Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 11:31   #241
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

witam się!

nestelle dobrze że się znalazłaś bo tu popłoch na forum twój brak wywołuje

bmma ja bym poczekała, jak gorączka utrzyma się z 3-4 dni, tymbardziej ze niska (zadzwonic nie mozesz do lekarki?-moze woli jednak maluszka zobaczyć); moze jeszcze maść majerankowa i kropelki homeopatyczne Euphorbium?
ja mam takie wrazenie ze jak pojde do ośrodka to przyniosę dwa razy więcej zarazków niż przyniosłam

mnie tez jakby wraca kaszel a na basen się wybierałam w niedziele
Stary 2014-01-31, 11:35   #242
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Kochane, mamy katar wodnisty, temp 37,5 do 38, oraz czasem mała zakaszle. W nocy prawie nie spała...

Wystarczy woda morska, syrop Prospan i czasem Ibum, oczywiście aspirator? NIe wiem czy warto do lekarza iść

Mnie też coś zbiera, katar, ból gardła i łamanie w kościach.
ojejj zdrowka
Stary 2014-01-31, 11:57   #243
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Dziura. W ścianie budynku Wielkości cegły, w pawlaczu przy oknie
Ja bym dym zrobiła w spółdzielni - przecież płacicie o wiele więcej za ogrzewanie, bo całe ciepło Wam przez ścianę ucieka! Macie piecyki gazowe, że chodzi o dwutlenek węgla?
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

nie chciałam was przerazić, zaraz edytuję posta żeby reszty nie straszyć cathlyn nie pluj sobie w brodę, maxi-cosi testy przechodzą więc złem całego świata nie są spokojnie.

co do tych montowanych tyłem to niby dziecku bez różnicy czy widzi tylny zagłówek czy zagłówek siedzenia pasażera, ale wg mnie w tych przodem jeszcze widzi rodzica, co dla dzieci, które boją sie lub nie lubią jeździć może dużo znaczyć

do mnie nic nie przychodzi, bo nie oddałam tych ankiet swoje dane jedynie podałam przy pokwitowaniu odbioru tej książki z ministerstwa
1/2 Się nie stresuj, ja tak mam, a od ciąży mi się to zwielokrotniło, że cały czas narzekam, że coś bym inaczej zrobiła, żałuje tego, tamtego, siamtego i w sumie się zamęczam, bo nie da się wszystkiego zrobi perfekcyjnie (prawda?:P) Więc wolę nie zaglądać na stronę, bo zacznę żałować, że kupiłam taki fotelik a nie inny, więc wiesz... A nie ważne jaki bym kupiła, później i tak coś by mi nie pasowało A fotelik testowany na L i fajnie jej się siedziało
Moja jest właśnie strasznie energiczna i musi albo gdzies łazić albo coś robić, na coś patrzeć i tyłem niestety nic nie widzi. A przodem ma fotelik zamontowany na tylnych siedzeniach centralnie na środku, więc widzi między fotelami przednimi, całą drogę, więc o wiele lepiej niż tyłem

3.Się cały czas zastanawiam jakie ankiety, jakie książki z ministerstwa????

Tasia, za endo!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dziewczyny karmiace kp, mam pytanie - od jakiegos czasu L. w nocy czesto jeczy - kiedys jeczala na karmienie, wiec dawalam jej cycka, jadla i szla spac dalej, teraz jakos nie pomaga, bo zlapie, pociagnie, puszcza i znowy jeczy. Probuje wtedy zmieniac piers, wiec sie odwracam na druga strone, przytulam, po jakims czasie usnie i znowu to samo, co to moze byc? Jestem caly czas niewyspana, bo w nocy nie budze sie kilka razy, zeby nakarmic, tylko w sumie kilkanascie, co to moze byc - bo podejrzewam, ze nie jest glodna... Brzuszek wydaje sie ok, nie ma problemow, zabki nowe chyba nie ida, nie mam pomyslow, moze ktoras ma podobnie?
Stary 2014-01-31, 11:59   #244
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
mój Tato na esemesy nie odpisuje bo za małe literki
Mój to samo, literki małe, a ręka za krótka

Cytat:
Wtam się
Ja po wizycie u endo - taka wartość tsh może być w ciąży, mam powtórzyć badania za 5-6 tyg, ale nic z tym nie robić teraz Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok
O to świetnie!

Zrobiłam sobie dziś jaglankę z cynamonem i śliwkami suszonymi, dodałam na koniec jeszcze świeże jabłko. Nawet niezła na śniadanie, choć mojej kochanej owsiance na mleko nie dorównuje.
A propos kaszy jaglanej, spróbujcie też na mleku i ze świeżymi truskawkami - pycha.

Nestelle - gdzieś się podziewała?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:59   #245
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
witam się!

bmma ja bym poczekała, jak gorączka utrzyma się z 3-4 dni, tymbardziej ze niska (zadzwonic nie mozesz do lekarki?-moze woli jednak maluszka zobaczyć); moze jeszcze maść majerankowa i kropelki homeopatyczne Euphorbium?
ja mam takie wrazenie ze jak pojde do ośrodka to przyniosę dwa razy więcej zarazków niż przyniosłam

Zdrówka dla ciebie. No właśnie nie chcę jej wyciągać na pole. Dziękuję, zapomniałam, że mam tą maść i kropelki zapiszę sobie...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:06   #246
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny karmiace kp, mam pytanie - od jakiegos czasu L. w nocy czesto jeczy - kiedys jeczala na karmienie, wiec dawalam jej cycka, jadla i szla spac dalej, teraz jakos nie pomaga, bo zlapie, pociagnie, puszcza i znowy jeczy.
Wojtek tak zaczął od kiedy skończył 4 miesiące, trwa to do teraz z przerwami na kilka dobrych nocy z pobudkami co 2-3 godziny. Wtedy myślałam, że taki etap (szukałam info w necie) albo zęby, teraz wydaje mi się, że przyczyną może być też alergia...
U L. może zęby, to, że nic nie widać, jeszcze nic nie znaczy, bo w dziąsłach może się coś dziać. Widzę, że Wojtek jest przez kilka dni niespokojny jakiś miesiąc przed pojawieniem się zębów (zawsze pojawiają sie 3-4 niemal w tym samym czasie), potem jest w miarę ok i po miesiącu wychodzą ząbki bez żadnych niepokojących objawów.
A i kiedyś też podnosiłam, dawałam cyca, teraz daję smoka.
Chyba za dużo nie pomogłam, bo przeczytałam sama siebie i wniosek jest jeden: wszystko może być przyczyną takiego zachowania

21.04.2013.
Stary 2014-01-31, 12:06   #247
Villga
Zadomowienie

Cath- u nas często podobnie. Nie wiem czemu tak, może zęby? Albo coś się jej śni?

Bmma- zdrowka dla Kini. Ja bym na razie obserwowala bez wizyty. W razie pogorszenia do lekarza.

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:08
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:10   #248
alliw
Zadomowienie

Cześć
Wyspałam się dziś po pierwsze poszłam spać o 21:30 a po drugie J. budził się tylko dwa razy, więc nocka bardzo udana

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
faktycznie. aż mi gUpio, że wczoraj zazdrościłam
no co Ty
a Torres na zdjęciu jak zwykle zupełnie nie przypomina słynnego Histeriusza coś kręcisz, matka

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Właśnie dostaliśmy maila z administracji, że od dziś od 22 do jutra do późnych godzin nocnych nie będziemy mieć ogrzewania i ciepłej wody.... Jeszcze prąd powinni wyłączyć i byłby komplet
aaaaa!!! pogłupieli od tego zimna chyba

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

A ja właśnie wolę spacerówkę w nim, wózek jest mimo wszystko z nią lepiej wyważony, niż z założoną gondolą. Tylko dalej nie doszłam do tego po co te dwa zęby pod spodem? Nie da się przez nie nic do kosza normalnie włożyć, a reklamówki mi się o to targają. Po co te zębiska są takie wielkie?
Oczywiście kiedy obroci się budę nie ma problemu, ale ja wolę jak Hania jest przodem do mnie.
Teraz jestem z wózka dość zadowolona, dobrze sobie radzi na śniegu, a u mnie jest go dużo więcej niż w mieście, no i nie ma chodników, zaspy...mimo tego codziennie moge wyjść na spacer.
mnie spacerówka dobija, bo wkurza mnie ten uskok (wiesz o czym mówię) i w ogóle mam wrażenie że Jankowi mało wygodnie w niej. A te zebiska (u mnie chyba to inaczej wygląda bo mam starszy model) to też nie wiem po kiego groma i też mi się torby z zakupami zahaczają o to
Ale fakt, na śniegu dobrze sobie radzi jakiś plus jest

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
:niewiem: ... szczerze kolo du.p.y mi to lata - napisalam 4smsy w tym zyczenia na Dzien Dziadka (1wsze w jego zyciu ) i co .... NIC nawet glupie dziekuje, albo co tam u was slychac - mamie tez nie odpisal na ost smsa

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kubusiowi już znudziło się pełzanie po jednym pokoju, teraz korytarz, kuchnia (miski kotów ) i łazienka. Musimy zamontować bramkę - tata ma zrobić, bo mieszkamy na I piętrze domu i żeby mi mały nie spadł

A dziś był ryk okropny - wyczułam w buźce ostrego małego zabka W końcu
oj to szybko montujcie tę bramkę
i za ząbka
Stary 2014-01-31, 12:10   #249
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle gdzie Ty się zgubiłaś?????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez anika_s;44902728gdzie Ty byłaś jak Cię nie było...:pala:
sprawozdanie i wytłumaczenie poprosimy ;)[COLOR=silver
[/COLOR]
A WIĘC ....
w poniedziałek dostałam @ po 10 miesiącach od porodu
WTF?????????? oj byłam rozżalona ,byłam .... po urodzeniu Ninki nie miałam 1,5 roku . a tu po 10 miechach ...jak to ( to tez chyba wytłumaczenie niedzielnego czepiania się tzta . hehe - a pisałam ze nie lubie jak jest zbyt idealnie no to mam)

po drugie -najważniejsze - zniknęłam bo mój najsłodszy-najmłodszy ukochany Roszek się przeziębił i tez pytałam jak? nigdy żaden mój niemowlak nie zachorował . a tu .....
Biedactwo - dostał maga katar , spływało do gardła i przez to kaszel .goraczka utrzymywała się tak przez 3 dni 38,2 ale potem sama spadła .była taki osłabiony ,tylko się tulił i te oczka takie zmęczone -smutne , przestał co kolwiek jesc tylko cyca i się tulił ,tulił i spał ,spaaał .nie smiał się ,nie płakal ,nic tylko się tulił ....dlatego na forum się nie udzielałam tylko max czasu mu poswiecałam .w nocy - biedactwo -się dusił ,kaszel ,i nos zapchany.nie miał jak oddychać ,jak pic .a oka nie otworzył taki padniety -nawet jak go posadziłam w nocy aby nosek oczyscic i zakropić to ...spal na siedząco . a ja go do 4-5 w nocy trzymałam w pionie prawie -na sobie- aby pomóc mu oddychać .także odsypiąłm w dzień ( pierwszy raz od wielu miesięcy) .byliśmy u lekarza (pierwszy raz) -kazał podawac Mucoflud ,nasivin 0.025,na noc na kaszel sinecod(na początku nie rozrobiłam z wodą i wymiotował ,biedny ..),i smarować depulolem.no i woda mors. a oczyszczanie fridą - masakra - walka to jest .... biedactwo jak widzi ze fride biore to tak się boi ze strachu klaszcze
Teraz jest już poprawa- katar jest ale nieco mniejszy choć i tak w nocy nosek się zatyka. ,kaszel tylko czasem , i humor i apetyt tez wrócił .
ehhhh te moje maleństwo - ja wszystko dla niego -tak kocham .dziś jak spałam z nim to jeszcze przez ponad godzine całowałam ,tuliłam ,głaskałam jak spał ...taki kochany ,słodki ..nie mogłam przestać .

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
baaaaaaardzo zazdroszczę ! mój tż też ma mocne zęby a ja masakra!
u nas właśnie na odwrót .oby dzieci miały po mnie .a u Ciebie po tzcie !
Cytat:
Kochane, mamy katar wodnisty, temp 37,5 do 38, oraz czasem mała zakaszle. W nocy prawie nie spała...

Wystarczy woda morska, syrop Prospan i czasem Ibum, oczywiście aspirator? NIe wiem czy warto do lekarza iść

Mnie też coś zbiera, katar, ból gardła i łamanie w kościach.
ibum jeszcze nie potrzebny . woda morska , może nasivin jeszcze .
zdrowka !!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
moj maz przeziębiony, mam nadzieje, ze sie z dzieckiem nie zarazimy
oby !
Cytat:
Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok

Cytat:

o nie ...... zdrowka -oby to nic takiego .

jak byłam u lekarza z R. to znowu padł tekst czy ma 6 miechów .... to już staje się monotonne .... no i wyobrażenia o matce 3 dzieci tez się rozbiegają .... jednym słowem -nie pasuje .

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:17
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:16   #250
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
A WIĘC ....
po drugie -najważniejsze - zniknęłam bo mój najsłodszy-najmłodszy ukochany Roszek się przeziębił i tez pytałam jak? nigdy żaden mój niemowlak nie zachorował . a tu .....
Biedactwo - dostał maga katar , spływało do gardła i przez to kaszel .goraczka utrzymywała się tak przez 3 dni 38,2 ale potem sama spadła .była taki osłabiony ,tylko się tulił i te oczka takie zmęczone -smutne , przestał co kolwiek jesc tylko cyca i się tulił ,tulił i spał ,spaaał .nie smiał się ,nie płakal ,nic tylko się tulił ....dlatego na forum się nie udzielałam tylko max czasu mu poswiecałam .w nocy - biedactwo -się dusił ,kaszel ,i nos zapchany.nie miał jak oddychać ,jak pic .a oka nie otworzył taki padniety -nawet jak go posadziłam w nocy aby nosek oczyscic i zakropić to ...spal na siedząco . a ja go do 4-5 w nocy trzymałam w pionie prawie -na sobie- aby pomóc mu oddychać .także odsypiąłm w dzień ( pierwszy raz od wielu miesięcy) .byliśmy u lekarza (pierwszy raz) -kazał podawac Mucoflud ,nasivin 0.025,na noc na kaszel sinecod(na początku nie rozrobiłam z wodą i wymiotował ,biedny ..),i smarować depulolem.no i woda mors. a oczyszczanie fridą - masakra - walka to jest .... biedactwo jak widzi ze fride biore to tak się boi ze strachu klaszcze
Teraz jest już poprawa- katar jest ale nieco mniejszy choć i tak w nocy nosek się zatyka. ,kaszel tylko czasem , i humor i apetyt tez wrócił .
ehhhh te moje maleństwo - ja wszystko dla niego -tak kocham .dziś jak spałam z nim to jeszcze przez ponad godzine całowałam ,tuliłam ,głaskałam jak spał ...taki kochany ,słodki ..nie mogłam przestać .
ibum jeszcze nie potrzebny . woda morska , może nasivin jeszcze .
zdrowka !!!!!!!!
no i tulę jak Ty, Kinia odsypia noc na cycu...

Dobrze, że już Roszek lepiej

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:24   #251
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a też masz spacerówkę odsłoniętą?
wiesz co, ja nie kupiłam folii do spacerówki (może też by miała dziurki? w Maclarenie ma wywietrzniki), tylko - póki co - lecimy folią od gondoli, bo pasuje
w gondoli to samo było, tylko dziurki i zaparowane wszystko, ale i tak nie pasuje.
spacerówka ma porządną budę w sumie, tyle, że ogranicza pole widzenia, a to tragedia na dłuższą metę. mam śpiworek do wózka to raczej mu nie zawiewa jakoś bardzo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:27   #252
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny karmiace kp, mam pytanie - od jakiegos czasu L. w nocy czesto jeczy - kiedys jeczala na karmienie, wiec dawalam jej cycka, jadla i szla spac dalej, teraz jakos nie pomaga, bo zlapie, pociagnie, puszcza i znowy jeczy. Probuje wtedy zmieniac piers, wiec sie odwracam na druga strone, przytulam, po jakims czasie usnie i znowu to samo, co to moze byc? Jestem caly czas niewyspana, bo w nocy nie budze sie kilka razy, zeby nakarmic, tylko w sumie kilkanascie, co to moze byc - bo podejrzewam, ze nie jest glodna... Brzuszek wydaje sie ok, nie ma problemow, zabki nowe chyba nie ida, nie mam pomyslow, moze ktoras ma podobnie?
cóż u nas było podobnie, sprawę rozwiązuje micha kaszki w nocy( także taki bacik sobie ukręciłam) i spi jak zabity, chyba moj pokarm już nie bardzo wystarcza, tylko u nas nie jeczy tylko się drze, taka róznica

jak nie ma kataru,
wdec,
nie idą zeby,
za duzo wrażeń w ciągu dnia (nie jezdilyscie gdzies po lekarzach, ciotkach, koleznakach itp)
nie za dużo spi w dzień(przy mlodej zauwazyłam ze jak sie za długo wysypiała w dzień to noce byly srednie bo chciała spac ale za bardzo nie mogła- suma godzin sie musiała zgadzać tzn jak potrzebowała 12h i w dzien pospała 3h to nie ma przebacz noc była 9h +-0,5h
to moze skok rozwojowy?

bmma nestelle dobrze pisze jeszcze nasivin -ale to mozna krótko, do 5dni

nestelle ten mocniejszy nasivin kazali?on jest od roku; czy depulolem kazal ci lekarz dopiero smarowac po ustapieniu gorączki? (tak sie pytam bo na pulmexie napisane bylo wyraźnie nie stosowac w czasie gorączki, a na depulolu nie znalazłam chyba-to to samo przeciez);
ja też jestem załamana ze mały tak choruje, młoda w swoim pierwszym roku nie chorowała tak, ze niby kp to tak chroni i wogole-tak myslałam, teraz taki rok wszyscy chorzy szkoda ze maluszki trzeba faszerować chemią
Stary 2014-01-31, 12:39   #253
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Kiedyś byliśmy na spacerze i zaczęło dość mocno padać, folii nie miałam. W. całą buzię miał mokrą, zadowolony zlizywał kropelki Mojemu dziecku mało co przeszkadza.

Cytat:
wspolczuje .... ale moze kupka w jelitkach mu sie ''odkladala'' i po temu byl taki markotny i placzliwy - na szczescie juz jest OK
tak, tak, za duzo zjadł stałych pokarmów, a za mało wody wypił (przez to że wciąż je cyca myślę że wody aż tak dużo mu nie potrzeba, teraz już wiem że musi więcej pić)

Cytat:
Helloł ,

dziś dzień przytulania także ..... :przytu l:
no jesteś

Cytat:
dziewczyny od 3 dni O. robi kupy rzadkie ze śluzem i zdarza się jej nawet w ciągu doby zrobić 5 , myslicie że to o następne zęby może chodzić
jak byłam u pediatry w zeszłym tyg to mówiła że następne w drodze
a nic nowego do jedzenia nie wprowadzałam
możliwe że od zębów
za dentyste

Cytat:
może też od zębów

Cytat:
Wtam się
Ja po wizycie u endo - taka wartość tsh może być w ciąży, mam powtórzyć badania za 5-6 tyg, ale nic z tym nie robić teraz Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok
uff

Cytat:
no oby oby

Cytat:
hihi

Cytat:
ja miałam ostatnio tak , że J. budził się kilka razy, ale jeść nie chciał w ogóle (jak go przystawiałam to odwracał głowę), odkładałam go i zasypiał. Już nawet nie próbuję szukać przyczyn takich sytuacji, bo jak napisała Corka, wszystko może być przyczyną...

Cytat:
A WIĘC ....
WTF?????????? oj byłam rozżalona ,byłam .... po urodzeniu Ninki nie miałam 1,5 roku . a tu po 10 miechach ...jak to ( to tez chyba wytłumaczenie niedzielnego czepiania się tzta . hehe - a pisałam ze nie lubie jak jest zbyt idealnie no to mam)
o masz! to masz swoje BUM ja też bym już chciała dostać przynajmniej miałabym czym tłumaczyć wqrwienie
Roszek bidulek, zdrówka dla niego i przytulaski

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:41
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:50   #254
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
u nas czasem podobnie .zdarza się to co jakiś czas od wieeelu miesięcy . tłumaczę sobie to tak : albo nadrabia w nocy ale zmęczony jest ,albo rozkreca laktacje .... tak czy siak trzeba przetrzymać . u mnie skutkuje większe skupienie się na karmieniu w dzień . wtedy jest poprawa.
Cytat:
Zrobiłam sobie dziś jaglankę z cynamonem i śliwkami suszonymi, dodałam na koniec jeszcze świeże jabłko. Nawet niezła na śniadanie, choć mojej kochanej owsiance na mleko nie dorównuje.
A propos kaszy jaglanej, spróbujcie też na mleku i ze świeżymi truskawkami - pycha.

Nestelle - gdzieś się podziewała?

właśnie ta alergia ..współczuje bardzo ....
ja tez jem owsianke na wodzie . od prawie urodzenia R. (bo bardzo ulewał jak piłam mleko ).idzie się przyzwyczaić . wlasnie ratunkiem jest cynamon ,wtedy nie czuc takiego jałowego smaku .jem teraz z jabłkiem albo bananami . czasami z malinami .
Cytat:
-
nestelle ten mocniejszy nasivin kazali?on jest od roku; czy depulolem kazal ci lekarz dopiero smarowac po ustapieniu gorączki? (tak sie pytam bo na pulmexie napisane bylo wyraźnie nie stosowac w czasie gorączki, a na depulolu nie znalazłam chyba-to to samo przeciez);
ja też jestem załamana ze mały tak choruje, młoda w swoim pierwszym roku nie chorowała tak, ze niby kp to tak chroni i wogole-tak myslałam, teraz taki rok wszyscy chorzy szkoda ze maluszki trzeba faszerować chemią
u nas przeziębienie R.to nasza wina chyba. R .jest cienko ubierany . a w domu przez jakiś czas było zimno( .dopiero teraz grzejemy elektr.)
i do tego tz z R. na rekach stał często w przeciągu jak się dzwi wejsciowe otwierało . także mysle ze przez to .najgorsze ze jak chodzimy do szkoły ,przedszkola ,sklepow i tam ludzie kaszlą smarkają to nic go nie rusza .... a tu sami go "zalatwilismy " .teraz cieplej ubieram i przed spaniem kominek w sypilani właczony . tz wstaje "na siku" w nocy to tez właczy .
co do nasivin - to wiem ze on od roku .ale lekarz powiedział ze może być i aptekarka tez .ze ten o,o1 jest taki słaby ze nic prawie nie daje a ten mocniejszy może dla R .bo on za tydz,bedzie mieć 11 miechów także ok.
na depulolu -nic takiego nie jest napisane .dr tez nie wspominał .wiec smarowałam jak była gorączka (dochodziło do 38,2).
Stary 2014-01-31, 12:51   #255
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
A WIĘC ....
oj zdrówka dla Roszka.
Czyli jednak trzecie dziecko i trzeci - pierwszy okres po porodzie mogą zaskoczyć

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
przynajmniej miałabym czym tłumaczyć wqrwienie

Bmma, zdrówka dla Kini!

Demeter, za ząbka!

Dziś tylko -6

21.04.2013.
Stary 2014-01-31, 13:18   #256
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Helloł ,

dziś dzień przytulania także ..... :przytu l:

a! i Kasiu -
za nowy wątek .znowu spadło na Ciebie

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

(ja ostani raz miałam "cos" robione u dentysty jak byłam kilkulatką .
i tak sobie mysle ze tu tez będzie kiedyś BUM! i wypadną mi wszystkie na raz . no ale kontrole zaliczam .)
no HALLLLLLO masz kobieto szczescie ze dzis ten dzien przytulania
inaczej bys miala oj miala maaaaaaase

ad 2 - ja tam lubiem watka zakladac, tosz to sama przyjemnosc

co do zebow - zazdroszcze

Cytat:
MOże zmienił sobie nr?
.
na pewno

Cytat:
Wtam się
Krzyś miał pobudkę o 6.15 przez to moje wyjście, teraz nadrabia spanie
woooow po szyji cie Macal fiuuufiuuu
co do uduszenia, pewnie tak lubi

my po drzemce - jemy i idziemy na spacerek bo dzis piekna sloneczna pogoda ,

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:34   #257
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
A WIĘC ....

bardzo ale to bardzo współczuję i wcale się nie dziwie że się nie odzywałaś
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:40   #258
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
inaczej bys miala oj miala maaaaaaase
aj lajk

no i co ? jak siedze w domu i czas mam to ...Was nie ma .
ostatnio w dzień ! właczyłam tv leciał "kolor purpury" . tz przyszedł i od progu powiedział ze miał wątpliwosci czy do swojego domu trafił - ze tv w normalny dzień (od lat nie właczam ).
fajnie tak sobie posiedzieć w domu .... w ciepełku ...nic nie musze -tz lata .... a ja bawie się z R. ,czytam .... Nomadka osiadła .na chwile rzecz jasna .
Stary 2014-01-31, 13:40   #259
Moderna
Zakorzenienie

nestelle ojejj wspolczuje, ale ciesze sie, ze juz jest lepiej

i tak piszecie o ochronie KP - ja rozumiem to calkiem inaczej, owszem KP chroni, ale tylko tam, gdzie sa przeciwciala - czyli jezeli mama by sie najpierw przeziebila, to wytwarza przeciwciala, dzieki temu szansa na zachorowanie dziecka jest mniejsza
Stary 2014-01-31, 13:43   #260
Villga
Zadomowienie

Nestelle, dobrze że Roszek już się lepiej czuje.
Biedne te dzieciaczki jak chorują. ..
Stary 2014-01-31, 13:46   #261
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kubusiowi już znudziło się pełzanie po jednym pokoju, teraz korytarz, kuchnia (miski kotów ) i łazienka. Musimy zamontować bramkę - tata ma zrobić, bo mieszkamy na I piętrze domu i żeby mi mały nie spadł

A dziś był ryk okropny - wyczułam w buźce ostrego małego zabka W końcu
My też mamy barierkę w pokoju, bo Mikołaj wyłaził na zimne kafelki na korytarzu.
I za ząbka

Cytat:
Helloł ,
Witaj Fajnie, że już jesteś

Cytat:

ale mam podły dzień - ten ząb mi ciągle siedzi w głowie a gdzie tam do 16.30, normalnie oszaleje
Za ząb mocne

Cytat:

Ojeja, oby się Małż szybko wykurował i Was nie zaraził.

Cytat:
Wtam się
Ja po wizycie u endo

Cytat:
1/2 Się nie stresuj, ja tak mam, a od ciąży mi się to zwielokrotniło, że cały czas narzekam, że coś bym inaczej zrobiła, żałuje tego, tamtego, siamtego i w sumie się zamęczam, bo nie da się wszystkiego zrobi perfekcyjnie (prawda?:P) Więc wolę nie zaglądać na stronę, bo zacznę żałować, że kupiłam taki fotelik a nie inny, więc wiesz... A nie ważne jaki bym kupiła, później i tak coś by mi nie pasowało A fotelik testowany na L i fajnie jej się siedziało
Moja jest właśnie strasznie energiczna i musi albo gdzies łazić albo coś robić, na coś patrzeć i tyłem niestety nic nie widzi. A przodem ma fotelik zamontowany na tylnych siedzeniach centralnie na środku, więc widzi między fotelami przednimi, całą drogę, więc o wiele lepiej niż tyłem

3.Się cały czas zastanawiam jakie ankiety, jakie książki z ministerstwa????
1/2 Jaki fotelik kupiłaś? Mi się już wszystko pomajtało. Muszę zapisywać która jaki ma i opinie I jak się już kupiło fotelik to nie ma co gapić się na inne. Zawsze się znajdzie jakiś lepszy/tańszy itp. To samo z innymi rzeczami telewizorem, samochodem itd. Ja przynajmniej już nie oglądam bo po co się denerwować

3. Właśnie, jakie książki??

Cytat:
Roszek się przeziębił
Dużo zdrówka dla Roszka

Cytat:

Dziś tylko -6
U nas -2 ale bardzo mocno wieje
Stary 2014-01-31, 13:50   #262
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wymacał mnie po szyi, prawie udusił, ale wszystko ok
super, że dobrze

Cytat:
Ja bym dym zrobiła w spółdzielni - przecież płacicie o wiele więcej za ogrzewanie, bo całe ciepło Wam przez ścianę ucieka!

Cytat:
i wniosek jest jeden: wszystko może być przyczyną takiego zachowania
hehe... no!

Cytat:
A WIĘC ....
WTF??????????
, kolejna oszukana przez system?

No i współczuję choroby Groszka...

Cytat:
sprawę rozwiązuje micha kaszki w nocy
butla?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
też bym już chciała dostać przynajmniej miałabym czym tłumaczyć wqrwienie

T. miał w nocy gorączkę, rano gorączka, więc dziś siedzimy na bazie. nie wygląda na chorego. czyli co? zwalm na ząbki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:54   #263
Luna0
Zakorzenienie

Nadrobiłam stary wątek i witam się w nowym

Pani
Michaś zaczął siadać identycznie jak Kamil, ze szpagatu podpierając się nogą
Bayu mysłałam że siad płotkarski nie istnieje i tylko mój Kamil tak sobie ubzdurał więc dzięki za info, niestety nadal tak siada i też tak raczkuje. Ciekawe co mi powie w poniedziałek neurologopeda ale moim zdaniem wyrośnie...
i że Zosia nie ma kłopotów, padłam ona nie jest nauczona, ona jest inteligentna

Scarlett ja też myślę nad tańszym fotelikiem. Kamil może pojedzie w nim ze 20 razy ale mieć musi... Chciałam Maxi Cosi ale Kamil jest byk i chyba bardzo szybko mi z niego wyrośnie

Kwiatuszek ostatnio czytałam Niemieckiego bękarta więc nic nowego

Wczoraj jak TŻ "straszył" Kamila to ten biegł iii wlazł na narożnik. Ale mieliśmy szoki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:57   #264
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
, kolejna oszukana przez system?

T. miał w nocy gorączkę, rano gorączka, więc dziś siedzimy na bazie. nie wygląda na chorego. czyli co? zwalm na ząbki

i rowniez zdrowka, oby to "tylko" zabki byly
Stary 2014-01-31, 14:02   #265
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
oby .

a napisze Wam o wczorajszej akcji ...z racji dostania @ a już nie pamiętania ....jak to .... mam okres strasznie obfity . wcześniej miałam przez 3 dni i to tak ze tampon starczył by na jeden dzień pewnie ...a teraz tampon co 2 godziny i przecieka .
wczoraj przed snem chciałam zmienić ...ale nie ma sznureczka no szukam i szukam ale nie ma ... wtf? no jak niby ,zgubiłam tampon ? zgupiałam ... nie napisze co musiałam robic .... ale prawie się poryczałam ze utknął albo cos? .... okazało się ze zapomniałam włozyc a dziwnym trafem krwawienia przez ten czas nie miałam . a już chciałam tzta wołac aby szukał jakos .....
(tylko nie myślcie sobie ze jestem "taka wielka " ze tamponu nie idzie znaleźć )

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-01-31 o 14:06
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:07   #266
Villga
Zadomowienie

Cytat:
oby .

a napisze Wam o wczorajszej akcji ...z racji dostania @ a już nie pamiętania ....jak to .... mam okres strasznie obfity . wcześniej miałam przez 3 dni i to tak ze tampon starczył by na jeden dzień pewnie ...a teraz tampon co 2 godziny i przecieka .
wczoraj przed snem chciałam zmienić ...ale nie ma sznureczka no szukam i szukam ale nie ma ... wtf? no jak niby ,zgubiłam tampon ? zgupiłam ... nie napisze co musiałam robic .... ale prawie się poryczałam ze utknął albo cos? .... okazało się ze zapomniałam włozyc a dziwnym trafem krwawienia przez ten czas nie miałam . a już chciałam tzta wołac aby szukał jakos .....
(tylko nie myślcie sobie ze jestem "taka wielka " ze tamponu nie idzie znaleźć )
Przeczytałam tego posta jedząc zupę i naplulam sobie na talerz... ;-) Tz szukający tampona- no nie mogę ;-) ciekawe jak by się do tego zabrał hehhe ;-)
Stary 2014-01-31, 14:08   #267
BYou
MBZ♥

Nestelle przede wszystkim zdrówka dla Roszka
A akcja z tamponem miażdży

Pani, dla Was też i oby to były zęby

Luna prostuj tą nóżkę Kamilkowia za skok na kanapę

Dziewczyny ja się żegnam na weekendMąż już jedzie

p.s

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:08   #268
BYou
MBZ♥

Nestelle przede wszystkim zdrówka dla Roszka
A akcja z tamponem miażdży

Pani, dla Was też i oby to były zęby

Luna prostuj tą nóżkę Kamilkowia za skok na kanapę

p.s

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:12   #269
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-01-31, 14:13   #270
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Przeczytałam tego posta jedząc zupę i naplulam sobie na talerz... ;-) Tz szukający tampona- no nie mogę ;-) ciekawe jak by się do tego zabrał hehhe ;-)
hehe nawet nie chce sobie tego wyobrazac

jaka zupe ? mam ochote na jakas ...ale nie chce mi się robic
Cytat:
p.s
hehe P.S . tak się cieszysz ze pusciłas to 2 razy .oj już widze .....będzie się Działo
miłego

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości