pluszakow z Duzymi glowami !!! szaleje - szkoda ze nie mam moejsca gdzie go chowac no ale za grosze kolezanka oddawala ad 2 - kradziejka 1wsza klasa ad 3 - no wiesz co Milus oplumkany juz spi ![]() cdn. |
||
|
|
|
#314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co ok. Robiłaś Kini testy? Cytat:
Gratuluję i życzę wytrwałości
|
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszyscy w domu chorzy - znów oprócz Krzysia
|
|
#316 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.a zęby tez myjecie ? nie no -ja tak jak Pani - w nocy nawet pieluchy nie zmieniam i tak od urodzenia ..... nie byłabym wstanie wstać .a R by mnie zabil gdybym mu kazała kaszke jesc gdybym mu kazała wstać ![]() także szacun i podziw Cytat:
![]() ![]() : confused:Cytat:
Cytat:
i za fote - sliczny a dzieci w Norwegii Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki aby było tak na zawsze
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowy wątku jako zaginiona
![]() Muszę was nadrobić i wrócić tu bo fb mnie uzależniło i to strasznie Kacper śpi jak suseł ale za pewne za 2godz obudzi się na cyca :0 Dostaliśmy się do wypróbowania mleka enfamil 2 ale to dość drogie mleko wiec nie wiem czy wypróbujemy je... Jak na razie mam pokarm to po co mi mm .. Też poszukuje już fotelika większego do samochodu A po za tym remont w domu trwa i trwa końca nie widać ![]() ![]()
|
#318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
we takim razie 3mam kciuki dalej. scarllet spimåadampalampaj z tego zimnaaaa do cieplusia |
|||
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet chyba powinnas miec ją zatkaną krayką. U nas kominiarz jak co roku przychodzi sprawdzac, to sprawdza, czy kratka jest, czy czysta, czy ciągi zachowane. A przez taką dziure ciągnie niemiłosiernie- pamiętam ze jak robilismy remont przed przeprowadzką i kratek nie bylo to zimnica straszna ( mimo,ze ogolnie mieszkanie wręcz gorace)
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, wielkie, ale to olbrzymie gratulacje. trzymaj się i kciuuuuukuję mocno!!!!!!
Scarlett, mam nadzieję, że już siedzisz w ciepełku u rodziców. Nestelle, prawie Cię nie poznałam przez stopkę
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Graty oby tak dalej ![]() A tak po prostu Wyjeżdżaliśmy autobusem o 4 rano od nas i na postoju zaspana poszłam do wc i zamiast wyciągnąć starego włożyłam następnego WItaj Jak bez isofixu (isofixa?) to napisz jakie masz typy ![]() Uciekam spać Dobranocka kochane
|
|
#322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#323 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i brawa za stan obecny ![]() Cytat:
![]() Miluś jak zwykle przesłodki! ![]() Cytat:
Cytat:
I wklej jutro fotę pacynek ![]() Cytat:
Dziś zastrajkowałam, nie biorę prysznica - czy raczej "miski", bo nie dość, że zimnica, to ponownie zgasła świeczka w piecyku i znów nie mamy ciepłej wody A grzać czajnikiem i wlewać do miski mi się po prostu nie chce. I już.---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli masz dzień brudasa ![]() a może mogłabyś pozyczac? nie wiem ...często ze znajomymi jeździcie? co do taxi - to zle Cie poinformowałam . teraz mam info ze zródla - we firmie taxi nie ma obowiązku posiadania przez jakiegokolwiek kierowcę fotelika dziecięcego. po prostu im się nie opłaca -za dużo miejsca zabierają ,a do tego jakby musieli jechać po fotelik to klient musiałby za te droge tez płaic . także marne szanse na spotkanie taxi z fotelikiem. niestety .nawet jak tego przepisy wymagają to policja od taxowek nie egzekwuje .
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz nie często jeździmy, ale w wakacje planowaliśmy ewentualnie wypad na Mazury z kuzynostwem, kumpela z małą córcią ma poza tym samochód i też pewnie będziemy chciały czasem gdzieś skoczyć, itp. Pewnie jakaś korpo ma foteliki, ale na bank sobie za to odpowiednio liczą. Mam nadzieję, że to będą wyjątkowe sytuacje. Poza tym przypomniało mi się, że dostaliśmy od kumpeli fotelik "następny" Też jest w piwnicy, nie pamiętam nazwy firmy, no ale jakiś mamy... ale ja mam głowę!
|
|
#327 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
U nas jak się wprowadziliśmy były problemy z rurami, jakaś nieszczelność była i wieczne problemy - najpierw nie mogliśmy wyczaić skąd śmierdzi. Potem - czemu. Dzwoniliśmy do spółdzielni, przychodzili, coś tam robili i niby lepiej. Ale wystarczył wyjazd na dwa dni - okna pozamykane w tym czasie - i znowu, otwieramy drzwi i śmierdzi - smród + zapach świeżej farby po remoncie W końcu TŻ się wkurzył i poszedł do spółdzielni z bojowym nastawieniem... Ich tłumaczenia, że jak jest odpowiednia cyrkulacja (czyt., uchylone okna) to nie śmierdzi. Nie wiem, co TŻ odpowiedział, ale w końću wymienili u nas te dwie rury na plastik i przestało śmierdzieć - czyli dało się, ale oczywiście lepiej pozatykać rury niż je wymienić i zrobić porządnie. Cytat:
Moja jak je w nocy to nawet oczu nie otworzy - z zamkniętymi najpierw jęczy, potem wstaje ![]() Cytat:
Cytat:
jak ja CIę rozumiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tasia a tak w ogole - to jak się czujesz? który to tydzień już? brzuszek widać? Cytat:
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kalafior ciążowy mam fest, sorrryyyy... ![]() Tydzień już 13-ty, w sumie to za 3 dni kończę I trymestr! Jednak kp w ciąży robi swoje ![]() Czuję się ok, trochę zmęczona jestem, bo w nocy wstaję i nie dosypiam, ale tak poza tym, to naprawdę dobrze jest I samopoczucie lepsze mi wraca, chyba czuć ten II trymestr ![]() Dzięki za troskę
|
|
#330 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba musze po prostu poobserwować, problem wtym, że jak mi zaczyna jęczeć to ja przez sen daję cyca i dalej śpię, za chwilę się znowu budzę i tak w kółko,musze dziś po prostu się obudzić I zobaczyć o której zaczyna jęczeć, czy da się ją uspokoić bez piersi itd. Bo rzeczywiście to może być wszystko.Co do wrażeń to nie to, dni nam biegną podobnie, nic nowego się nie dzieje :P A śpi w tak samo -wstaje o 7, jedna drzemka ok 1,5 h o 11.00, potem 19-20 spać. Może te 12 h snu to dla niej za dużo i chce wcdześniej wstać? nestelle, co masz na myśli pisząc o większym skupienie na karmieniu w dzień? ![]() Cytat:
Właśnie masz racje co do denerwowania, dlatego staram sie po zakupie juz nie rozmyslac (chociaz ciezko mi idzie). \Wybralam maxi cosi, bo polecil mi znajomy, ktory kiedys sprzedawal foteliki (ja sie na tym absolutnie nie znam, im wiecej czytalam, tym mniej wiedzialam) Polecal wlasnie maxi cosi priosi xp/sps lub King cos tam Romera. Tylko u nas L. w sklepie mierzyla Maxi Cosi i w nim sobie spala , a romera w innym sklepie jak przymierzalismy, to sie nie podobalo... nestelle, dużo zdrówka dla Roszka! TŻ dzisiaj po poludniu opiekowal sie chwile L. Tak jak pisalam chodzi spac o 19-20. O 19 kapiel. O 18 mialam wrocic. Wchodze do pokoju a L. spi. No jak to, godzine przed spaniem ja uspil? To mi tlumaczyl, ze usnela 5 min temu, bo zaczela sie wiercic itd i wzial ja na rece i sie przytulila i usnela. I mowi, ze byla albo kupa albo bak przed spaniem - ja do pieluszki - oczywiscie kupka. Tylko moj maz potrafi ululac ja w takiej sytuacji - ona tu sie spina do kupki, a on ja myk na rece, ledwie zdazyla sie zalatwic i wyczerpana padla na jego rekach Potluklam sie talerzami w kuchni i wstala po 20 min (powinnam od razu jej pampka zmienic, ale jakbym ja obudzila to bylaby histereeeria...)Wiec poszla spac dopiero o 22 dzisiaj. Jutro przyjezdza tesc na weekend, wiec odezwe sie pewnie w poniedzialek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

, ucze od maleńkości zeby na silikon nie leciał

bawcie się dobrze
u mnie jutro będzie

chyba bedzie rozsądniej w takiej sytuacji jechać do rodziców, bo jak Zosie rozebrać do spania

uwielbiam OGORKOWA szczegolnie z miesem !!!!
Też jest w piwnicy, nie pamiętam nazwy firmy, no ale jakiś mamy... ale ja mam głowę!