|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie rano był -15 .
|
|
#4442 |
|
Konto usunięte
|
podliczyłam swoje zbiory kosmetyczne i trochę za dużo tego jest.
PIELĘGNACJA Twarz: 3 kremy tonik krem pod oczy płyn do demakijażu próbka kremu Vichy razem 7 w tym 3 darmo i 1 próbka Włosy 3 szampony 2 lakiery - 1 darmo 2 pianki- 1 darmo 2 spraye utrwalające 1 darmo 3 suche szampony(1 nie ruszany) 3 x serum silikonowe (2 nie ruszane) 2 maski 3 odżywki ( jedna czeka na swoją kolej) 2 darmo 1 odżywka w sprayu 2 wcierki (1 nie ruszana) 2 oleje razem 25 w tym 10 za darmo Usta masło 2 pomadki ( 1 nie ruszana) wazelina (nie ruszana) razem 4 Ręce 2 kremy Ciało 3 balsamy- w tym 2 darmo 3 antyperspiranty 2 oleje razem 8 w tym 5 darmo Paznokcie 1 odzywka Stopy krem dezodorant peeling razem 3 Higiena żel pod prysznic płyn do higieny intymnej mydło razem 3 zapachy 2 miniatury, 1 próbka, 3 flakony- 90 % pełne 1 flakon- 70% 1 flakon 50 % razem 8 w tym 1 próbka ogółem 61 w tym 18 darmo i 2 próbki Chyba nie jest tak źle, chociaż uważam że powinnam mieć połowę tego co mam. W lutym chcę zużyć jeden krem, płyn do demakijażu, po jednym szamponie, masce i wcierce i jeden olej. Pójdzie pewnie szampon suchy, bo już mam końcówkę chyba. Skończę też na pewno peeling do stóp, mydło i żel pod prysznic. Czyli zużyć planuję 10. Natomiast postaram się aby kupić tylko 3 kosmetyki olej (do włosów i demakijażu) , mydło i żel pod prysznic. Absolutne minimum. A i jeszcze mam chętkę na kulę do kąpieli z biedronki, ale bardziej ze względu na kolczyki ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Jeśli chodzi o paznokcie to polecam olejowanie chociażby olejkiem rycynowym. Szkoda kasy na regenerum moim zdaniem. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-01-31 o 09:26 |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zuzycia:
-avon solutions krem -avon naturals zel -peeling farmona -lakier essence choose me -szampon avon naturals -maseczka perfekta -brokatowy eyeliner kiko -tusz pupa vamp -blyszczyk lancome fever gloss -balsam balea z kokosem -szampon timotei z ziolami stan pielegnacji 15 sztuk stan kolorowki 83 sztuki |
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4488130 8]No właśnie mnie leczy, bo jak czytam ile wy tego macie to ucze się na waszych błędach i staram się nie popełniać swoich. Subskrybują wątek Rossmanowy i Naturowy i nie zamierzam robić dużych zakupów/. w lutym tylko pasta do zębów i oliwka. Za to dużo zuzyć sie szykuje.[/QUOTE]Mnie rowniez leczy. Jak zaczelam zapisywac co kupuje, ile wydaje, co zuzylam, to dopiero widze, ze raczej wczesniej nie mialam nad tym kontroli. Mam w zwyczaju zuzywac jeden kosmetyk od poczatku do konca (czyli zuzywam jeden balsam i dopiero wtedy zaczynam kolejny), nigdy nie uzywam dwoch jednoczesnie, ale nadal nie rozumiem, po co w ogole robie zapasy, skoro promocje sa wlasciwie ciagle i nie mieszkam na pustyni, a do sklepu mam 5 minut. Mnie ten watek tez pociesza, bo jak patrze na zakupy/zapasy niektorych z Was to uswiadamiam tez sobie, ze nie jest ze mna az tak zle, jak myslalam ![]() Ten watek nauczyl mnie tez, zeby nie kupowac bez sensu produktow z dzialki, w ktorych mam juz ulubiencow. Tak wiec nie kupuje zeli pod prysznic innych niz te marki, ktore lubie, mimo, ze inne maja fajne zapachy, bo potem sie nie pienia i mnie wysuszaja i w koncu i tak musze znowu kupic cos, co juz znalam. O moich przejsciach ze zdrada Ziai do higieny intymnej na rzecz morderczego plynu Lirene wypowiadac sie nie bede, ze wzgledu na to, ze ktoras moze byc wlasnie w trakcie posilku ![]() Niecierpliwie czekam na Twoj bilans ![]() Ktory krem uzywalas? Mozesz cos wiecej o nim napisac? Cytat:
![]() Ja sie wybralam, ale nic, kompletnie nic mnie nie zainteresowalo i nie bylo mi potrzebne, wiec kupilam tylko potrzebne waciki do twarzy w 3paku. |
||
|
|
|
#4446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zestawienie mojej kolorówki 4 lakiery 2 zmywacze ( jeden na wykończeniu) 2 podkłady (jedne nieotwierany- kupiony w promo -40% i czeka) 2 pudry- nie wiem po co mi 2. Jeden okazał się bublem (sensique- pyli się i nakładam go pędzlem), drugi mam w torebce. 2 róże- starczył by jeden.- no ale tanie były, bo to bell z biedronki za 3,99 3 kredki- jedna w gratisie, 2 kupiona zupełnie niepotrzebnie. Jednej nie umiem przez rok skończyć. 1 eyeliner prawie nieużywany. Mam dużą wadę wzroku i nie umiem zrobić prostej linii bo nic nie widzę w lustrze..... 2 x tusz do rzęs- jedne już gęstnieje dlatego kupiłam 2 Cienie: paletka sleek paletka W7 paletka Lancome wszystko w tonacji brązów....... jedna paletka by starczyła. ale udało mi sie upolowac je za grosze jak byłam w UK (tylko sleek kosztował 6 funciaków, w7 i lancome odkupiłam od pewnej dziewczyny za 50 p/ szt- i tak mało kto w to wierzy) potrójne cienie MUA biały szary i grafitowy- praktycznie nieużywane tylko sprawdzałam kolorki. Nie wiem po co kupiłam. Też z wizyty w UK za funta. jeszcze cienie buterfly z bazaru- fioletowe i potrójne w takiej kolorystyce jak te MUA nie wiem po co mi. 2 bazy pod cienie- głupota. Jednej nie mogę zużyć 2 błyszczyki w tym jedne nieotwierany czeka na swoją kolej szminka w kredce Astor- z testów wizazowych- zużycie minimalne- jest bardzo wydajna szminka Rimmel I to tyle mojej kolorówki. Wyszło chyba 30 sztuk. Uważam że za dużo. Kilka kupionych bez sensu. W sumie to i tak nei ma tego tak dużo, zważywszy na to że z wycieczki z UK niewiele przywiozłam, a to co kupiłam udało mi się dostać za grosze i mało kto wierzy w ceny kosmetyków które podaję. Oprócz tego sprzedałam na allegro jedne flakon perfum. Myślałam żeby jeszcze jakichś się pozbyć, ale szkoda mi. |
|
|
|
|
#4447 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Edyta, natchnelas mnie do podliczenia kolorowki, chociaż w sumie powinnam to zrobić na początku roku już.
Wysłane z mojego C1605 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Moje podsumowanie stycznia
![]() Zużyte: 1. Nivea Visage Young, żel do mycia twarzy 2. Biowax, Keratyna i Jedwab, maska do włosów 3. Alterra, Granat i Aloes, odżywka d/s 4. Cztery Pory Roku, rozgrzewający krem do rąk 5. Nivea, odżywczy balsam do ciała pod prysznic 6. Soraya, maseczka do cery mieszanej (saszetka) 7. Eveline, krem do rąk aloesowy 8. Joanna, Sweet Fantasy, krem do rąk czekoladowy 9. Nivea, Long Repair, odżywka d/s 10. Regenerum, serum regenerujące do pięt 11. Anida, krem odżwyczo-regenerujący z olejkiem arganowym Przybyło: Potrzebne: Alterra, Aloes i Granat, odżywka d/s - 9.99zł Rossmann, krem do stóp 10% Urea - 4.99zł Lirene, żel do mycia twarzy - 7.99zł Fa, balsam do ciała - dostałam Isana, odżywka b/s z jedwabiem - 4.99zł Ziaja, oliwkowa maska do dłoni - 6.69zł Alterra, pomadka ochronna do ust - 3.99zł SUMA: 38.64zł Kaprysy: 3 saszetki masek Biowax - 3 x 1.99zł Green Pharmacy, olej łopianowy - 5,99zł Isana, nawilżająca odżywka d/s - 5.69zł Timotei, odżywka d/s "Drogocenne oleje" - 5.99zł Eveline, Keratyna i Argan, maska do włosów - 16.99zł Miss Sporty, lakier do paznokci - 4.99zł Sensique, potrójny cień do powiek - 5.99zł Sensique, lakier do paznokci - 3.99zł Sensique, odżywka witaminowa do paznokci - 6.99zł SUMA: 62.59zł Myślałam, że będzie dużo gorzej
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4490347 3]
Oprócz tego sprzedałam na allegro jedne flakon perfum. Myślałam żeby jeszcze jakichś się pozbyć, ale szkoda mi.[/QUOTE] U mnie nowych właścicieli znalazło ok 0,75l perfum.
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z synkiem rano na pobraniu krwi, a potem poszliśmy na 2 godzinny spacer (piękna pogoda
- stwierdziłam, że w obliczu masakrycznie dużych zakupów w styczniu, te 3 butle nie zrobią wielkiej różnicy A cena fajna, opinie mają zachęcające (zwłaszcza z awokado) no i lubię smarowidła z Ziai (z wyjątkiem masła Sopot). Mydłom pod prysznic (arganowe i z kaszmirem) dzielnie się oparłam Kupiłam jeszcze krem na noc z Bielendy - poczułam ostatnio potrzebę kupna pierwszego kremu przeciwzmarszczkowego
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-31 o 14:30 |
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę pogody, bo u mnie masakra .
|
|
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie z układem nerwowym, ale póki co wszystkie odruchy są prawidłowe i kolejna wizyta u neurologa za miesiąc.
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale dawno mnie tu nie było.Moje styczniowe zużycia: olejek do włosów, Avon serum do paznokci, Lovely perfumy Far Away, Avon kuracja naprawcza do włosów, Avon tonik do twarzy, Nantes peeling + maska, Bielenda zmywacz do paznokci, Isana Na plusie 6 rzeczy i wydane na nie 30zł. Jest dobrze
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam mój zbiór:
WŁOSY 1) 3 szampony 2) L'biotica Biovax- maseczka 3) Cien- odżywka 4) Artiste- odżywka 5) Gliss Kur- odżywka ekspresowa 6) CeCe- odżywka dwufazowa 7) Green Pharmacy- balsam 8) Joanna- balsam 9)Joanna rzepa- serum wzmacniające 10)CeCe- serum z jedwabiem 11) L'biotica Biovax- serum (próbka 1,5ml) 12) Olejek Amla 13) YR- olejek odbudowujący 14) Isana- woda brzozowa KOLORÓWKA 1) Revlon- podkład 2) YR- podkład 3) Dermacol- jako korektor 4) ELF- korektor 5) Eveline- korektor art scenic 6) Pixie- podkład (2 opakowania) 7) Amilie- podkład pełnowymiarowy + 6 próbek podkładu+ 2 próbki różu 8) Lili Lolo- 2 próbki bronzerów 9) EDM- 1 próbka podkładu+ 1 próbka korektora 10) Annabelle Minerals- 1 próbka podkładu+ 1 próbka korektora 11) BU- puder perłowy+ puder diamentowy 12)Rozświetlacz 13) Róż 14)Bronzer 15) 2 eyelinery 16) 3 tusze do rzęs- Lovely, Maybelline, Essence 17) Sleek- paletka 18) Revlon- paletka 4 cieni 19) Avon- cień w kremie 20) FM- 2 cienie mineral loose 21) MAC- 10 odsypek pigmentów 22) 7 kredek do oczu- 2 białe, czarna, niebieska, ciemno niebieska, granatowa, turkusowa 23) 9 szminek 24) 2 błyszczyki PIELĘGNACJA 1) Eveline Hydra Extreme- mleczko do ciała 2) Ziaja- masło kakaowe 3) YR- perfumowane mleczko do ciała 4) babydream- krem 50+ 5) Soraya- balsam spf 30 6) Oriflame- perfumowany talk do ciała 7) Ziaja- bloker 8) 2 glinki francuskie- zielona i czerwona 9) Spirulina 10) Peeling enzymatyczny z owoców tropikalnych 11) Lirene- peeling enzymatyczny 12) Organique- mydło Aleppo 13) Czarne mydło afrykańskie 14) 2 kremy pod oczy 15) Garnier- peeling brusher 16) Odżywczy żel hialuronowy 17) Potrójny kwas hialuronowy 1,5% 18) Kompleks morski z algami 19) Ekstrakt z granatu 20) Masło shea 21) 6 olejków do twarzy 22) Syis- 2 kremy 23) YR- hydra vegetal krem (próbka) 24) Oriflame- krem na przebarwienia 25) Dermika hypoalergica- krem 26) Babydream- krem przeciw odparzeniom 27) Ziaja- krem z bio olejkiem z pestek winogron 28)Rival de Loop- tonik do demakijażu 29) Cils- płyn do demakijażu oczu 30) BeBeauty- płyn micelarny 31) 2 próbki kremu 32) Eveline 8w1- odżywka do paznokci 33) Wibo- diamentowa odżywka do paznokci 34) Eveline- serum do rzęs 35) Isana intensiv- sztyft do ust
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam moj bilans styczniowy. Jest duzo lepiej, niz sie spodziewalam, bo wczoraj polecialy mi dwa kosmetyki LRP, w tym balsam, z ktorym meczylam sie chyba z rok...
Poza tym chyba odkrylam, dlaczego wydaje mi sie, ze mam teraz taaaak duuuuzo kosmetykow - otoz mam mniejsze szafki w lazience, niz mialam w poprzednim mieszkaniu ![]() Styczeń 2014 zużycia - 8 : - Yves Rocher żel pod prysznic Retropical 200ml - Artego Fast Replay pasta do włosów 100ml - Palmolive mydło do rąk w płynie migdałowe 300ml - Luksja mydło do rąk w kostce 100g - Wella Wellaflex Heat Creations pianka do włosów 200ml - Schwarzkopf Proffesionel Essensity Szampon do włosów farbowanych 250ml - La Roche Posay pianka do demakijażu 50ml - La Roche Posay balsam Lipikar 400ml (nareszcie!!!) Nadużycia - 9 + GB: - Palmolive mydło do rąk w płynie edycja zimowa 250ml – 4.99 - Palmolive zel pod prysznic migdal i mleczko nawilzajace - 7.51 - Fa żel pod prysznic & Lotion Granat – 7.59 - Ziaja dwufazowy płyn do demakijażu oczu – 7.79 - Biały Jeleń mydło w kostce czarny bez – 2.49 - Bioderma Atoderm żel do mycia ciała – 9.90 - Vichy Dercos szampon przeciwłupieżowy do skóry wrażliwej – 42 - Nivea balsam pod prysznic – 15.90 - Nivea dezodorant w kulce – 8 - Glossy Box – gratis Razem 106,17 |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w sekretach urody by kupić zele limitkowe Joanny i nie było. aj
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
#4459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ogólnie nie jest źle, poza ilością kosmetyków do włosów i podkładów. Cytat:
Mój bilans: Wyszło (16): - zużycia: 1) Nivea, Dry Comfort, Antyperspirant, 50 ml 2) SEYO, Żel pod prysznic Figa & Granat, 500 ml 3) Lirene, Dermoprogram, MaXSlim, Ujędrniający peeling myjący, 200 ml 4) Paese, Płyn micelarny do demakijażu, 50 ml 5) Garnier, Hydra Adapt, Matujący i odświeżający krem-sorbet, 50 ml 6) Isana, Krem do ciała z masłem Shea i kakao, 500 ml 7) La Roche-Posay, Fizjologiczna pianka oczyszczająca, 50 ml 8) Biosilk, Silk Therapy, Jedwab do włosów, 15 ml 9) Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 10) Barwa, Woda brzozowa w mgiełce, 100 ml 11) Yves Rocher, Pur Bleuet, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z wyciągiem z bławatka Bio, 125 ml 12) Oriflame, Discover, Żel pod prysznic Mexico, 250 ml 13) Pantene Pro-V, Aqua Light, Lekki szampon, 400 ml 14) Nivea, Soft, Krem intensywnie nawilżający, 8 ml 15) Yves Rocher, Beaute des Pieds, Peeling do stóp, 50 ml 16) Paese, Ekspresowy zmywacz lakieru z witaminą F, 100 ml - próbki: 1) Nivea, Cellular Anti-Age, Odmłodzenie skóry, Krem na dzień SPF15, 1,5 ml Przyszło (7): - zakupy: 1) Eveline, Hydra Extreme 3D Spa!, Kremowe mleczko nawilżająco-wygładzające 5% urea, 500 ml – 7,50 zł 2) Lirene, Stop Cellulit, Antycellulitowy peeling myjący, 200 ml – 11,99 zł 3) Tołpa, Kremowe serum odmładzające do rąk, 75 ml – 5,99 zł - prezent / gratis: 1) Nivea, Soft, Krem intensywnie nawilżający, 8 ml 2) Oriflame, Giordani White Gold, Dezodorant antyperspiracyjny 24h, 50 ml 3) Biosilk, Silk Therapy, Jedwab do włosów, 15 ml 4) Ziaja, Kremowe mydło arganowe, 500 ml - próbki: 1) Ziaja, Ulga, Krem ochronny na dzień wzmacniający naczynka krwionośne 2) Ziaja, 30+, Krem nawilżający z kwasem hialuronowym Wydane: 25,48 zł Jestem bardzo zadowolona |
|||||
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.sklepjoanna.pl/category/101-nowosci.aspx ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Pierwsze zużycie - krem Pharmaceris - brakło mi na czoło
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
3 albo 4 tygodnie jak się zaczęło.
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia bilans ekstra. a te zele to limitja zimowa trzy zapachy piernikowy, marcepan i jakis trzeci jest.
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
to to w saszetce?
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze lutowe zużycie - płyn do hig intymnej Bingo Spa - recenzja tutaj
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Tak, dlatego tak szybko poszło
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
bo szukam jakiegos peelingu do dloni i myślalam, że moźe to jakieś pełnowymiarowe było.
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przyszedł tusz do rzęs My Secret - wygrana w konkursie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

Cieszyłam się z efektów przez 2 tygodnie a potem zaczęły mi się paznokcie dosłownie kruszyć/odpadać płatami.
.

Mam na imię Karolina i jestem uzależniona od zakupów kosmetyków, głównie pielęgnacyjnych, ale kolorówką również nie gardzę. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona i, że z Wami łatwiej mi będzie okiełznać chęć na zakup n-tego kremu do twarzy 

- stwierdziłam, że w obliczu masakrycznie dużych zakupów w styczniu, te 3 butle nie zrobią wielkiej różnicy