Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 19:32   #1021
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale ja chce jeszce dluuugie zobaczyć
Dłuuuugie to one nie są, tak do zapięcia stanika (dobrze dobranego ;P) pokażę przed i po

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
próbowałam też wcale nie zawiązywać, suszyć dyfuzorem, grabkować palcami itp - niestety moje włosy nie chcą współpracować może faktycznie się nie kręcą i powinnam dać im spokój
Możesz przypomnieć swoje włosy? Zdjęcie wklejałaś?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:45   #1022
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
próbowałam też wcale nie zawiązywać, suszyć dyfuzorem, grabkować palcami itp - niestety moje włosy nie chcą współpracować może faktycznie się nie kręcą i powinnam dać im spokój
Wstaw fotkę
Stary 2014-01-31, 19:56   #1023
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Nareszcie ogarnelam nakladanie zelu!!!!!!!!!! Juz wiem o co chodzi z tym nakladaniem na ociekajace . Jakos do tej pory nie potrafilam nisiak, zawsze mi wychodzily posklejane konce, usztywnione suchary nie do odgniecenia itp i ogolnie nigdy sie z zelem nie lubilam. Ostatnio dalam zelowi koleja szanse i zabralam go ze soba pod prysznic. Nalozylam od razu po b/s, na takie ociekajace. Ze 3 orzechy wloskie nalozylam! I w ogole nie bylo sucharow Tylko dobrze ujarzmione i rozdzielone pasma. Potem jeszcze suszylam dyfuzorem, wiec ogolnie wyszly dziwne, jakies inne, nie do konca bylam zadowolona, ale nareszcie wiem jak nalozyc zel!!!

To nakładasz od razu na ociekające odżywkę b/s, i później bez żadnego odciskania żel i dopiero odciskasz tak ??

Cytat:
Zobaczcie, co mi TZ w temacie dyfuzora i suszarki wygooglowal:

Suszarka do włosów Bellissima Imetec
1579N

Fajne to to

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Hm nie, nadal mnie nie wystraszyłaś Nadal widzę tę Twoją objętość i z dumą chodziłabym po domu w takich włosach jako after-entertainment-in-bed hair Mam kumpla, który nawet woli taki bed head look

Mój TŻ tak woli a ja tam wole jak jest ładny skręt

Cytat:
Napisane przez blueboyhairdresser Pokaż wiadomość
Polecałbym też nałożenie na mokre włosy profesjonalnej pianki, która podkreśla loki i dba o ich strukturę, lub kosmetyk z solą morską. Tak przygotowane włosy mogłabyś wysuszyć suszarką z dyfuzorem, co by wzmocniło skręt i na 100% poprawiło wygląd włosów i Twoje samopoczucie. Pozdrawiam

Ja raczej doradzałabym zamiast pianki najpierw odżywkę b/s a poźniej dopiero jakąs niekoniecznie profesjonalną ale piankę bez alkoholu albo żel bez alkoholu. No i raczej z jakims nawilżaczem niż solą... z solą raz na jakis czas ewentualnie. Co do wzmocnienia skrętu po dyfuzorze, to owszem jesli nie jest w niewielkiej grupie osób której dyfuzor bardziej prostuje, niż podkresla skręt.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Oj tak, zwłaszcza w tej bluzce...

Czepiasz się szczegółów
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:01   #1024
Joanku
Zadomowienie

Dziewczyny mam fajny żel do ciała herbalife i może podam wam skład bo szczerze to az mnie korci żeby go na włosiaki nałożyć i zobaczyć co będzie, tylko co? Jako b/s? Na końce, dorzucic do stylizatora? Czy może przed myciem? ;>

Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:21   #1025
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam fajny żel do ciała herbalife i może podam wam skład bo szczerze to az mnie korci żeby go na włosiaki nałożyć i zobaczyć co będzie, tylko co? Jako b/s? Na końce, dorzucic do stylizatora? Czy może przed myciem? ;>

Jak tam chcesz, najwyżej zmyjesz, ale ja nie preferuję używania czegoś niezgodnie z przeznaczeniem
Stary 2014-01-31, 20:21   #1026
Floria
Zadomowienie

Cytat:

A jak się zachowuje na skórze? Mogłabyś może go użyć jak kremu do włosów, albo dodać do odżywki, albo zrobić psikacz. Chyba ma dużo gliceryny?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:32   #1027
Joanku
Zadomowienie

No skład podałam.
Na skórze zdziałał cuda ak mi sie dziwna suchość skóry pojawiła, delikatny bezzapachowy praktycznie, widze tu sporo ekstraktów w sumie i dlatego pomyślałam bvy uzyc go 'niezgodnie z przeznaczeniem'
Jak olejek antycellulitowy alterry do olejowania włosia.
Nałożyłam roztarty w rękach jak żel, muskając włosy.
Nie wiem czy kurcze jakiejs ameryki nie odkryłam, miałam myć bo wychodzę a kudeł zaczął smętnie wisieć i nawet mix z zelu lnianego i soku z aloesu w psiukaczu nie pomógł, no to dla spórbowałam tym żelem ;] [dziewczyny i kremy do rąk kładą i jesli im słuzy to czemu nie...] a tu proszę, podbił loki, pozwijały sie końcówki, nie widze efektu obciążenia czy czegokolwiek w dodtyku też praktycznie żadnej wiekszej zmiany, hmmm ciekawe. ;]

Edit;
może podeślę fotki.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-01-31 o 20:47 Powód: Dodane zdjęcia
Stary 2014-01-31, 21:11   #1028
sereniti
Zakorzenienie

wkleję jutro bo teraz mam kozieradkę na skalpie i ogólny przyklap przedmyciowy
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 22:53   #1029
Floria
Zadomowienie

Moje z dzisiaj, słabe zdjęcia. Ale metoda nakładania żelu na ociekające włosy chyba jest najlepsza. Potem zapakowałam je w koszulkę na te 15 minut, a nawet więcej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy 50.jpg (22,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy 51.jpg (17,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-01-31, 23:24   #1030
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
To nakładasz od razu na ociekające odżywkę b/s, i później bez żadnego odciskania żel i dopiero odciskasz tak ??
Tak, prawie. Tzn odrobinę z nich tylko rękami wyciskam wody, żeby się nie lało. Czyli są kapiące ;-). I na to b/s i potem żel, porządnie go rozprowadziłam, potem dopiero założyłam pieluchę : brzydal:
Potem odciskanie.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 10:39   #1031
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam sobie suszarkę do tych moich nieznośnych włosisk ma wszystko czego potrzebowałam a w dodatku jest śliczna
Śliczna jest

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
DMkAnia, chciałaś zobaczyć fotki, ale grzechem jest je wstawiać na forum kręconowłosych, boję się, że dostanę baty. Akurat podpięłam się do odpowiedniego posta
Zrobiłam encanto i jestem zachwycona, wreszcie coś ujarzmiło moją szopę ! Fotki przed i po wrzuciłam do swojego katalogu .
Ty masz się dobrze czuć Tobie ma się podobać

Cytat:
No dobra, Drogie moje.
Potrzebuje trochę porady.
CG od ponad miesiąca ale jak odróżnić kryzys od tego, że coś mi ewidentnie nie służy?
Niby loki wracają i takie delikatne te włoski w dodtyku ale co i rusz to ich mniej [albo paranoje mam] ale kiedyś to przerzuciłam na jedna stronę to i z tyłu było i z drugiego boku a teraz nic. Wszystko po jednej stronie. Po myciu to w ogole 6 zbitych strąków.
No i teraz przy obwodzie kucyka [jakies 10/11 cm] dół to może 3? Co prawda rok temu włosie było wycieniowane ale mówię, takiego cyrku nie było a włosów od dzieciaka miałam multum i grubych a teraz to niech by to......... Oczywiscie loki takie to tylko po wilgotnym spacerku... ;< Normalnie walka o kazdy skret.
|Od pewnego czasu widzę w lustrze takie prześwity w tej opadającej grzywie. Kiedyś nie było. Może olejowanie? Sama już nie wiem troche w kropce jestem. Zbite, dziwne i wieczny przyklap...
Chyba odejde od cg delikatnie, wrzuce na jantar i silikony jednak. Mieszkam w uk a tu tyle fajnych odzywek np. nawilzajacych do wlosow afro ;] podkreslajacych skręt, moze w te stronę?

Poprawa jest sama bylam zdziwiona ze po pol roku cos sie rusza...
przepraszam ze takie ogromne ale w innym wypadku wizaz ucina w polowie...
Hmm, za mało proteinek? Używasz jakiś proteinowych masek czy odżywek? Tak mi to wygląda, samą mnie to nieraz dopadało, teraz używam protein przynajmniej co 2 mycie i jest ok

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dobra, wrzucam zwykle jak wyglądam ładnie jak wychodzę do ludzi, jak ładnie wszystko faluje i jak ładnie wszystko ma objętość, itp itd. Tak wyglądam rano, wyprost plus strąki, nieważne czy to sucharki czy zwyczajne włosy. A jeśli sucharki to jeszcze gorzej bo poplątane i posklejane żelem (niezależnie od ilości) i wtedy to w ogóle jeszcze gorsza miotła.

Proszę Azidee, dziś straszę Jakaś rada co z nimi zrobić rano prócz mycia (co zwykle robię gdy wychodzę) lub chowania ich pod torbą? Jak nie wychodzę to czasem po prostu bez czesania je związuję, są tak splątane po nocy, że nawet przeczesując palcami to wyrwałabym połowę włosów
Mam po nocy to samo, jak śpię normalnie Dlatego muszę spać na "słoneczko" albo przerzucać przez łóżko

Cytat:
Miałam wstawić obiecane włosy koleżanki. Nie mam zdjęcia przed, ale zdjęcia po dla was zrobiłam. Co było przed możecie sobie wyobrazić
Zdjęcia w załączniku
Cudneee, rasowy skręt, będzie dalej tak dbać?

Cytat:
Napisane przez weela16 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, szukałam po forum niestety nie znalazłam nigdzie wątku, gdzie został by poruszony problem, który dotyczy mnie od wielu lat.

Zacznę od początku.. Z natury jestem nieco ciemną blondynką, kilka lat rozjaśniałam włosy, które przez to uległy zniszczeniu.
Od kilku lat przeszłam na koloryzacje włosów w odcieniu podobnym do tego, który mam naturalny.

Problem mój polega na tym, że mam włosy kręcone.. tzn., tak by się mogło wydawać, ponieważ po przeczesaniu ich robi się kompletne siano, które w żaden możliwy naturalny sposób nie jestem w stanie ogarnać.

Włosy są suche, pozbawione blasku a przy tym wręcz sianowate.
Próbowałam masy odżywek, maseczek, szmaponów, bez większego rezultatu. Jako tako wyglądaja jeszcze, kiedy je wyprostuje, ale nie oto mi chodzi.. Chciałabym zostawiać je naturalnie, niestety się nie da, bo wygladają bardzo nieestetycznie.

Bardzo proszę o pomoc, czym mogę je ratować. Szczerze powiedziawszy jestem już zdesperowana wygladem fizycznym mojej czupryny.
Dołączam zdjęcie.
Dobry stylizator i nieczesanie na sucho - to już powinno dużo dać. Do tego regularne olejowanie dobrze dobranym olejem, maski, odżywki, może próbowałaś myć włosy odżywką? Napisz nam po kolei, co robisz z włosami, czy używasz zwykłego ręcznika frotte, jak suszysz
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 10:40   #1032
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
po spłukaniu d/s nakładam odżywkę b/s jednocześnie je ugniatając potem na końcówki odrobinę jedwabiu/olejku jakiegoś i tak dociskam ściereczką z mikrofibry a potem zawijam w koszulkę i trzymam jakieś 10 minut następnie ściągam, roztrzepuję palcami i schną same. zwykle potem wyglądają koszmarnie - część faluje część prosta, czasem puch czasem tłuszcz ogólnie wyglądają ŹLE

powtorze sie. moze sprobuj uzyc chociaz jakiegos kremu do lokow?

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dłuuuugie to one nie są, tak do zapięcia stanika (dobrze dobranego ;P) pokażę przed i po

Możesz przypomnieć swoje włosy? Zdjęcie wklejałaś?
Przypomnialo mi sie jak kiedys moja przyjaciolka mnie rozbawila. Siedzialysmy kikka dziewczyn i gadalysmy o wlosach, ona ma wlosy na prawde bardzo niewiele za ramiona i miala zwiazane. I mowi ze ona rozpuszczone to juz ma do zapiecia stanika, ja se mysle co ona bredz?i! no ale zaraz sie wyjasnilo.. ze zapiecie od stanika to ona ma niewiele nizj od karku
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 10:48   #1033
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj wersję uproszczoną w takim razie - też jest fajna - tylko bez konserwantu nie bedzie Ci długo stała - zrób najpierw na 50 ml wody + kapkę ulubionego oleju + kapke odżywki.
Oo, zrobię takie cuś

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Hej! Proteiny z tej nowej odżywki chyba u mnie zadziałały, ale nie wiem jeszcze, bo nawaliłam tyle żelu, że aktualnie mam sucharki jak druty, jeszcze się dosuszają.
Wszystkie 3 Isany Hair Proffesional, które mam, się dość mocno pienią, jakby ktoś pytał I ładnie pachną.
Mam 1 isankę, chyba oil care z olejek arganowym, ale jeszcze nie próbowałam

Cytat:

A ja polecam sobie spirulinki nie darowac, kocham ja pod kazdą postacią.
Z tym że do psikadła daje naprawde min ilosć
U mnie spirulina wzmacnia skręt zdecydowanie
Oj tak, u mnie spirulinka też podkreśla skręt

Cytat:
Dziewczyny mam fajny żel herbalife i podam wam skład bo szczerze to az mnie korci żeby go na włosiaki nałożyć i zobaczyć co będzie, tylko co? Jako b/s? albo nakońce, dorzucic do stylizatora? czy może przed myciem? ;>

A może by tak dodać do maski/odżywki ds? Choć w czasie takiej pogody taka ilość gliceryny i aloesu może mocno spuszyć.

Cytat:
Ja robię podobnie Tylko odciskam rękami jedynie wodę, tak że deczko kapie i na takie mocnooo mokre i lekko kapiące żel - wtedy nie ma sklejonych i suchych strączków i można dodać deczko więcej żelu
Stary 2014-02-01, 10:51   #1034
sereniti
Zakorzenienie

wizazanka - z tym ze musiałabym mieć loki a ja mam tylko lekkie fale z tendencją do wyprostu, nawet po piance wyglądają tłusto więc po kremie byłaby tragedia wrzucę fotki zaraz jak wyschną
Stary 2014-02-01, 11:20   #1035
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Przypomnialo mi sie jak kiedys moja przyjaciolka mnie rozbawila. Siedzialysmy kikka dziewczyn i gadalysmy o wlosach, ona ma wlosy na prawde bardzo niewiele za ramiona i miala zwiazane. I mowi ze ona rozpuszczone to juz ma do zapiecia stanika, ja se mysle co ona bredz?i! no ale zaraz sie wyjasnilo.. ze zapiecie od stanika to ona ma niewiele nizj od karku
Hehe, dobre

Cytat:
wkleję jutro bo teraz mam kozieradkę na skalpie i ogólny przyklap przedmyciowy
Sereniti może zaryzykuj z żelem męskim z Lidla, nie powinien Ci zrobić krzywdy. Ja właśnie ostatnio użyłam, dałam na prawdę dużo na mokre włosy, tylko lekko odciśnięte, jeszcze w łazience, po b/s. Potem dałam w koszulkę na plunking, żeby trochę utrwalić skręt i potem wysychały same do sztywnych sprężynek. Ogdnotłam i dostałam to co na zdjęciach wyżej. Dzisiaj mam miękkie włosy, ale wciąż z objętością, lekko falowane. Mogłabym reanimować loczki, ale mi się nie chce
Ponieważ kupiłam ten żel dopiero w drugim Lidlu, to wczoraj poleciałam i dokupiłam jeszcze 3 opakowania Na wszelki wypadek, zanim zmienią skład....

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Myszka - coraz piękniejsze loczki! Super!
Stary 2014-02-01, 11:50   #1036
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Ja znowu mam zagwozdke bo u mnie jakoś mimo nałożenia stylizatorów nie występują jak to pisałyście strączki w sucharkach. Sklejone są tylko pojedyncze pasemka gdzieś w górnej warstwie albo przy grzywce a reszta jest po prostu skręcona jak na co najmniej lokówce
Stary 2014-02-01, 11:56   #1037
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Ja znowu mam zagwozdke bo u mnie jakoś mimo nałożenia stylizatorów nie występują jak to pisałyście strączki w sucharkach. Sklejone są tylko pojedyncze pasemka gdzieś w górnej warstwie albo przy grzywce a reszta jest po prostu skręcona jak na co najmniej lokówce
Za mało albo na zbyt suche włosy, tak myślę.
Stary 2014-02-01, 12:27   #1038
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Myszka - coraz piękniejsze loczki! Super!

Cytat:
Za mało albo na zbyt suche włosy, tak myślę.
Obstawiam to samo
Stary 2014-02-01, 12:31   #1039
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

raczej ilość bo nieraz nakładałam na ociekające wodą a teraz zostawiam je w chuście na 5min żeby obciekły (nie odciskam wody po nałożeniu b/s). Spróbuję w takim razie dziś mocniej

edit:
powiedzcie mi, czy to było realne do wykonania bez szkody dla włosów, żeby po nałożeniu b/s na ociekające odcisnąć wodę w ręcznik frotte (delikatnie, żeby tylko nadmiaru wody sie pozabyć ale nie zbyt wiele, żeby nie były za suche na żel i pianke) nałożyć stylizatory i plopping wtedy?

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2014-02-01 o 12:42
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 12:48   #1040
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
raczej ilość bo nieraz nakładałam na ociekające wodą a teraz zostawiam je w chuście na 5min żeby obciekły (nie odciskam wody po nałożeniu b/s). Spróbuję w takim razie dziś mocniej

edit:
powiedzcie mi, czy to było realne do wykonania bez szkody dla włosów, żeby po nałożeniu b/s na ociekające odcisnąć wodę w ręcznik frotte (delikatnie, żeby tylko nadmiaru wody sie pozabyć ale nie zbyt wiele, żeby nie były za suche na żel i pianke) nałożyć stylizatory i plopping wtedy?
Ja ostatnio odciskam tylko rękami, tzn. Po spłukaniu d/s odciskam tak trochę z wody, nakładam b/s i zaraz potem żel. Sprężynkuję, czyli odciskam jednocześnie. Na tyle, że jestem w stanie dojść do pokoju bez kapania z włosów i wtedy dopiero zakładam koszulkę do plopingu. Czyli używam materiału tylko raz. Lepiej się u mnie sprawdza odsączanie nadmiaru wody, kiedy włosy są już pokryte stylizatorem. Wtedy w koszulkę też ewentualnie wchłania się nadmiar, a to co ma zostać na włosach, zostaje. Coś jak zmycie nadmiaru kremu z twarzy wacikiem czy chusteczką.
Stary 2014-02-01, 13:33   #1041
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mam po nocy to samo, jak śpię normalnie Dlatego muszę spać na "słoneczko" albo przerzucać przez łóżko
To, że położę się "na słoneczko" nie znaczy, że tak usnę a choćbym usnęła, to bym w trakcie i tak się tyle ruszała, że na jedno wychodzi

Floria, pięknie
Stary 2014-02-01, 13:41   #1042
sereniti
Zakorzenienie

wstawiam fotki
1- tak wyglądają po samodzielnym wyschnięciu
2 - kolejna klapa z dyfuzorem
3 - tak wyglądały po 30 minutach zawinięte na 3 wałki z chusteczek nawilżanych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140113_013.jpg (74,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1860-1.jpg (21,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140201_021.jpg (24,1 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-02-01, 13:43   #1043
Imperfecta
Zakorzenienie

myszka, bardzo ładnie w codzienniku zapuszczasz włosy? bo marzy mi się zobaczyć Twoje takie dłuuugie

serenti, ja tam się nie znam, ale mi wyglądają na jakieś takie bardzo suche zwłaszcza na tym pierwszym.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 14:01   #1044
Floria
Zadomowienie

Cytat:
wstawiam fotki
Nr 3 najładniej. Mnie wyglądają na 20cm minimum do ścięcia Przy głowie masz całkiem sporo włosów...
Stary 2014-02-01, 14:02   #1045
sereniti
Zakorzenienie

są suche niestety a u nasady tłuste- po wyschnięciu sa suche za to po kilku godzinach już tłuste mam problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji która nie zrobi z moich włosów strąków a nie chcę myć ich codziennie
Stary 2014-02-01, 14:04   #1046
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Jak tam chcesz, najwyżej zmyjesz, ale ja nie preferuję używania czegoś niezgodnie z przeznaczeniem

Eee tam Ja mam taki mus do ciała wisniowo czekoladowy, w którym przeważają oleje naturalne więc czasem zamiast olejować na noc przed myciem trochę musu wcisnę na włosiska i ładnie jest

Cytat:
No skład podałam.
Na skórze zdziałał cuda ak mi sie dziwna suchość skóry pojawiła, delikatny bezzapachowy praktycznie, widze tu sporo ekstraktów w sumie i dlatego pomyślałam bvy uzyc go 'niezgodnie z przeznaczeniem'
Jak olejek antycellulitowy alterry do olejowania włosia.
Nałożyłam roztarty w rękach jak żel, muskając włosy.
Nie wiem czy kurcze jakiejs ameryki nie odkryłam, miałam myć bo wychodzę a kudeł zaczął smętnie wisieć i nawet mix z zelu lnianego i soku z aloesu w psiukaczu nie pomógł, no to dla spórbowałam tym żelem ;] [dziewczyny i kremy do rąk kładą i jesli im słuzy to czemu nie...] a tu proszę, podbił loki, pozwijały sie końcówki, nie widze efektu obciążenia czy czegokolwiek w dodtyku też praktycznie żadnej wiekszej zmiany, hmmm ciekawe. ;]

Mnie się podoba A jak służy to super

Cytat:
Moje z dzisiaj, słabe zdjęcia. Ale metoda nakładania żelu na ociekające włosy chyba jest najlepsza. Potem zapakowałam je w koszulkę na te 15 minut, a nawet więcej.

Ładnie jest

Cytat:
Tak, prawie. Tzn odrobinę z nich tylko rękami wyciskam wody, żeby się nie lało. Czyli są kapiące ;-). I na to b/s i potem żel, porządnie go rozprowadziłam, potem dopiero założyłam pieluchę : brzydal:
Potem odciskanie.

Własnie o to mi szło, o takie wujasnienie dzięki chyba wypróbuję

Cytat:
Cudneee, rasowy skręt, będzie dalej tak dbać?

Liczę na to i już sobie wyobrażam jak by wyglądała jakby tak o nie dbała cud miód po prostu

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość

padłam jak to przeczytałam

Cytat:
Ja robię podobnie Tylko odciskam rękami jedynie wodę, tak że deczko kapie i na takie mocnooo mokre i lekko kapiące żel - wtedy nie ma sklejonych i suchych strączków i można dodać deczko więcej żelu

Muszę wypróbować może w końcu mi przestanie żel tak skręt prostować przede wszystkim na końcach

Cytat:
wstawiam fotki

Po wałkach wyglądają fajnie
Tylko troszkę na suche wyglądają, może dlatego skręt nie jest widoczny.

Wybaczcie za nieużywanie Ś ale komputer szwankuje i nie mogę tej literki napisać, musiałabym do każdego wyrazu z tą literą kopiowac i wklejać literkę Jak będzie naprawion to będzie jak ma być
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 14:04   #1047
sereniti
Zakorzenienie

nie mam specjalnie gęstych - kucyk tylko 7 cm, nie chcę ich obcinać bo nie mam rozdwojonych końcówek ani zniszczonych włosów choć na zdjęciu tak to może wyglądać - po prostu mam bardzo cienkie włosy
Stary 2014-02-01, 14:08   #1048
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
są suche niestety a u nasady tłuste- po wyschnięciu sa suche za to po kilku godzinach już tłuste mam problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji która nie zrobi z moich włosów strąków a nie chcę myć ich codziennie
musisz widocznie jeszcze poszukać trochę odpowiedniej pielęgnacji
Ja czasami moich włosów też nie rozumiem, bo puszą się na potęgę i mało jest takich dni kiedy puchu nie mam. Niby ten sam olej, te same kosmetyki a i tak puch. Innym razem to samo daję i puchu nie ma.
Jak widać musimy jeszcze popracować nad tą naszą idealną metodą na piękne włosy codziennie
Twoje faktycznie pasowałoby trochę podciąć, bo końcóweczki masz takie cieniutkie. Włosy nie głowa, odrosną. Odrosną ładniejsze i mocniejsze
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-01, 14:29   #1049
sereniti
Zakorzenienie

podciąć podetnę na pewno z 5 cm tylko muszę zakupić porządne nożyczki ja też mam problem z puchem w dodatku po hennie moje włosy są przesuszone ale do farb nie chcę wracać
Stary 2014-02-01, 15:12   #1050
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, za mało proteinek? Używasz jakiś proteinowych masek czy odżywek? Tak mi to wygląda, samą mnie to nieraz dopadało, teraz używam protein przynajmniej co 2 mycie i jest ok
Raczej nie.
Probowalam dwa razy z laminowaniem zelatyną albo jakąś maską z jajka i efekt był straszliwy ;/
Moj zasób myjadłowy przywieziony z PL to Garnier AiK, Alterra z granatem [seria] i alterra z morelą.
Do tego oleje i serum zabezpieczacz na końcówki.
Szczerze to się boję tych protein jak diabeł święconej wody, dwa podejścia i dwukrotne przeproteinowanie, [susz i momentalne rozprostowanie skrętu] nie jestem pewna czy moje włosy to lubią.
Może jakieś pomysły jak to delikatniej dobrać? [plus jak na razie walczę z cg jeszcze więc myślałam, że natura będzie tu najlepszym rozwiązaniem]

Achhh! I zauważam, że sporo z was używa odżywek b/s.
Nigdy tego nie robiłam bo miałam wrażenie, że moje włosy sa po tym dziwne i 'niedomyte'. Jaka jest różnica kiedy położycie taką odzywkę b/s a kiedy jej nie położycie? Może powinnam spróbować znów?

Włosy do zapięcia od stanika...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości